Los Angeles Kings 2008-2009

  • 40 461
  • 168

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Niinhän siinä taas kävi, että ruman tappion jälkeen joukkue heräsi ja ensin kaatui St.Louis 6-1 ja juuri äsken päättynessä matsissa Minnesota 3-1. Blues peliä en sitten lopulta jaksanut katsoa joten siitä en oikein mitään pysty sanomaan. Ilmeisesti Blues oli ollut aika paska ja Kings oli saanut vähän säkälläkin noin paljon maaleja. Kuitenkin peli oli ollut aika hyvää joten siten ihan ansaittu voitto.

Tämän Wild-matsin sitten katsoin ihan itse kun tuli Kingsin peliksi niin hyvään aikaan. Aika hyvin oli kontrollissa matsi alusta loppuun. Wild oli aika vaisu, missään vaiheessa he eivät saaneet sellaista mylläkkää päälle Kingsin päätyyn, mitä vastustajat yleensä ovat aina jossain vaiheessa peliä saaneet tällä kaudella. Bäckström pelasi maalissa perusvarmasti, mutta tavallaan hänen oli aika helppo pelata kun vetoja tuli koko ajan mutteivat ne olleet kuitenkaan kovin pahoja tilanteita. Nikke pysyi näin lämpinä koko ajan. Miettinen kilautti kerran yläputkeen ja Koivu näytti voimansa kulmaväännöissä ja heitti pari hienoa syöttöä, muttei muuten ollut mitenkään maaginen tänään.

Losin leiristä ei paljoa epäonnistujia löytynyt, peli kulki siis oikein hyvin. Ersberg oli tosi hyvä maalilla, vaikkei nyt mitenkään älyttömästi siellä joutunutkaan venymään. Kopitar missaili edelleen suht varmoja maalipaikkoja, mutta kyllä tuo pelaaminen nyt näyttää jo vähän vapautuneemmalta. Taas tuli hänelle maali ja muutenkin näytti hymyilevän jo aika useasti vaihtopenkillä joten ehkä tuska on viimein vähän hellittämässä. Brown kolasi muutaman kerran nätisti Minnyn äijän jään pintaan ja sai kaksi syöttöpistettä. Handzusin johtama ketju (laidoilla Frolov ja Simmonds) oli taas paha pideltävä. Kaikki kolme ovat hyviä kiekonsuojaajia ja pystyvät kierrättämään kiekkoa hyvin vastustajan päädyssä ja siten painamaan ja pitämään pelin painopisteen vastustajan päädyssä. Tämä on erittäin hyödyllistä varsinkin johtoasemassa pelatessa, kiekko pysyy koko ajan oman joukkueen hallussa, mutta kuitenkin pelaaminen tapahtuu vastustajan päädyssä ja siten kiekonmenetyskään ei ole niin hirveän vaarallinen asia.

Kaudesta on nyt takana n.kolmannes ja edelleen näyttää ihan hyvältä. Välillä tulee notkahduksia, mutta tärkeintä on ettei pidempia tappioputkia ole päässyt syntymään. Niin kauan kuin rumaa tappiota seuraa ryhdistäytyminen, on homma ihan hyvällä mallilla. Tätä menoa playoff-toiveet pysyvät elossa pidempään kuin ollaan aikaisemmilla kausilla totuttu, ehkäpä kaiken mennessä ihan nappiin ollaan tässä taistossa mukana ihan loppuun asti. Kuitenkin pitää muistaa, ettei pleijareihin pääsy vielä tällä kaudella ole mikään ehdoton vaatimus. Tärkeintä olisi, että voittoja ja pisteitä tulisi selvästi enemmän kuin viime kaudella ja sitä myötä häviämisen kulttuuria saataisiin tapettua ja tilalle saataisiin asennettua mentaliteetti jossa jokaisessa ottelussa pystytään pelaamaan voitosta tasapäisesti. Suuremmat menestyspaineet ja toiveet tulevat sitten tulevina vuosina.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Möller nelosen keskellä puupökkelön ja päättömän kanan välissä? Kaksi maalia kolmeen viimeiseen peliin olikin tosi huonosti joten hyvä että junnu laitettiin omalle paikalleen neloseen. Not.

Nuorten MM-kisat -ketjussa on linkki, minkä mukaan Möller pelaisi kisoissa Ruotsin joukkueessa.

Losin puolustajaprospekteista Thomas Hickey ja Colten Teubert molemmat valittiin Kanadan joukkueeseen. Hickey on Kanadan kapteeni ja kaverilla on varmasti kovat paineet. Nyt pitäisi näyttää, että on korkean varausvuoronsa arvoinen = kisojen tähtikentälliseen pitäisi päästä.

Mitenköhän V. Voinovin laita mahtaa olla? Ainakin tilastojen valossa hän on pelannut AHL:n Manchesterissä hyvin. Luulisi Venäjän maajoukkueen olevan kiinnostunut Voinovin saamisesta porukkaan - tosin he ovat yleensä hyljeksineet valinnoissa Pohjois-Amerikkaan aikaisin lähteneitä pelaajia.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ehdin jo tuonne Nuorten MM-kisat ketjuun vastaamaan ennen kuin tämän heikkik:n viestin näin, mutta tosiaan siis tämän hetkisen tiedon mukaan Voinov olisi pääsemässä kisoihin, edellyttäen tietenkin, että hänet sinne nyt ensin oltaisiin valitsemassa. Tästäkään ei tosiaan mitään varmuutta ole kun kyse on Venäjästä.

Hickey on tosiaan Kanadan kapteeni, ja on vähän vaisumman kaudenalun jälkeen päässyt hyvään vauhtiin WHL:n Seattlen joukkueessa. Pisteitä ei ole syntynyt viime kautta enempää, mutta lukemani raportit hänestä ovat kuitenkin olleet ihan positiivisia. Ehkä hän ei vieläkään ole ihan niin hyvä kuin draftin neljäntenä varatulta pelaajalta voisi odottaa, mutta tätä valintaahan pidettiin "reachina" jo silloin 2007 juhannuksena joten turha tästä on enää itkeä. Itse olen erityisen tyytyväinen siihen, että Hickey on nyt toista vuotta putkeen Seattlen kapteenina ja nyt kun hänet vielä valittiin Kanadan kapteeniksi niin Lombardin rakastamaa characteria eli oikeantyylistä luonnetta pitäisi kyllä löytyä.

Teubert on ollut huimassa vedossa WHL:ssä, tehnyt 33 pelissä 22 pistettä. Koko viime kaudella kertyi 66 pelissä 23 pistettä. Joten selkeästi havaittavissa kehitystä kiekollissa pelaamisessa. Fyysinen pelihän on ollut aina Teubertin vahvuus. Näinköhän nähtäisiin nuorten kisoissa Hickey-Teubert pari Kanadan siniviivalla?
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Noniii yksi uusi kirjoittaja yrittää tässä tuoda hieman eloa tännekkin, missä nimimerkki Fawkes on pitkälti yksin pitänyt ketjua pystyssä. Itse olen pitkään jatkoaikaa lukenut, mutta erinäisistä syistä en koskaan ole päätynyt kirjoittelemaan. Nyt jos kuitenkin yrittäisi ihan aktiivisesti osallistua keskusteluun.

Sitten vähän joukkueen viimeaikaisista otteista. Edelliset kaksi peliä päättyi niukkoihin tappioihin rankkareilla liigan ykkösjoukkueesta San josesta ja jatkoajalla sitten Rangersistä. Ja ennen tätähän tuli tuo 3-1 voitto minnesotasta eli melkoisen hyvät 4 pistettä tuli tuon tason joukkueista. Kopitar on parantanut kyllä selvästi peliään, kun O'Sullivan on laitettu Brownin sijasta tuohon ykkösketjun laitaan. Kopitar on kuitenkin tärkein palanen hyökkäyspään tehoja ajatellen ja playoff-haaveiden kannalta on tärkeää, että Anze nauttii pelaamisesta ja tulosta syntyy. Brownin energisyys ja taklausaktiivisuus on kyllä ihailtavaa. Varsinkin pisti kyllä hymyilyttämään rangersia vastaan nhl highlightista tuo yksi vaihto missä Brown taklasi 3 kertaa peräkkäin kovaa ja puhtaasti rangersin päädyssä. Brownia pidän mukavan suoraviivaisena pelaajana, mutta viimeistelytaitoa ja tasaisuutta edelleen kaipaa lisää vaikka alkukausi ja viime kausi on ollut hyvä harppaus eteenpäin Dustinin pelissä. Mielestäni kapteenin titteli on jokatapauksessa oikealla henkilöllä.

Doughtya on kyllä kaikkialla kehuttu paljon ja eipä ole mitään lisättävää siihen. Huikealla itseluottamuksella poika pelaa. Puolustus tulee olemaan tulevaisuudessa erittäin kova lähinnä tuon viime kesän draftin ansiosta. Mielenkiinnolla kyllä odotan u20 kisoja ja erityisesti Hickeyn ja Teubertin edesottamuksia. Johnsonin paluuta myös odotan milloin se sitten tapahtuneekaan. Toivottavasti Doughtyn huikea alkukausi ja kovat odotukset tekee hyvää JJ pelille, kun voi vähän vapautuneemmin pelata paineiden siirryttyä Doughtylle.

Kaikinpuolin kausi tähän asti on mennyt ihan hyvin eikä playoff-haaveet ole ainakaan täällä suunnassa kuopattu. Pientä tason nostoa vaaditaan, että noita voittoja tulisi eikä noita pitkiä tappioputkia saisi päästää tulemaan. Ensi yönä voisikin seurata miten sabresin kanssa käy ellei tästä viihteelle tule lähdettyä..
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Spoone perkele, nyt myös sitten jatkat kirjoittelua tähän ketjuun :). Yksin tämä on kieltämättä vähän tylsää kun tuntuu, että on ihan sama kirjoittaako vai miettiikö vain omassa päässään? HFBoardsilla on hyvä Kings-osio, mutta itse en sinne hirveästi kirjoittele, kun kuitenkin englanniksi on aika vaikea kirjoittaa vapautuneesti ja pitkällisesti kun ainakin itse olen vähän ylikriittinen sen suhteen ettei tulisi kirjoitusvirheitä.

Johnsonin paluuta myös odotan milloin se sitten tapahtuneekaan. Toivottavasti Doughtyn huikea alkukausi ja kovat odotukset tekee hyvää JJ pelille, kun voi vähän vapautuneemmin pelata paineiden siirryttyä Doughtylle.
Alunperin paluu piti tapahtua All Stars breakin jälkeen, eli joskus tammi-helmikuun vaihteessa. Mutta olkapää on parantunut nopeammin kuin ennakoitua ja Johnson on ollut jo mukana jäällä monta viikkoa. Tosin kontaktia hän ei kai ole vielä ottanut (tämä tieto parin viikon takaa). Kyllä JJ varmaan palaa ennen tuota All Stars-peliä, mutta erittäin varman päälle tämän tilanteen kanssa meinataan pelata joten vaikka nyt voisi kuvitella, että paluu voisi tapahtua jo parin-kolmen viikon päästä niin varmaankin se kuitenkin tuonne tammikuun lopulle menee.

Toivottavasti se on noin, että JJ pystyisi nyt pelaamaan Doughtyn esiinmarssin myötä vapautuneesti, mutta itse kyllä veikkailisin, että tilanne saattaa olla melkein toisinpäin. Vielä pari kautta sitten Johnson oli siinä tilanteessa missä Doughty nyt. Eli hän oli koko draftin 3.varaus ja häntä kehuttiin maasta taivaaseen. Tosin DD ja JJ:n ero on siinä, että Doughty hyppäsi suoraan NHL:ään ja on ollut ensimmäisestä pelistä asti fantastinen. Johnson taas pelasi varauksen jälkeen kaksi kautta NCAA:ssa ja teki sen jälkeen hyppäyksen NHL:ään. Viime kausi oli siis rookiekausi ja se meni ihan hyvin, muttei hän kuitenkaan häikäissyt ollenkaan samalla lailla kuin Doughty, joka on tavallaan jättänyt Johnsonin nyt vähän omaan varjoonsa kun puhutaan Losin tulevaisuuden ykköspakista. Toivottavasti JJ ei käy yliyrittämään eikä koe Doughtya kilpailijana vaan tyytyy keskittymään omaan peliinsä ja alkaa sitä myötä nousemaan sille tasolle mitä häneltä odotetaan. Johnsonissa ja Doughtyssa Kingsilla on toivon mukaan kaksi tulevaisuuden franchise-puolustajaa ja ehkä kaksi koko liigan top 8-pakkia. Tuollainen tilanne olisi aivan käsittämätön ja muun joukkueen pitäisi flopata aika rajusti jottei ainakin jonkinlaista menestystä tulevaisuudessa tulisi. Tähän päälle vielä Hickey, Teubert ja farmissa hyvin pelannut Voinov... Alkaa näyttämään jo aika mielettömältä. Pelkkä potentiaali ei merkkaa yhtään mitään, mutta kyllä asiat saavat aika vituilleen mennä jotta Losilla ei olisi erittäin kova pakisto kolmen vuoden päästä.
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Spoone perkele, nyt myös sitten jatkat kirjoittelua tähän ketjuun :). Yksin tämä on kieltämättä vähän tylsää kun tuntuu, että on ihan sama kirjoittaako vai miettiikö vain omassa päässään? HFBoardsilla on hyvä Kings-osio, mutta itse en sinne hirveästi kirjoittele, kun kuitenkin englanniksi on aika vaikea kirjoittaa vapautuneesti ja pitkällisesti kun ainakin itse olen vähän ylikriittinen sen suhteen ettei tulisi kirjoitusvirheitä.

Eiköhän tässä jatketa, kun vauhtiin pikkuhiljaa pääsee. :) Itsekin tuota hfboardsia silloin tällöin lueskelen ja kieltämättä siellä on hyvää keskustelua kingsin osalta. Itsellä kyllä sattuu oleen vähän sama ongelma, ettei englanniksi kirjoittaminen kovin luonnollisesti suju.

Doughtyn nhl-uran alku on ollut kyllä JJ vastaavaan aika paljon huikeampi, kun ajattelee vielä että Doughtyn nhl:ään siirtyminen tapahtui nuorempana - heti draftin jälkeen. Toisaalta taas JJ tosiaan on selkeästi eri tyylisempi puolustaja kuin Doughty, enemmän puolustus suuntaani ja fyysisempi. Eli onhan tuon tyylisen puolustajan vaikeampi nousta esiin noin kovassa liigassa. Johnsonhan kuitenkin oli yliopistossa aika dominoiva ja pelasi ehkä hieman powerforwarmaisesti eli hyökkäsi aika vahvasti ja vapautuneesti sekä taklasi kaikkea mitä liikkui. Nhl:ään siirtyminen JJ kohdalla oli siis myös pelityylin muutosta noista yliopisto ajoista. Itsellä JJ suhteen on odotukset kuitenkin erittäin kovat sekä uskon hartaasti, että hänestä tulee Scott Stevensin tapainen puolustaja, joka on puolustuksen tukipilari, hoitaa vastustajat maalin edustalta sekä jakaa pommeja hieman stevensmaisesti ja on lisäksi pienehkö pelote siellä omassa päässä. Doughtysta taasen huomaa heti että sieltä löytyy niitä käsiä ja on sitä varmuutta sen kiekon kanssa. Tulee hieman Niedermayer mieleen, kun tuolle devils linjalle lähdetään. Pelkästään näiden kahden avulla, jos kehitys menee vähääkään noiden kahden pakin suuntaan, on parhaimmillaan puolustus erittäin kova. Tähän vielä Hickey, josta voi parhaimmillaan tulla erittäin hyvä hyökkäävä puolustaja ja ykkösylivoimaan toinen viivamies Doughtyn rinnalle. Eikä tosiaan pidä unohtaa noita mainitsemiasi Voinovia eikä Teubertia, jotka ovat sitä puolustavaa tyyppiä, muttei kuitenkaan mitään puhtaita puolustavia puukäsiä, kuten Teubertin tämän kauden statsit osoittaa. Eli kuten totesit, aika huonosti asioiden pitäisi mennä ettei puolustus olisi tulevaisuudessa erittäin kova.

Tässä baarista tullessani katsoin sopivassa humalassa tuon buffalo matsin loppuun ja 5-0 toki kertoo aika paljon pelistä. Miller loisti ja nollapeli oli ihan ansaittu ainakin tuon 3.erän perusteella. Losilla oli kuitenkin ihan hyvää yritystä eikä 3.erä ainakaan ollut mikään flegmaattinen eikä joukkueelta yrittäminen loppunut. Buffalo on kyllä nopea ja taktinen joukkue, että en tuon perusteella huolestu vaikka noinkin selkeä tappio tuli. Seuraavassa pelissä sitten taas uudella yrityksellä hakemaan voittoa. Toivottavasti tässä ei liian sekavaa viestistä tullut näin aamun pikkutunneilla :D
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tähän päälle vielä Hickey, Teubert ja farmissa hyvin pelannut Voinov... Alkaa näyttämään jo aika mielettömältä. Pelkkä potentiaali ei merkkaa yhtään mitään, mutta kyllä asiat saavat aika vituilleen mennä jotta Losilla ei olisi erittäin kova pakisto kolmen vuoden päästä.

Matt Greene on -83 syntynyt (sopimus kauteen 2013-14) ja Kyle Quincey -85 (sopimus ensi kauden loppuun, RFA). Eli ovat pakeiksi vielä nuoria, 25 ja 23.

Ikäjärjestyksessä Greene, Quincey, Johnson, Hickey, Doughty, Voinov, Teubert. Tämä on siis tilanne nyt. Sillä aikaa kun nämä nuorukaiset näyttävät potentiaaliansa parin-kolmen seuraavan vuoden aikana, niin Lombardi ehtii ottaa drafteissa kaksi tai kolme hyvää prospektia lisää... .

Losin puolustuksen tulevaisuus näyttää niin laajalta ja hyvältä, että joku/joitakin on pakko treidata muualle. Ehkä jo kesänä (esim. varaustilaisuudessa), ehkä vasta ensi kaudella, kun näkee miten Hickey ja mahdolllisesti Teubert pärjäävät ammattilaisvauhdissa. Tietenkin asia riippuu myös siitä, tekeekö Lombardi jatkosopimuksen veteraanipappojen O'Donnelin ja Gauthierin kanssa tai joidenkin muiden vapaiden agenttien kanssa ja millä numerolla ja ketä Kings varaa.

Johnsonin palatessa pelikuntoon valmentaja Murrayn koirankoppiin joutunut Tom Preissing on varmaan liipasimella. Hänestä voisi treidissä saadakin jotakin, jostakin Peter Harroldista tuskin saa mitään.

Kun Möller lähti nuorten MM-kisoihin, niin Trevor Lewis kutsuttiin ylös. Uran ensimmäinen NHL-peli Buffaloa vastaan.

edit.

ESPN:ssä herätellään henkiin kesäistä Habiboullin-huhua. Tottahan se on, että Losissa on maalivahtiongelma. Ei pelkästään tällä kaudella NHL-tasolla, vaan pitemmällä tähtäimelläkin näyttää kysymysmerkiltä. Bernier ei ole loistanut AHL:ssä, joten hänen kypsymisensä ykkösvahdiksi NHL:ään voi kestää odotettua pitempään. Jos ylipäänsä toteutuu.

http://sports.espn.go.com/nhl/news/story?id=3781993
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
ESPN:ssä herätellään henkiin kesäistä Habiboullin-huhua. Tottahan se on, että Losissa on maalivahtiongelma. Ei pelkästään tällä kaudella NHL-tasolla, vaan pitemmällä tähtäimelläkin näyttää kysymysmerkiltä. Bernier ei ole loistanut AHL:ssä, joten hänen kypsymisensä ykkösvahdiksi NHL:ään voi kestää odotettua pitempään. Jos ylipäänsä toteutuu.
Rich Hammondin mukaan Bulin Wallin hankinnasta keskusteltiin ihan tosissaan viime viikolla, mutta nyt kauppa on jo kuivunut kokoon eikä diiliä syntynyt. Syynä ei kuulema ollut Khabbyn kova palkka tai hänen loukkaantumishistoria vaan jotkut muut syyt. Eli todennäköisesti Hawks pyysi Khabbysta vaihdossa liikaa, varmaankin jotain prospectia tai sitten liian korkeaa varausvuoroa. Hyvä että DL ei tähän lähtenyt. Selvää on se, että LaBarbera ei riitä maalilla, mutta ei tässä mihinkään kokovartalopaniikkiin pidä mennä. Tulevaisuutta ei missään nimessä saa vaarantaa tekemällä hätäinen treidi. Mutta positiivista tässä on se, että ilmeisesti DL kuitenkin on vihdoin tajunnut, että Barberalla ei voi tässä liigassa pärjätä. Ersbergillä vielä ehkä voi, mutta hän on nyt pari viikkoa sivussa joten se aika mennään JLB:llä ja Quickilla.

Tänä yönä vastassa Blue Jackets vieraissa ja Quick jatkaa maalilla. Hyvä juttu, olen tyytyväinen Murrayhyn. Quick ei voi olla huonompi kuin LaBarbera ja vaikka Red Wingsejä vastaan hänelle menikin 5 kassia niin silti torjui myös pahoja paikkoja. Trevor Lewis teki Detroitia vastaan uransa toisessa NHL-pelissä heti maalin ja on muutenkin ollut positiivinen yllätys. Hän pelasikin jo tuossa pelissä ykkösen laidassa, Purcell on tippunut neloseen. Näillä samoilla ketjuilla on tarkoitus pelata myös ensi yönä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jouluarviot

Viime yönä kaatui Blue Jackets 3-0, maalit Sullylle, Ivanansille ja Harroldille.

Ajattelin näpytellä tähän hyvin nopeasti pikkuarviot kaikista Kingsin pelaajista. Yritän hoitaa homman kymmenessä minuutissa, sitten unohdan kaiken Kingsiin liittyvän pariksi päiväksi.

Jason LaBarbera - Vihatuin mies joukkueesta fanien keskuudessa. Yksinkertaisesti paska maalivahti. Itseluottamus aika heikoissa kantimissa tällä hetkellä.
Erik Ersberg - ensin kymmenen peliä penkillä, sitten kymmenen peliä maalilla ja sen jälkeen vuorotteli edellä mainitun kanssa kunnes venäytti nivusensa. Saattaa palata jo joulun jälkeen. Positiivinen yllätys, ei mielestäni tulevaisuuden luottovahti, mutta kuitenkin ihan kunnon NHL-veskari, toisin kuin JLB.
Jonathan Quick - pelannut kaksi peliä, ensimmäisessä meni viisi taakse, eilen piti nollat. Muistuttaa vähän LaBarberaa tyyliltään, ei ole teknisesti kovin häävi eikä pelaa kunnon perhostyylillä. Mutta voittaa LaBarberan mennen tullen. Joutunee kuitenkin takaisin Manchesteriin Ersbergin toivuttua.

Drew Doughty - säkenöivän alun jälkeen tahti vähän hiipunut, mutta edelleen loistava pelaaja. Kaikki sanottu jo moneen kertaan, voisi tehdä enemmän pisteitä. Hyviä vetopaikkoja ollut, mutta ei ole mennyt sisään.
Sean O´Donnell - taidollisesti toki rajoittunut, mutta olen Odiehen hemmetin tyytyväinen. Antaa aina sen helpon ykkössyötön omalla kaverille, alivoimalla loistava.
Matt Greene - todella tyytyväinen voi olla, että Greenerin kanssa tehtiin pitkä jatkosopimus. Puolustuspään kivi ja kallio johon voi luottaa. Ottaa paljon jäähyjä ehkä vähän vajavaisen liikkumisensa takia, mutta loistava stay at home-pakki. Gotta love it.
Kyle Quincey - vähän sama kuin Doughtyn kohdalla, huippualun jälkeen vähän tasaantunut, mutta edelleen positiivinen yllätys. Pelaa yksinkertaista kiekkoa, syöttää/laukoo/heittää ränniin, ei ota turhia riskejä kiekon kanssa. Hyvä perusluuta.
Tom Preissing - tällä hetkellä odd man out. Yv:llä käyttökelpoinen kätisyytensä takia, tasakentällisin aika turha. Ei hyvä eikä huono. Ei aiheuta aggression tunteita fanissa mokailullaan, mutta ei myöskään tuntuisi miltään jos hänet treidattaisiin.
Peter Harrold - pelannut myös hyökkääjänä. Vähän samantyylinen kuin Preissing, rightin puolen fyysisesti heikko ns. kiekollinen pakki joka ei kuitenkaan pysty mihinkään taikatemppuihin. Arvoasteikossa kuitenkin tällä hetkellä Preissingin edellä. Vakiinnuttanut jossain määrin paikkansa ylhäällä, vaikka voi edelleen joutua farmiin JJ:n palattua.
Denis Gauthier - alivoimalla hyvä, blokkaa ja taistelee. Tasakentällisin omassa päässä ainainen riski virhealttiuden takia. Sopimus loppuu tähän kauteen eikä jatkoa ole tulossa.
Jack Johnson - ehti pelata vain kaksi peliä ennen loukkaantumista eikä ehtinyt esittää oikeastaan mitään. Tippunut Doughtyn taakse tulevaisuuden ykköspakki-kisassa. Palannee kaukaloihin kuukauden sisään. Toivottavasti pelaa hyvin, sopimus loppuu tähän kauteen ja edessä voi olla vaikeat jatkoneuvottelut kun ei ole tähän mennessä esittänyt paljoakaan, mutta potentiaalia on kuitenkin hirmuisesti.

Dustin Brown - kapteeni. Liigan kärkeä taklauksissa ja laukauksissa. Köyhän miehen Ovechkin joka ei toki ole lähelläkään samaa tasoa, mutta pelaa aika samantyylisesti. Taklaa aika kun on paikka ja laukoo vaikkei olisi välttämättä edes paikkaakaan. Pisteitä tullut ehkä odotettua vähemmän, mutta silti 30 maalin vauhdissa. Franchise Guy, organisaation kasvot tällä hetkellä.
Anze Kopitar - alkanut pikkuhiljaa heräillä syväjäästä. Hyvä luistelija ja kiekon ylöstuoja, mutta ollut aivan jäässä maalipaikoissa. Mutta parempaan päin on mennyt koko ajan. Kuitenkin tällä hetkellä jäljessä viime kauden tehoista.
Patrick O´Sullivan - ollut ehkä joukkueen paras hyökkääjä. Päässyt pois Murrayn koirankopista, ja pelaa omalla paikallaan ykkösessä Kopin laidalla. Joukkueen ehkä puhtain maalintekijä.
Alexander Frolov - huikea kiekonsuojaaja ja kulmavääntäjä. Maalejakin syntynyt eniten koko joukkueesta, 14. Tuntuu, että voisi olla vieläkin parempi, mutta ei ehkä ole ihan sellaista tappajan vaistoa mitä snaipperilta vaaditaan.
Oscar Möller - vielä vähän heppoinen NHL:ään, mutta pärjää silti kumman hyvin. Taitava ja näppärä pelaaja. Helppo ennustaa hienoa tulevaisuutta. Vähän Alfredssonia muistuttava pelaajatyyppi. Johtaja-ainesta, tulevaisuuden kapteeniston jäsen.
Jarret Stoll - liigan parhaita aloittajia joka omaa myös tulisen laukauksen pointilta. Liian usein kuitenkin pleksit paukkuvat, sihdissä paljon parantamisen varaa. Olisi ihanteellinen kolmossentteri, kakkossentteriksi ehkä vähän turhan kädetön.
Michal Handzus - Zeus ei ole kovin nopea, mutta erittäin hyvä puolustava sentteri. Sopii täydellisesti Frolovin ja Simmondsin ketjuun. Hyvä kiekon suojaaja ja puolustussuunnan pelaaja.
Wayne Simmonds - parantanut koko ajan. Alkukaudesta höntyili vielä liikaa, nyt osaa valita paremmin tilanteet milloin ajaa iholle ja milloin pelata varman päälle. Tulevaisuuden voimahyökkääjä joka on sopivan röyhkeä tekemään myös 20+ maalia kaudessa.
Kyle Calder - taidollisesti järkyttävän rajallinen, mutta duunarina hyvä. Kova kulma- ja laitavääntäjä. Maalipaikoissa kuitenkin jäätyy pahoin. Ei enää ensi kaudella joukkueessa.
Derek Armstrong - huumorimies ja loistava koppipelaaja, mutta kentällä ei enää hirveästi annettavaa. Joukkuepelaaja josta on helppo pitää. Ollut vaikeuksia mahtua kokoonpanoon.
Brad Richardson - pelannut vähän, ei ole esittänyt paljoakaan. Nopeutta löytyy ja tästä syystä ansaitsisi mielestäni enemmän peliaikaa ja näyttöpaikkoja.
Raitis Ivanans - olevinaan enforcer, ei ole kuitenkaan tällä kaudella paljoa niitä hommia hoitanut. Ei ole tullut haasteita, joten ei voi laittaa tilannetta pelkästään Raitisin piikkiin. Ottaa laiskoja koukkaamisjäähyjä ja muutenkin on liian hidas. Ei kuulu suosikkeihini.
Teddy Purcell - farmista ylös suoraan ykkösketjuun ja sieltä nopeasti koirankoppiin ja nelosketjun keskelle Ivanansin ja Zeilerin rinnalle. Tästä syystä vaikea arvioida, mutta ei ole mitenkään hirveästi vakuuttanut.
Brian Boyle - ei todennäköisesti tule koskaan onnistumaan Kingseissä. Maisemanvaihdos olisi hyväksi. Losissa hänestä halutaan tehdä nelosketjun bruiser, sitä hänestä ei kuitenkaan koskaan tule.
John Zeiler - päätön energiakana joka koohottaa minkä jaksaa. Tuo toki energiaa. Sopimusta jäljellä kaksi tai kolme vuotta (!) mikä on melkoinen head scratcher.
Trevor Lewis - pelannut vasta kolme ottelua, mutta ollut niissä erittäin hyvä. Käyttänyt mahdollisuutensa paljon paremmin kuin Purcell. Olisi loistavaa jos Lewisista sittenkin kouliintuisi hyvä NHL-pelaaja. Hänet oli jo vähän ehditty laskea menetetyksi lupaukseksi, mikä on tavallaan aika naurettavaa kun hänet varattiin vasta 2006. Kolmen pelin perusteella turha vetää liikaa johtopäätöksiä, mutta luistelu ja päätöksenteko on ollut korkealla tasolla. Toivottavasti onnistuu, potentiaalia olla fanien suosikki.
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Nyt on joulukinkut sulateltu ja palailtu pikkuhiljaa takaisin arkeen. Fawkesilta hyvä tiivistys alkukauden suorituksista jouluarvioinnin merkeissä. Eipä tuohon tule mitään lisättävää mieleen.

Joulun jälkeisiin otteisiin siis - takana kaksi perättäistä peliä kojootteja vastaan, joista jälkimäisen sain katsottuakin lähes loppuun asti ennen nukahtamista. Ensimäinen kohtaaminen kotona oli tasainen, josta kirvelevä 2-1 tappio. Quickin taakse menneet eivät mitään erityisen helppoja ollut ja ihan hyviä torjuntoja näytti highlightin perusteella olevan eli jatkoi vielä nollapelin jälkeen hyviä otteitaan.

Viime yönä oli sitten revanssi vieraissa ja nyt oltiin 4-0 parempia. Quickille siis jo toinen nollapeli, mutta aika helpolla tuntui maalinsuulla pääsevän. Viisikkopuolustaminen oli tosi hyvää, joten Quickilla oli helppo ilta. Eikä kojootitkaan oikein saanu, muutamia hyviä hyökkäyksiä lukuunottamatta, mitään vaarallista aikaiseksi. Toivottavasti Quick jatkaa tuolla tasolla ja pelaa hyvällä itsevarmuudella jatkossakin. Eihän Quick mikään pelastaja ole tukalaan maalivahtitilanteeseen tai en ainakaan itse tähän usko, mutta voisi edesauttaa siinä ettei JLB enää kings maalilla heiluisi. Toivotaan, että jatkaisi ylhäällä kakkosena Ersbergin kuntoutuessa.

Kopitarin kenttä oli viime yönä taas vähän jäissä, mutta Handzusin ketju taasen oli erinomainen. Simmonds on selvästi saanut itseluottamusta pikkuhiljaa enemmän ja enemmän eikä peli ole todellakaan samanlaista koheltamista mitä alkukaudella. On myös kiva nähdä, että pojalta löytyy hieman käsiäkin. Pidin vähän sellasena puukätenä, mutta on yllättänyt minut välillä ja vienyt vastustajan pakkeja vähän kahville. Viime yön pelissäkin muutaman kerran väläytti pienellä harhautuksella. Ylivoimallakin saatiin pitkästä aikaa tulostakin eli kaksi maalia. Toivottavasti ylivoima alkaisi pikkuhiljaa toimimaan vaaditulla tasolla, kun ollut kuitenkin suurimpia ongelmia alkukaudella. Koko Nhl 27.sijalla ollaan ylivoima tehokkuudessa. Viime yön pelissä itselle silmään pisti Purcellin pirteä peli, varsinkin ylivoimalla piti hyvin kiekkoa ja alustikin molemmat ylivoimamaalit. Froloville 2 häkkiä maalinedustalta ja muutenkin vahva esitys, kuten koko ketjulta. Kaikin puolin tästä on hyvä jatkaa nousua kohti konfferenssin kahdeksan parhaan joukkoon.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Toivottavasti Quick jatkaa tuolla tasolla ja pelaa hyvällä itsevarmuudella jatkossakin. Eihän Quick mikään pelastaja ole tukalaan maalivahtitilanteeseen tai en ainakaan itse tähän usko, mutta voisi edesauttaa siinä ettei JLB enää kings maalilla heiluisi. Toivotaan, että jatkaisi ylhäällä kakkosena Ersbergin kuntoutuessa.

Ylivoimallakin saatiin pitkästä aikaa tulostakin eli kaksi maalia. Toivottavasti ylivoima alkaisi pikkuhiljaa toimimaan vaaditulla tasolla, kun ollut kuitenkin suurimpia ongelmia alkukaudella. Koko Nhl 27.sijalla ollaan ylivoima tehokkuudessa. Viime yön pelissä itselle silmään pisti Purcellin pirteä peli, varsinkin ylivoimalla piti hyvin kiekkoa ja alustikin molemmat ylivoimamaalit. Froloville 2 häkkiä maalinedustalta ja muutenkin vahva esitys, kuten koko ketjulta. Kaikin puolin tästä on hyvä jatkaa nousua kohti konfferenssin kahdeksan parhaan joukkoon.
Joo hyvin pelasi eilen Quick, sitä ensimmäistä Coyotes-peliä en minäkään nähnyt. Ei pidä liikaa alkaa intoilemaan Quickistä tässä vaiheessa, mutta hän on nyt pelannut 4 ottelua joista kolme on ollut tosi hyviä ja se neljäskin parempi kuin LaBarbera-taso. Joten kun Ersberg palaa niin ainoa oikea ratkaisu olisi laittaa LaBarbera farmiin. En kyllä millään jaksa uskoa, että mikään joukkue häntä tällä hetkellä haluaisi joten waivereiden ei pitäisi olla mikään ongelma. Ja jos joku hänet ottaisi niin sehän olisi vain ilouutinen. Harvoin näin pahasti yksittäistä pelaajaa/maalivahtia lähden lyttäämään, mutta LaBarbera on oikeasti huono maalivahti. Koordinaatio on huonoa, liikkuminen on koomista, teknisesti hän on niin heikko että epäilen ettei ole hirveästi maalivahtivalmennusta nuorena saanut. Oikeastaan koko peli perustuu pelkkään ison kropan peittoalaan ja raivokkaaseen taisteluun. Valitettavasti maalivahti ei vain voi paikata teknisiä puutteitaan taistelulla samalla lailla kuin kenttäpelaaja. Ainoa syy miksi LaBarberaa roikutetaan ylhäällä on se, että kenelläkään ei ole selkärankaa sanoa miehelle päin naamaa, että "olet liian huono tähän sarjaan". Kuitenkin se nyt vaan on valmentajan ja GM:n tehtävä, joten DL:n ja Murrayn pitäisi laittaa tunteet syrjään ja tehdä joukkueen kannalta paras päätös.

Tuosta ylivoimasta sen verran, että en tiedä mistä nuo tilastot olet ottanut, mutta ainakin NHL.comin mukaan Kingsin yv-prosentti on sarjan 12.paras. Joten tilastollisesti yv on kyllä toiminut keskitasoa paremmin. Kuitenkin pelejä katsomalla voi todeta, että ei se yv kovin hyvää ole ollut. Kuvio on edelleen auttamattoman mielikuvitukseton. Toki on parempi pelata yksinkertaisesti ja toimittaa kiekkoa viivalta maalille kuin siirrellä kiekkoa liikaa, mutta Losin yv on niin ennalta arvattavaa, että voin käytännössä täältä koneen ääreltä jo kertoa, että kenelle se kiekko seuraavaksi syötetään. Tähän kun lisätään se, että miehet seisovat suorilla jaloin eikä minkäänlaista paikkojen vaihtamista tapahdu, on tuloksena tämä nykyinen pään seinään hakkaaminen. Välillä maaleja tulee kun Quinceyn tai Stollin vedot tuottavat tulosta, mutta paljon parempaa jälkeä syntyisi jos tuohon yritettäisiin vähän jotain luovuutta hakea. Purcellin laittaminen yv:lle on ollut selkeästi hyvä veto, eilisessä pelissä hän toi juuri sitä juonikkuutta siihen kiekon pyörittämiseen ja antoi hienon poikkikentän syötön Stollin maaliin. Muutenkin Purcell pelasi kyllä hyvin kuten spoone kirjoitti.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Raitis Ivanans - olevinaan enforcer, ei ole kuitenkaan tällä kaudella paljoa niitä hommia hoitanut. Ei ole tullut haasteita, joten ei voi laittaa tilannetta pelkästään Raitisin piikkiin. Ottaa laiskoja koukkaamisjäähyjä ja muutenkin on liian hidas. Ei kuulu suosikkeihini.
Ehkä olisi aika alkaa katsomaan niitä Kings pelejä ;-) Ja muuttaa mielipidettä tämän pelaajan osalta. Tietenkin jos jostain pelaajasta ei tykkää niin kaikki sen otteet näyttää huonoilta, tekis se sitten mitä tahansa. Viimeiset kaksi peliä tuottanut kaksi maalia ja laiskoja koukkaamisjäähyjä on tullut tasan yksi joulukuun aikana. Muutenkin Ivanansin kakkoset on yleensä tulleet väkivaltaisuuksista. Joten suurta hallaa joukkueelle eivät hänen jäähyt ole aiheuttaneet.

Anyway suuret kiitokset Fawkesille hyvistä pelaaja-arvioista ja tuollaisia tekstejä on aina mukava lueskella.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ehkä olisi aika alkaa katsomaan niitä Kings pelejä ;-) Ja muuttaa mielipidettä tämän pelaajan osalta. Tietenkin jos jostain pelaajasta ei tykkää niin kaikki sen otteet näyttää huonoilta, tekis se sitten mitä tahansa. Viimeiset kaksi peliä tuottanut kaksi maalia ja laiskoja koukkaamisjäähyjä on tullut tasan yksi joulukuun aikana. Muutenkin Ivanansin kakkoset on yleensä tulleet väkivaltaisuuksista. Joten suurta hallaa joukkueelle eivät hänen jäähyt ole aiheuttaneet.

Anyway suuret kiitokset Fawkesille hyvistä pelaaja-arvioista ja tuollaisia tekstejä on aina mukava lueskella.
En nyt oikein osaa tulkita tuota ensimmäistä lausetta, että kenelle se on suunnattu?. Jos se on suunnattu mulle, niin olen kyllä niitä otteluja katsonut ihan tarpeeksi tällä kaudella (ehkä 5 jäänyt katsomatta). Ivanans on kyllä viime aikoina vähentänyt noita jäähyjä ja siten parantanut peliään. Ja tosiaan kahdesti onnistunut jo maalinteossakin joten juuri tällä hetkellä olen hänen esityksiin ihan semityytyväinen. Alkukaudesta niitä koukkaamisjäähyjä tuli kyllä lähes joka pelissä, mutta nyt niitä ei ole enää samalla tahdilla tullut. Ehkä Ivanansin pitäisi joskus vetää joku kunnon mylly jotain toista ns. raskaan sarjan kaveria vastaan niin ehkä sitten osaisin arvostaa häntä erilailla. Mutta hän ei ole vielä tällä kaudella tapellut oikeastaan kertaakaan kunnolla, ja kun kenttäpelissä hänestä nyt ei ole mitään hyötyä, niin ehkä sen takia suhtaudun Isoon Latvialaiseen niin nyrpeästi.

Ja kiitos kiitoksista.
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Tuosta ylivoimasta sen verran, että en tiedä mistä nuo tilastot olet ottanut, mutta ainakin NHL.comin mukaan Kingsin yv-prosentti on sarjan 12.paras.

Olin aika varma, että selostajat keskustelivat yön pelissä tuosta ja mainitsivat tuon sijan 27. En sitten tiedä mitä oon kuullut ja olisihan tuon voinut oikeasti tarkistaakin. :) No joka tapauksessa ylivoimassa on vielä parannettavaa. Mielestäni Doughty on yv-viivalla ollut ehkä paras pakki niissä peleissä mitä olen nähnyt. Erittäin varma kiekon kanssa ja löytyy sitä luovuuttakin, mitä tuo yv kieltämättä kaipaa. Tekee kiemuroita ja jakaa heinoja syöttöjä aina välillä, mutta ei oikein tehoja ole saanut aikaiseksi. Selkeä pelin pyörittäjä mielestäni ylivoimalta puuttuu eikä Doughtysta vielä tässä vaiheessa siihen tietenkään ole. Kopitar-O'Sullivan akseli sitä peliä yrittää siellä tehdä, mutta tosiaan kuten sanoit on se peli aika mielikuvituksetonta eikä liikettä ole tarpeeksi. Tuntuu jotenkin ettei jäällä olevat viisikot pelaa tarpeeksi hyvin yhteen. Toivottavasti alkaa näitä onnistumisia kuitenkin tulemaan tälläkin saralla enemmän.

On se kyllä kumma jos Quick ennen LaBarberaa farmiin lähtee ellei ennen Ersbergin paluuta tapahdu kunnon tason romahdusta. Kuten sanoit, waiwersin ei tosiaan tässä tilanteessa pitäisi vaikuttaa, sillä eihän LaBarberaa kukaan tarvitse joten sen voisi ihan hyvin farmiin heittää. Itse en kuitenkaan ehkä vielä olisi laittamassa JLB:n päätä vadille. On se kuitenkin edellisillä kausilla ajoittain ollut hyvä ja joskus AHL aikoinaan erinomainen rangersin farmissa. Tämän kauden esitykset ovat olleet kyllä umpisurkeita ei siitä pääse mihinkään, mutta jos farmista jotenkin saisi itseluottamusta takaisin ja hyvän pelivireen. En kuitenkaan panisi pahakseni vaikka lähtisi muualle. Voisi maiseman vaihdos tehdä herralle itselleenkin hyvää.

Itse kyllä pidän Ivanansista ja kiva nähdä, että onnistumisiakin tulee. Kuitenkin liigassa on mielestäni turhempia enforcereita kuin Ivanans. Ei toki Raitiskaan mikää mailavirtuoosi ole ja taidot ovat rajalliset, mutta ei sitä nyt paskat housussa tarvi olla aina kun Ivanans kaukaloon laitetaan. Ivanans väläyttää välillä aika hyvällä vedolla kuten viime yön pelissä nätisti laukoi vaikka toki pakista muutti suuntaa. Muistan myös edellis kaudelta yhden vähän samantyylisen tilanteen, missä Raitis pisti tosi tarkasti ranteella ylänurkkaan. Tosin saatto silmät kiinni tuon vetää, mistä näistä tietää. Jäähyalttiita tuollaiset pelaajat tuppaa olemaan, mutta onhan Ivanans kuitenkin joukkueen ainoa pelote. Aika jässikkä kuitenkin, että en sillein ihmettele myöskään sitä miksi vastustaja lähtee tuosta nelosketjusta mieluummin haastamaan Zeileriä. Kyllähän Ivanansin tehtävä olisi niitä raskassarjalaisia vastaan välillä matsata, mikä on tällä kaudella jäänyt. Toivotaan tähänkin muutosta mieluusti.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
LABARBERA TREIDATTU VANCOUVERIIN

I´m in seventh heaven. Jason LaBarbera ei enää ole osa Los Angeles Kingsin organisaatiota. Hänet kaupattiin Vancouveriin nimellistä 7.kierroksen varausvuoroa vastaan. Käytännössä Lombardi halusi vaan LaBarberasta eroon hinnalla millä hyvänsä. Farmiin häntä ei kannattanut laittaa, koska siellä hän olisi haitannut Bernierin kehitystä. Nyt täytyy sanoa, että Lombardi on tehnyt aivan saatanan hyvää duunia Losin GM:nä. En voisi olla tyytyväisempi. Samaan hengenvetoon voidaan todeta, että Trevor Lewis on lähetetty Manchesteriin ja tilalle tullaan nostamaan jo kertaalleen ylhäällä pyörimässä käynyt Brian Boyle.

En tiedä onko näistä jotain virallisia uutisia vielä jossain, mutta Rich Hammondin blogi Inside the Kings on se paikka mistä nämä tiedot, ja yleensäkin kaikki kirjoittamani jutut, on peräisin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Oscar Möller - vielä vähän heppoinen NHL:ään, mutta pärjää silti kumman hyvin. Taitava ja näppärä pelaaja. Helppo ennustaa hienoa tulevaisuutta. Vähän Alfredssonia muistuttava pelaajatyyppi. Johtaja-ainesta, tulevaisuuden kapteeniston jäsen.

Möller palaa nuorten kisoista hopeaa kaulassa, Hickey ja Teubert saivat kultaa ja Voinov pronssia. Vaikkei Möller tehnyt odotetusti pisteitä, niin silti hän minusta pelasi ihan hyvät kisat. Ei tuo vertailu Alfredssoniin ole kaukaa haettu, sillä juuri sellainen hyvä "heart'n'soul"-tyyppinen hyökkäävän ketjun laituri Mölleristä parhaassa tapauksessa kehittyy. Kisoja katsoessa huomasi paremmin, että Möllerillä on tuon ikäiseksi ja kokoiseksi kaveriksi tosi kova veto.

Kolmesta pakkilupauksesta Voinov teki parhaan vaikutuksen, mutta ikävä kyllä ei hänkään ollut odotetun hyvä - ehkä hyvien AHL-tilastojen vuoksi odotukset olivat liian korkealla. Mielestäni Voinov jäi hiukan vanhemman Phoenixin varaaman Gontsharevin varjoon ja oli vasta Venäjän toiseksi paras pakki. Taitoa, liikettä ja älyä löytyy, mutta intensiteettiä ja ehkä voimaakin uupuu.

Teubertista ja Hickeystä jäi ristiriitainen kuva. En nähnyt Kanadalta kuin välierän ja finaalin ja niiden perusteella kumpikaan ei ole vielä ensi kaudella valmis NHL:ään. Teubert naulasi kyllä pari kertaa äijän seinälle, mutta vastaavasti pari kertaa rynni tilanteesta pahasti ulos. Taitaa tarvita ainakin vuoden lisää junnuissa ja ehkä sen lisäksi vielä vuoden AHL:ssä ennen kuin on valmis taistelemaan NHL-paikasta.

Hickey oli minulle pettymys. Nuorukaisen CV näyttää hyvältä: tehnyt ihan mukavasti pisteitä, valittu WHL:n ykköstähdistöön, päässyt kaksi kertaa Kanadan nuorten maajoukkueeseen ja valittiin kisoihin jopa Kanadan kaksikymppisten kapteeniksi.

Nähdyn perusteella en ymmärrä miten Kings on ottanut hänet ennen Karl Alzneria ja Jakub Voracekia. Hickeyn kiekolliset taidot vaikuttivat keskinkertaisilta, liike tuon kokoiseksi kaveriksi vain tyydyttävää eikä peli ollut aggressiivista tai fyysistä. Saman ikäisenä nykyisin Pittsburghissa pelaava Kris Letang ja Columbuksen ja farmin välillä seilaava Kris Russell näyttivät paljon vahvemmilta, paremmin liikkuvilta ja taitavammilta.

Minun on todella vaikea uskoa, että Hickey vielä ensi kaudella pelaisi NHL:ssä. Kausi tai kaksi AHL:ää ja sitten näkee onko miehestä mihinkään. Tietenkin toivon, että Hickey hiljalleen kehittyy uudeksi kimmotimoseksi tai briancampbeliksi, mutta paljon pitää Hickeyn tehdä töitä ennen kuin hänestä tulee vakiopelaaja NHL:ään.

edit. Fawkes näki ilmeisesti kaikki Kanadan pelit, joten hänellä on varmaan kokonaisvaltaisempi näkemys Hickeystä ja Teubertista.

Brian Boyle - ei todennäköisesti tule koskaan onnistumaan Kingseissä. Maisemanvaihdos olisi hyväksi. Losissa hänestä halutaan tehdä nelosketjun bruiser, sitä hänestä ei kuitenkaan koskaan tule.

Toivottavasti Boylen kohdalla ei käy samoin kuin David Steckelin kanssa. Steckel oli melkein Boylen kokoinen yliopistopelaaja, jonka Kings varasi ensimmäisen kierroksella vuonna -01 (numerolla 30). Steckel pelasi yliopistossa kolme vuotta ja sitten vuoden Manchesterissa. Kings luopui toivosta hänen suhteensa ja Steckel teki vapaana agenttina sopimuksen Washingtonin kanssa 2005 (nykyisin Capseja valmentava Bruce Boudreau sai silloin potkut Manchesterista ja ilmeisesti halusi Steckelin Hersheyhin).

Ensin Steckel sinkoili pari vuotta hissimiehenä AHL:n ja NHL:n välissä ja viimeiset puolitoista vuotta pelannut Capsien alemmissa ketjuissa sellaisena "bruiserina", jollaiseksi Boylen toivotaan kehittyvän. Eli pelaa alivoimaa, ottaa aloituksia, taklaa, tekee hyvällä tuurilla tällä kaudella noin parikymmentä pistettä. Joskus se vaan ottaa aikansa ennen kuin pelaaja tajuaa millaista peliä ja missä roolissa hänen on pelattava, jos hän ylipäänsä haluaa pelata NHL:ssä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Voinov
En nähnyt Venäjältä kuin yhden pelin kokonaan, välierän Kanadaa vastaan. Lisäksi näin osia muista peleistä. Niiden perusteella Voinov vaikutti olevan Venäjän parhaiden puolustajien joukossa, muttei kuitenkaan loistanut mitenkään erityisesti. Kiekollinen peli näytti aika rauhalliselta ja hallitulta, ei hätäillyt turhia. Mutta samalla se näytti myös vähän turhan laiskalta eikä kovin intohimoiselta. Heikkik tästä taisi jo toisessa ketjussa kirjoittaakin. Ehkä se on vaan Voinovin tyyli, kaikki eivät pelaa sellaisella rämäpää-tyylillä. Mutta kieltämättä Voinovista tuli sellainen vaikutelma, ettei sydän ollut välttämättä aina ihan täysin mukana pelissä. Teki myös joitain pahoja virheitä, Kanadaa vastaan Espositon alivoimamaali meni ainakin osittain Voinovin piikkiin, hänen taakseen Esposito nimenomaan pääsi karkaamaan. Ja Voinov oli myös ilmeisesti osallisena siinä viime sekuntien katastrofissa. Jos Eberle pääsi noin vapaasti maalin edestä laittamaan riparin sisään, eivät Venäjän pakit voineet pelata tilannetta oikein.

Hickey
Pettymys ainakin minulle. En häneltä odottanutkaan mitään Paras puolustaja-tason esitystä. Mutta virheitä tuli ihan liikaa. En tiedä osaanko suhteuttaa Hickeyn peliä oikein muihin puolustajiin, koska seurasin häntä niin tarkasti, ettei varmasti yksikään virhe jäänyt rekisteröimättä. Vastaavasti muiden Kanadan pakkien mokia en samalla lailla ruotinut. Kyllä Hickey ihan sellainen hyvä pelaaja on, luistelee aika hyvin ja ihan ok sijoittuu suurimman osaa ajasta. Mutta sitä kiekollista potentiaalia mitä hänellä pitäisi olla, sitä ei kyllä nähty näissä kisoissa oikeastaan ollenkaan. Nyt hän oli peruspakki ilman tarvittavaa varmuutta ja fyysisyyttä. Ensi vuonna hän siirtyy ammattilaissarjoihin, jos olisi valmis niin paikka NHL:stä varmaankin järjestyisi. En nyt lähde suoraan sanomaan, ettei hän pystyisi ensi kaudella NHL:ssä pelaamaan. Mutta näiden kisojen perusteella sanoisin, että vuosi AHL:ssä tekisi kyllä hyvää.

Teubert
Meni monesti sekaisin Myersin kanssa. En niin usein huomannut Teubertia kentällä kuin Hickeyta, ehkä se oli hyvä juttu, koska Teubertin tyylistä pakkia ei hirveästi kuulukaan huomata jäällä. Ei ehkä ollut niin fyysinen kuin olisi voinut olla, mutta ei mun mielestä tehnyt myöskään mitenkään kovin paljoa virheitä. Aika sellaista peruspeliä. Ensi vuosi taitaa mennä vielä WHL:ssä, on liian nuori AHL:ään eikä tarpeeksi hyvä NHL:ään.

Möller
Ruotsin kapteeni, ykkösketjun laituri ja yv:n pyörittäjä. Pisteitä ei tullut odotetulla tavalla, mutta oli kuitenkin Ruotsin näkyvimpiä ja parhaita pelaajia. Ei ollut missään nimessä huono, muttei ehkä kuitenkaan pystynyt ottamaan sellaista roolia mitä kapteenilta ja NHL-pelaajalta olisi voinut odottaa. Maalipaikkoja oli paljon, mutta ei vaan mennyt mistään sisään. Ottiko ehkä itsekin liikaa paineita maalinteosta?

Eli odotuksiin nähden kisat eivät menneet Kingsin prospekteilta ihan putkeen. Eivät ne myöskään mikään floppi olleet. Kaikki neljä ovat hyviä pelaajia ja kaikilla on mahdollisuudet hyvään NHL-uraan (Möller toki muita edellä tässä). Jokainen oli isoissa roolissa omassa joukkueissaan, se on aika hyvin ottaen huomioon kuinka kovia nuo joukkueet olivat (mitalijoukkueet). Mutta eväitä parempaankin oli. Hickey olisi voinut pelata loistavat kisat ja hiljentää kriitikot. Möller olisi voinut olla paremmin esille tekemällä enemmän maaleja ja erottumalla selkeästi astetta parempana pelaajana muista. Teubert olisi voinut olla todellinen fyysinen pelote ja Voinov olisi voinut olla All Stars-valinta. Mutta nyt näin ei käynyt. Jossittelu on turhaa, mutta vähän laimea fiilis kisoista Kings-näkökulmasta jäi. Ehkä odotukset olivat turhan korkealla.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Mitäs sitä tänne kirjottelisi? Aloitetaan vaikka siitä, että Oscar Möller on palannut Kingsin riveihin nuorten MM-kisojen jäljiltä ja toisten jääharjoitusten yhteydessä tuli jobin postia sitten oikein kunnolla. Röntgenissä häneltä löydettiin murtuma solisluusta ja on sivussa nyt ainakin All Stars-breikkiin asti, mahdollisesti/todennäköisesti pidempäänkin. Loukkaantuminen on tapahtunut siinä Ruotsi-Venäjä pelissä jossa Möller sai kovan taklauksen ja jätti kaukalon kesken ottelun. Tuon ottelun jälkeen liikkui ristiriitaisia tietoja siitä oliko loukkaantuminen vakava vai ei. Lopulta Möller kuitenkin pelasi jo Ruotsin seuraavassa ottelussa, eikä solisluu hirveästi vaikuttanut haittaavan pelaamista. Joten ei se varmaan kovin pahasti ole säleinä, ei sillä muuten pystyisi pelaamaan vaikka kuinka kova kaveri kestokyvyltään olisikin.

Myös Quick on toipunut pikku flunssastaan ja palaa tänään maalinsuulle Duckseja vastaan. Murray oli myös sotkenut ketjut taas vaihteeksi oikein kunnolla ja harjoituksissa ollaan menty seuraavanlaisessa muodostelmassa:

Frolov-Kopitar-Simmonds
Calder-Handzus-Brown
O´Sullivan-Stoll-Purcell
Ivanans-Boyle-Zeiler

Pakkiparit ovat pysyneet samana jo pidempään eli ovat muodossa: O´Donnell-Doughty, Quincey-Greene ja Gauthier-Harrold.

Kings on tällä hetkellä Western Conferencen sijalla 13. Matkaa 8.sijaan 5 pistettä. Matkaa jumbosijalle on samat 5 pistettä. Eli pikkuhiljaa ollaan alettu playoffjunasta jäämään. Lisäksi kun kohta alkaa kotipelit vähenemään radikaalisti, alkaa Losi löytämään oman paikkansa hyvä tukevammin konferenssin häntäpäästä. Peli on kyllä näyttänyt ihan hyvältä, joten kyllä niitä voittojakin varmasti suht tasaisin väliajoin aina tulee. Mutta kun maalinteko on niin surkeata, on aika vaikea otteluja säännöllisesti voittaa.

Ai niin joo, Dustin Brown on Losin edustaja All Stars-ottelussa. Jos joku tästä jengistä sinne pitää laittaa niin kyllä Kippari on ihan oikea valinta. Näinköhän Brownie meinaa vedellä normaaliin tyyliin noita taklauksia siellä All Stars-höntsässä? Voisi muut pelaajat katsella vähän pahalla jos Brown kolaisi vaikka jonkun Crosbyn siellä ihan levyksi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Mitäs tässä nyt olisi viime aikoina tapahtunut, vedetään vaikka ranskalaisilla viivoilla. Elikkä siis:

- Turpaan on tullut aika tiuhaan viime peleistä. Sijoitus vajonnut Lännen toka vikaksi ja eroa pleijariviivaan alkaa olla jo kai lähemmäs kymmenen pistettä. Eli jää tänäkin vuonna playoffit haaveeksi. No kunhan ei ihan pelkkää häviämistä olisi tämä loppukausi ja lopullinen pistesaldo kipuaisi jonnekin 75 pisteen tienoille, niin ihan tyytyväinen voisi tähän kauteen olla.
- Maalinteko on niiiin tuskaa että hohhoijaa. Eli samalla kun puolustus on parantanut, on hyökkäys heikentynyt ja tästä syystä lopullinen tulos ei juurikaan viime kaudesta ole parantunut.
- Ersberg loukkaantui Dallas-pelissä joten Bernier on nyt kutsuttu ylös. Eli ainakin kaksi seuraavaa ottelua mennään Quick-Bernier kaksikolla. Alkukaudesta sällit vetivät AHL:ssä, nyt NHL:ssä. Kuulostaa pahalta jutulta Kingsin kannalta, mutta ei sitä ole. Quick on parempi kuin LaBarbera eikä Bernierkään varmaan paljoa Ersbergille häviä. Kiva nähdä että hänkin pääsee tällä kaudella ylhäällä pyörähtämään, tosin välttämättä ei vielä tällä reissulla pääsee pelaamaan, ellei sitten Ersberg ole pidempäänkin sivussa.
- Westgarth kutsuttu myös ylös. Minnesotaa vastaan nelosessa pelaavat Ivanans-Armstrong-Westgarth. Eli kovuutta haetaan. Tämä on seurausta siitä kun Artyuhkin kolasi Doughtyn, eikä kukaan O´Donnellia lukuunottamatta käynyt kostamassa sikailua.
- Boyle ja Purcell ovat taas farmissa, joten vaikealta näyttävät heidän yrityksensä vakiinnuttaa paikkansa Kingsissä. Boylen suhteen olen jo toivoni pitkälti menettänyt, mutta Purcell pelasi ihan hyvin ylhäällä ollessaan, joten hänen suhteen olen vielä ihan optimistinen. Ja ainoa syy miksi Purcell lähti alas, oli Bernierin ylöskutsuminen. Kun Ersberg palaa, lähtee Bernier varmaan takaisin Manchesteriin ja sitten Purcell voidaan kutsua takaisin ylös.
- Jack Johnson teki paluun Dallasia vastaan, ja peli meni kai ihan ongelmitta. Eli mitään takapakkia ei tullut.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
- Westgarth kutsuttu myös ylös. Minnesotaa vastaan nelosessa pelaavat Ivanans-Armstrong-Westgarth. Eli kovuutta haetaan. Tämä on seurausta siitä kun Artyuhkin kolasi Doughtyn, eikä kukaan O´Donnellia lukuunottamatta käynyt kostamassa sikailua.
- Boyle ja Purcell ovat taas farmissa, joten vaikealta näyttävät heidän yrityksensä vakiinnuttaa paikkansa Kingsissä. Boylen suhteen olen jo toivoni pitkälti menettänyt, mutta Purcell pelasi ihan hyvin ylhäällä ollessaan, joten hänen suhteen olen vielä ihan optimistinen. Ja ainoa syy miksi Purcell lähti alas, oli Bernierin ylöskutsuminen. Kun Ersberg palaa, lähtee Bernier varmaan takaisin Manchesteriin ja sitten Purcell voidaan kutsua takaisin ylös.
- Jack Johnson teki paluun Dallasia vastaan, ja peli meni kai ihan ongelmitta. Eli mitään takapakkia ei tullut.

