Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigaseurojen taloudelliset tulokset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana RV16, 21.08.2010 klo 21.30.

 1. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Eiköhän se ole juuri Ässät, jossa huonosta urheilullisesta menestyksestä on joutunut vastuuseen eli menettänyt työpaikkansa. Viime kauden aikana urheilujohtaja ja koko valmennusryhmä yhtä lukuunottamatta on saanut potkut. Lisäksi pelaajista monen sopimusta ei uusittu ja heistä moni ei ole löytänyt vieläkään uutta työpaikkaa. Ja jos joku on löytänyt, niin puhutaan lähinnä Mestiksestä.
   
  1stApril ja peterra tykkäävät tästä.
 2. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mitä pienemmäksi Liigan järjestelmässä saadaan urheilullisen katastrofikauden negatiivinen taloudellinen vaikutus, sen parempi. Pidemmällä aikavälillä maksava yleisö pitää kyllä huolen siitä, ettei huono urheilupuolen toiminta ole tavoiteltavaa. Suljetun sarjan mahdollistamat pelaajasiirrot ovat toimivahko mekanismi ääritapauksissa - palstalla valittavien urheiluromantikkojen ärtymys on pieni hinta suhteessa 100+ ihmisen koko- ja osa-aikaisesti työllistävän Liiga-seuran talouden romahtamiseen verrattuna.
   
  BlackWolf, Pekka Kaukalo & 1stApril tykkäävät tästä.
 3. RystyLätti Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Ässät toimi tässä tilanteessa juuri niin kuin kuuluikin ja on ehdottomasti positiivista, että Ässien lähtökohdat tulevaan kauteen on paremmat. Olen vain sitä mieltä, että tämä hopeareunus ei ole riittävä vastike sille, että joukkue voi lyödä kesken kauden hanskat tiskiin. Suljettu sarja kannustaa aikaisiin tyhjennysmyynteihin ja merkityksettömien pelien määrä on liian suuri.

  Sori vähän off topic
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 4. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  KooKoo ei tyhjentänyt pajatsoa, mutta teki silti voittoa 45000€. Tästä linkistä pääsee uutiseen tilikauden päätöksestä KooKoon kotisivuille.
   
  Porilaine miäs, Eipou, Arturo ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 5. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Jotain siellä tehdään oikein
   
 6. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Tuosta,kun vielä saadaan liigaosake rasittamasta niin Kärpät 2.0 on mahdollinen
   
  Porilaine miäs, Arturo, Jaska T ja yksi muu tykkäävät tästä.
 7. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Poronhoitoalue laajenee Kouvolaan?
   
  luukasla, Euro71, Pekka Kaukalo ja yksi muu tykkäävät tästä.
 8. yaremchuk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo,Josh Green,Malte Strömwall, Suvi Teräsniska
  Lainaus:
  Plääähh, liigaosaketta vastaan on otettu muhkea laina, sitä maksellaan vielä pitkään.
   
 9. ez_pound Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 10. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Ei kai sentään? KooKoohan maksaa sovitusti osaketta joka vuosi joten jos lainaa olisi otettu niin eikö osake olisi maksettu saman tien pois?
   
 11. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  KooKoon järjestelystä en mitään tiedä, mutta onhan se aivan mahdollista (ja järkevää) ottaa lainaerä joka vuosi kunnes liigaosake on maksettu, ja maksaa sitten tuota lainaa pois esim. 10 vuoden maksuajalla. Korkojen kanssa maksettava kokonaissumma on toki suurempi, mutta pelaajabudjettiin vuosittain tuleva lovi ei ole ihan yhtä järkyttävä. Sport ainakin tietääkseni otti lainaa liigaosakkeen maksuun. Eikä tuossa kannata välttämättä kerralla osaketta pois maksaa vaikka lainarahaa käyttääkin, koska mahdollisten voitollisten tilikausien jälkeen lainaa ei ehkä tarvita yhtä paljoa.
   
  ez_pound tykkää tästä.
 12. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Minäkään en tiedä asiasta mitään, mutta ihmettelen vain mistä tuo tieto on peräisin, että KooKoo olisi ottanut hirveän kasan lainaa osaketta varten. Jos on vain mutua niin siintä voisi kertoa. Nyt tuo kuulostaa faktalta.
   
 13. yaremchuk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo,Josh Green,Malte Strömwall, Suvi Teräsniska
  Lainaus:
  Kyllä se vaan näin on, osake on loistava vakuus pankille jolloin lainan saanti on helppoa.
   
 14. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  No mutta eikö sitten osakkeen maksu olisi hyvä suorittaa kuitenkin kerralla pois, että pääsisi isoon pöytään ja saisi parempaa vastinetta Liigalta?
   
 15. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Minä olen lukenut tältä palstalta, että liigaosakkeen noin 300 000 euron vuosittainen lyhentäminen on haitannut KooKoon ja muiden liigatulokkaiden joukkueenrakennusta. Tuo väittämä on tuntunut hivenen erikoiselta. Tämä sinun kirjoituksesi laittaa asiaa hieman järkevämpään valoon.
   
 16. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Sakari Välimaa kertoi reilu vuosi sitten, että KooKoon taloutta syö vielä kahden vuoden ajan liigaosake, jota lyhennetään vielä 300 000 euroa vuodessa.
  Mistään lainasta ei puhuttu mitään, eikä tuommoista lainaa ollut ainakaan viime tilinpäätöksessä KooKoon taseessa.

  https://kouvolansanomat.fi/uutiset/urheilu/8b24f603-1454-4e17-8112-c78f9f3900a2
   
 17. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Tätä minäkin muistelin, että mistään lainoista ei ole ollut mitään puhetta tai merkintää. @yaremchuk voisi tulla nyt kertomaan lähteestään itse.
   
 18. yaremchuk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo,Josh Green,Malte Strömwall, Suvi Teräsniska
  Lainaus:
  Lähteistänihän en kerro yhtään mitään, Lainaa on, seura ei ole velaton. KooKoon omavaraisuusaste on 21% ja omavaraisuusaste paljastaa, paljonko saavutetun tuloksen taustalla on velkaa.
   
 19. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Ja sitä velkaa on otettu juurikin osaketta varten? Ei kai kukaan väittänytkään KooKoon olevan velaton?
   
 20. yaremchuk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo,Josh Green,Malte Strömwall, Suvi Teräsniska
  Lainaus:
  No niinhän sä tossa itse juuri sanoit:
  Lainaus:
  Ja niinkun tuossa kirjoitin:liigaosaketta vastaan eli liigaosake toimii vakuutena. Se, mihin laina käytetään, on toki eri asia, kuluja riittää ja aivan varmasti sitä lainaa käytetään myös liigaosakkeen lyhentämiseen.
   
 21. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Paljonkohan Bluesin velkojat saivat omiaan takaisin osakkeesta? Tuo osake kun ei taida olla kovin helposti rahaksi muutettavaa laatua ja jos olisin pankinjohtaja niin saattaisin muutamaan kertaan miettiä minkä verran tuota osaketta vastaan antaisin lainaa.
   
 22. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Uskaltaisin väittää, että osittain maksettu liigaosake on aivan paska vakuus. Jos pankki pitää sitä hyvänä vakuutena, niin pankilla ei ole mitään järkeä.
   
 23. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Miksi?

  En nyt oikeasti tiedä, miten tuo käytännössä toimii. Mutta jos osakkeen ostohinta on 1 000 000 € ja Liiga on sitoutunut lunastamaan sen täysimääräisenä jos esim. seura ajautuu konkurssiin. Korostan, että en tiedä varmaksi onko se näin...

  Niin jos nyt ajetellaan, että Liiga antaisi joukkueelle vaikka 5 vuotta aikaa maksaa tuo osake, siis 5 vuotta 200 000€ / vuosi. Niin kyllähän pankki aika sata varmasti uskaltaa tuota osittain maksettua lisenssiä vastaan myöntää ainakin 160 000€ lainaa
   
 24. Kukko Jäsen

  Ymmärrän kyllä, että Liiga osake käy vakuutena siltä osaltaan jolta se on maksettu. 100 prosenttisesti velaksi saatu osake ei kuitenkaan ole omaa omaisuutta, joten sitä luulisi olevan vaikea käyttää vakuutena.
   
 25. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Jos noin olisi, niin sitten varmasti kävisi vakuudeksi. Noin ei kuitenkaan ole - Liiga kyllä lunastaa osakkeen takaisin, muttei maksa läheskään täyttä hintaa. Faktatietoa tarkasta lunastushinnasta ei ole, mutta Liigan ex-puheenjohtaja kommentoi asiaa seuraavasti Bluesin konkurssin yhteydessä:

  - (Lisenssin lunastamiseen) on sovittu ehdot osakassopimuksessa, joka ei ole julkinen. Ilmeistä on, että osakkeen arvo on paljon vähemmän kuin silloin, jos tulee uusi seura, joka sitoutuu pelaamaan ja tuomaan lisäarvoa Liigan toimintaan. Jos ei ole osakasta, joka näin tekisi, niin Liiga Oy:llä ei ole perusteita maksaa siitä niin paljoa.

  Liiga lunastaa lisenssin ja osakkeen huomattavasti pienemmällä hinnalla, kuin mitä sarjanousijat Sport ja KooKoo osakkeesta pulittivat. Yhtiöt maksoivat osakkeesta 1,8 miljoonaa.

  - Selvästi paljon pienemmissä summissa liikutaan, Puttonen kertoo.


  Lähde ylen uutinen: https://yle.fi/urheilu/3-8774324
   
  msg ja Sörsseli tykkäävät tästä.