McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 851 181
  • 4 009

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Toinen uusi tulokas oikealle laidalle on Martin Jandus. Tšekin maajoukkueeseen viime kaudella noussut 25-vuotias puolustaja on ominaisuuksiltaan samankaltainen kuin Berglund, eli kiekollinen hyvin luisteleva puolustaja. Kari Jalosen suositukset on tällä nuorella miehellä takataskussaan.

Kaksi tsekkiä, Jan Lukas ja Martin Jandus, toinen saapuu SaiPaan ja toinen Kärppiin, ja kaksi hyvin erilaista tapaa arvioida heitä:
Lukas: Kari Jalonen valitsi hänet viime kaudella Tsekin maajoukkueeseen, arviossa ei sanaakaan aiheesta
Jandus: Kari Jalonen valitsi hänet viime kaudella Tsekin maajoukkueeseen, saapuu arvion mukaan Kärppiin "Kari Jalosen suosituksella"

Lukas: Tsekkimedia valitsi hänet viime kaudella liigan parhaaksi pelaajaksi, ei sanaakaan arviossa aiheesta
Jandus: Hehkutetaan kiekollisuutta ja luistelua, ei sanaakaan siitä, että putosi vilttiin kauden tärkeimmissä peleissä huonojen otteiden takia tai siitä, että tämä kiekollinen on vain kerran pelannut pääsarjassa yli 15 pisteen kauden, eikä ole edes alasarjassa koskaan rikkonut 20 pisteen rajaa.

Lukas: Haukutaan arvostelussa siitä, että on hakenut vauhtia Tsekin kakkosliigasta, vaikka tosiasiassa on vain käynyt ylläpitämässä pelituntumaa, jos tähtimaalivahti Bran Kondrad on pelannut monta peliä putkeen. Viimeisen 7 kauden aikana Lukas on kolmella kaudella pelannut kakkosliigassa ja silloinkin pelimäärät ovat olleet 3, 5 ja 9.
Jandus: Vaikka puolustajien pelipaikkoja on joukkueissa enemmän kuin maalivahtien, on hänellä ollut suuria vaikeuksia mahtua pelaavaan seitsikkoon. 25-vuotias Jandus on pelannut pääsarjapelejä seitsemällä kaudella ja noista kausista viidellä hän on pelannut kakkosliigassa. Pelimäärät alasarjassa ovat olleet 3, 29, 47, 49, 11. Mutta kun kyse on Kärppien pelaajasta, ei tätä jatkuvaa kakkosliigaan putoamista yhtäkkiä nähdäkään mainitsemisen arvoisena rasitteena.

Lukas: Haukutaan, että hän on untuvikko pelattuaan suurimman osan urastaan kotimassaan. Lukashan on pelannut yhden kauden Slovakiassa (ja valittiin siellä sarjan parhaaksi maalivahdiksi) ja kai Lev Prahan KHL-organisaatioonkin kuuluminen jollain tavalla kansainväliseksi kokemukseksi voidaan laskea.
Jandus: Ei ole pelannut peliäkään ulkomaisissa sarjoissa ennen Suomeen siirtymistä, mutta koska siirtyy Ouluun ei se tietenkään ole ongelma.

Ehkä koomisinta on se, että Lukasta haukutaan, koska ei kuulemma ole pelannut ykkösmaalivahtina koskaan ja joutunut kantamaan niitä paineita. Hänen pelimääränsä pääsarjajoukkueissa ovat viime kausilla olleet 29, 32, 20, 24, 22, 27, 38. Vain yhdellä kaudella Lukasin torjuntaprosentti on ollut alle 90%. Esimerkiksi viimeisellä kahdella kaudella hän on ollut joukkueensa eniten pelaava maalivahti. Viime kaudella toinen maalivahti oli loukkaantuneena pitkiä aikoja ja Lukas joutui kantamaan kaikki paineet ja kesti ne loistavasti.

Kärppien hankkima Westerholm on pelannut 37-43 ottelua jokaisella viimeisestä neljästä kaudesta eli ehkä tuo noin 12 peliä enemmän tarkoittaa, että hän on kiistatta kantanut ykkösmaalivahdin paineita. Mutta joka kerta hänen torjuntaprosenttinsa on jäänyt alle 90%:n - eli voisiko sanoa, että hän ei olekaan kestänyt niitä ykkösvahdin paineita? McTorson arvioissa ei tietenkään tartuta tuohon vaan vakuutetaan hänen EHT-tasoaan. Lukasista taas sanotaan, että SaiPan maalivahtiosasto ansaitsee huonoimman arvosanansa ikinä.

Vitsiarvioita nämä ovat muutenkin kuin Kärppien osalta.
 

Akephalos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Trollauspaskaahan nämä arviot on. Ei kannata tuhlata aikaansa näiden lukemiseen. Taas meni elämästä 3 minuuttia lähinnä nausreskeluun.

Hienosti on pyörittää tämä kiekkopalstan Donald Trump omaa huomionhaku-showtaan.
No nyt on ironiat kohdillaan. Kannattaako tätä ketjua päivystää jos harmittaa niin paljon?
 

JKyykka

Jäsen
Trollauspaskaahan nämä arviot on. Ei kannata tuhlata aikaansa näiden lukemiseen. Taas meni elämästä 3 minuuttia lähinnä nausreskeluun.

Hienosti on pyörittää tämä kiekkopalstan Donald Trump omaa huomionhaku-showtaan.
Vaikka et selvästikään näistä McTorson arvioista pidä niin voisiko silti yrittää keskustella asiallisesti? Tällaiset päänaukomiset, jotka eivät sisällä mitään itse asian liittyvää, pilaavat hyvän ketjun.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mulla on pikkaisen sellainen kutina, @Sardion pyrkii nyt turhaan painamaan alas muiden kärkijoukkueiden pakiston laajuutta, kun Tapparalla itsellään on kutospakkina ja seiskapakkina parhaillaan arvat. Esimerkiksi Ilveksellä ja Kärpillä sekä seiskapakit että kutospakit ovat vankkaa liigatasoa.
Olen tässä keskustelussa koettanut tuoda esiin sen, että kärkijoukkueiden erot pakiston laajuuden suhteen eivät ehkä ole aivan niin dramaattiset kuin on esitetty, vaan jokaisella (pl. Lukko) seiskapakki on juniori ja useimmilla kutospakkikin vielä varsin arpa, kun eletään elokuuta 2023. En ole suinkaan kiistänyt sitä, että Bäckman on arpa.

Joukkueet haluavat selkeästi antaa omille junioreilleen näytönpaikan ainakin syksyllä sen sijaan, että täyttäisivät pakiston heti kauden alussa seitsemällä rutinoituneella konkarilla ja yhdellä Mestis-jyrällä sekä laittaisivat junnut katsomoon selaamaan TikTokia.

Toin myös esiin sen, ettei seiskapakkien keskinäinen vertailu enää ole kovin merkitsevää joukkueiden voimasuhteita arvioitaessa. Oikeastaan juuri Marjamäen edellinen visiitti Kärpissä opetti sen, miten valtava merkitys on pakiston top 4:n tasolla. Kärkinelikkoa voi kevään ratkaisupeleissä peluuttaa sen 22-25 minuuttia pelissä ja kolmospari pelaa 10-13 minuuttia pelissä. Seiskapakkia ei ole pakko peluuttaa ollenkaan.

Toki tähän yhtälöön liittyy sekin, että kärkijoukkueet voivat reagoida puutteisiin rostereissaan, kun niitä havaitsevat, sillä niillä on resursseja näin toimia. (Tapparakin tulee hankkimaan vielä yhden puolustajan.)

*Edit. Lisätään vielä selvyyden vuoksi, että Ilveksen pakisto on mielestäni tällä hetkellä selkeästi paras. Sen top 4 on aikalailla sitä kuuluisaa EHT-tasoa (Parikka - Lancaster, Friman - Pelli) ja vitospakki (Masin) on käytännössä samaa tasoa. Latvala on hyvä kutospakki ja nuori Jurmo seiskapakki.
 
Viimeksi muokattu:

Meidänpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liiga, KooVee, KPK, Chicago Blackhawks
Tapparan puolustus on pahasti vajaa. Jos Tappara tuolla puolustuksella lähtee kauteen, ei hyvä heilu. Kuormaa tulee hurjasti tietyille miehille. Poissaoloja tulee myös varmasti ja tällöin kolmen arvan peliajat sen kuin kasvavat, jos yksi heistä pystyy edes pelaamaan. Tapparan pakisto on kasin arvoinen, no @Huml71 oli sitä mieltä että 8+. Sen voin hyvin myös ostaa. Mikään kiitettävä se ei vain yksinkertaisesti vielä ole.
En lukenut loppujen viestien kertomaa, mutta tässä tulee esiin se mihin syyllistyt:

1)
-”Tapparan puolustus on pahasti vajaa”. Ok, se on vajaakin ja myös kysymysmerkkejä mikä on kunto.

2) Jos Kärpät olisivat samassa tilanteessa, sanoisit ”USKON ja LUOTAN Kärppien saavan puutteet paikattua”.

Ykkösen kohdalle voi vaihtaa minkä joukkueen haluaa tilanteesta riippuen.

Arvostan todella kaikkia sisällöntuottajia, ilman teitä ei olisi kritisoitavaa. Paikka ei ole herkullinen, kritisoijia riittää. MUTTA: ihminen on erehtyväinen ja lehmä märehtiväinen. Virheistä voi oppia. Myös @McTorso.

Oppia ikä kaikki.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Miten voi olla noin paha olo jonkun toisen arvioista? Relaa vähän.
Yllättävän monella tuntuu olevan. Jos ketjun otsikko on "McTorson voimasuhdearvio.." niin luulisi jokaisen ymmärtävän, että kyse on yhden henkilön subjektiivisesta mielipiteestä. Kun vielä kyseessä on anonyymistä keskustelupalstan kirjoittajasta, niin sen pitäisi korostaa asiaa. Silti tänne tulee ihmisiä kertomaan, miten McTorso on VÄÄRÄSSÄ.

Kuka edes on McTorso?

Voi olla, että on tai ei ole. Henkilö kuitenkin tekee tänne ainakin lukijoilleen ilmaista sisältöä. Ilmeisesti herättää jopa tunteita. No, kyllä itsekin Marjamäen arvioon hieman reagoin, mutta muuten tätä pystyy seuraamaan pelkästään viihteellisenä ketjuna.

Lisäksi kun muistetaan mikä on konteksti (kotimainen jääkiekkoliiga), niin herneen vetäminen yhden nimimerkin kirjoituksista tuntuu yhä erikoisemmalta.

The world is in flames.

Jääkiekko on viihdettä, McTorson kirjoitukset on viihdettä sen sisällä. Nautitaan jääkiekosta vielä, kun voidaan. Ei tätä välttämättä enää montaa vuosikymmentä kestä.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Trollauspaskaahan nämä arviot on. Ei kannata tuhlata aikaansa näiden lukemiseen. Taas meni elämästä 3 minuuttia lähinnä nausreskeluun.

Hienosti on pyörittää tämä kiekkopalstan Donald Trump omaa huomionhaku-showtaan.
Lue viestisi selvin päin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaksi tsekkiä, Jan Lukas ja Martin Jandus, toinen saapuu SaiPaan ja toinen Kärppiin, ja kaksi hyvin erilaista tapaa arvioida heitä:
Kyllä. Jandus hankittiin Kärppiin 25-vuotiaana uransa läpimurtovaiheessa. Hänet hankittiin toki pelaavaan kokoonpanoon, muttei puolustuksen johtajaksi. Ei hänen tasonsa hirveästi Kärppien puolustuksen arvosanaan vaikuta tai ylipäätään siihen, menestyykö Kärpät vai ei. Lukas puolestaan hankittiin SaiPaan 30-vuotiaana jääkiekkojoukkueen tärkeimmälle pelipaikalle. Liigan ykkösmaalivahdin ruutu on perin iso miehelle, joka ei ole ykkösmaalivahdin ruutua urallaan juuri hoidellut. Lukasin taso vaikuttaa todella paljon SaiPan maalivahtiosaston arvosanaan ja siihen, menestyykö SaiPa vai ei.
Vitsiarvioita nämä ovat muutenkin kuin Kärppien osalta.
Sinulta olen saanut mittavat määrät palautetta Lukasista ja jonkin verran Westerholmista. Kiitos siitä. Olet nähnyt kohtuullisesti vaivaa kommenttiesi eteen heti ketjun alkumetreistä lähtien. Aika totisesti sinä vitsiin suhtaudut.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Aika totisesti sinä vitsiin suhtaudut.
Väärin. Suhtauduin näihin arvioihin vakavammin alussa, jolloin jaksoin keskustella. Minä (ja ilmeisesti moni muu kirjoittaja) toin mielestäni olennaisia faktoja ja arvioissa näkemiäni epäkohtia siksi, että ajattelin niiden olevan keskustelun kannalta olennaisia ja ehkä vaikuttavan arvosteluihin, niiden kriteereihin ja perusteluihin. Olen kuitenkin kokenut, että kuittaat eri käyttäjien nostamat selkeät epäkohdat lähinnä olankohautuksella ja mielestäni vastaavat kaksoistandardit toistuvat sen jälkeenkin julkaistavissa arvioissa entiseen malliin.

Kun huomasin tämän tajusin, että vika onkin ollut ehkä koko ajan ollut minussa. Olen ehkä toivonut näiltä arvioilta sellaista objektiivisuutta, mitä kirjoittajalla ei koskaan ollut tarkoitusta niihin laittaa.

Ja kun kirjoitin tuon viestini, päätin suhtautua tästä lähtien näihin kepeämpänä hömppänä. Vähän samoin kuin jos joku kirjoittaa netissä, että Britney Spears on maailman lahjakkain laulaja, en minä lähde hänellekään argumentoimaan, ketkä kaikki ovat lahjakkaampia ja miksi. Se on hänen mielipiteensä ja hänelle totta, eikä minun tarvitse suhtautua siihen kuin Rolling Stonen artikkeliin.

En ilmeisesti ole tämän kokemukseni kanssa yksin, koska tuosta edellisestä viestistäni on käynyt jo tykkäämässä 87 kanssakirjoittajaa eli suurempi joukko kuin kaikki arviot kokoavaa tämän ketjun avausviestiä. Neuvon siis myös näitä kirjoittajia ajattelemaan, että näissä ennakoissa ei ole kyse niinkään totuutta jahtaavasta analyysistä vaan enemmän tunnepohjaisesta fiilistelystä. Olethan itsekin tainnut noin antaa ymmärtää, mutta emme ole sitä kuulleet.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suhtauduin näihin arvioihin vakavammin alussa, jolloin jaksoin keskustella.
Juuri kirjoitit tälle sivulle pitkän kommentin, jonka toteutukseen oli nähtävä vaivaa niin pelaajien historiaan kuin minun kirjoituksiini tutustuen.
En ilmeisesti ole tämän kokemukseni kanssa yksin, koska tuosta edellisestä viestistäni on käynyt jo tykkäämässä 87 kanssakirjoittajaa eli suurempi joukko kuin kaikki arviot kokoavaa tämän ketjun avausviestiä.
Tuo on kyllä hassu lista mielensäpahoittajista. Voin helposti poimia sieltä lukuisa nimimerkkejä, joilla on useamman vuoden McTorso -painolasti harteillaan. Kun useamman vuoden tekee voimasuhdearvioita, mukana tulee paljon kiitosta ja kiittäjiä sekä paljon kritiikkiä ja kritisoijia. Kuuluu asiaan.
Neuvon siis myös näitä kirjoittajia ajattelemaan, että näissä ennakoissa ei ole kyse niinkään totuutta jahtaavasta analyysistä vaan enemmän tunnepohjaisesta fiilistelystä.
Kuten olen kertonut, tämä on totuutta jahtaava McTorson analyysi. Uskoisin, että kaikki ovat asiasta tietoisia. Tässä ketjussa on paljon tietoa ja tunnetta. Sen vuoksi tätä luetaan ja sen vuoksi tämä on olemassa.
 

castorpollux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spårt, VPS, Wasa Royals, Suomen maajoukkueet
Aloitetaan taas jokavuotinen Via Dolorosa McTorson ketjusta.
1. Ei olla samaa mieltä aina kaikesta.
2. Arvostan ihan prkleesti, että McT tekee nämä joka vuosi.
Traditio. Hiano sellainen. Jatkis olis vähemmän ellei tekis.
3. Etiäpäin.

Ja koska tämä ketju on ainut, täysin informatiivinen, non-biased ketju koko palstalla ja täynnä pelkkiä faktoja, niin Spåran 1-1 voitto töpseleistä Pitsiturnauksessa nosti itselle Spåran mestarisuosikiksi nro 1. Jos olet samaa mieltä, niin kirjoita ketjuun kokonaan kommentoimatta tätä viestiä. Myös kommentointi otetaan todisteena samanmielisyydestä.

EDIT: Loppuosan faktaosioluritus
 
Viimeksi muokattu:

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Yllättävän monella tuntuu olevan. Jos ketjun otsikko on "McTorson voimasuhdearvio.." niin luulisi jokaisen ymmärtävän, että kyse on yhden henkilön subjektiivisesta mielipiteestä. Kun vielä kyseessä on anonyymistä keskustelupalstan kirjoittajasta, niin sen pitäisi korostaa asiaa. Silti tänne tulee ihmisiä kertomaan, miten McTorso on VÄÄRÄSSÄ.

Kuka edes on McTorso?

Voi olla, että on tai ei ole. Henkilö kuitenkin tekee tänne ainakin lukijoilleen ilmaista sisältöä. Ilmeisesti herättää jopa tunteita. No, kyllä itsekin Marjamäen arvioon hieman reagoin, mutta muuten tätä pystyy seuraamaan pelkästään viihteellisenä ketjuna.

Lisäksi kun muistetaan mikä on konteksti (kotimainen jääkiekkoliiga), niin herneen vetäminen yhden nimimerkin kirjoituksista tuntuu yhä erikoisemmalta.

The world is in flames.

Jääkiekko on viihdettä, McTorson kirjoitukset on viihdettä sen sisällä. Nautitaan jääkiekosta vielä, kun voidaan. Ei tätä välttämättä enää montaa vuosikymmentä kestä.
Harvinaisen samaa mieltä, olisipa muillakin kykyä ajatella hieman pidemmälle ennenkuin tulee oksentamaan kaiken paskan suustaan palstalle.

Jokainen jatkoaikaa vähänkään pidempää seurannut ihminen luultavasti tietää jo lukematta, että McTorson arvioissa on usein Kärppien kohdalla havaittavissa sokeaakin uskoa omaan suosikkijoukkueeseen eikä hän käsittääkseni muuta väitäkään. On myös ok olla eriävää mieltä ja esittää kritiikkiä, mutta sen voisi tehdä myös tyylikkäällä tavalla ilman lapsellista henkilöön tai nimimerkkiin kohdistuvaa paskan jauhantaa. Jokaisella meistä on aina oman suosikkiseuran kohdalla värilasit päässä, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Useimmat suomalaiset ovat pessimistejä, mutta kyllä meidän joukkoon niitä optimistejakin mahtuu, mikä tuntuu menevän aika monella ihmisellä tunteisiin kun kaikki nyt vaan on perseestä ja sitä rataa. Mutta koittakaa nyt hyvät ihmiset ymmärtää, että näitä ei ole pakko lukea jos ei kestä lukea omasta näkemyksestä poikkeavaa tekstiä. Täällä aika moni käyttäytyy kuin yläasteikäinen teini ja kiukuttelee joka vuosi kun ilkeä McTorso kehtaa mennä kehumaan Kärppiä. Huutelijat sitten unohtaa kyllä nopeasti ne asiat missä kyseinen nimimerkki oli oikeassa ja karjuu taas seuraavana vuonna uusia solvauksia.

Mitä Kärppien valmentaja-arvioon tulee niin itse olisin arvostellut omien kriteereideni mukaan Lauri Marjamäen johtaman kolmikon arvosanalla 7,5. Edellisen kauden toivoton esitys pelitavan ja erikoistilanteiden osalta ei vaan voi olla näkymättä odotusten laskuna tälle kaudelle. Toisaalta kyseiseltä kolmikolta löytyy näyttöjä myös menestyksestä, siksipä tilanne ei välttämättä ole toivoton. McTorson näkemyskään ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä Marjamäki ja Kärppien muu valmennusryhmä on nyt vaikean kauden jälkeen puhunut avoimesti siitä, että pelitapa tullaan laittamaan uusiksi. Onko väärin uskoa, että kokenut valmentajaryhmä ei pystyisi mukautumaan Liigan nykyiseen menoon? Onko Liigassa yhtäkään valmentajaa joka ei olisi kohdannut huonompia kausia urallaan tai joutunut kehittymään valmentajana uran aikana? Optimistinen ja erittäin Kärpät -positiivinen näkökulma, mutta ei "ihan naurettavaa paskaa". Itse uskon, että Marjamäellä on älyä ja kykyä päivittää pelikirjansa tälle vuosikymmenelle, ja puheiden perusteella myös nöyryyttä on löytynyt lisää edellisen kauden jälkeen. Erikoistilanteet ovat varmaan taas Kärpille tietynlainen kipupiste, sillä ylivoimalta puuttuvat ne Liigan aivan terävimpään kärkeen kuuluvat pelimerkit. Mutta jos Kärppien rosteria vertaa edelliseen kauteen niin se soveltuu paremmin aktiiviseen pelitapaan jossa peliä käännetään nopeasti ylös.

MIelipiteitä mahtuu maailmaan monia ja jokainen voi miettiä siellä peilin edessä kotona, että kumpi on naurettavampaa: kertoa oma rehellinen mielipiteensä vai vai hyökätä lapsellisella ja ilkkuvalla tavalla toista henkilöä vastaan vain siksi, että on jostain asiasta eriävää mieltä. McTorso on jatkoajan yksi aktiivisimmista kirjoittajista, joka tuottaa mielenkiintoista analyysia kaikista Liigajoukkueista, herättää keskustelua ja tarjoaa varmasti näkökulmia joita kaikki eivät itse tule miettineeksi. Eikö se olisi aika hemmetin tylsää jos kaikki kirjoittaisivat sitä samaa "hyväksyttyä" palstatotuutta ilman mitään värikynää.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mun rehellinen mielipide on se, että ketjun avaajalla ei ole puhtaat jauhot pussissa, kun arvostelee Kärppiä tässä ketjussa. Vähintään ketunhäntä kainalossa. Puhuin niin totta kuin osasin.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Mun rehellinen mielipide on se, että ketjun avaajalla ei ole puhtaat jauhot pussissa, kun arvostelee Kärppiä tässä ketjussa. Vähintään ketunhäntä kainalossa. Puhuin niin totta kuin osasin.
Vähän samat ajatukset. Myös salaliittoteorioiden levittäminen syö uskottavuutta.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Juuri kirjoitit tälle sivulle pitkän kommentin, jonka toteutukseen oli nähtävä vaivaa niin pelaajien historiaan kuin minun kirjoituksiini tutustuen.
Juu, ja sen kirjoituksen lopussa kerroin, että jatkossa pidän näitä huomattavasti kevyempinä

Kuten olen kertonut, tämä on totuutta jahtaava McTorson analyysi.
Tähän vielä tartun, koska minun on vaikea nähdä tätä "totuutta jahtaavana". Tiede jahtaa totuutta ja tiede pyrkii tähän muuttumalla aina jos löytyy näyttöä siitä, että aiemmin faktaksi luultu ei olekaan totta tai koko totuus. Samalla tavalla ajattelen, että totuutta jahtaava ihminen muuttaisi mielipidettään silloin, kun hän saa uutta tietoa, joka korjaa hänen aiempia vääriä luulojaan. Totuutta jahtaava olisi pikemminkin kiitollinen siitä, jos saa lisätietoa, joka auttaa hänet lähemmäs sitä objektiivista totuutta, mitä hän kertoo jahtaavansa.

Olet itse myöntänyt tässä keskustelussa, että arvioit Lukasin pelkästään kurkkaamalla Eliteprospectista hänen tilastonsa. Ymmärtänet itsekin, että se kertoo vain jotani? Myönsit itsekin, että et Lukasin arviota kirjoittaessasi tiennyt, että Kari Jalonen valitsi hänet viime kaudella maajoukkueeseen? Etkä ilmeisesti tiennyt sitä, että Tsekkimedia valitsi hänet viime kaudella extraliigan parhaaksi pelaajaksi?

Useampaan kohtaan sanoit, että et arvosta Lukasia, koska "hänellä on ollut vaikeuksia vakiinnuttaa ykkösmaalivahdin paikkaa Tsekin liigassa". Tosiasiassa hän oli pelannut ykkösvahtina vuosia jo ennen Olomouciin siirtymistä. Olomoucissa hän pelasi kakkosena vain siksi, että toinen maalivahti on Extraliigan ehkä nimekkäin maalivahti, kaksissa olympialaisissa ja kolmessa MM-turnauksessa pelannut Bran Konrad, jota vastaan aika harva liigavahtikaan pystyisi vakiinnuttamaan ykkösvahdin paikkaa. Ei Westerholmkaan Konradin rinnalla olisi ykkösvahti. Jos Ässät hankkisi nyt Andrei Vasilevskin ja Rubin putoaisi siksi kakkoseksi, ei se tarkoittaisi, että Rubin on nyt huonompi maalivahti vaan, että siinä on rinnalla vielä suurempi tähti.

Lukas siirtyi Olomouciin tietäen, että pelaa olympiavahti-Konradin takana. Ja Olomouc palkkasi toisen ykkösvahdin keventääkseen Konradin taakkaa, koska kahdella edelliskaudella Konrad oli pelannut 48-49 runkosarjapeliä, pudotuspelit, olympialaiset ja EHT-matseja, eli oli jopa ylikuormitettu. Sinä tulkitsit tuon tilastoista jotenkin oudosti niin, että Lukas paljastuikin kakkosvahdin tasoiseksi.

Kerrot olevasi totuutta jahtaava. Olisin silloin olettanut, että kun saat jostain pelaajasta merkittäviä tietoja, mitä sinulla ei ollut arviota kirjoittaessasi, olisi asenne ehkä pikemminkin nöyrä tyyliin:
"Tässä on paljon tietoa, mitä en tiennytkään, olisi varmaan pitänyt arvioida pelaaja korkeammalle"

Sen sijaan saatuasi kaikki sinulta puuttuneet tiedot kuittasitkin arvion edelleen paikkaansapitäväksi sanomalla:
"Olen omalta osaltani perustellut arvioni taustat kestävällä tavalla lyömällä faktat pöytään."

Tuon takia näitä onkin varmaan turha kommentoida, jos tosiaan pystyt pelkän Eliteprospectsin tilastosivun perusteella näkemään niin kiistattomat faktat, että mikään ulkopuolelta tuleva tieto ei käsityksiäsi enää muuta. Minä en vain näe tuota totuutta jahtaavana ajatteluna vaan ehkä pikemminkin itsepäisenä omiin hätäisesti muodostettuihin kantoihin juuttumisena.

Ja ei, en ole sitä mieltä, että SaiPa olisi pitänyt rankata johonkin keskikastiin vaan omatkin arvioni SaiPasta olisivat about seuraavat verrattuna muihin liigajoukkueisiin:
Valmentaja: 15/15
Maalivahdit: 13/15 (takana Jukurit ja TPS, aika tasoissa Sportin kanssa)
Puolustus: 15/15
Hyökkäys: 12/15 (takana HPK, Ässät ja ehkä Jukurit)
Keskiarvo jää niin huonksi, että sillä ollaan varmaan ennakolta se huonoin joukkue.

Sinä McTorso teet ihan käsittämättömän kokoisen työurakan noita arvioita kirjoittaessasi ja mietin, että kun homma on valmis, voisit koota kaikki wordiin, että näkisi arvion kokonaismerkkimäärän. Se noussee jonnekin 50 000-100 000 merkkiin. Se on joka tapauksessa hatunnoston arvoinen urakka. Itseäni jää harmittamaan, että pienellä objektiivisuuden lisäyksellä tuo suoritus kasvaisi vieläkin arvokkaammaksi. Mutta nämä ovat lopulta makuasioita, eikä minun mielipiteeni ole mikään fakta vaan lopulta vain minun mielipiteeni.

Minun osaltani tähän viestiketjuun kirjoittelu on ohi, koska ei ole ollut tarkoitus aiheuttaa harmia, ja selvästi olet nyt kirjoituksistani harmistunut.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juu, ja sen kirjoituksen lopussa kerroin, että jatkossa pidän näitä huomattavasti kevyempinä
Miten mielestäsi onnistuit? Minusta sinä edelleen suhtaudut kovin vakavasti asiaan, jota pidät vitsinä.

Tähän vielä tartun, koska minun on vaikea nähdä tätä "totuutta jahtaavana". Tiede jahtaa totuutta ja tiede pyrkii tähän muuttumalla aina jos löytyy näyttöä siitä, että aiemmin faktaksi luultu ei olekaan totta tai koko totuus.
Siis arvioitko nyt tätä tekemääni arviotani tieteen kriteereiden kautta? Vitsi vs tiede? Aika kepeästi otat tosiaan tämän ketjun.
Samalla tavalla ajattelen, että totuutta jahtaava ihminen muuttaisi mielipidettään silloin, kun hän saa uutta tietoa, joka korjaa hänen aiempia vääriä luulojaan. Totuutta jahtaava olisi pikemminkin kiitollinen siitä, jos saa lisätietoa, joka auttaa hänet lähemmäs sitä objektiivista totuutta, mitä hän kertoo jahtaavansa.
Olen kyllä kiittänyt sinua kertomistasi lisätiedoista ja varmaan useampaankin otteeseen. Olen ollut rehellinen senkin suhteen, minkälaisiin tietoihin arvioni perustuu. En minä arvioitani ala muuttamaan yksittäisten nimimerkkien esitysten pohjalta. Kausi näyttää meille kyllä totuuden, myös Lukasin tasosta.
Itseäni jää harmittamaan, että pienellä objektiivisuuden lisäyksellä tuo suoritus kasvaisi vieläkin arvokkaammaksi. Mutta nämä ovat lopulta makuasioita, eikä minun mielipiteeni ole mikään fakta vaan lopulta vain minun mielipiteeni.
Niinpä, makuasioita. Tämä on onneksi siitä kiitollinen arvio, että totuus selviää aina. Mielipiteet matkan varrella ovat kuitenkin homman pihvi. Matka on usein merkityksellisempi kuin määränpää.
Minun osaltani tähän viestiketjuun kirjoittelu on ohi, koska ei ole ollut tarkoitus aiheuttaa harmia, ja selvästi olet nyt kirjoituksistani harmistunut.
Varmasti huomaat itsekin, ettet sinä ole minulle harmistusta tuottanut, ainakaan sellaista, jonka vuoksi kirjoittelu pitää lopettaa. Sinä olet osaltasi näkemyksilläsi rikastuttanut ketjua. Kyllä minulle jää vaikutelma, että lopetat kirjoittamisen tähän ketjuun ihan oman harmistumisesi tai ehkäpä turhautumisesi vuoksi. No, yhtäkaikki, toivon kuitenkin, että tuot jatkossakin esille näkemyksiäsi tässä ketjussa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@McTorso Milloinkas voimme odotella seurojen hyökkäys arvosanoja ja analyyseja?

Ps Upeaa duunia vaikka joo kärppälasit välillä vähän vahvasti päässä mutta mielipiteitä nämä.
Pitäisi saada sellainen hyvä hetki, jonka aikana pystyn käymään kaikkien liigajoukkueiden hyökkäykset läpi niin, että voin tehdä pisteytyksen. Sen jälkeen sitten naputtelen niitä pikku hiljaa ulos. Pakkohan se on tässä kuussa aloittaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen tutustunut kaikkien liigajoukkueiden hyökkäyksiin. Todella hankala tehtävä on laittaa noita järjestykseen. Neljä heikointa erottuu, samoin kolme parasta. Sen jälkeen jää kyllä vittumaisen tasainen kahdeksikko keskikastiin pisteytettäväksi. En ole sitä vielä pisteyttänyt. No, asia kuitenkin etenee ja kyllä niitä hyökkäysarvioita alkaa tulla pikkuhiljaa ulos.
 

#J81#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen tutustunut kaikkien liigajoukkueiden hyökkäyksiin. Todella hankala tehtävä on laittaa noita järjestykseen. Neljä heikointa erottuu, samoin kolme parasta. Sen jälkeen jää kyllä vittumaisen tasainen kahdeksikko keskikastiin pisteytettäväksi. En ole sitä vielä pisteyttänyt. No, asia kuitenkin etenee ja kyllä niitä hyökkäysarvioita alkaa tulla pikkuhiljaa ulos.

Hienoa. Kärpät lienee top2.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös