Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigaseurojen taloudelliset tulokset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana RV16, 21.08.2010 klo 21.30.

 1. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Talousasioihin liittyen, Vaasan Sport on nyt maksanut Liigalle koko osakkeen. Viimeinen erä oli suuruudeltaan 600.000 €, johon Sport otti lainaa. Tätä lainaa maksetaan seuraavan viiden vuoden aikana takaisin reilut 100.000 € vuodessa , eli kolme kertaa vähemmän mitä Liiga-osakkeen vuotuinen lyhennys oli.

  Tässä vielä linkkiä Yle:n juttuun aiheesta: Liigaosake on nyt Vaasan Sportin
   
  Nebelwerfer tykkää tästä.
 2. kimbe66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Vaikka tämä saattaa tuntua pilkunnussimiselta, niin 3 kertaa 300 000 = 900 000 ja 300 000 - 900 000 = - 600 000. Eli kolme kertaa vähemmän. Sport olisi siis saamassa 6000 000 vuosittain. En usko, että Sportille tällaisia rahoja kukaan maksaa.

  Tuo 100 000 sen sijaan on kolmasosa entisestä. Toki sen varmaan tiesit, kunhan nyt vain kettuilin, kun pisti silmään tuo sanamuoto.
   
  Hamu tykkää tästä.
 3. Pervert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiitospaidat
  Lainaus:
  Vahvasti juuri sitä. Jatkakaa.
   
  Viath tykkää tästä.
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kuulostaa ihan hyvältä tuo, nyt kun ei ole niin kova rasite enää tuo maksu niin nähdään joukkueen todellinen taso liigassa. Vielä odotellaan että KooKoo ja Jukurit pääsee samaan pisteeseen niin nähdään todella että mitä on miehiään nämä nousijat. Paljon itsekin perjannut nousijoita mutta jos useamman kärkipelaajan verran tasoitusta ja antaisi tehdä parempaa taloudellista tulosta niin ei tuo jatko ehkä niin huonolta näytä.
   
  teba tykkää tästä.
 5. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kukaan ei nauti kun seura tekee tappiota. Mutta tämmöinen kusetus innostuttaa vieläkin vähemmän. Kun seura ottaa riskit niin pitää ymmärtää että edestään löytää seuraukset. Vain Suomi, hävetkäämme.
   
 6. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Juu missään muualla maailmassa ei myydä pelaajia taloudellisista syistä. Ja missään muualla maailmassa ei raha liiku ko. sarjan sisällä, jotta vähemmän elinvoimaisia seuroja saadaan pidettyä keinotekoisesti hengissä. NHL ja KHL tekevät kaiken oikein, ja täydellistä kilpailua avoimissa sarjoissa ei suitsita mitenkään; ei nyt ainakaan millään palkkakatoilla ja -lattioilla. Hyi, Suomi.
   
  Huppu, Larry David, frodo ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 7. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Jos kaikilla näistä tyhjennysmyynneistä kitisijöistä olisi omat rahat kiinni joukkueessa, joka sellaisia joutuu tekemään, niin ette varmasti valittaisi. Kaikki aika menisi miettimiseen, miten saadaan tyhjennysmyynneistä paras mahdollinen tuotto. Joo, teillä ei ole rahaa kiinni, mutta jollain muulla on.


  No niin, Sport alkaa olemaan kuivilla ruon liigaosakkeen kanssa, KK ja Jukurit ensi kauden jälkeen vai kuinka?
   
 8. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Maksaa reilut satatonnia vuodessa lyhennystä liigaosakkeen takia otetusta lainasta, ja on kuivilla? Minä ymmärrän tuon vähän toisin. Satatonnia=1 kova pelaaja. Jukurit ilmoittanee syksyn aika missä mennään tämän suhteen..
   
 9. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Sorry. Minun sanakirjassani "alkaa olemaan kuivilla" ja "on kuivilla" on kaksi eri asiaa. En tajunnut laittaa tätä selitystä mukaan edelliseen viestiini.

  Satatonnia on toki paljon, mutta on se paljon vähemmän kuin 300000. Siksi termi "alkaa olemaan kuivilla".
   
 10. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Jep ja 300k ja 100k välinen ero on 200k jolla saa 2 pelaajaa.
   
 11. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Niin - 3 pelaajaa/kausi ja 2 kautta Vs. 1 pelaaja / kausi ja 6 vuotta

  Kaikki on suhteellista.
   
  teba tykkää tästä.
 12. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Näin on. Mutta parempaan päin kuitenkin!
   
 13. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Myydään kyllä, mutta sarjajärjestelmä ei suorastaan tyrkytä ja kannusta moiseen.

  Ja kuten myöhemmin @Alfred E Neuman mainitsi, jos olisi, tokkakai pyrkisin taloudelliseen torjuntavoittoon. Omaa napaahan me kaikki etunenässä tuijotamme.
  Minulla kumminkin oli viimein kaudella kausikortissa mukava siivu kiinni, olis ollut hianoo saara vastinetta, saatana 3 kotivoittoa ja kaukalossa hääri jotkut A-junnut.
   
 14. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ns. palkkasotureiden myyntihän voi monesti jopa parantaa pelinlaatua (jos sopimus on jo muualle tehty), sillä loppukauden panoksen puuttuminen ei todennäköisesti kauheasti motivoi, jos on sopimus muualle valmiina. Tällöin lähinnä välttelee loukkaantumisia. Versus a-juniori, joka antaa kaikkensa.
   
 15. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Laskuvirhe pankissa sinun eduksesi. Kotivoittoja kertyi todellisuudessa 9 kappaletta.
   
  Punamusta tykkää tästä.
 16. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mikä ihmeen kusetus? Mikä tälle olisi vaihtoehtona? Sarjan avaaminen suorilta tässä vaiheessa ei palvele ketään - ei liiga-, eikä mestisseuroja. Pitäisikö pelaajien myynti sitten vain kieltää? Eli pakotettaisiin seuroja taloudelliseen ahdinkoon ilman mitään pätevää syytä. Ei sekään kovin järkevältä kuulosta.

  Mielestäni nykyinen systeemi on ihan ok, vaikka joissain tapauksissa tyhjennysmyynnit alkavatkin todella ajoissa, joka ei tunnu kivalta kenestäkään. Tätä kuitenkin pääasiassa tapahtuu korkeintaan yhden joukkueen kohdalla, jonka kausi on mennyt totaalisen penkin alle. Mielestäni on lopulta ihan tervettä, että tällainen seura saa mahdollisuuden vielä korjata taloudellista tilannetta, jotta se kykenee tehokkaammin muuttamaan kurssia seuraavalla kaudella.

  Tottakai hyvin toimiva avoin sarja olisi varmasti lähes jokaisen mielestä paras ratkaisu, mutta sen toteuttaminen on lähestulkoon mahdottomuus ilman suuria ja pitkäjänteisiä muutoksia.
   
 17. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Tyhjennysmyynnit loppukaudesta ei ollut syy, miksi Ässät oli viime kaudella varmaan Liigan historian paskin joukkue. Vähän epäilen, että olisitko saanut rahoillesi yhtään sen enempää vastinetta, vaikkei pelaajia olisikaan myyty, koska ei se lopputulokseen olisi vaikuttanut mitenkään. Pupellukset kuuluvat tulosurheiluun ja valitettavasti joskus se osuu oman joukkueen kohdalle, mutta kun ajattelee positiivisesti niin sieltä on vain ja ainoastaan tie ylöspäin ja loppukauden "A-junnut" saivat erittäin arvokasta kokemusta tuleviin koitoksiin ja sehän on kuin löisi rahaa pankkiin.

  Olen itsekin aikoinaan kausikortin omistajana kokenut muutamat aivan täydelliset mahalaskut, mutten missään nimessä ole jaksanut murehtia siitä kesää pidempään. Kausikortin ostaminen ei aina ole takuu menestykselle ja hienoille otteile kaukalossa, vaan osoitus uskollisuudesta kannattamalleen seuralleen. Ainahan voi näiden surkeiden kauden aikana tehdä kuten aikoinaan tein 2016-2017, nimittäin annoin kausikorttini ilmaiseksi vähävaraisen perheen pojalle, kun oma aikani/motivaationi ei enää riittänyt. Koin ehkä rahallista tappiota, mutta sain paljon enemmän kun tiesin tämän nuoren miehen käyvän otteluissa ja kannustamassa Lukkoa tuloksesta riippumatta. Näin saattaa syntyä niitä uusia uskollisia kovan luokan kannattajia.
   
  Koodari, luukasla, Hamu ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 18. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tyhjennysmyynnithän ei ole mikään monimutkainen moraali- tai mielipideasia. Tyhjennysmyynnit on draftinomainen tasoitusjärjestelmä, jossa paskimmat joukkueet pystyvät tasapainottamaan talouttaan myymällä ne kalleimmat paskansa kärkijoukkueille jotka vastaavasti kilpavarustelevat toisiaan vastaan (vs jos kukaan ei ostaisi ketään, joku voittaisi silti mestaruuden) ja kuluttavat resurssejaan.
   
 19. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Erinomainen viesti, en voisi olla enempää samaa mieltä.

  Lisäksi kun seuralla menee homma täysin penkin alle, niin silloin niillä kausikorteilla on tavallaan seuralle entistäkin suurempi merkitys, kun lipunmyynti muilta osin ei varmasti suju toivotulla tavalla. Kausarin omistajana voi siis hyvin ajatella, että olen ainakin oman korteni kekoon kantanut, jotta suunta voidaan tästä kääntää. Kun on vaikeampaa, niin sitä enemmän seura kaipaa jokaisen kannattajansa tukea. Vaikeudet yleensä vain yhdistävät seuroja kannattajiensa kanssa, sekä tietysti kannattajia keskenään.

  Minulle kausarin ostaminen on joka kerta isolta osin uskollisuuden ja tuen osoittamista seuraa kohtaan. En koskaan ajattele, että seura olisi jotenkin vastuussa minulle siitä, että suorittavat toivomallani tavalla kaukalossa. Aina ei homma mene putkeen, mutta sille ei vain voi mitään.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 20. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Tyhjennysmyynnit oli ikävä asia, mutta Ennenkaikkea että peleillä ollut senkään vertaa merkitystä. Karsintojen välttämisestä pelaaminen, niihin valmistautuminen ja pelaaminen olisi tuonnut kitkaa kauteen.

  Ja en, en kannata 15 joukkueen avointa liigaa, suppeammaksi määrä ensin.
   
 21. Padas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Saitko rahoillesi mielestäsi parempaa vastinetta viime syksynä, ennen tyhjennysmyyntejä? Jokin yksittäinen Salmisen taidonnäyte ei lämmittänyt ainakaan minua yhtään, kun koko organisaatio oli täysin sekaisin. Omaa suruani ainoastaan lievitti kalliiden alisuorittajien myynti muualle, siinä vaiheessa kun jumbosijan välttäminen oli täyttä utopiaa. Nämä myydyt pelaajat kuitenkin olivat osasyyllisiä sille, miksi Ässät otti tukkaan rumasti pelistä toiseen. Itsekin pidän urheilullisempana ratkaisuna sitä, että liigan viimeinen ja mestiksen mestari karsivat, mutta viime keväänä olin kiitollinen sarjasysteemille. Ilman elvytystoimia Ässät olisi vajonnut toista kertaa peräkkäin yli puolen miljoonan tappioihin ja kukin voi päätellä, mitä se olisi Ässien tapauksessa tarkoittanut. Olisiko Ässien konkurssi tai mestikseen putoaminen ollut sinulle mieluisampaa, kuin tyhjennysmyynnit?
   
  HNaski ja Porilaine miäs tykkäävät tästä.
 22. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  En. Paskaahan se oli alusta asti. Pelit parani petolintujen erottamisen jälkeen. Todellisia alisuorittajia olivat Taimi, Salmela, Rekonen, Salmio ja sitten nämä mestis pelaajat, jotka saivat jäädä. Sakke, Kärki sekä Tiivola täyttivät ruutunsa. Minä rohkene epäillä, ettei Ässät olisi hävinnyt neljää kertaa divariseuralle, ja jos olisi, kuuluisi moinen rupusakki sinne *piste
  Senkin olen laskenut, että ilman tyhjennysmyyntejä, olisi tappiotta tullut vain noin 174 tuhatta.
   
 23. Läskisalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, HauSi
  Lainaus:
  Paitsi, että Liigaseuran kulurakenteella se seuraava porras ei olisi ollut Mestis.
   
 24. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Luulisi, että näin kova ammattilainen olisi kysyttyä kamaa liigaseuroissa. Mies, joka ei ole nähnyt varmasti yhtään mitään seuran kulurakenteen tietoja osaa kertoa paljonko olisi tullut tappiota.
  Näitä Todellisia asiantuntijoita tarvittaisiin seuroissa enemmän niin tyhjennysmyynneiltä vältytään.

  Ainut vaan, että Ässille tuokin tappio olisi ollut todella kova paikka ja kaventanut merkittävästi tämän kauden budjettia.
   
 25. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Mutta kun pitää elää hetkessä. Ei se niin mene, että taloutta suunnitellaan edes kuukausia eteenpäin, vuosista nyt puhumattakaan. Kyllä miljoonien liikevaihdolla operoivan firman pitää miettiä, miten 99€ kausarilla pelejä katsonut kokee kauden viimeiset kaksi kuukautta.
  Pitäisiköhän kysyä IFK:n toimistolta, suostuvatko palauttamaan osan mun 199€ kausarin hinnasta, kun aika iso osa runkosarjan kotipeleistä oli hirveää paskaa? Vai lähetänkö laskun suoraan Selinille? Jotenkin on oltava sarjajärjestelmän ja Suomen syytä, että kärkibudjetin seura lähtee vain pellailemaan runkosarjapelejä, voittaa niistä suuremman osan materiaalieron turvin, ja lopulta intoutuu pelaamaan vasta pudotuspeleissä sellaista katsottavaa lätkää. Olispa karsinnat, niin Atukin olisi parempi valmentaja, Kangasniemi loukkaantuisi harvemmin ja Heiskanen jättäisi Texasin höntsäkiekon ja tulisi takaisin punaisiin.