Mainos

Los Angeles Kings 2018–2019

  • 90 499
  • 328

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Minä ajattelin, että tässä oli ensimmäinen askel tyhjennysmyynnissä/uudelleenrakennuksessa ja olin kauppaan ihan tyytyväinen.

Voi toki olla. Kuitenkin tämänkaltainen "alisuorittaja alisuorittajaan" -kauppa on profiililtaan enemmän "herättelyä", kun taas Carterin kauppaaminen olisi ollut "statement", että nyt ollaan uuden äärellä.

Toiveissa tietenkin olisi suht totaalinen uudelleenrakennus. Kaupan pitäisi olla jokaisen alle 25-vuotiaan pelaajan, mutta realistisesti ajatellen Blake tuskin myy Kopitaria tai Doughtyä, ja Brown tai Phaneauf eivät kellekään noilla sopimuksilla kelpaa. Lisäksi Quick on loukkaantuneena.

Paras vaihtoarvo on varmasti juuri Iljalla ja Carterilla sekä parivaljakolla Muzzin/Martinez. Toffolia en ensimmäisenä myisi. Muu porukka onkin sitten enemmän tai vähemmän selitys sille, miksi ollaan viimeisenä.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Kuitenkin tämänkaltainen "alisuorittaja alisuorittajaan" -kauppa on profiililtaan enemmän "herättelyä", kun taas Carterin kauppaaminen olisi ollut "statement", että nyt ollaan uuden äärellä.

Olen tässä samalla kannalla. GM Blake kauppasi pois tulevilta vuosilta caphittiä ja suositun Pearsonin kauppaamisella mielestäni ennen kaikkea lähetti viestin tietyille pelaajille (Toffoli etunenässä), että kaupat jatkuu, jos homma ei lähde käyntiin.

Mutta kyllä tässä uuden äärellä ollaan, tuo vaadittava voittomäärä lopuista peleistä on niin suuri, etten usko nykyisen joukkueen siinä onnistuvan. Jos joukkueessa olisi edelleen Richardsin ja Williamsin kaltaisia tahtopelaajia, voisi onnistua. Olen mielelläni väärässä tässä asiassa.

Tässä on ennen tradelinea tai viimeistään tulevana suvena joukkueesta poistunut Kovalchuk, Carter, Hagelin, Thompson, jompikumpi Muzzin tai Martinez. Mahdollisesti myös Toffoli ja Clifford. Se mitä Blake saa näistä vastineeksi vaikuttaakin paljon sitten myös hänen tulevaisuuteensa Losin GM:nä.

Kopitar, Doughty ja Brown pidetään jonkinlaisena jälleenrakennuksen runkona, jos nämä vain niin haluavat. Quick myös, kunnes joku (Seattle?) saattaa hänet napata. Lombardi nyki kaupoilla nuo tahtopelaajat (Williams, Richards, Greene, Mitchell) mestarijoukkueisiin. Samaa kaavaa pitää tulevaisuudessa käyttää myös, koska valitettavasti tuo Holy Trinity + Brown ei sitä karismaa omaa.

Ensi kaudella sitten Kempe, Rempal, Wagner, Amadio, Iafallo ja Anderson-Dolan isompiin rooleihin. Puolustukseen Brickley, kysymysmerkein Clague ja Ladue. En itse usko, että Vilardia koskaan nähdään tositoimissa.

Ensi yönä Match of the Weak, menneiden vuosien Clash of Titans -kamppailu Blackhawksia vastaan. Edelleen Go Kings Go!
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Aika kirjoitella täältä "reservistäkin" pitkästä aikaa, kun kuninkaallisessa leirissä tapahtuu. Oma seuraaminen on ollut jo vuosia kokonaisten katsottujen pelien tasolla ihan huumoriluokkaa, mutta silti päivittäin on jaksanut seurata videon, raportin ja analyysin muodossa Kingsin toimintaa. Vaikka viimeiseen kolmeen-neljään kauteen ei montaa peliä ole ehtinyt katsoa kokonaisuudessaan, on tässä pitkältä ajalta vankka tuntuma joukkueeseen ja koko nykyisen joukkueen olen nähnyt ensiaskeleensa liigaan ottavan.

Palstan harvalukuisten Kings-fanit jakautuvat näkemyksissään seuran tulevaisuuden ja Blaken suunnitelmien suhteen, mutta itse olen @heikkik kanssa samoilla linjoilla. Toivon Pearson-kaupan kertoneen nimenomaan todellisesta muutoksesta joka on aluillaan. Vaikka Kalifornia onkin yllättävänkin hyvinvoivaa kiekkoaluetta tänä päivänä, ei LA:n katsomot silti pysy loppuunmyytyinä ilman jatkuvaa menestystä. Ensi keväänä tulee viisi vuotta kuluneeksi todellisesta menestyksekstä, enkä näe valitettavasti millään tasolla mahdollisena että sitä jatkossakaan saavutetaan ilman täydellistä uudelleenrakennusta.

Viisi vuotta on pitkä aika huippu-urheilussa, ja niin kovasti kuin sympatiani ovatkin Kingsin rungon puolella, ei seura urheilullisessa mielessä saati bisneksen - eli sen tärkeimmän - näkökulmasta ole millään tasolla järkevässä kunnossa. Ajattelin pitkään, että ehtisin nähdä modernin Kingsin klassikkocoren livenä Staplesilla, mutta nyt toivon että näin ei käy. Tällä kaudella en ole vielä Amerikkaan lentämässä, ja jos runko ei muutu vuoden 2019 aikana, on joukkueen johdossa tehty pahoja virhearviointeja.

Joku tuossa ylempänä hyvin totesikin, että oliko se Sutterin hyvyyttä millä bottom6:n puukäsistä saatiin kaksinkertaisia Cup-voittajia, ja kyllä itse tähän kallistuisin. Toki sen kirkkaimman saavuttaminen on NHL:äkin osin sattumaa, pitkästä kaudesta huolimatta, ja pudotuspelien momentum sekä henkimaailman hommat ratkaisevat joskus kiekon pomppivan odottamattakin. Silti kaksi kannua kolmeen vuoteen Dwight Kingin, Jordan Nolanin ja Kyle Cliffordin kaltaisten sankareiden pelatessa kokoonpanossa ei ole täyttä sattumaa.

Kingsin runkohan ei ole sinänsä muuttunut järisyttävästi, mutta ikää on tullut lisää kaikille se viisi vuotta, Sutterin pelitapa vanhentui, joukkue on raskasjalkainen, management (DL) ehti myydä kaikki prospectit, Quick ei pysy enää kasassa eikä Kopitar-DD-Quick muutenkaan enää ole nuoria, ja niin edespäin. Kingsillä ei ole tällä hetkellä oikein mitään mikä tarjoaisi valoa lähivuosille perusjees-tasoa enempää, ja sitä suuremmalla syyllä paketti pitäisi pistää palasiksi sitä nopeammin mitä nopeammin. Mukavahan se on ollut katsoa Kovalchukin pirteyttä eikä ajatuksena ole mitenkään mukava nähdä jotain Trevor Lewiksen kaltaisia ikisotureita toisessa paidassa, mutta on realiteetti että kannattaa pistää lihoiksi kaikki mitä voi. Ei tuolla ole juurikaan koskemattomia pelaajia, ja vaikka Carts, Jazz Hands, Cupcake ja kumppanit ovatkin vuosikausien varrella saavuttaneet lämpimän aseman fanien mielessä, ei rationaalisen joukkueenjohdon tulisi ajatella mitään muuta kuin että miten seura nousee tästä mahdollisimman nopeasti modernin päivän nuoreksi jääkiekkojoukkueeksi.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Kingsillä ei ole tällä hetkellä oikein mitään mikä tarjoaisi valoa lähivuosille perusjees-tasoa enempää, ja sitä suuremmalla syyllä paketti pitäisi pistää palasiksi sitä nopeammin mitä nopeammin.

Tuon kolmen vuoden menestyksen jälkeen elättelin ajatusta, että Kings pysyisi sellaisena paremman kolmanneksen joukkueena lännessä, joka olisi erittäin hankala kohdata aina playoffeissa. Viime vuosina olen ymmärtänyt, että noi mestaruusvuodet tuskin palaavat ja pitää olla tyytyväinen, että ne toteutuivat. Tuolla on aika monta muuta joukkuetta, jotka kaikkein komeimmasta edelleen vain haaveilevat. Tämä tulee olemaan pitkä ja kivinen tie edes tuohon paremman kolmanneksen joukkueeksi. Lohtua saa Anaheimin taaperruksesta toki, mutta masennus iskee, kun näkee heidän nuoremmat pelaajat vs. Los Angeles.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Blackhawks nurin rankkareilla ja Nashvilleltä päihin kolmannen erän väsähtämisen myötä.

Nashville -peli oli yllättävän laadukasta Kings-kiekkoa kaksi ekaa erää, mitä nyt tuleva ykköskassari joutui paiskimaan töitä ja Nashvillen ukot keskittyivät ampuilemaan plekseihin.

Positiivista Cal Petersen maalilla. Ei näytä päätä huimaavan hyppy vaisuhkon OHL-kauden alusta isoon showhon. Myös Desjardinsille plussaa ennakkoluulottomasta peluutuksesta ( Thompson yv:llä). Kolmoskenttä on myös Hagelinin tulon myötä parantunut.

Negatiivista Forbort. Aivan luokaton peli Nashvillessä. Jäähyjä, huonoja syöttöjä ja sijoittumisia. Iso, mutta pehmeä ukko ei oikein sovellu nykyänäriin. Phaneuf hidas, iso ukko, mutta ilkeä sellainen.

St.Louis sitten seuraava matkakohde.

Go Kings Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Sai kyllä hieman balsamia haavoihin tuosta Bluesin kaatamisesta, kun Yeo sai monoa ottelun jälkeen. Toki asia oli varmaan päätetty jo aikaisemmin (tuloksesta viis). Muuten aika Kingsmäinen ottelu ja vastustaja pelasi vaisusti. Cal Petersen on ollut kyllä erinomainen, vaikka alkukausi AHL:n puolella ei luvannut kauhean hyvää. Jotenkin hauska seurata maalivahtia, joka pelaa räpylä oikeassa kädessä. En tiedä hämääkö se vastustajaakin enemmän. Ens yönä vastaan asettuukin NHL:n kuumin ykkösketju, joten todennäköisesti kiire tulee. Tosin viime kaudella vietiin kaikki kolme kohtaamista maalierolla 12-3, mutta se onkin mennyttä se.

Quick on jo käynyt jäällä pari kertaa treenamassa aika aktiivisesti. Ainakin liike näytti olevan kondiksessa, kun näin jonkun videon jossa Jon treenasi Ranfordin kanssa. Vaikka Quick palaisi takaisin, niin kelkka tuskin kääntyy. Toivon vain, että Quick pääsee omalle tasolleen takaisin vielä. Nää loukkaantumiset on alkanut syödä miehen tasoa aika dramaattisesti. Toki kun nuo menestyshaaveet on kuopattu jo, niin Quickin tason pitää nousta ehkä enään vain kauppaamista ajatellen.

Kattelin hieman noita kahden edellisen draftin poimintoja ja miten herrojen kaudet ovat tähän asti sujuneet:

Akil Thomas pelannut hyvin OHL:n puolella: 17 ottelua, 8+19, +10. Thomasista olis kiva tietää lisää, jos joku on otteita nähnyt.
Rasmus Kuparilla myös alkanut kausi mainiosti: 20 ottelua, 6+9, +4. Kärpät on toki operoinut koko kauden vahvasti, joten sekin avittaa tuloksen tekemisessä.

Muuten onkin aika mitäänsanomattomia lukuja varauksilla, mutta sehän on ollut jo pitkään selvää, että pooli on köyhä.

Tälleen sivuhuomiona: WHL:n puolella varaamaton Brett Leason on takonut hurjaa jälkeä Prince Albert Ridersin paidassa. Osakkeet hyvin nousussa tällä 1999 syntyneellä rightin puolen centterillä. Niitä late pickejä ykköskiekalta kahmimaan tammikuussa ja varaamaan "uusi Carter" yli-ikäisenä, kuten Tanner Pearson varattiin aikanaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Quick on jo käynyt jäällä pari kertaa treenamassa aika aktiivisesti. Ainakin liike näytti olevan kondiksessa, kun näin jonkun videon jossa Jon treenasi Ranfordin kanssa. Vaikka Quick palaisi takaisin, niin kelkka tuskin kääntyy. Toivon vain, että Quick pääsee omalle tasolleen takaisin vielä. Nää loukkaantumiset on alkanut syödä miehen tasoa aika dramaattisesti. Toki kun nuo menestyshaaveet on kuopattu jo, niin Quickin tason pitää nousta ehkä enään vain kauppaamista ajatellen.

Maalivahtipeli Quickin poissaollessa ei ole ollut Losin ongelma, sillä sekä Cambell että Petersen ovat pelanneet aloittamissaan otteluissa paremmin kuin Quick omissaan. Ongelma on maalinteko, sillä Kings joutuu tekemään jokaisen maalin eteen aivan hemmetisti töitä. Olen kanssa miettinyt tuota mahdollisuutta kaupata Quick, mutta hänen loukkaantumisherkkyytensä ja jäljellä olevan sopimuksen pituus (tämän kauden jälkeen vielä neljä vuotta 5,8 mil per kausi) on kyllä lähes mahdoton kaupattava. Takaisin päin joutuisi ottamaan ainakin yhden huonon sopparin. En tiedä suostuisiko esim. Carolina vaihtamaan Scott Darlingia Quickiin.

Kopitar on piristynyt viime otteluissa, mutta Kovalchuk-Carter-Toffoli -trio on ollut välillä suorastaan huono. Kolmosketju Hagelin-Kempe-Luff tekee paljon enemmän töitä ja saa aikaan laadukkaampia tekopaikoja kuin nimekäs kakkosketju. Luff pelasi Bluesia vastaan lyhyen NHL-uransa parhaan ottelun (uran ensimmäinen piste/maali). Tosin aivan pelin lopussa hän epäonnistui kaksi kertaa keskialueelle purussa ja oli todella lähellä ettei sankarista tullut sylkykuppia.

Mike Amadio on ilmeisesti lähetetty Ontarioon ja hänen tulevaisuutensa NHL:ssä on kyseenalainen - ainakin Kings-organisaatiossa. Ennen runkosarjan alkua nuorelle miehelle oli tarjolla kolmos/nelosketjun sentterin paikka, mutta sekä Stevens että nyt Desjardins eivät ole olleet tyytyväisiä hänen näyttöihinsä sen paremmin sentterinä kuin laiturinakaan. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että sekä Luff että Austin Wagner ovat ohittaneet Amadion pelipaikkataistelussa. Mutta onhan kautta vielä kolme neljännestä jäljellä. Coloradon jälkeiset viisi ottelua saman divisioonan joukkueita vastaan kertoo paljon mihin suuntaan paatti on menossa. Vancouver on pahassa luisussa (viiden ottelun tappioputkessa) eikä Edmontonin kausikaan mitään ruusuilla tanssimista ole ollut. Molemmat ovat kyllä tehneet maaleja paljon enemmän kuin Kings, mutta niin ovat melkein kaikki muutkin joukkueet.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Avs 21/82

Ottelu alkaa Phaneufin 1000 pelin seremonioilla. Upea saavutus, mutta kyllä hieman hymyilytti, kun kerrottiin Calder Trophyn voittamisesta ja Norris ehdokkuudesta 10 vuotta sitten. Alas on vajottu noista ajoista.. tai no muut ovat menneet ohi. No se siitä Phaneufin lynkkaamisesta. Hupsuttelu jatkuu pelin alkaessa, kun selostajakaksikko kertoo Kovalchukin kuuden ottelun kuivasta kaudesta ja Carterin viiden ottelun kiikareista. Kovyn tilalle kakkosvitjaan onkin siirretty Clifford.. Onnea Carter.

Ekat 10min on aikamoista sähläämistä jälleen kerran. Molemmilla joukkueilla on paljon ongelmia saada laadukkaasti kiekkoa liikkeelle. Clifford ottaa roolia jäähyn muodossa. Ylivoimalla ei voi kuin ihailla MacKinnonin vispaamista ja Barrie viileää pelaamista viivassa. Se on kuitenkin Avsin 2.YV, joka iskee. 100-0 hävitty aloitus, Kerfoot kiertää ja syöttää Söderbergille, joka pelaa takatolpalle hiipivälle Kameneville ja koko Kings pakka seuraa vain kiekkoa tilanteessa.

Kings ei saa mitään aikaiseksi kiekollisesti ja alueelle meno on tuskaista. Avs on joka puolella aktiivisempi. Sitten kuin tyhjästä Kings iskee. Toffoli heittää dumpin Varlamovia kohti ja ei saa kiekkoa kiinni. Clifford on ensimmäisenä irtopalassa ja tökkää kiekon maaliin. Käsittämätön tuuri käy tilanteessa ja onko Clifford vastaus maalinteko-ongelmiin?? Kovy kuitenkin pilaa flown ja ottaa jäähyn hyökkäyspäässä. Jäähyä kuluu seitsemän sekuntia kunnes Avsin ykkönen kirjauttaa tehot taululle. Taas hävitään aloitus ja kiekko käy Landy, Barrie, Landy, Rantanen, MacK kauhealla tahdilla. Nyt ei voi AV:ta enään syyttää, kun en edes itse kerennyt nähdä kiekon etenemistä.

Kokonaisuutena täysin Avsin erä ja tasoero vain kasvoi erän loppua kohden. Kings ei vain kykene pelaamaan kiekolla tarpeeksi laadukkaasti.

Toinen erä tarjoaa heti mahdollisuuden tasoitukseen ylivoiman muodossa. Erikoistilanne on kuitenkin aikamoista taistelua. Se kyllä mietityttää, että ketä toi Doughtyn hämylämäri enään hämää? Sen jälkeinen syöttö on aina todella vaikea. Kings saa ihan hyvän vaihteen päälle ja Avsilla on vaihteeksi vaikeaa. Zadorov lähtee toisen kerran peräkkäin boksiin. Ylivoima pyörii ihan kohtuullisesti ja Doughty saa toimitettua pari hyvää pommia maalille. Ei kuitenkaan toivottua tulosta.

Ja kun itse ei hyödynnä, niin kaveri iskee. Avs saa vihdoin hyökkäysalueelle pelin pyörimään rauhassa. Nemeth toimittaa viivasta maalille ja liikkuvat maskit hämäävät Peterseniä. Sitten alkaakin jäähysuma. MacK kiehuu ja ottaa boksia. Sitten ottaa Cole estämisestä ja Kopitar sukeltamisesta. Ylivoima sohitaan kulmissa ja omissa. Perään MacK karkaa läpi ja Muzzin ottaa jäähyn kampituksesta. Kun vierasjoukkueen YV on tätä luokkaa koko illan, niin on aivan turha kerjätä verta nenästä. Colin Wilson lisää lukemiksi 4-1 ja HotWheels sekä MacK nappaa syötöt. Landyn mahtava peli laidassa avaa tilaisuuden Avsille ja Rantasen maaginen lätty on kyllä upeaa katseltavaa.

Kings oli toisen erän parempi joukkue jäällä, mutta kaveri iski silti kaksi maalia enemmän. Liikaa virheitä ja riskien ottaminen maksaa paljon. Boksista pelejä ei voiteta. Kahteen erään 12 kiekonmenetystä.. tsiis.

Avsille riittää kolme minuuttia päätöserässä pelin tappamiseen. Barrie lämää 5-1 pomppujen avittamana ja 6-1 iskee Zadorov, joka saa polkea kunniakujaa pitkin maalille. Järkyttävää puolustamista. Petersenille riittää tää touhu ja Budaj joutuu seuraavaksi tulilinjalle.

Yleisö masentuu viimeistään tässä vaiheessa ja ihan syystäkin. Calvert ohjaa vielä 7-1 tilanteeksi ajassa 48:24. Taas aloitustappio 100-0 ja toimitus viivasta. Tässä vaiheessa peliä 13 Avs pelaajaa on napannut itselleen tehomerkinnän.

Luff tuo valoa synkkyyteen uran toisella maalilla. Mies unohtuu vapaaksi ja tarkka näpy takakulmaan uppoaa. Wagner iskee hetken päästä uran ensimmäisen ja Luff kirjaa syötön. Ironisesti Wagner tuulettaa maalia riemuiten. No sudoaan nämä onnistumiset juuri näille ukoille. Harmi, että katsomossa on enään 1/4 katsojista todistamassa maaleja.

Kokonaisuutena surkea esitys taas. Vaikuttaa välillä siltä, että Kingsin ukot pelaa kaikkia omaa peliään. Yhteisen sävelen löytäminen on todella vaikeaa ja vastustaja saa aivan vapaasti käydä iskemässä maalit, kun vain malttaa tarpeeksi. Enää 60 peliä kärsimystä jäljellä.

Voisin melkein hypätä Avsin kelkkaan tälleen kätevästi loppukaudeksi. Rantanen ja MacK kaksikko on kyllä mahtavaa seurattavaa. Avsin muu osasto on selkeästi ottanut isoja steppejä syksyn aikana ja vastannut secondary scoring huutoon. Oispa meilläkin sellainen osasto.. tai edes ykkösketju.


Go Kings Go!
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mites tää Kovalchuk? Ennen koutsin vaihtumista raporttien mukaan Kingsin paras ja nyt ilmeisesti WD:n koirankopissa? Tuosta kun Kovalchuk nostaa kytkintä niin tulee aika kovat cap penaltyt.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Mites tää Kovalchuk? Ennen koutsin vaihtumista raporttien mukaan Kingsin paras ja nyt ilmeisesti WD:n koirankopissa? Tuosta kun Kovalchuk nostaa kytkintä niin tulee aika kovat cap penaltyt.

Nämä Desjardinsin pelaajakuviot varsin mielenkiintoiset. Palkinnut pelaajia hyvästä pelistä ( Thompson ylivoimassa, ei helvata / Clifford kakkosen laidassa) ja työntänyt Kovalchukin sinne syvälle penkin päähän (jotain 6 minuuttia peliaikaa viime yönä. Palkattiin yv-mieheksi, mutta ei pääse pelaamaan kunnolla ylivoimaa. Jämäsekuntteja kakkosyv:ssä. Mä en oikeasti tätä kuviota ymmärrä, tossa viime yön pelissä heitti Kempelle sellaisen passin, josta esim. Thompson saa vain unelmoida. Mutta en mä oikein ymmärtänyt tätä Desjardinsin palkkausta tähän väliin alun alkaenkaan. Kai se GM:kin kohta kyselee koutsilta, että missä mennään ton Kovalchukin peliajan ja palkan kanssa. Ei oo siis todellakaan ollut huono toi numero 17.

Brownille hattutemppu ja voitto kotiin. Ei aiheuttanut hirveitä riemunkiljahduksia.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Nuo Cliffordit ja Thompsonit on kyl käsittämättömiä pelaajia jossain 2. ketjussa ja ylivoimassa. Kovylla on kevyt yhdeksän pelin kiikariputki menossa ja sen aikana -7 saldo. Eli ei toi kopitus ihan turhasta oo tullu. Mun mielestä iso ongelma on siinä, että Ilya siirtelee vastuuta koko ajan. Ei Kingsil oo ketään joka laittais sen syötöistä sisään. Varsinkin tuossa YV:llä odottaakin enemmän vetoja herralta. Tuossa yhdeksän pelin otannassa #17 laukonut vain 15 kertaa maalia kohti. Eihän toi Kingsin taaperrus auta asiaa, mutta on tää aika huolestuttava slumppi.

Luin jostain, että McLellanin suuntaa ois käyty keskusteluja. Kuulostaa ainakin paremmalta raykaisulta kuin WD.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aika nopeasti Willie on saanut "kehuja" peluutuksistaan. Vancouverissa hän pisti Jayson Megnan ykkösylivoimaan ja piti siellä vaikka tulosta ei tullut. Brandon Sutter pelasi myös ykkösylivoimassa kauden ensimmäiset 75 peliä vaikka tuokaan ei toiminut. Megna on nykyisin farmissa mihin kuuluu ja Sutter ei ole noiden WD:n kausien jälkeen ylivoimaa pelannut.

Playoffeissa hän pyöritti runkosarjan tavoin 1-2-3-4 -ketjurivejään oli tilanne sitten mikä tahansa. Sedinit pelasivat identtiset minuutit runkosarjaan nähden (tuohon aikaan Kaksoset olivat vielä yli 70 pisteen pelaajia) ja ykköspari Edler-Tanev samoin, vaikka Flames ei saanut heitä vastaan juuri mitään aikaan. Flames sen sijaan samalla kuormitti kärkeään tärkeillä hetkillä kuten pitikin. Hyökkäyksessä nähtiin WD:n aikana esimerkiksi sellainen erikoisuus, että nelosketjun Ronalds Kenins pelasi playoff-sarjan avauspelissä enemmän tasakentin kuin ykkösketjun Daniel Sedin.

Noista WD:n peluutuksista fanit kävivät ymmärrettävästi kuumina oikeastaan alusta lähtien ja kauden aikana pelaajienkin sanainen arkku alkoi aukeamaan. Tuohon aikaan Canucksin äänitorvina olleet Sedinit eivät toki lynkanneet valmentajaansa medialle, mutta rivien välistä luettuna pelaajan tietäen esimerkiksi Daniel Sedinin lausunto; "As a player you always want to play more, but it's up to the coach and he is going to do what's best for the team. So we have to trust him. It's a fine line, though. We could have probably played a bit more but this is how we played throughout the year." ..on suoraa huutoa valmennuksen suuntaan tuosta peliajasta.

Kuvittelin jo WD:n jotain oppivan tuosta peluutuksesta, mutta ei nyt ainakaan siltä näytä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mutta en mä oikein ymmärtänyt tätä Desjardinsin palkkausta tähän väliin alun alkaenkaan.
...
Brownille hattutemppu ja voitto kotiin. Ei aiheuttanut hirveitä riemunkiljahduksia.

Ei Desjardinsin ole tarkoitus saada joukkuetta voittamaan ja nousemaan pudotuspeleihin - kunhan vaan seisoo vakavana penkin takana tämän kauden loppuun asti. Näin Marco Sturm saa tällä kaudella rauhassa tutkailla sekä omaa joukkuetta että vastustajia ja hypätä ensi kaudella puikkoihin. WD haluaa joukkueen pelaavan fyysisemmin kuin Stevensin aikaan ja ainakin silmäarvioilta joukkue taklaakin enemmän kuin alkukaudesta. Desjardinsin linjauksesta ovat hyötyneet Thompson, Clifford, Kempe ja Wagner sekä pakeista Phaneuf. Tosin jos sekä Lewis että Hagelin olisivat terveinä, niin todennäköisesti Wagner ja Amadio pelaisivat Ontariossa eikä Los Angelesissa.

(P)onnettoman Vancouver-matsin jälkeen joukkue teki ryhtiliikkeen ja Edmonton-ottelun ensimmäiset 10 minuuttia oli kauden parasta Kings-kiekkoa. Eikä loput 50 minuuttiakaan mitenkään surkeaa ollut. Kolmen maalin ero oli kuitenkin pelitapahtumiin nähden liian iso, mutta Petersen pelasi taas kerran hemmetin hyvin. Mutta todennäköisesti pari-kolme seuraavaa peliä onkin sitten aivan hirveää kuraa.

Vaikka Kovalchuk on joutunut WD:n koirankoppiin, niin yhtä hyvin siellä voisi istua Jeff Carter tai Tyler Toffoli. Toffolihan otti Kovyn paikan ykkösylivoimassa, mutta katotaan nyt miten kauan ja miten hyvin nykyinen viritelmä toimii.

Jos kuluvasta kaudesta hakee joitakin positiivisia asioita, niin yksi on Cal Petersen, toinen Matt Luff ja jaetulla kolmannella tilalla Jack Cambell ja Austin Wagner. Kausi on vasta alkupuoliskollaan, mutta sekä Petersen että Luff näyttävät NHL-pelaajilta. Vaikkei Luff ehkä ole hyvän joukkueen top 6 -pelaaja, mutta hänessä on ainesta hyväksi kolmos tai tosi hyväksi nelosketjun pelaajaksi. Tekee kentällä fiksuja ratkaisuja, syöttää hyvin eikä ole maalin edessä ihan kädetön. Luistelu on siinä ja siinä eikä ole fyysisesti aloitteellinen, mutta pärjää kaksin/laitakamppailuissa yllättävän hyvin. Wagnerin peli perustuu huippunopeaan luisteluun, sillä muuten hän on pelaajana raakile. Sen sijaan että hän pelaa pienessä roolissa alle kymmentä minuuttia NHL:ssä, hänen pitäisi pelata AHL:ssä parikymmentä minuuttia isossa roolissa. Wagner voisi olla NHL:ssä alivoimapelaajana todella hyödyllinen, jos vain oppisi lukemaan peliä paremmin. Välillä näyttää siltä, että Wagner kiitää sinne minne jalat vievät, eikä paljoa mieti onko ko. paikka pelin kannalta paras mahdollinen paikka.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Quick aktivoitu IR-listalta ja Lewis taasen asetettu kyseiselle listalle. Budaj lähti farmiin ja samalla Vilardi conditioning assignmentille Ontarion riveihin. Gabe ei varmasti sadetta saa aikaan, mutta hienoa nähdä mihin selkävaivainen poika pystyy.

Kovalchuk oli treeneissä taas nelosessa Thompsonin ja Rempalin kanssa. Herran huumoria koetellaan vai onko tää nyt ovelaa tankkaamista? Pidetään aseet tylsinä ja tehottomina.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Voittoputki päällä. Kopitarilla ja Brownilla pisteputki päällä. Ja Luffin neljän matsin maaliputki poikki. Rookiekauden maaliputkessa pääsi Robitaillen tuntumaan.

Kun on pari kautta katsellut Shorea ja Dowdia ja ketä näitä nyt on ollutkaan rookieina alaketjuissa, niin Luff on kyllä piristävä poikkeus. Ehkä jonain päivänä Lucky Luff.

Satuin vilkaisemaan edelliskauden viestiketjua ja tässä ollaan nyt kahdeksannella sivulla. Viime kaudella päästiin sivulle seitsemän. Huonoista ajoista riittääkin aina enemmän märehdittävää. Hienoa kun dynastiajoukkue edelleen kiinnostaa.

GO KINGS GO!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Satuin vilkaisemaan edelliskauden viestiketjua ja tässä ollaan nyt kahdeksannella sivulla. Viime kaudella päästiin sivulle seitsemän. Huonoista ajoista riittääkin aina enemmän märehdittävää. Hienoa kun dynastiajoukkue edelleen kiinnostaa.

Kesästä lähtien riittänyt kyllä paljon pohdiskeltavaa. Kovalchuk, joukkueen menestys, maalivahdit, olemattomat prospektit.. Hyvä että porukka jaksaa jakaa ajatuksiaan näinä synkkinä aikoina. Ollaan sitten hiljaa, kun voidaan taas taistella kannusta.

Luff on kyllä ollut hyvä piristysruiske. En usko, että tuo pistetehtailu jatkuu aivan samalla tasolla enään, mutta kaikki mitä taululle ilmestyy on plussaa tulevaisuutta ajatellen. Brown ja Kopitar alkaa löytää viime kauden menoaan, mutta tuo Carter, Toffoli, Kovy osasto vetää edelleen kyllä surkuhupaisaa slumppia.

Cal Petersen pelas taas erinomaisen ottelun ja Quick on saanut loistavan haastajan tästä kaverista. Tuskin ihan vielä Quickiä syrjäyttää, mutta näyttää erinomaiselta tuo työskentely. Iso syy miksi Kings on näitä voittoja napsinut. Campbellin paluu varmaan ajaa Calin takaisin Ontarioon, mutta saapahan sekin jengi takaisin molarin, jolla on loistava itseluottamus.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Toivottavasti Kingsin organisaatiossa ollaan nyt hereillä ja poimitaan waivereista tuo Zykov takaisin kotiin. Kerran ku päästään vielä ekana nappaamaan.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Toivottavasti Kingsin organisaatiossa ollaan nyt hereillä ja poimitaan waivereista tuo Zykov takaisin kotiin. Kerran ku päästään vielä ekana nappaamaan.

Samaa tuossa pohdiskelin. Jotenkin luulisi Kingsin olevan mukana Nylander-jahdissa, jonka pitäisi ratketa parin päivän sisällä. Toivottavasti ei vie Blaken fokusta täysin.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Perhana heti, kun pääsee koko pelin katsomaan Kovalchukia, niin day-to-day...
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Ei kyllä ollut Kingsillä mitään jakoa Calgaryssa. Flames oli selkeästi parempi joukkue, mutta aivan järkyttävän huonoa tuuria punasilla läpi pelin. Mulle ei aukea se miksi maalivahti pitää ottaa niin myöhään pois. Kingsillä on muutenkin karmeita vaikeuksia saada kiekko alueelle, joten sille pitäis jättää aikaa mahdollisimman paljon. Se on ihan sama tuleeko se maali tyhjiin 3 minuuttia vai 30 sekuntia ennen loppua. Nytkin Kings pääsi vaivoin alueelle ja ekan syötön jälkeen hupskeikkaa oli 3 vs. 0 hyökkäys käynnissä omiin.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Kings poimi venäläisen laiturin Nikita Scherbakin waivereista. Ihan potentiaalisen oloinen kaveri tuomaan alempiin ketjuihin lisää tehoja. Kausi ilmeisesti mennyt loukkaantumisten vaivaamana.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kings poimi venäläisen laiturin Nikita Scherbakin waivereista. Ihan potentiaalisen oloinen kaveri tuomaan alempiin ketjuihin lisää tehoja. Kausi ilmeisesti mennyt loukkaantumisten vaivaamana.

Kun ilmaiseksi sai ja sopimus päättyy tähän kauteen, niin voi tuollaistakin kaveria kokeilla. Jos siirto mahdollistaa Amadion tai edes Rempalin lähettämisen takaisin AHL:ään, niin hyvä juttu. Ontario kaipaa kunnon ykkössentteriä ja pisteitä tekevää laituria. Oikeastaan Reign kaipaisi ykkössentteriä (Amadio), hyvää oikeaa laitaa (Luff) ja nopeaa vasenta laituria (Wagner), mutta ei kaikkia kolmea voi alas lähettää kun sairaslistalla on Lewis, Kovalchuk, Hagelin ja pitkäaikaispotilas Brodzinski.

Vilardi on nyt pelannut kaksi ottelua AHL:ssä ja pisteitä ei vielä ole tullut. Hovenin (Gabe Vilardi Notebook: Pro Debut Thoughts, And Not Expected in LA Until 2019) mukaan suunnitelma olisi, että kolme + kaksi peliä AHL:ssä, sitten jos mahtuu Kanadan joukkueeseen, niin junnujen MM-kisoihin, joiden jälkeen tilanne katsotaan uudelleen. Toivottavasti Vilardi pääsee kisajoukkueeseen, sillä olisi mukava nähdä kisoissa kärkilupaukset Kupari ja Vilardi sekä Ruotsin riveissä Johan Södergran. Bulat Shafigullin tuskin mahtuu Venäjän joukkueeseen.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Ontario kaipaa kunnon ykkössentteriä ja pisteitä tekevää laituria. Oikeastaan Reign kaipaisi ykkössentteriä (Amadio), hyvää oikeaa laitaa (Luff) ja nopeaa vasenta laituria (Wagner), mutta ei kaikkia kolmea voi alas lähettää

No nyt tarttui waivereista haaviin Brendan Leipsic. Taas tuleva RFA heitetään kolikkoa osastolle. Ehkä näillä muutamalla poiminnalla saadaan nuo mainitsemasi kaverit Ontarion puolelle isompaan rooliin. Hyviä täytemiehiä poimittu ja kaikki tehot on plussaa. Molemmilla on myös potentiaalia saada muutaman vuoden jatkopahvi.

Quick pelasi aivan maagisen pelin Canesia vastaan. Kentällä hyvin tiukkaa vääntöä ja molemmilla oli paljon tontteja ratkaista peli. Osalla Kingsin kavereista on sen verran märkää ruutia, että ei meinaa osua millään punaisten sisään. Tuskan aistii ruudun läpi.

Edit.

Anderson-Dolan, Vilardi ja Villata on mukana Kanadan U20 leirillä, johon on valittu 34 pelaajaa.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
No nyt tarttui waivereista haaviin Brendan Leipsic. Taas tuleva RFA heitetään kolikkoa osastolle. Ehkä näillä muutamalla poiminnalla saadaan nuo mainitsemasi kaverit Ontarion puolelle isompaan rooliin. Hyviä täytemiehiä poimittu ja kaikki tehot on plussaa. Molemmilla on myös potentiaalia saada muutaman vuoden jatkopahvi.

Quick pelasi aivan maagisen pelin Canesia vastaan. Kentällä hyvin tiukkaa vääntöä ja molemmilla oli paljon tontteja ratkaista peli. Osalla Kingsin kavereista on sen verran märkää ruutia, että ei meinaa osua millään punaisten sisään. Tuskan aistii ruudun läpi.

Edit.

Anderson-Dolan, Vilardi ja Villata on mukana Kanadan U20 leirillä, johon on valittu 34 pelaajaa.

Tuossahan oli useampi hyvä uutinen. Lisää syvyyttä joukkueeseen, kolme kaveria ehdolla Kanadan junnujoukkueeseen - ja Kupari Suomen - ja lisäksi Vilardi sai ensimmäisen pisteensä AHL:ssä. Ja taas voitto ja kaksi pistettä lisää plakkariin. Pian St. Louisin lisäksi Chicago ja Vancouver alkavat tulla selkä edellä vastaan, mikä on tietenkin tankkauksen kannalta huonompi juttu. Lisää jätkiä sairastuvalle, niin eiköhän se sillä järjesty!
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Kyllähän minäkin ymmärrän, että tässä on heitetty pyyhe kehään ja kuten heikkik jo kirjoitti, Desjardins on pahviukko seisomassa penkin takana. SIlti ihan pikkuriikkisen vituttaa, kun loppukommenteissa toteaa ylivoimapelin olevan ongelma ottelusta toiseen. Voisko ihan vaihtelun vuoksi kokeilla jotain muita ukkoja siellä? Toi Devils -pelin kolmannen erän ylivoima oli raivostuttava (taas), "ykkösyv" taisi surfata lähes koko kaksiminuuttisen, Kopitar ainakin oli tätä kellotusta lähellä. Kyllähän sieltä turhautuneisuus alkaa paistaa otteissa läpi (Quick ja Doughty). Tää on vaan niin säälittävää.

Hieno mies, Jeff Carter, vetää surulliseksi. Hänellähän oli viime kauden startissa pientä vaikeutta, jonka katkaisi tuo nilkantelominen. En tiedä, millä repi noi maalit paluunsa jälkeen keväällä, mutta kuluvalla kaudella taantunut erittäin, siis erittäin paljon. Toivottavasti saa vielä uutta virtaa jossain paremmassa joukkueessa. Ja Toffoli. Maalinsylkijä, joka ei sylje kun paikka on. Hänen pistekeskiarvot ja +/- - tilastot vahvassa alamäessä myös. Perhana, olisi niin helppo tykätä tästäkin Stanley Cup-sankarista, mutta kun tuo pelin tehokkuus (siis tehottomuus) estää sen turhan tehokkaasti.

Ja tätä en uskonut koskaan pääseväni sanomaan, mutta Clifford on tällä hetkellä joukkueen, jos ei paras, niin parhaimmistoa.

Lauantaina Vegas ja sitten reissun päälle lisää selkään ottamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös