Tästä tulikin mieleeni, missä menee JAD? Ontarioon joutuminen tuli ainakin minulle yllätyksenä.
Anderson-Dolan pelaa AHL:ssä samantyylisesti kuin Danault NHL:ssä, paitsi että JAD saa tehoja irti ylivoimassa. Ontariossa JAD on ykkösyv:ssä maalin edessä maskina / syöttölautana ja lisäksi ottaa aika paljon aloituksia (yv:llä/av:llä/tasakentällisin). Pelaa paljon myös alivoimaa.
Minusta JAD on kehittynyt koko sen kolmen kauden ajan mitä olen häntä AHL:ssä ja NHL:ssä nähnyt. Ei ikinä tule olemaan mikään pistenikkari, mutta luotettava alaketjun työmyyrä. Jos pysyy terveenä, niin tulee kehittymään juuri sellaiseksi pelaajaksi, millaiseksi hänen uskottiinkin tulevan varauksen aikaan.
Vaikka JAD pystyisi pelaamaan Lizotten paikalla kolmosen/nelosen keskellä, niin voipi olla että hänen kehityksensä kannalta on hyvä pelata Ontariossa. Iso rooli voittavassa joukkueessa, esim. saa paljon yv-aikaa, mitä ei varmastikkaan saisi, jos pelaisi Losissa. Ja onhan tuossa mukana pelaajapolitiikkaa, koska Anderson-Dolania ei tarvitse ylös/alas-siirroissa käyttää siirtolistan kautta.
Viimeisimmässä Reignin ottelussa ketjut hiukan elivät, mutta pääasiassa mentiin:
Burke – Tynan – Frk
Wagner – Turcotte – Madden
Sodergran – JAD – Fagemo
Dudas – Sutter – Doty
Phillips – Durzi
Gaunce – Spence
Moverare – Grans
Sparks
- Tynan johtaa AHL-veteraaniketjua, mikä on hyökkäyksen syömähammas. Tynan on luova pelaaja/pelintekijä ja Frk laukoo paikasta kuin paikasta ja asennosta kuin asennosta. Burke saa pisteitä kun pelaa kahden tehomiehen kanssa, vaikkei minusta ole sen kummempi pelaaja.
- JAD on pelannut paljon Fagemon kanssa ja kaksikko hakee vielä yhteistä kemiaa. Södergran nostettiin nelosesta tähän ketjuun, kun pelasi alkukaudesta ilahduttavan pirteästi. Ruotsalainen (Johan S.) kuitenkin ilmeisesti loukkaantui viimeisimmässä Abbotsford-ottelussa, farmi-Canucksien AHL-apina Arseneau onnistui vihdoinkin telomaan jonkun Reign-pelaajan telakalle.
- Wagner tuo hiukan kokoa ja särmää Turcotten ja Maddenin rinnalle. Madden on todella terävä laukoja ja haistaa hyvin vetopaikat, mutta ruuminrakenteeltaan aika pieni ja heiveröinen. Eikä ole mikään taituri luistimilla.
- jotkut pienet pelaajat osaavat luistaa taklausten alta pois (esim. Kaprizov), mutta Madden ei, eikä Turcottekaan. Tuntuu siltä että sekä Madden että Turcotte istuskelevat joka ottelussa useamman kerran perseellään taklausten jälkeen. Joskus itse antamansa taklauksen, joskus vastaanottamansa taklauksen.
- Turcottella ja Kuparilla on vuosi ikäeroa. Draftin jälkeen molemmat viettivät vuoden "muualla" - Kupari Suomessa, Turcotte yliopistossa. Ensimmäisenä AHL-vuotenaan Kupari oli aika hukassa ja kausi päättyi pahaan loukkaantumiseen nuorten MM-kisoissa. Pitkän toipumisjakson jälkeen Kupari tuli AHL:ään paljon kypsempänä ja parempana pelaajana ja oli viime kaudella AHL:ssä tuloksentekijä.
- Turcottella on nyt menossa toinen AHL-vuosi ja viime AHL-kauteen verrattuna oikeastaan minkäänlaista kehitystä ei ole näkyvissä. Kovaa luistelua ja liikettä, aktiivista karvausta ja iholle ajoa ja kiekonmetsästystä ja maalin edessä irtokiekon kyttäämistä. Siis yritys on jatkuvaa ja työmoraali korkea, mutta välillä tulee mieleen, että vois sitä kentällä ajatellakin mitä tekee, eikä mennä tekeminen edellä. Jos Turcotte ei ala ymmärtää mitä kentällä oikeastaan kannattais tehdä, niin hänestä ei tule muuta kuin loukkaantumisherkkä kakkos/kolmosketjun energiapelaaja. Onneksi kaveri on vielä nuori ja aikaa fysiikan ja pelinäkemyksen kehittämiseen on ainakin tämä ja ehkä ensi kausikin.