Liigapelaajat rikoksen tiellä

  • 391 810
  • 1 967

stars

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä on mennyt meininki oudoksi jääkiekkofanien suhteen, kun puhutaan toksisesta maskuliinisuudesta ja itketään poikien seksistisiä jutuja. Ei ole olemassa mitään toksista maskuliinisuutta. Se on feministien ja käsilaukkumiesten kertomia valheita. Ihan normaali käytöstä nuorille miehille, että mielessä on vain se yksi asia ja jutut ovat sen mukaisia. Jääkiekkotiimin pelaajien nestorit ovat vähän päälle kolmekymppisiä ja keski-ikä siinä 25-vuoden tienoilla. Kyllä miehet tuossa iässä ovat vielä seksuaalisuuden orjia monella tapaa ja käytös moukkamaista, mutta sitä se on aina ollut. Ei se silti tarkoita, että naisten hyväksikäyttö tai raiskaaminen olisi hyväksyttävää toimintaa, mutta naisten saaminen sänkyyn kaikin mahdollisin keinoin taas on. Jos naisille on nykyjään seksipositiivista ja voimannuttavaa postailla omia seksikkäitä kuvia, joilla kerjätään miehiltä huomiota, niin aivan samoin miehille on seksipositiivista ja voimannuuttavaa rivot jutut ja vitsit joita heitetään kavereiden kesken.

Itse pitäisin suurena mahdollisuutena, että sekä Pikkarainen, että Lahtinen ovat humalassa tulkinneet naisen eleitä jotenkin väärin ja/tai nainen ei humalan tilan johdosta tiedä mihin on suostunut. En puolustele tai hyväksy jos mies raiskaa nukkuvan tai humalasta pökerryksissä olevan naisen - se on yksiselitteisesti väärin, mutta itse radalla seikkaileena tiedän, että sitä harmaan aluetta alkaa olemaan aika paljon, kun sekä mies ja nainen ovat umpihumalassa. Käytös on ihan molemmilla sukupuolilla erilaista kuin se olisi selvinpäin ja tehdään tekoja, joita ei edes itse hyväksytä jälkeen. Tämä koskee niin pettämistä kuin muuta asiaan liittyvää. On silti totta, että tyypillinen suomimiehen tekemä raiskaus tehdään juuri kovassa humalassa, koska känni laskee huomattavasti sitä impulssikontrollien hallinta kykyä ja humalassa juuri tulkitaan niitä viestejä väärin, ihan muissakin asioissa. Eteenkin Lahtisen voimakas puolustautuminen julkisuudessa antaa minulle kuvan siitä, ettei tuomio ollut hänen kohdalla oikeudenmukainen. En silti väitä etteikö hän voisi olla syyllinen juuri kuvattuun tekoon, kun en tiedä kaikkia faktoja.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Iltasanomat julkaisi samasta aiheesta myös pääjutun joka aavistuksen kattavampi mutta ilman Liigan kommentteja.

Tuossa yksi esimerkkitapaus on Samo Heleniuksen keissi jossa tämä jätti NHL-rahastoista nostettuja varoja ilmoittamatta verottajalle 27k€ edestä.

Lopputulemana maksoi veron, joka siis ollut 30%, mutta sai myös tuomion veropetoksesta.
Ilmeisestikään tuomio ei ollut törkeä vaan ns.perusmuotoinen mutta tämän lisäksi 100kpl päiväsakkoja. Oikeus myös totesi ettei Helenius ollut rikollisessa tarkoituksessa jättänyt tuota 11,5k€ maksamatta alunperin verottajalle vaan tapahtunut oli harkitsemattomuuden seurauksena.

100pv kuulostaisi todella kovalta tuomiolta jos Helenius olisi saanut ansiotuloja kyseiseltä ajalta.
Tietääkö joku minkä suuruisesta tuomiosta oltaisiin puhuttu jos olisi osoitettu että Helenius tietoisesti olisi pimittänyt summan? Olisiko tuon 11,5k€ summan takia heilahtanut häkki ja määrätyt sakot moninkertaisesti suuremmat? Jotenkin ei tästä määrätty rangaistus tasan jos vertaa moniin muihin vahingontuottamuksiin, fyysisen koskemattomuuden rikkomisesta puhumattakaan.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä Pikkaraisen case vaikuttaa aikalailla samanlaiselta kuin Lahtisen tapaus: Kaksi aikuista kovassa humalassa, seksiä harrastetaan ja nainen on jälkeenpäin sitä mieltä, että kyseessä oli raiskaus. Sana sanaa vastaan, mutta naisen puolesta puhuvat psykologin ym. lääkärin lausunnot.
Raiskaaminen ei ole mitään seksin harrastamista. Tai ehkä joidenkin kiekkoilijoiden mielestä sitten on, kun näitä tapauksia vain sataa.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutama ajatelma / reaktio.

Vaikka tämä näkökulma on tyrmätty sata kertaa, aina välillä jostain singahtaa joku puhumaan pillun saamisesta ja raiskaamisesta samassa lausessa. Minäkin olen jo ihan keski-ikäinen ja olen elämässäni kokenut paljon pihtaamista, myös tilanteissa joissa ns. kuka tahansa jo ajattelisi että nyt on ”saanti” varmaa. Todella todella perseestä ja turhauttavaa on. Siitä huolimatta ei ole tullut mieleen raiskata ketään. Minusta se ei ole mikään ihan hirveän vaikea vaatimus, että vaikka olisi mikä fiilis niin sitä toisen tahtoa pitää kuitenkin kunnioittaa.

Kun ihminen on ”tiedoton”, niin sen kyllä huomaa. On aika raskasta luettavaa nämä että joku on sammuneen / tiedottoman mimmin eleitä ”tulkinnut väärin”. Todennäköisesti ainoa väärintulkinta on siinä että oho, ajattelin ettei se herää.

En tiedä, onko olemassa toksista maskuliinisuutta, mutta toksista käytöstä kyllä on. Sellaista ilmapiiriä, missä ei ihmistä pidetä arvossa eikä erilaisuutta oikein suvaita. On hyvä jos sellainen toiminta vähenee.

Ei tätä kyllä silti pidä mihinkään seksuaalimoraaliin sotkea, kuten ainakin joku on tehnyt. Jos on jääkiekkoilijoita jotka tykkää paneskella ja niitä jotka tykkää paneskella heidän kanssaan niin eihän siinä ole mitään pahaa. Se on jokaisen oma asia, haluaako pitkän parisuhteen vai ei suhdetta ollenkaan vai vaihtaa joka päivä tai olla vaikka koko joukkueen kanssa yhtä aikaa. En tiedä, mutta musta tuntuu (!) että ongelmakäytöksen takana nimenomaan aika usein voi olla sellaista vähän ylitiukkaa suhtautumista asioihin, samaan tapaan kuin tuntuu että usein pahimmat homofoobikot on niitä jotka tiukasti pitää kaapin ovia kiinni.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Jotenkin nämä tilastot tuntuvat aika turhilta, jos ei ole mitään mihin verrata. En minä ainakaan osaa sanoa, että onko näissä määrissä jotain poikkeavaa, jos lähtee vertaamaan muihin ammattikuntiin?

Luultavasti Suomessa on ihan yksittäisiä työyhteisöjä, joissa tuomioita on enemmän, etenkin kymmenen vuoden aikajanalla.

Edit: Enkä nyt tarkoita mitään tuhansien ihmisten suuryrityksiä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Luultavasti Suomessa on ihan yksittäisiä työyhteisöjä, joissa tuomioita on enemmän, etenkin kymmenen vuoden aikajanalla.

Kansanedustajista ja kunnanvaltuutetuista on julkaistu tällaisia samanlaisia tilastoja. Jokuhan voisi verrata, että kummalla ammattiryhmällä on tilastollisesti suurempi riski tehdä rikoksia: poliitikoilla vai jääkiekkoilijoilla?
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jotenkin nämä tilastot tuntuvat aika turhilta, jos ei ole mitään mihin verrata. En minä ainakaan osaa sanoa, että onko näissä määrissä jotain poikkeavaa, jos lähtee vertaamaan muihin ammattikuntiin?
Mutulla sanoisin että aika kilttejä jääkiekkoilijat ovat olleet. Jos verrattaisiin väestötasolla (muihin) 16-40 vuotiaisiin miehiin.
 

Rick Rother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kärpät
Kyllähän suljetussa tilassa 2 ihmisen välillä tapahtuneet seksuaalirikosjutut voivat monesti mennä ihan kumminpäin tahansa.
Lauri Tähän seksuaalisrikos-casessa, toinen tuomari olisi tuominnut Tähkän ja toinen vapautti.
Eli toisella tuomarilla on tässä tapauksessa jäänyt varteenotettava epäily syytetyn syyllisyydestä. On siksi ollut tuomiota vastaan. Tähän vaikuttaa koko todisteluketju. Esimerkiksi Lahtisen käräjätuomiossa tällaista epäilyä ei ollut. Siihenkin vaikutti koko todisteluketju.

Seuraava ei kohdistu lainaamani viestin kirjoittajaan: Oli tuomiota tai ei, vaihtoehtoisten selitysten kehittely, miten asia on voinut mennä, on täysin tyhjänpäiväistä. Lehdistö ei julkaise kaikkea sitä aineistoa, joka tuomioistuimella on ollut käytettävissä. Monissa vaihtoehtoisissa selityksissä on pontena se, että siellä huoneessa ei ollut kuin kaksi. Niinpä. Sinäkään et ollut siellä.

Vaihtoehtoisten totuuksien etsijöille lainaan eräässä toisessa ketjussa eräänä toisena aikana kirjoitettua viestiä. Löysin sen tutkimusmatkallani palstan sokkeloissa.

Jep, meidän merimiesten keskuudessa on muuten vähän vitusti käsityksiä! Kerran käsittelin Beirutin satamassa yhtä satamahoroa rautakärkibuutseilla kun nainen paljastuikin käsinkosketeltavan konkreettisesti mieheksi.

Totuus estoniasta on kuitenkin karmaisevan riipivä. Se oli pimeä ilta, kun kauniston pasi laski busterinsa Inkoosta vesille, kohteenaan norjan halvat lipeäkalamarkkinat. Evinrudesta loppui LÖPÖ jo hetikohta, ja pasi soutaen uutta suuntaa hakemaan.
Saatanan pasi vaan piti kompassia VÄÄRINPÄIN kädessä ja norja vaihtui uuttööksi. Hädissään pasi liukastui busterissa silakan kyrpään ja löi päänsä ESTOOONIAN kylkeen jolloin alus hörppäsi.

Tää on niin suuri salaisuus sitte että jos tän luet, tulosta tää sivu ja syö se punaviinikastikkeessa etkä kerro KELLEEN!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki, Leijonat, Mestis, alasarjat.

TAKAVUOSINA liki kymmenen kautta SM-liigassa kiekkoilleelle ex-liigakiekkoilijalle luettiin tällä viikolla Keski-Suomen käräjäoikeudessa syytteet neljästä eri pahoinpitelystä. Vuonna 2022 tapahtuneissa pahoinpitelyissä on syyttäjän haastehakemuksen ollut uhrina ex-kiekkoilijan naisystävä.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku

TAKAVUOSINA liki kymmenen kautta SM-liigassa kiekkoilleelle ex-liigakiekkoilijalle luettiin tällä viikolla Keski-Suomen käräjäoikeudessa syytteet neljästä eri pahoinpitelystä. Vuonna 2022 tapahtuneissa pahoinpitelyissä on syyttäjän haastehakemuksen ollut uhrina ex-kiekkoilijan naisystävä.
On kyllä taas hieno mies...
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Raiskauksesta syytetty Topi Rönni palaa Tapparaan

Tämmöstä sitten.

"Tappara ilmoittaa raiskauksesta syytettynä olevan Topi Rönnin palaavan joukkueen toimintaan.

Rönni on ollut sivussa Tapparan toiminnasta lokakuun puolivälistä alkaen, kun julkisuuteen tuli tieto häntä kohtaan nostetusta raiskaussyytteestä.

Käräjäoikeus käsittelee tapausta ensi vuoden maaliskuussa. Tappara tiedottaa Rönnin palanneen joukkueen toimintaan tänään maanantaina.

– On hyvä muistaa, että Suomessa tuomiovalta on oikeuslaitoksella ja syyttömyysolettama on oleellinen osa sekä ihmisoikeuksia että suomalaisia oikeusperiaatteita. Annamme nyt oikeuslaitoksen tehdä työnsä rauhassa, Tamhockeyn toimitusjohtaja Mika Aro sanoo Tapparan tiedotteessa.

Aro kertoo joukkueen odottavan kaikilta työntekijöiltään hyvää käytöstä.

– Työlainsäädännön näkökulmasta tilanne on kuitenkin yksiselitteinen: rikosepäily ei ole syy työsuhteen purkamiseen tai työntekijän siirtämiseen syrjään. Suhtaudumme rikosepäilyyn vakavasti, mutta odotamme oikeuskäsittelyä ja arvioimme pelaajan asemaa vasta sen jälkeen., Aro sanoo."
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyvin vaikea nähdä Rönniä kokoonpanossa, vaikka ei virallisesti olekaan sivussa. Eiköhän tuossa päädytty menemään pykälien mukaan, ettei tule ongelmia esim. pelaajayhdistyksen kanssa.
Noin olisi Jyp.kin voinut tehdä Lahtisen kanssa ennen tuomiota eli antaa harjoitella, mutta pitää peleistä sivussa. Mikään laki ei velvoita peluuttamaan silti.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noin olisi Jyp.kin voinut tehdä Lahtisen kanssa ennen tuomiota eli antaa harjoitella, mutta pitää peleistä sivussa. Mikään laki ei velvoita peluuttamaan silti.
Tässä on hyvä muistaa, että Rönni kertoi tilanteestaan avoimesti ja suoraselkäisesti seuralle, mutta Lahtinen ei näin tehnyt. JYP oli tilanteesta paljon enemmän pimennossa kuin Tappara on nyt.

Lisäksi on mahdotonta sanoa vaikuttiko Lahtisen ennakkotapaus siihen, miten Tappara on nyt toiminut.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Rönniähän ei ole tuomittu mistään? Asia tullaan käsittelemään 12.3.24 käräjillä? Sen jälkeen olemme viisaampia, oliko syyllinen vai ei.
Niin.. onko Tapparalla edes oikeutta hyllyttää hänet syyllistymättä itse rikokseen/rikkeeseen. Entä jos todetaankin syyttömäksi. Tietysti voisi keksiä jonkin muun syyn, kuten Kontiola vei pelipaikan, mutta onko se sitten taas oikein ja reilua.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Rönniähän ei ole tuomittu mistään? Asia tullaan käsittelemään 12.3.24 käräjillä? Sen jälkeen olemme viisaampia, oliko syyllinen vai ei.

Niinpä, ja mun mielestä ihmisten oikeusturva ei edes toteudu tuossa, kun noita asioita käsitellään mediassa ja ylipäätään julkisesti, ennen kun on edes varmistettu onko rikosta olemassa vai onko esim. ihan tekaistu katkeran exän toimesta. Useimmiten ei varmaan ole savua ilman tulta, mutta se mahdollisuus aina on olemassa, ja sehän koskee kaikkia rikoksia.
 

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Hyvin vaikea nähdä Rönniä kokoonpanossa, vaikka ei virallisesti olekaan sivussa.

Näin kirjoitetaan Tapparan tiedotteessa ja lähtökohtaisesti Topi on Luodon sekä Tammelan kanssa Tapparan vitosketju maajoukkuetauon jälkeen. Uskon, että Topi saa peliaikaa edustuksessa tai A-junnuissa ja veikkaan, että Topin tavoitteet on päästä nuorten MM-kisoihin.
Tapparan pelaaja Topi Rönni palaa joukkueen toimintaan maanantaina 6.11.2023. Rönnin osallistumisesta joukkueen kokoonpanoon tulevissa peleissä päättää normaalin käytännön mukaisesti päävalmentaja.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni Tappara toimii siinä suhteessa ihan oikein, että ei epäilyn vuoksi voi irtisanoa / purkaa työsopimusta. Tosin julkisuuskuvan vuoksi en ottaisi vielä kokoonpanoon ennen kuin asia on käsitelty. Jyp taas otti kovan riskin, jos Lahtisen tuomio menee kumoon hovissa. En olisi Jyppinä lähtenyt purkamaan sopimusta ennen kuin on lainvoimainen. Voi tulla vielä kalliiksi, jos tuomio tosiaan muuttuu
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyp taas otti kovan riskin, jos Lahtisen tuomio menee kumoon hovissa. En olisi Jyppinä lähtenyt purkamaan sopimusta ennen kuin on lainvoimainen. Voi tulla vielä kalliiksi, jos tuomio tosiaan muuttuu
Eiköhän tuo törkeä rattijuopumus ja siitä kertomatta jättäminen jo riitä sopimuksen purkamiseen, vaikka raiskaustuomio hovissa muuttuisikin. Eli ei tuossa nyt sikäli juuri riskiä pitäisi olla.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Niin.. onko Tapparalla edes oikeutta hyllyttää hänet syyllistymättä itse rikokseen/rikkeeseen. Entä jos todetaankin syyttömäksi. Tietysti voisi keksiä jonkin muun syyn, kuten Kontiola vei pelipaikan, mutta onko se sitten taas oikein ja reilua.

Ei kai mikään lakipykälä estäisi Tapparaa pitämästä Rönniä sivussa joukkueen toiminnasta, kunhan vain palkanmaksu jatkuu. Tapahtuuhan perinteisiä koirankopituksiakin aina välillä ilman mitään rikosepäilyjä. Sopimuksen purku on sitten toinen juttu.

Vaikea tilanne Tapparan kannalta, jos Rönni on sivussa koko kauden ja saa vapauttavan tuomion niin eihän se hyvältä näytä, mutta päinvastainen skenaario olisi ehkä vielä pahempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös