Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Lukon valmennus 2017–2018 =>

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana Anu Saukko, 21.11.2016 klo 18.26.

 1. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Aina näissä valmentaja- ja myös pelaajaasioissa kannattaa muistaa se, että esim. Pekka Virta ei ole Lukkoa valmentanut vielä sekuntiakaan ja voi onnistua vaikka kuinka hyvin, ei heti kannata tuomita. Omasta mielestäni ihan hyvä valmentaja, Poriin tuli vain väärään aikaan.
   
 2. tulikaste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Ehkä. Janne Keränen on ilman jatkosopimusta, kenties olisi joidenkin Lukko-fanien mieleen. Eri asia on, mikä olisi kiinnostus jatkaa edelleen Virran valmennuksessa.

  Niin ja tietysti Ilomäki myös, jos nyt "kovaksi nimeksi" lukeutuu.
   
 3. -RTK- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ainoat sinikeltaiset
  Viimeksi muokattu: 06.01.2017 klo 17.55
 4. senilix Jäsen

  Katselin tuossa ensimmäisen erän JYP-Akatemia - KeuPa, ja huomasin, että YLEn asiantuntija Juha Juujärvikin on vapaalla jalalla.
  Valmentajaksi vai urheilujohtajaksi?

  Niin, ja KeuPa johtaa 5-0 melko tasaisessa pelissä ensimmäisen erän jälkeen.
   
 5. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Lainaus:
  Itse ehdottelin tuota nimeä jo silloin kun marraskuun maaottelutauko alkoi, Vuoren korvaajaksi siis. Mutta kait Lukko on päätynyt Virtaan, kun sitä sen verran isosti jo saa lukea/kuulla eri suunnista.

  UTJ-pätevyydestä ei ole tietoa. Homman hyvään hoitamiseen vaaditaan myös paljon suhteita, mutta ei ole mitään hajua miten se puoli Juujärvellä on hoidossa.
   
 6. Ratikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko & Red wings & Stevie Y
  Juuri tänään mietin, että Keränen tulee Virran mukana aika varmasti. Jos siis Virta on nyt siis tulossa.
   
 7. Latimer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Samaa peliä katselen ja mieleen tuli, että Lukon yksi suurimmista (ellei peräti suurin) prospekti Marko Keskinen on siellä kakkosvalmentajana. Ottaisin Keskisen milloin tahansa Saarikosken tilalle Lukon valmennustiimiin. Sitä en kyllä muista, oliko siellä jonkin sortin siltojen polttelua silloin, kun Keskinen Lukon leivistä lähti.

  On kyllä uskomatonta hölmöilyä Lukon johdolta se, ettei muu valmennusjohto saanut lähteä samalla ovenavauksella Vuoren kanssa. Saarikoski etenkin saisi keskittyä sinne nuorempien junnujen yksilöllisten ominaisuuksien kehittämiseen - jos siihenkään. Se, joka seurasi viime vuonna Lukon A-junioreiden peliä, tietää kyllä mistä ja miksi puhun.

  Kaiken kaikkiaan olen ihmetellyt sitä, miksi Lukon pelaajat häviävät vaihdosta toiseen ja pelistä toiseen kaksinkamppailut ja luistelukilpailut vastustajille. Voiko olla, että fysiikka/luisteluvalmennus olisi epäonnistunut noin pahasti. Toni Koivisto häviäisi luistelukilpailussa tällä hetkellä todennäköisesti b-junnuaikaiselle itselleen. Vahalahden olen nähnyt liikkuvan noin hitaasti viimeksi heti eturistisideleikkausken jälkeen, kun vielä kainalosauvoilla liikkui. Ja nuo ovat vain yksittäisiä esimerkkejä. Koko Lukon joukkue on fyysisesti heikompi ja hitaampi kuin koskaan. Luo siinä sitten pelitapaa ja pelikirjaa. Alkaa tuo Rosendahlinkin ammattitaito hiukan epäilyttämään. Taitaa ne Koivun palkkiot houkuttaa enemmän, kuin Lukon asioihin keskittyminen. Ihan vaan esimerkkinä omasta mielestäni kiekkoilijan harjoitteluun ei kuulu maratonien juoksu - ennemminkin joku 800m:n juoksu palvelisi peliä.

  Ps. JYP-A - KeuPa 3-9 ja mielestäni tämän pelin perusteella Urpolahti on erittäin lupaava maalivahti!
   
 8. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Marko Keskisellä oli Lukon junnuja valmentaessaan kai ne omat suosikkipelaajansa joita suosi, ja sitten ne jotka tästä suosiosta eivät päässeet nauttimaan katselivat muualta pelipaikkaa. Joku pelaaja tästä kai avautuikin, nimeä en muista enkä sitä missä se avautuminen tapahtui. Käsittääkseni silloin junnuissa pelanneet ulkomaalaiset ainakin kuuluivat varauksetta Keskisen luottomiehiin. Mutta kelläpä valmentajalla ei suosikkeja olisi.

  Ulkomuistista kirjoitan, voin muistaa tämänkin väärin.
   
 9. ganaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko (Robert Nordmark #31)
 10. hessum63 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
  Ei tarvitse Raumalla menestyksestä haaveilla muutamaan vuoteen. Peksin pelitapa vaatii nopeat ja näppärät pelaajat. Tarvitaan myös pari kautta reeniä ja oppia kantapään kautta pelitavasta. Keräsen Janne toimii linkkinä pelaajien suuntaan.
   
 11. Mark Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Haaveillahan aina saa. Sitä täällä on tehty viimeiset 54 vuotta!
   
 12. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En nyt ymmärrä tätä. Raumalla valmentaja on saanut vaikuttaa erittäin paljon pelaajiin joita hankitaan, joten miksi Virran tullessa Lukko ei hommaisi nopeita ja näppäriä pelaajia?
   
 13. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Älä nyt vielä meiltä ainoaa iloa! Meillä kun ei ole mitään muuta kuin nuo jokakeväiset/-kesäiset haaveet siitä että "Kyllä se siitä sitten ensi kaudella". Jos tuossa Virran pelitavan hiomisessa ja menestykseksi muuttamisessa menee se pari vuotta niin se tarkoittaa sitä että ennen kuin tuo pari vuotta on täynnä niin Lukossa ollaan jo vaihdettu valmentajaa, ja tietenkin menty taas sinne ihan toiseen äärilaitaan ja Virran hankkimat pelaajat ovat täysin vääränlaisia tälle uudelle valmentajalle. Ei Lukko olisi Lukko jos jotain järjellä tehtäisiin.
   
 14. KalPan toveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Keränen (ja Virta) siis Lukkoon... Ei tule paha mieli, siis positiivisessa mielessä. Sekä Virralla, että Keräsellä oli aika luonteva aika siirtyä eteenpäin. KalPan oli aika uudistua, jonka vuoksi Virta joutui väistymään ja Keränen on jo ollut sen verran pitkään, että on vain luonnollisista haluta lähemmäs synnyinseutuja. Molemmat pääsevät lähtemään KalPasta ilman, että jäisi kenellekään paha maku.

  Se mikä pikkuisen mietityttää on se ikuinen vääntö, että osa pelaajista ei halua pelata Virran alaisuudessa. Tätä sai vähän väliä kuulla Kalpassa. En sitten tiedä moniko pelaaja jäi tulematta, mutta ainakin siitä on tasaisesti ollut puhetta.

  Lukkoa pitää alkaa seuraamaan ihan eri silmällä ja sanotaan vaikka näin, että mikäli KalPa ei voita tilevaisuudessa mestaruuksia niin sitten olkoon se Lukko.
   
 15. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Ei mitenkään hurraa!-elämystä aiheuta tämä Virran tuleminen. Kaveri on epäonnistunut aina muualla paitsi Kalpassa ja Lukko on haasteellisin paikka varmasti valmentajalle koska täällä pyörii kaikean maailman salonki-pellejä pukukopeissa jotja sanelee saunoissa, että mitä Lukossa tapahtuu. Uskon, että Virta ei tule tätä sulattamaan. Kalpassa ymmärtääkseni oli jonkinlainen auktoriteetti Kapasenkin klaanille mutta nyt tulee sitten täysin totalitaariseen ympäristöön joten ennus-merkit on huonot.

  Ehkä mieluummin Selin joka sai Tepsinkin homman toimimaan. Virrasta en kyllä mitenkään sellaista suunnan kääntäjää usko. Tosin kabinetti kusi senkin homman.
   
 16. BIGKING24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja Montreal
  Mikä tässä Selinissä on niin ihmeellistä, että siitä on pauhattu vaikka ja kuinka paljon, ennen TPS pestiä itselläni oli tosi niukat tiedot kaverin saavutuksista, kun niin hajuton ja mauton kaveri on ollut.
   
 17. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Varmaan se että on saanut TPS:n pelaamaan ja palauttanut uskottavuutta Turkuun. Muuten Selinin uralla onnistumisia täytyy hakea vähän tarkemmalla seulalla. Moni varmaan laskee hyvyydeksi sen että sai myös HPK:n pelaamaan hyvin kaudella 2012-2013 ja pestin tuon jälkeen Kazakstanin maajoukkueeseen ja Barys Astanaan. Jos Pekka Virtaan vertaa, niin Virralla on kyllä paremmat meriitit, vaikka kaikki onnistumiset ovat tulleetkin Kuopiossa.

  A-P Selinin ura Liigassa päävalmentajana
  2001-2002 Ilves sijoitus 7. (HPK laittoi Ilveksen tylysti lomille voitoin 3-0 maalisuhteen ollessa 15-3)
  2002-2003 Ilves potkut 21.10.2002
  2007-2008 SaiPa sijoitus 11. (otti päävalmentajan vastuun 22.1.2008 Heikki Mälkiän saatua potkut)
  2008-2009 SaiPa sijoitus 14. (Play Outeissa voitti Lukon)
  2009-2010 SaiPa sijoitus 11. (pisteen päässä sääleistä)
  2010-2011 SaiPa sijoitus 12. (kaukana sääleistä)
  2011-2012 SaiPa sijoitus 11. (pisteen päässä sääleistä)
  2012-2013 HPK sijoitus 5. (Hävisi puolivälierissä JYP:lle voitoin 1-4)
  2015-2016 TPS sijoitus 7. (Hävisi puolivälierissä Kärpille voitoin 2-4 hyvän taistelun jälkeen)

  Pekka Virran ura Liigassa päävalmentajana
  2006-2007 KalPa sijoitus 14.
  2007-2008 KalPa sijoitus 13.
  2008-2009 KalPa sijoitus 3. (runkosarjassa 6.)
  2009-2010 KalPa sijoitus 4. (runkosarjassa 2.)
  2010-2011 KalPa sijoitus 6. (runkosarjassa 5. Lukolta pataan puolivälierissä 3-4)
  2011-2012 TPS sijoitus 10. (sääleissä pataan Kärpiltä 0-2)
  2012-2013 TPS potkut paskan alkukauden jälkeen
  2013-2014 Ässät sijoitus 12. (kaukana sääleistä)
  2014-2015 KalPa sijoitus 6. (runkosarjassa myös sijalla 6. Lukolta pataan puolivälierissä 2-4)
  2015-2016 KalPa sijoitus 9. (runkosarjassa 8. Pelicans tiputti KalPan sääleissä voitoin 1-2)

  En mä vaan sitten tiedä, että mikä Selinistä tekee Virtaa paremman valmentajan, tai ihmisen :)
   
 18. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Selinin HPK aika ainakin vakuutti itseni ja on sen jälkeen jatkanut hyvällä tiellä. Sen lisäksi Selinin jääkiekko ei ole koskaan näyttänyt ainakaan yhtä kusiselta kuin KalPan viime kauden kiekko. Karuinta siinä KalPan pelissä oli vielä se, että se oli ihan tietoisesti pelattu niin. Mutta jos sillä Lukko viedään mestaruuteen niin en edelleenkään pistä pahaksi. Mutta uskooko joku muka, että niin voisi käydä tuolla pelillä?
   
 19. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  En minäkään ole aiemmin Seliniä pitänyt muuna kuin turhana suunpieksäjänä, mutta nyt TPS:n hän on saanut kyllä hyvään iskuun. Ja ensimmäistä kertaa hän on nyt Suomessa ison joukkueen valmentajana, aiemminhan on ollut Ilvestä, SaiPaa ja HPK:ta joilta ei kai paljoa ole odotettukaan.

  Vaikkei Selin suurin suosikki ollut Lukon seuraavaksi valmentajaksi niin ennemmin minä hänet olisin kelpuuttanut kuin Virran. Toisaalta sama se kuka valmentaa, jos ei pärjätä niin huonohan se on mutta jos pärjätään niin siinä se turakainen menee penkin takana niinkuin paska vitun sivussa jos näin leikkisästi asian ilmaisee.
   
 20. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  @#16 Vieä lisättäkööt taustoja HPK-pestiin ja KHL:n "saavutukset" (samat jutut laitoin JYP-ketjuunkin jokin aika sitten:

  HPK-kauteen lainaus Wikipediasta:

  "Kaudelle 2012–2013 joukkue ei lähtenytkään suurin odotuksin, vaikka pelaajisto ja valmennus kokikin muutoksia. Uudeksi päävalmentajaksi nimettiin Ari-Pekka Selin. Joukkue kuitenkin lähti suureen liiton ja voitto alkukaudella parhaimmillaan yhdeksän ottelua putkeen. Lopullinen sijoitus runkosarjassa oli kuudes, mutta rahkeet eivät riittäneet puolivälieriä pidemmälle. Monen mielestä seuran uskottavuus kuitenkin palautettiin ja joukkue saavuttikin historiansa parhaan yleisökeskiarvon. Lopullinen sijoitus oli seitsemäs."

  Aika paljon siis samaa, kuin mitä on tapahtunut TPS:ssa. Vaikeat lähtökohdat, mutta Selinin jälkeen on palautunut uskottavuus. Seuraavalla kaudella KHL:ssa Selin johdatti Barys Astanan sen siihen astisen seurahistorian parhaaseen suoritukseen. Tässä katkelma Barys Astanan Wikipediasta:

  "Barys finished as the 2nd seed in the Eastern Conference. Recording 26 wins, 18 losses, 6 overtime/shootout wins and 4 overtime/shootout losses, they finished with 94 points for the regular season. In the first round of the 2014 Gagarin Cup playoffs, Barys defeated Avtomobilist Yekaterinburg 4–0 in series to overcome the first round for the first time in its KHL history. Barys lost to Salavat Yulaev Ufa in Eastern Conference semifinals 2–4 in series."


  En pidä Seliniä erityisen hyvänä taktikkona ja pelin organisoijana. Tuskin toisi tältä osin Lukkoonkaan mitään ihan uudenlaisia tuulia ja suoranaista kilpailuetua, kuten vaikka Pennanen on tuonut Kerhoon. Sen sijaan uskon, että Selin palauttaisi Lukkoon uskottavuuden, toisi toimintaan tarvittavan ammattimaisuuden ja jämäkkyyden. Aivan kuten RD teki ja Lukko keikkui lopulta usein siellä TOP4:ssa.
   
 21. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Entä onko mestaruus mahdollista KalPan tämän kauden pelillä? Virtahan on sanonut, että olisi halunnut peluttaa suoraviivaisempaa peliä, mutta sillä pelikirjalla pelattiin, millä tiedettiin tulevan edes jonkun näköistä tulosta. Kapasen mukaan tulo valmennukseen rohkaisi Virtaa suoraviivaistamaan peliä, ainakin Virran omien puheiden mukaan.
   
 22. BIGKING24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja Montreal
  Kiitokset tiivistelmistä. Noh tuskin me kauheesti noiden kahden välillä hävitään valmennuksellisista asioista katsoen. Mikäli Virta peluuttaa suoraviivaisempaa kiekkoa kuin Selin on hän minun mieleisempi koutsi. TPS:n nykykiekkoa kun en ole yhtään seurannut, koska se seura saa vereni kiehumaan niin pahasti yli.
  Ikävä vaan, että liigassa tuolla suoraviivaivsella kiekolla ei välttämättä menestytä niin hyvin kuin tuolla jätön jätön jätöllä ja maalintakana seisoskelulla, mutta katsoo sitä mieluummin.

  Yleisesti ajatellen minun mielestä liigassa tarttis siirtyä kaukaloissa NHL mittoihin, se voisi muuttaa peliä hyvinkin paljon.
   
 23. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tuskin Virta peluuttaa yhtään suoraviivaisempaa kiekkoa kuin Selin, mutta jos Virta peluuttaa Lukossa samaa kiekkoa mitä KalPa pelaa nyt, niin valittajia ei pitäisi kauheasti. Toki se myös vaatii sen, että voittoja tulee, muutenhan täällä sitten valitetaan kaikesta, mukaanlukien allekirjoittanut. Selinin TPS pelaa myös varsin viihdyttävää peliä parhaimmillaan, kuten voittavat joukkueet yleensä nykyisin tekevät, poislukien RD:n Lukko ja Rautakorven takavuosien Tappara.
   
 24. BIGKING24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja Montreal
  Noh eli itse jään odottamaan ensimmäistä harkkapeliä ja aloitan valittamisen sitten vasta :).
   
 25. BIGKING24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja Montreal
  Virta hallilla, varmaan kattoos kenen sopparit täytyy purkaa.