Menetettyjä lahjakkuuksia

  • 246 265
  • 392

chewmeister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter Milan, Kärpät, TPS, HJK, Barca, Penguins
Sakari Olkkonen joskus 90-luvun lopulla siirtyi Kärppien junnuista ilvekseen, mutta eipä juuri ole kuulunut mitään sen jälkeen hänestä muistetaanko Ipassa miehestä mitään?
 
Viimeksi muokattu:

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Viestin lähetti korkki
Joo ja Alanis Morrisetten biisi "You oughta know" kertoo juurikin tuosta Alaniksen ex-poikaystävä Daiglesta. Sanat ovat aika mielenkiintoiset...

Argumenttisi väitteen paikkansapitävyydelle?

Taitaa olla Alexandre vain vailla viittätoistaminuuttia julkisuudessa, kun on julkkiksien seuraan hakeutunut. Tosin onhan mies itsekin julkkis ja kyllä taitava sellainen - siis jääkiekkoilullisesti. Henkilökohtaiset taidothan eivät ennenkään ole olleet mittari sille, kuinka pelaaja tulee urallaan menestymään ja tästä hyvänä esimerkkinä on Daigle.

Myös Aleksei Kovalev on ominaisuuksiltaan ja taidoiltaan ehkä maailman paras pelaaja, mutta siltikään mies ei pääse teoreettisille pistemäärille. Matemaattisesti jos pystyisi soveltamaan taidot+ominaisuudet johonkin tiettyyn pistemäärään, olisi Kovalev sellainen kahden-kolmensadan pisteen mies. Mutta onneksi maailmassa ei kaikkea voi tulkita matemaattisesti.
 

julijussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jack "matkalla" Kerouac
Viestin lähetti chewmeister
Sakari Olkkonen joskus 90-luvun lopulla siirtyi Kärppien junnuista ilvekseen, mutta eipä juuri ole kuulunut mitään sen jälkeen hänestä mitään muistetaanko Ipassa miehestä mitään?

Kaveri lopetti kiekkohommat ja alkoi opiskelemaan. Tällä hetkellä käsittääkseni opiskelee ja työskentelee Oulun yliopistolla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti MC61
Matemaattisesti jos pystyisi soveltamaan taidot+ominaisuudet johonkin tiettyyn pistemäärään, olisi Kovalev sellainen kahden-kolmensadan pisteen mies.
Henkiset ominaisuudet, kuten asenne ja voitontahto ovat ominaisuuksia siinä missä peliäly ja muut ja tuollainen jossittelu on minun mielestäni yhtä tarkoituksellista kuin sanoa, että Rich Sutter olisi pystynyt tekemään parisataa pistettä jos hän olisi ollut paljon nopeampi ja taitavampi.
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Viestin lähetti julijussi
Kaveri lopetti kiekkohommat ja alkoi opiskelemaan. Tällä hetkellä käsittääkseni opiskelee ja työskentelee Oulun yliopistolla.

Eli todennäköisesti hän on tehnyt viisaan valinnan ja ryhtynyt ajattelemaan. Voisi huonomminkin olla asiat kaverilla.

"Pelataan sitä omaa peliä. Sit uran jälkeen ois hauska tehä jotain semmosta niinkun jääkiekkoon liittyvää."
 

Apia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk,Koo-Vee
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
Ilveksessä oli 70-luvulla junnusarjoissa muistaakseni Juha-Pekka Aho -niminen kaveri. Nuorukainen oli täysin ylivoimainen b-ikään saakka. Sitten tapahtui jotain ja kaveri lopetti A-junnuissa. Ei pärjännyt.

Useinhan noissa on myös kyse motivaation puutteesta, kun on lahjoilla päästy liigatasolle, ei jakseta enää tehdä sitä viimeistä pyrähdystä vielä ylemmäksi. Ja usein on sitten "viina, laulu ja naiset" - paikallinen supertähti tuhlaa uraansa lähipubeissa.

Mies tottelee lempparia "Zuiho", oli loistava sekä lätkässä että
futiksessa- molemmissa junnumaajoukkueissa. Valitsi kuitenkin
futiksen,jossa nousi Ilveksen liigarinkiinkiin, sitten katkesi jalka
ja tuli jotain polvivammaa. Sittemmin valmentajana ja muistaakseni joukkuuenjohtajana sekä Ilveksessä että TP-V:ssä. Kyllä sillä motivaatiota oli eikä tainnut paljon pubeissakaan
pyöriä. Pelaaminen jäi vammojen lisäksi kun panosti akateemiseen uraan hyvällä menestyksellä

Ketjukaveri ja tutkapari oli muuan Jari"lätty" Hirsimäki, joka oli ainakin samaa tasoa,jollei parempikin. Lätty pelasi kuitenkin kohtalaisen uran liigassa Turussa ja teki divaritasolla mitä tahtoi.
Lätty jos kuka oli mielialapelaaja, parhaana päivänä veivasi kovat pisteet ja kaikki solmuun- toisinaan eikä kovinkaan harvoin ei kulkenut lainkaan. Uskoisin että Hirsimäki olisi kymmenen vuotta nuorempana tehnyt kovan NHL-uran. Tietääkö joku mitä äijä nykyään puuhailee? Jäikö Åboon?
 
Viimeksi muokattu:

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Apia
[B Jari"lätty" Hirsimäki, joka oli ainakin samaa tasoa,jollei parempikin. Lätty pelasi kuitenkin kohtalaisen uran liigassa Turussa ja teki divaritasolla mitä tahtoi. [/B]

Niin, mm. neljä Suomen mestaruutta, joista tosin viimeinen -93 siviilit päällä Jursin "koirankopissa" niin kuin Pikkari Virtanenkin. Meillä oli silloin AIKA kova joukkue...Tästä Lätty jatkoi vielä TuTossa liigapelejä. Oli muuten uskomaton pelisilmä äijällä.
 

Aku#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Nordiques
Jari Helle.

Lopetti pelaamisen selkävaivojen takia ja aloitti väkijuomilla läträämisen. Nykyisin kai koutsina jossain päin?

Pelasi aikanaan mm.WHL:n Regina Patsissa hyvillä tehoilla.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Jauhetaankohan samanlaista keskustelua jossain kanadalaisella palstalla ja haikaillaan junnusarjojen tähtien perään? Juolahtipa vain mieleeni... WHL:n tilastoja tutkailleissa tulee pistepörssin kärjestä/kausi vastaan tuttuja nimiä NHL-jäiltä ja todellisia tuntemattomuuksia, menetettyjä lupauksia. Tässäpä hauska pari:

1995-96 Western Hockey League

Points
2 Frank Banham, Saskatoon..........152
4 Jarome Iginla, Kamloops..........136
Goals
1 Frank Banham, Saskatoon.......... 83
2 Jarome Iginla, Kamloops.......... 63

No Frank on 2 vuotta Jaromea vanhempi ja ero noissa i'issä näkyy. Mutta kai kanukkikeskustelussa todettaisiin, "Frank katos johonkin Suomeen pelaamaan...".
 

Lorimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leeds United
Kiekko-Reippaan junnuissa pelasi herra nimeltä Jari Litmanen, oli käsittääkseni ikäluokkansa huippu Suomessa, mutta kiekko-ura loppui jo juniori-ikäisenä.
 

Dr.Mengele

Jäsen
Suosikkijoukkue
PORIN ÄSSÄT, Pasi Peltonen, Pauli Levokari, RuosV
Viestin lähetti Lorimer
Kiekko-Reippaan junnuissa pelasi herra nimeltä Jari Litmanen, oli käsittääkseni ikäluokkansa huippu Suomessa, mutta kiekko-ura loppui jo juniori-ikäisenä.



Varmaan sittemmin ryypännyt itseltään paikat paskaksi...
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Viestin lähetti dana77
Henkiset ominaisuudet, kuten asenne ja voitontahto ovat ominaisuuksia siinä missä peliäly ja muut ja tuollainen jossittelu on minun mielestäni yhtä tarkoituksellista kuin sanoa, että Rich Sutter olisi pystynyt tekemään parisataa pistettä jos hän olisi ollut paljon nopeampi ja taitavampi.

Minä en jossitellut. Jos pitää tulkata: Tarkoitin, että Kovalevissa on potentiaalia olla parempi kuin kukaan muu koskaan. Henkinen puoli on valitettavasti tässä asiassa - kuten monella muullakin itänaapurin kiekkoilijalla - esteenä tasaiselle suorittamiselle.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Nostetaas tämä mielenkiintoinen topic ylös. Materiaalia lienee tullut paljon kymmenessä vuodessa...

Muutamia menetettyjä lupauksia, jotka tulevat mieleen:

Jesse Uronen

Kausina 04-05 ja 05-06 yhteensä 97 pistettä Jokerien A-junnuissa, nousu Jokerien edariin ja sitten tapahtui jotain... Kaudesta 06-07 lähtien Urosen ura on ollut tasaista alamäkeä. Uraan on mahtunut lyhyitä stinttejä mestiksessä, Suomi-Sarjassa ja Ranskan liigassa. Nykyään Uronen pelaa Italian pääsarjassa, viime kaudella syntyi 12 ottelussa 15 tehopistettä. Sotkivatko loukkaantumiset uran vai joku muu?

Roni Andersson

Kaudella 04-05 Jokerien A:ssa 30p 35 ottelussa, nousi edariin kaudeksi 06-07 esittäen lupaavia otteita vähäisellä vastuulla, tehot 3+7 50 ottelussa ja playoffeissakin nelosketjussa 4 pistettä. Mies siirtyi Kerhoon, jossa pelasi yhteensä 59 peliä kahden kauden aikana tehden yhteensä 9 pistettä. Kaudelle 08-09 löytyy myös lyhyet stintit mestiksessä LeKin ja Hokin joukkueista, tehopisteitä yhteensä 3 kuudessa ottelussa. Siihen loppuvat merkinnät Anderssonin uralta. Mitä tapahtui? Jokereissa häntä pidettiin kuitenkin suht lupaavana...

Ossi Saarinen

Tässä on mielenkiintoinen tapaus... Ossia pidettiin lupaavana tapauksena koko Jokeri-uransa ajan. Paukutti mm. kaudella 06-07 Jokerien A:ssa 54 pistettä 31 ottelussa ja pudotuspeleissä syntyi viidessä ottelussa 5 pistettä, eli piste per peli. Ossi nostettiin edariin kaudeksi 07-08 ja sai vastuuta riittämiin ilman merkittävää tulosta. Ennen jokaista kautta odotettiin Saarisen breikkaavan - turhaan. Siirtyi KalPaan kaudeksi 11-12, mutta jatkoi sielläkin n. 10-20p tekemistä kaudessa, vaikka pelattuja pelejä oli se 34-56 joka kausi. Saarinen pelasi KalPa:ssa kolme kautta ja pelaili viime kauden Tanskan liigassa tehden 37 pistettä 32 ottelussa. Saarinen on malliesimerkki pelaajasta, joka ei koskaan lunastanut odotuksia. Oliko ajoitus Jokereissa vain väärä? Vastuun määrästä homma ei jäänyt kiinni...

Lisäksi tulee mieleen ainakin Kim Strömberg, Kevin Kantee ym. mutta olivatko herrat sittenkään niin lupaavia?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jesse Uronen

Urosta tuli seurattua monen Mestis-kauden ajan. Ainakaan minun tietääkseni ei ole mitään loukkaantumisia urakehityksen syynä.

Kokoahan Jessellä oli ihan riittävästi liigahyökkääjäksi, mutta profiililtaan oli kuitenkin aika yksipuolinen taito/maalintekijätyyppi. Taito ja liike olisivat voineet riittääkin liigaan, mutta olisi käytännössä vaatinut heti paikan 2-3 ketjuista, muussa roolissa ei käyttöä.

Mutta kuka tietää, josko olisi jonkinlaisen liigauran saanutkin aikaiseksi mikäli olisi lähtenyt Jokereista johonkin pienempään liigaseuraan, missä ei olisi ollut reitti samantien tukossa.

Mestiksessä hyvän tason hyökkääjä, mutta juna meni jo. Pääsi kuitenkin pelaamaan kärkiseuroissa hyvien ketjukavereiden kanssa, mutta ei pystynyt nousemaan Mestiksessäkään ihan kaikkein terävimpään kärkeen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tommi Leinonen

Tämä -87 syntynyt Kärppäkasvatti oli aikanaan huippulahjakas puolustajan alku. Kaveria verrattiin junnuvuosina jopa Joni Pitkäseen Oulun suunnalla. Pakiksi hyviä tehoja A-junnuissa ja pelasi kahdet U20 MM-kisat. Pääsi haistelemaan liigavauhtia Kärpissä ensimmäisen kerran jo 18-vuotiaana. 4. kierroksen NHL-varaus vuonna 2005. Lähti kuitenkin hyvin pian HPK:hon jossa pelasi pari kautta liigaa, saamatta kummempia aikaiseksi. HPK:sta ura lähti täydelliseen syöksykierteeseen, ensin Mestikseen, sieltä Italian kautta Suomi-sarjaan ja nykyisin höntsäilee II-divarissa. Mitä Leinoselle oikein tapahtui? Pahimpia Kärppien junnufloppeja, ellei jopa kaikista pahin, 2000-luvulla odotuksiin suhteutettuna.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tähän ketjuun sopii hyvin Santeri Arousva. Oli siinä viidentoista kieppeillä kuulemma kovin porilainen pakkilupaus sitten Levon. Blues oli vuosikausia kaverin perässä ja lopulta Arousva sinne siirtyikin. Ikinä ei kuitenkaan pienikokoisesta kaverista tullut tehopakkia mihinkään sarjaan ja vuosi sitten ura päättyi epäonnistuneeseen Ässä-tryouttiin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mites Jesse Jyrkkiö? Porilaisten juttujen perusteella piti olla kaikki ainekset kovaan puolustajaan, mutta nyt on mennyt Tanskassa ja Allsvenskanissa pari viime kautta. Junioreissa kovia tehoja pakin paikalta, mutta ei siirtynyt osaaminen millään tavalla ainakaan liigaan, missä vika?

Toinen, joka ei varsinaisesti ole tämän ketjun aihe, mutta Toni Kallela on kiertänyt yllättävän monta seuraa jo nuorella iällä eikä vastuuta ole kovin kaksisesti tullut. Itse tykkäsin Ilveksessä erittäin paljon ja olisi ehdottomasti tarjonnut jatkoa vaikka laajuutta joukkueessa on melkein liiaksikin asti. Kallelalla on kuitenkin potentiaalia isoon rooliin kärkiketjuissa.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Kun Litistä tuossa puhuttiin niin eiköhän se kiekkoura vain yksinkertaisesti tyssännyt siihen ikuiseen kliseeseen "valitse jompikumpi, futis tai lätkä". Moni vanhempi kiekkoilijahan joutui myös valitsemaan lajinsa, mm. Numppa vanhempi ja Piri Eloranta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kun Litistä tuossa puhuttiin niin eiköhän se kiekkoura vain yksinkertaisesti tyssännyt siihen ikuiseen kliseeseen "valitse jompikumpi, futis tai lätkä". Moni vanhempi kiekkoilijahan joutui myös valitsemaan lajinsa, mm. Numppa vanhempi ja Piri Eloranta.
Eiköhän toi ole melkeempä 100% kaikilla edessä että lätkä jalkapallo vai säbä. Nuorena harrastetaan monia eri lajeja, mutta 14-15v kun homma muuttuu SM-tason touhuksi on se valinta tehtävä. Silloin myös erotellaan tosissaam jyvät akanoista ja monen "ura" tyssää siinä kohti. Osalla ei riitä taito ja osalla ei motivaatio. Jos meinaa saada peliaikaa pitää olla jo tuossakin iässä melko hyvä urheilija.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Tähän ketjuun sopii hyvin Santeri Arousva. Oli siinä viidentoista kieppeillä kuulemma kovin porilainen pakkilupaus sitten Levon. Blues oli vuosikausia kaverin perässä ja lopulta Arousva sinne siirtyikin. Ikinä ei kuitenkaan pienikokoisesta kaverista tullut tehopakkia mihinkään sarjaan ja vuosi sitten ura päättyi epäonnistuneeseen Ässä-tryouttiin.
Arousvahan sentään pääsi ensi kaudeksi Jokipoikien Mestis-jengiin, Mutta tämä lopputulos on varsin odotettu, kun kesän 2010 jälkeen Arousva on ollut jatkuvasti telakalla. Esimerkiksi 2010-2011 meni lähes kokonaan ohi ja vasta kauden 2011-12 lopulla Arousvan liike alkoi olla samalla tasolla kuin aiemmin.

Sitten tuli siirto Bluesiin ja kahdessa kaudessa yhteensä 15 matsia, joista jälkimmäisellä ei yhtään...

Mites Jesse Jyrkkiö? Porilaisten juttujen perusteella piti olla kaikki ainekset kovaan puolustajaan, mutta nyt on mennyt Tanskassa ja Allsvenskanissa pari viime kautta. Junioreissa kovia tehoja pakin paikalta, mutta ei siirtynyt osaaminen millään tavalla ainakaan liigaan, missä vika?
Mies ei parantanut heikkouksiaan vuosien varrella ollenkaan. Kärjistetysti hän on edelleen samalla tasolla kuin A-juniorina. Kiekolliset taidot ovat edelleen loistavat, mutta kun liike on puutteellista ja fysiikka ei kehittynyt vuosien varrella ollenkaan, liigaseurojen kärsivällisyys loppui ja Jyrkkiö joutui ihan omasta syystään alasarjoihin.
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kun Litistä tuossa puhuttiin niin eiköhän se kiekkoura vain yksinkertaisesti tyssännyt siihen ikuiseen kliseeseen "valitse jompikumpi, futis tai lätkä". Moni vanhempi kiekkoilijahan joutui myös valitsemaan lajinsa, mm. Numppa vanhempi ja Piri Eloranta.

Itseasiassa Pirihän ei sinänsä joutunut valitsemaan lätkän ja futiksen väliltä, vaan pelasi molempia. Oli ehkä lätkässä hieman parempi, mutta voitti kuitenkin futiksessa kaksi Suomen mestaruutta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Joko Alexander Ruuttu voidaan laittaa tähän ketjuun? Hyvän tason lupaus, joka aikuisten sarjoissa ei ole lunastanut 25 prosenttiakaan lahjakkuudestaan. Nyt sitten Allsvenskanissa yrittää saada uraa uuteen vauhtiin.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Risto Korhonen koki HPK:ssa saman kohtalon. Lupaava, kaikkien ikäluokkien maajoukkueet kiertänyt erittäin hyvä puolustava puolustaja katosi jonnekkin. Lopettanut jo uransa.

Korhonen eli "kultainen noutaja" oli erittäin lupaava pakki, mutta polvi meni moneen kertaan muutaman kauden aikana, joten loukkaantumiset lopetti lupaavan uran. Jostain netistä löytyy Riston kertomus urastansa, nyt ei jaksa ettiä puhelimella. Kuitenkin kova kertomus oli.

Leinosen Tommi oli kiekollisesti lahjakas, mutta kiekottomana järkyttävä hasardi aikuisten tasolla. Ei mitään asiaa aikuusten sarjoihin. Lisäksi jäi aika laiska kuva herrasta, lahjoja oli mutta ammattilaiselämä ei sujunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös