Mainos

McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 908 563
  • 4 061

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Voiko tämän kääntää myös niin, että Kärppien organisaatio on vetänyt vihkoon jo useamman vuoden. Ottaen huomioon, että resursseja on valtavasti, niin pelaajahankinnat outoja, joukkueen roolittaminen sekava, omien huippulupauksien kohtelu outoa, eikä valitun valmentajan pelitapa ja hänelle hankitut työkalut näytä oikein kohtaavan.
Edit: Ja tässä alakulossa Marjamäen suonenveto edelliskauden lopulla erityinen poikkeus.
Samaa mieltä. Kärppien pelillinen ja koko seuran ison trendin alakulohan on jatkunut jo sieltä Mannerin kolmannen kauden keskivaiheilta eli 2020 vuoden alusta saakka. Vaikka Kärpät tuolla koronan katkaisemalla kaudella runkosarjan lopulta voittikin, oli peli jo alkuvuodesta aika sekaisin ja muutn TOP-6 joukkueet ajoivat kovaa vauhtia Kärppien ohitse. Tuolta saakka on Kärppien se iso suorituskäyrä ja trendi ollut rajusti laskemaan päin ja noilla 2019/2020 vuoden vaihteen tienoilla se syöksy jo käynnistyi, kuten moni Kärppä-kannattajakin saatta muistaa. Sen Mannerin kolmannen kauden heikon kevätpuoliskon jälkeen on pelattu se Mannerin surkea neljäs kausi, Mikkolan surkea sekoilukausi ja Marjamäen viime kauden totaalifiasko. Eli se Kärppien alakulo ja käyrän lasku on kestänyt jo noin 3,5 vuotta. Ja mielestäni on osuvaa puhua - kuten itsekin mainitsit - siitä isosta trendistä ja käyrästä.

Tullaan siis ihan perustilastotieteiden ja matikan opintoihin, miten trendejä ja käyriä luetaan. Totta kai siellä on viimeisen parikin vuoden aikana sellaisia pieniä ja lyhyitä hyviä hetkiä ja suorituksia, mutta ne eivät mielestäni sitä isoa trendikäyrää (ja laskusuhdannetta) muuta. Kuten alla olevasta linkittämästäni yksinkertaisesti trendikäyrän esimerkistä voi nähdä (simppelin kuvan avulla luonnollisesti selkeämpi kaikille hahmottaa), niin tottakai siellä laskevan trendikäyränkin kohdalla tulee noita pieniä nousuja, mutta ne eivät sitä isoa suuntaa ja kurssia muuta, vaan se iso 'trendi' ja käyrä on edelleen laskeva. Noin sitä Kärppien paria viime vuotta voi mielestäni kuvata ja nimenomaan hahmottaa se iso käyrä ja kuva sieltä. Eikä käyttää jotain, mm. Marjamäen toissa kauden yhtä - minimaalista - 10 pelin hyvää pätkää tai esim. sitä Mannerin neljännen kauden kevään hyvää 10-15 pelin suorituspätkää perusteluna, että "katsokaa, hyvin menee ja käyrä on nousussa". Ei, vaan nuuo mainitsemani esimerkit ovat juuri tuossa alla olevassa linkittämässi kuvassani, niitä laskusuhdanteessa olevan (ison) trendin - tässä tapauksessa - positiivisia poikkeamia (eli lyhyen aikavälin nousutrendi yleisen ja ison kuvan laskutrendin sisällä).

Totuus on: Kärpät on ollut sekaisin ja laskuvireessä, jo pidemmän aikaa ja monta vuotta.
 

Liitteet

  • 20546846753.png
    20546846753.png
    167,5 KB · kertaa luettu: 188
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Millä perusteella Kemiläinen muka niin helvetisti parempi puolustaja, hyökkäyssuuntaan tai puolustussuuntaan kuin Lancaster. Ei toki tilastot kaikkea kerro, mutta kyllä se nyt jotain suuntaa antaa.

Ylipäätään kyse 2. Liigan parhaasta kiekollisesta puolustajasta.

Lancaster teki 47 tehopistettä runkosarjassa, Kemiläinen 42 tehopistettä.
Toki Kemiläinen teki nämä 43 pelissä, kun taas Lancaster 60 pelissä.
Lancaster plusmiinusaldo +20 runkosarjassa, Kemiläisellä -5. Lancasterillä siis 25 parempi.
Kemiläinen keräsi miinuksia 32, Lancaster 27. Yllättävän paljon Kemiläinen keräsi miinuksia 43 runkosarjapeliin.
Lancaster keräsi plussia 47, Kemiläinen 22. 25 ero tässäkin.
Kemiläinen pelasi runkosarjassa 20:14min peliä kohden, Lancaster 18:45min.

Lancaster pelasi 9 pudotuspeliä 7 tehopisteen kera. -2 plusmiinusaldo.
Kemiläinen pelasi 14 pudotuspeliä 10 tehopisteen kerra. Plusmiinussaldo +3.
 

Apheu

Jäsen
Lancaster teki 47 tehopistettä runkosarjassa, Kemiläinen 42 tehopistettä.
Toki Kemiläinen teki nämä 43 pelissä, kun taas Lancaster 60 pelissä.

On tuossa eroa pisteissä. Sitten toinen on SM-mestaruuksien lisäksi voittanut olympiakultaa ja kahdesti CHL:n. Kemiläinen pari viime kautta Liigassa lähelle piste per peli, Lancaster toissakaudella silmämääräisesti 0,6 p/peli ja viime kaudella 0,8. Kemiläinen aikanaan ollut myös vakioroolissa Tapparan alivoimassa, joten ei ihan surkea siinäkään hommassa ole, vaikka muut kaverit ovatkin viime vuosina hoitaneet av-hommat.

Millä perusteella Kemiläinen muka niin helvetisti parempi puolustaja, hyökkäyssuuntaan tai puolustussuuntaan kuin Lancaster.

Jos 0,5 p ero on sinusta helvetin paljon, niin meillä on sitten eri käsitys 4-10 arvosteluasteikosta.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ottais missään nimessä Leskistä kumpaakaan ennen.
Laadukkaita puolustajia kaikki, mutta kyllä omissa papereissa Pelli ja Lancester edelle menevät.
Leskinen on kokonaisvaltaisesti tarkasteltuna paras puolustaja, jonka olen nähnyt Tapparassa pelaavan 2010-luvulla alkaneen menestysputken aikana Henrik Tömmernesin ohella. Lonkkaleikkaus luo kuitenkin kysymysmerkkejä, mistä syystä mies Suomeen saatiinkin. Leskinen olisi ollut mukana viime kevään MM-kisoissa ilman loukkaantumista.

@Apheu Hyviä arvioita. Itse antaisin Kemiläisen hyökkäysosaamiselle ihan reilusti arvosanan 10, sillä mies teki pinna per peli viime kaudella. Siitä ei kai voi oikein pakki laittaa enää paremmaksi? Sen sijaan puolustusosaaminen minun papereissani 7,5 luokkaa. Leskinen menee kokonaisvaltaisesti edelle, jos on täydessä kunnossa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ottaisin itse Leskisen ennemmin riskeistä huolimatta, mutta nämähän ovatkin hieman eri profiilin pelaajia.

Lancasterin, Pellin tai Nikun ym. hyökkäävien pakkien verrokki on enemmänkin Kemiläinen, jolla on myös haasteensa kiekottomana ja omassa päässä, mutta joka on kiistaton viivatykkien ykkönen ylivoimaan tässä sarjassa viimeisen parin kauden ajalta.
Leskinen kehittyi KalPassa taannoin tasaisesti, heikkouksia parantaen. KalPa pelasi tuolloin kiekollista pelitapaa (vielä enemmän kuin nykyään) ja Leskisellä oli hyvä ja vankka alusta kasvaa. Tuo viimeinen KalPassa vietty kausi nostikin Leskisen isommin sitten alustalle. Kauan heikkoutena ollut laukaus, alkoi kantaa hedelmää.

Sen jälkeen onkin käynyt aina NHLssä ja MaJussa asti ja nyt takaisin kotoisaan liigaan. Taannoisella KalPa-ja Tappara visiitillään oli jo Liigan ehdotonta eliittiää. On varmasti kehittynyt pelaajana nuista ajoista vielä paljon. Ja kyllä ainakin itse nostan ihan tuonne TOP5 koko sarjassa. Loukkaantumisesta huolimatta.

Loppuun pakko laittaa vielä fiilistelyjä tuosta viimeisestä KalPa kaudesta, josta Leskinen ponnisti NHLään asti.



 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Petteri Nikkilä menee TOP-6, ei sovi unohtaa tätä herraa näistä debateista. Jos puhutaan kokonaisvaltaisuudesta, niin ei montaa herraa saa kyllä edelle.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Hyviä arvioita. Itse antaisin Kemiläisen hyökkäysosaamiselle ihan reilusti arvosanan 10, sillä mies teki pinna per peli viime kaudella. Siitä ei kai voi oikein pakki laittaa enää paremmaksi?
Mietin tässä millaisen arvosanan saisivat?

- Pekka Rautakallion kauden 78-79 versio: 36 gp 25+28=53
- Reijo Ruotsalaisen kauden 80-81 versio, 34 gp 28+23=51
- Erik Karlssonin kauden 12-13 versio, 30 gp 9+25=34

Hurjia ukkoja ovat olleet kyllä nuo kaikki.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mietin tässä millaisen arvosanan saisivat?

- Pekka Rautakallion kauden 78-79 versio: 36 gp 25+28=53
- Reijo Ruotsalaisen kauden 80-81 versio, 34 gp 28+23=51
- Erik Karlssonin kauden 12-13 versio, 30 gp 9+25=34

Hurjia ukkoja ovat olleet kyllä nuo kaikki.
Brian Rafalski 98-99 kauden versio sanoo myös moi: 53 gp 19+ 34 = 53

Varsinkin, kun tuohon aikaan Liiga oli NHLn jälkeen ehkäpä kovin sarja. Ainakin kärkijengien osalta
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä Valtteri Kemiläinen on mielestäni jos nyt ei "ylivoimaisesti" mutta muuten Liigan paras puolustaja kokonaisuudessaan.

Niin ja ihan kiva kaksikko kun on 2022 playoffsien kärkipakki Leskinen ja 2023 playoffsien kärkipakki Kemiläinen samassa joukkueessa.

Kemiläinenhän näyttäisi olevan NHL-tasoa kun tuollaisia nimiä nostellaan ylös.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mietin tässä millaisen arvosanan saisivat?

- Pekka Rautakallion kauden 78-79 versio: 36 gp 25+28=53
- Reijo Ruotsalaisen kauden 80-81 versio, 34 gp 28+23=51
- Erik Karlssonin kauden 12-13 versio, 30 gp 9+25=34

Hurjia ukkoja ovat olleet kyllä nuo kaikki.

Siltasen Riken 19+20=39 (43 gp) kaudella 88-89 menee myös tuoreempana kategoriaan "ihan jees".

Allan Measures ei ollut ihan paska kaudella 97-98 tehden 19+25=44 (47 gp)

Brian Rafalskin ei myöskään tarvitse hävetä HIFK-kautta 98-99, jolloin syntyi 19+34=53 (53 gp).

Cory Murphyn HIFK-kausi 06-07 tehoin 13+37=50 (45 gp) oli myös sarjaa "mukiinmenevä".

Siltasen, Measuresin ja Rafalskin aikakauden osalta pitää muistaa, ettei ollut KHL:aa ja NHL:ssa oli "puolet vähemmän" pelipaikkoja. Ennen myös niin Ruotsissa kuin Sveitsissä oli ulkomaalaiskiintiöt, mutta Bosman-päätös 95 muutti tilannetta Ruotsin osalta. SM-liiga oli kuitenkin 80-luvun lopulta jonnekin 2000-luvun alkuun oikeasti maailman kakkossarja tasoltaan tai ainakin lähellä sitä.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kemiläinenhän näyttäisi olevan NHL-tasoa kun tuollaisia nimiä nostellaan ylös.

Niin Kemiläinen kuin Lancaster tai Niku voisivat pärjätä NHL:ssa, jos osaisivat myös puolustaa. Lancaster on riskejä ottava välihyökkääjä ja Kemiläinen ylivoimapyssy (viime kaudella vain 2 maalia tasakentällisin). Niku on näistä kokonaisvaltaisin ja voi hyvinkin olla, että tekee vielä paluuyrityksen.

Itse veikkaan, että Niku pokkaa ensi kaudella sarjan parhaan puolustajan pystin, koska mikään oman pään spesialisti ja vastustajan ykkösnyrkin pimentävä puolustava pakki ei tätä tunnustusta yleensä saa.
 
Viimeksi muokattu:

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin ja ihan kiva kaksikko kun on 2022 playoffsien kärkipakki Leskinen ja 2023 playoffsien kärkipakki Kemiläinen samassa joukkueessa.

Kemiläinenhän näyttäisi olevan NHL-tasoa kun tuollaisia nimiä nostellaan ylös.
Tapparan pakisto (ja itseasiassa koko joukkue) on tälle kaudelle vaikea arvioida viime kausiin nähden, jopa omien. Puolustuksessa kun on pari kaveria, jolla upside on aika jäätävä (mutta voi olla myös koko kauden pahimillaan pois), ihan liigan top5 ukkoja jopa. Leskisen Ode ja tää Bäckman. Ilman loukkeja pelais ihan eri sarjassa.

Sitten tullut, näitä jollekkin tuttuja ulkomaanapuja hyökkyseen, pitäs paperilla toimia ja onneksi on runko kumminki tuttua Tapparaa.

Ihan mielenkiintosta, miten McTorso arvioi tämän kokonaisuuden, koska en itsekään saa tätä kärkeen vaikka mieli tekisi laittaa. Ehkä nyt joku top5 ja sieltä sit kauden aikana taas ylöspäin, ehkä muutaman täsmähankinnan kautta (kärkisentteri ja pakki). Enemmän jännitettävää kun pariin kauteen yhteensä. Onneksi Betoni sentään jatkaa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oliwer Kasken 19+32 (59 gp) kaudelta 18-19 oli ihan hyvä suoritus myös.

Lisätään tähän mainintana vielä Markus Seikola 08-09 umpipaskassa Ilveksessä 18+27=45 ja +17 (50 gp).

Joka tapauksessa on todettava, että näiden erikoistilannepakkien arvo on luonnollisesti merkittävä. Kuitenkin mestaruudet ratkotaan yleensä puolustamalla ja toivon, että voimasuhdearvioissa kyetään arvioimaan puolustuksen kokonaisuutta, eikä vain muutamia yksilöitä.

Arvioiden tulisi perustua kysymyksiin kuten:
- Missä joukkueessa pakiston terävin kärki on laajin ja missä terävän kärjenkin takaa löytyy laatua?
- Minkä joukkueen pakisto kestää poistumia kovassa pelirytmissä?
- Minkä joukkueen pakisto on parhaiten roolitettu (mm. erikoistilanteet) tai antaa siihen ainakin mahdollisuuden?
- Minkä joukkueen pakisto kykenee toteuttamaan parhaiten joukkueensa pelitapaa?
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siltasen Riken 19+20=39 (43 gp) kaudella 88-89 menee myös tuoreempana kategoriaan "ihan jees".

Allan Measures ei ollut ihan paska kaudella 97-98 tehden 19+25=44 (47 gp)

Brian Rafalskin ei myöskään tarvitse hävetä HIFK-kautta 98-99, jolloin syntyi 19+34=53 (53 gp).

Cory Murphyn HIFK-kausi 06-07 tehoin 13+37=50 (45 gp) oli myös sarjaa "mukiinmenevä".

Jutilan tilastoja, 95-96 14+37=51 (49 gp), Liigassa 561 gp, 124+311= 435 (0.78) +136

Kovaa jälkeä Jutikin teki.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jutilan tilastoja, 95-96 14+37=51 (49 gp), Liigassa 561 gp, 124+311= 435 (0.78) +136

Kovaa jälkeä Jutikin teki.

Javanainen, Siltanen, Jutila, Measures, Levo, P. Lehtonen, Virta ja monet muut vanhemman aikakauden pakit olisivat tehneet nykyaikana miljoonatiliä NHL:ssa, jossa on myös joukkuemäärän kasvettua taso laskenut suhteellisesti.
 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Javanainen, Siltanen, Jutila, Measures, Levo, P. Lehtonen, Virta ja monet muut vanhemman aikakauden pakit olisivat tehneet nykyaikana miljoonatiliä NHL:ssa, jossa on myös joukkuemäärän kasvettua taso laskenut suhteellisesti.
Ei kai Javanainen sentään puolustaja ollut. Muuten viestistäsi helppo olla samaa mieltä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei kai Javanainen sentään puolustaja ollut. Muuten viestistäsi helppo olla samaa mieltä.

Juu. Hyökkääjäkin tuli näemmä mukaan listaan aivopieruna.

Hyökkääjistä Keskinen, Nieminen, Riihijärvi, Ojanen, Viuhkola, Jalonen, Helminen jne. olisivat myös pelanneet pitkät urat tarunhohtoisessa.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Todellakin on äärimmäisen kova kiekollinen osaaminen tasapainotettu varmoilla oman pään osaajilla. Winberg varmasti monelle vielä tuntematon nimi, mutta teki todellisen läpimurron viime kaudella ja nyt on lupa odottaa vielä parempaa kun paletti ympäriltä paranee. Ei sovi myöskään unohtaa Peltolaa, jolla käsittämätön +- tilaston lukema -3 yhteensä kahdelta viime kaudelta, kun JYP kokonaisuutena sen 600 maalia pakkasen puolella. Näkymätön, mutta täytyy siellä jotain tapahtua oikein puolustuspäähän noilla lukemilla. Jokaiseen pariin riittää kiekollista laatua, mutta ei puolustamisen kustannuksella. Enää. Toivottavasti.
Itseä harmitti todella paljon että Winberg päästettiin lähtemään. Oli mielestäni solidi nuori pakki vaikka ei IFKssa koskaan ehtinyt loistaa.

Tobiaksen kannalta ratkaisu oli täydellinen ja oikea. Olisihan Winbergin polku voinut olla samanlainen kuin Heljangolla (se nuorempi)
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tobias Winbergistä kun puhutaan, niin orastava läpimurto tapahtui viimeisellä IFK-kaudella. Oli silloin jo todella hyvä, joskin näkymätön, mutta se on nuorelle kaverille vaan hyvä asia. Harmi että IFK ei pystynyt tarjoamaan yhtä hyvää pakettia jotta olisi pysynyt täällä. Tavallaan Winbergin tonttia tuli hoitamaan Eddie Larsson ja hän oli kyllä asteen heikompi mitä nykypäivän Winberg.

Koska vaan takaisin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös