Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Markon vuoro alistaa!

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Schröder, 08.11.2012 klo 14.40.

 1. Schröder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
  Joo elikkä Marko Virtanen valittiin uudeksi pävalmentajaksi 2+1 vuotisella sopparilla. Tämä ketju omistettu hänelle. Onko Virtanen toppi vai floppi
   
 2. Eisenhower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
  Ilta-Sanomien netin otsikko on hauska:
  Entinen tähtikiekkoilija JYPin päävalmentajaksi!

  Tähtikiekkoilija... Joopasen joo. Ja vielä huutomerkki perässä.
  Onnea ja menestystä Virtaselle kuitenkin.

  Ike
   
 3. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  No jaa, mä kyllä tykkäsin virtasesta pelaajana ja oli se mun mielestä liigassa ns. tähtitason statuksen pelaajakin. Tietenkin, jos pelsut(tai mikä ihmeen reipas lie siihen aikaan ollutkaan) jyyräs siihen aikaan divaria, niin ehkä niitä liigapelaajia ei niin tullut seurattua.

  Miehellä on vyöllä a-sm, mestisvalmentamista ja kakkosena liigamestaruus, joten kyllä se siitä lähtee, niinkuin Ahollakin.

  Täytyy vielä kommentoida, kuinka nämä JYPin valkkukuviot hoidellaan kaikilta osin, mediaa myöten asialliseen tyyliin vailla turhaa hässäköintiä, joukkue saa rauhassa keskittyä pelaamiseen, eikä turhaan tarvii arpoa tulevaisuuden kuvioita. Kelpais varmaan muillekin. Herättää luottamusta koko palettiin, että organisaatio on tilanteen tasalla ja tilanteen herra, senkun jatketaan hommia kohti kolmatta kannua. Homma ok.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 08.11.2012 klo 16.26
 4. Seventeen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Odotettu valinta, oikein hyvä ratkaisu tässä tilanteessa. Tiedetään mitä saadaan ja annetaan kaverille mahdollisuus näyttää osaamistaan päävalmentajan roolissa. Monet sanovat että ei ole kokenut valmentaja, mutta onhan hänellä nyt jotain kokemusta valmentamisesta, verrattuna nyt esimerkiksi Raimo Helmiseen. Virtasen pelaajakokemus on merkittävä. Toiminut myös joukkueen kapteenina. Virtanen on myös vastannut joukkueen YV-kuvioista ja hyökkääjien peluutuksesta. Mitä juttuja olen kuullut silloisilta A-junioreilta niin Virtanen ymmärtää pelaajia ja pelaajat Virtasta verrattuna vaikka nyt häntä edeltäneeseen A-juniori valmentajaan Mika Paanaseen. Mielnkiintoista on että Virtanen on ollut Jukka Ahvenjärven kakkonen valmentaja uran alkutaipaleella. Kysyyköhän jatkossakin vinkkejä Jukalta. ;)

  Tällä hetkellä valmentajan vaihto menee nätillä liukumalla ja kaikki tietää mitä tuleman pitää. Veikkaan että Virtanen vie JYPiä hieman kiekollisempaan suuntaan ja antaa jonkin verran luovuudelle tilaa.

  Hyvä valinta ja jatkaa JYPin perinteitä valmentaja hautomona.
   
 5. Schröder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
  Eli tosiaan siis Marko Virtanen JYPin pääkäskijänä kaudesta 2013-2014 eteenpäin ainakin pari kautta ja jos kaikki sujuu kuten pitää, niin ainakin yksi lisäkausi siihen vielä. Omat odotukset Marko Virtasesta ei ole vielä oikein mitkään, hyvää työtä on tehnyt niin Mestiksessä, junnuissa kuin SM-liigassa valmennuspuolella, mutta kokematon hän on kaikesta huolimatta.

  Virtasella on kuitenkin omasta mielestä sitä auktoriteettiä, mitä kaikilla uusilla valmentajilla ei ole, joten siinä suhteessa olen luottavainen. Tuskin pelaajat perseilevät Virtasen alaisuudessa tai eivät ohjeita uskoisi. Tätä enemmän epäilen sitten Virtasen valmennusmetodeja, onko ne jo nyt siinä pisteessä, että SM-liigan yhtä kärkijoukkuetta niillä voi menestyksekkäästi viedä eteenpäin. Vai meneeko Markon ensimmäinen tai peräti toinekin kausi opetteluksi, kuinka todella joukkuetta valmennetaan?

  On kuitenkin organisaatiolle tuttu mies ja pelaajille myös, eli eiköhän pelaamiseen saada sitä jatkumoa pelityylin osalta. Itsellä jälleen toivessa muutaman piirun kiekollisempi pelitapa, mutta mitään Virran KalPa/TPS-kiekkoa en toki halua nähdä. Taklaukset, taistelu, kiekollisuus ja maalit, niitä haluan tulevaisuudessakin JYPiltä nähdä ja nämä asiat johdattavat joukkueen kyllä voittoihin.

  Saa muuten nähdä mihinkä suuntaan JYPin imukyky pelaajien osalta taas menee, on ehkä hivenen tippunut RD:n ajoista, tippuuko taas hivenen Ahon ajasta? Toki jos heti alkaa tulosta tulemaan, niin eiköhän se nouse sinne missä ollutkin. Suuria heilahteluja tuskin tuollakaan osa-alueella ainakaan nopeasti tulee.
   
 6. Kobe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Veltsuhan sieltä sitten tuli, symppis äijä ja toivon sydämmestäni miehen onnistuvan tehtävässään. Tietyllä tapaa tämä oli erittäin JYPpimäinen ratkaisu, vaihtoehto tuli itselle heti mieleen kun kuulin Ahon lähdöstä. Toisessa ketjussa jo manailin vähän Veltsun kokemattomuutta, mutta hetken tätä valintaa pureskeltuani, ei vättämättä huono ratkaisu sittenkään. Ahon mukana häviää massiivinen määrä työntekoa ja osaamista joka tulee paikata osaavalla apuvalmentajalla, ei millään jees jees-miehellä.

  Nyt saadaan kuitenkin täysin erilainen persoona pääkallopaikalle. Veltsu on todellinen old school lätkäjätkä, toisin kuin edeltäjänsä. Vanha JYP-kapteeni on omimmillaan biitit huulessa ja verkkarit päällä. Huutava, kiroileva ja räkivä vanha sotakoira, jonka arkea ovat pubit ja uhkapeli. Ulosanniltaan kaukana analyyttisistä pukumiehistä Ahosta ja RD:stä. Loistava kaveri, arvostan.
   
 7. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Pissanvärisen median kamaa taas, mutta toki Virtanen on ollut tähtipelaaja verrattuna valtaosaan liigavalmentajista. Nyt ihan vastikään valmentaneista paremmin ovat kai menestyneet Kari Jalonen, Suikkanen ja Rautakallio. Esimerkiksi Jukka Jalosen, Aravirran, Jortikan, Heikkilän, Dufvan, Rautakorven ja ketä näitä nyt olikaan cv:t pelaajana ovat aika paljon heikommat. Ja sehän tässä kai vähän pelottaakin... Marko Virtasen status pelaajana asettuu johonkin Pekka Tirkkosen ja Petri Matikaisen välimaastoon.

  ps. Iltasanomat on vain lukijoidensa tasolla, ei tuumaakaan alempana.
   
 8. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Eihän Suomessa muita olekaan kuin tähtikiekkoilijoita jos Iltapulujen otsikoita on uskominen. Aivan sama kenestä entisestä tai nykyisestä pelaajasta puhutaan niin se on aina tähtikiekkoilija tai kiekkotähti otsikossa tarpeen mukaan ehkä ex-etuliitteellä varustettuna.
   
 9. Handyy Jäsen

  Tässä on nyt kyllä sellainen vaara, että organisaatio on meni siitä mistä aita on matalin. Virtasen valinta oli aivan varmasti kaikista helpoin ratkaisu. Ehkä huolestuttavin asia oli Tynin kommentti "Emme kartoittaneet muita vaihtoehtoja". Mitä hävittävää pelin avaamisessa olisi seuralle ollut?

  Ok, kyllä tuolle puolensakin löytyy. Organisaatio tietää linjansa ja kuten täälläkin moni on nyt todennut, JYP hoiti mediapuolen tässä mallikkaasti eikä jätetty iltapäivälehdille kuin muutama tunti aikaa spekuloida. Mutta pyllistetäänkö tuolla sitten sille toiselle puolelle, että nyt ei katsottu rauhassa oikeasti kaikkia mahdolliset vaihtoehtoja läpi ja tehty päätös sen perusteella?

  En osaa sanoa Virtasen valmennuspuolesta vielä juuri mitään, mutta näen kyllä kohtalaisen suurena vaarana nyt organisaation jämähtämisen siihen, ettei ulkopuolelta tule missään vaiheessa uutta verta ja näkemystä rikkomaan vanhoja kaavoja. Lyhyessä ajassa päävalmentajan tilalle tuli ensin apuvalmentaja, jonka tilalle tuli tämän apuvalmentaja.

  Tottakai kaikki tuki Virtaselle täältä annetaan, eikä miestä itseään tuomita ennen kuin on saanut näyttää kykynsä päävalmentajana. Mutta silti takaraivossa paukuttelee nyt nuo asian negatiiviset puolet, lähinnä siis organisaatiotasolla.
   
 10. Oikein hyvä valinta Virtanen päävalmentajaksi. Valmennusnäyttöjä vähän syvemmälle katsoen... a-junnujen mestaruus jannuilla jotka veteli edellisellä kaudella B I-divaria (no oli siinä muutama vahvistus, mutta silti) samoin Deen kakkosena ollessa oli joukkue ihan eri sijoilla kuin esim. nyt (juu oli liigasta enemmän apuja, mutta silti) sitten hyppäys Ahon kakkoseksi ja mestaruus (juu oli vaan kakkosena, mutta silti). Eli erittäin mielenkiinnolla tulevaa odotellen, ja hyvinhän se SaiPakin siellä vetelee tällä hetkellä, vaikka ei välttämättä ole tähti pelaajan statuksella olevia pelaajia puoleensa vetävää valmentajaa.
   
 11. kesätyttö69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
  Lainaus:
  Itse kun huomasin jatkoajan otsikon "Ammattimainen organisaatio vai pelkkää pienen piirin puuhastelua" ajattelin heti sen viittaavan tähän valmentajanimitykseen.. Eli samat pelot täälläkin.

  Virtasen ammattitaidosta ei ole mielestäni taasen juurikaan jossiteltavaa, arvelen varsinaisen taktisen osaamisen olevan Ahoa korkeampikin. Muu osaaminen ja auktoriteetti jää nähtäväksi, eipähän ainakaan ole leipiintynyt valmentaja.
   
 12. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Vaikka Virtanen ei RD:n kakkosena ole roikkunut vuosikausia, on minusta Markolla kuitenkin hyvät näytöt aiemmista pesteistä. A-junnujen mestaruus päävalmentajana, Mestiksestä mitaleita Ahvenjärven kakkosena ja JYPistä heti ekalla kaudella mestaruus kakkosena.
  Toki vähän samoja tunteitahan tämä nimitys herättää kuin Ahonkin "aikoinaan". Riski on olemassa, mutta ehkäpä sisäpiirissä olevat Holtari, Seppänen ja kumppanit oikeasti tietävät kenet ovat palkkaamassa. Aho ainakin osoittautui luottamuksen arvoiseksi.
   
 13. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Tulipahan vaan legendaarinen muisto mieleen ja tarkistan palstalaisilta lienenkö oikeassa muistoineni. Samalla kaudella Marko Virtasen kanssa JyP ht:n edustusjoukkueeseen nostettiin suurilla odotuksilla a-nuorista kolmikko jonka muut jäsenet olivat Janne Leppänen ja Tuomo Räty. Kovimmat odotukset kohdistuivat Rätyyn.

  Missä he ovat nyt? Räty muistaakseni tarjosi urheiluhierojan palveluita jäähallin yhteydessä olevissa tiloissa ainakin joskus. Vieläkö näin, ja missä menee "Lede"?
   
 14. MarkusMaggot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaljaliigalaiset
  Lainaus:
  Räty on kai Oulunseudun urheiluakatemialla jotain lätkäjuttua tekemässä. Leppäsestä ei taas ole mitään käsitystä.
   
 15. Rici Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, D, Pönttövuoren Peikot
  Lainaus:
  Uhh. Janne "Lede" Leppänen ja Tuomo "Räksä" Räty eivät koskaan nousseet tähtipelaajien joukkoon. Sen sijaan vahva epäluottamuslause tuolle Pelicans-fanille, joka väittää, että Marko "Veltsu" Virtanen ei olisi ollut tähtipelaaja. Serkkuni väitti kyllä pistepörssein perusteella, että "Lede" olisi ollut kaikkien aikojen huonoin lätkän pelaaja Suomessa. Mutta näin vanhemmiten huomaa, että eihän se tietenkään pidä paikkaansa. Puolustajat vain tekevät vähemmän pisteitä, josseivat ole petterinummelineja.

  Olisitpa elänyt sitä huumaa! Sitä paitsi "Veltsuhan" pääsi Hockey Liigan tarrajulisteeseenkin! Selvä tähtipelaaja siis.

  Kukahan onnellinen muuten sai tämän Marko Virtanen -kortin?
   
 16. Kobe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Heh, itseltä löytyy tuo sama juliste, eikä siinä kyllä Veltsua ole. JYPin ykkönen on muodossa:

  Siekkinen
  Laurila - Gudas
  Haanpää - Lindroos - Riihijärvi
   
 17. Vanhapuuma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYPinkylä, Green Bay Packers, HJK
 18. jyppimies-82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Olihan Virtanen tähtipelaaja, riippuen siitä kehen verrataan.
  Mutta itse valintahan oli hyvä ja odotettu. Kauden aikana tehtävä sopimus jonkin uuden valmentajan kanssahan voisi sekoittaa koko pakan, tosin on tässäkin se vaara että nyt menee ykkönen ja kakkonen sekaisin, jos se pitää paikkansa että Virtanen on valmennuksen "aivot".
   
 19. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
 20. B-Piste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Taistelunhaluisin voittaa

  Liigassa kuka vaan voi voittaa kenet vaan. Pelillinen ja urheilullinen taso on kaikilla jengeillä korkealla ja tasoero on joukkueiden välillä vähäinen. Tuloksen kannalta on se ja sama pelataanko kiekollista vai pystysuunnan lätkää tai jotain siltä väliltä. Pelisysteemi on lopulta vain pohjustus sille, että kaikki pelaavat joukkueen sisällä samaa peliä. Idea on kuitenkin aina sama: joukkueena puolustetaan tarkasti ja joukkueena luodaan mahdollisimman paljon maalipaikkoja. Ainoa asia millä lopulta tasaisessa sarjassa on voiton kannalta merkitystä on asenne. Se voittaa joka on kentällä joukkueena sitoutunein, agressiivisin, ilkein ja sitkein. Tällaista jämäkkyyttä toivon herra Virtasen pitävän yllä.
   
 21. Schröder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
 22. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainattu toisesta ketjusta.

  Lainaus:
  Enää ei tarvitse ihmetellä miksei itsekritiikkiä tai peiliin katsomista nähty viime kauden pääteeksi M.Virtaselta. Toki on mielenkiintoista nähdä millainen se pelityyli lopulta on, mutta todella huolestuttavan oloinen merkki ettei herra Virtanen kykene analysoimaan omia toimiaan ja pieleen menneitä asioita. Yksi niistä oli pelitapa.

  "Valmennusideologiani ei ole muuttunut kesän aikana. Tärkeimpänä pidän pelin saamista viime kevään tasolle heti syksystä. Joukkue on pysynyt hyvin kasassa, joten se auttaa asiaa."

  Tätä minä en oikein saa aukeamaan vaikka kuinka yritän. Minä kuitenkin näin kaksi aivan erilaista JYPiä viime kaudella. Yksi pelasi täysin mystistä neppailukiilailukiekkoa ja keväällä nähtiinkin sitten välähdyksittäin "vanhaa" JYPiä. Ensin mainittu on kuitenkin se M.Virtasen ideologia pelaamiseen.

  "Joukkue on pysynyt hyvin kasassa" -lätinä on ensinnäkin paskapuhetta, muttei siitä sen enempää. On myös sanottava ettei se käsissä oleva materiaali muutu miksikään kiekolliseksi mahtavuudeksi vaikka tuota lainausmerkeissä olevaa lausetta toistaisi loputtomiin. Joukkue on kiekollisessa mielessä heikentynyt ja tällöin on epärealistista odottaa että yhteiset hierontahetket tekisivät puukäsistä kiekolliseen pelitapaan sulautuvia pelimiehiä.
   
 23. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Melko hyvin tiedät toisen henkilön ideologian, jopa paremmin kuin tämä itse. Mistä hankit tietosi?
   
 24. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Liigan runkosarjan 60 ottelua kyllä antavat tai ovat antamatta kuvan millaista peliä valmentaja pelaajilta edellyttää.
   
 25. Al Bundy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
  Lainaus:
  "Valmennusideologiani ei ole muuttunut kesän aikana. Tärkeimpänä pidän pelin saamista viime kevään tasolle heti syksystä." -M. Virtanen

  Ei voi olla noin vaikeaa. Juurihan tuossa kerrotaan että pelityyli pitäisi olla se mitä keväällä nähtiin, ei se mitä runkosarjassa. Sitten olisin huolissani jos kommentti olisi ollut tyyliin "koko kausi oli sitä mitä haimme ja saavutimme tavoitteet" -lätinää.