Kings kaudenloppuarvioläpinät vol 2
Monologi bittiavaruudessa jatkukoon. Siirrytään pelaaja-arvosteluihin. Omat mielipiteeni pohjautuvat ehkä noin 40-50 pääosin alkukaudesta nähtyyn otteluun. Loppukaudesta en kovinkaan montaa matsia nähnyt, mutta joka ottelusta kävin highlightit NHL.comista katsomassa ja otteluraportit lukemassa. Hammondin blogia olen tavannut päivittäin ja HFBoardsin Kings-osiossakin kuluttanut aivan liian monta hetkeä elämästäni. Mutta eiköhän annetaan paukkua.
Maalivahdit
Jonathan Quick - 44 GP, 21-18-2, GAA 2.48, Sv% .914.
Käytti tilaisuutensa loistavasti hyväkseen ja valtasi itselleen ykkösveskarin paikan. Bernier tulee haastamaan ensi training campilla, mutta ykkösen paikka on nyt Quickin "to lose". Liian suuria ylisanoja ei kannata käydä puolikkaan kauden perusteella ilmoille heittelemään, mutta aika kovat odotukset Quick itselleen ensi kaudeksi on nyt pelannut. Yksi liigan atleettisimpia veskareita, jonka bravuuri ovat fysiikan lakeja uhmaavat highlight-torjunnat.
Erik Ersberg - 28 GP, 8-11-5, GAA 2.64, Sv% .900.
Istui ensimmäiset kymmenen peliä penkillä LaBarbera Experiencen jatkuessa aivan liian pitkään. Lopulta Murray otti päänsä pois ahteristaan ja laittoi EE:n maalille. Hurri nappasi heti itselleen ykkösveskarin paikan, vaikka Murray jatkoikin LaBarberan ajoittaista peluuttamista täysin vailla perusteita. Mutta sitten tuli Quick, joka jätti Ersbergin varjoonsa, ja loppukausi menikin Ersbergiltä penkillä istuessa tai loukkaantuneena katsomossa. Uusi sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta, ja ellei Bernier loista training campilla, jatkaa EE ensi kaudellakin Quickin back upina.
Puolustajat
Drew Doughty - 81. 6+21=27, -17, 56 PIM, 23.49
Huima tulokaskausi. Alku oli täysin käsittämätön, loppukin helvetin hyvä. Liigan tulevaisuuden top 5-pakki ties kuinka pitkäksi aikaa, ellei jotain täysin yllättävää tapahdu. Lähtee pelaamaan nikkareiden MM-jengiin Sveitsiin.
Kyle Quincey - 72. 4+34=38, -5, 63 PIM, 20.58
Veti pakeista ehkä tasaisimman kauden. Lopussa lähti selkäleikkaukseen, ja missasi jotain 5 viimeistä peliä sen takia. Waiver pick up, täydellinen sellainen. Ei yritä enempää kuin osaa, ja osaa kuitenkin sen verran, että on hyvä. Puolustuksen kulmakivi #2.
Matt Greene - 82. 2+12=14, +1, 111 PIM, 19.44
Varakapu, soturi ja puolustuksen kulmakivi #3. Teki pitkän jatkosopparin ja jatkaa Losissa siis vielä monta kautta. Ja helvetin hienoa, että näin tapahtuu. Greenerin kausi kulminoitui aika hyvin
tähän kuvaan. Kuva otettu siis maaliskuun Canucks-ottelusta, jossa Greene hyppäsi kiekon eteen pää edellä ottelun loppusekunneilla, kun Canucks haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia. Itse mies kommentoi tilannetta seuraavanlaisesti:
"I just got up and didn’t really realize what it was, what it looked like. Maybe I was just punch-drunk but I was just trying to get off the ice; that was about it.”
Sean O'Donnell - 82. 0+12=12, +2, 71 PIM, 20.29
Konkari rauhoitti koko joukkuetta olemuksellaan, ja oli korvaamaton mentori Doughtylle varsinkin kauden alussa. OD jatkaa myös ensi kaudella, ja vaikka ikä alkaakin jo painaa, eikä hän toivottavasti olekaan ensi kaudella top 4-puolustaja, niin silti hyvä veteraanilisä joukkueeseen. Osoitti taistelijan luonnetta tappelemalla monesti, vaikkei se missään nimessä hänen roolinsa olekaan. Harvoja jonka tehotilasto jäi plussan puolelle.
Jack Johnson - 41. 6+5=11, -18, 46 PIM, 20.16
Alkukaudesta 30+ ottelua loukkaantuneena. Tervehdyttyään oli aluksi erittäin hyvä, sitten taso laski roimasti, kunnes loppukaudesta taas paransi otteitaan. Yrittää välillä olla ylifyysinen ja muutenkin tehdä liikaa. Mutta kunhan rauhoittuu vähän, ja oppii olemaan oma itsensä, tulee olemaan kova ja ilkeä yleispakki. Itselläni on kovat odotukset JMFJ:lle, toivottavasti jatkosoppari syntyy hyvissä ajoin, eikä Sullymaista draamaa nähdä. Tehotilasto aika karua luettavaa.
Davis Drewiske - 17. 0+3=3, +1, 18 PIM, 17.19
Sai näyttöpaikkansa vähän yllättäenkin Gauthierin ja Quinceyn loukkaantumisten myötä. Pelasi kauden lopussa jo 22 minuuttia ottelua kohti ja luuti jopa ylivoimassa viivamiehenä. Pieniin odotuksiin nähden yllätti siis todella positiivisesti. Silti pelipaikka ensi kauden alussa voi olla tiukassa. Oli yliopistojengissään kapteeni, joten sopii hyvin Lombardin ihannoimaan character guy-muottiin.
Denis Gauthier - 65. 2+2=4, -11, 90 PIM, 14.32
Kings-fanien keskuudessa Goat. Tuo nimi kuvastaa hyvin Gauthierin asemaa fanien silmissä. Saa välillä liikaakin paskaa niskaansa, mutta fakta nyt vaan on se, että eihän Gauthier kovin hyvä jääkiekkoilija ole. Kiekon kanssa heikko, omassa päässä säntäilee liikaa ja tekee virheitä. Toisaalta ihan suht fyysinen, ja hyvä alivoimapakki. Sai kaksi vähän pidempää pelikieltoa taklailtuaan vähän turhan vauhdikkaasti. Fanien silmissä nämä otettiin kuitenkin ilolla vastaan, koska se tarkoitti aina ettei Goat ollut kentällä mokailemassa. Soppari loppuu, ja niin tekee toivottavasti myös miehen Kings-ura.
Tom Preissing - 22. 3+4=7, -7, 6 PIM, 16.44
Alkukaudesta kakkosparissa ja ykkös-yv:ssä, loppukaudesta Manchesterissa. Oli omassa päässä aivan liian epävarma ja joutui Murrayn koirankoppiin. Sitten kärsi jostain ihmeellisistä huimausoireista ja oli sen takia IR:llä jotain 25 ottelua. Kuntoon päästyään laitettiin waivereitten kautta farmiin, jossa pelaili loppukaudesta kai Hickeyn parina. Sopimus jatkuu, mutta tulevaisuus ei ole Los Angelesissa. Joko hänet treidataan, ostetaan ulos tai annetaan jatkaa farmissa. Toivottavasti treidataan, koska eihän tuollaista palkkaa nostavaa ukkoa missään nimessä pitäisi AHL:ssa joutua peluuttamaan.
Yritin näitä pakkeja laitella vähän jonkinlaiseen paremmuusjärjestykseen, mutta kovin tarkasti en alkanut miettiä. Joten sanotaanko, että tuossa on suuntaa antava ranking, siitä miten Losin D-miehet kauden aikana kaukalossa heiluivat. Peter Harroldin luokittelen hyökkääjäksi, koska siellä hän suurimman osan kaudesta pelasi.