Miten te muuten näette tuon, että ManU ei ole onnistunut voittamaan kertaakaan vieraissa top9-joukkueita? Seitsemän tappiota taisi olla saldo näistä. Onko vaan sattumaa ja huonoa tuuria vai onko joukkueen valmistautumisessa ollut ongelmia?
Ainakin osasyy on tuo matala puolustuslinja. Hyvät kotijoukkueet prässäävät kovaa, etenkin Newcastle, Pool, City, Arsenal, Brentford ja myös Brighton, jolle ei vielä olla hävitty vieraissa. Jos tuon prässin alta ei päästä pois, peli ei ole kontrollissa, vaan joudutaan reagoimaan. Se taas on täystuho tässä sarjassa, mikä on näkynyt kovasti. Kotona on sitten ollut enemmän tuollaista tenhagmaista front foot -pelaamista.
Siihen nähden, miten helvetin hyvä tuo puolustuslinja on keskimäärin ollut, tuo on iso parannuskohde. Casemiron vierelle tosiaan tarvitaan pelaaja, joka osaa rytmittää peliä paineesta huolimatta. Eriksen on tässä ok, mutta hän oli myös pitkään poissa. Silti koviin testeihin jouduttaessa parannusta tuohon ball retention -touhuun, eli kun tuleva ykkösmaalivahti tai topparit pelaavat palloa paineen alta keskikentälle, siellä pitää olla se dejong joka myös pystyy pitämään sen pallon ja kääntymään/kuljettamaan/syöttämään. Casemiron tehtävä on sitten paikata, skriinata, blokata ja katkoa, ja antaa sitten se helppo syöttö.
Jos noita hävittyjä pelejä katsoo yksi kerrallaan, niin voidaan todeta, että United on ollut aivan hyperriippuvainen Casen, Eriksenin ja Brunon keskikentästä. Ilman tuota homma ei ole toiminut. Parhaiten noista hävityistä peleistä sujui Arsenalia vastaan. Toki kotijoukkue oli siinä niskan päällä, mutta Unitedin taktiikka toimi eikä emämunauksia tullut juurikaan. Viimeisten hetkien maali oli toimivan joukkueen voimannäyte toimimaan opettelevaa joukkuetta vastaan.
Sitten oli Brentford- ja Newcastle- matsien DDG-disasterclassit (Brentfordissa toki jäätiin myös fyysisesti jyrän alle), Liverpoolissa tapahtunut (henkinen) romahdus Barcelonan ja Wembleyn jälkeen ja kollektiivinen pelitapatappio Citylle. Huvittaa muuten tuo Sky Sportsin top 9 -joukkueisiin vertailu. Se on jonkin verran keinotekoinen, sillä United voitti Fulhamin vieraissa sen kauden parhaan vireen aikana, jolloin se oli myös tyyliin seitsemäntenä.
Mutta joo, ongelmia on etenkin keskikentällä pelin kontrolloimisessa ja myös rakenteellisesti tuon surkean maalivahtitilanteen kanssa. Täytyy muistaa, että ten Hag joutuu olosuhteiden pakosta peluuttamaan sellaista pelitapaa, johon hän ei varmasti tähtää ns. lopputuotteena. Lipsahdukset kentällä on sitä kautta ymmärrettäviä, kunhan pelaajiston parantuessa niitä alkaa tulla paljon, paljon harvemmin.
Tällä viikolla nousi huhuja kroatti Dominik Livakovicista. Jos näissä on mitään perää niin eiköhän tämä kakkonen olisi. Se sitten on seuraava kysymys kumpi nykyisistä ottaisi ykkösen tontin.
Mä en usko tuohon huhuun. Tai muotoillaan etten halua uskoa. Ihan kopio De Geasta: huono syöttelemään, ei katko keskityksiä eikä pelaa ylhäällä.
Olen kuitenkin @V-G- n kanssa samoissa toiveissa, että EtH on tiedostanut ongelman, mutta puhuu pehmeitä nyt kunnes ratkaisut ovat tehty. Unitedin selkeimmät ongelmat ovat ne, että pallollisen pelin johtajat eivät ole 90 min kunnossa ja vaihtojen myötä pallonhallinta menetetään. Ja tätä ongelmaa ruokkii sitten se, että alhaalta joudutaan lyömään pitkää palloa joka tulee sitten pingiksenä heti takaisin.
Tätä se on nyt ollut, hyvä tiivistys. Ronaldo ja Maguire saivat julkisuuteen kehut ja sitten perään penkitykset / vähäiset peliajat jne. Tavallaan aika SAF-pelikirjasta, että julkisuuteen kaikki on hyvin jotta joukkueen harmoniaa ei turhaan anneta kyseenalaistettavaksi, mutta kulisseissa tapahtuu. Ja esim. Whitwellhän kirjoitti jo pari kuukautta sitten että pöytää putsataan kesällä ihan kunnolla pelaajiston osalta.
DDG on fantastinen torjuja
Ei se ole. Keskivertoa heikompi. (DDG kyllä oli vielä muutamia vuosia sitten fantastinen torjuja - eritoten kaudella 17-18 - mutta ei enää pariin vuoteen).