Ilmoitukset

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Los Angeles Kings 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana RecordBreaker25, 10.05.2018 klo 21.10.

 1. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Lainaus:
  Secret Rebuild ei kuulosta huonolta, mutta yksi olennainen kysymus on se, onko tämä nykyinen nuori polvi potentiaaliltaan sillä tasolla, joiden johdolla voidaan joskus Cupista haastaa.

  Tärkeää olisi myös haistaa jostain valmennus, joka olisi sillä pelin evoluution seuraavan aallon harjalla jo nyt.
   
 2. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Nykyinen nuori polvi? Vilardi, Kupari, JAD, Clague? No ei varmasti ole. Eihän organisaatiossa ole tulossa yhtään "varmaa" top 6 -hyökkääjää tai top 4 -pakkia. Jollei kahta seuraavaa peliä voiteta - vastassa Itäisen konferenssin toiseksi ja neljänneksi viimeisenä majaileva joukkue - niin pitäisi suunnata katse kohti tulevaisuutta ja alkaa miettiä ketä kannattaa treidata ja missä vaiheessa. Joukkue on konferenssin viimeisenä kuusi pistettä divisioonan kolmossijasta ja yhdeksän (!) pistettä villi kortti -paikasta. On muuten aika hemmetin iso kuoppa, mihin joukkue on vajonnut jo kauden tässä vaiheessa.
   
 3. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Lainaus:
  Niin, tähähän minäkin olen tässä pohtinut. Muilla foorumeilla on huomattavasti positiivisempi kuva joukkueen tulevaisuuden lupauksien suhteen kuin itselläni. Nyt joukkueen <25 -osasto on pelaajia, joiden katto on mitä suurimmalla todennäköisyydellä kakkos-kolmosketjun tasolla. Parhaimmillaan.

  Eli aika pohjalta joudutaan rebuild aloittamaan.
   
 4. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Rangers, 11/82

  2014 finalistit vastakkain ja molemmat hyvin kaukana sen ajan loistosta. Ragsin finaalijoukkueesta on jäljellä enää neljä pelaajaa. Surkeasti on molempien kausi alkanut ja lähinnä molemmat toivovat jotain iloa faneilleen täsyä ottelusta. Brown on palannut takaisin ykkösen oikeaan laitaan, mutta yllättäen Kempe onkin kokoonpanossa ja Amadio katsomossa.

  Kings hallitsee alun tapahtumia ja pommittaa Lundqvistia joka paikasta. Mitään vaarallista ei saada aikaiseksi ja Lunkkari on hyvin hereillä alusta asti. Clifford ja McLeod aloittavat nyrkkihipan ja tarjoavatkin ihan viihdyttävän väännön. 10 minuutin mainoskatkoon asti on nähty vain lähinnä Kingsin kuteja heikoista paikoista. 70’s line on ihan pirteä. Brownilla taas hieman hakemista pelirytmin kanssa.

  Musta hetki iskee kuitenkin mainosten jälkeen. Kings lähtee paineen alta hyvin, mutta Phaneufin syöttö on hieman kömpelö ja Kovalchuk ei saa sitä haltuun. Rags kääntää ja Namestnikov laukoo maalia kohti. Samalla Lewis ja Namestnikov törmäävät toisiinsa ja lopulta tuhoavat Campbellin maalin syövereihin. Tilannetta tarkastellaan ja maali hyväksytään. Kings haastaa tilanteen, mutta yhteensä 10 minuutin vatvomisen jälkeen tilanne on 1-0 vieraille. Ei voi olla korostamatta Phaneufin roolia tilanteessa.

  Loput erästä on Kingsin hallintaa kiekollisesti, mutta lähdöt ja tilanteiden luonti kariutuu huonoihin syöttöihin. Paljon laidoissa nuohoamista ilman tulosta. Silmään pistää Martinez – Muzzin pari, joka on kuin varjo parhaista vuosistaan.

  Toinen erä alkaa räväkästi ja Brown karkaa heti yksin läpi. Veto kuitenkin suhahtaa neljä metriä ohi tai siltä se ainakin vaikuttaa. Hetken päästä Clifford ottaa kömpelön kampitus jäähyn. Rags pelaa sen verran sekavaa ylivoimaa, että Kingsillä on helppo työ tappaa erikoistilanne. Kingsin hyvä paineistus jatkuu, mutta se on Rangers joka iskee. DeAngelo kamppailee Forbortin kanssa kulmassa ja heittää kiekon kohti maalia. Onnekas heitto kimpoaa Campbellin luistimen kautta juuri ja juuri maaliviivan yli. Rangers johtaa erikoisilla maaleilla jo 2-0.

  McLeod antaa Kingsille mahdollisuuden kavennukseen, kun herra joutuu kahden minuutin istunnolle. Kingsin ylivoima pyörii mallikkaasti ja Kovalchuk sivaltaa vasemmalta puolelta rannarin maalille. Kiekko kimpoilee suoraan Brownin eteen, joka saa lapioida lätkän tyhjään rysään. Tervetuloa takaisin Dusty!
  Hetki taas pelaillaan ja Rangers ottaa toisen jäähyn, kun pelailee liian monella pelaajalla. Pientä pyörittelyä Kopitarin lätty oikeaan laitaan, Doughty ajaa sisään ja pudottaa Kovalchukille, joka lämää kiekon vastustamattomasti ohi Lunkkarin. Hienoa ettö ylivoima toimii!

  Taas pelataan hetki ja Kingsin maalille syntynyt torikokous aiheuttaa jälleen jäähyn McLeodille. Tällä kertaa Kingsin ylivoima ei onnistu. Loppu pelaillaan ja sohitaan. Rangers on kiekollisesti todella vaatimaton ja Kings kontrolloi peliä täysin.

  Kolmas erä alkaakin ylivoimien kompensoimisella, kun Pearson lähtee boksiin korkeasta mailasta. Pionk kilauttaa heti tolppaan, mutta ylivoima kuivuu kasaan, kun sama herra saa jäähyn kampituksesta. 4 vs. 4 peli on lähinnä sekoilua. Kings saa kuitenkin lopun ylivoimallaan muutaman vaarallisen tilanteen aikaiseksi.

  Pelin sävelmä on edelleen hyvin samankaltainen. Rangers ei saa kiekolla mitään muuta aikaiseksi kuin dumppaamista ja Kings yrittää kontrolloida, mutta hyvin tehottomasti. Rangers alkaa kuitenkin saada hieman pelistä oteta ja Forbort ottaa huolimattoman jäähyn, kun 12 minuuttia on jäljellä pelikellossa. Rangersin ylivoima on kuitenkin lähinnä surkuhupaisaa puuhastelua ja Kings hoitaa jälleen alivoiman. Kun touhu jatkuu tasakentällisin, niin Kings iskee! Campbell katkoo päätykiekon ja avaa upeasti peliä Kovalchukille, joka jakaa Kempelle oikeaan laitaan. Kempe toimittaa maalille ja Lewis sutii riparin sisään. Kovalchukilla jo 1+2 illan saldona. Kopitar on lähellä lyödä kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle, mutta Lundqvist pelastaa tilanteen puolustuksen avustuksella.

  Rags aloittaa lopun viiden minuutin painostuksen terävästi ja minuutin pommitus päättyy lopulta tasoitukseen. DeAngelo petaa paikan Spoonerille, joka rannaa kiekon reppuun. Molemmissa päissä nähdään hyviä tilanteita, mutta maalivahdit pitävät pelin tasoissa. Molemmat varmaan odottavat jatkoaikaa, mutta Martinez päättää toisin. Kuin tyhjästä #27 polkee Ragsin siniviivalle ja roiskaisee maalille. Lundqvist nukkuu ja kiekko helähtää maaliin. Deja vu 2014. Rangers yrittää raivokkaasti tasoittaa peliä, mutta Kings kestää!

  Tappioputki on ohi! Nyt oli sitä tuttua Kingsiä havaittavissa ja ilman huonoa tuuria Kings olisi hoitanut pelin helpommin. Toki kiekko pomppi myös suotuisasti Kingsin maaleissa. Ottelun hahmo oli ehdottomasti Ilya Kovalchuk. Brown ei häikäissyt, mutta selkeästi tasapainotti ketjuja. Ylivoima oli loistava, mutta täytyy kyllä sanoa, että ei vastustajan alivoimakaan hääppöinen ollut. Otetaan silti vastaan nämä onnistumiset iloiten.

  Tekee hyvää faneille ja tuo hieman balsamia haavoihin tällaiset esitykset. Perjantain vastaisena yönä jatketaan Flyersia vastaan.

  Go Kings Go!
   
 5. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Kaavitiinhan se voitto viimein. Stevens sai ainakin hetkeksi lisäaikaa. Brown palasi näyttävästi sairastuvalta lusikoiden maalin edestä tärkeän tasoitusmaalin. Viime kauden alussa Brown oli tuolla paikalla erinomainen. Ylivoimalla saatiin kaksi kertaa iskettyä kiekko Kungenin selän taakse. Jospa se potentiaali, mikä tuossa ylivoimakoostumuksessa on, alkaisi viimein näkyä tulostaulullakin.

  Martinezin iskemästä voittomaalista ja Lunkan istumassa jäässä näkemisestä tuli melkoisen kovat 2014nevöföget flashbackit. Kotipelien putkella siis homma jatkuu. Oiva mahdollisuus tehdä nousua tästä kuopasta.
   
 6. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Austin Wagner ja Sean Walker lähetetty farmin puolelle. Wagnerin otteet olivat positiivisia ja nopeudellaan erottui tuolta joukosta. Walker taasen kätisyytensä puolesta olisi pakistoon mennyt, mutta se ei voi olla ainoa peruste peluutuksessa.

  Seuraavaksi vastassa Flyers, joka myös esiintynyt ailahtelevasti viime aikoina. Onnistuivat kuitekin loppuhetkillä niistämään pisteet ankkojen nokan edestä viime yönä.
   
 7. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Jaahas olikohan Kingsin kausi siinä jo tässä vaiheessa vai onko Budaj/Campbell kaksikko riittävä? Quick polvi rikki ja leikkausta tiedossa. Paluusta ei tietoa ja saattaa tovi mennä.
   
 8. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Kyllä se on koko joukkue joka on ihan sekasin. Kauden avausta olin kattomassa ja ei ois kyllä sillo uskonu kui sekasi toi peli on.

  Stevens nyt vois ekana lähtee, vaikka on tossa rosterissaki ongelmansa.
   
 9. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Oikea päätös lähettää pojat isompaan rooliin AHL:n puolelle. Walker kellotti kahdessa ekassa pelissä 12+ min ja Ragsia vastaan enään 8 min. Toki tuli paljon erikoistilanteita, joissa Walker ei mukana ollut. Wagner taas on kellotellut 10 min hujakoilla ja kahdessa edellisessä 5 min ja peräti 3 min peliaikoja. 7 peliä 0+0 ja pakkasta -5. Ei paljoo nopeat jalat enää lämmitä noilla lukemilla.

  Ontarion on muutenkin pelannu todella heikosti, joten sielläkin kaivataan buustia ja runkoäijiä takaisin. Katellaan tammikuussa lisää näiden herrojen kohdalla, jos peli on lopullisesti menetetty Losissa ja myyntikarkelot on alkanut.

  Lainaus:
  Campbell on ollut hyvä, mutta täyttä luottoa ei ainakaan omalta kohdaltani ansaitse vielä. Helppo ei ole duuni missään nimessä ollut. Budaj on ollut aliarvostettu, mutta en usko vastaavanalisiin ihmesuorituksiin, mitä nähtiin toissa kaudella. Ollaan täällä ketjussa puhuttu Kärppä Lehtosesta aikaisemmin ja nyt varmaan olis sen puhelun aika..

  Edit.

  Rempal ja Brickley nostettiin samalla oven avauksella ylös. Tänään aamulla kaksikko lähetettiin takaisin ja Walker + Wagner takas ylös. Pientä palkkakikkailua vain.

  Quick on nyt virallisesti asetettu LTIR listalle.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2018 klo 18.56
 10. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Hei me voitettiin! Ja vieläpä kahdella alivoimamaalilla. Stevens pelasi hieman lisäaikaa. Brown on ollut hyvä piristysruiske, mutta ei Dusty sateentekijä ole.

  En oo kerenny katsomaan kahta edellistä peliä vielä ollenkaan, mutta huomenna tarkoitus katsella molemmat analyysihattu päässä. Laittelen sitten vielä hieman reportaasia.

  Nylander kauppoja on huhuiltu Losin suuntaan, mutta mitä vastinetta tuosta nipusta voi oikeasti antaa tai lähinnä mikä herättäisi Dubasin mielenkiinnon. Muzzin? Martinez?
   
 11. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Lainaus:
  Juurikin Muzzin ja Pearson ovat pyörineet huhuissa vaihtotavarana. En kyllä lähtisi Muzzinista luopumaan. Puolustuksen taso laskisi dramaattisesti ja Doughtyn rooli vaan kasvaisi entisestään, ei siinä etteikö mies leiviskäänsä hoitaisi. Voitto sininutuista teki eetvarttia. Ylivoimalla aletaan vihdoin saada senkaltaista tulosta, mitä noilta nimiltä selässä pitää tullakin. Alivoimallakin pari kaappia viime yönä.

  Brown on jatkanut siitä mihin viime kaudella (runkosarjassa) jäi. Vahvaa pelaamista ja ylivoimalla maskimiehen paikalla leipälapionsa kanssa on mies paikallaan. Tämä oli vain yksi voitto. Ei tässä vielä mitään iloitsemisen aiheita ole. Pitkä on matka vielä kamppailuun villikorttipaikoistakin.

  Go Kings Go!!!
   
 12. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Oon hieman eri mieltä tuosta kauppaamisesta. Muzzin ei mun silmissä oo enään korvaamaton palanen, mitä parhaimmillaan oli kun kannuja nosteltiin. Iso mies on hidastunut liikaa ja kiekollisesti on alkanut tulla liian kiire. Muzzinin soppari on loistava kauppatavara ja lähtisin siirtämään mielummin nyt kuin ensi kaudella, kun ilmaan astuu sopparin viimeinen vuosi ja UFA puheet alkaa.

  Toi pakisto on jo nyt liikaa Doughtyn varassa enkä näe sen asian muuttuvua, jos nuoria ei ajeta sisään tai jotain parempia ei hankita tilalle. Martinez, Phaneuf, Muzzin kolmikko hidastuu vaan koko ajan ja markkina-arvot laskee. Nyt vaan pois kun jotain vielä saadaan.
   
 13. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Jos Muzzinilla tosiaan saisi Nylanderin tasoisen palasen, niin äkkiä kauppaamaan vaan. Muutenkin tuo ikääntyvä kaarti pl. Kopitar ja Doughty on pakko ajatella kauppatavaraksi, jos vaan joku haluaa ostaa järkihintaan.

  Nykyisellään Kingsin heikkoa tätä päivää tulee seuraamaan keskinkertainen tulevaisuus. Siihen on mahdollista vaikuttaa arvoa vielä sisältäviä palasia rohkeasti kauppaamalla.
   
 14. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Noni. Stevens ja Nachbaur vapautettu tehtävistään. Nyt odotellaan sitten kuka tulee tilalle. Toivottavasti jotain tuoretta ja uutta eikä mitään kalkkilaivan kapteeneja peluuttamaan jääräkiekkoa. Markkinat ei taida olla ihan parhaat tällä hetkellä.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Legendaarinen Eklund huhuili treidiä, jossa Toronton suuntaan liikkuu Voinov. Minkäänlaista totuuspohjaa tuolla tuskin on.
   
 16. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Elliotte Friedman‏Varmennettu tili @FriedgeHNIC
  Willie Desjardins is interim head coach of Kings
   
 17. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Willie Desjardins on uusi päävalmentaja ja Marco Sturm apukoutsi. Joopa joo..

  Edit.
  Hidas
   
 18. TripleCrownLine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
  GM Blaken vastaus kysymykseen, jos pelaajat eivät vastaa nyt huutoon uuden koutsin myötä:

  "We’re evaluating these players just as much as we were the staff, you’re correct in that. That evaluation continues from this point on for sure."
  Suomeksi: teen kaikkeni, että joku näistä ylipalkkaisista vanhuksista saadaan kaupattua johonkin, jollain hinnalla.

  Kova tie Kingsillä edessä playoffjoukkueeksi. 69 peliä jäljellä. Jos ottaa vaikka tuon 100 pisteen raja mittariksi, niin lopuista peleistä pitäisi nykiä 91 pistettä. Se on 45 voittopeliä tai jotain kombinaatioita jatkoaikatappioista ja voitoista jne. Kova urakka.
   
 19. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Desjardinista en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta Sturm on profiililtaan juuri sen tyyppinen valmentaja, jota kaipailin. Nykykehityksen uuden aallon harjalla.
   
 20. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Voittokaan ei siis enää pelastanut Stevensin ja Nachbaurin päänahkaa. Mutta Desjardin. Plääh. Sturmissa näen potentiaalia. Toivottavsti tämä toimisi joukkueelle herätyksenä ja nyt tähän väliin sellainen kahdeksan ottelun voittoputki tekisi hyvää.

