Matkakohteenne

  • 2 442 061
  • 14 496

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
On kyllä jäänyt itseltäni tuo Bremenin kenttä väliin. Oliko hienokin?
Ei se mikään kaksinen.. isompi kuin Pirkkalan kenttä tietysti, mutta harvinaisen epäsaksalaisen tuntuinen oli ainakin omasta mielestäni järjestyksen suhteen, ainakin siis se Ryanairin terminaali... Tiedä sitten jos siellä on parempia tiloja muilla firmoilla. Vähän kuin minikokoinen Zürichin kenttä. Ja Zürich on kyllä kehnoin lentokenttä missä olen itse ollut. Bonuksia Bremenin kentälle jotakuinkin heti aseman viereen ajavasta ratikasta jolla pääsee keskustaan helposti.
 
^

Rebel, Gellner..joku muu?

Löytyykö hotellisuosituksia tuonne Pariisiin?

Riippuu tietty minkä hintaista ja millaisia vaatimuksia majoitukselle asetat. Toukokuussa oltiin poikaporukalla Roland Garros reissulla Oops-hostellissa, ihan jees paikka Latinalaiskortteleiden liepeillä, hyvät metroyhteydet. Vaimokkeen kanssa reissatessa ollaan oltu Hotel Belgrandissa (sijainti suoraan metroaseman yläpuolella, erittäin edukas, rauhallinen sijainti), Hotel Mac Mahonissa (n.150 metriä riemukaaresta, osassa huoneista näkymät riemukaarelle), Hotel Prince Albert Wagramissa (hieman matkaa metroasemalle, melko vaatimaton mutta halpa, en ehkä uudestaan kuitenkaan menisi....) sekä Belambra Hotel Magendie (suht lyhyt kävelymatka kahdelle metroasemalle sekä latilaiskortteliin, siistit huoneet.)

Itse en ole kyllä paras mahdollinen ihminen ehkä hotelleja suosittelemaan, koska en vaadi majoitukselta ihan ihmeitä varsinkaan kaupunkilomilla. Omat vaatimukset ovat yleensä olleet oma kylppäri ja hyvät kulkuyhteydet... Pariisista sen verran etten suosittelisi kenellekään ottamaan hotellia Montmartren alueelta. Voi olla melko levotonta ja hurjaa seutua iltaisin...
 
Joo, tänks. Erittelin noita vaatimuksia tuolla jokunen sivu takaperin. Noista ehkä tuo MacMahon oli lupaavin.

Tämä Hotel Residence Foch kuumottaa tällä haavaa ehkä eniten. Montmartessa oli yksi vaihtoehto myös, mutta ei ehkä tosiaan se paras alue, kun kahdestaan rouvan kanssa ollaan menossa.
 

scholl

Jäsen
Ei se mikään kaksinen.. isompi kuin Pirkkalan kenttä tietysti, mutta harvinaisen epäsaksalaisen tuntuinen oli ainakin omasta mielestäni järjestyksen suhteen, ainakin siis se Ryanairin terminaali... Tiedä sitten jos siellä on parempia tiloja muilla firmoilla.

On. Varsinainen terminaalirakennus on kyllä mielestäni ihan hieno. Uudemman ja hienommanoloinen kuin monet muut saksalaiset terminaalit. Olen siellä toisessa kerroksessa syönytkin jossain ristorantessa lounasta. Ryanairin "parakki" sen sijaan on kyllä mielestäni ihan irlantilaisten omaan piikkiin menevä juttu. Ahdas, ankea, mutta riittävä heidän tarpeisiinsa. Siitä autonvuokraamotiskien takaa menee käytävä sinne paremmalle puolelle, jos haluaa käydä vaikkapa safkalla tai ostoksilla.

Bremen on muuten kaupunkina jotenkin kokoaan isompi. Siis jos katsoo vaikka mitkä tavaratalot ja erikoiskaupat keskustassa on niin ei uskoisi, että siellä on vain puoli miljoonaa asukasta. Toisaalta onhan siellä firmoja, se on vanha hansakaupunki ja oma osavaltionsa yhdessä Arsch der Weltin kanssa. Ja kaikki on aika lähellä toisiaan, joten juuri tuollaiseen edelläkuvattuun parin päivän hengailuun se sopii hyvin. Vaikka onkin Pohjoisessa.
 

scholl

Jäsen
Jos ei vielä ole liian myöhäistä niin:
Kannattaa ehdottomasti vierailla

Kesällä jos on kuuma niin ei jaksa, mutta muina vuodenaikoina en unohtaisi taidemuseoita. Prado, Reina Sofía ja Thyssen. Sellaista keskittymää ei liene missään muualla Euroopassa. Harva sitä Helsingissä jaksaa jossain Ateneumissa tai Kiasmassa pyörähtää, kun esillä on pääasiassa roskaa, mutta tuolla jos kiertelet vähän aikaa niin kyllä pitäisi tulla inspiraatiota omaan elämää ja muistutus siitä, että Suomessa ollaan pääasiassa kuitenkin kaatopaikalla.

Madridissakin on muistaakseni niitä kuningas hevosen selässä patsaita vino pino, joten Kiasmassa ei tarvitse käydä edes hevospatsaan takia.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Hienoa että lentely maistui. Nyt voitkin sitten käydä päivittämässä nuo kenttäsi. On kyllä jäänyt itseltäni tuo Bremenin kenttä väliin. Oliko hienokin?

Vai että kahdella eurolla Bremeniin ja takaisin. Kyllä on halvaksi mennyt.

Niin...lentokenttä listani on nyt luettavissa=) Kyllä Bremenin kenttä itseni mielestä oli hieno, kun ennen sitä olin nähnyt Kuopion lentoaseman Siilinjärven Rissalassa ja Tampere-Pirkkalan lentokentän. Bremeniin saapuessamme kierrettiin ne muutkin terminaalit siinä vieressä ja ne ainakin oli "isohkoja" ja "hienoja". Tuo Ryanairin käyttämä oli melko pieni, mutta ihan toimiva. Turvatarkastus oli paljon tiukempi Bremenissä, kuin Pirkkalassa.
Paluu lento alkoi upeasti, kun oli vielä täysin pimeää ja kone kaarteli hetken kaupungin yllä, mahtava kokemus kaiken kaikkiaan.

Helmikuulle tuli ostettua lentoliput Riikaan, kun kymmenellä eurolla meno-paluu irtosi sinne. 25 vuotta piti elää ennenkuin lensin ekaa kertaa, ja nyt olen lentämässä kolme kertaa kolmen kuukauden aikana, ja siis ihan lomautetun lomamatkoja, ei työreissuja =)
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Helmikuulle tuli ostettua lentoliput Riikaan, kun kymmenellä eurolla meno-paluu irtosi sinne. 25 vuotta piti elää ennenkuin lensin ekaa kertaa, ja nyt olen lentämässä kolme kertaa kolmen kuukauden aikana, ja siis ihan lomautetun lomamatkoja, ei työreissuja =)
Niin, no 18-vuotiaana itse lensin ekaa kertaa, heti komiasti Hki - Detroit. Sitten tuli neljä muutakin kenttää Amerikoissa bongattua samalla reissulla. Siihen ne sitten jäikin, kunnes 25-vuotiaana aloin sitten lennellä enemmän...sen jälkeen onkin tullut ihan tarpeeksi lenneltyä, vaikka tiedän, että monet esim. työn puolesta lentävät paljon enemmän (enkä tarkoita pilotteja ja muuta lentohenkilökuntaa). 79 lentokenttää vissiin, laskin tuolta lentokenttäketjusta, on tullut nähtyä ja käytyä. Kokeilepa joskus tuota Singaporen kenttää, on mielestäni aika toimiva ja hieno.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Voi olla, että päättelen väärin, mutta 90-luvun lama näkynee monien nuorten aikuisten kohdalla lentomatkustuksessa. Tai ainakin omalla kohdallani se näkyi. Ensimmäinen lentoni tapahtui pienkoneella Kangasniemellä, mutta ulkomaille suuntasin -91 Israeliin. Seuraava lento tulikin siihen heti perään aikuisiällä vuonna 2006, jolloin porhalsin Hahnin kentälle Saksaan. Pari lentoa lähialueille on tullut sen jälkeenkin, tosin tänä vuonna en ole vielä lennellyt. On varmasti niin, että monilla matkustelu pysyi normaalina lamankin aikana, mutta aika monella se puraisi ihan konkreettisesti kaiken maailman matkustelusta yms. ekstrasta. Toisaalta se etu tässä niukkuudessa on ollut, että joku pitkä viikonloppu Keski-Eurooppaan on todella hieno juttu ja vielä kun kiinnostuksen kohteet ovat melko arkisissa asioissa, kuten kahviloissa ja paikallisessa ruoassa, saa matkoista kohtuu paljon irti vähällä.
 

Weissflog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Islanders, Earl the Pearl, avoin liiga
Sal Rei, Kap Verde

Tässä pääsi nyt käymään niin, että Weissflog otti avovaimonsa kera torstai-aamuksi äkkilähdön Kap Verdeen. Hotelli näyttää olevan melkoisen tasokas neljän tähden paikka ja kun All Inclusivekin kuului mukaan tähän melko huokeaan hintaa, oli lähtemispäätös erittäin vaivaton.

Elikkäs onko kellään mitään kokemuksia kyseisestä saarivaltiosta?
Sää näyttää olevan keskimäärin aika ihanteellinen, reilua 25 astetta tasaisen tappavasti. Loppuviikoksi hieman pilvistä luvattu, mutta eiköhän me se kestetä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Elikkäs onko kellään mitään kokemuksia kyseisestä saarivaltiosta?
Ei ole kokemuksia, mutta vinkkinä kerrottakoon että matkalukemiseksi voit ostaa lähimmältä R-kioskilta uusimman (marraskuu) matkailulehti Mondon, jossa on 8 sivua juttua Kap Verdestä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Bischofshofen?

Nyt näyttää siltä, että tie vie lapsuuden fiilistelyjen täyttymykseen, eli katsomaan mäkiviikkoa ja ainakin sen päätösosakilpailua Bischofshofeniin. Aika heikosti on majoituksia nettipalveluissa ylipäätään, mutta kaveri soitellee Wienistä käsin majoitusta brekkareista/gasthauseista. Onko kellään palstalaisella kokemusta/suosituksia/muuta infoa Bissenin majoituksista kisapäiville, eli käytännössä 4.1.-6.1.2010?
 

Brunner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kingston Frontenacs
...Kap Verde...
Elikkäs onko kellään mitään kokemuksia kyseisestä saarivaltiosta?

Työkaveri kävi siellä 1,5 vuotta sitten ja kehui ilmaston ja hotellin maasta taivaisiin. Kaikki hotellithan siellä taitavat olla melko uutta sorttia. Valitteli vaan sitä ettei tekemistä sinänsä ollut juuri lainkaan. Paljon oli rakentamista käynnissä, mutta ehkäpä sambot ovat saaneet jotain valmiiksikin tässä ajassa.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Maaliskuussa olisi paluu Thaimaahan edessä, Krabille tällä kertaa. Bangkok yms. tuli nähtyä ja koettua viime kerralla, joten suunnataan nyt selkeästi rannalle, koska joku Hua hin tarjoaa sitä puolta melko heikosti. Itse odotan innolla retkiä saarille, sukellusta ja mahdollisesti kalastusta. Ja vaikka tuolla lienee melko rauhallista niin eiköhän siellä(kin) saa illalla 0,6 litran kylmän tigerin eteensä;)
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Elikkäs onko kellään mitään kokemuksia kyseisestä saarivaltiosta?

Samaa olen täällä myös kysellyt, joten raporttia odotellaan, kun palaat. Itsellä varattuna talveksi 2-viikkoinen matka saarelle, joten kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nyt näyttää siltä, että tie vie lapsuuden fiilistelyjen täyttymykseen, eli katsomaan mäkiviikkoa ja ainakin sen päätösosakilpailua Bischofshofeniin. Aika heikosti on majoituksia nettipalveluissa ylipäätään, mutta kaveri soitellee Wienistä käsin majoitusta brekkareista/gasthauseista. Onko kellään palstalaisella kokemusta/suosituksia/muuta infoa Bissenin majoituksista kisapäiville, eli käytännössä 4.1.-6.1.2010?
JOS haluat nauttia aivan mahtavasta paikallisesta meiningistä, kohtis "lähellä" 45 minuutin ajomatkan päässä Bischofshofenista Maishofenissa on Gasthaus Schloss Kammer... Hienoin sauna missä olen ikinä ollut, Kalle Palanderkin kehui tätä mestaa joskus telkkarissa. Kunnon itävaltalaista sapuskaa ja linnatilan omaa snapsituotantoakin pääsee maistamaan! Lähellä on Zell am Seen ja Saalbachin legendaariset laskettelukeskukset...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Hyvä idea sinänsä, mutta tarkoitus on olla kohtuulähellä, ts. vähintään julkisten päässä. Onhan tuossa Salzburgia ja muuta äärellä, mutta näitä muita majoituksia on toki tarjolla enemmänkin. Nyt lähinnä hain nimenomaan Bissenin alueen paikkoja.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Se voikin olla, että nuo alppitiet ovat tuohon aikaan aika jumissa Bischofshofeniin päin... Että sinänsä varmasti fiksua pysytellä samassa taajamassa. Mutta jos tuolle ilmansuunnalle muuten matkustaa, kannattaa pitää paikka mielessä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Gressoney la Trinité

Pohjois-Italian rajaseuduilla sijaitseva "skimbakylä" olisi mahdollisesti tähtäimessä ensi vuoden alkupuolella. Onko jollain kokemuksia paikasta? Mitä muita aktiviteetteja mäenlaskun ohella?
 
Suosikkijoukkue
SaPKo...ja lappilainen suomi-sarja kiekko...
Bryssel (työn merkeissä), Las Palmas (useamman kerran), Holguin (Kuuba), Luxor (Egypti)... ja sokerina pohjalla... nyt joulukuussa Fortaleza (Brasilia).
...ai nii, Dominikaaninen Tasavalta jossain karibialla...
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onkos kukaan kaynyt Pariisi-Orly-kentalla? Miten napparasti ja miten nopeasti sielta paasee itse Pariisiin? Ymmartaakseni kentta on kuitenkin vahan sivummalla Pariisin liepeilla.
 
Kesällä jos on kuuma niin ei jaksa, mutta muina vuodenaikoina en unohtaisi taidemuseoita. Prado, Reina Sofía ja Thyssen.

Nimenomaan kesällähän nuo ilmastoidut tilat vetävät puoleensa. Thyssen-Bornemisza jäi omalla Madridin reissulla väliin, mutta ilmeisesti sekin on noiden kahden muun ohella todellinen laatupaikka.

Retiron puistossakin kannattaa käydä vaeltelemassa (tai jopa soutelemassa) ja keskustassa oli myös kiva, pieni kasvitieteellinen puutarha.
 

scholl

Jäsen
Nimenomaan kesällähän nuo ilmastoidut tilat vetävät puoleensa.

Se riippuu siitä, mitä preferoi. Jos Suomessa asustelee niin silloin sitä haluaa ottaa kesäpäivistä ilon irti ja käydä sitten museoissa sateisina tai viileinä päivinä. Vaikka olisi sitten se +40C kesällä siellä ulkona niin se on parempi kuin sisällä väijyminen.

Thyssen on myös siinä mielessä merkittävä kokoelma, että se on yksityisen keräämä. Toisekseen pitää muistaa Saksa-tausta. Parempi tosiaan, että kokoelma on noin julkisesti nähtävillä kuin että jos olisi ThyssenKruppin Schloss Landsbergissä esimerkiksi, jonne monet Thyssen suvun miehet on haudattu. Krupp-suku on myöskin aika mahtipontinen, joten vaikka se ei nyt liity tähän niin kun tauluja katselee niin varmaan Ruhrin alueen teollisuus ja historia pyörii mielessä vinhaa vauhtia.

Hans Heinrich Thyssen-Bornemiszalla, joka ilmeisesti jurripäissään luopui jossain vaiheessa paronin arvostaan, on muuten tytär Franzeska, joka on naimisissa Karl Habsburg-Lothringenin kanssa, joka tulee olemaan Itävallan keisari sitten, kun monarkia palaa maahan ja jonka faija taas on Otto von Habsburg eli Se. Kais. und Kgl. Hoheit Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xaver Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius, Kaiserlicher Prinz, Erzherzog von Österreich, Königlicher Prinz von Ungarn. Hänhän taas on paavin autuaaksi julistaman keisari Karl I:n poika, joten jos miettii tuota Habsburg-connectionia niin siinähän on suora linkki ehkäpä suurimmista eurooppalaisista dynastioista ikinä, joka hallitsi paitsi mm. saksalais-roomalaista keisarikuntaa niin myöskin Espanjaakin 1500-1600-luvuilla. Suhteellisen mahtipontista porukkaa!

Se voikin olla, että nuo alppitiet ovat tuohon aikaan aika jumissa Bischofshofeniin päin... Että sinänsä varmasti fiksua pysytellä samassa taajamassa. Mutta jos tuolle ilmansuunnalle muuten matkustaa, kannattaa pitää paikka mielessä.

Mutta miten majoituskapasiteetti riittää. Sama kuin jos Suomi-Ruotsi maaottelu olisi Kuortaneella. Silloin porukka joutuisi lähtemään kauemmaksi etsimään yöpymispaikkoja.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Näyttää menevän Bissenin majoitukset soittokierroksen pohjalta kalliiksi, joten Salzburg lienee vaihtoehto. Matka kuitenkin aika inhimillinen noiden välillä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Joskus alppitiellä ruuhkaan juuttuneena suosittelen sitten liikkumaan välin Salzburg-Bischofshofen vaikka junalla. Tuohon aikaan vuodesta liukkaus yllättää helposti autoilijan. Saatat jopa ehtiä katsomaan mäkihyppykisaa =)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös