Valonnopeus on noin 300 000 km/s tyhjiössä, jos tulevaisuudessa päästään avaruusaluksilla niinkin huikeisiin nopeuksiin kuin 1000+ km/s nopeuttaisi sekin jo matkustamista olennaisesti vaikka edelleen oltaisi kaukana valonnopeudesta (tyhjiössä).
vlad.
Valitettavasti tuokaan nopeus ei ole riittävä. Äkkiä laskien lähimpään tähteen (aurinko poislukien) matka kestäisi yli 1000 vuotta.
Alfa Centauri C:hen matkaa on rontti 4 valovuotta.
Melko haasteellinen matka - kuten aikaisemmin kertoiletkin.
Tähtienvälisen avaruusaluksen tärkein tehtävä olisi pitää sen matkustajat hengissä ja sen ympärillä pyörisi koko aluksen suunnittelu ja muotoilu. Ongelmia tässä riittää aikas mukavasti.
Ainakin seuraavien suhteen.
- Painovoima. Avaruusasemilla tehdyt tutkimukset todistavat, että ihmisen lihasvoimat vähenevät ja luuntiheys pienenee, jos hän on kuukausitolkulla painottomassa tilassa. Keinotekoisen painovoiman luominen olisi siis välttämätöntä pitkän matkan avaruusalukselle. Painovoiman voi luoda jättikokoisen sentrifugin kaltaisella pyörivällä renkaalla. Mutta koon pitäisi olla valtava. Mekaanisen laitteen kesto ei yksinkertaisesti ole tuhatta vuotta.Lisäksi keskipakoisvoiman tuottamat fysiologiset ongelmat luovat oman haasteensa.
- Voimanlähde. Valonnopeuden saavuttaminen on utopiaa sen vaatiman energiamäärän vuoksi. Ja vaikka valonnopeuden saavuttaisikin, siihen liittyen pelkät törmäykset atomeihin tuottavat ongelmia. Pieni kiven palanen tuhoaisi koko aluksen. Avaruudessa ole korjaamopalveluita saatavilla.
- Ihmisen psyyke monella tasolla. Kuinka lähteä matkaan jos tietää ettei koskaan näe määränpäätä? Lapsien teko matkalla saattaisi olla hyvin julma kohtalo lapsen silmin. Kuinka tätä kestäisi vanhemmat? Ryhmädynamiikan ongelmat psyykelle. Ihmisiä kuolee ja syntyy, kenestä uusi johtaja. Tästä seuraa väistämättä valtataisteluita. Sukupuolisuhteet, seksuaalisuus, parisuhdedraamat.. jne.
- Aluksen rakentaminen. Ilmeisesti tuota ei voisi koota maanpäällä sillä koko on liian suuri. Sen saattaminen avaruuteen yhtenä kappaleena olisi mahdottomuus. Ratkaisuksi on ehdotettu ns. avaruushissiä. Tutkimukset tämän suhteen ovat lupaavia.
- Magneettikentän puutteen aiheuttama säteily. Tätä ilmeisesti voisi lieventää suprajohtavilla kaapeleilla jolloin ulkopuolelle syntyy magneettinen suoja. Näin olen ymmärtänyt.
-Ravinto ja vesi + ilma. Elossapitojärjestelmän pitää tuottaa tai kierrättää päivässä yhtä ihmistä varten 0,84 kg happea, 0,62 kg ruokaa ja 3,52 kg vettä. Ihminen tuottaa päivässä 0,11 kg kiinteitä jätteitä, 3,87 kg nestemäisiä jätteitä ja 1,00 kg hiilidioksidia. Toiset lähteet ilmoittavat hapelle 0,7—1,0 kiloa, vedentarpeeksi 2,6—3,0 kiloa ja ravinnon kuivapainoksi 0,5—0,9 kiloa. Yhteismassa on 3,8—4,9 kiloa. Näin ollen yksi ihminen kuluttaa vuodessa 1,8 tonnia perustarvikkeita. (Lähde Wikipedia)
Noh en ole tiedemies joten näihinkin (ainakin osaan) löytynee ratkaisuja.
Madonreikiä on ehdotettu yhtenä vaihtoehtona matkustamiselle.
Kari Enqvistia lainaten: " Tieteiskirjallisuuden rakastamat madonreiät edellyttävät suunnattomia energioita. Avaruuden vääntäminen putkeksi ei ole helppoa. Mutta madonrei’illä on myös muita ongelmia, joista usein häveliäästi vaietaan: ne eivät ole vakaita. Suhteellisuusteorian matemaattiset madonreikäratkaisut nipistyvät kasaan niin nopeasti, ettei mikään aine ehdi kulkea niiden lävitse".
Ongelmia siis riittää, ja joku on sanonut että suurimmat harppaukset tekniikan keksinnöissä on jo otettu - tahti on hidastumaan päin. Voihan se olla näin, mutta voi olla toisinkin.