  Päivällä asiaa tarkemmin miettiessä käännyin sittenkin sille kannalle että Muzzin antaa vaihdossa Nylanderista, jos Dubas näin tosiaan on alustavasti kysellyt. Pearson siinä sivussa menkööt myös.
   
 21. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Desjardins pysyy ilmeisesti koko kauden statuksella "väliaikainen koutsi" eli menestyksen mukaan mennään. Jos ymmärsin oikein niin leivotaanko tässä Marco Sturmille päävalmentajan paikkaa kenties jo seuraavaksi kaudeksi? Kuulostaa rohkealta vedolta, mutta erittäin hyvältä idealta, jos Sturmin ideologia on hyvin nykyaikainen.
   
 22. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Lainaus:
  Tuo kävisi järkeen, koska käsitykseni mukaan Sturm on tämän kauden vielä naimisissa Saksan maajoukkueen kanssa, eikä edes kykenisi päävastuuta ottamaan.
   
 23. Gneisenau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eisbären Berlin, Preussen Devils, HIFK
  Lainaus:
  Sturm teki pitkän jatkon maajoukkueen kanssa mutta sopimuksessa oli NHLn suhteen joku purkupykälä.
   
 24. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Vaikka Stevensin potkut sinänsä eivät yllättäneet, niin ajankohta kyllä. En ole kaikkia alkukauden pelejä katsellut, mutta näkemistäni otteluista Columbus-matsi oli joukkueelta paras. Ylivoima toimi, alivoima toimi, Cambell pelasi erinomaisesti ja jokainen ketju hoiti hommansa vähintään tyydyttävästi. Uransa ensimmäisen NHL-ottelun pelannut Matt Luff vaikutti paremmalta kuin Austin Wagner eikä yhtään ujostellut kolmosketjussa.

  Tähän mennessä pelattu vain yksi divisioonaottelu (ja-tappio San Joselle avauksessa), mutta nyt niitä alkaa hiljalleen tippua. Ensin Anaheim, siten välissä Keskisen divisooonan Minnesota ja viikon päästä on vuorossa tällä hetkellä divisioona johtava Calgary ja kotiputken päättää Toronto. Kahdeksan pistettä eroa sekä divisioona kolmoseen (Edmonton) että viimeiseen "villi kortti" -paikkaan (San Jose).

  Minua ei haittaisi yhtään, vaikka Kings häviäsi kaikki neljä ottelua, jotta Blake todellakin tajuaisi, että organisaatio tarvitsee lisää nuoria, tuoreita hyviä lupauksia (= korkeita varausvuoroja). Harmittaa Vilardin tilanne. Vuoden 2017 varaustilaisuuden jälkeen tuntui, että Kings kävi hyvä munkki, kun Vilardi putosi heille asti. Nyt kun tilannetta ajattelee, niin seuralla taisi käydä pikemminkin otuuri kuin tuuri, kun varasivat Vilardin. Ne pari peliä, mitä olen Kuparilta nähnyt, niin ei harmita enää yhtä paljoa, että Kings varasi vuorollaan ko. kaverin. Nuorten MM-kisat kertovat paremmin, miten hän kehittynyt muihin kv-huippuihin verrattuna, mutta onhan hänellä aivan uskomattoman hyvä liike/luistelu. Clague on aloittanut AHL:ssä yllättävän hyvin, joten kai hänet kutsutaan loppukaudesta ylös antamaan näyttöjä ensi kautta ajatellen.
   
 25. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Justiinsa sain katottua tuon matsin. Ehdottomasti paras matsi tällä kaudella ja ehkä sitä tutuinta Kingsiä mitä ollaan aikaisemmin nähty. En tiedä oliko Columbus ihan terävimmillään kamppailussa, mutta Kings sai loistavasti torpeedoitua Columbuksen yritykset ja vei fyysisesti kamppailua. Brown on yllättävän pirteä lisä ja tekee Kopitarista paljon paremman ja vapautuneemman. Ylivoima on myös ehjempi, kun Brown on maskissa hakkaamassa kiekkoa. Kingsillä on mainio etu, kun on noin monta rightia käytössä. Toki pakistossa niitä saisi olla huomattavasti enemmän tyrkyllä.

  Ehkä joo näin jälkikäteen ajateltuna hieman erikoinen päätös heittää Stevens pihalle juuri tuon pelin jälkeen. Olisikohan Blake asettanut sunnuntain takarajaksi päätökselle ja antanut saman viestin Stevensille etukäteen? No nyt kävi näin ja katsellaan mitä tuleman pitää.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2018 klo 19.01