Ainoa Losin pelaaja Artjuhinin painoluokassa taitaa olla Ivanans ja hän oli jäähyaitiossa tapeltuaan Kocin kanssa. Ymmärrän hyvin minkä takia esim. Simmonds ei ole innostunut tappelemaan Artjuhinin kanssa. Kyseessä on helvetin iso sekopää - oikeastaan juuri sellainen pelaaja, jolla Kingseillä olisi käyttöä kolmos/nelosketjussa. Osaa myöskin pelata jonkin verran.

Johnsonista Dallas-ottelussa jäi mieleen yksi kohtaus. JJ yritti taklata Dallasin pelaaja, mutta sen sijaan vetikin kovan timmin Jarrett Stolliin. Hetkeä myöhemmin näytettiin Stollia vaihtopenkillä ja jotakin f-alkuista tarinaa suusta näytti tulevan. Johnson pelasi muutenkin juuri sairastuvalta tulleeksi kaveriksi tosi aggressiiviisesti.

Minusta Purcellia on ihan turha roikottaa ylhäällä, jos häntä peluutetaan Ivanansin ja Zeilerin välissä neloskentässä. Purcellin oivallukset menevät ihan hukkaan tuon kaksikon kanssa. Ei Purcell ole sellainen aggressiivinen, suoraviivainen, maalille ajava ja hyvin luisteleva sentteri, jollaista tuo kaksikko tarvitsisi keskelleen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Minusta Purcellia on ihan turha roikottaa ylhäällä, jos häntä peluutetaan Ivanansin ja Zeilerin välissä neloskentässä. Purcellin oivallukset menevät ihan hukkaan tuon kaksikon kanssa. Ei Purcell ole sellainen aggressiivinen, suoraviivainen, maalille ajava ja hyvin luisteleva sentteri, jollaista tuo kaksikko tarvitsisi keskelleen.
Itse asiassa Purcell ei ole muutamaa ottelua lukuunottamatta tuolla nelosketjussa pelannutkaan. Aluksi laitettiin sinne, mutta sitten nostettiin muihin ketjuihin. Pelasi ainakin O´Sullivanin ja Stollin kanssa jossain vaiheessa. Boyle sen sijaan on ollut se kaveri jota ollaan nelosen keskellä jarrusentterinä yritetty peluuttaa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Oho, pitkäksi venyneen huonon jakson jälkeen, Kings otti kaksi voittoa putkeen näin All Stars-tauon alle. Ensin kaatui Wild 5-2 ja sitten Avs 6-5. Huomionarvoista, että molemmat voitot tulivat vieraissa. Toivottavasti vieraspelit sujuvat jatkossakin, sillä niitähän Kings tulee pääsääntöisesti loppukauden tahkoamaan.

Minnesota-matsia katsoin kaksi erää, mutta eilistä Colorado-ottelua en nänhyt. Mitä highlighteista voi sanoa, niin nyt näyttää sitten kiekot pomppivan suotuisasti. Alkukaudesta mistään ei saatu sisään ja lähes järjestäen vastustajan veskarista tehtiin ottelun sankari. Nyt näissä kahdessa viime ottelussa vastustajan maalivahti ei ole ollut mitenkään erikoinen ja kiekot ovat menneet sisään. Periaatteessa ihan samalla lailla niitä tilanteita on nytkin ollut, joten ei tässä mitään suurta ratkaisua maalinteko-ongelmiin olla löydetty. Kärsivällisyys on vaan tuottanut tulosta.

Quick pelasi nämä molemmat ottelut, joten Bernier ei päässyt vielä debytoimaan tämän kauden osalta. Ersbergin tilanteesta ei ole mitään tietoa, että pystyykö hän palaamaan jo All Stars-breikin jälkeen, vai pysyykö Bernier pidempäänkin ylhäällä. Itse toivoisin että JB saisi edes yhden ottelun ylhäällä pelata, jotta näkisimme miltä se touhu tällä hetkellä näyttää.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Oho, Kingsille taas voitto, nyt jo kolmas putkeen. Viimeisestä neljästä ottelusta otettu 7 pistettä 8 mahdollisesta. Eli aika hyvin on mennyt. Ovat varmaan nuo molemmat putket lähellä season high-lukemia. En tätä viimeisintä Hawks-peliä nähnyt, alkamisaika oli taas niin loistava että ei mitään rajaa. Mutta ilmeisesti hyvin ovat pelanneet. Tosin hyvät olivat lähtökohdatkin tähän otteluun, Chicago on ollut suotuisa vastustaja Losille aikaisemminkin. Quick pelasi maalissa hyvin ja maalinteko näyttää nyt ainakin hetkellisesti sujuvan. Brown heitti 2+1, Frolov 1+1. Kopitar aika yössä kai edelleen, näinköhän se meinaa herätä koko kauden aikana. Nyt alkaakin sitten viiden tai kuuden ottelun vierasotteluputki, joka aika pitkälti määrittää loppukauden suunnan. Eli tarvitseeko edes haikailla playoffien perään, vai voiko katseet ja ajatukset siirtää jo draftin kautta ensi kauteen. La-su yönä vastassa Habs Montrealissa. Tuo ottelu taitaa vähän parempaan aikaan alkaa, joten se pitänee katsoa. Onkin ensimmäinen Losin ottelu pitkään aikaan, minkä pääsen kokonaan katsomaan. Toivottavasti löytyisi joku englanninkielinen streami, eihän sitä saatanan ranskaa jaksa erkkikään kuunnella. No luulisi tuon HNIC-ottelu olevan, joten eiköhän jostain enkku-streami löydy.
 

Carcillo13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
Aika kova voitto kyllä Kingsilta ja ylipäätäänsä, että pystyi tekemään viisi maalia Chicagoa vastaan (joka on ollut ylitsepääsemätön jengi Coyotesille).

Pakko kysyä Fawkesilta, että mihin tällänen jätkä kuin Brian Boyle on hävinnyt? Piti olla ihan kova jätkä. Kokoa löytyi jne.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pakko kysyä Fawkesilta, että mihin tällänen jätkä kuin Brian Boyle on hävinnyt? Piti olla ihan kova jätkä. Kokoa löytyi jne.
Niin, kokoa löytyy muttei fyysisyyttä. Kings haluaa tehdä Boylesta nelosketjun voimajyrän, mutta sellainen Boyle ei ole. Hän on enemmänkin taitohyökkääjä voimahyökkääjän kehossa. Murray (ja Lombardi?) yrittävät väkisin painaa Boylea muottiin johon hän ei sovi. Boyle on toistuvasti sanonut, että hän ymmärtää mitä häneltä odotetaan ja vaaditaan, ja on valmis ja halukas muokkaamaan peliään siihen suuntaan. Mutta kentällä tämä ei ole muutamia hetkiä lukuunottamatta näkynyt. Hänet on muistaakseni kolme kertaa kutsuttu ylös, ja joka kerta hänet on lähetetty myös takaisin farmiin. Pelejä on kertynyt jotain 20, mutta ei ole niissä onnistunut vakuuttamaan valmentajia. Oma mielipiteeni on, että hänestä ei pitäisi väkisin yrittää tehdä jotain sellaista mitä hän ei ole. Uskon, että hän voi ihan hyvin vielä tehdä hyvän uran NHL:ssä pisteitä tekevänä hyökkääjänä. Mutta LA:ssa hänelle ei olla valmiita antamaan tällaista roolia, joten parasta Boylelle olisi treidi pois Losista.

Laitetaan tähän vielä miehen tilastot tältä kaudelta:

Los Angelesissa: 20 ottelua, 1+1=2, 18 PIM, -11. Pelannut pääsääntöisesti nelosketjun keskellä Ivanansin ja Zeilerin tai vastaavan kanssa. Jotain pelejä pääsi vetämään myös ylemmissä ketjuissa, mutta kun tehoja ei välittömästi syntynyt, kävi käsky takaisin neloseen tai sitten suoraan farmiin.

Manchesterissa: 16 ottelua, 4+7=11, 46 PIM, +3. Pelannut hyökkäävässä roolissa ja saanut yv-aikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös