Liigan kurinpitopäätökset 2017–2018

  • 408 575
  • 3 018

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ennen kuin ottaa kantaa rangaistusten linjaan, kannattaa lukea kurinpitopäätökset.

Kunyk sai rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja vastustajan kunnioituksen puutteesta.

Sailion tuomio tuli ei tahallisesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Lambergin tuomio tuli päähän kohdistuneesta taklauksesta, ryntäyksestä ja vastustajan kunnioituksen puutteesta

Mielestäni linja on ihan kohdillaan, Lambergin tuomio olisi voinut olla ottelun tai kaksi matalampi (8 - 9 peliä), mutta nykyinenkin menee ihan ok.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Jyppi hakisi tässä tilanteess lievennystä tuomioon, eikös?
Täh? Laitappa korkki kiinni heti aamusta niin ei tarvii hävetä. Ihan sama kuka tuollaisen taklauksen tekisi, olisi ainakin oma mielipiteeni sama. Jos viittaat tällä Abidin tilanteeseen, se on ollutta ja mennyttä. Sikailu se oli silti. Olipa taas tärkeä heitto sieltä.

Lisäys: Ja miksi ihmeessä sitä minulta kysyt, minä en ole JYPin organisaatioon mitenkään kytköksissä tai päättämässä tuollaisista. Valoja päälle, ihme provoilua tälläisessa ketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ei tämä 10 + 3 kovinkaan ankara ole kun huomio kyseessä olleen koston vaihdon aiempaan häneen kohdistuneeseen taklaukseen. Tuo @Jan Koller +50% ehdotus rikoksen uusimisesta olisi hyvinkin kohdallaan. Odotin tästä 12 + 6 mutta nähtävästi Hietanen pian pelikunnossa.

Aika mielenkiintoista jos jotain "kostoa" voidaan yhtäkkiä pitää raskauttavana asiahaarana ilman isompia tutkimuksia. On se tietysti askel johonkin suuntaan sekin, kauas on tultu ajoista kun Abid sanoi - emmää tahallaan lyönyt mailalla päähän" ja kas, homma oli sillä selvä.

Miten kauan kosto muuten elää pelissä, eli koska saa seuraavan kerran taklata samassa pelissä? Tämä varmaan selittää nelosketjun pelaajien pieniä peliaikoja jatkossa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Äärimmäisen epäreilu tuomio edelliset tuomiot huomioiden. Ja koska liigassa kuitenkin tulee vielä myöhemminkin osumia päähän, tälläkin kaudella, niin aika paineet asettivat itselleen tuomita kaikista 10+ ottelua.
Olihan tuossa muutakin raskauttavaa kuin pelkkä päähän osuminen, eli ei mitään paineita lohkaista jokaisesta samaa kakkua. Yhtään ei tosin haittaisi. En näe tässä minkäänlaista vääryyttä, vaikka linjaa kauden alkumetreillä tiukennettiin.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Konykille olisi tämän tuomion perusteella voinut kyllä pari peliä lisää laittaa, mielestäni on ihan linjassa että tuli vähemmän kun Lambergille, koska iso syy miksi taklaus ylipäätään osu päähän oli Keräsen polviasennossa. Jos Keränen ois ollut pystyssä ei ois taklaus todennäköisesti osunut päähän, ja jampan polvistuminen tapahtu niin nopeesti ettei siihen ollu Konykillä mitään mahiksia enää reagoida. Kuitenkin oli tommonen turhahko hakemalla haettu kiukkuraivotaklaus niin ihan aiheellista saada penaltia, koska isoin syy on tietty taklaajalla kuitenkin. Lambergin töötissä syy on mielestäni melkein pelkästään Lambergissa, Hietanen kattelee luistimiaan joo mutta ihan ylikovaa ja hallitsemattomasti Lamberg tilanteeseen ajoi.

