Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Nuorin maalintekijä ketjun innoittamana aloitan uuden sopivamman, joka käsittelee lahjakkuuksia joista piti tulla tähtiä tai ainakin kelpo pelaajia. Mutta jostain syystä katosivatkin jonnekin alasarjoihin tai kokonaan kiekkoelämästä.

Siinä edellisessä ketjussa mainittiin ainakin sellaiset kuin.

Petri Aaltonen (minulle tuntematon)
Petro Koivunen (Joka ilmeisesti jauhoi salamissa tai ainakin EPSissä jauhoi)
Teemu Riihijärvi

Kärpistä tulee mieleen ehkä

Sami Alalauri, Heikki Kettunen, Petri Isotalus, Janne Salpa..

ja eikö Jaako Niskavaarasta pitänyt tulla ihan tähtiluokan pakki.
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

Olkku

Jäsen
Rauman suunalta tulee mieleen muutoma, joista "pititulla".

-Erik Sjöblom
-Jyrki Pönkkä
-Mikko- ja Matti Rautalin
-Sampsa Siivonen

Joku jatkakoon listaa, muistinsa mukaan.
 
En se mää ollu. Sitäpaitsi, se oli vahinko!
Suosikkijoukkue
Kerho ja Philly
Eikös tämä Tero Toivola, joka nykyään on pillinvislarina, ollut aikoinaan melkoinen lupaus Tapparassa?

HPK:ssa tulee ensimmäisenä mieleen Aki Heino, joka menetettiin Porin Ässiin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juu, Petri Aaltonen oli aikoinaan ikäluokkansa parhaita. Vuosi toisensa jälkeen tehokas junnujen kisoissa, eikä eka liigakausikaan ihan huono ollut (6+9). Muistan kaverin divarimatseista, oli vielä Järvenpään aikoinakin todella taitava. Liigauran alun kanssa oli vissiin vähän epäonnea, eikä jaksanut sitten enää kai yrittääkään niin tosissaan.

Petro Koivunen ei taida ihan flopiksi olla laskettavissa. Toki odotukset olivat suuret, sillä oli Aaltosen ohella pikkuleijonien tehopelaajia ja sai varauksenkin änäriin tokalla kierroksella. Iski junnuikäisenä K-Espoolle divarissa 69 ja 60 pinnan kaudet. Liigastakin löytyy kyllä yksi loistava kausi, 93-94 Bluesissa: 21+23. A-maajoukkuetasolle Petro ei koskaan noussut, mutta yhdeksän liigakautta, 385 matsia ja tehot 89+128 eivät kuitenkaan ihan joka miehen tilastoja ole. Etenkin kun muistetaan, että seuransa olivat suhteellisen heikkoja (pl. kahden ekan kauden HIFK).


Kärpistä Alalauri sai aikoinaan paljon vastuuta Kärppien toisen tulemisen myötä. Mutta ei hän ainakaan mikään todella kuuma lupaus ollut, ei pelannut yhtään nuorten tai poikien maaotteluakaan. Heikki Kettusesta kasvoi vähitellen kelpo divaripeluri, mutta nuorempana hänkään ei tainnut varsinainen huippulupaus olla. Salpa puolestaan keräsi painetta 19-vuotiaana, kasaamalla tulokaskaudellaan divarissa 47 pinnaan.

Niskavaarasta kyllä odoteltiin ymmärtääkseni ihan yleisesti Janne Niinimaan tasoista pelimiestä. Oli ilmeisesti jopa taitavampi.


NHL-varatuista mieleen tulee Jonni Vauhkonen, johon Chicago kulutti 5:n kierroksen varauksensa 1993. Iso ja taitava hyökkääjä pelasi Lahdessa täyden liigakauden jo 17-vuotiaana. Divarissa ominaisuudet riitti, mutta liigaa varten olisi kai pitänyt treenata kovemmin. Pelasi toki yli 300 liigamatsiakin (30+32), mutta ei yltnäyt sille tasolle jolle mahkut olisi olleet.

Tuntemattomammasta päästä Timo Seikkula oli kanssa kova nimi nuorena. Pelasi täyden divarikauden Kalajoella jo 16-vuotiaana. iso ja suhteellisen taitava, oli tehokas junnuissa. Pelasi loppujen lopuksi vain yhden kokonaisen kauden liigaa KalPassa.

Ottawan varaus #62 vuonna 1999 ei kehuja saa sekään. Teemu Sainomaa ei meinaa mahtua Mestiksessäkään pelaavaan kokoonpanoon.

Pannaan lopuksi vielä lista vuonna 1987 kultaa alle kaksikymppisistä voittaneista pelaajista. Urat on helppo katsoa, niin menestyjät kuin jokunen menetetty lupaus:

Marko Allen, Mikko Haapakoski, Markus Ketterer, Marko Kiuru, Teppo Kivelä, Timo Kulonen, Mikko Laaksonen, Jari Laukkanen, Pentti Lehtosaari, Jukka Marttila, Petri Matikainen, Janne Ojanen, Jari Parviainen, Kari Rosenberg, Jukka Seppo, Jyrki Silius, Pekka Tirkkonen, Antti Tuomenoksa, Sami Wahlsten, Sami Wikström.

Laaksosen Mikko on kaikkien aikojen kovimpia divaripelaajia. Liigauran kanssa oli hivenen epäonneakin, mutta hän oli takuulla yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

krobbe

Jäsen
Viestin lähetti Tribal
Eikös tämä Tero Toivola, joka nykyään on pillinvislarina, ollut aikoinaan melkoinen lupaus Tapparassa?

HPK:ssa tulee ensimmäisenä mieleen Aki Heino, joka menetettiin Porin Ässiin.
Oikeassa olet Teron suhteen. Mielestäni hän oli todella lahjakas ja lupaava pelaaja. Jos en nyt ihan väärin muista ura kääntyi melkoiseen alamäkeen Teron karalahtimaisen elämäntyylin myötä. Taisi poika kärähtää ratistakin kerran, joka oli niitä viimeisiä niittejä pojan kehitykselle.

Kaiken kaikkiaan sääli, sillä Tero oli virtuoosimainen taiteilija kaukalossa jonka otteita olisi mielellään katsellut pitempäänkin huipputasolla.

Heinoon en uskalla ottaa kovinkaan rohkeaa kantaa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Turun suunnalla on suurimpia "hukkaan menneitä" lahjakkuuksia Mauri Eivola. Itseäni harmittaa, koska hänestä olisi saattanut tulla tosi hyvä pelimies aivan huipulle saakka.
Toisaalta Mavea itseään asia ei taida paljoakaan liikuttaa, kertoo olevansa onnellinen ilman jääkiekkoilullista menestystäkin.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä listassa pari Kärppien suurlupausta, jotka ei divarista ylöspäin menestykskkästi päässeet.

Jaako Niskavaara

Mm.est Defenceman (EJC 1995) ei kovin mnelta Suomi junnulta löydy.

Mikko Helisten kävi myös nuorten maajoukkueet läpi ja pidettiin ikäluokkansa parhaana Niinimaan ohella. Kävi Kärppien divariaikana Etelä-Suomen keikan ja ulkomaillakin siirtyeen Ouluun kaukalopallon pariin.

Patrick Westerback Sportin tehomies divarissa ei koskaan tehnyt läpimurtoa liigaan. Junnu aikoina mm. Jari Kauppila jäi täysin tämän miehen kiemuroiden varjoon. Pohjolaleirin herra ja hidalgo.

Sami Häppölä dominoi nykyään kaukalopallo liigaa.

Kaikilta taitaa löytyä tuo nuorten lerin paras pelaaja, joita on ollut mm. Raimo Helminen, Esa Keskinen ja Jari Viuhkola.

Edit: Ai niin.

Marko Lapinkoski

Oli ylivoimainen Juha Riihijärvn kanssa divarin pistepörssissä. Riihijärvi lähti seuraavaksi kaudelsi Jyppiin ja maajoukkueeseen. Lappari lähti Tampereelle ja näytti pojille Lapparin jos toisenkin.

Juha Vuorivirta

Nuorten MM-kisoista 3-divisioonaan kävi miehen tie.
 
Viimeksi muokattu:
Kärppäkannattamista kakkosesta liigaan.

iiron_troikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stiiv Jatserman
Pititulla..

Jyväskylässä pelanneita pititulla-pelaajia:

Kimmo Salminen.
Nopeutta oli ja taitoakin oli, mutta pelisilmä puuttui. Putkinäkö kentällä. Oli JYP-uran jälkeen mm. IFK:ssa ja Ässissä, taitaa nykyisin olla Ranskan sarjassa.

Marko Kauppinen
Edustanut koviakin seuroja JYP:n lisäksi (mm. Jokerit ja TPS), silti ollut aina viides tai kuudes pakki. Oli nuorten MM-kisoissakin aikanaan.

Timo Vertala
Montreal-sopimus aikanaan, mukavasti maaleja Tapparassa ja maajoukkuepelejäkin. 1998 nuorten maailmanmestari. Nyt Jokereissa kahden alemman kentän mies.

Mikko Inkinen
A-junnuissa rikkoi Selänteen ennätyksen play-off- maaleissa. Kävi mm. KalPassa ja Iso-Britannian sarjassa. Lopettanut pelaamisen.

Ville Koivula
Pieni, mutta erittäin lupaavana pidetty maalivahti. Divaripeleihin jäi Villenkin ura.

Tommi Tervo
Pidettiin haman tulevaisuuden ykkösenä vielä pari kautta sitten. Ei mahdu Ässiin, eikä JYP:iin. Vielä on hieman yli parikymppisenä aikaa, mutta uran suunta ei ole lupaavalla mallilla.

Marko Ek
Kaikkien aikojen typerin hankinta JYP:ltä. Miestä haluttiin jo SaiPa-aikoina, mutta isokokoinen Ek teki JYP:ssä urallaan yhden maalin tultuaan Tapparasta vaihdossa ykköskentän Ari Haanpäähän, joka teki Ekin yhtä vastaan Tapparalle toistakymmentä maalia seuravalla kaudella..
 
Rakastan noita Bostonin poikia.

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Eikös tämä SaiPa-pakki Pursiainen ollut lahjakas, ainakin liigatasolle, mutta lopetti vähän päälle parikymppisenä?

Niin ja tietysti Kalle Laukkonen?
 
Gabba Gabba Hey

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPasta tulee ensimmäisenä mieleen Jani Väänänen, joka junnuna teki komeita tehoja Kuopiossa ja lähti jo B-junnu ikäisenä TPS:ään. Pelasi kolmet junnujen arvokisat, mutta ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaa liigassa.

Ikää on tällä hetkellä 24 vuotta ja seurana Mestiksen Jukurit, jossa tällä kaudella todella vaatimattomat tehot 0+8, kun pelejä on pelattuna 24. Tietysti 24 vuotta ei ole kovin paljoa, mutta näinköhän kukaan uskoo, että Vänästä enää edes liigapelaajaksi olisi? Potentiaalia olisi kyllä ollut vähintäänkin siihen...
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Marko Kiuru nyt tulee ensimmäisenä mieleen. Kiuru oli lahjakas pelaaja, liigan pienin ja nuorin Lukon edustusjoukkueeseen noustessaan kaudella 1986-87 ja tuolloin näytti että vain taivas on kattona tälle "häkkipäälle". Sittemmin tuli loukkaantumisia jotka hidastivat kehitystä, ja taisi siinä tulla jo muunkinlaisia harrastuksia kuvioihin kuin ainoastaan jääkiekkoa.

Krister Minkkinen oli puolestaan myös todellinen lahjakkuus, joka ei tosin liigatasolla päässyt koskaan taitojaan mittaamaan. Hänen uransa pilasi liian kunnianhimoinen ja vaativa isä.

Tommi Pullola tuli Lukkoon kaudeksi 1989-90 Vaasasta. Iso nuorukainen aloittikin hyvin Lukossa, mutta selkävaivat (?) pilasivat lopulta Lukko-uran ja Vaclav Sykora lähetti miehen TuToon hakemaan nostetta uralleen.

Teemu Vihervä oli myös melkoinen lahjakkuus nuorena, ja tämän huomasi Tepsikin. Vasaraisten moukarimies lähti jo muistaakseni C-junnuiässä Turkuun Jursinovin akatemiaan kehittymään, ja oli voittamassa vuodenvaihteessa 1992-93 Tepsille Euroonpan Cupia, liigassa hän ei juuri Tepsin paitaa taitanut päällään pitää. Palasi sittemmin Lukkoon ja jatkoi matkaansa ulkomaan kautta Pelicansiin, mutta ei hänestä missään oikein tullut odotusten mukaista maalin edustan siistijää.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

Gilgames

Jäsen
"Ville Koivula
Pieni, mutta erittäin lupaavana pidetty maalivahti. Divaripeleihin jäi Villenkin ura."

Eipä sentään. Oli kauden 99-00 Pelicansin luukunavaaja liigassa. Nykyään pelaa kai Ruotsin Allsvenskanissa (?).
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Viestin lähetti Everton
Tuntemattomammasta päästä Timo Seikkula oli kanssa kova nimi nuorena. Pelasi täyden divarikauden Kalajoella jo 16-vuotiaana. iso ja suhteellisen taitava, oli tehokas junnuissa. Pelasi loppujen lopuksi vain yhden kokonaisen kauden liigaa KalPassa.
Muistanko väärin, vai pelasiko mies 1998 WJC:n voittaneessa joukkueessa?

Petri Aaltonen taitaa vieläkin skulailla tuolla kolmosdivarissa. Sisäpiiri kertoo, että keitto ei ainakaan ollut auttamassa miehen uraa. Tämäkin floppi siis pään syytä - kun ei kestä niin ei kestä.
 
Jääkiekko on psyyke- ja itseluottamuspeli, ei niinkään taktinen. - Raimo Helminen

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
Viestin lähetti MC61
Muistanko väärin, vai pelasiko mies 1998 WJC:n voittaneessa joukkueessa?
Oikein muistat. Samaisesta joukkueesta on myös kadonnut alasarjojen syövereihin toinenkin Timo, nimittäin Timo "SM-Liigan Michel Petit" Ahmaoja. Hänhän edusti kolmen kauden aikana yhteensä 8 eri seuraa Suomessa! Takuulla jonkin sortin ennätys!

Mitä muuten on tapahtunut myös tuossa MM-joukkueessa pelanneelle Tom Källarsonille? Hänhän loukkaantui melko pahasti kasvoihin tuossa muutama vuosi sitten. Palasiko hän kaukaloihin vai mitä tapahtui?
 
Viestin lähetti Romppanen
Mitä muuten on tapahtunut myös tuossa MM-joukkueessa pelanneelle Tom Källarsonille? Hänhän loukkaantui melko pahasti kasvoihin tuossa muutama vuosi sitten. Palasiko hän kaukaloihin vai mitä tapahtui?
Pelaa tällä hetkellä Italiassa Milano Vipersin riveissä. Tehoja tullu 16 ottelussa 3+2=5. Muut suomalaiset Milanossa: Riku-Petteri Lehtonen, Jani Tuominen ja Lauri Kinos.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Everton
Juu, Petri Aaltonen oli aikoinaan ikäluokkansa parhaita. Vuosi toisensa jälkeen tehokas junnujen kisoissa, eikä eka liigakausikaan ihan huono ollut (6+9). Muistan kaverin divarimatseista, oli vielä Järvenpään aikoinakin todella taitava. Liigauran alun kanssa oli vissiin vähän epäonnea, eikä jaksanut sitten enää kai yrittääkään niin tosissaan.
Aaltonen oli aivan fullfloppi. Maksimitasoa taisi olla IFK:n nelosketjussa vierailu, vaikka piti tulla tähtipelaaja.

Viestin lähetti Everton

Petro Koivunen ei taida ihan flopiksi olla laskettavissa. Toki odotukset olivat suuret, sillä oli Aaltosen ohella pikkuleijonien tehopelaajia ja sai varauksenkin änäriin tokalla kierroksella. Iski junnuikäisenä K-Espoolle divarissa 69 ja 60 pinnan kaudet. Liigastakin löytyy kyllä yksi loistava kausi, 93-94 Bluesissa: 21+23. A-maajoukkuetasolle Petro ei koskaan noussut, mutta yhdeksän liigakautta, 385 matsia ja tehot 89+128 eivät kuitenkaan ihan joka miehen tilastoja ole.
Vaikka mitkä pisteet olisi tehnyt Petro niin silti mies oli aivan uskomaton floppi. Mies, jota verrattiin Selänteeseen, ei pääse edes änäriin, eikä maajoukkueeseen, kun toinen takoo 76 maalia kaudessa. Petro oli onneton vässykkä loppupeleissä. Kävi kuten Ari Paunoselle juoksuradoilla. Harmi, etten ottanut talteen artikkeleja Petro vs. Teemu. Hypetys oli kovaa, mutta tuossa mittelössä IFK otti Jokereilta pahasti köniin.
 
Tiedote: scholl is back!

iiron_troikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stiiv Jatserman
JYP pititulla-pelaajat '90- present

Siis jos vielä täydentää tuota JYP:n listaa, niin löytyyhän sieltä vielä kunnon epäonnistumisia muiltakin. Listalla edellämainitsemattomat ikuiset lupaukset 90-luvun alusta nykypäivään.

Tuomo Räty
Pidettiin lupaavana junnuna. Neljä kautta ja kaksi maalia sekä kaksi pistettä takasivat, että ura JYP:ssä oli sen jälkeen ohi.

Juha Virenius
Tapparassakin yrittänyt maalivahti, joka sittemmin katosi kuvioista mm. JoKP-kauden jälkeen. Vielä '00-01 torjui Italiassa. Oli nuorten MM-kisamiehistössä juniorina.

Teemu Kohvakka
Rädyn kanssa sama kohtalo, vaikka tekikin kaudessa suurinpiirtein samat pisteet kuin mitä Räty koko JYP-urallaan. Ikävä kyllä, tuokaan ei ole hääppöinen saavutus ja siksi Kohvakka on ollut uransa ajan divarikiekkoilija.

Juho Jokinen
Lupaavana pidetty Jokinen siirtyi vain yhden liigapelin JYP:ssä pelattuaan TPS:aan ja teki seuraavalla kaudella siellä 4+7 pistettä. Sitten seurat vaihtuivat mm. Ässistä KalPaan ja menestys oli vaisua. Viime kausi Ranskassa.
 
Rakastan noita Bostonin poikia.

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Marko From, HIFK

Olin itse aika nuori, kun tämä kaveri pelasi IFK:ssa, mutta muistaakseni pidettiin aika lupaavana puolustajana ?

Ari Kumpula Jokerit, HPK

Muistelisin, että oli ihan kelpo maalivahti Jokereissa, sen jäleen taisi olla vuosi HPK:ssa, sen jälkeen minulla ei ole harmainta aavistusta mihin kaveri meni.

Tomi Nyman, HIFK

Oli käsittääkseni todella lahjakas maalivahti, mutta minulla on sellainen muistikuva, että HIFK.n A-Junioreiden valmentaja Kuítunen heitti Nymanin ulos joukkueestan, hänen sekoiltuaan.
Joku HIFK-leiristä voi selventää tätä Case-Nymania.
 
" HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle." Tamhockey 28.11.2009

Jerry_Only

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Hyvinkään ahmat
Viestin lähetti Everton
Ottawan varaus #62 vuonna 1999 ei kehuja saa sekään. Teemu Sainomaa ei meinaa mahtua Mestiksessäkään pelaavaan kokoonpanoon.
Aika surullinen tapaus kyllä, eiköhän siirry ensikaudeksi Keskon varastolle keräilemään porkkanoita tai sitten johonkin ranskan tasokkaaseen divariin tappamaan alivoimaa.
 
Haki haki haki

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Tepa
Tässä listassa pari Kärppien suurlupausta, jotka ei divarista ylöspäin menestykskkästi päässeet.

Jaako Niskavaara

Mikko Helisten

Patrick Westerback

Sami Häppölä .

Marko Lapinkoski

Juha Vuorivirta
Mutta minkä takia näistä kavereista niinkin moni pelasi Tapparassa - Helisten, Lapinkoski, Vuorivirta ja Niskavaarakin lyhyen aikaa? Oliko Tapparan scouttaus niin surkeaa, että onnistui poimimaan kaikki luuserit, vai oliko valmennus niin heikkoa, että pilasi lupaavatkin kaverit?
 
"Hesalaisille ei sitten hävitä! Ei olla kymmeneen vuoteen hävitty!" - Tapparan Esko "Sulppi" Luostarinen nuorelle Kalevi Nummiselle vuonna 1957.

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Petri Aaltosesta oli muutama vuosi sitten haastattelu jossakin lehdessä, joka ei mitenkään liittynyt urheiluun. Siinä hän muistaakseni puhui itsekin tuota, että pää ei lopulta kestänyt paineita, ja jos en ihan väärin muista, hän työskenteli jotenkin nuorisotyössä opastamassa nuoria pelaajia sillä periaatteella, että heille ei kävisi samoin kun hänelle.

JYPin lupausten joukkoon voisi liittää vielä Juha Viinikaisen, joka oli nopea ja taitava, mutta ei koskaan saanut parhaita ominaisuuksiaan hyödynnettyä kunnolla liigassa. Samaten Mikko Hyytiästä vaikutti tulevan hyvä voimahyökkääjä, sillä hänellä oli hyvät raamit, NHL-varaus ja hämmentävä yhdennäköisyys Toni Sihvosen kanssa, mutta vaikean polvivamman jälkeen Hyytiä taisi lopettaa koko kiekkoilun vain parikymppisenä.

On muuten aika symbolista, että noista nykyään 24-29-vuotiaista JYP-kasvateista aika monen nimi löytyy tästä listasta. Jos nykyinen valmennus olisi ollut seurassa jo silloin, veikkaan, että Viinikaisen, Inkisen, Jokisen ym. nimet puuttuisivat tästä listasta. Vastaavasti luulen myös, että nyt 19-23-vuotiaista JYP-pelaajista ei tähän listaan päädy kovinkaan moni.

Juha Vireniuksen lupausten lunastamatta jättämisen taustoja voi mennä kysymään vaikkapa jäähallin Kahvila Alakulmasta, jonka hän omistaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy