Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana PJ, 09.10.2014 klo 11.48.

 1. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Kysytään toisinpäin. Onko sinun mielestäsi DEL:in vetovoiman nousussa kyse mistään muustakuin siitä, että siellä maksetaan nykyään paremmin?
   
 2. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Lainaus:
  Hyvä kysymys. Olisiko niin että jääkiekko on ylipäätänsä nousussa ympäri eurooppaa jonka johdosta palkat ovat nousseet enemmän suhteessa kuin Liigassa (jossa nekin ovat nousseet)? Kai se isoin kysymys tässä on että onko talous tosiaan ainoa syy siihen miksi muut sarjat ovat nousseet enemmän kuin Liiga?
   
 3. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Ai sinä valitset työpaikan niin että jos toinen maksaa 50 000€ ja toinen 200 000€ otat mieluummin sen 50 000€ työpaikan? Kyllä minä uskallan väittää että 99% ihmisistä valitsee sen missä maksetaan enemmän. Varsinkin jos on alalla missä se työnteko loppuu käytännössä ennen kuin täytät 40v.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  En tietenkään täysin varmaksi voi sanoa, kun en tunne Saksan jääkiekkoskeneä niin hyvin, mutta olen käsittänyt eri lähteistä lukemalla, että Red Bullin mukaan tulo nosti palkkoja kautta linjan. Eli ilmeisesti vähän samanlainen tilanne, kuin mitä Espoon Blues väitetysti aiheutti Liigassa, mutta merkittävästi isommassa mittakaavassa. Kyllä se itselle oli järkytys tuossa pari vuotta sitten, kun IFK lähti sinne Müncheniin pelaamaan ja ennen peliä Kölli Kortelainen sitten toppuutteli odotuksia maikkarilla ja kertoi, että paikallinen seura pyörii kolme kertaa isommalla budjetilla. No turpaanhan sieltä sitten tuli.

  Mutta mielestäni on hölmöä ajatella, että Liiga päättäjät nukkuvat jossain ja ehkä heräävät sitten, kun x asia tapahtuu. Vaikka toisaalta on hienoa lajin kannalta, että kiekko kerää yhä isompia rahoja keski-euroopasta, niin tarkoittaahan se vääjäämättä myös sitä, että pieni Suomi joutuu kilpailussa entistä ahtaammalle. Yksi keino olisi ollut lyödä hynttyyt yhteen keski-eurooppalaisten kanssa. Mutta se olisi pitänyt tehdä tyyliin kymmenen vuotta sitten. Silloin kun meillä olisi ollut vielä enemmän annettavaa heille kiekkokulttuurin osalta.
   
  ketjuruletti ja Ränse tykkäävät tästä.
 5. Hatchetman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Münchenin budjetti n. 15 m€
  Mestari Mannheim joutui 13,6 m€ tyytymään.


  Lainaus:
  CHL taitaa olla ainoa konkreettinen polku.

  Saksassa kiekon saama mediahuomio on olympiahopeaan, ja myöskin RBM saavuttaman CHL-finaalipaikan myötä kasvanut, joten leikiltäänpä ajatuksella, että DEL-Liigan yleisömäärän kasvaessa, kuten myös sponsorisopimusten hintojen, heidän liigansa kasvaisi taloudellisesti sen 7% vuodessa.*

  Vuonna 2020 Red Bull München operoisi 21-22 miljoonan € pelaajabudjetilla ja Die Adler Mannheim, tuo Saksan oma Tappara, 18-19 miljoonan budjetilla.

  Siellä kärkipelaajat voisivat tienata 2-2,4 miljoonaa € vuodessa.

  Jos KHL ottaa käyttöön budjettikaton, niin se on moro siihen suuntaan.

  * Saksassa palkat ovat nousseet jopa yli 3% keskimäärin vuodessa. 7% nopeasti kasvavan urheilulajin ammattilaisille ei ole edes epärealistista mielestäni.

  Ilmeisesti uusia isompia halleja on nousemassa Saksaan, ainakin Müncheniin. KHL-katsojakeskiarvo tulee siis ylittämään hyvin pian. Nyt eroa reilu 100?
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 6. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Onhan Liigan päättäjät heränneet. He ovat todenneet, että meillä ei ole mitään realistisia mahdollisuuksia kilpailla rahallisesti, joten meidän pitää tehdä muut asiat paremmin. Siksi uudesta TV-sopparista kaikkea ei saa käyttää pelaajabudjettiin, vaan siitä on korvamerkattu jokaiselle summa, tai jotain sen suuntaista, että pitää anoa Liigalta eri kehityskohteisiin junioritoiminnassa ja oheisjutuissa ja Liiga sitten myöntää rahaa sitä vastaan. Eli valitettava fakta on, että Liiga on kasvattajasarja ihan koska talous ja nyt vaan pitää olla maailman paras siinä hommassa!
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 7. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Minua ei sinänsä haittaa ollenkaan, jos DEL nousee eurooppalaisen sarjakiekkoilun huipulle. Jos näin käy niin voin jopa hieman seuratakin sarjaa. Hyvällä onnella koko KHL-systeemi romahtaa samalla eikä imu Suomen sarjoista poispäin kovin paljoa kasva. Suomen Liigaa seuraan siksi, että joukkueet minua kiinnostavat eikä taitotasokaan ole ihan surkea. Jos huippukiekkoa haluan nähdä niin katselen NHL:ää. Sitä teen vähemmän koska ne joukkueet eivät ole koskaan sen enempää minua innostaneet.

  DEL:n nousu luultavasti nostaa myös Saksan omaa juniorituotantoa ja mikäs sen hauskempaa onkaan kuin saada lisää hyviä maita kiekkokisoihin.
   
  frodo, Laitela, Punamusta ja yksi muu tykkäävät tästä.
 8. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  DEL-liiga on tosi kovatasoinen sarja jo nyt ja siellä on viihdyttävät matsit ja koko tapahtuma on tehty viihdyttäväksi.
  Suomen joukkueilla olisi siinä paljon opittavaa.
  Suomessa pelaajien taso on hyvä, mutta toivoisin enemmän omistajia, joille on tärkeää kasvattaa lajia ja ymmärtää että ollaan mukana urheiluviihdebisneksessä, jossa tarkoitus on luoda elämyksiä. Liigan tulisi mennä aina viihdyttävämpään suuntaan ja joukkueiden tulisi saada hyvää talousjohtamista, jossa osataan miettiä muutakin, kuin kuinka myydään lippuja peleihin ja kuinka paljon pelaajat maksaa.
  Liigassa pelataan hyvätasoista lätkää, ongelma on mielestäni että liiga sallii liikaa vielä koukkimista ja mailahäirintää ja repimistä, jolloin taito ei pääse maksimaalisesti esille.
   
  Ränse ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 9. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Ei jos, vaan kun DEL menee selkeästi Liigan edelle. Saksa, vaikka perinteinen jääkiekkomaa onkin, niin DEL ei vielä siellä ole, mutta tulevaisuudessa näin käy vääjäämättömästi ja se syy on taas raha. Saksa alkaa olla arvokisoissa peikko jo kenelle tahansa ns perinteisistä kärkimaista. Saksaa ja sen menestystä on jarruttanut lähinnä jalkapalloilun erittäin vahva asema koko eurooppalaisessa joukkueurheilussa. Pikkuhiljaa Saksa ja saksalaiset ovat saaneet rahoitustaan kuntoon jääkiekkoilunkin osalta ja tulosta alkaa pikkuhiljaa tulemaan myös kansainvälisillä kentillä.

  Oma juniorituotanto puskee huippuyksilöitä kiihtyvällä tahdilla. Tervetullutta kilpailua kaikilta osin,mikä tarkoittaa myös sitä, että taso nousee koko ajan ja toivottavasti myös suomalaisia huippupelaajia alkaa kiinnostamaan Saksan kentät enenevissä määrin ja myös suomalaisista pelaajista oltaisiin kiinnostuneita Saksassa, eikä niin suuressa määrin pohjois-amerikkalaisista. Toki valmentajien kansallisuus ratkaisee joukkueen kokoamisessa suuresti.

  KHL taas on sarja, jonka kaatumiseen en usko ainakaan niin pitkään, kun vallankahvassa on eräs Putin.
   
 10. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Saksalaislehti Der Spiegel julkaisi keväällä jutun DEL-seurojen taloudellisista ongelmista ja useiden seurojen riskialttiista, ja jo joissain tapauksissa kestämättömäksi paljastuneesta, riippuvuudesta yksittäisiin mesenaatteihin. Saksalaisen seurajääkiekkoilun todellisuus ei välttämättä ole aivan yhtä ruusuinen kuin tällä palstalla on viime aikoina esitetty. Jutun mukaan mm. yksittäiselle seuralle DEL:n TV-sopimus Deutsche Telekomin kanssa on arvoltaan alle 300k euroa.

  https://translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&u=https://www.spiegel.de/sport/wintersport/eishockey-in-deutschland-del-unterkuehltes-geschaeft-a-1263030.html
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2019 klo 13.09
  Ränse tykkää tästä.
 11. Lätkäsä! Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Kuusysi, Atletico Madrid
  Nostetaan vielä lähestyvän juhannuksen kunniaksi tulille tuo MMpohdiskelu- joukkueen sisäiset painopisteet ja rakenne.

  Joukkuuen keskeisin korvaamaton suorittava runko tuli pääosin liigasta( Kakko, Hakanpää, Ohtamaa ja Kiviranta. 3 ehkä kovinta korvaamatonta loistavaa tähti hankintaa KHL,stä ja Ruotsista.( Anttila, Salminen ja allstar nro 4). Yhdelle johtavista pelipaikoista Timanttinen onnistuja Rapakon takaa (lankinen) korvaamatonta luistelu ja tuli tukea Sveitsistä.
  Sekä myös sieltä ja täältäkin.

  Miten tää on menny hei näi pienin fanfaarein kuitenkin täällä ohi.

  Tulos urheilussa me ollaan johTaVaN maailman amatöörilätkäliigan kesä tauolla( liiga).

  Edellämme ainostaan Änärin ykkös ja kakkosketjujen playoffsit ja finaali. Jotka kohta huipentuvaT.

  Taisi olla aika vahvojakin mielipiteitä. joukkueen sisäisistä painopisteistä. ( tuossa debattissa aiemmin, heti kisojen jälkeen) nyt kun mä ratkaisin tän lopullisesti, ei mennä enää siihen.

  The Joukkue voitti.

  Hyvää kesää koko jatkiksen väelle,

  törmäillään! Ja terdellä!! tavataan!
   
  Anu Saukko tykkää tästä.
 12. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Epätietoinen, Hamu & Jannun Alpakat tykkäävät tästä.
 13. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
 14. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Liiga -> NHL

  - Arttu Ruotsalainen
  - Otto Leskinen
  - Oula Palve
  - Tony Sund
  - Nicklas Almari
  - Oliwer Kaski
  - Joel Kiviranta
  - Teemu Kivihalme
  - Eetu Luostarinen
  - Emil Larmi
  - Veini Vehviläinen
  - Eetu Tuulola
  - Tarmo Reunanen
  - Joona Luoto
  + Rasmus Kupari & Aleksi Heponiemi.

  Ihan kivasti. Jäikö joku vielä mainitsematta?
   
 15. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Niinpä! Mestiksen kilpailullisuus, valmennuksellinen ja pelillinen taso sekä arvostus pitäisi pyrkiä nostamaan pohjamudista. Se veisi suomalaista jääkiekkoilua edelleen eteenpäin ja olisi myös Liigan etu.
   
 16. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Ja olet sitä mieltä, että Liigasta pitäisi mielummin pudottaa joukkueita Mestikseen, kuin yrittää muulla tavoin nostaa sitä pohjamudista?
   
 17. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Hieno ratkaisu, toki tuossa jutussa mainittiinkin se syy, miksi tällaisen toteuttaminen onkin mahdollista vielä Raumalla. Syntyvyys on koko maassa kerta kaikkiaan niin vähäistä, että esimerkiksi Rauman kaltaisessa kaupungissa etenkin viimeisen 3-5 vuoden aikana syntyneet ikäluokat ovat jo aivan mitättömän pieniä. Luin juuri eilen, että Savonlinnassa (joka on Rauman kanssa aivan samaa kokoluokkaa) lopetti viimeinen lastentarvikeliike, eikä siksi että ihmiset ostavat nykyään paljon netistä, vaan ihan siksi koska lapset loppuvat. Savonlinnassa syntyi viime vuonna alle 190 lasta, eli tuo on siis käytännössä myös Rauman syntyvyystaso nykyään. Tuosta määrästä noin puolet on poikia, jos nyt siis asiaa tarkastellaan tämän miesten sarjakiekkoilun näkökulmasta, ja noista pojista vain pieni osa aloittaa harrastamaan lätkää. Eli ei lajin pariin riitä enää lapsia Rauman kokoluokan kaupungissa, heitä ei vain kerta kaikkiaan ole, joten yhtäkään potentiaalista kiekkoilija lasta ei tosiaankaan saa hukata vain siksi, että harrastukseen ei ole varaa. Siksi on kyllä mahtava kädenojennus, ja tokihan raumalaisen kiekkoilun tulevaisuus tässä yritetään myös turvata..
   
 18. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Jos tätä palstaa lukee niin voisi kuvitella, että kyllä ne joilla on aineksia kuitenkin aloittaa jotenkin sen jääkiekon ja löytää joukkueen, jos ei, niin ei niistä mitään Laineita tulisi kuitenkaan.