Konykille ois voinu olla 7 peliä oikein, Lambergi 10 + 3 rikoksenuusijana ois silloin ollu enempi linjassa. Säiliön 3 peliä oli ihan OK, vaikka Jari onkin kusipää ja varmasti osaa tommoset huomaamattomat rottailut niin enimmäkseen oli huonoa tsägää tossa sen kyynärpäätempauksessa. Seuraavasta 'oho'-kolhusta sit vaan aina rikoksenuusijalisää Säiliöllekin, vaikka kuinka näyttäisi nopealta pelitilannevahingolta.

Kyllä tää tästä, jos vaan tämä linja pitää. Hassua jotenkin silti ajatella, että Lamberg sai nyt melkein kaks kertaa niin paljon pelikieltoa kun mitä Lassila sai aikanaan siitä aivan tahallisesta vastustajan päähän kohdistuneesta viikateiskustaan.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika mielenkiintoista jos jotain "kostoa" voidaan yhtäkkiä pitää raskauttavana asiahaarana ilman isompia tutkimuksia..

Olisikohan tuo "kosto" piilotettu tuomiossa fiksumman terminologian, "vastustajan kunnioituksen puute", sisään? Tämähän on sekä Kunykin että Lambergin tuomiossa muttei Sailion.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Linja koveni yllättäen viikon aikana. Naurettava tuomio kun vertaa edellisiin mutta tällaisia näistä pitäisi jakaa. Erona Kunykin tapaukseen oli siis vauhti/ryntäys mikä siis teki 5 ottelua. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että ryntäyksistä saa automaattisesti 5 ottelua vai vedeltiinkö hatusta uuden linjan mukaisen numerot.

Miten musta vähän tuntuu, että tämä jää "oikeusmurhan" tasolle. Lamberg on helppo kohde antaa paljon kakkua kun on vain nelosen laituri. Seuraava taklaus päähän ja mitä todennäköisemmin mennään 3-5 peliä max...
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Kuinka paljon pelikiellon pituudessa mahtaa painaa nimenomaan tämä median antama paine ja toisena se, mikä oli seuraus, eli onko tullut tietoa Hietasen kunnosta?

Vähän tuntuu siltä, että yleisen paineen vuoksi on istuttu isommalla ryhmällä alas ja mietitty millä perusteella voitaisiin antaa selkeästi kahta kauden aiempaa kovempi tuomio ilman että vaikutetaan siltä, että aiemmin on töpätty antamalla liian pienet tuomiot. Sitten joku keksinyt, että voidaan rangaista kahdesta eri rikkeestä - päähän kohdistunut taklaus SEKÄ ryntäys ja sen perusteella pidempi kakku. Eikös Lassilalle olisi voinut silloin Grattonin telomisesta esim. 5 peliä huitomisesta ja 5 peliä korkeasta mailasta?

No, en porilaisenakaan sano, että tämä olisi liian kova tuomio. Olihan se ruma taklaus.
Ja ihan inhimillistäkin, että aiemmista "virheistä" opitaan ja tuomiot kovenee kun sitä ympärillä aletaan vaatia. Lähinnä toivoisin, että tästä eteenpäin linja pysyisi samana, eikä otettaisi taka-askelia, jos nyt tulee taukoa näistä ylilyönneistä ja kohu laskee.

Lisäksi, miettisivät nyt hitto sitäkin sitten, että niistä tappeluista ei jaettaisi mitään poskettomia rangaistuksia. Edelleen olen sitä mieltä, että yksi keino vähentää näitä sikailuja on antaa vain 5 min tai edes 5+10 min tappeluista, jolloin helpommin joudut vastaamaan teoistasi jäällä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Melkolailla linjassa Sailion ja Kunykin tuomioiden kanssa. Jos heidän pelikieltojaan piti liian lyhyinä, ei Lambergin 10 peliä ole sekään riittävä rangaistus. Kyllä minä kaikille olisin odottanut x2 kokoluokan rangaistuksia, kun näihin oli tarkoitus kovemmalla kädellä nyt puuttua.

Ei maistu.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Omasta mielestä kurinpidolla on kuitenkin ollut suhteellisen selkeä linja. Eiköhän tuolla linjan tiukentamisella pyritty juurikin tällaisten taklausten kitkemiseen. Sailio 3, Kunyk 5 ja Lamberg 10 teosta on minusta oikeinkin hyvin linjassa.

Sailion 3 ottelun kakkua lukuunottamatta tuomiot ovat olleet hyviä. Sailiollekin olisi pitänyt kyllä antaa vähintään 5 peliä omasta mielestäni...
Ehkä nämä ovat linjassa taklauksen kovuuden ja sitä kautta vaarallisuuden mukaan, mutta minun silmiini siinä on eniten tahallisuutta nimenomaan siinä päähän osumisessa. Minun mielestäni Sailio pääsi kuin koira veräjästä. Kunyk + Lamberg saivat mitä tilasivat.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hyvä puoli on se, että tämä kyllä aiheuttanee aika paljon pärinää, ja vaikuttanee jo pelaajiin jollakin tavalla. Ikävä juttu vain, että Lamberg tässä nyt nostettiin esimerkkitapaukseksi. No "onneksi" on "vaan" sen neloskentän jyrä, Ojamäestä tuskin olisi esimerkkitapausta rakennettu.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tosiasiallisesti kuitenkin nyt Lambergilta jää 13 peliä väliin ja Sailiolta 3. En edelleenkään ymmärrä miten nämä on linjassa? Miten kurinpito voi perustella Sailion pelikieltoa huolimattomuudella, kun mies nostaa kyynerpään juuri vastustajan kohdalla ja siten aiheuttaa taklauksen päähän. Mulle ei väliä mikä nimi tai logo on paidassa, en syytä Liigaa Kärppien suosimisesta tms. Miten jatkossa voidaan olla varmoja ettei taklaukset ollut vaan huolimattomia ryntäyksiä, kyynerpää taklauksia, päähän kohdistuneita taklauksia jne.?
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että pelaajat alkavat pelkäämään taklausten antoa ja loppukausi menee ihan muniinpuhalteluksi.
Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä että pojat alkaa pelaamaan jääkiekkoa ja ratkaisevat pelit pelaamalla ja maaleja tekemällä (jos osaavat).
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Linja koveni yllättäen viikon aikana. Naurettava tuomio kun vertaa edellisiin mutta tällaisia näistä pitäisi jakaa. Erona Kunykin tapaukseen oli siis vauhti/ryntäys mikä siis teki 5 ottelua. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että ryntäyksistä saa automaattisesti 5 ottelua vai vedeltiinkö hatusta uuden linjan mukaisen numerot.

Miten musta vähän tuntuu, että tämä jää "oikeusmurhan" tasolle. Lamberg on helppo kohde antaa paljon kakkua kun on vain nelosen laituri. Seuraava taklaus päähän ja mitä todennäköisemmin mennään 3-5 peliä max...

Olihan tuossa myös se ero, että Lamberg veti tarkoituksella päähän. Kurinpitolautakunta oli yksimielinen siitä, että tuo ei ollut Kunykin tarkoitus, vaan osuma päähän tuli sen takia, että Keränen oli kyykyssä. Aika merkittävä ero. Ja toinen on se, että Lambergilla on tuota rötöshistoriaa. Viime kaudella hän istui pelikiellossa vedettyään heti kauden ekassa ottelussa Jesse Mankista poikittaisella päähän
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
13. Vai ni.

Muistatteko kun Lassila löi mailalla Grattonille likipitäen silmävamman? 7 ottelua pelikieltoa.

Kyllä tässä nyt oli tällainen "hauiksennäytön" maku tässä tuomiossa liigan kurinpidolta heti kauden alkuun, ja meni kyllä naurettavasti yli.

Voisin alkaa kelailemaan vielä taklausta, että osuuko ensimmäisenä ja nimenomaan pelkästään päähän, jos vain jaksaisi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Asiassa on parasta, että kerrankin riittivät eväät tuntuvaan rangaistukseen. Kohun ja tämän sanktion myötä luupäisinkin miettii tekemisiään jo seuraavalla kerralla. Kunhan vain koskee kaikkia, suunta on oikea.

Varsinkin Sailion kohdalla olisi vihdoin syytä nähdä metsä puilta. No, asteikko lienee hänelle yksi kerrallaan. Taitopellaaja kuitennii.

Toivottavasti Hietanen on kunnossa. Niin sekaisin en ole pelaajaa nähnyt vähään aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olihan tuossa myös se ero, että Lamberg veti tarkoituksella päähän. Kurinpitolautakunta oli yksimielinen siitä, että tuo ei ollut Kunykin tarkoitus, vaan osuma päähän tuli sen takia, että Keränen oli kyykyssä. Aika merkittävä ero. Ja toinen on se, että Lambergilla on tuota rötöshistoriaa. Viime kaudella hän istui pelikiellossa vedettyään heti kauden ekassa ottelussa Jesse Mankista poikittaisella päähän
Mikä on kyllä täyttä paskaa mielestäni. Kunyk selvästi tähtäsi päähän. Keränen oli laukomassa kiekkoa ja Kunyk tiesi tasan tarkkaan, mitä oli tekemässä ja missä asennossa Keränen on. Minulla ei valittamista Lambergin tuomiosta, mutta Kunykin kohdalla mentiin vielä vanhalla linjalla.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olihan tuossa myös se ero, että Lamberg veti tarkoituksella päähän. Kurinpitolautakunta oli yksimielinen siitä, että tuo ei ollut Kunykin tarkoitus, vaan osuma päähän tuli sen takia, että Keränen oli kyykyssä. Aika merkittävä ero. Ja toinen on se, että Lambergilla on tuota rötöshistoriaa. Viime kaudella hän istui pelikiellossa vedettyään heti kauden ekassa ottelussa Jesse Mankista poikittaisella päähän

Huutonaurua. Vai että tarkoituksella päähän. Oletko ajatellut uraa poliisissa, siellä tarvittaisiin meedioita jotka pääsevät pään sisään.

Kunyk vahingossa osui päähän eikä karhut pasko metsään. Sailiokin vahingossa nirhaisi kyynärpäällään poskeen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Toivottavasti tässä on nyt linja noille teloitusyrityksistä annettaville pelikielloille. Turha ainakaan verrata pituutta aiempiin kun melko harvan mielestä aiemmat näennäisrangaistukset ovat olleet linjassa tekoihin. Vaikka aiemmin on päästetty noista aivan liian vähällä, ei se tarkoita etteikö asialle saisi koskaan tehdä mitään (paitsi luonnollisesti oikeudessa väkivalta/seksuaalirikostapauksissa).
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Vertaas nyt vähän tarkemmin noita kahta tilannetta.
En anna pätkääkään arvoa Sailion tilanteen muka "vahingolle". Vanhalla linjalla 3 peliä olisi ollut ok, mutta nyt jäi saamatta täysin uuden linjan mukainen kovennettu rangaistus.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
miten joku "vahinko-Säiliö" selviää ilman mitään kertoimia vaikka näitä vahinkoja tuntuu tulevan melko usein?

Samaa ihmettelin, mutta ilmeisesti Sailio ei juuri ole saanut tuomioita aikaisemminkaan, vaikka rikkeitähän hänellä on riittänyt. Eikös päätöksessä nimenomaan sanottu, että edelliseltä kolmelta kaudelta ei kurinpitorangaistuksia ollut....?

Sailio on liigan pahimpia rottia...
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Huutonaurua. Vai että tarkoituksella päähän. Oletko ajatellut uraa poliisissa, siellä tarvittaisiin meedioita jotka pääsevät pään sisään.

Kunyk vahingossa osui päähän eikä karhut pasko metsään. Sailiokin vahingossa nirhaisi kyynärpäällään poskeen.

Tuo tarkoituksella päähän on huonosti sanottu, sanoisin ennemminkin että kovalla vauhdilla välinpitämättömästi taklasi ja osui päähän. Taklattava ei tehnyt mitään viime hetken muutoksia asentoonsa, jonka seurauksena pääosuma olisi tapahtunut. Kunykin tapauksessa Keränen pudottautuu polvelle juuri ennen taklausta. Sailio taasen pelaa kiekkoa rännin vieressä ja kyynärpään liike voi olla luonnollinen pelitilanteessa ilman taklausaikeita. Kurinpidon on vaikea tuossa Sailion tapauksessa jakaa pidempääkään kieltoa, vaikka suurin osa tietää että kyseiselle sankarille tapahtuu vastaavia.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En anna pätkääkään arvoa Sailion tilanteen muka "vahingolle". Vanhalla linjalla 3 peliä olisi ollut ok, mutta nyt jäi saamatta täysin uuden linjan mukainen kovennettu rangaistus.

Näinpä pääsi käymään. Sailiolle 2 peliä koreografiasta + 3 peliä teknisestä toteutuksesta 3 on yht. 5 peliä. Kunykille 6-7 peliä. Esittämisestä 1, ja 5 teknisestä toteutuksesta yht. 6 peliä. Lambergin tuomio ennallaan, niin nämä olisi järjestyksessä.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuo tarkoituksella päähän on huonosti sanottu, sanoisin ennemminkin että kovalla vauhdilla välinpitämättömästi taklasi ja osui päähän. Taklattava ei tehnyt mitään viime hetken muutoksia asentoonsa, jonka seurauksena pääosuma olisi tapahtunut. Kunykin tapauksessa Keränen pudottautuu polvelle juuri ennen taklausta. Sailio taasen pelaa kiekkoa rännin vieressä ja kyynärpään liike voi olla luonnollinen pelitilanteessa ilman taklausaikeita. Kurinpidon on vaikea tuossa Sailion tapauksessa jakaa pidempääkään kieltoa, vaikka suurin osa tietää että kyseiselle sankarille tapahtuu vastaavia.

Valitettavasti kurinpitoryhmä on kanssasi eri mieltä Kunykin tapauksessa:

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Kunyk tulee taklaukseen kuolleesta kulmasta. Lisäksi delegaatio toteaa, että Kunykilla on ollut riittävästi aikaa ennen taklausta havaita Keräsen matala peliasento. Tästä huolimatta Kunyk vie taklauksen loppuun asti täydellä voimalla ja osuen lisäksi taklauksessa Kerästä myös päähän.

Eli Kunykilla aikaa havaita peliasento eli ei voida laittaa sen piikkiin etteikö olisi voinut reagoida ja siitä huolimatta vie taklauksen loppuun. Kunykin tapauksessa ei olisi oikein edes taklata muualle kuin päähän johtuen peliasennosta. Lambergilla oli mahdollisuus tehdä teknisesti puhdas töötti mutta toteutus käytännössä ns. päin vittua.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
13. Vai ni.

Muistatteko kun Lassila löi mailalla Grattonille likipitäen silmävamman? 7 ottelua pelikieltoa.
Ihan turhaa puuhaa miettiä menneiden kausien tekemisiä ja tuomioita. Tälle kaudelle on määritelty uusi linja ja sillä mennään. Menneiden sijaan katsoisin tulevaisuuteen ja pohtisin, että toivottavasti linja myös pitää. Toivottavasti myös seurat ja pelaajat alkavat muuttaa asennettaan. Nämä rangaistukset ovat lopulta vaan yksi osa tätä taistelua. Niin kauan kuin seurat ja pelaajat eivät kollektiivisesti tuomitse vastustajan vahingoittamista, ei näille taklauksille ole näköpiirissä loppua. Onneksi nyt vaikuttaisi kuitenkin siltä, että taustalla tehdään asioita myös asenneilmapiiirin muuttumisen eteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös