Maanjäristyksen aiheuttamat Tsunamit

  • 232 315
  • 1 313

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Yläpesä
Niinistö oli edellistä haastattelua entistä selvemmin ns. affektissa: laukaperät kiristyivät, silmät nykivät, kasvot vääntyilivät ja ääntelyäkin taisi lipsahdella (nopeasti katsottuna). Kuten kuka tahansa pelästynyt ihminen, joka kokee kohdanneensa vääryyttä. Hän syytti ettei virallinen koneisto ollut ottanut heidän soittamiaan hätäpuheluita tosissaan, koska "mitään ei ole tapahtunut".

Et koe siellä paikan päällä elämästään taistelleen henkilön olevan oikeutettu kommentoimaan tapahtumia? Eiköhän siellä olleet tiedä kuitenkin enemmän kuin kukaan Suomessa oleva, mikä tilanne todellisuudessa on. Ja kuten Niinistö sanoi jo eilen, todellinen tilanne selvisi siellä parilla puhelinsoitolla TAPANINPÄIVÄNÄ. Ja Suomessa on vasta tänään todella alkanut tapahtumaan. Kuinka monia olisi pelastettu, jos oltaisiin saatu jo 27.12. paikan päälle suomalaisia avustusryhmiä? Turhaa jossittelua, tiedän, mutta jos toiminta ollut surkeaa, turha siitä on vaieta. Ja nimenomaan ulkoministeriö on se taho, jonka olisi tullut selvittää heti mitä on tapahtunut. Jos se pitää paikkaansa, ettei paikalla olleiden kertomuksiin suhtauduttu vakavasti, ei voi kuin ihmetellä.

Hän siis soittaa tuota samaa levyä kykenemättä näkemään ettei virallinen koneisto juuri ole vonut reagoida epävirallisiin hajanaisiin viesteihin ennenkuin asia on pikkuhiljaa alkanut valjeta kaikille. Eipä tuo asia tuosta toistamalla muuksi voi muuttua. Menisi Saulikin nyt vain poikiensa kanssa lepäilemään ja rauhoittumaan.

Olet asian ytimessä. Todellakin vaikuttaa siltä, että virallinen koneisto on reagoinut, kun asia on valjennut kaikille. Jopa sille Pihtiputaan mummolle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viestin lähetti Yläpesä
Kun on katsonut nuo animaatiokuvat aaltojen liikeradoista niin edelleen täytyy ihmetellä Myanmarin ja Bangladeshin vähäisiä kuolonlukuja. Minusta näyttää siltä että sinnekin, alavalle maalle, kyllä ulottuu ihan reippaasti noita hyökyjä.
Käsittäisin tuosta animaatiosta, että mitä tummempi aalto on sitä kovempi sen voima oli. Katsopa esimerkiksi Thaimaan, Sri Lankan ja Intian rannoille osuneita aaltoja tuossa animaatiossa. Sen sijaan Malesian, Myanmarin ja Bangladeshin rannoille tulleet aallot on kuvattu melko vaaleiksi.

Käsitin muutamien asiantuntijoiden lausunnoista (mm. Ylen erikoislähetyksessä), että voimakkaimmat aallot olisivat lähteneet nimenomaan itään ja länteen eli repeämän mukaisesti. Mutta tämä on todellakin näin jälkeenpäin muisteltu juttu, joten asiaan enemmän perehtyneet korjatkoon.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Sistis
Itse epäilen tuon johtuvan siitä, että siellä aalto ikäänkuin jakaantui laajemmalle alueelle. Lisäksi merenpohjan muodot ratkaisevat melko paljon sitä, miten pahaksi tsunami lopulta pääsee.

Eiköhän Myanmarin ym. selviäminen vähemmällä aukene, kun ajattelee sen 1000 km:n murroksen linjaa. Suurimmat hyökyaallot lähtivät murroksen suuntaisesti, eli länteen Sri Lanka/Intia ja itään Indonesia/Thaimaa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Jermu
Et koe siellä paikan päällä elämästään taistelleen henkilön olevan oikeutettu kommentoimaan tapahtumia? Eiköhän siellä olleet tiedä kuitenkin enemmän kuin kukaan Suomessa oleva, mikä tilanne todellisuudessa on.

Kuka tahansa paikan päällä ollut kommentoikoon ihan vapaasti ja sydämensä kyllyydestä kokemuksiaan. Kommentointi muuttuu oudoksi siinä vaiheessa kun Thaimaassa ollut tietää paremmin miten asia olisi pitänyt kotimaassa hoitaa. Oma hätä (tai lasten puolesta koettu hätä) ja kärsimys sekoittaa arvostelukyvyn ja tulee lapsuksia. Niinistön kertomat kokemukset pelastumisestaan olivat järkyttäviä ja koskettavia. Hänen viisastelunsa pelastustoimien logistiikan hoidosta olivat lievästi sanottuna "biased". Toivottavasti Sauli ei johtajan hommassaan usein toimi yhtä affektin vallassa.


Kuinka monia olisi pelastettu, jos oltaisiin saatu jo 27.12. paikan päälle suomalaisia avustusryhmiä?

En tiedä, tiedätkö sinä? Pahaa pelkään, että kuolleet olivat kuolleita jo tuolloin.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Yläpesä


Toinen asia mikä tuli vielä mieleen, että aika monissa dokumenteissa joihin on nyt tullut tutustuttua, väitetään että tsunamin korkeus on 100+ jalkaa. Eli siis tuollaiset 30 metriäkin. Nythän on kai todettu lähinnä 7-10 m aaltoja. Oliko kyse siis kuitenkin vain "pienestä" tsunamista ja varsinainen tuhoaalto jäi tällä kertaa näkemättä - toivottavasti iäksi? Mitä tuollainen 30 metrinen saisi aikaan Japanissa, Kiinassa, Taiwanilla, Kaliforniassa, Australian rannikolla. Kylmää ajatellakin.

Tämä 10m tsunami oli vain kymmenesosa megatsunamista, joka aiheuttaisi ihan eri luokan tuhot.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Megatsunami
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Jermu

Ihmetyttää asenne, että kaikki asiat hoidettu hyvin, ei tässä varmaan täältä käsin voi mitään sen suurempaa tehdä jne. Kun paikalliset resurssit ilmeisen rajalliset, tarvitaan sinne ulkopuolelta apua ja paljon, ja ennekaikkea nopeasti. Jos mietitään, pyytääkö ne nyt apua ja tarviikohan ne oikeasti mitään, tilanne voi olla jo menetetty.

En kiellä etteikö parannettavaa löydy monenkin tahon työskentelystä ja toiminnasta, mutta syyllistäminen tässä vaiheessa ei edesauta ketään - se ei tuo ketään takaisin.

Siinä olet oikeassa, että ulkopuolista apua tarvitaan ja paljon (ja mieluiten nopeasti) mutta jos kukaan ei esitä pyyntöä eikä ole ottamassa vastaan tarjottua apua on sitä loppujen lopuksi hankala lähettää matkaan. Tietty pientä operatiivista yksikköä voidaan pitää lähtökuopissa odottamassa sitä avunpyyntöä, ja kun tämä avunpyyntö sitten tulee ryhdytään laajempiin toimiin (joita toki on valmisteltu jo ennen avunpyyntöä - tai näin tulisi toimia).

Ikävä kyllä monissa kulttuureissa on tapana koettaa selviytyä ongelmista mahdollisimman pitkälle omatoimisesti, toisinaan suurkatastrofien yhteydessä sattuu sitten ohilyöntejä kun kukaan ei olekaan ottamassa vastuuta sen hätäavun pyytämisestä. Vieläpä on huomioitava se ettei kyseisien maiden hallituksillakaan ollut tarkkaa kuvaa tuhojen laajuudesta, sen hetkisen tietonsa perusteella he kenties kuvittelivat selviävänsä itse ilman ulkopuolista apua, vasta karun todellisuuden paljastuminen on saanut heidät tajuamaan ja ymmärtämään kuinka akuutti tilanne todellisuudessa on.

Tällaisesta ei voi kuin ottaa opiksi jotta vastaisuudessa, mikäli yhtä tuhoisa järistys tapahtuu (ja joskus jossain se tapahtuu), ei enää tehdä samoja virheitä. Vaikkakin - toisinaan tuntuu siltä ettei aiemmista katastrofeista oteta riittävästi opiksi, mutta ehkäpä nyt silmät avautuvat monilla tahoilla. Jotain on jo tehtykin jottei vastaisuudessa kävisi näin ikävästi - Intia on päättänyt tilata tsunamivaroitusjärjestelmän.

vlad.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti Yläpesä
Kuka tahansa paikan päällä ollut kommentoikoon ihan vapaasti ja sydämensä kyllyydestä kokemuksiaan. Kommentointi muuttuu oudoksi siinä vaiheessa kun Thaimaassa ollut tietää paremmin miten asia olisi pitänyt kotimaassa hoitaa. Oma hätä (tai lasten puolesta koettu hätä) ja kärsimys sekoittaa arvostelukyvyn ja tulee lapsuksia. Niinistön kertomat kokemukset pelastumisestaan olivat järkyttäviä ja koskettavia. Hänen viisastelunsa pelastustoimien logistiikan hoidosta olivat lievästi sanottuna "biased".
Sauli Niinistö nimenomaan painotti 45 minuuttia ohjelmassa MTV3:lla, että hän ei arvostele ketään vaan kertoo reaalielämän tosiasioita eli miten hän koki/näki asiat paikanpäällä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Jermu
Eiköhän Myanmarin ym. selviäminen vähemmällä aukene, kun ajattelee sen 1000 km:n murroksen linjaa. Suurimmat hyökyaallot lähtivät murroksen suuntaisesti, eli länteen Sri Lanka/Intia ja itään Indonesia/Thaimaa.

Näin minäkin päättelisin animaatiota ja karttaa katsottuani, lisäksi mitä Rocco on maanjäristyksistä kirjoittanut ja mitä muuten olen tapauksen yhteydessä lukenut en voi kuin tulla mainitsemaasi johtopäätökseen.

Jos murroslinja olisi kulkenut päiväntasaajan myötäisesti tai murroksessa olisi ollut sen myötäinen taite olisi tilanne Bangladeshissa ollut todella akuutti - kuolleita olisi helposti tullut yksistään B:ssä kymmeniä jopa satoja tuhansia, (vrt. tulvat joissa kuoli noin 100 000 ihmistä).

vlad.
 

Miguel

Jäsen
Kamala tragedia, jota vain syventää iltäpäivälehdistön sosiaaliporno ja tälläkin palstalla esiintyvä syyllistäminen.

Tarja Halonen piti puheen tänään. Se tukki joitakin suita. Ennen tätä päivää oli vahvistettu muutama suomalainen kuolonuhri, ja tiedot muista olivat erittäin epämääräisiä. Vasta tämän päivän aikana vahvistuneet tiedot ovat antaneet todella painavan syyn presidentin esiinastumiseen - peeärrän hoitamisen koordinoiminen muille hallituksen jäsenille oli riittänyt aivan hyvin. Toki täytyy ihmetellä, miten useammat nettisivut ovat osanneet antaa asiasta paljon paremmin tietoa kuin ulkoministeriö, mutta toisaalta onko sekin politiikan nokkamiesten vika, että paikallisilla viranomaisilla ei ole ollut antaa parempaa tietoa? Jos Suomen Tietotoimistolla ei ole asioista riittävän luotettavaa tietoa julkistettavasti, ei minun mielestäni ulkoministeriönkään ole syytä hatarapohjaisen informaation antamiseen. Eiväthän suurten uutistoimistojenkaan ensimmäiset tiedonannot tapaninpäivänä antaneet likimainkaan niin vakavaa kuvaa kuin asiainlaita todellisuudessa oli - aluksihan puhuttiin vain muutamasta tuhannesta kuolleesta.

En jaksa ymmärtää, millaista toimintaa korppikotkat olisivat odottaneet viranomaisilta. Ei tällaisia tilanteita varten ole harjoituksia vedetty.

Raketteihin tuskin menee muutenkaan kuin korkeintaan muutama euro - jos sitäkään - kun viime vuoden ylijäämiäkin on vielä tallella. Eiköhän kymppi tai pari liikene SPR:n kerääjälle täältäkin.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Miguel

Tarja Halonen piti puheen tänään. Se tukki joitakin suita. Ennen tätä päivää oli vahvistettu muutama suomalainen kuolonuhri, ja tiedot muista olivat erittäin epämääräisiä. Vasta tämän päivän aikana vahvistuneet tiedot ovat antaneet todella painavan syyn presidentin esiinastumiseen - peeärrän hoitamisen koordinoiminen muille hallituksen jäsenille oli riittänyt aivan hyvin.

Myös Ruotsin kuningas piti oman osaaottavan puheensa "vasta" tänään. Mikäli oikein ymmärsin, niin vieläpä samaan aikaan kuin Tarja Halonen. Tuskin sattumalta? Eli kaipa ensiksi haluttiin saada tarkempia tietoja tuhoista.
 

Miguel

Jäsen
Viestin lähetti MS
Sauli Niinistö nimenomaan painotti 45 minuuttia ohjelmassa MTV3:lla, että hän ei arvostele ketään vaan kertoo reaalielämän tosiasioita eli miten hän koki/näki asiat paikanpäällä.

Vaikka arvostankin Saulia enemmän kuin useimpia nykyisestä Arkadianmäen väestöstä, tässä hän ampuu hieman harhaan. Jos Thaimaan hallitus ilmoittaa, että emme tarvitse apua, ja toisesta suunnasta Sauli Niinistö sanoo, että apua tänne perkele, kumpaakohan päättäjät kuuntelevat ensisijaisesti?
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti Miguel
Jos Thaimaan hallitus ilmoittaa, että emme tarvitse apua, ja toisesta suunnasta Sauli Niinistö sanoo, että apua tänne perkele, kumpaakohan päättäjät kuuntelevat ensisijaisesti?
Entäs jos kertojana olisikin ollut Suomen valtionvarainministeri?
 

Miguel

Jäsen
Viestin lähetti MS
Entäs jos kertojana olisikin ollut Suomen valtionvarainministeri?

Luullakseni sekään ei olisi suoraan toimintaan johtanut, aktiivisempaan tilanteen kartoitukseen kylläkin. Aasian päästä tuleva tieto olisi tuskin kuitenkaan muuttunut kovemmankaan prässäyksen alla. Vaikka Sauli olisikin edelleen valtionvarainministeri, tarinaa olisi silti hyvin mahdollisesti pidetty paikan päällä järkytyksen kokeneen ihmisen lievänä liioitteluna.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Karmea tapaus, mutta median työntämän sosiaalipornon määrä on hirvittävä. Pastorit ja kaiken maailman jeesustelijat on taas raahattu TV-ruutuun.

"voi kuinkahan me nyt oikein selvitään...jne..."

Tosiasiassa suurin osa näistä teeskentelijöistä on vain tyytyväinen kun jotain taas kerrankin sattui. Samoja ihmisiä, jotka seisoskelevat onnettomuuspaikoilla toivoen näkevänsä kuolleita tai irronneita ruumiinosia.

Todellinen onnenpotku mm. iltapäivälehdistölle.

edit: Miguel tuossa ylhäällä oli kirjoittanut aivan samasta asiasta, ja hämmästyttävän samanlaisin sanankääntein.

Voisiko vaikka Anssi Kela tai Suurlähettiläät tehdä vielä jonkun surkean itkemisbiisin aiheesta esim. 45 minuuttia-ohjelman tunnuskappaleeksi?


PS: Kirjoitukseni ei missään nimessä ole tarkoitettu vähättelemään tragediaa, mutta Miguelinkin käyttämä "sosiaaliporno" on juuri oikea sana kuvaamaan tuota asian ympärillä pyörivää tekopyhää paskanjauhamista.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mielipiteeni on varmaan kaikille selvä joten hypätkää vain suosiolla tämän viestin yli - suunnattu lähinnä Seniorille*.





Viestin lähetti Senior
Kiukuspäissään ketjua lukiessani tuli vain mieleen esim tapaus Myyrmäki, jota jotkun väheksyivät sillä perusteella, että kuolonuhreja oli niin vähän, vaikkakin olivat suomalaisia. Taidettiin jopa verrata sitä maailmankatastrofiin, jossa "koko ajan kuolee kymmeniä tuhansia ihmisiä ilman, että heitä täällä surraan". Nyt valitettavasti sellainen tilanne on käsillä, ja heitä tunnutaan aidosti surevan. Ja jotkut vielä kehtaavat kyseenalaistaa ihmisten myötäsurun ja pahoinvoinnin. Sitä en osaa ymmärtää.

Taisin itse kuulua näihin kirjoittajiin jotka vertasivat Myyrmannin tapausta suurempiin katastrofeihin ihmetellen kyseisen tapahtuman saamaa suunnatonta kohua. Enkä suinkaan ollut mielipiteineni yksin, tuttavapiiristäni suurin osa ihmetteli yhtälailla kyseisen tapahtuman ympärille syntynyttä kohua. (En kiellä etteikö tapaus ollut poikkeuksellinen mutta kaikesta huolimatta se sai minusta kohtuuttomat mittasuhteet julkisuudessa, ehkäpä WTC:n tapahtumilla oli oma vaikutuksensa siihen). Ehkäpä kuitenkin on parempi ettei tässä ketjussa enää ryhdytä vääntämään peistä Myyrmannin tapauksella.

Rehellisyyden nimissä voitaneen kuitenkin tiedustella sitä kuinka moni surisi jos tässä tsunami-katastrofissa ei olisi kuollut huomattavan paljon turisteja ja jollei se olisi koskettanut seutua johon monella on tunneside matkojen tms. johdosta? Rohkenen epäillä sitä ettei suru olisi yhtä aitoa mikäli se olisi koskettanut vain paikallista väestöä, vertailun vuoksi, kuinka moni suri niitä 100 000 bangladeshilaista jotka kuolivat tulvissa jokunen aika sitten tai kuinka moni vuodatti kyyneleitään lähes 30 000 iranilaisen maanjäristysuhrin muistolle? On helpompaa surra sellaista johon kykenee samaistumaan tai jopa luomaan tunnesiteen tai jonka avulla herätetään tällaisen side tms., sanoisin, että se siitä tasa-arvoisuudesta.

Maailma on karu paikka elää... (mutta samalla todella mielenkiintoinen).

vlad.

edit: *
 
Viimeksi muokattu:

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti kristian
Karmea tapaus, mutta median työntämän sosiaalipornon määrä on hirvittävä. Pastorit ja kaiken maailman jeesustelijat on taas raahattu TV-ruutuun.

"voi kuinkahan me nyt oikein selvitään...jne..."

Tosiasiassa suurin osa näistä teeskentelijöistä on vain tyytyväinen kun jotain taas kerrankin sattui. Samoja ihmisiä, jotka seisoskelevat onnettomuuspaikoilla toivoen näkevänsä kuolleita tai irronneita ruumiinosia.
Siellä on satoja kateissa olevia suomalaisia. Kyllä siinä tilanteessa vähemmästäkin liikuttuu, kun tapaa paikanpäällä sairaalassa loukkaantuneita ihmisiä, joiden kaverit/lapset/kumppanit ovat kateissa. Sitten, kun vielä alkaa kertomusten pohjalta selviämään, että kuolleita suomalaisia on toidennäköisesti kolminumeroinen lukumäärä niin ei paljon naurata Thaimaassa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Viestin lähetti vlad


Rehellisyyden nimissä voitaneen kuitenkin tiedustella sitä kuinka moni surisi jos tässä tsunami-katastrofissa ei olisi kuollut huomattavan paljon turisteja ja jollei se olisi koskettanut seutua johon monella on tunneside matkojen tms. johdosta? Rohkenen epäillä sitä ettei suru olisi yhtä aitoa mikäli se olisi koskettanut vain paikallista väestöä, vertailun vuoksi, kuinka moni suri niitä 100 000 bangladeshilaista jotka kuolivat tulvissa jokunen aika sitten tai kuinka moni vuodatti kyyneleitään lähes 30 000 iranilaisen maanjäristysuhrin muistolle? On helpompaa surra sellaista johon kykenee samaistumaan tai jopa luomaan tunnesiteen tai jonka avulla herätetään tällaisen side tms., sanoisin, että se siitä tasa-arvoisuudesta.

Maailma on karu paikka elää... (mutta samalla todella mielenkiintoinen).

vlad.

edit: *

Niinpä, miten moni täällä avoimesti tunnusti itkevänsä kun Iranin maanjäristyksessä kuoli myös kymmeniä tuhansia ja aivan varmasti siellä oli muutama paavovauvakin joukossa.

Itse lasken vain päiviä siihen kun kaikki suomalaiset ja "oikeat" ihmiset on pelastettu Thaimaasta ja ihmisten mielenkiinto taas kohdistuu tärkeämpiin asioihin, vaikkapa Salkkarien ihmissuhdekiemuroihin tai tuleehan hiihtolomakin jo pian ja suksien kantit pitää teroittaa.
Ei sillä niin väliä, että Afrikassa kuolee joka päivä tuhansia paavoja, mutta kukaan ei heidän naamojaan pistä nettiin nyyhkytarinan kanssa.
Tärkeintä, että se 20 euroa SPR:n keräykseen vastaa ainakin puolta normaalin baari-illan laskusta ja omatunto on pelastettu, voihan sitä baarissa juoda hieman vähemmän, mutta takuulla vienti on kovempaa kun voi kyynelsilmin sanoa tehneensä jotain asian eteen.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Viestin lähetti Jermu
Kuinka monia olisi pelastettu, jos oltaisiin saatu jo 27.12. paikan päälle suomalaisia avustusryhmiä?

Nyt Veli Jermu: Jaita hattuun!!! Ajatteleppa nyt jarjella kuinka nopeasti pystyisit keraamaan avustusryhman ensimmaisesta halytyksesta? Nama halytysryhman ihmiset ovat ihan tavallisia ihmisia omissa toissaan. He lahtevat omasta tyostaan, omasta sangystaan, baaristaan, vapaa-ajaltaan ja selvittavat ensin omat asiansa kuntoon. Sanovat heipat puolisoilleen, lapsilleen ja tyokavereilleen. Ja sitten viella logistiikka kuntoon, eli varusteet, tyotarvikkeet ja kuljetus joka ottaa aikaa yllattavan paljon, varsinkin, kun et viela tieda mihin pitaisi menna. Ehka logistiikka on aikamoisessa halytysvalmiudessa, mutta ihmiset aina pikkuisen on ihmisia. Kukaan joka on jonkun jarjeston valmiudessa ei ole voinut olla paikan paalla haluamassasi aikataulussa , eli 27.12, riippumatta hallituksen, Presidentin tai MTV3:n kannanotosta.

Terveisin NIMIM: "on kokemusta"
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti varjo
Itse lasken vain päiviä siihen kun kaikki suomalaiset ja "oikeat" ihmiset on pelastettu Thaimaasta ja ihmisten mielenkiinto taas kohdistuu tärkeämpiin asioihin, vaikkapa Salkkarien ihmissuhdekiemuroihin tai tuleehan hiihtolomakin jo pian ja suksien kantit pitää teroittaa.
Ei sillä niin väliä, että Afrikassa kuolee joka päivä tuhansia paavoja, mutta kukaan ei heidän naamojaan pistä nettiin nyyhkytarinan kanssa.
Tärkeintä, että se 20 euroa SPR:n keräykseen vastaa ainakin puolta normaalin baari-illan laskusta ja omatunto on pelastettu, voihan sitä baarissa juoda hieman vähemmän, mutta takuulla vienti on kovempaa kun voi kyynelsilmin sanoa tehneensä jotain asian eteen.
Sano sama Paavon vanhemmille. Puhelinnumerot löytyvät www-sivulta. Helppo heittää tuollaista komenttia, kun voi vaan lämpöisessä asunnossa Espoossa esim. kaivaa rauhassa nenää.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti Miguel
Luullakseni sekään ei olisi suoraan toimintaan johtanut, aktiivisempaan tilanteen kartoitukseen kylläkin. Aasian päästä tuleva tieto olisi tuskin kuitenkaan muuttunut kovemmankaan prässäyksen alla. Vaikka Sauli olisikin edelleen valtionvarainministeri, tarinaa olisi silti hyvin mahdollisesti pidetty paikan päällä järkytyksen kokeneen ihmisen lievänä liioitteluna.
Eli siis on aivan sama mitä onnettomuus tai katastrofi tilanteessa kertoo viranomaisille?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti MS
Sano sama Paavon vanhemmille. Puhelinnumerot löytyvät www-sivulta. Helppo heittää tuollaista komenttia, kun voi vaan lämpöisessä asunnossa Espoossa esim. kaivaa rauhassa nenää.

Eihän varjon kirjoituksessa ollut mitään väärää, tottahan hän kirjoitti.

Jonkin aikaa ihmisten mielenkiinto jaksaa kohdistua tähän katastrofiin kunnes tilalle tulee jotain muuta (uutta), olipa se sitten talvilomasuunnitelmia, baari-ilta tms. Varmasti pikku-Paavon vanhemmatkin tietävät sen ettei koko maailma pyöri heidän Paavon navan ympärillä, hän sattui vain olemaan yksi niistä miljoonista pikkupaavoista jotka kuolevat ennenaikaisesti (lue lapsina) joka ikinen vuosi.

vlad.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Viestin lähetti vlad


Rehellisyyden nimissä voitaneen kuitenkin tiedustella sitä kuinka moni surisi jos tässä tsunami-katastrofissa ei olisi kuollut huomattavan paljon turisteja ja jollei se olisi koskettanut seutua johon monella on tunneside matkojen tms. johdosta? Rohkenen epäillä sitä ettei suru olisi yhtä aitoa mikäli se olisi koskettanut vain paikallista väestöä, vertailun vuoksi, kuinka moni suri niitä 100 000 bangladeshilaista jotka kuolivat tulvissa jokunen aika sitten tai kuinka moni vuodatti kyyneleitään lähes 30 000 iranilaisen maanjäristysuhrin muistolle?

Osuit asian ytimeen, kiitos siita. Kiitos kuitenkin kaikille, jotka rahalahjoituksen muodossa ovat tukeneet SPR:n tyota. Nyt mina en mennyt katastrofialueelle, mutta kaikille tyokavereille: Voimia!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös