Mainos

Matkakohteenne

  • 2 567 653
  • 14 922

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tuo ei ole vielä mitään extrememeininkiä. Saisi olla kuumempaa. Tuollaista voi kokea jo jossain Kreikassa, Sevillassa, Atlantassa tai jopa Alligator Highwaylla jos on tuuria. Sinänsä pätsin kokeminen on hieno elämys kun oikeasti on sillä rajalla, että tuupertuuko vai eikö, juomatölkit pullistuvat pohjastaan auton takakontissa ja jos on jotain ilmavirtausta mahdollisesti niin se on tulikuumaa.
Eipä muuten pidä paikkaansa. Floridan korkein kirjattu lämpötila varjossa on +43 C, Kreikan 48.7 C, Espanjan 47.8 C ja Georgian osavaltion 45 C. Tietenkin se tuntuu lämpimämmältä kosteuden kera. Kalifornian Kuolemanlaaksossa voidaan mennä jopa yli 55 C:n mutta joka kesä ainakin tuota 50 C rajaa hätyytellään. Ja kosteusprosentti on hyvin alhainen, joten kuiva sauna.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sunnuntaina Roomaan, 5 yötä perillä. Sunnuntaina olisi AS Roma vastaan Torino, yritän ehtiä katsomaan, muuten ei sen kummepia suunnitelmia, hengailua ja muutama turistirysä kierrettävänä. Skootterin vuokra harkinnassa kanssa. Aika hyvin löytyikin ketjusta kokemuksia, laitan omiani reissun jälkeen.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Viime vuonna en ehtinyt eri syistä rajojen yli lainkaan, joten tänä vuonna otetaan vahinko takaisin korkojen kera. Tähän mennessä lukkoon lyötynä kolme reissua yhteensä kuuteen maahan. Koville vetää budjetti, kun joutuu ottamaan vähän palkatonta vapaatakin, mutta nyt on vaan saatava pari irtiottoa tai hajoaa nuppi.

Ensin kutsuu Milano lyhyelle kaupunkilomalle kesäkuussa. Siitä ei tosin jääne liikoja jälkipolville kerrottavaa. Vissiin aika persläpi paikka. No ei, mutta vähän on nihkeät ennakkotunnelmat kaupungista.

Heinäkuussa on tiedossa Trans-Mongolia junareissu, eli raiteilla Helsinki-Moskova-Irkutsk-Ulan Bator-Peking. Kolmessa viimeksi mainitussa ollaan pari yötä kussakin. Saas nähdä mitä tulee. Meillä on näillä näkymin vajaa neljän hengen vaunuosasto ja neljänneksi tulee todennäköisesti joku tuntematon karvainen Vladimir tai Hiung Pau Pou. Voi olla ettei uskalla nukahtaa viikkoon =D. Luulin jo pääseväni kohta maailmanvalloitusketjuun leijumaan, mutta näköjään joku Hihhu kirjoitellut Mongoliasta jo kolme vuotta sitten.

Lokakuussa lennetään ensin Bankokiin pariksi yöksi, josta sitten pariksi viikoksi Vietnamiin, tarkemmin Hanoihin. Siellä lienee tiedossa yleistä hämmästelyä ja toivottavasti rentoilua. Halong Bayhin pitänee hakeutua jossain välissä hukuttautumaan.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Meillä on näillä näkymin vajaa neljän hengen vaunuosasto ja neljänneksi tulee todennäköisesti joku tuntematon karvainen Vladimir tai Hiung Pau Pou.

Veikkaisin todennäköisemmäksi vaihtoehdoksi australialaista tai pohjoisamerikkalaista reppureissaajaa. Ei suomalainenkaan kaukana ole, tuo Siperian junareissu Kaakkois-Aasiaan on aika suosittu. Eikä tässä mitään hapatusta ole, reitti on suosittu ja käytännössä ainoa, niin toki sinne tunkua on ihan maailmanlaajuisesti. En ole itse käynyt, mutta kamuilta kuullut. Hieno reissu oli.
 

Cube

Jäsen
Ensin kutsuu Milano lyhyelle kaupunkilomalle kesäkuussa. Siitä ei tosin jääne liikoja jälkipolville kerrottavaa. Vissiin aika persläpi paikka. No ei, mutta vähän on nihkeät ennakkotunnelmat kaupungista.
Kieltämättä joo. Ei nyt mikään persläpi paikka suorastaan, mutta eipä kyllä tee takaisinkaan erityisesti mieli. Suosittelen päiväreissuja lähelle, jos kaupunkista ei paikan päälläkään ota liekkiä. Como ja jopa Monza ovat ainakin ihan mukavia mestoja, tosin Monzan osakkeita nostaa varmaan osuminen sinne ja sen massiiviselle puistoalueelle kansallisena vapaapäivänä.

Heinäkuussa on tiedossa Trans-Mongolia junareissu, eli raiteilla Helsinki-Moskova-Irkutsk-Ulan Bator-Peking. Kolmessa viimeksi mainitussa ollaan pari yötä kussakin.
Kiehtova vaihtoehto. Paljonko muuten kustantaa suunnilleen?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Meillä on vielä varaukset kesken, mutta lähtökohta budjetille on tuo Travellerin omatoimipaketti. Tuohon päälle viisumit 210e ja ruuat, niin aika lähellä kahta tonnia ollaan. Vaikka junamatkoja ja majoituksia voisi itse metsästää halvemmalla, niin tuo Peking-Vantaa lento haukkaisi tonnin itse varattuna. Melkein tekisi mieli tulla junalla takaisin :)

Mitä vaunuseuraan tulee, niin olisihan se oikeasti parasta saada ihan aito vanja porukkaan.
 

mti

Jäsen
Suosikkijoukkue
StL Blues, Ketterä, Hurtat, Saipa
Jos jollakulla on omakohtaista kokemusta kiertelystä Balkanilla autolla, niin vinkkejä käymisen arvoisista paikoista otetaan vastaan. Tarkoitus valloittaa ainakin Kroatia ja Slovenia ja pyörähtää sen lisäksi ainakin Montenegrossa ja Bosnia & Hertzegovinassa.

Muissa paitsi Montenegrossa on autoiltu. Ihan ensimmäiseksi, aja varovasti. Etenkin noista kohteista Bosniassa, Kroatia ja Slovenia ovat sentään vähän parempia. Kroatiassa ja Sloveniassa on todella hyväkuntoiset moottoritiet, B&H:ssa taas tiet on välillä mitä sattuu.

Bosniassa lähinnä varmaan Sarajevo ja riippuen mitä kautta ajelet niin joku linna, esim. Sarajevosta pohjoiseen päin tullessa on Srebrenik (toivottavasti on jo auki). Mostar on kanssa ihan hieno.

Kroatiassa rannikko on täynnä mukavia paikkoja: Pula, Porec, Dubrovnik, Split ym pienempiä. Postojnan tippukiviluola on hieno ja sen lähellä Predjaman linna vielä hienompi, liput saa molempiin samalta tiskiltä. Zagrebissakin riittää nähtävää.

Slovenian tuntemus rajoittuu meikällä vielä Ljubljanaan, mutta suosittelen kyllä. Kaunis paikka, nähtävää ehkä pariksi kolmeksi päiväksi.

Itse varaisin noista eniten aikaa Kroatiaan.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kroatiassa rannikko on täynnä mukavia paikkoja: Pula, Porec, Dubrovnik, Split ym pienempiä. Postojnan tippukiviluola on hieno ja sen lähellä Predjaman linna vielä hienompi, liput saa molempiin samalta tiskiltä. Zagrebissakin riittää nähtävää.

Slovenian tuntemus rajoittuu meikällä vielä Ljubljanaan, mutta suosittelen kyllä. Kaunis paikka, nähtävää ehkä pariksi kolmeksi päiväksi.

Itse varaisin noista eniten aikaa Kroatiaan.
Kävin maassa vuosia sitten ja Kroatian rannikkoseutu on tosiaan todella kaunista. Lisäisin mtin listaan vielä Krka-joen putoukset samannimisessä(?) luonnonpuistossa.

Sloveniaan olen itse reissaamassa ensi kesänä, Kranjska Goran seudulle patikoimaan. Tarkoitus olisi kiivetä Triglavin huipulle (vuori on vaakunassa Slovenian lipussa) ja toivottavasti päästä raftaamaan Soca-joelle. Duunikaveri kehui Sloveniaa ja Ljubljanaa todella kauniiksi ja hintatasoltaan kohtuullisiksi ja suositteli vielä käymään Bled-nimisellä järvellä maisemien takia.
 

Jindebyne

Jäsen
Tuolla menneillä sivuilla jo hieman Japania sivuttiinkin, mutta kyselisin vielä tarkemmin, että onkos täällä ketään, jolle Tokio olisi tuttu paikka?

Itse lähden ystäväni kanssa sinne katsotaan paikallista melskettä pariksi viikoksi syyskuun alusta lähtien.

Lennot jo maksettu, mutta mites hotellien kanssa kannattaisi tehdä? Kannattaisiko varmistaa selusta ja varata nekin netistä ennen lähtöä vai onko edullisempaa käydä katsomassa joku kiva hotelli paikanpäältä, vai onko tokiossa ylipäätänsäkään mahdollista saada pariksi viikoksi huonetta jostain perushotellista enää paikanpäällä?

Muutenkin kaikki matkailuvinkit olisivat erittäin tervetulleita, itselläni ei ole oikein muuta pohjustusta kaupunkiin kuin mitä Google osasi tarjota. Iltaelämä varmasti viikonloppuna kiinnostaa käydä tsekkaamassa läpi, onko jotain ns. vaarallisia paikkoja missä voi joutua putsatuksi tavallista herkemmin? Hintatasosta luin, että ruoka ja elintarvikkeet olisivat noin puolet Suomen hinnoista supermarketeissa ja yöpyminen jotain 2/3?

Hiroshimassa olisi myös tarkoitus käydä ja sille olisi tarkoitus pyhittää yksi päivä, sekä mahdollisesti koukkailla matkan varrella jossain muuallakin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hiroshimassa olisi myös tarkoitus käydä ja sille olisi tarkoitus pyhittää yksi päivä, sekä mahdollisesti koukkailla matkan varrella jossain muuallakin.

Hiroshima on kiinnostava paikka. Siellä tuli itsekin käytyä vajaa pari kuukautta sitten yhden päivän verran. Päiväretkeen paikka on oikein sopiva, A-Bomb Domen, Peace Memorial Parkin ja museon ehtii katsastaa komeasti yhdessä päivässä.

Muita kaupunkeja, joissa vietin aikaani, olivat Kioto, Osaka ja Nara. Kiotoa suosittelen ehdottomasti, mutta sinne kannattanee varata ainakin kolme päivää aikaa. Kioton nähtävyydet kun ovat vähän kauempana keskustasta ja eri puolille kaupunkia jakautuneina. Yhden päivän reissullakin ehtinee kyllä katsastaa parit kiinnostavat temppelit.

Osaka tuskin tarjoaa mitään uutta Tokion jälkeen. Kyseessä on käytännössä melkoisen kasvoton betonihelvetti. Itse en siellä juurikaan viihtynyt. Jos Kiotoon ei ehdi käyttää aikaa, niin sitten siinä miltei kupeessa sijaitseva Nara on hyvä korvike. Kyseessä on siis Japanin ensimmäinen oikea pääkaupunki, jossa on paljon nähtävää - peräti kahdeksan kohdetta on UNESCOn maailmanperintölistalla. Ja kun kaupunki on japanilaisittain pieni (n. 350 000 asukasta), kohteet ovat hyvinkin pienellä alueella. Kiinnostavin kohde on Todai-jin temppeli, joka on erään maininnan mukaan maailman suurin puurakennus. Ja kaupungin yksi vetonaula ovat kesyt peurat. Ne ovat sympaattisia ja mukavia otuksia, mutta jos ostat niille keksejä, ne tulevat laumana päälle ja kokeilevat syödä myös sinut siinä sivussa.
 

Jargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä on saletisti jollain kokemuksia Azoreista?

Kun on tarkoitus kesällä saada aurinkoa, pulahtaa altaassa ja nähdä kivoja maisemia, niin tuo lienee ihan hyvä paikka? Vaikka onhan tuokin jo täysiverinen turistikohde, mutta ei välttämättä Owen -paitaisia brittijuntteja tuolla näy?

Kertokaa Azoreista, jos on jotain kerrottavaa.
Ponta Delgada vai Sao Miguel?

Tuli käytyä Azoreilla (Sao Miguel) mamman kanssa vuosi sitten maaliskuussa ja tykättiin kyllä paikasta.

Parasta saaressa on todella upea luonto (vesiputoukset, kaksoisjärvet, kuumavesilähteet, maisemat ylipäätään) ja onhan toi todella helppo ja turvallinen lomakohde siinä mielessä että kaikki pelaa ja ei tarvitse pelätä että koko ajan joku yrittäisi huijata. Halpaa siellä ei ole eli about Suomen hinnoissa oli muistaakseni kaikki mutta niin taitaa olla Välimerelläkin nykyään.

Suosittelen ehdottomasti auton vuokraamista. Jos asutte Ponta Delgadassa niin yhdessä päivässä ehtii hyvin näkemään joko saaren itä- tai länsipuolen ja siis parissa päivässä koko saaren. Ponta Delgadaan ei kannata jumittua koska kaupungin nähtävyyden on tsekattu 1-2 päivässä.

Mitään kovin ihmeellisiä kulinaristisia kokemuksia ei tullut koettua mutta kyllä siellä nyt ihan ok safkaa sai. Ponta Delgadassa on iso ostoskeskus Parque Atlantico josta löytää ravintoloita joka makuun ja onhan niitä tietty kaupungillakin.

Meressä uiminen ei onnistu niin helposti kuin esim. Välimeren saarilla ja saa lähteä vähän ulommas kaupungista jos meinaa jotain biitsin tynkää löytää.

Silloin oli low season kun oltiin eli aika vähän turisteja oli ja ei ainakaan mitään brittispedejä. Tuskin on kesälläkään mikään bilemesta.

Suosittelen siis ehdottomasti. Kiva paikka jonka ehtii näkemään viikossakin mutta olisin kyllä toisenkin viikon viihtynyt varsinkin jos olisi käynyt naapurisaaria katsomassa.

Kysele vaan jos jokin kiinnostaa.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Boston

Varasin juuri lennot Bostoniin elokuussa. Finskillä oli ihan hyvä tarjous kyseiseen kaupunkiin ja pitihän siihen tällä kertaa tarttua.

Onkos palstalaisilla kokemuksia kyseisestä kaupungista tai sen lähiseuduista? Auton varmaan vuokraan ainakin päiväksi, joten liikkuminen ei ole ongelma.

Mites, onko vinkkejä hyvistä shoppailumestoista tai safkamestoista jne? Hyviä hotellivinkkejäkin otetaan vastaan.

StevieY
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onkos palstalaisilla kokemuksia kyseisestä kaupungista tai sen lähiseuduista?

Lähistöllä oleva White Mountains oli ihan katastrofi paikka. Visiitistäni on jo yli kymmenen vuotta, mutta tuota kokemusta vain ei voi unohtaa. Epäilen kyllä, että vika oli enemmän matkailijassa kuin paikassa. Ihmeellistä ryteikössä tarpomista ja ei siellä mitään ollut. Amerikkalaisen perässä mentiin, joten en itse selvittänyt asiaa sen enempää. Muistan vain miettineeni, että tämän takia ei menty Bostoniin, kun täällä pitää olla.

Totuudenmukaisempaa on lienee se, että en tiedä kannattaako sinne mennä.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Onkos palstalaisilla kokemuksia kyseisestä kaupungista tai sen lähiseuduista? Auton varmaan vuokraan ainakin päiväksi, joten liikkuminen ei ole ongelma.
Ajele ainakin Harvardin yliopistolle haistelemaan tunnelmaa. Ei siellä mitään tekemistä ole, mutta onpahan kuuluisa paikka ja joitain pytinkejä voit bongailla leffoista.

Bostonista kun huristelee etelään pari tuntia, jättää auton parkkiin ja hyppää lautalle, niin löytää itsensä Martha's Vineyard -saarelta. Sinne monet paikalliset tekevät päiväretkiä. Saarella on ihan omanlaisensa vanhan ajan Jenkkilän tunnelma, muutama ruokapaikka, pikkuputiikkeja ja hyvä hiekkaranta. Eka Tappajahai on kuvattu siellä.

Itse Bostonista en itse innostunut. On siellä kaikki normaalit amerikkajutut, jos ne on kokematta, mutta jonkun Nykin jälkeen oli aika valju kokemus. Tosin koko kaupunki oli omalla reissulla pelkkä sivujuoni, enkä juuri paneutunut paikan tarjontaan.
 

scholl

Jäsen
Lähiöbongauksena taas joku Rinkeby lienee ihan ehdoton. Mitä syvemmälle Tunnelbanan sinisellä linjalla painaa Hjulstan suuntaan, niin sitä vähemmän etnisesti ruotsalaisen näköisiä ihmisiä on kyydissä. Tuo Rinkeby lienee suurin Tukholman alueen maahanmuuttajien lähiö, eikä sinne enää varmaan turistia kovin usein eksy.

Herää kysymys, että oletko nyt jutellut Rinkeby Resebyråån Pär Hassilsbladin kanssa. "Rinkeby, Täby, Vällingby... Vhaatimalla vhaatii niin sinun täytyy saada kvitto...".

Shoppailemalla ja terasseilla istuskelemalla yksi päivä varmasti menee mukavasti. Ainakin tavaratalot ovat auki sunnuntaisin. Tukholmassa on monia mielenkiintoisia kahviloita, ravintoloita ja baareja, joissa on mukava istuskella. Kaikki eivät toki ehkä ihan ydinkeskustassa. Esim. jos käy kävelyllä Djurgårdenissa niin Strandvägenillä on muutamia terasseja rannassa. Yksi jopa ihan veden päällä. Jotkut taas viihtyvät Södermalmilla lontustellen.

Sitten on mahdollista ottaa vesibussi alle ja katsella saaristoa. Esim. Waxholmiin menee suhteellisen nopeakin vesibussi ja siellä voi sitten esim. käydä syömässä. Saa vähän tuntumaa saaristolaismaisemista.

Tai sitten vain kävelee - varsinkin jos hyvää sää - kaupungilla ja katsoo minne päätyy. Ihan hauskasti niinkin yksi päivä menee. Elää niinkuin paikalliset. Ei siinä mitään turistinähtävyyksiä tarvitse olla.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Onko kukaan käynyt Bukarestissa? Minkälainen paikka verrattuna esim. Varsovaan tai Budapestiin? Idän Pariisiksihan tätä kaupunkia kutsutaan.

Lennot ja hotellit melko edullisia, joten alkoi kiinnostamaan. Romaniassa olen joskus poikasena käynyt, mutta nyt ajat ovat toiset.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Onko kukaan käynyt Bukarestissa? Minkälainen paikka verrattuna esim. Varsovaan tai Budapestiin? Idän Pariisiksihan tätä kaupunkia kutsutaan.
No oltiin siellä vaimon kanssa ja ei oikeen tykätty. Ihmiset ei juuri kieliä osanneet, rähjäinen ja tylyn oloinen kaupunki kaiken kaikkiaan. On toki hinnat halpoja, mutta ennemmin skippaan Romanian toiste, on sitä halpaa muuallakin. Olisko siitä nyt 2 vuotta kun käytiin, ett en tiedä onko EU-jäsenyys saanut aikaan kansainvälisempää meininkiä. Tuskin, mutta mahdollista. Varsovaan ja Budapestiin olen jokseenkin tykästynyt matkoillani, ja tuolla entisessä itäblokissa on tullut muutenkin paljon viihdyttyä. Romaniasta jäi itselle harvinaisen negatiivinen kuva muihin alueen maihin verrattuna.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Mahtaisikohan kenelläkään olla tuoreehkoja vinkkejä Zanzibariin (kivikaupunki) lähtijälle? Meikäläisen Lonely Planetin versio kun on n. vuodelta 2000. Rannat saavat jäädä suosiolla vähemmälle, niitä piisaa täällä Njassamaassakin. Eli Vespan vuokraamisista, sukelluksista tms. kaipailisin päivitettyjä tietoja. Ja onko saarella vielä toiminnassa olevia Hamammeja?
edit: Osaan kyllä googlata, mutta omakohtaisia kokemuksia kaipailisin.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ulkomailla on tullut matkusteltua todella vähän. Myös kotimaasta on monia seutuja näkemättä. Ruotsissa ja Virossa olen käynyt useita kertoja. Myös Norjan pohjoisosissa olen käynyt ehkä neljä kertaa kalastelemassa.

Ainoa turistimatka suuntautui Turkkiin ja kävin samalla reissulla Kreikankin puolella. Reissu Turkkiin jäi ainoaksi, sillä maasta ja kulttuurista jäi vastenmielinen kuva. Parin viikon päästä lähdemme Portugaliin, sillä vaimo ehti varata reissun ja myös maksaa sen. Ihan tavallinen tuulipukukansan lomamatka Madeiralle siis luvassa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kesällä tulee lähdettyä Seattleen ja ihmetellessäni lentosuunnitelmia sitten avautui että lennot Hel-Lontoo menevät BA:n 757:oilla eikä Finskin busseilla, vaikka lento onkin "virallisesti AYjotain".

Mulla on aika traumaattisia kokemuksia finskin lomalento-757:n matkustusmukavuudesta (tai sen puutteesta, hitto mikä sardiinipurkki), mutta kun kyseessä ei kuitenkaan ole lomalento, vaan ihan virallinen reittilento, onko odotettavissa jotain parempaa?
Sikäli toki lento on vain 3h, mutta kun lähiviikkojen aikana on "lento+odottelutiimaa" kertynyt 60h niin sitä suhtautuu hieman eri tavalla mukavuuteen.

Jatkoyhteys onkin sitten 777:aa ja takaisin 747:lla, jotka nyt lienevät ihan ok, vaikka 777-lento onkin joku kerran viikossa lennettävä spesiaalivuoro.
Sikäli kyllä olen tykästynyt isoihin Airbusseihin, että vastaisuudessa tulee entistä tarkemmin valkattua lentoja (etenkin niitä, joita ei itse maksa) lentomukavuuden kannalta.
 

scholl

Jäsen
Mulla on aika traumaattisia kokemuksia finskin lomalento-757:n matkustusmukavuudesta (tai sen puutteesta, hitto mikä sardiinipurkki), mutta kun kyseessä ei kuitenkaan ole lomalento, vaan ihan virallinen reittilento, onko odotettavissa jotain parempaa?
Tottakai. Vähän sama asia, että jos asuntosi pysyy samana, mutta lisäät sinne olohuoneeseen enemmän sohvia, lisääntyykö ahtaus vai ei.
Jatkoyhteys onkin sitten 777:aa ja takaisin 747:lla, jotka nyt lienevät ihan ok, vaikka 777-lento onkin joku kerran viikossa lennettävä spesiaalivuoro.

Triple 7 lento tulee todennäköisesti olemaan mukavampi.

ELI SIIS: Ei lomalentoja voi verrata reittilentoihin, koska kalusto on eri.

Väittäisin suoraan, että economyssa B747 on epämukavampi kuin B757. Jumbossa on nimittäin usein se vanhakantainen ajattelu (koska koneet kaikenlisäksi usein vanhempia kuin esim triple7 tai A340), että laitetaan aika paljon penkkejä. Mikään ei ole veemäisempää kuin istua mantereen välisellä lennolla keskellä siellä 747:ssa. Tilaa on niin vähän kuin vain olla ja saattaa. Busineksessa sen sijaan kone on todella mukava. Siis keskimäärin sanottuna.

Toki A320 sarjalaiset ovat hieman leveämpiä kuin B737 tai B757 kabiinit, mutta ero kuitenkin vain joku 6 tuumaa, joten ei se mielestäni ole merkittävä ero. Ei voida siis puhua mistään sellaisista sivusuuntaisesta ahtaudesta, mitä Mäkin koneissa kuten MD80 sarjassa oli. Siinähän kabiini kaartui niin voimakkaasti, ettei esim. ikkunapaikalla mahtunut laukkua istuimen alle. Samalla cargoakaan ei juurikaan mahtunut kyytiin. Eli kyllä B757:ssä ahtaus tai ei-ahtaus riippuu täysin siitä istuinvälistä (tosin nyt asennetaan kevyempiä istuimia, joilla jalkatila pysyy samana vaikka istuinväli lyhenee). Siis onhan A320 sarjakin hyvin yleinen esim. halpalentoyhtiöillä, joissa penkkejä voidaan laittaa yhtä tiheään kuin charterlennoilla B757:ssa. Siis se fakta, että B757 on yleinen charterkone, ei tee siitä ahdasta, vaan se penkkien asettelu tiheään charterlennoilla.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tottakai. Vähän sama asia, että jos asuntosi pysyy samana, mutta lisäät sinne olohuoneeseen enemmän sohvia, lisääntyykö ahtaus vai ei.

Tottakai tämä on tiedpssa, mutta siis pointtini oli siinä että onko joku lentänyt 757:lla joka ei ole ollut lomalentomoodissa ja miten tila siinä lisääntyy.
Sivusuunnassa tilaa ei taida olla yhtään lisää, mutta ehkä jalkatilaa sitten on vähän enemmän, jos sieltä puuttuu esim. pari penkkiriviä.

Väittäisin suoraan, että economyssa B747 on epämukavampi kuin B757. Jumbossa on nimittäin usein se vanhakantainen ajattelu (koska koneet kaikenlisäksi usein vanhempia kuin esim triple7 tai A340), että laitetaan aika paljon penkkejä. Mikään ei ole veemäisempää kuin istua mantereen välisellä lennolla keskellä siellä 747:ssa. Tilaa on niin vähän kuin vain olla ja saattaa. Busineksessa sen sijaan kone on todella mukava. Siis keskimäärin sanottuna.

Tjoh, sikäli nihkeä juttu että paluulentona on sitten 747 ja lento 9 tunnin yölento, joten eipä taida paljoa tulla nukuttua.
Lentoyhtiökohtaisiahan nuo toki on, mutta BA:n sivuillta en ole löytänyt tarkkoja tilaspeksejä jalkatilalle ja penkkien leveydelle.
No, 747ssa se on kuitenkin 3-4-3 joten leveys lienee sama joka tapauksessa.

Hmm, sääli että sitä on lentänyt finskillä viimeisen 5v aikana lähinnä Lapin lentoja, joten ei kyllä ole pointsejakaan lähelläkään tarvittavia määriä upgreidaukseen.

Sellainen varoituksen sana kyllä ebookersien yms. käyttämisestä, että vaikka todellinen ero hinnassa suoran lentoyhtiövarauksen välillä voi olla parikymppiä, niin pointseja tulee joku murto-osa siitä mitä "normaali economystä". Homma perustuu kai siihen, että noi brokerit etsivät erinäisiä spesiaalihintaisia lentoja ja lopputulemana esim. mulla on 9h Köpis-Peking-lennosta 1100 eurobonus-pointsia, mutta Wuhan-Peking (2h) lennosta 700.
 

scholl

Jäsen
Tottakai tämä on tiedpssa, mutta siis pointtini oli siinä että onko joku lentänyt 757:lla joka ei ole ollut lomalentomoodissa ja miten tila siinä lisääntyy.
Sivusuunnassa tilaa ei taida olla yhtään lisää, mutta ehkä jalkatilaa sitten on vähän enemmän, jos sieltä puuttuu esim. pari penkkiriviä.

No veikkaisin, että aika moni on lentänyt. Puhutaan kuitenkin yleisestä koneesta. Jalkatila nimenomaan lisääntyy. Vaikken kovin usein ole lomalennoilla ollut (poislukien ne kerrat, jolloin ottanut suoran Nizzan lennon, jos ollut asiaa Italiaan tai Ranskaan) niin ongelmahan lomalennoissa on nimenomaan se tavattoman ahdas jalkatila. En itse ainakaan ole normi B757:ssa mitään vastaavaa ahtautta millään yhtiöllä havainnut, vaikka esim. BA kokemus 757:sta taitaa olla jo 8 vuoden takaa.

Sellainen varoituksen sana kyllä ebookersien yms. käyttämisestä, että vaikka todellinen ero hinnassa suoran lentoyhtiövarauksen välillä voi olla parikymppiä, niin pointseja tulee joku murto-osa siitä mitä "normaali economystä".

Ei se noinkaan ole, vaan lentoyhtiöillä on myöskin kampanjoita, joissa on alhaisemmat pointsit. Kun sitten ostat lipun niin riippuu millainen kampanja ja jos codesharettu niin kyse siitä kenen lippu, eikä siitä kenen kone. BA:llahan mm. oli tapana useina vuosina myydä kesäisin erittäin halpoja kesälentoja Eurooppaan muistaakseni kategorialla W, jossa pointsit olivat 0. Saattoi olla, lensit jonnekin Etelä-Eurooppaan esim. Gatwickin kautta ja sait 0 pojoa neljästä lennosta. Sittemmin kun muuttivat strategiaansa, myöskin tähänkin tuli jonkinlainen muutos. Eli kyllä se on lentoyhtiöistä pääasiassa kiinni. Ebookers ja muuthan ovat vain matkatoimistoja, eivät he määrittele ehtoja.
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onkos kukaan jatkislainen koittanut uutta isoa bussia? Itsellä meni tilaisuus ohi kuukausi takaperin ja harmittaa. Toistaiseksi paras kokemus on triplaseiskan 300 ER konversio, menee aika ns. kuin siivillä.
Koettu on, jos A340-600 isolla bussilla tarkoitat. Lufthansan koneena reittilennolla oli oikein miellyttävä economyosastolla myös. Alakerran vessakompleksi (muistaakseni 8 koppia) poisti ärsyttävän käytäväjonotuksen. Konehan pitkä, pitempi kuin 747, mutta kapeampi. Jos siis sattuisi keskelle, niin ei niin montaa ihmistä tarvitsisi vaivata. Penkkitilassa kapeus ei näkynyt eikä tuntunut.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ensi talvena pitaisi lahtea Brasiliaan. Onko kukaan kierrellyt Brasilian luonnonpuistoja? Katselin matkaoppaista jo vahan osviittaa, mutta olis kiva kuulla omakohtaisia kokemuksia.

Kaupungeista en niin kaipaa lisatietoja, ne on jo hallussa ja niilta osin matkasuunnitelma on jo selvilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös