Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana PJ, 09.10.2014 klo 11.48.

 1. NiXu89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves Ry
  Lainaus:
  Ilman väärin perustein hylättyä maalia ensimmäinen peli olisi ollut 1-1 tilanteessa, kumpi joukkue on silloin lähempänä voittoa?

  kärpät tietysti, mutta teoria asian takana kiinnostaa. Voisi auttaa minua esimerkiksi vedonlyönnissä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2018 klo 10.38
 2. Eric Rooslind Jäsen

  Lainaus:
  Eikö näistä tapauksista oikeasti pääse yli? Mahtaa olla raskasta.
  Tuossa jos ja jos tapauksessakin voitto oli(si ollut) yhtä lähellä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2018 klo 08.15
 3. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Saako tuosta CHL-paikasta muuten kieltäytyä? Mietin vain, että ihan mahdollista on SaiPankin sijoittuminen "CHL-paikalle". Itse ainakin toivoisin SaiPan sellaisessa tapauksessa jättävän nuo pelit väliin. SaiPan ensimmäinen CHL-kausi kiinnosti, sen jälkeen ei ole kiinnostanut edes vähää alusta. Turhia pelejä väsyttämään pelaajia kesken pitkän runkosarjan.
   
 4. mayra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ruskeat (valkoiset) kirjekuoret
  Lainaus:
  Vaikka sinä yllätyit, niin valtaosalle palstalaisista ei varmaankaan tullut yllätyksenä, että Sveitsin liigan hallitseva mestari ja moninkertaisella budjetilla Kärppiin nähden operoiva Zürich Lions pelaa tasaväkisen matsin Kärppiä vastaan.
   
  M.Lemieux, aurora borealis, Brother Whisper ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 5. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Millainen budjetti Lionsilla edes on?
   
 6. Verilepakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Sitä en tiedä mutta kieltämättä mielenkiintoinen päätös olisi kieltäytyä. Siellä on kuitenkin ensi kaudella Euroopan mestarille jaossa 430,000 euroa ja tulevaisuudessa vielä enemmän.
   
 7. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Saa, mutta euromääräinen maksu kieltäytymisestä on muistaakseni 350.000-500.000€. Tämä tuli ilmi, kun joku, Romanialainen?, jengi ilmoitti ettei kiinnosta paskan vertaa eikä ole kykyjä/ rahaa/ halua osallistua moiseen turnaukseen.
  Osallistuivat iloisella mielellä kuultuaan mahdollisesta sanktiosta.
   
 8. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Kieltäytyminen ei tietenkään kannata, jos sinne lähtee osallistumaan voittaakseen. Sen sijaan on olemassa erinäisiä seuroja, joiden kannattaisi ihan suosiolla jättää kinkerit väliin ja keskittyä harjoittelemiseen. Esim. IFK on kausi toisensa jälkeen näyttänyt siltä kuin pelaajat olisi herätetty pubin lattialta tunti ennen peliä. Ja onhan se varmaan pelaajillekin ihan kivaa, että saa käydä ulkomaillakin ryyppäämässä kauden aikana, etenkin kun Keski-Euroopassa on elo-syyskuussa kelitkin ihan kohdallaan.
   
 9. mayra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ruskeat (valkoiset) kirjekuoret
  Lainaus:
  Tarkkaa lukemaa en löytänyt, mutta ennen tuota kirjoitustani vilkaisin tällaisen Thomas Roostin vuonna 2017 kirjoittaman, Sveitsin kiekkoilua käsittelevän artikkelin (linkki vie Linkediniin kyseiseen juttuun). Ihan mielenkiintoinen kirjoitus muutenkin, kannattaa lukaista. Budjettinäkökulmasta siinä kerrottiin seuraavaa:

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
   
 10. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  No voi helvetti. On sitten ainakin onni onnettomuudessa, jos SaiPa ei menesty tällä kaudella.
   
 11. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Lainaus:
  https://www.iltalehti.fi/jaakiekko/a/201709132200391673
  300.000 euroa sakkoa tulee, jos päättäisi olla osallistumatta tähän. Kyseessä oli siis tsekkiläinen Mountfield joka sanoi ettei halua osallistua, mutta ”pakotettiin” osallistumaan.
   
 12. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Vähän myöhässä, mutta Jokereista suvereeneja pelaajia Liigaan olisivat:

  N. Jensen
  P. Regin
  B. O'Neill
  J. Joensuu
  S. Manninen
  S. Lepistö
  A. Grant
  V. Lööv (ei tehopisteiden valossa, tältä pitää nähdä pelejä ymmärtääkseen laadun)

  Boldattuna ne, jotka oman käsityksen mukaat dominisoivat melkein mielin määrin.

  Näiden lisäksi aivan jokaiseen Liiga-jengiin 2-3 kenttiin tai top2 pakkipariin meneviä laatupelaajia:

  G. Platt
  J. Normann
  S. Moses

  M. Niemi
  M. Anttila
  A. Pihlström
  J. Jensen
  T. Kivistö
  K. Stollery
  P. Jormakka

  Boldattuna ne, jotka onnistuessaan olisivat ihan priimaluokkaa Liigassa.

  Voin helposti väittää, että tällä rungolla tultaisiin Liigaa nimenomaan dominoimaan. Ainut osa-alue, missä Jokereilla ei olisi selkeää etua on maalivahdit. Kaksi KHL:ään keskinkertaista veskaria eivät myöskään Liigassa olisi ylivoimaisia.

  KHL:n ja Liigan eroja vertailtaessa kannattaa muistaa matkustaminen. Jokerit ei tule tällä nipulla KHL:ää voittamaan, koska rosteri on liian ohut eikä kierrätystä voida tehdä lähellekään samassa mittakaavassa kuin 10000 miljoonan Ska:t, Tsska:t ja kumppanit tekevät. Palkkakaton puute tekee sarjasta epärehellisen ja epäkilpailullisen. Valitettavasti.

  Se ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että juuri TOP9-jengien osalta KHL on tasollisesti törkeän kova.

  (Disclaimer: Ehdottomasti haluan Jokerit takaisin Liigaan).
   
 13. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  On siellä palkkakatto. Sen ylittämisestä vaan seuraa naurettavan pieni sakko. Ainakin aiemmin, tälle kaudellehan sitä palkkakattosääntöä muutettiin.
   
 14. Gurkha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tämä on niin hyvä kysymys, että piti tarkistaa:
  Team budgets around the world!!

  Lähteen luotettavuudesta en mene takuuseen, mutta suunnat lienevät oikeita. Eli tuonna vuonna lähes 2xsuurempi kuin Kärpillä.
   
 15. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jep, juuri siksi laitoin "puutteen", kun käytännössä sitä ei ole. Suunnitelmat kovaan palkkakattoon on, mutta tämä menee kategoriaan "uskon kun näen"
   
  HogiBoi tykkää tästä.
 16. Speedmaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mutta kun meidän peli, viivelähtö, taktinen ylivoima ja Sihvonen. Pitäisihän meidän dominoida euroopassa?
   
 17. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Lainaus:
  Yksittäinen matsi voi päättyä miten vain
   
 18. PJ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK (Lukko)
  Yleensä kun suomalaisten kanssa puhutaan rahasta, niin keskustelu keskittyy lähinnä säästämiseen. Tässä tapauksessa tämä on mielenkiintoinen poikkeus, että ei kauhistella sitä käsittämätöntä budjetin tuhlausta mitä esimerkiksi NLA:ssa ja KHL:ssa tehdään. Se varmaan taas johtuu alemmuuskompleksista, kun tässä olemme selvästi ihan ylivoimaisia ainakin tällä hetkellä :)

  Tosin Venäjän liiga edustaa myös Venäjän sekä yksittäisten venäläisten pyrkimyksiä. Ainakin muissa yhteyksissä siellä on ollut kova hinku pestä rahaa länteen. Oikeusjuttuja, jotka edustavat aina vain osaa löydetyistä tapauksista, on menossa useita. Jos on paljon rahaa joka ei kestä päivän valoa ja haluaa kovasti saada sen EU:n sisälle kiertoon, voi olla ihan kiva maksaa siitä esimerkiksi about 10 miljoonaa kaudessa. Tämähän on nyt tietysti vain teoreeettista pohditaa, ennen kuin se näytetään toteen. Hjalliskaan ei tosin vaikuta enää kestävän tuossa kyydissä.

  Vaikka tuossa Jokerien listassa kiistatta on pari hyvääkin pelaajaa, niin onhan tuo todella tehotonta rahankäyttöä siihen nähden ettei peli edes ihan oikeasti näytä kummoiselta. Vertailukohtana tietysti lähinnä vain pari sarjatasoa suomalaista jääkiekkoa. Edes likaisen työn lisä tai onko se sitten Siperian matkalisä ei vain selitä tuota rahankäyttöä ...
   
 19. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Jokerifaniksi aika maltillisen listan laitoit dominoiviksi pelaajaksi. Kaikkihan noista pelaajista olisi Liigassa aivan kärkikenttien pelaajia, lukuunottamatta sitten Anttila, Pihlström ja Jensen, jotka olisivat Liigassakin todella hyviä omassa roolissaan. Dominoivia a.k.a absoluuttista kärkeä pelaajia olisi ainakin Jensen, O'Neill, Lepistö, Grant ja varmaan Moses ja Manninen myös. Kyllä, myös Manninen, turha vedota mihinkään SHL tai Liigatehoihin, etenkin kun Manninen osaa pelata myös omaan päätyyn.
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuon lisäksi nykyään maksetaan joka joukkueelle myös matkarahoja, potti taisi olla 200 000e jota aikaisemmin ei ollut, sitä en tiedä miten jakosysteemi tälle rahalle menee. Jokatapauksessa rahallinen riski pienenee kokoajan jos nuo palkintorahat jatkaa kasvuaan. Onhan nuo hyvä lisä siihen alkuperäiseen nähden jossa joutui perustajäsenet maksamaan osallistumisesta.
   
  Petofani tykkää tästä.
 21. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Liiga olisi pitänyt saada auki. Se tukisi sekä Liigan että Mestiksen tasoa.
   
 22. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Joo oli kyllä masentavaa luettavaa toi, että naulasivat Liigan kiinni myös uudella sopimuksella. Ei vaan voi käsittää miksi...
   
  Petofani tykkää tästä.
 23. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Väite on esitetty. Missä perustelut? Esitän vasta-argumentin: Liiga suljettiin. Nyt se tukee sekä Liigan että Mestiksen tasoa. Perustelut: Liiga tukee taloudellisesti Mestistä. Mestis kehittyy, kehityksestä hyötyä (toivottavasti) Liigalle (ja Mestikselle itselleen).

  Olisi mielenkiintoista nähdä mitä Veikkausliigan sulkeminen tekisi suomalaiselle potkupallolle. Nythän se on lähempänä Suomisarjatasoa. Kaikki kunnia Suomi-sarjalle jääkiekossa, sielläkin mennään kovalla tasolla, kun huomioidaan pelaamisen, opiskelun, duunin jne yhdistäminen.
   
 24. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Liigan tuki Mestikselle tarkoittanee, että palkataan hallintoon pari tyyppiä jotka eivät tee mitään. Ovat töissä mutta eivät tee mitään. Eivät ainakaan mitään, mikä sarjan joukkueita auttaisi. Korkeintaan tekevät sellaisia asioita, jotka edistävät farmikehitystä.
   
 25. sinnepäinsä Jäsen

  Kuinka paljon Ruotsissa tienaavat palkkakuninkaat? Voisiko katon ajatella olevan jopa kymmenessä miljoonassa kruunussa, eli noin kolme kertaa enemmän mitä Liigan parhaiten tienaavat?