McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 850 731
  • 4 009

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkäys
4. Tappara 9p

Jos KalPalla oli timanttinen keskusta ja vajaa laituriosasto, niin Tapparalla tilanne on aivan päinvastainen. Tapparan laituriosasto on piinkova ja keskiaikaista epämääräisen rähmäinen. Se, miksi noin, on kyllä minulle mysteeri. Oliko tarkoitus leipoa super-statuksen omaavasta Camper Carterista uusi Lehterä kuitenkin huomaten, että laituri se on liigassakin. En osaa sanoa. Yhtäkaikki, kova kokonaisuus Tapparan hyökkäyksestä kuitenkin muodostuu kera monen viime vuoden mestarin.

Keskushyökkääjät Rauhala ja Somppi muodostaisivat mestarijoukkueen timanttisen alaketjujen senttristön. Tämän hetken Tapparassa kaksikko muodostaa kuitenkin laituri Liedeksen kanssa joukkueen kolmen kärkisentterin osaston. Loistavia pelaajia kaikki kolme, mutta väärässä roolissa. Laituri Tanus voi tervehdyttyään tuoda helpostusta ja pelata vaikka ykkösen keskellä, niin monipuolisesta ja laadukkaasta pelaajista on kyse. Ei toki optimaalinen pelipaikka hänellekään ja Tanus keskellä syö sitten hänet pois kärkilaiturin paikalta, sekavaa. Hämmentävä tilanne kokonaisuudessaan. Jos jotain hyvää löytää Tapparan keskustan epämääräisyydessä, niin lahjakas Rönni saa vihdoin mahdollisuutensa. Myös NHL-varatulle Oiva Keskiselle avautunee mahdollisuus liigadebyyttiin. CHL:ssä se on jo tullut.

Tapparan laituriosasto on todella kova, jopa sarjan kovin. Camperin lasken preseasonin perusteella laituriksi. Liedes tai Tanus pelaa sen sijaan sentterinä siihen asti, kunnes Tappara hankkii hyökkäysorientoituneen sentterin, vaikkapa Kontiolan. Kontiolan kokoinen aukko tuossa joukkueessa kyllä on.

Jos Tapparan laitureita pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, sanoisin nopeus. Puhakka, Halloran, Babtiste ja Granath perustavat pelaamisensa hurjaan luisteluun. Puhakka heistä varmasti monipuolisin ja pystyy pelaamaan roolissa kuin roolissa. Babtiste ja Halloran tulosketjuun ja Granath vankkaa laatua neloseen. Supermiehinä taistelija, maalintekijä ja työmies Savinainen, ehkäpä sarjan kovimmalla statuksella Lehterän jälkeen operoiva Camper sekä yksi Liigan parhaista hyökkääjistä Anton Levchi. Tuohon kun lisätään jompi kumpi kaksikosta Liedes&Tanus, tai sentterihankinnan jälkeen molemmat, ei muilta löydy vastaavaa.

Nelosketjuun ja rotaatioon sitten SHL:stä tullut Muzik, Oskar Luoto ja Jeremi Tammela.

Näillä perustein arvioin Tapparan hyökkäyksen sarjan neljänneksi parhaaksi arvosanalla 9.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkäys
3. Ilves 9,5p

Ilves asettuu mestaruusjahtiin hyökkäyksellä, jossa on laatua ja laajuutta. Kaksi nimeä voi nostaa superkoriin, eli Eemeli Suomi, joka minua edelleen ihastuttaa ja vihastuttaa sekä Joona Ikonen, joka lähtee hamuamaan jopa 30 maalin rajapyykkiä ensi kaudella. Jani Nyman tähän koriin voi nousta, superlahjakkuus. Raastinrautaa ei oikein ole ja täten hyökkäys vaikuttaa tasapaksulta. Onneksi kamppailuvoimaa on ”piilotettuna” kärkiketjuihin. Ilveksen ja Pennasen haluama suunta on neljä luisteluvoimaista tehoiluun pyrkivää ja pystyvää ketjua. Se tuottaa ainakin runkosarjassa tulosta. Uskon Ilveksen puhkovan 180 maalin rajan tälläkin kaudella.

Ilveksen kärkisentterit ovat Palve, Mäntykivi ja Kodytek. Mäntykivi pelaa siis sentterinä ja Tšekistä Liigaan tullut Kodytek on osoittautumassa hyväksi hankinnaksi, mikä nyt ei ole yllätys Tšekin maajoukkkuemieheltä. Täten Palve saa pistää parastaan pitääkseen paikkansa keskushyökkääjien hierarkiassa. Hyvä kolmikko ja saa nähdä, kuka pääsee ykkössentterin vaatimalle tasolle.

Nelossentteri on joko Santeri Virtanen tai ICEHL:ssä viime kaudella tehoillut kanadalainen Jeremy Grègoire. Kun toinen on keskellä, toinen on laidalla, kätevää. Molemmilla on myös pistepotentiaalia, varsinkin Grègoiren statuksen omaavan miehen sijoittaminen nelosketjuun kertoo Ilveksen hyökkäyksen laajuudesta.

Laituriosastolla kahden kärkiketjun paikat vaikuttavat olevan selvät. Vasemmalla Suomi ja Stransky, oikealla Joona Ikonen ja Meskanen. Ikonen ja Suomi ovat ihan liigan kärkeä. Meskanen ja Stransky ovat hyviä, mutta siinä rajoilla, kuinka hyvin riittää mestaruudesta taistelevan joukkueen kärkimiehinä. Stranskystä tykkään enemmän, sillä hän on monipuolisempi kuin Meskanen. Toki Meskanen rooli sniperina antaa paljon anteeksi, jos maaliverkot soivat taas sen 20 kertaa.

Kolmosketjun vasempaan laitaan Pennanen on asettelemassa KalPasta tullutta ja nuoresta iästään huolimatta jo 270 liigapeliä pelannutta Juuso Könöstä. Erinomainen liigapelaaja kolmosketjuun ja alleviivaa Ilveksen hyökkäyksen laajuutta. Oikealle laidalle superlupaus Jani Nyman. Lahjakkuuden tasosta kertoo se, että Seattle varasi hänet vuonna 2022 jo toisella kierroksella. Viime kaudella Nyman pelasi 29 runkosarjan peliä ja tinttasi 10 maalia. Aika mukavan maaliodottaman voi lätkäistä hänellekin, mikäli kaikki menee nappiin. Kivikovan kolmosketjun Ilves saa kasaan, kuten mestaruusjahdissa olevan joukkueen kuuluukin.

Nelosketjuun Virtasten ja Grégoiren seuraksi ovat tyrkyllä Päkkilä, Ratinen ja Kos. Ratinen on varmasti se ykkösvalinta. Nopea ja tulisieluinen nelosen laituri. Oulusta aikanaan Tampereelle ja Ilvekseen siirtynyt Päkkilä polkee paikallaan. Hyvä liigapelaaja, mutta pelkkä nopeus ei kuitenkaan avaa portteja isompaan rooliin. NHL-varattu ja Tšekin junnumaajoukkueet läpi käynyt Jakub Kos on rotaatiossa ja pyrkii iskemään näyttöjä pöytään, kun mahdollisuus aukeaa.

Ilveksen laaja ja laadukas hyökkäys on sarjan kolmanneksi paras ja saa arvosanan 9.5.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Kausi näyttää. Pakiston suhteen laadullista vajetta suurempi ongelma on materiaalin kapeus. Uskon kyllä jossain vaiheessa syksyn aikana jouduttavan vielä pakkiostoksille. Luulisin Sportin katselevan sarjojen alkamisen jälkeisiltä markkinoilta, mitä löytyy ns. hyvään hintaan.

Itsekään en ole varsinaisesti RD-fani, mutta tällä kaudella materiaali tarjoaa hänen käyttöönsä leveämmän kärjen jauhaa pelisysteemiä. Viime kaudella paha sentterivaje meni lopulta reisille jo ennen vuodenvaihdetta, kun kärkipelaajat niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa oli peluutettu uupumuksen rajoille. Toivottavasti samaa ei nyt käy pakkien osalta.
Viime kaudella 50% puhtaista senttereistä loukkaantui niin jäljelle jäi tasan yksi pelikunnossa ollut puhdas sentteri. Eihän joukkuetta voi noin rakentaa miten Jämsä rakensi. No onneksi uudet tuulet puhaltavat nyt...
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tilanneseuranta:
Valmennus + maalivahdit + puolustus + hyökkäys

1. Ilves 9,25p+ 7,25p + 9,5p + 9,5p = 35,5p
2. Tappara 9,5p+ 9p + 8p* + 9p = 35,5p
3. Pelicans 10p + 10p#+ 7,5p + 8p = 35,5p
4. JYP 8p+ 9,5p + 9,25p + 7,75p = 34,5p
———————————————————————

5. Lukko 7,5p + 8,5p + 8,75p + 8,25p = 33p
———————————————————————

6. KalPa 6,75p + 8p + 7p* + 8,75p = 30,5p
7. KooKoo 8,5p + 8,25p + 6,25p + 7,5p = 30,5p
8. TPS 7,75p + 6,5p* + 8,5p + 7,25p = 30p
9. Sport 6,5p + 7,75p + 6,5p + 8,5p = 29,25p
10. Jukurit 9,75p + 5p + 7,75p + 6,75p = 29,25p
11. HPK 7p + 7,5p + 7,25p + 6,5p*= 28,25p
12. Ässät 5,5p + 9,25p + 6,75p + 6,25p = 27,75p
——————————————————————-

13. SaiPa 5p + 4,75p + 5,75p + 6p = 21,5p
* Osa-alueen arvosana voi muuttua.
# Olkinuoran ulkomaan option toteutuessa paluu alkuperäiseen arvioon.

Niinhän siinä perhana kävi, että Ilves, Tappara ja Pelicans sekä toisaalla Sport ja Jukurit asettuivat tasapisteisiin. Vaikka tasapisteitä kartoin osa-aluepisteissä, en lähtenyt manipuloimaan niitä niin, että kokonaispisteissä tasapisteiltä vältyttäisiin. Paremmuusjärjestys tasapisteissä määräytyy hyökkäyksen paremmuuden kautta. Muutoinkin minusta Ilves, Tappara, Pelicans on juuri se paremmuusjärjestys, kuinka asian näen. Tasainen kolmikko, ei siinä. Samoin näen Sportin hitusen vahvempana kuin Jukurit.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Torson arviot olleet pääpiirteittäin hyviä, mutta nyt tulee omalla kohdalla isoa erimielisyyttä, en saa Kärppien hyökkäystä mitenkään päin TOP2, en edes kolmen promillen humalassa.
Miksi et? Mitä heikkouksia Kärppien hyökkäyksessä on verrattuna muihin kärkijoukkueisiin? Olisi mukava kuulla. Omat perusteluni Kärppien hyökkäyksen vahvuudesta annan kyllä viimeistään huomenna.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi et? Mitä heikkouksia Kärppien hyökkäyksessä on verrattuna muihin kärkijoukkueisiin? Olisi mukava kuulla. Omat perusteluni Kärppien hyökkäyksen vahvuudesta annan kyllä viimeistään huomenna.

Kärpiltä puuttuu terävin kärki. Siellä on Turunen, missä muut?

Tasavahva, mutta miten saa esim Ilveksen edelle?

Mun papereissa Kärppien hyökkäystä edellä on IFK Tappara Ilves ja ehkä jopa Lukko.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpiltä puuttuu terävin kärki. Siellä on Turunen, missä muut?
Palataan myöhemmin tarkemmin, mutta lisään Turusen jatkoksi Koivusen, Mingoian ja Bunnamanin. Usko tai älä, kaikki hyökkäyssuuntaan timanttia. Toki varsinkin Bunnaman ja Koivunen vielä superkoriin oikeuttavan monipuolisia.
 

nikez37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toki varsinkin Bunnaman ja Koivunen vielä superkoriin oikeuttavan monipuolisia.
Tämä superkori ei vissiinkään ihmeitä vaadi, kun Bunnamanilla alkaa ensimmäinen kausi ulkomailla ja Koivunen ei ole rikkonut 30p rajaa kertaakaan. Noin muuten Kärpillä kyllä löytyy laajuutta, mutta mielestäni häviää selkeästikin Hifkille sekä Ilvekselle kärkipelaajissa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Palataan myöhemmin tarkemmin, mutta lisään Turusen jatkoksi Koivusen, Mingoian ja Bunnamanin. Usko tai älä, kaikki hyökkäyssuuntaan timanttia. Toki varsinkin Bunnaman ja Koivunen vielä superkoriin oikeuttavan monipuolisia.

Koivunen on kuitenkin alle 30p pelaaja ollut liigassa, ei voida puhua vielä eliittipelaajasta.

Mingoia on joo eliittiä, eli Turusen lisäksi toinen.

Bunnaman ei ole mikään varma kortti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä superkori ei vissiinkään ihmeitä vaadi, kun Bunnamanilla alkaa ensimmäinen kausi ulkomailla ja Koivunen ei ole rikkonut 30p rajaa kertaakaan. Noin muuten Kärpillä kyllä löytyy laajuutta, mutta mielestäni häviää selkeästikin Hifkille sekä Ilvekselle kärkipelaajissa.
Tämä arvio ennustaa kautta 2023-2024. Kauden aikana ja viimeistään kevättalvella näemme, ketkä kuuluvat superkoriin ja ketkä eivät.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitä heikkouksia Kärppien hyökkäyksessä on verrattuna muihin kärkijoukkueisiin?
Ei kai Kärppien hyökkäyksessä niinkään heikkouksia ole, mutta kysymysmerkkejä ehkä vähän liiaksi. Tai liiaksi ja liiaksi, mutta liiaksi että itse rankkaisin kahden parhaan joukkoon.

Bunnamanilta en ole nähnyt peliäkään, mutta Tiivola ja Kemppainen ovat erittäin raskasjalkaisia pelaajia ja viime kaudella olivat kaukana siitä tasosta, että mestaruus voitaisiin voittaa. Kemppaisen kohdalla ne parhaat pelit ovat jo pelatut, eikä ole mikään tae että olisi edes viime kauden tasolla. Tiivola ei mikään voittava pelaaja ole ikinä ollut. Näen tässä floppiriskiä ainakin itse.

Laituriosastolla on Turunen ja Mingoia, jotka ovat tehtaantakua, mutta sen jälkeen enemmän taikka vähemmän kysymysmerkkejä. Junttilaan voisi sopia aivan sama mikä Kemppaiseen. Koivusen kohdalla on ainakin lähtökohtaisesti ylisuuria odotuksia mitä olen lukenut. Sitten pitäisi vielä akselilta Björkqvist/Jakobsson nostaa aivan älyttömästi tasoa viime kaudesta, että olisi siellä kahden parhaan hyökkäyksen osastossa.

Omaan silmään ainakin näyttää siltä, että paljon on laskettu potentiaalin varaan, sekä sen varaan, että viime kausi oli vain työtapaturma ja kaikki tulevat palaamaan/pelamaan sille tasolle mitä ovat joskus parhaimmillaan ollut.

Ilves, Tappara, IFK menevät omissa papereissa edelle. Ehkä Lukon kanssa samaa tasoa.
 

WayneTrain

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Veikkaan tässä käyvän niin, että siinä missä esimerkiksi Tapparan todentotta vajavainen sentteriosasto laski pisteitä, Kärppien laitahyökkääjien heikompi laatu ei tätä laskua Kärppien arvosanalle tee. Kärpillä on ihan kilpailukykyinen hyökkäys ja etenkään kahden suunnan pelistä tuolla hyökkäyksellä ja sentteristöllä ei pitäisi jäädä kiinni, mutta ihan terävin kärki tosiaan loistaa poissaolollaan. Turunen ja Mingoia varmasti tekevät hyvän tuloksen mutta näiden jälkeen en varmoja hyökkäyspään suorittajia joukkueesta tunnista. Koivunen on erittäin potentiaalinen ja uskonkin hänen lyövän isosti läpi tällä kaudella, mutta varmaksi suorittajaksi ei häntäkään voi vielä laskea.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Ihan uteliaisuudesta kysäisen, että mites nyt tuo Tapparan puolustus, kun Bäckman on osoittautunut olevansa kunnossa ja pelimies ja Kulonummikin pelannut siten, että paikka liigakokoonpanossa on aivan otettavissa? Vieläkö kasi?
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onhan Kärpillä laaja hyökkäys, Kemppaisia ja kumppaneita, mutta ei heitä nyt viime kauden jälkeen voi lähtökohtaisesti sijoittaa korkeammalle, kun Ilvestä. Ei nyt helvetti millään.

Hienoa että Torso jaksaa nähdä vaivaa, mutta joku realismi pitää olla.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ville Koivunen ja superkori? Aika ohkasilla näytöillä pääsee moiseen koriin. Onhan Ville lupaava peluri ei siinä mitään. Mutta Superkori? Agree to disagree.
Ja Bunnaman ja Mingoia. Voi voi, edes multa ei saa noin sakeata settiä suosikkijoukkueen osalta.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
...Jakobsson nostaa aivan älyttömästi tasoa viime kaudesta, että olisi siellä kahden parhaan hyökkäyksen osastossa.
Tämä kaveri ei tuo joukkueeseen mitään lisäarvoa, jota ei omilta junnuilta saataisi. Menee minun silmissäni toistaiseksi statuksella "aivan käsittämätön aivopieruhankinta".
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä kaveri ei tuo joukkueeseen mitään lisäarvoa, jota ei omilta junnuilta saataisi. Menee minun silmissäni toistaiseksi statuksella "aivan käsittämätön aivopieruhankinta".
Niin ja yleensä tälläisiä pelaajia ei ole siellä Liigan kahden parhaan hyökkäyksen kokoonpanossa pelailemassa.

Joose Antonenkin nyt on kaikkea muuta kuin varma pelaaja, jos puhutaan menestyvästä joukkueesta. Marjamäen valmennuksessa vielä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan uteliaisuudesta kysäisen, että mites nyt tuo Tapparan puolustus, kun Bäckman on osoittautunut olevansa kunnossa ja pelimies ja Kulonummikin pelannut siten, että paikka liigakokoonpanossa on aivan otettavissa? Vieläkö kasi?
Vielä kasi. Bäckman Ei ole vieläkään pelannut yhtään liigapeliä. Jos oikeasti hermovaurion oireet ovat takanapäin ja hän pystyy säännöllisesti liigaa pelaamaan, tekee se Tapparan puolustukselle hyvää. Jäitä hattuun ja historia mielessä. Kulonummi puolestaan vertautuu hyvin Kärppien Pieniniemeen. Pojat pelaavat junnumaajoukkueessa pakkiparina ja molemmilla nyt onnistunut preseason alla. Pieniniemi on silti Kärppien kasipakki ja Kulonummi ilmeisesti Tapparan seiskapakki, mikäli Bäckman pysyy kunnossa. Kulonummen taso on kyllä huomioitu arvosanassa jo valmiiksi.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kärpät on kyllä hankala arvioida. Sijoitus voi olla käytännössä mitä vaan väliltä 1-10. Ei se väärin ole arvioida, että pelaajat lunastavat potentiaalinsa Kärpissä, mutta itse tykkään mennä enemmän todennäköisyyksien mukaan.

Jos pitäisi laittaa rahat kahdelle sijoitukselle Ilveksen puolesta, laittaisin runkosarjassa 2-3. Jos maalivahtina olisi Langhamer, laittaisin häpeilemättä Ilveksen ensimmäiseksi, mutta uskon myt Ilveksen ”häviävän” maalivahtipelissä sen verran pisteitä, että loppusijoitus on toinen tai kolmas.

1. HIFK
2. Ilves
3. Tappara/Lukko/Pelicans/Kärpät, en pysty sanomaan mikä näistä on mielestäni vahvin. Sanoisin, että Tappara on näistä ehkä todennäköisin, kun Kärpillä ja Lukolla ”floppivaara” suurin, joskin myös potentiaalia olla Ilvestä edellä löytyy myös. Pelicansin laittaisin ns. Tapparaksi, eli tasainen mutten näe runkosarjavoittajaa heissä. Kaikki noista voivat kyllä ohittaa Ilveksen, ei sillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös