Rich Hammondin blogissa aivan loistava Dean Lombardin haastattelu, löytyy paljon kaikenlaista behind the scenes-kamaa. Referoidaan tähän nyt ne eniten itseäni kiinnostaneet kohdat.
Strategia trade deadlinella
Mitään selkeää vastausta ei tullut, koska sellaista ei kuulema ole. Jokainen tilanne katsotaan erikseen. Mutta rivien välistä pystyi lukemaan, että mitään hirveitä riskejä ei olla ottamassa. Jos pelaaja pystyy vahvistamaan Kingsejä pitkällä tähtäimellä, voidaan treidi tehdä. Mutta mitään loppukauden lainapelaajia ei olla varausvuoroja ja prospecteja vastaan hankkimassa. Lombardi ei ole kai mitenkään aktiivisesti kauppaamassa omia tulevia UFA-pelaajiaan (Calder, Gauthier, Armstrong), mutta ei varmasti hirveästi pistä vastaan, jos joku heistä jotain tarpeeksi arvokasta tarjoaa.
GM:n toimenkuva deadlinella
DL on käytännössä kaikkiin seuroihin yhteydessä, vaikkei olisikaan mitään kauppoja tekemässä. On kuitenkin tärkeää pysyä koko ajan tilanteen tasalla, ja kerätä omaa tietopankkia, jotta voi toimia nopeasti jos tilanne avautuu. Hyvistä yleistiedoista muiden pelaajista on hyötyä esim.kolmen joukkueen diileissä, joissa Lombardi omien sanojensa mukaan oli uranuurtajia.
Kings pelaa nyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan merkityksellisiä pelejä
Tottahan se on. Moneen kauteen LA ei ole ollut mukana playofftaistossa enää tässä vaiheessa kautta. Esim. Dustin Brown sanoi jonkun pelin jälkeen tässä viime viikolla, että hän pelaa juuri nyt elämänsä tähän asti tärkeimpiä otteluita. Se kertoo aika paljon Losin joukkueen ikärakenteesta, ja koko organisaation oikeasta kehityssuunnasta.
Ruutujen täyttäminen
DL on varmasti yksi NHL:n eniten hommia tekevistä GM:sta. Asiantuntevuudessa hän ei ole välttämättä ihan huippu kun ei ole itse mikään huippupelaaja koskaan ollut (onkohan muuten edes junnuna itse pelannut?), mutta hän todella osaa kasata joukkueen, ja katsoa koko ajan kokonaiskuvaa. Hän on todellinen manageri, eikä mikään vanha lätkäjätkä, joka nyt toimii managerina suojatyöpaikan voimalla. Lombardi puhuu aina paljon eri ruutujen täyttämisestä joukkueessa. Hän haluaa mahdollistaa omien nuorten pelaajien ylenemisen ylöspäin organisaation sisällä. Esim. Kopitar ja Brown ovat DL:n mukaan tällä hetkellä kakkosketjun jätkiä missä tahansa joukkueessa, mutta heille annettaan mahdollisuus nousta Kingsissä sille tasolle, että he olisivat ykkösketjun jätkiä missä tahansa. Brownin kohdalla Lombardi toivoo, että Dustinista tulee Losiin Iginlan tyylinen ikoni. Lombardi myös sanoi, että enää Kings ei tarvitse "siltapelaajia", eli kokeneita kavereita joiden kanssa pitää tehdä lyhyt sopimus, siksi aikaa kun omat prospectit kehittyvät alasarjoissa. Calder, Gauthier ja Armstrong täyttävät kaikki bridge playerin kriteerit, ja siksi heille ei jatkoa olekaan Losissa tulossa tämän kauden jälkeen.
Frolov
DL on yleensä jättänyt Frolovin nimen pois luetellessaan Kingsin tulevaisuuden core-pelaajia. Hammond kysyi suoraan, että onko tämä ollut ihan tarkoitus, vai onko kyseessä vaan sattuma tai unohdus. DL vastasi vähän pitkän kaavan mukaisesti, mutta itse tulkitsin sen niin, että kyseessä ei ole ollut mikään vahinko. Frolov ei ole samanlainen core-kaveri kuin Kopitar ja Brown. Lombardi kyllä kehui paljon Frolovin kehitystä tällä kaudella, ja sanoi että Fro on alkanut näyttää viitteitä siitä, että hän on alkanut olla sellainen pelaaja, joka haluaa voittaa NHL:ssä. Aikaisemmin Frolov on kuulema ollut sellainen pelaaja, jolle on riittänyt pelkästään se, että hän pelaa NHL:ssä. Frolovin sopimushan loppuu parin kauden päästä. Muilla ydinjätkillä alkaa olla jo pidemmät sopimukset. Joten Frolov on tällä hetkellä se kaveri, jolla ei jatkoa ole tulossa, jos kaikkia ei pystytä pitämään. Mutta mitään lopullista ratkaisua ei ole tehty, ja Fro voi vielä pystyä pelaamaan itselleen pitkän sopimuksen Losiin.
Boyle
Aika suoraan tuli vastaus, että ikkuna Boylen kohdalla alkaa umpeutua. En ihmettelisi vaikka Lombardi ihan itse yrittäisi sisällyttää Boylea johonkin isompaan kauppaan osalliseksi.
Maalivahdit
Paljon verrattiin tilannetta siihen mikä Lombardilla oli aikanaan San Josessa, kun farmissa pyörivät Nabokov, Kiprusoff ja Toskala. DL:n mukaan kaikkein tärkeintä tällaisessa tilanteessa on se, ettei GM ja valmentajat muodosta mitään arvoasteikkoa maalivahtien välille. Oleellista on vain kehittää veskareita päivästä toiseen, ja antaa oikean järjestyksen muodostua itsestään. Eli jos Quick pelaa parhaiten, hän on tulevaisuuden ykkönen. Jos Bernier pystyy ratkomaan ongelmansa ja nostamaan pelinsä tasoa, annetaan hänelle mahdollisuus näyttää osaamisensa NHL:ssä. Mitään ei ole hakattu kiveen, vaan rauhassa katsotaan miten tilanne ratkeaa. Quickin ja Bernierin lisäksihän Kingsillä on varastossa vielä Jeff Zatkoff, josta on tällä kaudella saanut lukea aika ylistäviä raportteja ECHL-peleistä. Ja junnusarjoissa ovat vielä Leland Irving ja Martin Jones, joten mv-osastolla ovat hommat hyvällä mallilla. Ersberg taitaa olla se odd man out, mutta häntäkään ei olla mitenkään sysäämässä ulos kuvioista. Sopparihan hänellä loppuu, mutta koska Bernieriä tahdottaisiin peluuttaa myös ensi vuonna farmissa, voi Ersberg saada jatkoa vielä ensi kaudeksi.
Jack Johnson
Jatkoneuvottelut on jo aloitettu. Tämä oli mulle yllätys, olin siinä uskossa että mitään ei tapahtuisi ennen kauden päättymistä. Tämä oli kyllä hyvä uutinen. Lombardi sanoi, että hän ei pelkää tippaakaan, että Johnson ei Losissa jatkaisi. Kyse on kuulema ihan puhtaasti vain siitä, että mihin JJ:n palkka lopulta sijoittuu. Vaikeaksi tilanteen tekee myös se, että tulevien vuosien capista ei ole tietoa. DL sanoi, että on melko varma, että ensi kaudeksi cap laskee vähän, mutta suurempi pudotus saattaa tulla vasta sitä seuraalla kaudella. Mutta koska mikään ei ole varmaa, on Johnsoninkin sopimuksen suhteen vielä aika paljon mietittävää. Mutta ilmeisesti JJ sitten on jatkamassa Losissa. Helvetin hienoa.