Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana PJ, 09.10.2014 klo 11.48.

 1. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Mun Tappara.co-laskelmien mukaan Suomi voi nousta Sveitsin ohi yhä @Tshekki77, mutta se edellyttää Red Bull Salzburgin CHL-mestaruutta eikä sekään varmista Suomen viidettä paikkaa.

  Lainaus:
   
 2. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  No niin! Siis todellaki. Toi optio toisi Liigan takaisin NLA:n ohi. Eli kertonee vain omasta mielikuvituksen puutteesta, etten jaksanut tuota vaihtoehtoa edes laskea, mutta todellaki siis Salzburgien härkien vankkureihin!! Ja toivottavasti toisessa parissa Frölunda hoitaa. Finaali sitten itävaltalaisille.
   
 3. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lisätään nyt tännekin, että KalPa ainakin suorittaa hienosti Spengler Cupissa.

  Tai suorittaa niin hienosti, että pelaa seuraavaksi finaaleissa Kanadaa vastaan.
   
  Mazoo78, Finlandi_36 & Giba tykkäävät tästä.
 4. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Spengler Cup 2018 Mestari - Kuopion KalPa
   
  Wiljami, Kendo26, HOOLIGAN_ ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Hienosti suorittivat ja menivät aina päätyyn asti. Viimeisenä kaatui finaalissa vaatimattomasti Kanadan maajoukkue. Ja eihän tätä Spengleriä oo vissiin yksikään suomalaisjoukkue aikaisemmin voittanut. Ei siis edes KHL Jokerit, jotka KHL aikakautena vissiin kahdesti osallistunu turnaukseen.
   
  HOOLIGAN_, Kynämestari, SOF1969 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 6. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ketjun voi sulkea. Kalpa voitti Kanadan maajoukkueen.
   
  Punamusta, Nännimäinen, Professori ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 7. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Samalla jonkun muun. Myös yhden KHL-jengin. Tänä vuonnahan KHL lähetti hieman menestyneemmän seuran edustamaan, mutta ei ollut palaa silläkään.
   
 8. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei tietenkään ole palaa jengille, joka kaataa Kanadan maajoukkueen.
   
  spede1967 ja SOF1969 tykkäävät tästä.
 9. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 10. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Samaa tulin postamaan kuin @jalperi edellä.

  Ruotsissa surraan suomalaisten perään: mihin katosivat Myllyksen ja Kallion kaltaiset tähdet? ”SHL:stä on tullut huonompi”

  Ote jutusta:
  "Ruotsin liiga oli takavuosina pullollaan suomalaistähtiä, joiden varaan myös Leijonien miehistö pitkälti rakentui arvokisoihin lähdettäessä. Nyt tilanne on toinen, kun rahakkaat KHL-sopimukset ovat houkutelleet suomalaiset Venäjälle. Expressen-lehden kiekkotoimittaja Magnus Nyström on harmissaan suomalaisten katoamisesta. SHL on menettänyt Euroopassa asemiaan muun muassa Sveitsin ja Saksan liigoille.

  – Kaikelle tälle on yksinkertainen selitys. Kun niin moni ruotsalainen on lähtenyt maasta ja niin harvat suomalaistähdet tulevat tänne – sillä tavalla liigasta tulee huonompi."

  Aika mielenkiintoista, että kolumnistin luonnehdinta on sanasta sanaan melkeinpä samaa kamaa kuin mitä täällä palstalaiset kertovat kommenteissaan. Vaihdetaan vain sarja ja maa. :)
   
 11. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Niin eihän se oikeasti ole kenenkään muun kuin venäläisten etu, että siellä maksetaan jätesäkkirahoilla älyttömiä palkkoja pelaajille, ja se on muiden maiden pelaajalistoista suoraan pois. Eikä tämä ole edes Jokereiden etu, koska seurahan on nyt myyty sinne hallia myöden, eikä helsinkiläisseurasta ole mitään muuta jäljellä kuin nimi.

  Pitäisi jotenkin saada KHL sellaiseksi, kuin oli ennen tätä sairasta meininkiä. Miten se sitten onnistuisi. Jaa-a...
   
  Smitty#41 ja Individual tykkäävät tästä.
 12. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Lainaus:
  Pelaajien taloudellinen etu on, että NHL:äänkin kelpaamattomat pelaajat voivat käydä tuolla ja tienata hulppeankin talon vuodessa. Samalla seuraavan tasokategorian pelaajat saavat isompaa roolia ja isompia pistesaldoja ja isompia sopimuksia kotimaissaan. Kaikki muut tästä markkinahäiriköstä saavatkin sitten kärsiä.
   
 13. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Jees voihan sen noinkin ajatella, mutta mites vaikka 5 tai 10 vuoden päästä, jos käykin niin että euroopassa kansalliset sarjat menettävät jo niin paljon omistaan, että koko laji kärsii merkittävästi. Sittenhän hyviä pelaajia tulee aina vaan vähemmän ja vähemmän, eikä minkään maan taso ole enää entisensä. Tässä voi käydä vielä niin, että venäläiset sabotoivat koko euroopan kiekon.
   
  Useful Idiot tykkää tästä.
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  CHL kausi ohi ja ruotsalaiset selvisivät jällein voittajina maaliin. Suomesta jatkettiin lievää alamäkeä ja tällä kertaa ei enää päästy aidan matalimmastakaan kohdasta yli ja rankaisu tuli yhden paikan menetyksen muodossa. Toisaalta ensi kautta katsoen Liiga on vain kolmen pisteen päässä sveitsiläisistä ja jos se tekemisen meininkin vihdoin ensi kaudella löydettäisiin, niin kyllä se kakkospaikan takaisin ottaminen pitäisi olla täysin mahdollisuuksien rajoissa.

  CHL:n sivuilta löytyy tämän hetkiset ranking lukemat.

  Kilpailua on pelattu nyt viisi vuotta ja liigat ovat tuonna aikana, suhteessa toisiinsa sijoittuneet seuraavilla tavoilla. Ensimmäisenä eka kausi ja vikana juuri päättynyt viimeisin kausi. Perustaja liigat ensin ja loput liigat perään.

  SHL 1. 1. 2. 1. 1.
  NLA 4. 5. 1. 5. 2.
  LIIG 2. 2. 3. 3. 4.
  EXT 5. 4. 4. 2. 6.
  DEL 8. 6. 6. 4. 5.
  EBE 3. 8. 8. 6. 3.

  BOL -. 8. 5. 7. 9.
  GET 7. 3. 11. 10. 7.
  TEX 6. 7. 7. 9. 10.
  LMA 11. 8. 12. 11. 7.
  MET 9. 8. 9. 11. 11.
  ELIT 10. 12. 9. 8. 13.
  PHL -. -. 13. 11. 11.

  Ruotsalaisilla aika selvää dominointia. Sveitsiläisillä näyttäisi menevän vähän siksakkia, että viiden sakkiin, sitten ihan kärkeen ja taas viiden sakkiin ja taas kärkeen. Liigalla tuo näyttääki sitten aika suoraan tiettyyn suuntaan ja toivottavasti ensi vuonna kilpailua alettaisiin ottamaan erilaisella vakavuudella tälläkin suunnalla.
   
  Jääkoneenkuljettaja, jalperi & Euro71 tykkäävät tästä.
 15. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Todella mielenkiintoista keskustelua viimeisen parin sivun aikana. Itsekin on tullut pohdiskeltua, että mistä sarjoista liigaan nykyään pelaajia voimallisimmin tulee, ja etenkin että minkä sarjojen kanssa liiga nykyään samoista pelaajista kilpailee. Ja tästä teemastahan on keskusteltu myös kiekkomediassa viimeisten vuosien aikana

  Jos jätetään KHL omana lukunaan pois, ja jaetaan keskeiset eurooppalaiset sarjat neljään luokkaan, niin minun käsitykseni ja tietämykseni mukaan jaottelu suhteessa liigaan on nyt ajan hetkellä kevät 2019 suunnilleen seuraava (suluissa mukana ne liigan kannalta kaksi keskeisintä Pohjois-Amerikan sarjaa)

  1. Liigaa kovemmat: SHL, NLA, (AHL)
  2. Liigan kanssa samantasoiset: DEL, Tsekin liiga
  3. Liigan ja Mestiksen välimaastossa olevat: Allsvenskan, EBEL, (ECHL)
  4. Mestiksen tasoiset: Norja, Tanska, Slovakia, NLB

  Eurooppalaisten sarjojen tällainen kategoriointi kokonaisuuksina on siitä hankalaa, että monissa sarjoissa joukkueiden väliset tasoerot ovat aivan järkyttäviä verrattuna liigaan, esimerkiksi NLA on tällainen. DEL varmaan sama homma, sehän nykyään ehkä osin jo liigaa edellä, mutta nimenomaan kokonaisuutena arvioiden sijoitan sen kuitenkin liigan kanssa samalle tasolle. Samoin sitten yksittäisenä sarjana esimerkiksi Tsekin liiga on todella vaikea lokeroida, koska sehän on tunnetusti enemmänkin sellainen ikääntyneiden tsekkipelaajien hautausmaa, jossa esimerkiksi ulkomaalaisia ei pelaa juuri edes nimeksi. Eli on sinällään tulkinnanvaraista kuuluuko se kakkos- ja kolmosryhmään, koska se on vertailukohtana liigaan niin hankala..
   
 16. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  CHL kerää ihan hyvää dataa euroliigojen tasoerosta ja vaikka pelit eivät ole suoraan verrannollisia maiden sisäisten liigojen peliin niin minusta antaa hyvää osviittaa siitä missä mennään. CHL toki mittaa vain liigojen kärjen tasoa eikä sitä peräpäätä.

  SHL 245 pistettä
  NLA 225
  Liiga 222
  Tsekki 210
  Saksa 201
  EBEL 195

  Selvästi näkee, että SHL on näistä ylivoimainen ykkönen. NLA ja Liiga ovat oikeastaan tasoissa ja taisi tälle kaudelle NLA mennä ohi. Sen sijaan Tsekki on vähän perässä ja Saksa sekä EBEL vielä enemmän.
   
 17. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Siinäpä onkin iso kysymys miksi Liiga laahaa perässä tuolla tuomarilinjallaan muuhun maailmaan nähden? Puuhastelun taso on vahvaa Liigassa.
   
  Mastokaupunki tykkää tästä.
 18. Itäpuu Jäsen

  Tulipa nähtyä joitain pätkiä SHL:n pudotuspelejä, ja mikä
  Lainaus:
  Kyllä, juuri näin. Poistin tuon viestini, kun huomasin että en ollut laskenut kaikkia pelejä. Tarkistuslaskennassa suhde oli 5,3 vs 4,3 kun tuli aiempia kierroksia mukaan. Ero on kuitenkin valtava.
   
 19. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Lainaus:
  Eikös tämä ole puhtaasti yhdessä päätetty asia? Vaikea uskoa että oltaisiin noin paljon perässä vahingossa. Asioiden korjaaminen olisi helppoa, mutta se paljastaisi ongelmia mitä ei haluta myöntää. Liigassa halutaan pitää yllä myyttiä maailman tasaisimpana sarjana tms. Joidenkin mielestä olisi kauheaa, jos osa peleistä päättyisi 7-1 jäähytasapainon ollessa pelinmukainen eikä ennalta päätetty 2-2.

  Tasainen sarja itseisarvona on toki kiva jos sitä seuraa vaikka teksti-tvstä tai livetuloksista, mutta livenä tai tvstä se ei ole mukavaa katseltavaa, jos yhdistetään heikko taitotaso ja erinäinen mailalla huiskiminen. Pelaajien keskimääräistä tasoa on vaikea nostaa lyhyellä aikajänteellä, mutta tuomaripuoli olisi helpompi muuttaa vaikka yhdessä kesässä. Euroopan huippusarjat ovat mukavaa katseltavaa juuri sen takia, että peli on selkeää ja tietyllä tapaa soljuvaa. Suomessa peli menee helposti sekavaksi puuroksi missä ei ole tietoakaan syöttöketjuista ja peliväline lähinnä pomppii sinne tänne, usein myös kaukalon ulkopuolelle. Minkäänlaista flowta ei myöskään synny kun pelaajien rikkominen on niin helppoa. Useiden pelaajien selvät puutteet peruspelissä ovat tietysti osa ongelmaa (pakottaa peluuttamaan ylivarovaista seisoskelua), mutta se ei selitä kaikkea. Kunnon tuomarilinja helpottaisi varsinkin kärkiukkojen tekemistä.

  Täysin oma asiansa on vielä se, että sarjassa on liikaa lapsia ja mestiksestä nostettuja amatöörejä. On aivan uskomatonta että maillalla hakkaaminen ja estäminen on sallittu, mutta samalla kielletään taklaaminen käytännössä kokonaan + playoffeihin ollennaisesti kuuluvat torikokoukset ja naaman hierominen. Voi olla aikamoinen kulttuurishokki joillekin ammattilaisille, jotka vielä tänne eksyvät ja huomaavat, että pitää vetää jatkuvasti sukkasillaan. Ei se voi olla ammattilaisten tehtävä katsoa mitä lapset tekevät ympärillä. Jos lähdet pelaamaan miesten pelejä, niin silloin pitäisi olla valmiina jopa taklauksiin, vaikka ne tuntuvatkin täysin heprealta monelle nykypelaajalla!
   
  retiisi, Derksen, Kynämestari ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 20. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei siinä ole kysy mistään tasaisimmasta liigasta vaan oikeasti siitä, että sillä oikella viheltämislinjalla sattaisi joku muukin voittaa.
  Ei Kärpät, eikä varsinkaan Tappara ole liikkeeltään mitenkään ylivertainen saati sitten TPS:n tai HIFK:n puolelle menevään vertailuun.
  Enemmän liigan tapauksessa kyse on tavasta näin on aina pelattu ja niin pitäisi pelata nytkin, mutta kun liigan itsensä puolesta siihen ei ole halua kun nykyinen toimii ihan ok.
  Valitettavasti se ei vaan sitä ole vaan enemmänkin päinvastoin ja siitä syystä plejareissa linja on enemän vapaapainia kuin jääkiekkoa paitsi jos joku sattuu heittämään kiekon katsomooon tai jollain yksi ylimääräinen kenttäpelejaaja käytössä.

  Vihelletään ensiksi sääntökirjan mukaan eli aina kun maila on vastustajassa kiinni yli polven tason niin se on jäähy ja sama juttu juttu käsien suhteen jos otat käsillä kontaktin vastustajaan niin se on jäähy niin homma selkyityy todella paljon.
  Eikä ne hyötyjä todellakaan ole sieltä sieltä isojen joukkueiden puolelta vaan päinvastoin.
   
 21. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lainaus:
  On kyllä sekavan oloinen viesti, en löytänyt punaista lankaa. Tarkoitatko siis, että tasaisesta ja jääkiekon sääntöjen mukaisesta linjasta hyötyisivät enemmän häntäpään joukkueet, kuin taitotasoltaan kovemmat joukkueet?

  Ainakin tämän ja viime kauden Kärpät olivat runkosarjassa nimenomaan ylivertaisia liikkeessä. Nopeita vastahyökkäyksiä ja pitkiä kovalla liikkeellä ylläpidettäviä pyörityksiä hyökkäyspäässä, jolloin huonompiliikkeinen vastustaja jäi täysin jalkoihin.
   
  KotkaSydän ja Gemondo tykkäävät tästä.
 22. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Sitten huonompiliikkeisten joukkueiden pelaajien olisi syytä opetella vaikka luistelemaan, tuomarin ei kuulu tasoittaa peliä säälijäähyillä/viheltämättä jättämisillä.
  Mutta taidetaan mennä vielä pitkään monessa joukkueessa helpomman kautta: kahvaamalla.
   
 23. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei esim. Kärppien luisteluvoima ole ollut mitenkään ylivertainen jotta he olisivat ainoat hyötyjät, vaikka hyviä luistelijoita ovatkin.
  Esim. Tappara ja JYP olisi varmasti niitä joukkueita joihin tuo oikein viheltäminen vaikuttaisi paljon kohtullisen isokokoisia ja ei niin ketteriä pelaajia.
  Samalla taas pienikokoisemmat mutta kovan luisteluvoiman omaavat pelaajat pääsisivät esille kun estäminen jäisi pois.

  Luisteluvoima nimenomaan korostuisi ei pelkkä mailataituruus, paremmin liikkuvat joukkueet olisivat ne suurimmat hyötyjät.
  Mutta liigassa tähän ei ole halua vaikka se nollalinja olisi kaikista helpointa toteuttaa.
   
 24. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Lainaus:
  JYP:in kohdalla totta, mutta Tapparaa tuo on kuvannut viimeksi joskus 15 vuotta sitten. Tapparalla on vuodesta toiseen yksi pienimmistä joukkueista.
   
 25. Derksen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Lippo
  Arvioisin, että tämä Liigan pudotuspelien tuomarilinja on vaikuttanut voimasuhteisiin lopulta hyvin vähän. Taitavimmat joukkueet Kärpät ja Tappara ovat linjasta huolimatta viime vuosina menestyneet ja aktiivisuudellaan kuitenkin kairanneet paras seitsemästä -sarjoja nimiinsä. Eikä esim. JYP:kään ollut tällä kaudella sen enempää pudotuspelimenestyjä kuin runkosarjamenestyjäkään. Vaikka linja on muuttunut, niin pääosin samat joukkueet ovat pärjänneet keväällä kuin runkosarjassa. Tällä kaudellahan tässä on edes hieman poikkeusta, kun runkosarjan vitonen ja kutonen ovat neljän joukossa.

  Kärppien pelejä kun olen seurannut, niin arvioisin tuomarilinjalla tasoittelun hieman vähenevän pudotuspeleissä verrattuna runkosarjaan. Johtunee siitä, että pudotuspeleihin pääsevät joukkueet ovat sen verran tasokkaita, että pelit ovat tasaisia muutenkin, jolloin tasoittelun tarve poistuu ja viheltäminen vastaa enemmän pelin todellista kulkua.

  Mutta vaikka tuomarilinja ei olekaan ison kuvan lopputuloksiin päässyt vaikuttamaan, niin aivan ehdottomasti linja pitäisi muuttaa siihen, mitä sovelletaan Ruotsissa ja Sveitsissä, jotta pelin tasoa ja näyttävyyttä saataisiin nostettua. Mutta tämä nyt on vain yksi niistä kehityksen käsijarruista, joita Liiga sitkeästi pitää päällä kaudesta toiseen.