Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan yleisömäärät kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana mailanmittaaja, 18.09.2018 klo 20.56.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Juu joillain on kunnan raja melko lähellä hallia ja toisaalla sitten "laitakaupungille" 60 kilometriä hallilta. Toki jonkunlaista yleistä osviittaa antaa kun kunnan asukasmäärä korreloi yleensä seutukunnan asukasmäärän kanssa, mutta ei noita ihan suoraan voi laskea kuitenkaan. Sama kyllä kaikkien tilastojen kanssa eli ihan hyvä työkalu mutta tulkintaa on osattava jonkun verran tehdä.
   
 2. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Joo ei ton ollutkaan tarkoitus olla mikään väitöskirjatutkimus vaan hupimielessä tehty äärimmäisen yksinkertaistettu, suuntaa antava, hahmotelma. Kyllä tuosta joitain tulkintoja voi vetää, mutta en lähde noista pilkkua viilaamaan enkä vänkäämään väestönrakenteesta ym., menee turhan hankalaksi :) Pääasia, että Lukko on selvästi todellinen kiekkokaupunki ;)
   
 3. Tompsoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukáš Dostál
  Juurikin edellä mainittujen syiden takia katsojakeskiarvo on lukemana hieman kökkö, vaikkakin se antaa joissain määrin suuntaa joillekin asioille. Jos joku vielä jaksaisi nähdä vaivaa, ja kaivaisi hallien kapasiteetit ja järjestäisi joukkueet täyttöprosentin mukaan..?
   
 4. Ikuinen try out Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat SaiPa
  Lainaus:
  ...ja ottaa myös huomioon että KooKoon tapa laskea yleisömäärä poikkeaa kaiketi edelleen muista joukkueista, eli Kouvolassa ei lasketa myytyjä lippuja, ilmaiseksi annettuja ja kausikortteja yhteen, vaan ilmoitetaan se lukumäärä, mikä halliin on saapunut sisälle.
   
  Hops tykkää tästä.
 5. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Jos joku on varmaa yleisömäärä keskusteluissa niin se, että aina joku KooKoo-fani muistaa muistuttaa miten siellä lasketaan yleisömäärä eri tavalla.
   
  Lavis, HOOLIGAN_, Bullseye ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 6. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  On tuo oma mielestni järkevämpi tilasto kuin tuo hallin täyttöprosentti johtuen juuri merkittävästi erikokoisista kaupungeista. Paremmin tuo tilastointi tasaa tilannetta väkimäärän suhteen.
   
 7. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Liigaseurat laskevat katsojamääränsä eri tavoin – ainoastaan KooKoo laskee todelliset katsojat

  Suurin osa liigaseuroista laskee ottelun katsojamäärään mukaan muun muassa kaikki myydyt kausikortit. KooKoo laskee vain paikalla olevat kausikorttilaiset.


  Liigaseurat laskevat katsojamääränsä eri tavoin – ainoastaan KooKoo laskee todelliset katsojat

  Olemme jo useita vuosia laskeneet vain hallissa paikalla olevat. Emme halua muuttaa sitä, koska vuodet eivät olisi tämän jälkeen vertailukelpoisia keskenään. Kausikorteissa on siru, joka luetaan, kun kausikortin haltija saapuu paikalle, kertoo KooKoon myynti- ja viestintäpäällikkö Matti Lindholm.

  Myös seuran junioripelaajista, jotka pääsevät otteluihin ilmaiseksi, lasketaan vain todellisuudessa paikalle saapuvat. Ne naksutellaan laskurilla ovella.

  KooKoon myynti- ja viestintäpäällikkö Matti Lindholm on yllättynyt siitä, että KooKoo on ainoa liigaseura, joka laskee vain hallissa todellisuudessa sisällä olevat katsojamäärään.

  – Tiesin, että monissa paikoissa kaikki kausikortit lasketaan katsojamäärään, mutta en olisi uskonut, että olemme ainoa, joka laskee katsojat näin, Lindholm sanoo.
   
  Hops tykkää tästä.
 8. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Vierasfanien määrää nostaa Raumalla tuota asukaslukuun suhteutettua prosenttia paljon enemmän kuin Helsingissä.
   
 9. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Lainaus:
  McTorso ne syyt jo tuossa luettelikin. On tää surkeeta kun katsoo noita yleisömääriä.
   
 10. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Kiva olisi myös tietää, kuinka paljon halleissa on ns. ”näkörajoitepaikkoja”. Ekat rivit varmaan lähes kaikkialla päätyjä lukuun ottamatta, samoin vaihto- ja jäähyboksien vieressä olevat paikat. Helsingissä tämän lisäksi E9-katsomon (yläkatsomo kotikulmassa) alimmat rivit ovat sellaista paskaa, että itse en kehtaisi edes myydä sinne lippuja; kenttää ei näe muutenkaan täysin, minkä lisäksi edessä on samassa tasossa pyörätuolipaikat. :D
  Samoin Jyväskylässä on aika huikeita ”tolppapaikkoja” seisomakatsomossa. Siis paikkoja, joissa ihan oikeasti seisotaan tolpan takana. Voi valita katsooko maalille vai muualle, molempia ei voi saada.

  Tämä olisi mielenkiintoinen tieto siis siksi, että se takuulla rajoittaa etenkin runkosarjassa lippujen menekkiä. Jos on viime tinkaan liikenteessä ja tarjolla on enää huonoja ja kalliita paikkoja (esim. ne IFK:n E9-paikat ovat lisäksi 21€ hintaiset), niin aika helposti syntyy päätös olla menemättä.
   
 11. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Muutamasta viestistä nappasin pari pointtia. Eihän hyväkään jäähalli kauhean viihtyisä paikka ole (tai sitten en ole käynyt hyvässä), eikä käytännössä mikään oheispalvelu ole erikoinen. Ei liiga tuotteena nyt hirveästi ole kehittynyt niistä ajoista kun hallille meno oli ainoa tapa nähdä kiekkoa. Eikä tuo tarjonta hallilla ole kauheasti muuttunut vaikka 10v aikajänteellä, pitkälti samaa tavaraa tarjolla ja kovalla katteella. Ehkä tarpeellista olisi pienentää paikkojen määrää, mutta kasvattaa niiden kokoa ja tehdä niistä viihtyisämpiä. Vaikuttaa kehitys kulkevan siihen suuntaan että sponsorisopimukset ja TV-tulot ovat seuroille melkein tärkein tulojen lähde, joten hallille tulosta voisi tehdä elämyksen. Hyvät ja tilavat paikat, yhdessä katsomon osassa aina yksi grilli-baari jne.
   
 12. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Missä johtaa joku alkaa laskemaan myös Telian kautta ottelun katsovat? Tai Telialta joukkuepassin tilaavat?
   
 13. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Totta, tuo olisi hyvä idea kokeilla, josko sillä saisi hallille ne ihmiset jotka näkee huonot halliolosuhteet esteeksi mennä sinne. Itselle riittää ainakin se että hallissa on yksi Suomen parhaista tunnelmista.
   
 14. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Olisko jotain lähdettä näille vierasfanimäärille? Stadissa taasen enemmän turisteja, joista osa myös halliin varmasti tulee.
   
 15. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Pikainen kurkkaus pe 14.12. kokonaiskatsojamäärään katsojamäärään. 7 peliä 29 439 katsojaa. Helvetin hyvä pelipäivä, ei ns "tekosyitä" miksi ei. Hallien kokonaistäyttöaste 72%. Tästä voi vielä huoletta vähentää 7-10% kausareista jotka eivät olleet paikalla. Jokaisella joukkueella on tilastot siitä montako henkilöä on fyysesti hallilla, sen lisäksi että tiedetään myytyjen lippujen määrä. Olen nähnyt muutaman tilaston ja tulos on varsin huolestuttava.
   
  Ränse, Taffel & Hops tykkäävät tästä.
 16. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Lainaus:
  No on se nyt suhteellisen relevantti pointti kun muilla tuossa ilmoitetussa katsojamäärä luvussa on, paha sanoa, ehkä 10-30 % ilmaa? Eli käytännössä lukuja on mahdollista verrata vain samojen joukkueiden edellisten kausien määriin (kun olettaa että ilmoituskäytännöt pysyy samana).

  Ja silti tässäkin ketjussa puhutaan monesti "hallilla käyneistä" ja unohdetaan että sitähän nuo luvut eivät suoraan tarkoita. Paitsi sillä KooKoolla.
   
  Ikuinen try out ja Taffel tykkäävät tästä.
 17. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Siksipä pitäisikin ilmoittaa kolme eri lukua.
  1. Myydyt liput
  2. Paikalla oleva
  3. Täyttöprosentti
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 18. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Lasketaanko Stadissa asuvat junantuomat savolaiset ym vierasfaneiksi?

  Tiedän muutamankin kaverin jotka ovat jo vuosia sitten muuttaneet Stadiin mutta käyvät katsomassa Nordiksella vain Lukon pelatessa siellä. Vai tarkoititko "turisteilla" oikeita turisteja jotka eivät asu pk seudulla?

  Mutta pointtisi osuu mielestäni oikeaan. Stadi hyötyy vieraskannattajista koska heitä on siellä runsaasti tarjolla joka arkipeliinkin.
   
 19. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Joku ahkera numeroniilo voisi laskea ajankuluksi joukkueiden fanimäärät suhteessa hallilla kävijöihin. Esimerkiksi SaiPaa seuraa Facebookissa 33628 ihmistä ja kotipeleissä käy keskimäärin 3248 sierainparia. Tästä voisi vetää mutkia suoraksi ja todeta, että 9.66 prosenttia faneista jaksaa tulla katsomaan peliä paikanpäälle. Luvut eivät tietenkään ole mitään absoluuttisia totuuksia, mutta antanevat suuntaa joukkueiden kannattajamääristä ja suhteesta miten väki käy hallilla.
   
 20. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Itse en seuraa IFK:ta missään someissa, joten onko kontribuutioni seuralle 0 % vai 100 % kun kuitenkin käyn katsomassa valtaosan peleistä?
  Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta jotenkin väittäisin, että etenkin somessa tuo lukema voi olla ihan mitä sattuu. Varmasti mielenkiintoinen tilasto siitä saataisiin aikaiseksi, ja luulisin että siinä korostuu pienempien paikkakuntien seurat, joilla on suurehko yleisökapasiteetti.
   
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Eihän ne halliolosuhteet ole mikään ongelma. Se on vain siitä kiinni miten sinne pääsee, miten sieltä pääsee takaisin kotisohvalle ja jaksaako sinne muutenkaan mennä.

  Todella pieni porukka on sellainen mikä kiukuttelee en lähde, kun on niin pitkät jonotkin. Jos pelattaisiin jatkuvasti jossain ulkona ja olisi kylmä ja tuulee ja kaikkia vituttaisi, niin se olisi eri asia. Siinä on syy miksi jääpallon katsojamäärät ovat ei vain romahtaneet vaan täysin kuolleet. Harmillista myöntää, mutta olen joskus jättänyt menemättä jalkapallo-otteluun sään takia. Olisi vain ollut liian kylmä ja joutunut säätää pitkien kalsareiden kanssa.

  Isoin ongelma lienee se, että ei sinne nyt enää uudelleen tarvitse mennä, kun tuli peli nähtyä. Tunnen paljon porukkaa mitkä käy pelin tai kaksi kaudessa ja "katotaan sitten pleijareissa."
   
 22. IceMaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Trashers, Flyers
  Lainaus:
  Nimenomaa, miksi mennä kattomaan runkosarjahöntsiä kun pleijaritkin tulee. 60 matsia runkosarjaa ja pelin taso on kaukana laatukiekosta. Pleijareissa sitten alkaa se taistelu ja intohimoisuus kentällä, josta katsojat haluavat maksaa. En ainakaan itse viitsi maksaa höntsästä, jossa katotaan videoita tolkuttoman kauan ja senkin päätteeksi sitten tulee jokin perustelematon mielivaltainen päätös. Tosin kotona katsoessa selostaja osaa avata päätöstä, paikanpäällä sitä ei ole nähty tarpeelliseksi. Sitten jos muutoin olisi ok peli, niin tuntuu, että tuomarit jotenkin sössivät. Ensin kuitenkin se pelin taso kuntoon, sitten tuomarit.
   
 23. Aihio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Omalla kohdalla tulee aika valikoidusti käytyä hallilla. Toki Telian kautta tulee melkein kaikki pelit katsottua. Tällä hetkellä oma näkemykseni on, että liigassa on 3 joukkuetta liikaa. Paljon pelaajia joiden ei tulisi edes pelata pääsarjatasolla.

  Jollain tapaa huvittavaa seurata tätä tuomareiden haukkumista. Tottakai tulee virheitä, inhimillistä jopa sanoisin. Eipä se kolmosparin vasen pakkikaan virheettömästi pelaa. Hän sentään tekee sitä pelaamista ammattikseen, toisin kuin tuomarit kaukalossa.
   
 24. Nynoamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikaanit ja Sami Vatanen
  Lainaus:
  Suhteellisista luvuista kun alunperinkin puhuttiin (sinun aloittamanasi), niin totta kai vierasfanit nostavat suhteellista yleisömäärää sitä enemmän mitä pienempi paikkakunta. Ja Rauma on tän 1üga-kultapossukerhon pienin.

  Mutta väärin sinä ihan tahallasi halusitkin asian ymmärtää, koska se nyt vain on muotia internetissä.
   
 25. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Pointti olikin se, että vaikka tuo tilastoni olikin yksinkertaistettu, perustuu se kuitenkin tilastoihin. Tuon ympärillä on toki monta asiaa, jotka vaikuttavat, mutta ilman lukuja mennään jossittelun puolelle.