Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kivestä puheen ollen, onko hän valmentanut koskaan joukkuetta jolla on jonkinasteisia menestysodotuksia? Uusi tilanne se lienee Karrillakin edessä.
Lienee totta, että Kivellä on ollut enemmän altavastaajajoukkueita ja tilanne on sinänsä uusi. Eiköhän painetila ole kuitenkin pienempi kuin esimerkiksi KHL:ssä. Ilveksen virallinen tavoitehan on välierät ja asioiden onnistuessa se on ihan realismia. Vielä en noin nuorta ja kokematonta joukkuetta kuin Ilves kuitenkaan ihan mestarisuosikiksi laskisi.

Mutta oikeassa olet kun puhut jonkinasteisista menestysodotuksista.
 
Saatana.
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Niin joo, olinkin unohtanut KHL-pestin. Siellä on paineet varmasti ihan toisenlaiset.
Ja Ässillä oli jo aika monta hyvää kautta(top3 runkosarjajoukkue useamman vuoden otannalla) alla kun mestaruus tuli. Eli kyllä sielläkin jotain menestysodotuksia on varmaan ollut. Todennäköisesti ainakin samoissa määrin kuin Ilveksellä nyt.

Eikä Pori varmaan ole ihan helppo paikka lähteä koutsaamaan...varsinkaan Ässien ns. omana poikana. Yleisön vaatimustaso näkyy ja kuuluu ihan siellä arjessa asti...Ainakin Kiven omien sanojen mukaan.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
McTorson arviot Ilves puolustuksesta on omaan silmääni varsin optimistiset. Maalahti toki hyvä liiga tason puolustaja, mutta en näe minään kaappauksena. Elorinne joutui viime kaudella ylimääräiseksi puolustustajaksi, sillä jalkanopeus ei tahdo riittää enää takavuosien malliin. Itselleni olikin yllätys, että jalkanopeaan pelitapaan perustava Ilves teki sopimuksen Elorinteen kanssa. Niko Peltolasta jäi mieleen viime kauden pelien perusteella enemmän huono hermokontrolli ja keskittyminen pikkusikailuun.

Hyökkäyspää Ilveksellä onkin sitten liigan eliittiä ja muutama todella mielenkiintoinen nuori lahjakkuus esim. Macelli. Kyntensä jo näyttäneitä pelureita hyvässä iässä (Suomi, Leino, Ikonen, Lepaus etc.). Mikäli Ruotsalainen vielä pysyy Ilveksen kokoonpanossa, on hyökkäys kovalla tasolla.

Maalivahtiosastosta en osaa arviota antaa. Dostal pelannut vielä sen verran vähän liiga tasolla, ettei mitään pitkän juoksun arviota pysty antamaan, Kolppanen perushyvä liiga tason maalivahti, joka ilmeisesti lähtee kauteen kakkosena.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jokohan kohta voisi sen ykköseksi rankatun joukkueen nimen paljastaa? Ei jaksaisi kauaa enää hengitystä pidätellä.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
@McTorso saataisko jo tänään naattia Kärppien arviosta?

OT: Tuossa muuten kun joku päivä sitten katsoin Kiven tilastoja, niin hokasin(en tiennyt tai olin unohtanut), että Kivihän oli aikanaan nostamassa Kärppiä Liigaan. Ihan näin vain pikkunippelitietona tähän väliin :)
 
Viimeksi muokattu:

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
McTorson arviot Ilves puolustuksesta on omaan silmääni varsin optimistiset. Maalahti toki hyvä liiga tason puolustaja, mutta en näe minään kaappauksena.
Tämä kertoo sitten enemmän sinun tietämyksestäsi, jos pidät Maalahtea vain "hyvä liigatason puolustaja". Kyllä Maalahti oli loistava kaappaus Ilvekseltä!
 
Pärko!
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Tämä kertoo sitten enemmän sinun tietämyksestäsi, jos pidät Maalahtea vain "hyvä liigatason puolustaja". Kyllä Maalahti oli loistava kaappaus Ilvekseltä!
Ja onhan Peltolakin pelannut ihan kärkiroolissa Liigaa monta kautta ja pärjännytkin ihan hyvin. Nyt roolin vähän pienentyessä ja valmennuksen parantuessa ainakin itse odotan vielä parannusta suoritustasoon. Onhan tuo pakisto ihan huikea. Jollain Kärpillä on suoritusvarmuuden takia kovempi kärki, mutta Ilveksen pakisto saattaa osottautua kovemmaksi.
 

Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Arvio Ilveksestä McTorsolla on muuten hyvä, mutta onhan siinä nojattu yltiöoptimistisuuteen ja potentiaaliin. Pidän itse Dostalia ihan huippuveskana, mutta pitkä runkosarja on eri asia pelata hyvin ja tasaisesti, kuin kauden loppupätkä. Kolppanen on hyvä kakkonen, antaisin 9 arvosanaksi. Pakisto on niin vaikea arvioida, kun nojaa paljon potentiaaliin. Ilmeisesti Maalahden pitäisi nyt olla kärkijengin kärkipakkeja, saa tasoa ainakin vähän nostaa tähän kyetäkseen, jos nuorilla on vaikeaa jossain kohtaa. 8 1/2 arvosanaksi. Hyökkäys 8 1/2 tai 9, jos Ruotsalainen palaa. Hyvä jengi, rutiinia ei kuitenkaan liiaksi ole ja nyt on odotuksia, toisin kuin esim. viime vuonna.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Joo tälle löytyy kyllä oma terminsä...ja se ei ole snapsilasit.
Ei tämä vaadi mielestäni edes kirkkaan sinisiä laseja päässä. Paljon on kuitenkin väitteen varassa kaksikon Press & Klok lopullinen panos joukkueeseen. Ensimmäiset harjoituspelit kaksikko on ollut hyvinkin tuuliajolla, mutta ovat kuitenkin onnistuneet parantamaan peliä (mitä itse olen nähnyt) jatkuvasti. Nemecek on ollut mielestäni erittäin hyvä ja tulee kyllä olemaan erittäin ärsyttävä piikki hyökkääjien lihassa.

Vaihtuvuus on ollut kuitenkin niin isoa, että olen mielummin hieman pessimisti ollut omissa arvioissani, kuin lähtenyt oletuksella kaikkien vetävän tykkikauden. Mutta kyllä Reunasen sekä Heinolan pelatessa Lukon puolustus on varmasti keskitasoa selvästi parempi.
 
1963

JD #17

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@McTorso saataisko jo tänään naattia Kärppien arviosta?

OT: Tuossa muuten kun joku päivä sitten katsoin Kiven tilastoja, niin hokasin(en tiennyt tai olin unohtanut), että Kivihän oli aikanaan nostamassa Kärppiä Liigaan. Ihan näin vain pikkunippelitietona tähän väliin :)
Ensi viikonloppuun menee. Tänään ei onnistu ja arkipäivät ovat turhan kiireisiä tällä hetkellä. Olisikohan Ohtamaan, Puljujärven tai Junttilan tilanteisiin saatu siihen menessä ratkaisuja, ehkä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Ensi viikonloppuun menee. Tänään ei onnistu ja arkipäivät ovat turhan kiireisiä tällä hetkellä. Olisikohan Ohtamaan, Puljujärven tai Junttilan tilanteisiin saatu siihen menessä ratkaisuja, ehkä.
Saisi kyllä aiemmin tulla. Hengityksen pidättäminen ens viikonloppuun asti voi muuten koitua kohtaloksi.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. Kärpät 38p
Mikko Manner aloittaa kolmannen kautensa Kärppien päävalmentajana. Kaksi edellistä kautta ovat tuoneet ylivoimaiset runkosarjan ykköstilat, jälkimmäinen jopa kaikkien aikojen suurimmalla pistepotilla. On ilmeistä, että Mannerin Kärpät lähtee myös tulevaan kauteen selvänä suosikkina. Tulevaa kautta ajatellen viime kauden kipeä hopea on sopiva ärsyke.

Kärppien joukkue uusiutuu kohtuullisen voimakkaasti jokaisen kauden jälkeen. Menestyvässä joukkueessa menestyvät myös yksilöt, joten painetta liikehdintään on molempiin suuntiin. Huiput lähtevät isompiin sarjoihin ja uudet huiput tulevat innokkaasti sisään hakemaan omaa uranousuaan. Se, että viime kauden Kärpistä lähti viisi pelaaja NHL:ään, kertoo paljon vallitsevasta tilanteesta.

Punaisen langan Kärppien toimintaan luo kuitenkin vahva juniorityö. Valtakunnan ylivoimaisesti paras juniorituotanto mahdollistaa laadukkaiden nuorten pelaajien sisäänajon sekä meritoituneet paluumuuttajat. Tällä hetkellä nautiskelemme sellaisista paluumuuttajista kuin Puljujärvi, Pesonen, Jokinen, Kukkonen ja Pyörälä. Tulevista tähdistä on pakko mainita Rädyn veljekset ja Tuukka Tieksola. Näin se pyörä pyörii.

Maalivahdit 8,5p
Maalivahtiosasto on ennakkoon Kärppien haavoittuvin osa-alue. Hienon uran tähän asti pelannut slovakki Patrik Rybar kantaa ykkösmaalivahdin viittaa ja kovan potentiaalin omaava, mutta miesten peleissä tähän asti räpiköinnyt Justus Annunen on backup-vahti. Mielenkiintoista on nähdä, miten Rybar sopeutuu Liigaan. Tsekeissä meni loistavasti ja AHL:ssäkin hyvin, mutta taas ovat edessä uudet kuviot. Annunen on ollut tähän asti heikko miesten peleissä, mutta preseason lupaa selvästi parempaa. Tällä hetkellä hän todella näyttää maalivahdilta, joka on varattu varausnumerolla 64.

Arvioin Kärppien maalivahtiosaston tällä hetkellä samalle tasolle kuin TPS:n. Mielestäni Rybarin voi hyvin asettaa Tirrosen kanssa vähintään samalle tasolle, jopa yli. Annusella on todistettavaa, jotta Pohjanoksan tasolle voi laittaa. Kärppien maalivahtiosasto voi pettää, mutta toisaalta se voi olla myös napakymppi. Tällä kertaa valitsin arvosanan nöyrästi kultaisen keskitien kautta.

Puolustus 9p
Kärppien puolustus koki hurjat menetykset, kun Kivihalme sekä Hakanpää poistuivat NHL:ään ja Ohtamaakin päätti käyttää optiovuotensa jo tässä vaiheessa. Tilalle ovat tulleet Lukosta Tšekin maajoukkueen vakiokasvo Jakub Krejcik sekä AHL:stä ruotsalaisten suurseurojen himoitsema Ludwig Byström. Molemmat ovat raudanlujia ammattilaisia, eikä parempia vahvistuksia olisi oikein osannut edes toivoa. Tästä huolimatta puolustukseen jää aukko Ohtamaan lähdön myötä. Tuo aukko paikataan aikanaan, jos tarve niin vaatii. Paikkaaja on parhaassa tapauksessa lähtijä itse.

Kärppien pakistosta löytyy kärkiosaamista, vankkaa liigaosaamista sekä nuoria lupauksia. Ei enää kympin puolustus, mutta kiitettävä liigapakisto kuitenkin. Pelaava seitsikko:
Byström-Heshka
Krejcik-M.Niemelä
Kukkonen-Mäkelä
Ronkainen

Taustalla juniorit himoitsevat peliaikaa, eli Loponen, Niskala ja Topi Niemelä. Myös Joona Huttula on valmis liigapelaaja.


Hyökkäys 10p
Kärppien hyökkäys on timanttinen, täyden kympin arvoinen. Minusta Kärppien hyökkääjistö on tasoltaan täysin verrattavissa Lukon vastaavaan nyt, kun Puljujärvi on liittynyt joukkueeseen. Kärkipelaajien tähtiloisto on melkoinen: Jokinen, Pesonen, Puljujärvi, Kristof, Lammikko, Pyörälä ja Lindsten. Koblizek ja Metsävainio pyrkivät tasonnoston kautta samaan ryhmään. Raastinrautaosastolta löytyvät tutut Humaloja, Karvinen ja Sailio. Lupaavista nuorista iskunpaikkaa kärkkyvät Jesse Koskenkorva, Aku Räty, Aatu Räty, Zdenek Zedlak ja Tuukka Tieksola. Täytemiehiä ovat Sami Anttila, Julius Hermonen.

Kärppien omat vanhat kasvatit Pesonen, Jokinen ja Pyörälä ovat aivan eliittipelaajia tähän sarjaan. Jotkut ovat pitäneet heidän tasoaan kysymysmerkkinä. En voi ymmärtää tuota näkemystä. Minä en juuri varmempia suorittajia keksi. Olen nähnyt Jokiselta ja Pesoselta preseasonilla kaksi peliä ja Pyörälältä yhden. Olin vaikuttunut näkemästäni.

Pesonen ja Jokinen pelaavat samassa ketjussa, samassa ylivoimassa ja vieläpä alivoimaparina. He vaihtelevat vasemman laiturin ja sentterin paikkaa. Ketjun oikealle laidalle on isketty pikakiituri Radek Koblizek.

Kristof on taitotasoltaan ja pelinäkemykseltään erinomainen. Hän vaikuttaa kokoajan ennemmän ja enemmän terveeltä Viuhkolalta. Kristof pelaa ylivoimaa ja alivoimaa sekä johtaa Kärppien ykkösketjua, Pyörälän ja Puljujärven keskellä. Pelottavan kova trio!

NHL-statuksella Kärppiin tullut Juho Lammikko saa tutkaparikseen Jasper Lindstenin. Lammikko jakaa Kristofin kanssa ison vastuun Kärppien sentteröinnistä. Ketjun kolmas lenkki on vielä auki. Lähitulevaisuudessa se voi olla Julius Junttila. Tällä hetkellä siihen asetellaan romuluisia Miska Humalojaa tai Jari Sailiota. Ja kyllä, luit oikein, Miska Humaloja on tätä nykyä Mikko Mannerin määräyksellä laituri. Toki tuossa Lammikon ja Lindstenin ketjussa voidaan kokeilla myös lupaavia junioreita.

Kärppien hyökkäys on rakennettu hyvin. Siinä on kärkiosaamista niin hyökkäyssuuntaan, puolustussuuntaan kuin kahdensuunnan pelaamiseenkin. Ikäjakauma on myös lähes optimaalinen, sillä joukkueessa on ison statuksen veteraaneja, parhaassa peli-iässä olevia laatupelaajia sekä omaa mahdollisuuttaan kärkkyviä superlahjakkuuksia.

Pyörälä-Kristof-Puljujärvi
Pesonen-Jokinen-Koblizek
Sailio-Lammikko-Lindsten
Humaloja-Metsävainio-Karvinen

Valmennus 9,5p
Mikko Mannerin johtamalle valmennukselle tekisi mieli antaa täysi kymppi, sillä niin maagista työtä he ovat tehneet. Kaksi kautta ja kaksi täysin ylivoimaista runkosarjan voittoa. Teen kuitenkin kunniaa Pennasen viime kauden täysin häkellyttävälle suoritukselle asettamalla Mannerin hänen taakseen. Manner on huippuvalmentaja huippuorganisaatiossa ja tulos on ollut sen mukaista.

Vahvistukset 1p
Ohtamaan paikkaaja ja mahdollisuus Junttilaan tuovat yhden pisteen. Rahaa on sekä taitoa käyttää sitä.
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voiko kahdella joukkueella olla hyökkäyksessä arvosanana 10 näissä arvioissa? Ja jos on, olisi mielinkiitoista saada lähempää vertailua näiden kahden kympin arvosanan hyökkäyksen välille.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vahvistukset 1p
Ohtamaan paikkaaja ja mahdollisuus Junttilaan tuovat yhden pisteen. Rahaa on sekä taitoa käyttää sitä.
Mannerin omin sanoin Krejcik olisi se Ohtamaan paikkaaja, sekä Byström Kivihalmeen. Täten Hakanpää olisi "korvaamatta", ja ne saappaat on nyt tarjolla Mikko Niemelälle *sigh*.
 
Yhden ketjun ihme - Oulun Kärpät 2020-2021

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voiko kahdella joukkueella olla hyökkäyksessä arvosanana 10 näissä arvioissa? Ja jos on, olisi mielinkiitoista saada lähempää vertailua näiden kahden kympin arvosanan hyökkäyksen välille.
Minun arviossani voi. Olenhan antanut paljon muitakin samoja arvosanoja. Taitaa olla parhaimmillaan/pahimmillaan ainakin kolme joukkueita arvioitu tasavahvaksi jollain osa-alueella. Pelaajakohtaista vertailua en Lukon ja Kärppien hyökkäyksen välille erikseen tee, sillä niissä ei ole mitään järkeä. Jos luet molempien joukkueiden hyökkäyksen arvioinnin ja kommentoit niitä sekä esität mieleesi tulleita kysymyksiä, mielelläni pyrin näkemyksiäni sitä kautta lisää avaamaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tähtiloisto ja Lindsten samassa lauseessa kertoo kaiken oleellisen McTorson kyvystä objektiivisuuteen Kärppiä arvioitaessa. Ei sillä, Kärpät itsekin arvioisin ykköseksi.
Olisko jotain muuta, mikä pisti silmään? Jotain, josta voisimme oikeasti keskustella. Aika samoilla linjoilla ilmeisesti olemme, kun saman sijoituksen Kärpille annamme.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Vahvistukset 1p
Ohtamaan paikkaaja ja mahdollisuus Junttilaan tuovat yhden pisteen. Rahaa on sekä taitoa käyttää sitä.
Laskitko mahdollisuutta että Pulju lähtee kesken kauden?
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Laskitko mahdollisuutta että Pulju lähtee kesken kauden?
Toki voi lähteä ja vahvistuksia voi tulla lisää. Tämä on sikäli hankala yhtälö, koska Puljujärven, Junttilan ja Ohtamaan tilanteet ovat enemmän tai vähemmän avoimet. Junttila on mahdollinen tulija, samoin Ohtamaa tai ainakin hänen paikkaajansa. Toisaalta Puljujärvi on mahdollinen lähtijä. Minä päädyin lopputulemaan, jossa Kärpät ennemmin vahvistuu kuin heikkenee syksyn aikana. Saa olla toista mieltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy