Liigaseurojen taloudelliset tulokset

  • 1 470 544
  • 5 092

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
*huhhuh* Tässä ketjussa on näköjään tapahtunut tänään. Jos nyt summaisin yhteen tämän päivän tapahtumat, niin näköjään muutama nimimerkki on sitä mieltä että Lukon tuloksenteko on ns. väärin voitettu.

Ei missään nimessä saa perustaa siivousfirmaa joka menestyy, sillä makkaramyynnilähän sitä tulosta pitää tehdä. Ja kaljanmyynnillä. Ja lipputuloilla. Ja perinteisillä kyläkauppasponsoreilla. Jos seura alkaa myymään pihvejä ja salaattia päivisin, niin se on hifistelyä, mutta just ja just hyväksyttävissä.

Herätkää jo jumalauta! Raumalla onnistuttiin tekemään jotain aivan ainutlaatuista suomalaisessa urheilussa, oli laji kyseessä mikä tahansa. Pieni siivousfirma on kasvanut maanlaajuiseksi isoksi peluriksi siivousmarkkinoilla. Osa tuloista menee, niin kuin muissakin yrityksissä, palkkakuluihin: tässä tapauksessa RTK:n työnjohtajille, työntekijöille ja myös Lukon pelaajille. Sillä nämä kaikki työskentelee samassa konsernissa.

Konserni johon Lukko kuuluu on ylivoimaisesti Suomen vakaavaraisin jääkiekkoa harrastava yritys/konserni. Piste.
 

senilix

Jäsen
Rakkaat ystävät ja palstaveljet!

Täällä on nyt keskusteltu hyvin aktiivisesti päivä pari Lukon taloudesta, millaista se on RTK:n kanssa ja mitä se olisi ilman. Useimmat keskustelijat eivät tunnu tietävän koko totuutta siitä, miten homma on mennyt. Joku viisas on joskus sanonut, että jos ei tunne historiaa, ei ymmärrä nykypäivää eikä osaa ennustaa tulevasisuutta.

1960-luvulla, kun rahaa käytettiin joukkueen rakentamiseen vain Porissa ja Lahdessa, Lukko oli vakiokasvo neljän parhaan joukossa. Vuosikymmenen lopussa rahan käyttö levisi Helsinkiin....

Ja niin sitten Raumalaiskiekkoilun tuki perustettiin 1960-luvulla tukemaan Lukon juniorikiekkoilua. Se harrasti monenlaista liiketoimintaa nakkien myynnistä bingoon. Sitten keksittiin siivous ja syntyi RTK. Tuki jakoi rahaa Lukon junioreille, säännöissä oli kielletty rahan jako edustusjoukkueelle.

Lukon edustus kompuroi läpi 1970-luvun enimmäkseen liigan alakastissa, kunnes rahat 1980-luvun alkuvuosina loppuivat kokonaan ja Lukko lähti liigaan joukkueella, jonka rungon muodostivat edellisen kauden B-juniorit. He olivat hyviä (Torkki, Hämäläinen, Salo...), mutta eivät tarpeeksi hyviä ja matka vei divariin, josta kuitenkin tultiin saman tien takaisin. Menestys olikin vähän parempaa ja vähitellen keksittiin erinomainen tulonlähde: pelaajakauppa. Lukko hankki pelaajia ja pelaajaoikeuksia ja myi niitä edelleen. Ja teki hyvää tiliä. Sitten tuli Bosmann ja pelaajaoikeudet menettivät arvonsa yhdessä yössä.

Bosmannin jälkeen tulivat rahavaikeudet, Lukko jumittui liigan häntäpäähän ja tämän vuosituhannen alussa tuli kuuluisa "omat pojat"-projekti. Siitäkin selvittiin ja nyt tuli Raumalaiskiekkoilun tuki mukaan edustuksen rahoitukseen. Ilman tätä lisärahoitusta Lukko olisi jämähtänyt muiden pikkuseurojen seuraksi liigan alempaan kolmannekseen ja ilmeisesti räpistelisi siellä edelleen 1,5-1,8 miljoonan pelaajabudjetilla.

Lisääntynyttä rahaa ei oikein osattu kunnolla käyttää. Aina kun tuli ongelma tai kun näytti tulevan ongelma, lähdettiin pelaajakaupoille. Hankitut pelaajat olivat sitten mitä olivat. Hyviäkin sattui joukkoon, mutta vähemmän hyviä enemmän. Budjetista ei kukaan välittänyt, "rahaa käytettiin koska sitä oli". Lukkoa johtivat fanit, eivät ammattilaiset. NHL:n työsulkukaudella oli hyvä joukkue, sen jälkeen Toivolan aika oli aivan toivotonta ja vielä Uraman aikanakin pelaajakaupassa käytiin turhan taajaan.

Sanotaan Dufvasta mitä tahansa, hän kuitenkin toi hommaan ryhtiä ja suunnitelmallisuutta. Täytyy toivoa, että tuo ote säilyy, vaikka Dufva lähtikin.

Tiivistetään vielä. Ilman konserniavustusta Lukko todennäköisesti olisi budjetiltaan liigan alimmassa neljänneksessä. Mutta todennäköisesti kuitenkin mukana.
 

Tuamas

Jäsen
Vakavaraisuudesta vielä, liittyen argumenttiin "jos RTK:lla alkaakin menemään huonosti".

Eli vaikka RTK alkaisi tekemään miljoona euroa nettotappiota vuodessa (nykyisellään useampi miljoona voittoa/tilikausi), Lukolle maksettaisiin konserniavustusta 1,2 miljoonaa euroa vuodessa ja junnuille puoli miljoonaa vuodessa, menisi inan alle 12 vuotta ennen kuin Contineo-konsernin oma pääoma olisi syöty.

Siitä vähän perspektiiviä pojille.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Tässä ketjussa on mainittu mm. tuottava autokauppa. Khihihii, sanoisi Hietanen. Kas kun ei tuottava bensa-asema...

Homman nimihän on palvelu. Miten se liigajoukkue palvelee seutunsa tarpeita. Mikä sen verkostoarvo on yrityksille (Kärpät, Tappara), mikä sen sisältöarvo on alueen asukkaille (SaiPa, Lukko, Ässät) jne... Miten nämä intressit sovitetaan yhteen ja millä kustannuksilla saadaan rakennettua joukkue hyödyntäen koko organisaatiota ja emoseuraa ja samalla palvellen pelaajien kehitystä (JYP).

Yhtiöt tarvitsevat myös toisiaan. Tarinan kannalta on tärkeää että siihen liittyy niin konnia kuin sankareita. Jossain on myös "suomalaisen jääkiekon kokonaisetu". Tämä vaatii kompromisseja jotka eivät hyödytä kaikkia.

Mikään osa-alue ei saisi tuntea itseään petetyksi. Juuri nyt maksava yleisö kokee lievästi niin. Ei lievästikään, vaan ihan hemmetisti. Vanhaan mallin kansat halliin eivät riennä kilvan kannustaan vaikka karsinnat palautettaisiin, SM-liiga timeoutit poistettaisiin ja ovilla jaettaisiin ilmaisia (tyhjiä) ämpäreitä. Tasapainoilu on todella herkkää.

Väitän, että tasaisuus on hidastanut jääkiekon lamaa. Väitän, että HPK:n, JYP:in ja Ässien mestaruudet ovat luoneet uskoa Lappeenrantaan. Väitän, että tiettyjen organisaatioiden kypsyys on sparrannut "isoja" kasvamaan ammattilaismaisemmiksi (HIFK, Tappara) kuin ne olisivat ilman keskisuurien heittämää haastetta.

Väitän, ettei tämä viesti sisältänyt yhtään viittausta tai vihjettä RTK:hon ja hyväksyn näkemykset joiden mukaan sen substanssi muutenkin jää kevyeksi. Jatkakaa.
 

JPL

Jäsen
Mikä ero on Lukkoon? No se että Haka, MyPa ja KooKoo olivat vain oheistoimintaa konsernille, se vain sponssasi niitä hiukan suuremmilla summilla kuin muut yritykset. Lukko on konsernille se päätoiminta. Niinpä Lukon rahat loppuu vasta siinä vaiheessa kun konsernin kirstu on tyhjä.

