ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Mestis vaikuttaa olevan kova sarja. On lyöty Liiga-Jukurit ja nyt KHL-Riiga rankkareilla. Toki Riigalla varmaan porrastreenit ollut ennen peliä ja jalat sitä kautta tukossa.
 
Väitän, että tuolta Mestiksestä muutama muukin joukkue voisi Riikan kellistää. Se on ihan selvä, harjoituspeleissä tulee kaikenlaisia lopputuloksia ja tilanteet muuttuu laidasta laitaan. Motivaatio voidaan aina kyseenalaistaa, etenkin nimimiesten kohdalla. Se ei ole täysin sata prosenttia missään nimessä. Monesti näissä harjoituspeleissä se on vain huonompi juttu joukkueen kannalta, että on nimekäs joukkue siellä kaukalossa "taistelemassa". Peli merkitsi taatusti enemmän Imatran kiekkoylpeydelle, kuin mitä se merkitsi Latvian pääkaupungin kiekkoylpeydelle. Nämä tällaiset tulokset eivät ole mitenkään sairaita tai ihmeellisiä tässä vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:
Enää ei tarvi pelkästään väittää, kun Kiekko-Pojat Joensuusta voitti Dinamo Rigan tänään 4-3 jatkoajalla.
Ai että kun Ketterä viimeksi sekä Joensuun pojat tänään olisivatkin ottaneet suorat voitot, eikä voittoja vasta jatkoilla/rankuilla. Näistä jos laskettaisiin pisteet niin Riika saisi taulukkoon kaksi arvokasta taistelupistettä lisää.. ;) Katsoin juuri livetuloksista ottelun kokoonpanot, niin taas kerran oli Riikalla ollut noita tunnettuja tekijäukkoja rosteri täynnä.. Ylihuomenna torstaina pelaavat sit Jokereita vastaan, niin nähtäiskö silloin jo erilainen lopputulos kun pääsevät pelaamaan tuttua KHL-vastustajaa vastaan.. :)
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ylihuomenna torstaina pelaavat sit Jokereita vastaan, niin nähtäiskö silloin jo erilainen lopputulos kun pääsevät pelaamaan tuttua KHL-vastustajaa vastaan.. :)
No siinä on sekin, että torstaina vastustaja on pelannut Turussa edellisenä iltana. Eli voisiko se millään tavalla tasoittaa tietä Dinamolle vai päättyykö harjoituskierros Suomessa kolmeen tappioon?
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
En tiedä miten tämä liittyy SM-Liigan tasoon, mutta kirjoitan silti kun täällä on taas vaihteeksi mutuilijat liikeellä:

Ai että kun Ketterä viimeksi sekä Joensuun pojat tänään olisivatkin ottaneet suorat voitot, eikä voittoja vasta jatkoilla/rankuilla. Näistä jos laskettaisiin pisteet niin Riika saisi taulukkoon kaksi arvokasta taistelupistettä lisää.. ;) Katsoin juuri livetuloksista ottelun kokoonpanot, niin taas kerran oli Riikalla ollut noita tunnettuja tekijäukkoja rosteri täynnä..
Hyvä että edes joku on käynyt Livetuloksissa, mutta miten Dinamo Rigan joukkue voi olla täynnä tuttuja tekijäukkoja, jos minä en olisi tunnistanut juuri ketään vielä vuosi sitten vaikka olen seurannut Latvian jääkiekkoa suhteellisen tarkasti jotain 15 vuotta? Esim maalivahdit Bruno Bruveris ja Reinis Liepins ovat junnuja ja jos ryhdyttäisiin etsimään nuoria veskareita ammattipeleihin, niin heidän edellään olisi 4-5 vakavammin otettavaa nimeä. Sellaiset veskat eivät kuitenkaan jää kotimaahan, koska maalivahti ei kehity kuin pelaamalla, joten nämä junnut ovat nyt tämän kauden Rigan varamiehen varamiehet.

Kävin myös katsomassa tämän Jokipojat-koitoksen joten pystyn sanomaan asioita ihan faktoinakin, mutta näkihän tuosta pelaajalistasta aika suoraan, että Skudra on fiksu valmentaja, joten hän laittoi kaikki junnut ja try-out pelaajat kentälle, koska Mestis on heille aika hyvänsuuntainen vastustaja ja junnuilla on toisaalta motivaatio ihan toista luokkaa. Kokeneita KHL-pelaajia ei kannattanut pitää mukana, koska ei heillä olisi ollut mitään syytä höntsäillä Mestistä vastaan.

Vaikka siellä kentällä pelasi "Fedorovs", "Larionovs", "Berzins", "Jansons", "Krastenbergs", "Osenieks" jne jotka kuulostavat hyvältä, niin he ovat kaikki koeajalla olevia nuoria ja taistelevat käytännössä nelosketjun paikasta Jukureissa viime vuonna pelanneen Dzierkalsin ja vastaavien hitaasti kehittyvien nuorten kanssa. Ottelu olikin mukavaa seurattavaa kun Riga toki hallitsi ottelua, mutta nuorilla ei ollut tarpeeksi taitoa tappaa ottelua. Jokipojat roikkui mukana ja pääsi lopulta jatkoille kun Bruveris imuroi tasoituksen ikävän helposti. Hän pelasi kuitenkin paremmin kuin Liepins maanantaina, silloin meni monta todella helppoa. Oikeat maalivahdit tulevat mukaan nyt viikon lopulla, mutta antaisin ainakin itse Bruverisille vielä matsin KiVaa vastaan, koska silloin on viimeinen mahdollisuus peluuttaa junnuja suht järkevän tasoisen vastustajan kanssa.

Junnujen ohella Rigalla oli kentällä yksi laadukas ketju: Darzins-Indrasis-Redlihs Maione-Sotnieks. He olisivat toki voineet hoidella pelin yksin, mutta ykkösketju säästeli itseään ihan ymmärrettävästi. On aivan turhaa rehkiä vierasottelussa jossa katsomossa oli tasan yksi oman jengin fani ja vastustaja oli yhtä keskinkertainen kuin Rigan alaketjut. Darzins ja Indrasis eivät ottaneet nähdäkseni yhtään luistimenpotkua hyökkäysaluueella ollessan, vaan vetivät puhtaasti potkulaudalla. Loivat toki tilanteita puhtaalla taidollaan, mutta Eye of the Tiger puuttui tekemisestä.

Luin äsken Skudran kommentit ottelun jälkeen ja hän sanoi suoraan ettei ykkösketjun pelaaminen kiinnosta häntä pätkääkään, koska he ovat ainoita jotka voivat olla varmoja pelipaikastaan. Muut ketjut olivat kuulema suurennuslasin alla, koska siellä on vain pari kaveria jotka aloittavat ylhäällä varmasti. Skudra sanoi myös suoraan, että koska junnut eivät oikein vakuuttaneet Mestistä vastaan, niin kovinkaan moni try-outilla oleva nuori ei tule saamaan sopimusta. Ainut joka nostettiin esiin oli suht hyvin pelannut ja yhden maalin iskenyt NCAA:sta tuttu pakki Janis Jaks. Hän on Renars Krastenbergsin ohella ainut Rigan koepelaaja joka on "SM-Liigatasoa" jo nyt, joten köyhä KHL-joukkue saattaa tehdä heidän kanssaan sopimuksen. Muille kokelaille tuo Mestis oli hyvä vastustaja. Osa heistä olisi kovia tekijöitä Suomen divarissa ja osalle se olisi taas kova sarja..

Ulkomaalaiset ja muutama kotimainen vakiopelaaja tulevat rosteriin Jokereita vastaan ja silloin sekä joukkue että ykkösketjun asenne alkaa olla vakavammin otettava ammattitasolle. 7-8 uutta hyökkääjää tuovat ryhmään uskottavuutta jo ihan hyvin. Galimov ja Proskuryakov saavat myös kiekkoja kiinni hieman eri tavalla kuin 2002 syntynyt junnu tai Liepins joka ei ole koskaan mahtunut minkään ikäluokan MM-kisoihin.

Riga on kuitenkin KHLn mittapuulla köyhä joukkue, joten heidän 4-7 ketjut eivät ole mitään ihmeellistä. Sama homma se olisi kaikilla liigajengeilläkin jos he lähtisivät puhtaasti junnuilla alemman tason vastustajien vieraaksi..
 
Viimeksi muokattu:
@PJPT: Olihan tuo minulta liian yliampuva kommentti, että siellä olisi ollut Riikalla rosteri täynnä kovan luokan tekijää. Tuota ykköskenttää oikeastaan tarkoitin, että siinä on tuttuja nimiä minulle sekä varmasti monelle muullekin. Helppo muistaa nimeltä just nuo ukot ja sit sitä jotenkin sokeasti ajattelee, että alemmat ketjut olisivat myös erittäin iskukykyisiä. Tiedostan sen ja niin kuin mainitsinkin aiemmin, että motivaatio ei varmasti ole läheskään huipputasolla just noilla ykköskentän tunnetuilla ukoilla. Se on selvä jutska se. Harjoituspelit ovat oiva näytönpaikka just niille nuorille jätkille, että näkee mihin rahkeet riittää. Ei näissä harjoituspeleissä oikein muuta ideaa olekaan, ukot hakee pelituntumaa ja jotkut haluaa näyttää että hänen paikkansa on kokoonpanossa just sit kun ne tärkeät pelit alkaa.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Täytyy kyllä kehua Liigan tasoa tällä hetkellä. Muissa sarjoissa ympärimaailmaa ei tapahdu mitään mielenkiintoista, mutta meidän Liigassa on NHL pelaajia ja hyviä otteluita. Hyvä Liiga.
Voimakas väite, ettei muissa maailman sarjoissa tapahdu MITÄÄN mielenkiintoista. Oletko seurannut muita sarjoja ja kuinka paljon / kuinka kauan?

Vai oliko tämä väite vain henkilökohtainen tunne tai toivomus tai huumoria?
 
Suosikkijoukkue
KK
Voimakas väite, ettei muissa maailman sarjoissa tapahdu MITÄÄN mielenkiintoista. Oletko seurannut muita sarjoja ja kuinka paljon / kuinka kauan?

Vai oliko tämä väite vain henkilökohtainen tunne tai toivomus tai huumoria?
Ei tuota itänaapurin teatteria voi jääkiekoksi kutsua. Sama kuin sanoisi WWF:ää tulosurheiluksi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kremlin pallo
Ei tuota itänaapurin teatteria voi jääkiekoksi kutsua. Sama kuin sanoisi WWF:ää tulosurheiluksi.
Totta. Enemmän eri finalisteja ja mestareita viimeiseen kymmeneen vuoteen, kuin Liigassa.

Täytyy kyllä kehua Liigan tasoa tällä hetkellä. Muissa sarjoissa ympärimaailmaa ei tapahdu mitään mielenkiintoista, mutta meidän Liigassa on NHL pelaajia ja hyviä otteluita. Hyvä Liiga.
Tää kertookin enemmän kuin tuhat sanaa. Hehkutetaan sarjaa lainapelaajien varjolla, joita saa tällä hetkellä jokainen halukas seura maailmassa.

No, ei se multa pois oo.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Totta. Enemmän eri finalisteja ja mestareita viimeiseen kymmeneen vuoteen, kuin Liigassa.
Voihan niitä eri mestareita olla vaikka kakstoista viimeseen kymmeneen vuoteen, eihän se tuota pointtia muuta. Ja toisaalta se kertoo kaiken kohelosta, että kukaan tuskin yllättyisi vaikka näin joskus olisikin.
 
Skate or Die, mielummin Die.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy