Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana PJ, 09.10.2014 klo 11.48.

 1. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  No ei varmasti tuo löysä kulli olisi Kärppien ykkössentteri. Viimeksikin teki loppua kohden vaikeuksia mahtua edes pelaavaan kokoonpanoon.
   
  Tikiti, Jääkoneenkuljettaja & Raksilan mies tykkäävät tästä.
 2. Huml71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Niemi ei todellakaan olisi Kärpissä "the ykkössentteri". Viime kerralla tullessaan oli sitä alkukauden, minkä jälkeen miehestä tuli aivan löysä paska (sopimus Jokereihin taskussa), eikä keväällä miehestä ollut mitään hyötyä.

  Ohtamaa ei pelaa Kärpissä ylivoimaa peliesitysten perusteella.
   
 3. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Kärppien tämän hetken ykkössena on Nicklas Lasu, jonka piste-ennätys Liigassa on 29 pinnaa ja SHL:ssä 21 pistettä. Minun on kertakaikkiaan vaikeaa nähdä, millä mittareilla Lasun saa paremmaksi vaihtoehdoksi kuin Niemen, jos asiaa objektiivisesti tarkastelee. Niemi on takonut SM-liigassa 46 pisteen kauden ja ollut KHL:ssäkin suunnilleen yhtä tehokas kuin Lasu oli SHL:ssä. Niemi on pelannut puolisen tusinaa EHT-turnausta ja ollut erittäin lähellä arvokisaedustusta, kun Lasua ei koskaan ole kelpuutettu EHT-tasolle.

  Se on totta, että kevät 2016 Kärpissä meni Niemeltä vituiksi, mutta minun käsitykseni mukaan tuo johtui osin vammoista.
   
 4. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jokereita en juurikaan seuraa, joten en kovin vahvasti voi asiaan ottaa kantaa. Kaksi Jokereiden peliä olen tälle kaudelle nähnyt. Molemmat niistä olivat pettymyksiä, siis tasollisesti. No, vastustajatkaan eivät olleet kovimmasta päästä. Sen uskallan sanoa, että Kärppien maalivahtiosasto ja puolustusosasto ovat aivan varmasti KHL-tasoa ja heittämällä ovatkin. Hyökkäys on vielä tässä hetkessä hitusen valju KHL-tasolle. Talvemmalla tilanne voi olla toinen. Katsotaan rauhassa, minkälaisia harppauksia Heponiemi ja Kupari ottavat. Myös ulkopuolista vahvistusta voi olla vielä luvassa.
   
 5. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Saisiko tähän jotain analyysia? En kiistele, enkä ota mitään pois Kärpiltä, varmasti huippujoukkue ja nimilista on liigajoukkueista ykkönen, mutta itse en löytänyt Kärppien puolustuksesta kun kolme puolustajaa jotka aika varmuudella pärjäisi myös kohelossa. Hakanpää, Heshka ja Ohtamaa. Mielenkiintoista olisi vaan tietää näkemyksesi heittämällä KHL-taso väitteeseen.

  Edit. Lisätään vielä sen verran että näistä kolmesta ehkä yksi voisi toimia ylivoimalla uskottavasti. Tämä siis minun mielipide.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018 klo 20.57
 6. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Yksilöiden lisäksi on syytä kiinnittää huomiota kokonaisuuteen ja roolitukseen. Pakisto on kasattu tieten ja taidolla aina kätisyyksiä myöden.

  Ohtamaa-Heshka
  Tämä kaksikko on takuuvarmasti KHL-tasoinen pakkipari. Heshka on todella taitava ja rauhallinen kiekollinen puolustaja, joka sopii takuuvarman Ohtamaan pariksi kuin nakutettu. Molemmat ovat muuten todella hyviä luistelemaan. Ohtamaa oli viime kevään finaalisarjan paras pakki KHL:ssä. Kärpät on onnekas, että tämä mies valitsi Kärpät ja perheen parhaan ennemmin kuin KHL-jatkosopimuksen.

  Kivihalme-Hakanpää
  Varmasti KHL-tasoinen kaksikko. Kivihalme liitää lluistimilla ja on erittäin rohkea hyökkäyssuuntaan. Sarjan fyysisin puolustaja Hakanpää ennättää usein paikkomaan, vaikka tykkää itsekin hurjastella hyökkäysalueella. Kaksikko pelasi juuri pakkiparina EHT-kamppailussa Ruotsia vastaan. Myös Hakanpään suhteen Kärpät on onnekas. Hakanpäällä ei ollut sopimuksessaan ulkomaan optioita. NHL-kuvioiden mentyä Hakanpään kannalta epäonnekkaasti, jäi tämä NHL/KHL-tasoinen puolustaja vielä vuodeksi Ouluun. Kivihalme saa ensi kaudeksi sopimuksen NHL:ään.

  Kukkonen-Niemelä
  Tämä Kärppien ikioma kaksikko ei varmasti KHL:ssä erityisesti kiinnostusta herättäisi. Kärppiin kuitenkin erinomainen pari, joka nimenomaan Kärpissä pystyy tuottamaan paljon hyvää, varsinkin puolustussuuntaan. Isolla sydämellä, rakkaalle seuralleen. Kaipa tällaisia pelaajia myös KHL:ssä pelaa? Kukkonen on hidas, Niemelä on erinomainen luistelija. Pari tukee hyvin toisinaan. Kukkosen rooli on pienentynyt ja väitän, että hän on edelleen alivoimassa ja puolustusalueen puolustuspelaamisessa ihan kansainvälistä tasoa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018 klo 21.17
  Kynämestari tykkää tästä.
 7. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lieköhän kaikissa KHL-joukkueissakaan koko pakisto sellaista, että "varmuudella pärjäisivät" KHL:ssä. Jos Kärpistäkin löytyy kolme (tai neljä jos EHT-Kivihalme lasketaan ja itse laskisin) KHL:ssä varmuudella pärjäävää puolustajaa niin onhan se aika kova taso.
   
 8. Masculine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ja kannattaa myös huomioida mihin sarjaan, pelityyliin ja tuomarilinjaan joukkue on rakennettu. En epäile hetkeäkään etteikö Kärpät pistäisi Jokereille kampoihin ja pelaisi todella tasaista sarjaa, jos tuomarilinja olisi Liigassa valloilla oleva. Toisaalta taas Jokereilla olisi KHL:n linjalla etu.
   
 9. Yargon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Kommentaattori Pekka Saravo
  Lainaus:
  Boldaus oma. Muuten ansiokas listaus ja allekirjoitan mutta kyllähän luistelu ja liike nimenomaan on Heshkan ainoa selkeä heikkous. Korvaa tämän toki erinomaisella sijoittumisella. Ohtamaa on hyvä luistimilla. Selkeästi parempaa liigatasoa.

  Kova on Kärppien pakisto kyllä. Tuohon kun on reserviksi vielä heittää viime kevään finaalit ratkaissutta Mäkelää tai Liigatasolla jo kohtuu kokenutta Ronkaista.
   
 10. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  En minä usko, että Kärpät voisi Jokereille pärjätä muutoin kuin paremman maalivahtipelaamiseen ansiosta. Kerroin tuossa vain pyynnöstä, miksi Kärppien puolustus on KHL-tasoinen.
   
 11. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Hyviä perusteluja ja kiitos siitä.

  Itse olen muutaman Liigapelin ja EHT pelien varassa joten hyvä että kerroit syvällisemmin näistä. Voipihan se hyvinkin olla että tuo puolustus riittäisi ja asettuisi johonkin sinne keskikastiin, johonkin 12-16 sijoille KHL:ssä, olettaen että kuudella miehellä voisi pelata ja kaikki säästyisivät loukeilta. Esim Jokereilla on todella kova puolustusmateriaali suomen mittakaavassa , mutta silti siellä on joku 8 joukkuetta edellä.

  Lainaus:
  Ei varmasti kaikissa. Varmasti Kärpillä on kovempi puolustusmateriaali mitä noilla KHL:n huonoimmilla joukkueilla. Tasoerot KHL:ssä ovat vieläkin bottom ja top joukkueiden välillä liian suuret, vaikka sitä yritetäänkin kuroa kiinni vähentämällä joukkueita.
   
 12. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kirjoitin tarkoituksella: hyvä luistelemaan, enkä nopea luistelemaan. Heshkan luistelu on erittäin kaunista ja sulavaa sekä tasapaino on lähes maaginen. Taitavana luistelijana ja tietenkin myös hyvän sijoittumisensa ansioista hän on lähes aina ilman kiirettä oikeassa paikassa. Hän soveltuu erinomaisesti Kärppien pelinopean pelitapaan.
   
 13. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Kaikki tämä epärealistinen nyky-Kärpät vs nyky-Jokerit kertoo vain oikeastaan siitä, kuinka kova ikävä loppujen lopuksi meillä Kärppä-faneilla - ja ehkä myös joidenkin muidenkin liigaseurojen faneilla - on Jokereita :'( Se on surullista, mutta totta. Itse kysymykseen siitä, että kumpi nyt on nykykunnossaan kovempi, saadaan vastaus oikeastaan vain kahdella tavalla: (1) Jokerit palaa liigaan, tai (2) Kärpät vaihtaa KHL:ään. Muussa tapauksessa pelkästään pelaajabudjettiin käytössä oleva raha vaikuttaa liian ratkaisevasti koko joukkueen kokoonpanoon, ei siis vain kärkeen. Ihan nyt näillä nykykokoonpanoilla sanoisin, että olisi hämmästyttävää jos Jokerit häviäisivät Kärpille playoffs-sarjan - niinkin toki saattaisi käydä, kuten keväällä 2001(*).

  EDIT: (*) Muistin virkistykseksi: Oulun Kärppien liigakausi 2000-2001
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018 klo 22.09
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kenttäpelaajavertailujen lisäksi - jos siis haluaa arvioida Liigan ja KHL:n joukkueita toisiaan vastaan - pitää ottaa mukaan myös valmennus, maalivahti ja palkanmaksu. Valmennuksen merkittävyys nousee KHL:ssä korkealle. Samoin tietenkin maalivahdin ja palkanmaksun. Otetaan esimerkiksi Severstal. Joukkueessa on useita KHL-tason pelaajia, hieman enemmän Liiga-tason pelaajia. Mutta valmennuksen pelitapa oli yksilökeskeinen, vanhaan venäläiseen tapaan. Niinpä Severstal teki noin 1.35 maalia per ottelu ja päästi noin 2.7 maalia. Ei ollut viisikon tiiviyttä, puolustamista tai hyökkäämistä. Severstal vaihtoi valmentajaa juuri. Ennen vaihdosta Liigan joukkueista varmaan melkein kaikki voittaisivat Severstalin, koska vastassa ei olisi nykyaikaiseen pelitapaan pystyvät jääkiekkojoukkue. Pelaajalista ei tee KHL:ssä yhtään joukkuetta sellaisenaan hyväksi. Jos tekisi, Sibir ei olisi viimeinen tässä vaiheessa.

  Vastaavia pelaajien taitoihin nähden alisuorittattanutta joukkueita on KHL:ssä paljon ja niistä monet olisivat suupala Sveitsin, Ruotsin ja Suomen parhailla joukkueille. Pelaamisen taktinen osaaminen nousi KHL:ssä Jokerien tulon myötä, ja moni joukkue kopioi osin Jokerien pelitapaa. Kun Jokerien pelitavallinen kehitys alkoi Jalosen aikana putoamaan, Jokerit sai vastaansa joukkueita, jotka olivat kopioineet Jalosen Jokerien huonot puolet ymmärtämättä ottaa hyviä. Tällä kaudella Marjamäen Jokerit on sitten saanut vastaansa muutamia aivan tolkuttoman heikosti viisikkona pelaavia ryhmiä, joita ei voi edes joukkueiksi kutsua. Sen minkä nämä osaavat, on oman maalin takana seisoskelu kiekon kanssa. Tuiki tarpeellinen sinänsä, mutta ehdottomasti vain oikeassa paikassa.

  Lisäksi raha ratkaisee. KHL:stä tihkuu jatkuvasti uutisia heikosta palkanmaksusta ja joka kausi on useita joukkueita ilman säännöllistä palkkaa. Motivaatio pelaamiseen on joillakin normaali, mutta osaa ei esimerkiksi heittäytymiset kiekon eteen, taklaukset tai ylipäätään taistelu pisteistä nappaa lainkaan. Tällainen joukkue kaatuisi usean Liigan joukkueen toimesta, koska vastustajalla ei ole kiinnostusta otteluun.

  En kannata KHL-Jokereita, mutta suhtaudun niihin pelillisesti kuten mihin tahansa joukkueeseen. Kärppienkin pelejä kauden aikana nähneenä arvioin, että KHL:ssä Jokerit ja 7-10 muuta joukkuetta on liian vahvoja tämän kauden Kärpille. Kärpät saa paljon eteen pelitavassa ja valmennuksessa, maalivahdissa ja puolustajissa, mutta vastaavasti KHL:n kärkipää on vähintään samalla viivalla näissä. Ja hyökkäyksen osalta sitten menee selvästi ohi. KHL:n joukkueista kenties Barys Astana olisi Kärppien helpoimmin kaadettavissa, mutta tässäkään otteluparissa Kärpät ei olisi suosikki. Astanan pelitapa painottuu niin paljon hyökkäämiseen, että viisikkopuolustamisen osaava Kärpät omaisi kohtuullisen mahdollisuuden Astanaa vastaan.
   
  spede1967, sakkr & -One- tykkäävät tästä.
 15. Speedmaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  NLA:n seiska pitää Liigaa dominoivaa Kärppälaumaa aika pulassa. Enpä olisi uskonut Sveitsin tasoa näin kovaksi.
   
 16. Tikiti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
  Lainaus:
  Ja vaikka hyvin pelasivatkin niin bensa loppui kesken. Ei ollut kolmannessa erässä enää tietoakaan parin ekan erän Zurichistä. Ens kierroksella sit ennakkoon helpompi Salzburg tai Rouen.
   
 17. Jääkoneenkuljettaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kungen Nicklas
  Lainaus:
  Olisit voinut lisätä tuohon, ettei Tapparakaan oikein meinannut pärjätä. Nyt meni sitten oikein kunnolla päin vittua.
   
 18. Goodrow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Zurich on kuitenkin NLA:n viime kauden mestari ja kestomenestyjä, joten ei todellakaan mistään rupusakista ole kyse. NLA on todella tasainen kärkiporukoiden osalta ja Zurich tosiaan tällä hetkellä sijalla 7 sarjataulukossa 3-4 peliä sarjajohtajia vähemmän pelanneena. Samalta sarjasijoitukselta muuten ylsivät mestaruuteen asti viime kaudella.

  Hyvin Zurich laittoi kyllä Kärpille kampoihin vaikka lopulta joutuvatkin taipumaan. Ehdottomasti Kärppien tämän kauden kovin ottelu tähän mennessä.
   
  Numero13 ja McTorso tykkäävät tästä.
 19. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Ei ole, ei.

  Lainaus:
  Sen verran voisin sanoa eriävää mielipidettä, että kovin sellainen matsi tähän mennessä, jossa on oikeasti panosta. Kyllä mun mielestä esimerkiksi ihan vast'ikään käyty Kärpät-TPS -runkkarimatsi oli aika kova, mutta sen panokset oli pienemmät.
   
 20. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Kaikkien neljän sveitsiläisjoukkueen taival päättyi CHL:ssä tälle kierrokselle. Tässähän jos Kärpät pärjää niin viides maapaikka on kai mahdollinen edelleen Suomelle.
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Sellainen ilta sitten takana ja muutti taas tilanteitakin aikalailla. Erittäin hyvän alkukauden pelanneet sveitsiläiset tekivät varsinaisen mahalaskun ja vaikka kaikki neljä osallistujaa pääsi jatkopeleihin, putosi jokainen, yksitellen tänään jatkosta. Tämä nosti ruotsalaiset myös heidän ohitseen ja jätti seuraavat kolme kilpailua todella lähelle toisiaan, ensi vuoden paikkajakoja silmälläpitäen. Mutta asiaan, eli viimeisin listaus

  SHL | 36 | 20 02 02 03 09 | +06 | 2,083
  NLA | 32 | 15 04 02 01 10 | +04 | 1,875
  EXT | 28 | 13 01 01 03 10 | +04 | 1,750
  LIIG | 34 | 15 03 02 02 12 | +03 | 1,706
  EBE | 22 | 09 02 01 02 08 | +03 | 1,682
  DEL | 20 | 09 01 00 00 10 | +02 | 1,550

  Tämä muutti pitkän aikavälin taulukkoa siten, että tällä hetkellä näyttää seuraavalta

  SHL 248
  NLA 225
  EXT 225
  LIIG 222
  DEL 196
  EBE 185

  Eli livetilanne näyttää jopa huonommalta, kuin ennen pudotuspelejä, mutta nyt siellä on kolme liigaa kolmen pisteen sisällä ja tässä vaiheessa näyttäisi jopa siltä, että Liigalla olisi mahdollisuus seuraavalla kierroksella kiivetä takaisin kakkospaikalle. Se toki vaatisi sen, että Kärpät voittaisi sekä kotona, että vieraissa ja samaan aikaan tällä hetkellä pahimmat kilpailijat (tshekit) menettäisivät pisteitä ruotsalaisille. Silloin voitaisiin kammeta extraligan ohi ja kun se tietäisi viittä lisäpistettä pitkän ajan taulukkoon, niin Liiga nousisi jällein toiselle sijalle. Eli viiden osallistujan liigaksi.

  Parithan seuraavalla kierroksella ovat:

  München - Malmö
  Kärpät - Salzburg
  Kometa Brno - Frölunda
  Skellefteå - Plzen

  Eli toivottavasti Frölunda ja Skellefteå kohtaavat välierissä ja Kärpät sitten mahdollisesti välierissä sitten seuraavaa Red Bull joukkuetta vastaan.

  Edit. Korjataan DEL liigan pistemäärä pitkänajan listauksessa 186 -> 196.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2018 klo 22.12
  karotenoidi ja sinnepäinsä tykkäävät tästä.
 22. Eric Rooslind Jäsen

  Lainaus:
  Kuinkahan epätasainen matsi olisi ollut jos NLA:n seiskalla olisi ollut vastassa Liigan 11.
   
 23. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Ja silti Liigasta on joukkue CHL:n puolivälierissä ja NLA:sta ei ole. Enpä olisi uskonut liigan tasoa näin kovaksi.
   
 24. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Ja kyllähän Liigassa kahdeksantena majaileva Ilveskin on pitänyt Kärppälaumaa vähintäänkin pulassa molemmissa kohtaamisissa, mutta tulos on silti ollut sama kuin Zurichilla, eli tappio. Sarjajumbo Ässät taas taisi pisteen Kärpiltä napatakin.

  Aika monella joukkueella Liigassa on vielä mahdollisuuksia tuonne 5. sijalle, joten sikäli tämä Kärppien taistelu korkeammista sijoista koskee useampia joukkueita. Se voi tuoda vaikkapa HPK:lle, Pelicansille tai Ilvekselle historian ensimmäisen CHL-vierailun. Ilveksellä ja HPK:lla toki on kokemusta käytännössä samalla formaatilla pelatusta EHL:stä, mutta on siitäkin jo vierähtänyt tovi.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2018 klo 07.14
 25. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Onhan Ilves hyvä ollut Kärppiäkin vastaan, mutta mun mielestä "pulassa" on selvää liioittelua. Ilves ei ole sekuntiakaan ollut johdossa eikä Ilves ole edes lähellä käynyt voittoa kummassakaan ottelussa. Noh, se off topicista