Hyviä vertauksia. Tästä lopusta olen hitusen eri mieltä. Jos ajattelee teoreettista tilannetta, että RKT:n pitäisi valita, kumpi pidetään pystyssä: tappiota tekevä jääkiekko, joka työllistää muutaman kymmenen ihmistä, vai >1000 ihmistä työllistävä kannattava yritys, joka tuo leivän monen sukulaisen ja ystävän pöytään, luulen valinnan kääntyvän jälkimmäiseen, huolimatta historiasta tai jostain perustamiskirjasta tms. Eihän tuo todennäköinen skenaario ole, mutta ajatusleikkinä. Semmoisessa tilanteessa vaikuttaa kuitenkin paljon muutkin voimat kuin rakkaus seuraan.

Mutta kyllä te melkoisen väännön olette päivässä saanut aikaiseksi. (et siis sinä @Gorba)
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyviä vertauksia. Tästä lopusta olen hitusen eri mieltä. Jos ajattelee teoreettista tilannetta, että RKT:n pitäisi valita, kumpi pidetään pystyssä: tappiota tekevä jääkiekko, joka työllistää muutaman kymmenen ihmistä, vai >1000 ihmistä työllistävä kannattava yritys, joka tuo leivän monen sukulaisen ja ystävän pöytään, luulen valinnan kääntyvän jälkimmäiseen, huolimatta historiasta tai jostain perustamiskirjasta tms. Eihän tuo todennäköinen skenaario ole, mutta ajatusleikkinä. Semmoisessa tilanteessa vaikuttaa kuitenkin paljon muutkin voimat kuin rakkaus seuraan.

Ettäkö RKT (vai tarkoititko RTK) toimintaa ohjaa rakkaus seuraan ja sen perusteella tehdään päätöksiä rahoitetaanko kiekkotoimintaa vai ei? Ja että RTK:lla on tiukan paikan itsellään oikeus ohjata konsernin sisäisiä rahavirtoja? Yhtälailla voisimme spekuloida jospa vaikka Jypin toimitusjohtaja päättää rakkaudettomassa tilassa yhtäkkiä katkaista palkanmaksun pelaajille, kaappaa kassan omaan hallintaan ja siten varmistaa oman kuukausipalkan saatavuutta...
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sovitaan sitten vaikka niin että suuren yleison silmissä Kärpät on vakavaraisempi ja oikeasti Lukko on. Hihi.

Itse viestistäsi; minua ei oikeastaan voisi vähempää kiinnostaa mitä Lukko on suuren yleisön silmissä. Oikeastaan mitä vähemmän se on niin sitä parempi. Minulle Lukko on suurin ja kaunein ja tulee voittamaan mestaruuden taas tulevallakin kaudella, ja muulla ei oikeastaan ole väliä.

Hieno juttu, ettei sua kiinnosta se, miltä Lukko vaikuttaa suuren yleisön silmissä. Olet oikea fani ja sellaista kunnioitan. Mut kun kyse ei olekaan tästä. Yritin vain tuoda keskusteluun sellaista näkökulmaakin, että aika monet kysyttäessä aivan varmasti saavat mielleyhtymän Kärppien suuremmasta vahvuudesta Lukkoon nähden. Tämän näkemyksen antaa uskottavasti menestymisen vertailu jo pitemmältä ajalta. Se on vahvin perusta, miksi monet pitää Kärppiä taloudellisesti ja menestyksellisesti Liigan suurimpana seurana. Kyse ei ole mistään kikkelin mittauksesta. Tähän tulee tunnekin mukaan, ilman, että olisi Kärppäfani.

Sitten, kun aletaan kaivaa taustataloutta, Lukko tulee kuvaan muita erkoisemmalla tavalla. Tässä ei ole yhtikäs mitään väärää ja itsekin tunsin liikutusta suorastaan lukiessani perustamisvaiheita. Hienoa työtä! Tähän yritin mahdollisimman selkeästi tuoda tätä "välillistä"pointtiakin, koska itse näen, että ilman mielikuvia ja tunnetta on vain ruumis ilman henkeä. Pidän tätä kiekon elinehtona jopa! Olen surullinen, jos tätä ei tajuta. Meniköhän ajatukseni nyt kaikille perille?

Lukko on hieno seura ja vilpittömästi haluan, että sillä menee hyvin. Uskon, että monet laillani eivät todellakaan kirjoita siltä pohjalta, että "meidän isä on vahvempi kuin teidän isä". Lapsellista touhua tuollainen, olemmehan sentään jo aikuisia ihmisiä.

Ei toisten, jotka omaavat eri näkemyksen pitäisi heti alkaa myöskään haukkumaan tyhmiksi. Keskustelu syntyy erilaisista näkemyksistä ja aivan varmasti tämänkin keskusteluryppään jälkeen ei yhtenäisatä mielipidettä tule olemaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun vielä miettii tuota vakavaraisuutta, niin eikö se juuri ole vakavaraisuutta että toimintaa on hajautettu, myös varsinaisen urheilutoiminnan ulkopuolelle, ja talous ei ole rakennettu yhden kortin varaan? Kun tulovirrat eivät ole pelkästään yhden toimialan varassa niin kyllä se minusta luo vakavaraisuutta ja turvaa erilaisten suhdannevaihteluiden ym. varalle. Jääkiekkotoiminnassa voitaisiin puhua tietynlaisena suhdannevaihteluna esim. urheilullista menestystä. Muutama heikko urheilullinen vuosi --> Yleisö kaikkoaa --> Ei tule lipputuloja --> Kun yleisöä ei ole tippuu myös oheismyynti --> Kun seura ei menesty ja yleisömäärät on pieniä myös sponsorit saattavat kaikota ja uusia on vaikeampaa hankkia --> Kun rahaa on vähemmän käytössä myös kilpailukykyisen joukkueen rakentaminen on vaikeampaa --> Kurimus syvenee. Tällainen kierre on jokaisen pelkästään urheilun ympärillä pyörivään toimintaan keskittyneen seuran uhka. Mitä enemmän seuran taustalle onnistutaan rakentamaan urheilullisesta menestyksestä riippumatonta toimintaa, sen turvallisemmalla ja vakaammalla pohjalla seuran toiminta on. Tämä on minusta vakavaraisuutta.

Toki Lukonkin kohdalla on riski että yleinen taloustilanne ym. painaa RTK:n tuloksen pitkäksi aikaa pakkaselle jolloin tuota konserniavustusta joudutaan pienentämään rajusti, mutta konsernissa on käsittääkseni olemassa reilusti puskuria tällaisen varalle ja toisaalta kuten sanottua niin Lukon taloutta ei olla rakennettu pelkästään RTK:n varaan kuten niin moni tuntuu käsittävän. Kyllä siellä myös tuolla jääkiekkopuolella on tehty ihan hyvää tulosta ja vaikka tuosta konserniavustuksesta poistettaisiin iso siivu niin Lukon budjetti keikkuisi siellä JYPin tasolla ja saataisiin tällä nykyisellä taloudenpidolla tehtyä todennäköisesti niukin naukin plusmerkkistä tulosta. Että ei se Lukon talous ilman RTK:takaan nyt niin huonolla tasolla ole kuten annetaan ymmärtää.

Ja jotenkin ihan turhaa alkaa erottelemaan noita seurojen tuloja sillä tavalla että vain jääkiekkotoimintaan liittyvät tulot voidaan laskea mukaan, kun melkeinpä jokaisella seuralla on jotain jääkiekosta irrallisia tulovirtoja. Lukolla ne toki on ihan omaa luokkaansa mutta silti ei voida tehdä suoraan mitään vertausta jossa poistetaan Lukon tuloista RTK:n kautta tulevat tulot ja verrataan niitä muiden seurojen kokonaistuloihin. Silloin pitäisi poistaa kaikilta muiltakin kaikki ylimääräiset rönsyt ja keskittyä vertaamaan pelkästään lipputuloja, sponsorituloja, fanituotemyyntiä ja hallissa tapahtuvaa ravintola-/oheismyyntiä. Mutta ei taida tällaisia lukuja olla edes saatavilla oikein mistään, ja toisaalta miksi edes pitäisi. Jokainen seura hankkii tulonsa sieltä mistä niitä vain on saatavilla eikä varmasti missään seurassa ajatella että "ei tämä liity millään tavalla jääkiekkotoimintaan niin ei me tällaiseen voida lähteä". Tuollaisen RTK:n mittakaavaan yltävän sivubisneksen rakentaminen ei vaan ole enää tänä päivänä niin helppoa. Lukko oli ajoissa liikkeellä, siellä oli fiksuja ihmisiä taustalla rakentamassa tätä kuviota, matkan varrella on ollut fiksuja ihmisiä hoitamassa tätä kuviota ja viemässä sitä eteenpäin, ja mukana on ehkä ollut rahtunen hyvää tuuriakin että bisnes on lopulta kasvanut tällaiseen mittakaavaan.
 

JPL

Jäsen
Ettäkö RKT (vai tarkoititko RTK) toimintaa ohjaa rakkaus seuraan ja sen perusteella tehdään päätöksiä rahoitetaanko kiekkotoimintaa vai ei? Ja että RTK:lla on tiukan paikan itsellään oikeus ohjata konsernin sisäisiä rahavirtoja? Yhtälailla voisimme spekuloida jospa vaikka Jypin toimitusjohtaja päättää rakkaudettomassa tilassa yhtäkkiä katkaista palkanmaksun pelaajille, kaappaa kassan omaan hallintaan ja siten varmistaa oman kuukausipalkan saatavuutta...

Tarkoitin nimenomaan Raumalaiskiekkoilun Tuki Ry:tä (ystävällisesti sanottuna RKT), joka siis omistaa sekä Rauman Lukko osakeyhtiön että RTK Palvelut osakeyhtiön. JOS tulisi sellainen tilanne, että kyseinen yhdistys joutuisi ihan oikeasti miettimään, että kumpi on tärkeämpää pitää pystyssä, niin mikä olisi päätös? Ei tuo ole varmasti ajankohtainen ihan hetkeen, jos koskaan. Mutta kuten sanottua, niin ajatusleikkinä tämmöistä voi miettiä. Jostain kumman syystä aika monesti raha ratkaisee.

Ja siis minun oma mielipiteeni on, että kyseinen malli toimia Lukon tukemiseksi on aivan hemmetin fiksu ja tämän takia Lukko tosiaan kestää pitkäänkin vaikeita aikoja - ehkä pidempään kuin kukaan muu. Mutta pitää myös hyväksyä se, että jos RTK palvelut Oy:llä lähtisi suunta jyrkästi alaspäin, niin ei niitä konserniavustuksia ole mahdollista antaa Lukolle ja tämän takia on erittäin tärkeää, että myös jääkiekkopuoli on riittävän kannattavalla tasolla, mihin siellä onkin selkeä pyrkimys. Konserniavustuksen määrä Lukon liikevaihtoon on kuitenkin sellaisessa suhteessa, että mahdollisten ongelmien tullessa vastaan, koko puulaaki ei kyykkää heti.

Mutta jos tulee se tilanne, että kassa on molemmilla tyhjä, niin silloin se on tyhjä ja tässä tilanteessa molempien pitää pystyä toimimaan omillaan. Niin kauan kuin koko konsernin tulos pysyy plussalla, kaikki on hyvin. Jos tämmöistä ajatusleikkiä jatkaisi, niin mitä jos tilanne olisi jossain vaiheessa sellainen, että Lukko tekisi voitollista tulosta ja RTK tekisi tappiota (kassan ollessa tyhjä), pidettäisiinkö RTK pystyssä edelleen vai yritettäisiinkö se myydä vai mitä tehtäisiin?

-OO-: Samoilla linjoilla ollaan. Mutta kyllä tuo jääkiekkotoiminta pitää kuitenkin pitää erillään, niin kauan kuin nämä toimivat erillisen yhtiön alla. Sitten jos yritykset yhdistetään, tuloskin on yhdistetty. Molemmilla on omat toimivat johtonsa ja omat intressinsä - ainoastaan omistaja on sama (RKT ry). Omistajalla voi olla intressi tukea vain ja ainoastaan Lukkoa, mutta tämä ei voi olla RTK:n tavoite. RTK:n tavoite on tehdä voittoa ja jakaa siitä sitten osinkoa omistajille ja palvella asiakkaita omassa liiketoimintaympäristössään. RTK:n arvoissa ei esimerkiksi puhuta Rauman Lukosta halaistua sanaa. En myöskään usko, että Lukko näkyisi RTK:n päivittäisessä toiminnassa käytännössä millään tavalla.

Tässä ihan mielenkiintoinen artikkeli kuuden vuoden takaa Talouselämästä.
http://www.talouselama.fi/te500/latkassa-siivoukseen-3417862

Tässähän oppii koko ajan uutta. RKT ry tosiaan on pääomistajana tässä Contineo Oy konsernissa, joka on todellisuudessa se konserni, jonka alla toimii Lukko + RTK-Palvelut + RTK henkilöstöpalvelut + Helmiranta.

Jos joku haluaa välttämättä vertailla tätä lukemaa johonkin, niin Contineo Oy:n viimeisin tilinpäätös on seuraavanlainen:
Liikevaihto: 143 108 000€
Liikevoitto: 4 226 000€
omavaraisuusaste: 49,1%
Henkilöstömäärä: 3367 henkilöä.
 
Viimeksi muokattu:

vilho

Jäsen
Niin, miksi RTK:n tuomat tuotot pitäisi laittaa jotenkin eri kastiin, kuin vaikkapa kadunvarsilla olevien medianäyttöjen hallinnointi & mainosmyynti jota ainakin Kärpät, Tappara ja Ilves harrastaa? Jos hyppää auton rattiin ja ajaa Oulusta Kajaaniin, teiden varsilla olevat medianäytöt ovat järjestään Kärppien. Kyllä, Kajaanissa asti. Kuopiokin olisi lähempänä, mutta Kärpät on vallannut alueita sieltä asti. Jostain varmaan löytyy kattavasti kaikki tiedot asiasta, mutta oma mutuni kertoo, että niitä on aika paljon - kymmeniä. Niillä Kärpät tekee rahaa, ja se on oikein. Aivan sama, tuleeko se raha siivoamisella vai kynttilöiden myynnillä.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
. Niillä Kärpät tekee rahaa, ja se on oikein. Aivan sama, tuleeko se raha siivoamisella vai kynttilöiden myynnillä.
Näimpä. Lisäksi Lukon itsessään ei tarvitse laittaa tuohon penniäkään kiinni vaan RTK tekee rahaa ihan itsestään. Toisin kuin tuossa kynttilöiden myynnissä, jossa pitää ensin hommata kynttilät ja vielä myydä niitä.
 

PeZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin, miksi RTK:n tuomat tuotot pitäisi laittaa jotenkin eri kastiin, kuin vaikkapa kadunvarsilla olevien medianäyttöjen hallinnointi & mainosmyynti jota ainakin Kärpät, Tappara ja Ilves harrastaa? Jos hyppää auton rattiin ja ajaa Oulusta Kajaaniin, teiden varsilla olevat medianäytöt ovat järjestään Kärppien. Kyllä, Kajaanissa asti. Kuopiokin olisi lähempänä, mutta Kärpät on vallannut alueita sieltä asti. Jostain varmaan löytyy kattavasti kaikki tiedot asiasta, mutta oma mutuni kertoo, että niitä on aika paljon - kymmeniä. Niillä Kärpät tekee rahaa, ja se on oikein. Aivan sama, tuleeko se raha siivoamisella vai kynttilöiden myynnillä.
Ei niitä tuottoja tule laittaa eri kastiin. Sillä ei todellakaan ole suurta merkitystä millä tavoin se raha hankitaan, kunhan hankitaan. Lukko hankkii rahansa nerokkaammin, kuin yksikään toinen liigaseura.

Tässä se taas näkyy, kuinka mukavan lennokkaasti pointti voikaan mennä ohi.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Ei niitä tuottoja tule laittaa eri kastiin. Sillä ei todellakaan ole suurta merkitystä millä tavoin se raha hankitaan, kunhan hankitaan. Lukko hankkii rahansa nerokkaammin, kuin yksikään toinen liigaseura.

Tässä se taas näkyy, kuinka mukavan lennokkaasti pointti voikaan mennä ohi.
Tätä on taidettu jo pyytää, mutta laita se pointtisi nyt sitten näkyviin tiiviisti ja ytimekkäästi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, miksi RTK:n tuomat tuotot pitäisi laittaa jotenkin eri kastiin, kuin vaikkapa kadunvarsilla olevien medianäyttöjen hallinnointi & mainosmyynti jota ainakin Kärpät, Tappara ja Ilves harrastaa? Jos hyppää auton rattiin ja ajaa Oulusta Kajaaniin, teiden varsilla olevat medianäytöt ovat järjestään Kärppien. Kyllä, Kajaanissa asti. Kuopiokin olisi lähempänä, mutta Kärpät on vallannut alueita sieltä asti. Jostain varmaan löytyy kattavasti kaikki tiedot asiasta, mutta oma mutuni kertoo, että niitä on aika paljon - kymmeniä. Niillä Kärpät tekee rahaa, ja se on oikein. Aivan sama, tuleeko se raha siivoamisella vai kynttilöiden myynnillä.
Kärppien led-näyttöjen sijainnit löytyy täältä:
Kärppien jättinäytöillä tavoitat asiakkaat | Kärpät

Onhan noita Ivalosta Iisalmeen asti vähän siellä sun täällä.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ainako tämä on tätä iänikuista vääntämistä? Eikö tätä eipäs-juupas, hyvä/paha Lukko osaa/ei osaa järjestää taloutta -keskustelua voisi laittaa vaikka johonkin omaan ketjuunsa.

Meinaa ruveta päässä moikumaan kun joku uuno aina tulee selvittämään siitä kuinka Lukko tekee hirmuisesti tappiota, nyyh.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mikä olisi oikeampi tapa vertailla eri Liigaseurojen viimekauden tulosta kuin vain suorat voitto- / tappioluvut? Jokin tapa suhteutettuna liikevaihtoon? En ole talousammattilainen niin en ala mitään laskukaavaa väsäämään, koska talousgurut voisivat raivostua.

Mutta onhan esim. Kärppien viertaamainen suoraan KooKooseen pelkällä voittomäärällä täysin järjetöntä.
 

JPL

Jäsen
Ei niitä tuottoja tule laittaa eri kastiin. Sillä ei todellakaan ole suurta merkitystä millä tavoin se raha hankitaan, kunhan hankitaan. Lukko hankkii rahansa nerokkaammin, kuin yksikään toinen liigaseura.

Jokainen voi katsoa tuon koko konsernin tuloksen ja käyttää sitä perusteluissaan niin halutessaan. Kuitenkin niin kauan kuin Lukko on oma osakeyhtiönsä ja tulos julkistetaan erikseen konsernista, tätä keskustelua tullaan käymään. Enkä usko, että ikinä nämä erilliset yhtiöt tultaisiin yhdistämään samaan, koska siinä ei ole mitään järkeä. Mutta muuten samaa mieltä. Noilla kuvioioilla ei ole oikeastaan mitään merkitystä, niin kauan kun homma toimii taloudellisesti. Lukon mallista saa kuka tahansa ottaa opikseen. Kärpät on tässä varmaan pisimmällä, vaikka ei olekkaan ainakaan vielä perustanut Oulun Kärpät 46 ry:n alle lisää osakeyhtiöitä. Jos joskus Kärpät oman hallin tekee, niin tämä lienee se malli, miten toimittaisiin. Ja miksipä ei voisi jotain muutakin liiketoimintaa perustaa vastaavalla omistuspohjalla ja hyödyntää sieltä mahdollisesti saatavia voittoja sitten Kärpät Oy:n tukemiseen. Tuollaisia kultamunia vain on aika vaikea saada aikaan ja siinä on RKT kyllä onnistunut erinomaisesti. Aika nappikauppaa nämä muiden seurojen viritykset on verrattuna RTK:n liikevaihtoon. Periaatteessa RKT ry pyörittää keskitason NHL seuran liikevaihtoa, mikä on melkoisen kunnioitettava saavutus.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuollaista RKT-tyylistä kuviota on hankala saada aikaiseksi enää muualla ihan jo yhden iänikuisen ongelman takia. Ihmisen ahneus. On hankalaa löytää ihmistä, joka keksittyään tuottoisan bisneksen perustaisi sen urheiluseuran hyväksi kun voi yhtä hyvin perustaa sen omaksi hyväkseen.

Tässä suhteessa Raumalaiset saa olla hyvin tyytyväisiä, että siellä on aikanaan ollut kavereita, jotka ovat ajatelleet ennen kaikkea seuran etua.
 

Nagsus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuollaista RKT-tyylistä kuviota on hankala saada aikaiseksi enää muualla ihan jo yhden iänikuisen ongelman takia. Ihmisen ahneus. On hankalaa löytää ihmistä, joka keksittyään tuottoisan bisneksen perustaisi sen urheiluseuran hyväksi kun voi yhtä hyvin perustaa sen omaksi hyväkseen.

Tässä suhteessa Raumalaiset saa olla hyvin tyytyväisiä, että siellä on aikanaan ollut kavereita, jotka ovat ajatelleet ennen kaikkea seuran etua.
Mikäs taho tämä Raumalaiset on? Ainakaan googlettamalla en löytänyt mitään tietoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös