Seuraavaksi vastaan asettuu meidän peikko eli Sharks. Toivottavasti tuohon löytyy nyt paremmat eväät. Mahdollisesti tuohon peliin mukaan saadaan Doughty ja Edler, jotka olivat jo harjoituksissa. Tätä peliä seuraa todella tärkeä Vegas kamppailu. VGK on tuskaillut oman pelinsä kansaa, joten Kings ei saa antaa tuossa pelissä ritareille heidän tarvitsemaansa buustia kevään aurinkoa kohden.
Peikko voitettiin, mutta Ritareille annettiin buustia. Ottelut olivat tapahtumiltaan oikeastaan peilikuvia. Särkiä vastaan Kings vei peliä alussa, teki tarvittavat maalit toisessa erässä, mutta meno alkoi hiljentyä ottelun loppua kohden. Las Vegasia vastaan ensimmäinen erä oli todella vaikea, Kings päästi häviöön johtaneet maalit toisessa erässä ja hallitsi pelitapahtumia kolmannessa erässä.
Kauden ensimmäinen - ja ainoa - voitto San Josesta tuli paljolti Kopitarin kentän ansiosta. Anze onnistui vihdoinkin ylivoimalla ja Kempe katkaisi maalittoman putkensa lopussa tyhjiin. Petersenille nollapeli moitteettomalla esityksellä.
Kasinokaupungissa kotijoukkue oli liikkeellä erinomaisella asenteella ja ansaitsi voittonsa. Kingsien voitto olisi vaatinut Peterseniltä huippuottelua, sillä kokematon puolustus antoi Vegasille aivan liikaa laatuluokan maalintekopaikkoja. Laukaisulukemat (LA 39 - LVK 24) eivät kyllä vastaa pelitapahtumia, sillä Vegas loi vähäisemmällä laukuisumäärällä enemmän laatupaikkoja kuin Kings viivavedoillaan. Lohdutusosuman teki jo tähän mennessä yllättävän kovan maalisaaliin kerännyt Danault (kauden 19 maali ja pelaajan ennätys parani taas yhdellä).
Kokoonpano oli molemmissa otteluissa sama:
Iafallo - Kopitar - Kempe
Moore - Danault - Kaliyev
Vilardi - Byfield - Kupari
Grundstrom - Lizotte - Frk
Maatta - Spence
Edler - Strand
Moverare - Durzi
Petersen
Nuorisolaisten muodostama kolmonen (Vilardi - Byfield- Kupari) on nyt ollut koossa neljä ottelua ja näen siinä todella paljon potentiaalia. Vilardi on ketjut kädet, Kupari jalat ja Byfieldin pitäisi olla keskikroppa.
Vasemmassa laidassa pelaava Vilardi vastaa isolta osalta tilanteiden luomisesta ja ottaa välillä myös aloituksia. AHL-jakson aikana Vilardin laita- ja kamppailupelaaminen on kehittynyt minusta todella paljon ja laiturin puolustusvelvollisuudet hoituvat paremmin kuin sentterin puolustusvelvollisuudet. Eihän GV ikinä tule olemaan edes keskitason luistelija, mutta nähdyissä neljässä matsissa hän ei ole ollut ketjulleen/joukkueelle niin paha rasite kuin mitä hän oli alkukaudesta. Varsinkin päästessään riplaamaan kiekkoa vastustajan maalintakana Vilardi on mukavan vaarallinen syöttökone.
Kupari on AHL:ssä pelannut lähes yksinomaan keskellä ja minusta se on ollut omituinen ratkaisu. Jos kerran organisaatiossa on tarkoituksena tulevaisuudessa peluuttaa suomalaista oikeana laiturina, niin opettaisivat hänet sitten siihen rooliin jo alemmalla sarjatasolla. Kyllä Kupari nytkin pystyy pelaamaan laidassa, mutta vielä hänen pelaamisessaan ei ole luontaisen laiturin suoraviivaisuutta.
Mutta Champagne-ketjussa tai "Kid Line":ssa tai miksi ko. ketjua sitten kutsutaankin on Kuparille sopiva rooli. Kokoa on riittävästi ja otteisiin on alkanut hiljalleen tulla kaivattua särmää/rosoisuutta, jota kahdelta muulta ketjukaverilta puuttuu. Varsinkin AHL:n puolella Kupari on pari kertaa väläyttänyt sääntöjen rajamailla olevia otteita - se on ollut siinä ja siinä ovat taklaukset liian myöhässä vai eivät -, jollaisia kolmosketjun laiturilta sopisi odottaa. Nopeudellaan hän pystyy kompensoimaan Vilardin hidasjalkaisuutta (sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan) ja puolustuspäässä Kupari on selvästi luotettavampi kuin Byfield.
Byfield täyttää elokuun puolivälissä vasta 20 vuotta ja on siis kolme vuotta nuorempi kuin Vilardi ja noin kaksi ja puoli vuotta nuorempi kuin Kupari. Vähän nihkeästi ovat pelit sujuneet QB:ltä viime aikoina, kun oma rooli/pelitapa tuntuu olevan nuorella miehellä hakusessa. Toivottavasti kahden muun ykköskierroksen varauksen kanssa pelaaminen ja heidän kanssaan pelaaminen auttaa Byfieldiä löytämään oman pelityylinsä ja paikkansa joukkueessa/ketjussa.
McLellan puhuu alla olevassa artikkelissa loppupuolella nuorisolaisista ja heidän sopivuudestaan toisilleen. Toivottavasti valmennusjohto antaa kolmikon kemian kehittyä, eikä hajoita ketjua vaikkei tehoja ole Kuparin soolomaalia lukuunottamatta tullutkaan. Avainasemassa on Byfieldin pelin kehittyminen - kunpa hän mahdollisimman nopeasti oppisi suoraviivaisen kyyryluistelun sijaan nostamaan päänsä ylös ja katsomaan missä muut joukkuetoverit sijaitsevat ja minne he ovat menossa.
Back at it, Insiders. The Kings skated this morning at Toyota Sports Performance Center, coming off of yesterday’s defeat against Colorado. We’ve touched on this storyline a few times here during the stretch run, and it’s worth mentioning again. In this immensely heavy stretch of games...
lakingsinsider.com
edit.
Siirtoajan umpeutumista odotellessa pari siirtouutista Kings-rintamalta.
Vanha Kings-varaus
Thomas Hickey on lainattu Isles-organisaatiosta täyttämään Ontarion pakkivajetta. Tällä hetkellä Losin kokoonpanossa olevista puolustajista yli puolet aloitti kautensa Reignin riveissä (Durzi, Spence, Moverare, Strand).
Yliopistopelaaja
Taylor Wardin kanssa on tehty sopimus. Koska Kings ei ole varannut lihalaitureita, niin heitä joudutaan hankkimaan yliopistoista valmistuneista UFA-pelaajista. 23-vuotias oikea laita ja entisen NHL-pelaaja Dixon Wardin poika. Aloittaa ammattilaisuransa Ontariossa ja täyttää siellä ylösnostojen aiheuttamaa laiturivajetta.
Eliteprospects.com hockey player profile of Taylor Ward, 1998-03-31 Buffalo, NY, USA USA. Most recently in the AHL with Ontario Reign. Complete player biography and stats.
www.eliteprospects.com