Lukon ottelutapahtuma – mitä pitäisi tehdä?

  • 472 580
  • 2 942

Haka Maori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaikeasti selitettävissä
Se let me see your hands clap tai mikä olikaan, alkaa siinä reilun minuutin paikkeilla olemaan jo hieman raskasta kuunneltavaa kun pelkkä kertosäe vain soi.

Jos senkin biisin antaisi tulla vain ihan normaalisti sen kertosäkeen alusta niin kuin se radiossa soisi, olis ihan kivasti.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pakko myöntää, etten ollut aivan varma mitä odottaa esim. alkushowlta joka saattoi ennen peliä olla mielessäni kaikkea maan ja taivaan väliltä sekä strobojen ja ledien välkkymisiä. Mielestäni kuitenkin onnistunut, vaikka ehkä jotain perinteistä nostalgia videota olisi kaivannut (Dufvan arkku mikä lie toimi hyvin), kun Conquest Of Paradise (!!) pärähti soimaan. Kuitenkin homma on pidetty mielestäni hyvin yksinkertaisena ja toimi näin erittäin hyvin. Pelkästään mainittu kappale onnistuu lyömään sen oikean tunnelman Äijänsuolle, vaikka ehkä olisi toivonut sen soivan hieman kauemmin ja alkanut aikaisemmin. Jos kuitenkin jotain, niin itse en henkilökohtaisesti ole siitä kovinkaan innostunut ollut ikinä, että kentälle saapuu mikrofoni kädessään huudattamaan yleisöä. Tämä ei kuitenkaan ole häiritsevä asia, vaan pikemminkin totuttelua vaativa juttu kun nyt aktiivisemmin peleissä aion jälleen käydä.

Mediakuutio on kyllä valtava ja erittäin tyylikäs. Siitä suuren suuret plussat ottelutapahtumalle, että musiikkia raikasi ja mainokset olivat äänettömiä. Näin sen kuuluukin olla, sillä musiikkikin sitä tunnelmaa nostaa. Kuitenkin itse kuutiosta, niin torjuntujen määrät olivat ainakin niin pienellä präntillä keltaisessa taustassa, että teki hieman hankaluuksia aina lukea niitä. Toinen hieman negatiivinen asia oli, että videokuvassa oli mielestäni viivettä ja jopa hieman pätkivää? Vai olenko yksin mielipiteeni kanssa ja näen harhoja, kun kuitenkin kuvittelen että tuollaisessa masiinassa olisi 4k kuvaa. Lahdessa sekä Helsingissä on taidettu kuva rajata samalla tavalla mitä Raumallakin, että koko kuution mitassa ei kuvaa saa vaan se on laatikossa, tosin siitä näki kyllä erittäin hyvin pelin tapahtumat hidastuksissa.

Äänentoisto saa kyllä nyt ansaitut kehut allekirjoittaneelta. Loistavassa kunnossa vihdoin, eikä syyttä suotta ole mainostettu.

Kaikenkaikkiaan positiivinen ja hieno ottelutapahtuma, kun itse päätuotekin esitti hienoja otteita kaukalossa ja kaukalon ulkopuolen järjestelyt ja panostukset ovat hyviä. Kelpaa kyllä käydä katsomassa otteluita Äijänsuolla.

Edit. Älykiekon dataa en havainnut kuutiossa, mutta eiköhän sekin ajallaan sinne saada.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Edit. Älykiekon dataa en havainnut kuutiossa, mutta eiköhän sekin ajallaan sinne saada.

Erätauoilla siellä näkyi yksittäisten pelaajien tilastoja.

Äänentoisto oli kyllä parantunut kivasti, sille ilman muuta peukku.
 
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Edit. Älykiekon dataa en havainnut kuutiossa, mutta eiköhän sekin ajallaan sinne saada.

Sitä oli kuutiolla silloin tällöin mutta ei mitenkään kovin usein. Tämän kautta päästään hyvään kysymykseen siitä, mitä dataa sinne kannattaa visualisoida.

Esimerkein:
  • Yhden pelaajan peliotteista tehty koostenäkymä on näppärä ja siitä saa helposti kiinni.
  • TOP5-listaukset esim. eniten peliaikaa, kovin laukaus & nopein luistelija ovat hyviä, tämä voi jopa yllyttää seuraamaan peliä eri lailla (miten Sopanen voi luistella niin kovaa)
  • Laukaisukartta on omaan silmään ihan hyödytön - C-puolen katsomosta ei vaan näe niitä pieniä pisteitä kuutiolla. Muutenkin, en usko että tällainen visualisointi herättää kovin vahvaa kiinnostusta _kesken pelin_ tai erätauolla, varsinkaan ilman tarkempaa analysointia. Telin studiossa toimivat toki!

Tällaisia jäi mieleen eilisestä ja itsellekin jäi erittäin hyvä fiilis ottelutapahtumasta, eteenpäin on menty. Vielä kun kuutiolle saadaan esille maalintekijät ja rangaistukset niin alkaakin jo olemaan.
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Musiikki oli ennen ottelua inan verran liian kovalla, katsomossa piti huutaa vieruskaverille. Saatettiin laskea pelin alkaessa jo se yksi napsu. Samoin maamme-laulun aikana alkoi kaiuttimet jo siristä liian kovan volyymin takia.

All-in-all, onhan tuo ihan eri planeetalta verrattuna viime kausiin, tai esimerkiksi ässien nykyiseen äänentoistoon. Porissa ei saanut kyllä mitään selvää yhdestäkään haastattelupätkästä. Nyt Lukon haastattelut kuulee hyvin ja selkeästi, mikä on itsessään jo hieno lisä ottelutapahtumaan.
 

Unajan Urho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juuri noita nostalgia-videoita olisin toivonut näkeväni siinä introssa. Nyt näytti materiaali olevan alkuvideossa ihan viime kausilta. Ei sytytä yhtään, varsinkin kun kaudet ovat olleet täyttä kuraa. Isompi ärsytys tuli kun pelaaja-esittelyvideon teema ja musiikki oli vierustoverini sanoja lainaten ”Kuin Frendeistä”. Ei jatkoon
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Halli on nyt erittäin Lukon näköinen. Pelaajaesittely oli hieno, ehkä olisin itse jonkun eri biisin valinnut. Kuutio on valtava ja vaikuttava, kunhan näyttäisivät enemmän hidastuksia. Tyyliin "hidastuksen tarjoaa firma X." Valot ennen matsia, maalin jälkeen ovat erittäin hienot. Äänentoisto en eri planeetalta esim. perjantaiseen Porin keikkaan verrattuna.

Hyvää työtä tehty kotiluolan kanssa.
 

Kyljys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuten aikaisemminkin on mainittu, ottelutapahtumahan oli merkittävästi parantunut viime kaudesta. Äänentoisto ja mediakuutio täyttivät odotukset, ja halli oli yhtenäisen näköinen uusien penkkien ja muiden parannusten ansiosta. Valojen vilkuttelusta maalien jälkeen oli luovuttu, mikä on selkeää eteenpäin menemistä.

Toki parannettavaa on edelleen, esimerkiksi mediakuutiolla näytettyjen tilastojen fonttia olisi hyvä suurentaa. Erätaukomusiikit olivat edelleen suhteellisen hirvittävää suomalaista bileräppiä, mistä olisi hyvä päästä eroon ihan uskottavuudenkin takia. Kokonaisuutena kuitenkin plussan puolella.
 

mig24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eka kotipeli takana itsellä niin pakko kommentoida. Tuossa alussa ja joukkueen sisääntulossa ei kyllä oikein ajoitukset toimi ja jää melko tuhnuksi. Vangelis loppuu kuin seinään aivan liian aikaisin ja kesken, välillä käy kuuluttaja huutamassa joukkueen sisään ja sitten ei tapahdu mitään. Sitten alkaa ilmeisesti jokin sisääntulobiisi ja jossain vaiheessa sisään luistelee laiskan oloisesti kotijoukkue, kunnes taas kappale loppuu kuin seinään. Siitä ei tullut mitään fiilistä. Periaatteessa täsmälleen samoilla komponenteilla mutta paremmalla järjestyksellä ja ajoituksella tuo olisi täysin erilainen sisääntulo.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sanon vieläkin. Saisiko sen "fiilisteliän" sieltä kaukalosta pois, kun Lukko tulee jäälle? Conquest Of Paradisesta jää ehdoton huippuhetki hukkaan, kun tämä avaa suunsa ja toivottaa tervetulleeksi joukkueen jäälle.

En tykkää. En tykkää sitten yhtään.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja kun joukkue kuulutetaan jäälle, niin sen pitäisi myös silloin jäälle tulla eikä vasta kahden minuutin odottelun jälkeen.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Pitkästä aikaa Raumalla pelissä ja kuuluttaja oli vaihtunut sitten viime kuuleman. Nyt kentällä nähtiin mm. Eemeli Suhonen, Niko Ojaniemi, Anton Letsuu, ja Tiiler Morii. Alkujuonnossa myös jäätyi melkoisesti. Aivan jäätävää tunarointia. Toivottavasti tälle ei makseta.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pitkästä aikaa Raumalla pelissä ja kuuluttaja oli vaihtunut sitten viime kuuleman. Nyt kentällä nähtiin mm. Eemeli Suhonen, Niko Ojaniemi, Anton Letsuu, ja Tiiler Morii. Alkujuonnossa myös jäätyi melkoisesti. Aivan jäätävää tunarointia. Toivottavasti tälle ei makseta.

Juu tänään oli kuuluttajalla normaalia huonompi päivä konttorissa. Tosiaan jo alkujuonto meni reisille ja sen jälkeen tuli näitä "jätterel" "levsii" yms. Kuuluisi minusta kuuluttajan toimenkuvaan käydä läpi nuo pelaajien nimen lausumiset ja kysyä, jos on epävarmuutta. Hieman noloa tuo on, eikä ollut ensimmäinen kerta.

Itse olen sitä mieltä, että kuuluttaja pitäisi laittaa vaihtoon, mutta en tiedä kuinka paljon tuonne on halukkaita. Saattaa olla makkara palkalla.
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Perjantain pelissä muuten seurasin muutaman kerran Eetu-Ketun liikkeitä katsomossa. Kyllä siellä aika paljon lapsia edelleen ympärillä pyöri, ehkä se alkujärkytyksen jälkeen onkin ihan riittävän "samanlainen" maskotti.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Itse luulin kuulleeni väärin tuon lukeman. Surullisen alhainen määrä. Pe-ilta ja IFK vastassa...
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olisiko SubTV:n ilmainen Hockey night telkkarilähetys jättänyt muutaman heebon kotiin? No, turha selitellä, huono lukema. Ja ei Ifk:ta vastaan juuri irtonaisia vapaalippuja jaella.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Pe-ilta ja HIFK. 2843 katsojaa paikalla. Koska viimeksi on ollut noin heikko lukema?
Keskiviikkona huonolaatuinen peli Jyppiä vastaan, josta onneksi voitto ja sitä ennen surullinen esitys Tapparaa vastaan + ilmainen matsi telkkarista. Kyllähän nuo varmasti syövät sitä. Vielä kolmas kotipeli viikon aikana.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se, joka on keksinyt tuon aivan saatanan hirveän emojikameran, saapi minun puolestani hakea verokorttinsa Tipin officesta. Aivan järkyttävää, myötähäpeää tuottavaa paskaa. Jos seuraisin pelejä istumakatsomosta, niin jäisin varmaan protestina kotiin. Tänään(kään) ei kyllä kameraan joutuneet kovin innokkailta vaikuttaneet.

Sama kaikille dance-cameille sun muille. Jos se toimii Madison Square Gardenilla, se ei välttämättä toimi Raumalla.
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Se, joka on keksinyt tuon aivan saatanan hirveän emojikameran, saapi minun puolestani hakea verokorttinsa Tipin officesta. Aivan järkyttävää, myötähäpeää tuottavaa paskaa. Jos seuraisin pelejä istumakatsomosta, niin jäisin varmaan protestina kotiin. Tänään(kään) ei kyllä kameraan joutuneet kovin innokkailta vaikuttaneet.

Sama kaikille dance-cameille sun muille. Jos se toimii Madison Square Gardenilla, se ei välttämättä toimi Raumalla.
Tälle vahva sama. Emojikamera huonoin uudistus mitä on tuotu.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Se, joka on keksinyt tuon aivan saatanan hirveän emojikameran, saapi minun puolestani hakea verokorttinsa Tipin officesta. Aivan järkyttävää, myötähäpeää tuottavaa paskaa. Jos seuraisin pelejä istumakatsomosta, niin jäisin varmaan protestina kotiin. Tänään(kään) ei kyllä kameraan joutuneet kovin innokkailta vaikuttaneet.

Sama kaikille dance-cameille sun muille. Jos se toimii Madison Square Gardenilla, se ei välttämättä toimi Raumalla.

Vahvasti samaa mieltä. Hyvä, että ottelutapahtumaa pyritään kehittämään, mutta tämä on kyllä minusta aivan väärä suunta.

Perusasiat ensin kuntoon, kuten kotijoukkueen sisääntulo, kuuluttaja ja musiikit. Tämä toki vain oma mielipide.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei kai ne sentään mitään aikuisia ukkoja millään hymiökameralla kuvaa? Kai tuollainen jollain pennuilla tai humalaisille polttariporukoille menee..
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos minä joskus emojikameraan joudun niin näytän sille keskaria. Surkean paska keksintö.

Muuten ihmetyttää kyllä minuakin se että perjantai-ilta, HIFK vastassa ja hallissa on 2843 katsojaa. Osansa varmaan oli Subin televisioinnilla ja lämpimällä perjantaipäivällä joka patisti väen mökeille josta ei ilmeisesti pääse peliin millään, mutta onhan tuo nyt häpeällistä.

Harvoin Lukko on huonosti HIFKiä vastaan pelannut eikä peli tänäänkään mun mielestä huonoa ollut. Kuvittelin että kun JYP-pelissä oli keskiviikkona se 3000 että osa porukasta paastosi tähän HIFK-peliin mutta yllätys muuttui melkeinpä järkytykseksi kun hallille tullessa siellä ei ollut juuri ketään.

Tietty jokaisella on omat syynsä kotiin jäämiselle eikä niistä passaa ketään moittia. Mutta ihmettelen kumminkin.
 

Unajan Urho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse olen sitä mieltä että tilanteet muuttuu. Lukko ei enää ole ”meidän kaikkien lukko” josta ennen puhuttiin heti aamulla torilla. Tuo yleisömäärä on tämän kokoiseen kylän ollut ihan jäätävä. Mutta taustalla ollut juuri tuo yhteisö sekä omat pojat. Rauhalan aikana touhu on kaupallistettu ja lippuja yritetty kaupata eri yrityksille. Tämän lisäksi muiden hintojen nosto niin nykyinen yleisömäärä tulee olemaan pysyvä taso. Valitettavaa mutta totta
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös