mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Koivisto ei ole sortunut pulloon, ongelmat ovat toisenlaisia. Turhia huuteluja.
Vaihdan tämän omaksi palstatotuudekseni asiasta.

Tapaus Koivistosta... Kun 25-vuotias huippulahjakas maalivahti lopettaa äkillisesti uransa, ja lopettamisen syyksi todetaan vakavat terveydelliset ongelmat, niin minun mielestäni on epäasiallista lähteä spekuloimaan ongelmien laadulla sen enempää. Kukapa meistä haluaisi omia sairauskertomuksiaan levitellä keskustelufoorumeille.
Kukapa meistä haluaisi omia rattijuopumuksiaan, muijanhakkaamisiaan, huumeidenkäyttöjään tms levitellä keskustelupalstalla. Tuskin Koivisto itse on mitään levitellyt ja sen vuoksi pidetäänkin asioita ainoastaan palstatotuuksina. Toki jos Liigan mittapuulla erittäin kova veskari lopettaa tosta noin vaan, syitä aivan varmasti ihmetellään, oli se asiallista tai ei. Mulle on yhtä arvokasta, lopettaako pelaaja polviongelmien tai mielenterveysongelmien vuoksi, mutta niin kauan kun suoraa syytä lopettamiselle ei ole kerrottu, tämän kaliiberin kaveri ja keissinsä nousee aivan varmasti silloin tällöin esille.
 
Kuvaan loistokasta elämääni yhdellä lauseella: Kävin päiväristeilyllä Tallinnassa.

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vittu mitä paskaa. "Turha kaivella" ja sitä ennen heität ilmoille homo-huhun ja päälle kiusaamis-huhun. Parempi olisi varmaan ollut pitää vaan turpansa kiinni, jos ei mitään asiasta tiedä.

Koivistolle tosiaan ikävä uran loppu, joskus nuo sairaudet vaan vaativat veronsa. Kunhan mies nyt kunnossa vaan olisi ja pysyisi.
En mitään huhuillut. Sanoin vain mitä olen lukenut ja spekuloin. Sen haluaisin tietää että kenet bluesin ulkkari kiusattiin ulos joukkuuesta. Ja toisekseen mistä vitusta minä tiedän mikä sillä on. Voi miettiä ja heittää keskustelua kun tää kuitenkin keskustelupalsta on :) Sen jälkeen totesin että toisaalta mitä tuolla väliä ja mitä tuota kaivella, olen vain utelias. Sori en halunnut mennä sun tunteisiin
 
Vituttaa tommone

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, K-Espoo, Gennaro Gattuso, Sir Bobby Robson
En mitään huhuillut. Sanoin vain mitä olen lukenut ja spekuloin. Sen haluaisin tietää että kenet bluesin ulkkari kiusattiin ulos joukkuuesta. Ja toisekseen mistä vitusta minä tiedän mikä sillä on. Voi miettiä ja heittää keskustelua kun tää kuitenkin keskustelupalsta on :) Sen jälkeen totesin että toisaalta mitä tuolla väliä ja mitä tuota kaivella, olen vain utelias. Sori en halunnut mennä sun tunteisiin
Huoh, eli ei ymmärtäminen riittänyt. No joo. Bluesissa tosiaan on pelannut homoseksuaali ulkkari, seuraa tosin vaihtoi muista syistä kuin kiusaamisesta, loukkaantumiset jne. Samaan aikaan taisi joukkueessa olla myös ihan kotimainen homoseksuaali-pelaaja. Onhan näitä ollut joka jengissä. Koiviston suhteen teikäläisen idioottimaiset analyysit taase menivät siis metsään.
 
“Joelinton is the worst brazilian since Stevie Wonder shaved his wife’s pussy.”

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ok. Noh jatkossakin varmasti moni tätä koiviston tilannetta "ääneen" pohtii niin pitääpä huohotella niille. Sen kiusaamishuhun olen lukenut toiselta palstalta ja halusin tietää todenperän. No, ei oo tän ketjun aihe. Eri asiat ammattiurheilussa kiinnostaa eri ihmisiä, minua kiinnostaa mm kulissit. Ei varmaan tarvi moralisoida sitä. Riittää jos asiallisesti sanoo että asia ei mene esitetyllä tavalla. Riita poikki ja blues sääleihin
 
Viimeksi muokattu:
Vituttaa tommone

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Aukaisin siis tällaisen topicin jo yli 10 vuotta sitten. Hieman huolimaton avaus minulta, sillä muistan halunneeni ketjun käsittävän myös pelaajia, joista piti vähintään tulla liigajyriä, jota sillä kelpopelaajalla hainkin. Ei siis pelkästään tähtistatuskaverit olleet hakusessa. Myös tapaus Koivisto kategorian pelaajat mahtuvat hyvin tähän, eli sellaiset, joista jo tuli jotain, mutta katosivat sitten kuin pieru saharaan. Myös nämä pelaajat olivat utuisissa ajatuksissa tätä topiccia avatessani. Mutta tästä on tullutkin juuri sellainen topic, jota alunperin hain.

Jos jotain tähän viimeisimpään väittelyyn sanoisin, niin toki on pelaajan oma asia olla kertomatta syytä, miksi häviää yhtäkkiä nuorella iällä lajin parista ollessaan huipulla. Se herättää keskustelua, sen varmasti tämä pelaaja itsekin ymmärtää. Hän on kuitenkin sen valinnan tehnyt ja sitten pitää kestää se, että asia herättää laji-ihmisissä kiinnostusta ja spekulaatiota varsinkin anonyymeillä keskustelupalstoilla. Se ei ehkä aina ole järkevää, mutta ei täällä minusta kukaan niin asiaa ole käsitellyt, että kenenkään tarvitsisi tulla mieltänsä pahoittamaan tämän pelaajan puolesta. Kukaan ei ole suoraan sanonut homoksi tai juopoksi, vaan esittänyt, että tällaista on saanut lukea palstoilta. Tällainen huutelu on tietysti typerää, mutta niin kauan kuin asialla ei ole vastausta, nämä asiat spekuloidaan vielä useaan kertaan jossain läpi, on se järkevää tai ei. Mutta tämä on huippu-urheilua ja lajin huiput ovat jonkin sortin julkkiksia, joten se pitää kestää. Kaiken kaikkiaan spekuloitu kaveri sai poistua parrasvaloista kyllä melko rauhassa, ottaen huomioon, että oli kenties liiga paras sillä hetkellä.
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joko Alexander Ruuttu voidaan laittaa tähän ketjuun? Hyvän tason lupaus, joka aikuisten sarjoissa ei ole lunastanut 25 prosenttiakaan lahjakkuudestaan. Nyt sitten Allsvenskanissa yrittää saada uraa uuteen vauhtiin.
Ei välttämättä voitu tähän letjuun laittaa, kun nyt KalPassa 25-vuotiaana on kuitenkin jo vakaan Liigatason miehiä.

Viime kaudella täysi kausi ja 8+7=15, nyt on puolet kaudesta pelattu ja ihan ok tehotkin naputtanut eli 10+6=16.

Ehkä niihin oikeisiin ja realistisiin odotuksiin nähden pelaa kuitenkin ihan kelpo uraa ammattilaisjääkiekkoilijana.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Patrik Laine
 
Oulu ei ole ollut KooKoolle se helpoin vieraspelipaikka, sillä viimeisin voitto Perämeren rannikkokaupungista on marraskuulta 1988.

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Kuinka niin? Patrik Lainehan on malliesimerkki menetetystä lahjakkuudesta. Ehti pelata Liigaa vain yhden kauden ennen kuin menetettiin hänet NHL:ään.
Luetaan niitä viestejä. Ketjun avauksesta:
Nuorin maalintekijä ketjun innoittamana aloitan uuden sopivamman, joka käsittelee lahjakkuuksia joista piti tulla tähtiä tai ainakin kelpo pelaajia. Mutta jostain syystä katosivatkin jonnekin alasarjoihin tai kokonaan kiekkoelämästä.
Minne jonnekin alasarjaan tai kokonaan kiekkoelämästä Laineen Pate katosi?

Ei me voida huumorilinjalle tai sarkastisuuteen lähteä tällaisissa jääkiekonkaltaisissa vakavissa asioissa. Tulee banaania ja sakkoa vielä kaikille...
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Mennäänhän jälleen asiaan: KalPasta tulee mieleen muutama menetetty lahjakkuus:
- Eetu Qvist: Junioreissa hyviä tehoja ja Saipassakin nuorena poikana (19-20 v.) 107 pelissä 11+21 tehot. Hyvä koko 186/85, ok luistelu ja ok kädet. Itsellä ainakin oli odotuksena kelpo liigajyrän ura. No pari kautta silloin liigaan noussessa KalPassa, jonka jälkeen hautautui Allsvenskaniin ja ruotsin 1. divariin. No onko tuo nyt niin huono ura lopulta? Kuitenkin mielestäni potentiaalia oli parempaan.
- Simo Vidgren: Hänen tarinansa moni tietääkin. Ilveksessä Vuoden tulokas-palkinto ja siitä kolme kautta niin oli jo Ranskan liigassa ja siitä vielä kaksi niin lopettanut.
- Samuli Suhonen: Pakko itse on nimetä Suhonen tänne. Teki erittäin hyviä tehoja muutaman liigakauden ajan KalPassa, Bluesissa ja vielä Pelicansissa, mutta sitten vain hävisi Italian kautta johonkin. Teki kuitenkin kaudella 07-08 tehot 7+20 pakin paikalta ja kaudella 10-11 KalPan kautta italian liigaan, jossa sitten lopetti. Melkoinen pudotus mieheltä, josta ehkä Lahtelaiset osaavat kertoa paremmin.

Linkit vie eliteprospects sivulle.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Kuuluuko Rasmus Kulmala tähän ketjuun? Tosin siinä mielessä ehkä ei ollut lupaus koska jo juniorivuosina hieman epäiltiin realisoituuko taito samalla tavalla aikuisten tasolla. Mutta vähän enemmän ehkä odotettiin tältä U20-maailmanmestarilta kuin että 23-vuotiaana kolme viimeisintä seuraa ovat Unkarin, Puolan ja Valko-Venäjän liigoista.
Erityisesti tuo mietityttää siksi ettei hän ole ainoa pelaaja jonka mahdollisuuksia miesten peleissä on epäilty pienen koon vuoksi mutta nytkin Liigassa pelaa monta häntä pienempää kaveria jotka pärjäävät ihan hyvin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Ruuttu on kyllä pelastanut itsensä tästä kategoriasta ihan perushyväksi liigapeluriksi, myönnän sen.

Mennäänhän jälleen asiaan: KalPasta tulee mieleen muutama menetetty lahjakkuus
Aatu Hämäläinen: 08-09 tehot 11+18, sen jälkeen enää yksi täysi kausi Liigassa. Mikähän hänelle sitten tuli, kun Turun mestaruusvuoden jälkeen katosi Mestikseen ja Ruotsin divariin.
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aatu Hämäläinen: 08-09 tehot 11+18, sen jälkeen enää yksi täysi kausi Liigassa. Mikähän hänelle sitten tuli, kun Turun mestaruusvuoden jälkeen katosi Mestikseen ja Ruotsin divariin.
Muistaakseni Hämäläinen pelasi tuon tehokkaan kauden samassa ketjussa Tuomas Kiiskisen ja Tapio Laakson kanssa. Nuo kaksi eivät toki vielä silloin pelanneet aivan sillä tasolla mille ovat myöhemmin nousseet, mutta itse näkisin tuon ketjun tehneen Aatusta paremman kuin ehkä lopulta oli.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Simo Vidgren pääsi pelaamaan Raipe Helmisen ketjussa, jossa ei mikään mieletön saavutus tuo 8+9 tehopistettä ole.
Heikkona tulokasvuonna 2004-05 se riitti vuoden tulokkaan titteliin kuitenkin. Kunnianhimo jääkiekkoilijana ei ollut kummoinen ja paluu kotiin kuopijoon ja hokkarit naulaan nuoressa iässä.

Tuomas Nissinen varattiin St.Louis Bluesiin kolmannella kierroksella ja nuorisomaajoukkueissa hyvin sujunut ura hiipui Ilveksen jälkeen Porissa, josta suunta jatkui kuopijoon jossa hokkarit naulaan nuorella iällä.

En tiedä oliko kavereilla muuta yhteistä, kuin KalPa-Ilves-KalPa ja nuorena lopettaminen, mutta molemmat hyvin samankaltaisia tähdenlentoja.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Tuomas Nissinen varattiin St.Louis Bluesiin kolmannella kierroksella ja nuorisomaajoukkueissa hyvin sujunut ura hiipui Ilveksen jälkeen Porissa, josta suunta jatkui kuopijoon jossa hokkarit naulaan nuorella iällä.
Eipä muuten tullut mieleenkään Nissinen, mutta käy kyllä hyvin tähän. Pari muuta vielä tässä muistellessa:
Timo Salo: Huikea alivoimaseppo, jonka ura katkesi loukkaantumisiin. Oli parhaimmillaan varmaan Liigan paras av-pelaaja, joka kuitenkin pystyi myös tekemään silloin tällöin pisteitä.
Aleksis Ahlqvist: Taisi olla yksi suomikiekon suurista maalivahtilupauksista. No liigaa eri joukkueissa esim. HiFK, TPS, KalPa... ja nykyään taitaa olla Diskoksen maalivahtivalmentaja.
Petteri Similä: Ei mikään huudelluin lahjakkuus, mutta lahjakkuus kuitenkin. Ollut kuitenkin u-20 mm-joukkueessa. Ei ole pelannut kauden -16 jälkeen.
Petri Lammassaari: Noh pelasi 400 ottelua liigaa eli kuitenkin melkoinen Liigajyrä, mutta mätti Bluesissa 20 maalia kaudella 08-09 ja nykyään pelaa Saksan kolmosliigaa. Loukkaantumiset muistaakseni tässäkin pilasivat uran. ´
Ossi Saarinen: On täälläkin jo mainittu.
Tero Konttinen: Kaudella 06-07 Ässissä tehot 7+20 tulokaspakin paikalta ja sen jälkeen onkin kiertänyt puoli Suomea ja Eurooppaakin.
Saku Kinnunen: U-20 maailmanmestari sentteri pelaa tällä hetkellä pakkina IPK:ssa? Vasta 22 v., mutta silti pahalta näyttää.

Huikea muuten käydä noita vanhoja KAlPan rostereita läpi. Etenkin noita tämän liigataipaleen alkupuoliskon.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nopealla selauksella en löytänyt ketjusta Henrik Juntusta ja sopii mielestäni ketjun alle. Oli aikanaan A-junioriikäisenä yksi kohutuimmistä pelaajista Kärppien lahjakkaissa -83 syntyneissä. Kovasti herätti kohua, että olisi pitänyt päästä ylhäällä pelaamaan mm. Juha-Pekka Haatajan tilalta. Kaveri on 3 kierroksen varaus NHL:ään, nuorten MM-kisoja pelannut jne. 2005 lähti suurin odotuksin Ilvekseen näyttämään taitonsa ja 2008 pelaa Suomisarjaa Kiekko-Laserissa. Sanoisin, että aika moni Oulainen muistaa tämän kaverin A-juniori peleistä.

Henrik Juntunen - Elite Propsects

Edit: Typot+linkki
 
Viimeksi muokattu:
Kärppäkannattamista kakkosesta liigaan.

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä nippu pelaajia, joista kaikilta löytyy NHL-varauksen lisäksi maajoukkuekokemusta vähintään junnutasolla ja joiden ura ei lopulta oikein lentoon lähtenytkään. Toki Vainonen ja Tikkinen pelaavat edelleen, mutta ropojani en löisi sen puolesta, että tulevat tekemään enää hyvää uraa edes liigatasolla.

Niklas Tikkinen - Eliteprospects.com
Mikko Vainonen - Eliteprospects.com
Timo Seppänen - Eliteprospects.com
Robert Nyholm - Eliteprospects.com
Niko Snellman - Eliteprospects.com
Harri Ilvonen - Eliteprospects.com
Juho Mielonen - Eliteprospects.com
Risto Korhonen - Eliteprospects.com
Tommi Leinonen - Eliteprospects.com
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Kraken, 1923 (1897)
Toki Vainonen ja Tikkinen pelaavat edelleen, mutta ropojani en löisi sen puolesta, että tulevat tekemään enää hyvää uraa edes liigatasolla.

Mikko Vainonen - Eliteprospects.com
Vainonen pelaa kuitenkin toista kauttaan hyvä tasoissa DEL-liigassa, joten en ehkä hänen kohdallaan vielä menetetystä lahjakkuudesta puhuisi, olkoonkin että hänestäkin odotettiin kovempaa pelaajaa mitä nyt saatu.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vainonen pelaa kuitenkin toista kauttaan hyvä tasoissa DEL-liigassa, joten en ehkä hänen kohdallaan vielä menetetystä lahjakkuudesta puhuisi, olkoonkin että hänestäkin odotettiin kovempaa pelaajaa mitä nyt saatu.
Joo, lähinnä pointtini oli siinä, että Vainosta aikoinaan tarkemminkin seuranneena pidin häntä potentiaalisena NHL-pakkina vielä muutama vuosi sitten. Ei oikein ottanut tuulta purjeisiin Liigassa ja ainakin tilastojen valossa myös DEL-liigassa on vähän nihkeää vaikkei mikään kiekollisen profiilin puolustaja ole koskaan ollutkaan. Toki iän puolesta pelivuosia on vuosia enemmän jäljellä kuin takanapäin, mutta kuten sanoin, ropojani en isomman läpilyönnin puolesta ole tällä hetkellä valmis lyömään.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Hyväksytäänkö tähän sellaisia pelaajia kuten

Jari Neuvonen - Eliteprospects.com
tai
Tommi Pohja - Eliteprospects.com

Pelasivat kuitenkin jo parikymppisinä maajoukkueessa ja Pohja MM-kisoissakin ja olivat kovia liigamiehiä silloin mutta ura lopahti jo oikeastaan ennen parhaita pelivuosia ja loppui huipulla jo selkeästi alle kolmekymppisenä.
Eivät ehkä menetettyjä lupauksia mutta kyllä heiltä selkeästi komeampaa uraa odotettiin.
 

Temptation

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itseäni on aina kiinnostanut Antti Nyrhisen tarina, koska sain joskus muinoin ostettua taskurahalla hänen SaiPa-ajanjakson gameworn pelipaidan. Pelaili junnujen liigaa ja mestiksessä ihan kelvollisilla tehoilla pakiksi, nousi liigaan 07-08 ensin HPK leiriin muutamaksi peliksi, josta sitten 08-10 SaiPaan kahdeksi kaudeksi, jotka jäivät vajavaisiksi. SaiPa visiitin jälkeen vieraili vielä Italiassa ja mestiksessä, mutta sitten mies katosi kuvioista. Nyrhisen pelejä en oikeastaan muista, mutta pisteiden valossa ei mikään sysipaska voinut olla kun SaiPakin oli tuolloin lähinnä viimeisillä sijoilla oleva joukkue. Loukkaantumisiako?

(linkki Nyrhisen statseihin) Antti Nyrhinen - Eliteprospects.com
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy