Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Markon vuoro alistaa!

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Schröder, 08.11.2012 klo 14.40.

 1. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Periaatteessa kausi on tyydyttävä jos ollaan neljän joukossa. Ei kuitenkaan voi olla tyytyväinen tapaan jolla finaaleista tiputtiin. Valmentajan vastuulla on huolehtia siitä että joukkue on valmis pelaamaan voitosta joka ilta. JYP:lle tuli playoffeissa liian monta ohi peliä. Ei oltu henkisesti valmiita taistelemaan voitosta. Tästä kantaa vastuun Virtanen.

  Paska maku tästä jäi, juuri sen takia, että pari välieräpeliä oltiin aivan yössä, ei siitä mihinkään pääse.
   
 2. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Välierä-Virtanen toimitti taas. Alistaisi edes joskus päätyyn asti mutta kun ei niin ei.

  @peterra :lta asiatekstiä.
   
 3. Taskulamppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Miklik nyt ei ainakaan. Mutta joku joka on ollut tehtävissään yhtä kauan kuin Holtari, tietää sen ettei kaikille voi maksaa niin paljon kuin pyytävät, tai edes itse haluaisi maksaa. Huteja tulee väkisin. Kemiläisen näytöt kuitenkin oli sopimuksen tekohetkeen suhteellisen ohuet. Ei todellakaan huonot, mutta lyhyeltä aika väliltä.
   
 4. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Kyllä, mutta jos ei haluta maksaa silloin pitää tuon tason peluri edes yrittää paikata. Oliko JYPin pakkihankinnoissa ketään sellaista jota olisi voinut edes lähelle ajatella tuohon Kemiläisen rooliin?
   
 5. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eiköhän aika paljon luotettu että nuoret Niku/Vaakanainen jollain tapaa paikkaa tuon. Nikula ihan jees kausi, Vaakanaista ei tulla varaamaan 1. kierroksella, kertokoon se miten hyvin onnistui.
   
 6. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin lähinnä tarkoitin että Niku olisi ottanut tuon Kemiläisen paikan. Mutta täytyy sanoa että Vaakanainen oli lievä pettymys, en ihmeitä odottanut mutta silti.
   
 7. Vanhapuuma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYPinkylä, Green Bay Packers, HJK
  Markon vuoroa edelleen odotellessa. Myönnän, että jälkiviisaana helppo huudella, mutta Markon johdolla me ei olla mestarikandidaatteja, vaan hyviä välierähäviäjiä.

  Vitutus-ketjuun menee erikseen se, enkä tätä sinne jaksa enää kirjoittaa, mutta vaikka JYP on kestomenestyjä, niin me ei enää (edes 2012) olla oltu se ykkösmestarisuosikki sitten runkosarjan voittojen. Haistakoot hinkit ja kahvarat ja muut sellaiset paska, nuo materiaalit ovat olleet täysin riittäviä mestaruuteen jo useampana vuonna.

  JYP on vuosituhannen vaihteen HPK. Hieno suoritus joo, kestomenestyjä joo, 2 mestaruutta 10 vuoteen aivan saatanan hieno suoritus (niitä ei pitänyt koskaan edes tulla) joo, mutta. Mutta. Mutta. Joo. Ei jumalauta. JYP olisi voinut saada edes niitä hopeita enempi.

  Aivan se ja sama mitä sanotte, realiteetit ja talousalueet ja seuraidentiteetti ja samaa paskaa mitä täällä aina jauhetaan. Ei tää vittu riitä.

  Marko ei riitä. Se ei vittu vaan riitä. Pekka vitun Virta nöyryytti tolla miehistöllä paperilla selvästi parempaa joukkuetta, seiskapelissä.

  En suostu katsomaan pronssimatsia. Pitäisikö kiinnostaa? Ehkä en sitten ole hc-fani, mutta ei kiinnosta.

  Kiitos vaan. Minardina jännitys ja pettymys oli eri juttu, ja ne ajat varmaan taas tulee eteen. Joskus se olisi vaan kiva ollut olla dynastia, edes se minidynastia.

  Ei mittaa Marko joukkueista parasta potentiaalia irti.
   
 8. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Yksi asia mikä JYP.n pelaamisessa on jäänyt vähälle huomiolle, on JYP.n omanpään puolustuspeli. JYP pelasi miesvartiointia tavalla jossa jokainen pelaaja oli loppuun asti velvollinen pitämään oman miehensä. Ts. JYP pelasi pelkkää miesvartiointia. Sanoisin, että KalPaa vastaan etenkin vieraissa puolustustapa on aika helvetin huono.

  Paljon jauhetaan siitä, että kiekko on vallan väline ja kiekkoa pitävä joukkue voittaa pelin. On siinä varmaan vähän perääkin. Sanoisin kuitenkin, että ottelusarjat ja mestaruudet voitetaan hyvällä puolustamisella. Rehellinen miesvartiointi, jossa pelaajia ei vaihdeta eikä pelaajilla ole ns omaa aluetta, EI OLE hyvää pppp.iä. Tämäkin valinta, siis pppp.n pelaaminen pelkkää miesvartiointia noudattaen on Virtasen vastuulla. Samalla tavalla kun jatketaan, niin ensi kaudellakin saatetaan päästä 4 joukkoon.
   
 9. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Jälkiviisaus on aina... No, helppoa ainakin. Jossittelu taas on turhaa. Kuitenkin pohdin täasä että siellä on voinut olla monia pelaajia agenttiensa välityksellä neuvotteluissa korvaamaan mm. Kemiläisen ja tuoda luisteluvoimaa joukkueeseen mutta neuvottelut eivät ole päässeet maaliin asti. Minäkin oisin Kemiläisen pitänyt mutta pointti on se että me emme tiedä mitä siellä taustalla on tapahtunut. Me vain tiedämme toteutuneet sopimukset.

  Markon tiedetään kuitenkin alistaneen joitakin pelaajia koirankoppiin. Sen sijaan vastustajia Marko ei ole välierissä alistanut. Marko on hoitanut alistamisen väärään kohteeseen.
   
 10. jukiapina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Empä tuota kiistäkkään. Virtaselta loppui sivut pelikirjasta taas tässä vaiheessa. Virta taas saa tuon rosterin pelaamaan ihan ylärajoilla kun taas Virtanen pysty ottamaan yhtään lisää irti pelaajista. Sen voi varmasti monet allekirjoittaa, että nämä mainitsemasi työkalut jotka Virtaselle on annettu ovat huomattavasti paremmat kuin Virralla. Saitko pointin?!
   
 11. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ei luisteluvoimassa. JYPin identiteetti on vuosia ollut armoton taistelu ja vääntäminen - ei JYPistä ikinä ole ekana tullut mieleen puhdas luisteluvoima - eikä tule vieläkään. Et voi edes koota täydellistä joukkuetta, joten se, mitä sinne halutaan on usein myös arvovalinta. KalPa on panostanut vuosia luisteluvoimaansa ja se näkyy tässä joukkueessa.

  Et pysty kesken sarjan paljoakaan muuttamaan sitä faktaa, että luisteluvoimaa aika harvoin on piilossa. JYPin joukkue on rungoltaan kaikkea muuta kuin luisteluvoimainen ja se on ollut urheilujohdon päätös. Urheilujohto linjaa, millaisella pelillä todennäköisimmin päästään pisimmällä. On helppo jälkeenpäin sanoa, että luisteluvoimaa olisi tarvittu lisää.

  KalPan suoritus totta kai on kova ja sille pitää antaa oma arvonsa, mitä Kuopiossa on asian eteen tehty, mutta ei tää ihan niin yksinkertaista ollut kuin JYPin fanit huutavat. JYP kampesi sarjan väkisin 3-3:n, mutta kotietu on myrkkyä näissä peleissä - varsinkin, jos toisella on tuollainen kotikaukalo. JYP olisi tarvinnut sen kotiedun ja tulos olisi voinut olla ihan toinen. JYP pystyi voittamaan kerran Kuopiossa ja se on ihan hyvä suoritus.

  En minä tiedä, voiko valmentaja sarjan aikana tehdä enemmän kuin se, mitä Virtanen teki. Virtanen nosti uutta ukkoa pelaamaan, vaihteli maalivahtia ja etsi JYPin vahvuuksia suhteessa KalPaan. Ratkaisevaa oli ehkä kuitenkin se sarjan alku ja siinä näkyi vielä JYPin edellinen sarja ja rasitusero. JYP paransi sarjan loppua kohti ja sarja oli nousujohteinen. JYPissä täytyy saada tuo identiteetti kuntoon ja miettiä, millaisella kiekolla tässä sarjassa menestytään.

  Virtanen on vaan se, joka tästä kaikesta maineellaan maksaa, mutta ei ole Jyväskylässä ollut valmentajallakaan helppoa, kun identiteettiä on vekslattu suuntaan ja toiseen ja toisinaan yritetty kiekollisempaa pelitapaakin ja vaikka ja mitä ja aina JYP on palannut takaisin siihen, minkä se varmasti osaa. Jos JYP meinaa siellä kirkkaimmissa olla mukana niin kyllä se arvovalinta viimein pitäisi tehdä, että kootaanko tässä nyt kiekkokontrollijoukkuetta vai Risto Dufvan perillisen joukkuetta.
   
 12. zet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anssi Ritari
  Lainaus:
  Eikös tämä nimenomaan ole valmentajan heikkoutta? Koko kauden aikana ei löydetty sopivia ketjukokoonpanoja ja silloin kun toimivat ketjut löydettiin, ne piti hajoittaa pudotuspelien alla. Ylivoima oli pudotuspelien ajan surkeaa, kyllä tästä iso miinus menee valmentajan piikkiin. Toisessa ylivoimassa oli viisi leftin pelaajaa ja toisessa kaksi rightin. Ainakin näin maallikon näkökulmasta olisi ainakin voinut kokeilla neljää leftiä ja yhtä rightia kentällä.

  Väkisinkin vertaa Dufvan ja Ahon aikaan, mutta kyllä Virtasen koko aikakauden ajan on tullut huolestuttavan paljon ohipelejä ja sulamisia. Pelin tason on vaihdellut pelien sisällä aivan liikaa myös. Kaikista pahinta on kuitenkin se että omat pojat pelaavat tällä hetkellä muualla. Sitä en tiedä meneekö se yksin Virtasen piikkiin, mutta fakta on se että varsinkin Kemiläinen ja Nenonen olivat pelaajatyyppinä sellaisia, että heille olisi pitänyt maksaa arvonsa mukainen hinta. Rightin kirkollinen pakki ja puhdas sniper olivat se lääke mitä tänä keväänä olisi tarvittu.
   
 13. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Varmaankin Veltsu teki sarjan aikana mihin pystyi niillä palikoilla mitä on käytössä ja joukkueen kokoamisessa vastuu menee muualle. En käy tätä kiistämään.

  Mutta jos nyt käsitetään ketju laajemmassa kontekstissa, vaikkapa että arvostellaan koko kautta (ja aikaisempia kausia myös), niin eipä Virtanen täysin puhtaita papereita saa. Yksi mistä ainakin itselle tulee iso miinus on reagointi pelin sisällä, se on yleensä aika olematonta. Ehkä kun pelikellossa on aikaa jäljellä reilu minuutti niin voi ottaa aikalisän, sitten kun 30s jäljellä niin maalivahti pois. Vähän karrikoiden, mutta oikeastaan ei paljoakaan. Strategisesti parempi valmentaja osaisi vaikka ensimmäisessä erässä ottaa sen aikalisän ja yrittää vähän koota joukkoja kasaan, Markon tyyli tuntuu olevan että jos pään puskeminen seinään ei auta, niin pusketaan sitten kovempaa.
   
 14. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @hablaa niin tuo on vähän niin ja näin. Pelin sisällä reagoiminen on paljon muutakin kuin ottaa aikalisää. Jos olisin eilen ollut valmentaja JYPissä niin ainoa ajatus, mikä mulla olisi ollut taktisesti on se, että KalPan toisen maalin jälkeen olisi voinut yrittää vaihtaa maalivahtia ja hakea sitä kautta herätystä. Mutta se nyt on pieni lohtu.

  Tapola sai aika paljon kritiikkiä tuosta Tappara-Ilves -sarjasta, kun ei reagoinut pelin sisällä. Lopulta silti voitti sarjan - REAGOIMATTA - pelin sisällä. Nää on aika pienistä jutuista kiinni ja kun itse oon seurannut tuota Jyväskylän menoa niin tuntuu, että ei siellä oikein muita peilejä ole kuin valmentaja. Virtanen veti hyvän kevätkauden ja sai jatkosopimuksen + organisaation luoton, mutta siitä huolimatta tuo Virtasen hivutus alkaa aina, kun tulos on huono.

  Silloin, kun tulos on hyvä niin Jyväskylässä halli täyttyy ja kaikki on pumppaamassa traktorin renkaita. Ja sit, kun tulee vaikeaa niin tuo hajoaa kuin varpusparvi. Ei se varmasti tee poikkeusta siihen, mikä se meininki muissa jengeissä on, mutta kyllä Virtanen hyvin pärjäsi taistelussa Pekka Virtaa vastaan - paljon paremmin kuin joku muu olisi pärjännyt. JYPin pitää saada identeettinsä kuntoon ja kannattajien pitää viimein uskoa, että tuolla ikuisella puskutraktori-identiteetillä ei enää 2015 eteenpäin ole mestaruuksia voitettu.

  Virtasella on kiusallinen tehtävä, koska ainoa oikea ratkaisu olisi keventää JYPin rakennetta ja ottaa peliin enemmän kiekollisia elementtejä, mutta JYPin ympärillä pyörivät traktorikuppikunnan aloittavat itkunsa välittömästi, kun kotipeleissä ei mennäkään päädystä läpi vaan yritetään voittaa hallitsemalla kiekkoa. Veltsu on ollut oikeilla jäljillä jo pitkään, mutta Jyväskylä ei taida ikinä olla valmis siihen muutokseen, joka on pakko tehdä.

  Urheilutoimenjohtaja yrittää pyöriä tulisilla hiilillä ja etsiä aina vaan uusia keinoja kasata se Jyväskyläläinen sekasikiö joukkueeksi, jossa on vähän kaikkea - on niitä JYPin näkösiä pelaajia ja sitten niitä taitureita, jotka on hyviä kiekon kanssa. Mutta piru kun nämä "vähän sitä ja hieman tota" -jengit ei pärjää tässä Liigassa - ei ainakaan mestaruuteen asti.
   
 15. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Lähdetään kuitenkin siitä että Holtari hankkii edelleen pelaajia niillä spekseillä mitkä Virtanen antaa. Yhtään pelaajaa ei tule joukkueeseen ilman Virtasen hyväksyntää. Muistan edelleenkin sen Holen avautumisen että paljon pelaajia oli tarjottu mutta Virtaselle ei ollut kelvannut.

  Tässä pitää kuitenkin muistaa se että Veltsu on voinut toivoa tietyntyylisiä pelaajia mutta on saatu ominaisuuksiltaan hieman toivottuja heikompia pelaajia. Isossa kuvassa kuitenkin uudet hankinnat ovat olleet sellaisia pelaajatyyppejä joita Veltsu on joukkueeseen halunnut.
   
 16. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Toki näinkin, tuo oli ihan esimerkkinä. Mutta edelleen kysymys on isommasta asiasta kuin yhdestä pelistä tai sarjasta. Välillä ratkaisut ovat sellaista tasoa, että on todella hankalaa ymmärtää miksi. Kuten Kolehmaisen peruuttaminen sentterinä HPK-sarjassa.
   
 17. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Joskus etäältä voi nähdä ison kuvan kauneudessaan/kauheudessaan parhaiten. Allekirjoitan kirjoittamasi. JYPin kannattajissa tuntuu olevan iso joukko "asiantuntijoita" joille ei valkene se, että ilman kiekollisuutta ei voi mennä päätyyn, vaikka valmentajana olisi kuka. Tähän korreloi mainiosti syksyn hankaluuksien aikaan käyty debatti mahdollisesta uudesta valmentajasta. Nimistössä pyöri lähinnä keskinkertaisuudet ja toivotaan miehet, minä sitten tarjosin Virtaa kohtuullisen murskaavalla vastaanotolla, eikä asia juuri muuttunut perustelujenkaan kanssa. Vastaukseksi ladeltiin kaikenmoista pystysuunnan lätkää, rumputulikiekkkoa ja ties mitä mitään tarkoittamatonta soopaa, kukaan ei tuntunut edes hetkeksi pysähtyvän pohtimaan, että miksi. Edelleen, jos mietin kuka olisi ollut paras kehittämään JYPin peliä parhaiten, vastaus olisi Virta, sarjan paras koutsi. Virtanen on oikeasti niin hyvä, ettei kovin moni mene tässä liigassa ohi ja silloin Virta olisi ollut saannilla. Tästä voi tehdä ainoastaan sen johtopäätöksen, että varmaan siellä seurajohdossakin kummittelee nämä pystysuunnan kiekon ja muu hölynpöly niin paljon, ettei tarvittaviin liikkuihin päättäväisyyttä löydy. JYP identiteetti ei oikeasti katoa mihinkään, vaikka kiekolla osattaisiin tehdä muutakin kuin lyödä se rumpuun ja yrittää ehtiä painimaan, eikä se muutu siitäkään, jos pelataan liikkeestä liikkeeseen, eikä niin, että yksi kuskaa ja muut seisoo. Tästä hölmöläisyydestä seiskapeli tarjosi parikin hyvää esimerkkiä, Yonkmanin sokkojättö, jossa kukaan ei viisikosta antanut tarjontaa, eikä tukipelaamisesta ollut tietoakaan tai Olkinuoran yritys löytää tappioasemassa pois roiskimisen sijaan peliä edistävää ja avaavaa syöttöä. Esimerkkejä kyllä riittäisi, jos kaivella jaksaisi lisääkin. Vaikka rosterimme ei minusta tällä kaudella ollut kuin ylempää keskikastia tasoltaan, olisi sen ollut mahdollista kyetä kiekollisesti tasapainoisempaan tekemiseen ilman noita menneisyyden haamuja, jotka tulppaavat kehityksen pelitavassa ikävän tehokkaasti.
   
 18. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Pakko lähteä "aika kaukaa" liikkeelle. Virtasen päävalmentajius JYP.ssä lähti liikkeelle kummallisesti. Virtanen kyykytti avauskaudellaan edellisen kauden parasta maalintekijää Abidia hyllyttämällä pelaajan jo harjoituspeleissä. Sitten ihmeteltiin kun miehen peli ei kulje. Hajapelejä nelosketjussa välillä kolmosessa. Mitään järkevää selitystä toiminnalle ei ole koskaan annettu.

  Tällaisia kummallisia koirankopituksia on tämän jälkeen nähty kutakuinkin joka kaudella. Salonen kyllästyi kun ei saanut tarpeeksi peliaikaa. Hotakainen oli tällä kaudella koirankopissa jne. Väitän että tämmöiset asiat vaikuttaa valmentajan asemaan ja auktoriteettiin. Ulospäin on vaikuttanut siltä, että valmentaja Virtanen loukkaantuu helposti kritiikistä. Nämä asiat voi vaikuttaa aika paljonkin kemiaan ja joukkuehenkeen. Esim. Abid case on sellainen asia jota en ole Virtasen toiminnassa voinut ymmärtää.

  Mitä tuohon pelaamiseen muuten tulee niin edustan sitä koulukuntaa, jonka mielestä mestaruudet voitetaan puolustamalla hyvin. Virtasen aikana tämä on jäänyt joka kaudella vajaaksi. Esim. Saipa pve.ssä pari kautta takaperin hävittiin seiskapeli mv-peliin, mutta kokonaisuudessa pve-sarja hävittiin sen takia, että puolustettiin ihan paskasti.

  Mielestäni ns. ylikiekollinen pelitapa ei ole mikään ratkaisu. Virtasen opeissa JYP.n kiekollinen peli on ollut oikeilla raiteilla, ja ajoittain jopa erittäin hyvää. Tarvittaessa suoraviivaista ja välillä tempoa on hidastettu. Maajoukkuetasolla on jo nähty miten meidänpeli ei toimikkaan enää.

  Virtasella mennään vielä ensi kausi ja pahoin pelkään että välierät on maksimi johon Virtasen opein voidaan päästä. Puolustuspään pelaaminen olisi ainakin uusittava. On jotenkin surkuhupaisaa nähdä mielessään kun joku JYP.n Kolehmainen luistelee ympäri omaa puolustusaluetta jonkun Riikolan tai Nikkilän perässä. Eihän siinä ole mitään järkeä!!
   
 19. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Paljastat tässä, ettet edes ymmärrä, mitä moderni kiekollinen peli oikeastaan on. Sellaista argumenttia ensistäänkään ei ole olemassakaan kuin ylikiekollinen peli. Kiekollinen peli ei myöskään tarkoita pelkästään kiekonhallinnalla rytmittämistä, tuota surullisenkuuluisaa meidän peliä. Net ovat vanhanaikaisia ja toimimattomia konteksteja nykykiekossa. Virtasen peliajatuksessa on toki ollut ja on hienoja elementtejä, esim. kun joukkue on vajavainen kiekollisessa taidossaan ja raskatekoinen jalaltaan, hän kehitti mielestäni oivallisen tavan keskialueen ylittämiseen, kun jalalla ei jaksa, eikä taidolla osaa, hän kehitti vähän mukaillun version entisaikojen torpedokiekosta, jossa keskialue on tarkoitus ylittää yhdellä avauksella ja päästä syvään painimaan ja riistämään, johon joukkueen avut olivat mitä mainioimmat, huono vaan, että edes tuolla ei toimivaa modernia kiekollista peliä pelaavaa joukkuetta voi horjuttaa, kuin hetkellisesti. Minulle on jäänyt tuntuma, että täällä keskustellessa vastaanottajan kyky käsittää pelitavallista keskustelua tyssää siihen, ettei kaikelle ole olemassa raflaavaa nimitystä, ilmeisesti se avittaa jotenkin käsittämään ja hahmottamaan po. aiheen sisällön, tai poistaa turhan ymmärtämisen ja pohtimisen asiasta: meidän peli, pystysuunta, rumputuli jne. Siksi annankin tässä modernille kiekolle nimityksen saatesanoineen, jotta keskustelu on mahdollista pitää kartalla jatkossa. Nimetään se siis vaikka parvikiekoksi jossa yhden ymmärryksen kulmakiven saa, kun seuraa lintu -, tai kalaparven kirmailua ympäristössään. Sitten kun asia siirretään kaukaloon, se tarkoittaa ensinnä, että kentän kaikilla osa - alueilla kaikissa tilanteissa töitä tekee koko viisikko jatkuvassa liikkeessä, se myös hämärtää perinteistä puolustajat/hyökkääjät roolijakoa, vaikka ei sitä tietenkään kokonaan poista. Parvikiekossa oleellista on kyetä toimimaan kiekon kanssa liikkeestä liikkeeseen ja näin minimoida vastustajan mahdollisuus organisoitua tai mahdollisuutta lukea ja ennakoida pelin virtaa. Täällä käymieni keskustelujen perusteella vaikuttaa, että yksi harha on modernin parvikiekon toteuttamisen taitovaatimus, luullaan siis, että se voi toimia ainoastaan, jos joukkue on täynnä jonglöörejä kiekon kanssa, mutta tosiasiassa se ei vaadi sen kummallisempaa materiaalia, kuin perus liigatason pelaaja, tai jopa mestistasoinen, kuten eräs nicki viiltävästi Kalpan kauden joukkueen analysoi. Päätellä voinette siis, että Kalpa on pisimmälle viety sovellus suomessa pelityylistä ja perässä tulee Ilves ja HPK. Vaikka kovin toivoisin, että Kalpa tämän kauden pytyn veisi, epäilen kuitenkin, että rosterin kapeus vie sen pelitavallisen edun suhteessa Tapparaan, kun veskarien tasokaan ei vaakakuppia riitä heilauttamaan. Yhtä kaikki, tulevaisuus kiekossa on tuollaisen kollektiivisen pelaamisen sovellus, eikä tämä millään tavoin estä luomasta niitä identiteetin mukaisia varioita tähän peruspohjaan, ilman tätä pohjaa lopulta jäädään kumminkin telineisiin, muiden esitellessä perävalojaan. Kysymys kuuluukin, että missä on se tulppa, joka on estänyt JYP kiekon modernisointia jo aivan liian monta vuotta? Kestävää ja tulostaululla näkyvää argumenttia tämän puolesta näkynyt, eikä näy, mutta kannusta haaveillaan, siis sanamukaisesti haaveillaan, kun entisaikojen jo vanhentuneiden pelitapojen kanssa puuhastellaan uskomatta, että tulos taululla kertoo totuuden.
   
 20. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ansiokasta tekstiä @JypFabu. Lyöpäs tuonne vielä pari enteriä väliin niin tekstisi saa vieläkin enemmän lukijoita. Tuo graafinen ulkoasu saattaa meinaan ansiokkaalta tekstiltä kadottaa lukijakuntaa.

  Joka tapauksessa itse linjaan JYPin ongelmat edelleen "Stubbin" kolmen pointin avulla näin:
  • puolustuksen ja hyökkäyksen yhteinen pelitapa, jota kaikki noudattavat. Holtarin joukkueen kokoaminen on jo useampana kautena mennyt siltä osin pieleen, että JYPillä on "kahden kerroksen pelaajia", joista osa istuu "vanhaan jyppiläiseen identiteettiin" kuin nenä päähän ja osa istuu tähän kiekollisempaan pelitapaan paremmin
  • soutaminen ja huopaaminen identiteetin kanssa on lopetettava nyt ja välittömästi. Jos Virtasen halutaan tekevän työnsä hyvin - hänen pitää antaa ottaa tuloksellisesti tukkaan yksi kausi, jotta prosessi saadaan menemään eteenpäin. Seurajohto ei saa panikoida taustalla, kun traktorikansa huutaa ovella, että Vellu ulos.
  • kaikista ketjuista on tehtävä pelaavia ketjuja: nelos- ja vitosketjut eivät voi olla jatkuvan muutoksen kourissa tuomassa vanhan maailman jäänteitä pelitapaan ja rymistelemässä jokaisella kentän osa-alueella. Tämänkin ketjun pitää olla pelaava.
  Nyt Virtasen ensi kaudelle on hyvät pohjat olemassa, mutta nyt pitää olla äärimmäisen jämäkkä sen suhteen, millaista peliä halutaan pelata. JYP yritti taas ajoittain hakea tuossa KalPa-sarjassa niitä ikiaikaisia JYP-kiekon elementtejä näkyviin: hirveää puskemista ja yksinyrittämistä, josta ei seurannut mitään muuta kuin kiekonmenetyksiä. Nyt viimeinenkin traktori valot päälle ja katsokaa, mitä siinä käy. Jos ette vieläkään usko, että kiekko päätyyn ja loput perään ei ole tuottava pelitapa niin montako kertaa se pitää väkisin hakata näkyviin?
   
 21. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Muuten ihan hyvä mutta seuraava kausi on Veltsun viimeinen kausi tällä erää JYPin peräsimessä. Sitä seuraavaksi kaudeksi on tulossa uusi päävalmentaja. Ei faktaa mutta hyvin vahvaa mutua.
   
 22. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Mutta ei oletettavasti JYPin viimeinen kausi. Tiettyjen asioiden täytyy olla mietittynä ja vakaalla arvopohjalla valmentajan hiustenmäärästä tai muusta habituksesta riippumatta. Kuinka muuten JYP kykenisi valmentajalleen antamaan työympäristöä, jossa kehittää osaamistaan ja toteuttaa visioitaan niin joukkueen, kuin oman ammattitaitonsa eteen. Tuleen ei saa jäädä makaamaan, seuraorganisaation on kehityttävä siinä missä pelitapojenkin.
   
 23. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Joo mutta seuraorganisaation tehtävä ei ole päättää pelitapaa muuten kuin päävalmentajan valinnalla. Sen jälkeen päävalmentajan on saatava itse rakentaa joukkueelle sellainen pelitapa kuin kyseinen valmentaja adjutantteineen haluaa. Jos päävalmentaja haluaa rymistelevää pelitapaa, silloin sitä on seurajohdon tuettava. Jos taas se haluaa ultrakiekollista, seurajohdon on myös sitä tuettava. Pääpointti tässä on se että jokaisella on tonttinsa mutta silti pitäisi pystyä puhaltamaan yhteen hiileen jotta homma toimii kunnolla. Mulle ei ole jäänyt sitä kuvaa että näin olisi JYPissä tällä hetkellä.
   
 24. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  En olisi ikinä uskonut että jääkiekossa on vain ja ainostaan yksi oikea tapa pelata. Jännä, että tähän asti menestystä on voinut hakea eri tavoilla, mutta nykyään oikeita tapoja on vain yksi. Suomihan voittaa MM-kultaa koska valmentajana on moderni Marjamäki, ja pelitapana joku moderni.

  Pekka Virta on joidenkin mielestä liigan paras valmentaja. Virralla on "palkintokaapissa" on parit potkut, Ässistä ja TPS.stä, ja yksi pronssi. Jännä ettei liigan paras valmentaja ole menestynyt tuon paremmin.

  Edelleen olen sitä mieltä, että tärkein osa-alue joka JYP.n tulee laittaa kuntoon on kiekoton pelaaminen. Se on ihan sama minkälaista modernia lätkää kiekon kanssa pelataan jos ei osata puolustaa. Sanoisin, että esim. Tapparan menestys perustuu hyvään puolustus ja keskialueen pelaamiseen enemmän kuin mihinkään muuhun. Joitakin Tapparan ka.n-sumppu ärsyttää, ja tietysti se ärsyttää kun se on niin tehokasta.
   
 25. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Eri mieltä tästä. Moinen johtaisi tilanteeseen, jossa joukkueen identiteetti olisi jatkuva kaaos tai siihen, että jatkumoa luodakseen olisi sidottu vain tietyn koulukunnan kiekkotyyliin, joka johtaisi siihen, että iso osa tietotaidosta jääkiekon suhteen olisi rajattu seuralta pois jne. Minusta seuran on annettava identiteetti eli raamit ja täysi vapaus valmennukselle operoida annetussa puitteessa näkemyksensä mukaan. Muutoin, jos kävisi niin ikävästi, että joku valmentaja epäonnistuisi tai aina vaihdoksen yhteydessä oltaisiin tyhjän päällä tulevaisuuden suhteen.