Jos ihan lyhyesti tuosta mallista pari asiaa. Ensinnäkin nuo ristipelit eivät kiinnostaisi senkään vertaa, kun nykyiset pelit sijoilla 10-15 olevia joukkueita vastaan. Eli silloin se kasvu perustuisi täysin sen varaan, että ylemmän yhdeksikön keskinäiset pelit toisivat kompensaation noille ristipeleille + taloudellisen kasvun muutoinkin.
Eli nyt kun
@Arde90 sanoo näin, niin kaikkien pitäisi vaan nyt uskoa, että näin on? No jos pitäisi uskoa, niin kerro mulle nyt sitten, että miksi esim. Ässät - Lukko peli kiinnostaisi tuossa uudessa tilanteessa vähemmän, kuin nykyään? Varsinkin, jos rakenteellisista syistä niitä pelejä tulisi nykyisen kuuden sijaan vain kaksi runkosarjassa. Ne kiekkokuluttajat vaan siellä Satakunnassa pohtii, et ku
@Arde90 niin jatkoajassa sanoi, niin ei meitä kait voi kiinnostaa? Veikkaanpa vaan, että kyllä ne pelit kiinnostaisi ja jos yksittäinen jatkoajan nimimerkki jättäisi tulematta, niin ei näy lipputuloissa tai tunnelmassa.
Samoiten, miksi uudessa tilanteessa esim. Jyp-Kalpa ottelupari ei kiinnostaisi? Ilmeisesti myös esim. TuTon ja TPS:n mahdolliset kohtaamiset pelattaisiin tyhjille katsomoille? Espoossa on Liigan mittapuihin nähden suht iso halli, mutta edes HIFK ei ilmeisesti vetäisi sitä täyteen espoolaisia, jos tulisi Kiekko-Espoon vieraaksi? Ja kaikki tämä vain, koska yksi nimimerkki on tätä mieltä jatkoajassa?
Ja jos sä perustat tämän näkemyksesi jotenkin nyky tilanteeseen, jossa Liigan ja Mestiksen kiinnostavuudessa on mittavia eroja, niin taas menee metsään ja lujaa. Tuossa ehdotetussa rakenteessa se Liigan alempi tasoryhmä ei ole Mestis. Se ei olisi edes lähellä sitä. Se koostuisi kuudesta nyky Liiga seurasta ja kolmesta mahdollisesti kiinnostavimmasta Mestis seurasta. Kyllä ne lähtökohdat houkutella asiakkaita olisi aivan eri tasolla, kuin nyky Mestiksellä. Eikä vähiten senkään takia, että siinä tosiaan pelattaisiin säännöllisesti myös ristiin niitä valtakunnan kovimpia kiekkoseuroja vastaan. Sekään ei varmaan haittaisi, että kun kyseessä Liigan sisällä oleva rakenne, niin silloin oltaisiin myös helpommin saman tv-sopimuksen alla.
Laajemmin katsottuna, jos meillä Suomessa on ongelma, että pelaajia ei riitä 15 joukkueelle, samalla sarjatasolla, niin vastauksen ei pitäisi olla se, että tapetaan kiekkotyöpaikkoja kolmen joukkueen edestä. Jos ongelma on aidosti olemassa, niin sitten mielummin pyritään siihen, että tämä pelaajamassa jaettaisiin Liigan sisällä kahteen tasoryhmään ja kun rahanjakoaki muutettaisiin nimenomaan tukemaan tätä rakennetta (pitäen kuitenkin alemman tasoryhmän elinvoimaisena), niin silloin voitaisiin saada sekä tilanne, jossa kärki kiekkotyöpaikkojen määrä vähenisi, mutta kiekkotyöpaikkojen kokonaismäärä kasvaisi. Ja sillä rahanjaolla voidaan tarvittaessa tehdä myös varmistaa se, että "isot" seurat eivät "kärsisi" tästä.
Ja jos vielä siitä hypoteettisesta euroliigasta, niin luulisi Liigalla olevan helpompi korvata lähtijät (sanotaan nyt vaikka neljä) nimenomaan 9+9 mallilla, kun alemmasta tasoryhmästä nostettaisiin neljä sellaista seuraa ylempään tasoryhmään, jotka ovat jo säännöllisesti pelanneet myös noita ylemmän tasoryhmän joukkueita vastaan (ja tietävät jo vaatimustason) ja sitten Mestiksestä tai sitä vastaavasta otettaisiin neljä seuraa tuohon alempaan tasoryhmään kasvamaan vakinaisiksi Liiga joukkueiksi. Jos oltaisiin sitten 12 joukkueen Liigassa, niin neljän lähtö tekisi siitä 8 joukkueen Liigan ja siinä vaiheessa Mestiksestä pitäisi suoraan kärkitasolle nostaa neljä seuraa sen sijaan, että saisivat rauhallisemmin kasvattaa juttuaan mahdollisessa Liigan alemmassa tasoryhmässä.