Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan yleisömäärät kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana mailanmittaaja, 18.09.2018 klo 20.56.

 1. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Valitettavasti se ei ole niin simppeliä. Siinä kansivaihtoehdon kohdalla on jo yksi 100 miljoonaa maksanut kauppakeskus ja toinen varmasti liki samassa hintaluokassa oleva, missä on nyt puolet tyhjää ja asiakkaista pula kun 30m päähän rakennettiin uusi ja hienompi kauppakeskus. Se kansivaihtoehto on siis helvetin kallis ja yksityistä rahaa ei ole, eikä kunnalla ole sitä vähääkään. Se mahdollisuus tälläisiin hankkeisiin meni jo näiden kahden kauppakeskuksen rakentamisen yhteydessä. Asuntojen rakentaminen keskustaan on taas aivan pimeää puuhaa, kun samaan aikaan on Saimaan rannalla tonttimaata näköalalla tarjolla jos olisi rakennuttajia. Eikä kukaan halua hotellia mihinkään keskustaan piiloon, tai eihän tuo edes ole enää keskustaa kun keskusta on siirtynyt jatkuvasti kohti rantaa ja linnoitusta ja toisaalta levinnyt etelään kauemmas Saimaasta.
   
 2. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Olet väärässä. Lappeenrannan keskustassa asuu vain noin 15 500 ihmistä ja ennusteen mukaan määrä kasvaa vuoteen 2030 mennessä vain 16k. Esimerkiksi Yliopiston alue, Sammonlahti, tulee ohittamaan keskustan väkimäärässä. Täällä ihmiset ei matkusta julkisilla tai fillareilla kuin pakosta ja asumisessa arvostetaan keskustan ahtauden sijaan tilaa, johon voi rakentaa kahden venäjän bensalla tankattavan katumaasturin autotallin. Täällä asiat on hieman toisin kuin esimerkiksi siellä Tampereella ja se kannattaa myös ottaa huomioon uuden jäähallin sijoittamista mietittäessä.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 3. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Silloin väärässä on tilastokeskus ja kuntien avainluvut tilastointi. Lappeenrannassa keskusta asumisen trendi on kasvanut viimeiset 10 vuotta tasaisesti. Lappeenranta ei ole myöskään muuttotappiokunta, vaan lievässä kasvussa, joka johtuu keskustakaupunkien vetovoimasta sekin.


  Toki tuossa aiemmin kerrotut virhekaavoittaminen kauppakeskuksille keskustan ulkopuolelle on varmaan ratkaisevaa yksityisen rahan suhteen.
   
 4. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Onko teillä nyt varmasti puhe samasta asiasta? Esim. mitä sinä tarkoitat tällä "keskustalla" tässä yhteydessä, itse Lappeenrantaa joka imee sivulta maalta porukkaa, vaiko vain itse sitä kaupungin ydinkeskustaa, kuten mitä tuossa edellä Vety taitaa tarkoittaa.. ?

  Todellisuudessa se itse keskusta ei kovin kummoisesti vedä Lappeenrannassa. Erinäisin toimin on saatu aika kämäiseksi, ja vetovoimaltaan heikoksi, kaikin puolin. Tää surullisen kuuluisa "kaupungin olohuone" Marian-aukio esim.. on kuulemma niin vilkas niin vilkas, ja ihmistä lappaa sisään joka reiästä ja kaikki viihtyy. Todellisuudessa kun sinne menee niin ne pari ihmistä siellä näkee tuulenpesien seassa taaplaamassa joko pakosta pankkiin tai ärrältä röökiä ostamaan. Muutoin tuuli viheltää ja ympäriinsä tyhjää toimisto ja liiketilaa yllinkyllin. Kunhan nyt vielä sulkevat pari katua autoilta ja poistavat loputkin parkit niin kyllä se saadaan näistäkin vähistä ihan tyhjäksi.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 5. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  @Tarinankertoja ja @AaTee Varmaankin puhuimme tässä hieman eri asioista. Minä tarkoitin Lappeenrannan keskustalla Lappeenrannan väestösuunnitelmassa 2014-2030 olevasta suuralueesta nimeltä "keskusta". Pointtini on, että Lappeenrannassa "keskusta" kasvaa samalla tahdilla kuin vaikkapa alueet "Lauritsala", "Sammonlahti" tai "Joutseno". Mitään ryntäystä keskustan betonikerrostaloihin ei siis ole lähitulevaisuudessakaan luvassa, vaan tila ja luonto houkuttaa ihmisiä jatkossakin. Toki haja-asutusalueilta muuttoliike taajamiin käy kuten muussakin Suomessa.
   
 6. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Jukureilla on 25 pistettä ja se on kahden pisteen päässä viidennestä sijasta. Ässillä on 10 pistettä ja yksi voitto. Tänään Jukurien pelissä oli 2595 katsojaa ja Ässien pelissä 3765 katsojaa. Mikä teitä porilaisia oikein vaivaa? Miten jaksatte käydä noin suurin joukoin hallilla, vaikka lähes aina tulee turpaan?
   
 7. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Lainaus:
  Tämä on aidosti ihan äärimmäisen hyvä kysymys. Olin itsekin tänään seisomakatsomossa, ajattelin että ehkä tänään sitten... ja paskanmarjat. Aika tyhjyyttään halli kuitenkin kumisi, 5000 yleisökeskiarvo on ihan toiveajattelua, ei tule onnistumaan.
   
 8. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Laita nyt joku linkki näihin tilastoihin, niin päästään kaikki oikein joukolla niitä kyyläämään. Omakohtainen kokemukseni Lappeenrannassa asuneena nimittäin tukee käyttäjien @Tuen Vety yms. kirjoituksia.
  Kyllä mä ihmettelen suuresti, jos tuonne kannattaa lisää hotelleja ja kauppakeskuksia rakentaa. Tekemällä joku 10k katsojan monitoimiareena voisi tulla oikeasti kysyntää myös itärajan takaa, kun esiintyjiksi olisi mahdollista saada maailmanluokan tähtiä. Tämä taas edellyttäisi runsaasti lisää hotellipalveluita, ja ne olisivat tyhjillään 90 % vuodesta. Lappeenranta ei vain ole kovin houkutteleva kohde turisteille muulloin kuin kesällä, eikä venäläisturismikaan ole samaa kuin se oli vielä joitain vuosia sitten.
  Jotain tuosta kasvupotentiaalista ja turismista kertoo sekin, että se Ikea ei ole edelleenkään pystyssä. Tai siis edes aloitettu, vaan tontti seisoo tyhjillään.
   
 9. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Se on totta, että Porissa jaksetaan hienosti käydä peleissä peliotteista huolimatta ja tuo jos joku on mielestäni aivan mahtavaa, mutta ainakin juuri tänään pelatun kierroksen yleisömäärää Puheen Kiekkokierroksen toimittaja hieman lakoniseen sävyyn ihmetteli, tyyliin "jep jep..." ilmeisesti oli vedetty luvut aika isolla pensselillä ylöspäin, tiedä sitten mikä oli totuus. Tuota tosin jo näköjään ylempänä kerrotaan.
   
 10. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Liigan yleisömäärä kasvussa – joukkuekohtaisissa lukemissa jopa 15 prosentin nousua

  Liigan uutisessa tämän hetken tilanne yleisömäärien kehityksestä suhteessa viime kauteen. Muutama huomio edelliseen, omaan tilannepäivitykseeni verraten (tämän ketjun viesti #357):
  - Ässien taaperrus alkaa vihdoin näkyä yleisökeskiarvossa
  - Jukurit ja Sport huolestuttaa edelleen, kun yleisömäärä on viime kauteen verrattuna laskussa vaikka peli on kohtuullisesti kulkenut
  - Kokonaisuutena ollaan edelleen plussalla, mutta ei yhtä paljoa kuin kolme viikkoa sitten.
   
 11. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Kun vähän vilkaistaan tilaston taakse, niin esim. Jukurien kohdalla alkukauden tilastoa rasittaa neljä tiistain kotipeliä. Loppukaudella tiistain kotipelejä on enää yksi.
   
 12. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Totta, heikommat pelipäivät saattavat hyvinkin selittää ainakin osan tuosta pudotuksesta. Viime kaudella siis tässä vaiheessa 2*ti, 1*to, 4*pe ja 4*la ja vastaavasti tällä kaudella 4*ti, 1*ke, 3*pe ja 3*la. Tosin jos ottaa molemmilta kausilta huomioon pelkät perjantai- ja lauantaipelit, on keskiarvossa silti 236 katsojan pudotus.
   
 13. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Minua huvittaa tämä Liigan into nakella näitä propaganda tiedotteitaan kausi toisen perään. Kun katsotaan isoa kuvaa niin katsojamäärissä ollaan ihan samalla tasolla kuin viime kaudella, mistään kasvusta ei voida puhua.

  Katsojakeskiarvo 147 pelin jälkeen (vertailukelpoiset 15 jengin kaudet):

  2016-17: 4207
  2017-18: 4035
  2018-19: 4048

  Jos haluaa selitellä jollain viikonpäivä detaljeilla niin olihan viime kaudellakin vaikka mitä tekijöitä, aikainen aloitus nyt ekana juolahtaa mieleen.
   
 14. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Niin, silloin kun tuo uutinen julkaistiin, oli pelattu 144 peliä ja "vertailukelpoiset" yleisökeskiarvot:

  2017-2018: 3958
  2018-2019: 4068

  Kasvua siis 2,8%. Kuten nähdään, sillä on aika iso merkitys tässä vaiheessa kautta, katsotaanko keskiarvon muutosta lauantain vai tiistain kierroksen jälkeen. "Vertailukelpoinen" on mulla lainausmerkeissä siksi, että silläkin on aika iso merkitys mitkä joukkueet ovat pelanneet eniten kotipelejä tähän mennessä (Sport, Jukurit, KooKoo ja Ässät 11o) ja mikä vähiten (HIFK 8o). Propagandaa toki siinä mielessä, että julkaisua ei varmasti tehdä silloin, kun luvut näyttävät huonoilta (esim toissakauteen ei verrata). Mutta siinä mielessä ei propagandaa, että tällä hetkellä yleisömäärät näyttäisivät olevan oikeasti kasvussa viime kauteen nähden.
   
 15. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Liigassa on sama suuntaus kuin Jokereillakin, yleisömäärä jää edellisistä kausista. Ilmoitettu katsojamäärä ei ole sama lukumäärä kuin fyysisten katsojien määrä hallissa. Tässä voi olla jopa 20-25% ero. Tai kuten Eurooppaa liigassa pahimmillaan yli 50% ero.
   
 16. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Eiköhän ilmoitettu yleisömäärä ainakin Liigassa vastaa jaettujen lippujen määrää. Eli tuo ero ilmoitetun ja todellisen välillä johtunee lähinnä käyttämättömistä ilmaislipuista ja kausikorteista. Paitsi Kouvolassa, jossa käsittääkseni ilmoitetaan oikeasti paikalla oleva yleisömäärä, ellei käytäntöä ole muutettu.
   
 17. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Lainaus:
  Niin siis näin juuri se propaganda toimii. Tuossa Liigan tiedotteessa verrattiin tämän kauden tähän mennessä pelattuja pelejä nimenomaan vastaavaan määrään samojen kotijoukkueiden viime kauden ekoja kotipelejä. Eli siinä oli jo huomioitu tuo kotijoukkueiden vaihteleminen ja saatu siten viime kaudelle vielä todellistakin heikompi vertailuluku.

  Todelliset luvut 144 pelin jälkeen olivat nämä:

  2017-18: 4003
  2018-19: 4068

  Minullakin meni kyllä hetki ennen kuin tajusin mitä tiedotteessa ylipäätänsä haluttiin sanoa. Aina näissä yritetään hakea jotain kulmaa että näyttäisi siltä että tämä Liigan touhu on jatkuvaa voittokulkua. Mutta kun mustaa ei saa puhumalla valkoiseksi.
   
 18. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mutta onhan se nyt objektiivisesti ajatellen paljon vertailukelpoisempi luku, jos eliminoidaan kunkin joukkueen kotiotteluiden määrän vaihtelu. Se on mielestäni ainoa oikea tapa tehdä vertailua kesken kauden. Sen toki tiedän, että liiga valitsee aina sen tilaston joka parhaiten tukee omaa propagandaa, mutta tällä kertaa kyseinen tilasto on myös oikeasti paras ja vertailukelpoisin.
   
 19. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Hiljaista palstalla, aika päivittää tilanne. Nyt on pelattu melkein puolet kaudesta. Viime kausien laskeva trendi katsojamäärissä näyttää jatkuvan.

  Tässä katsojakeskiarvot 214 pelatun ottelun jälkeen:

  2016-17: 4168
  2017-18: 4132
  2018-19: 4080

  Todennäköisesti tuo ero viime kausiin tulee repeämään lähiaikoina isommaksi kun tälle kaudelle ei ole tulossa ulkoilmapelejä, jotka nostivat edellisten kausien keskiarvoja vielä noiden lukujen jälkeen.
   
 20. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kunniataulukko tällä hetkellä (suluissa pelatut kotiottelut):

  +408 HIFK (13)
  +233 KalPa (15)
  +229 Ilves (14)
  +161 SaiPa (14)
  +136 KooKoo (14)
  +128 HPK (15)
  + 50 Lukko (14)
  + 16 TPS (14)
  - 23 JYP (14)
  - 72 Tappara (14)
  - 75 Sport (15)
  -137 Kärpät (13)
  -168 Pelicans (16)
  -244 Jukurit (15)
  -564 Ässät (14)

  Nuo kun laskee yhteen, saa tuloksena +79. Tuo on siis keskimääräinen muutos johon on huomioitu kunkin joukkueen pelaamien kotiotteluiden määrä. Eli edelleen suurin syy ylläolevassa viestissä esitettyyn yleisömäärän laskuun on, että vähemmän yleisöä vetävät joukkueet ovat pelanneet tähän mennessä enemmän kotiotteluita. Liigan viidestä yli 5000 katsojaa vetävästä joukkueesta (HIFK, TPS, Tappara, Kärpät, Ilves) yksikään ei ole pelannut vielä 15 kotipeliä, ja HIFK sekä Kärpät vain 13.
   
 21. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Hauska juttu, että kärkikuusikosta kolmen joukkueen k.a miinusmerkkinen. Ihmisiä ei vissiin kiinnosta menestys?
   
 22. Nännimäinen Jäsen

  ^

  Tapparalla laskua on itse asiassa yllättävän vähän ottaen huomioon sysipaskan kauden aloituksen. Sittemmin tilanne on normalisoitunut ja edelliskauden tahdissa ollaan.

  Tässä vielä ne yleisömäärät:

  HIFK 6773
  TPS 5387
  Tappara 5273
  Kärpät 5260
  Ilves 4720
  Ässät 4302
  Pelicans 3724
  HPK 3601
  KalPa 3430
  JYP 3560
  Lukko 3417
  SaiPa 3346
  KooKoo 3289
  Jukurit 2936
  Sport 2766
   
 23. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Mites tämä Kärppiä ja Tapparaa koskettaa, kun vertaus on menestys kausi vs menestys kausi? Eikö pitäisi verrata menestymätön kausi vs menestys kausi, niin olisi jokin pohja väitteelle menestys ei kiinnosta...
   
 24. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ihan hyviltähän nuo katsojamäärät näyttää, jopa yllättävän hyviltä siihen nähden että Ässät on pudonnut muiden kelkasta käytännössä jo heti alkukaudesta ja hyvän yleisömäärän omaavana vaikutus on iso. Yleensä häntäpäällä on alkanut katsojamäärät kunnolla pudota vasta vuodenvaihteen jälkeen kun säälipaikkaan menee mahdollisuus.
   
 25. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  On karmeita lukemia taas käytännössä joka paikkakunnalla.