Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan kannattajatoiminta kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana eCiuj, 05.09.2018 klo 18.26.

 1. Veffi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko & Vegas Golden Knights
  Säälithän on perinteisesti Lomarengas-kierros. Itselläni ei pahaa sanottavaa tuosta perinteestä.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 2. Anthero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Symp. Jukurit
  Rantapallot ja muut vermeet kuuluu suomalaiseen jääkiekkokulttuuriin ja siitä pitäisi jokaisen olla ylpeä!
   
  Läskisalo, Rolf Paski, RaakaSamppa ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 3. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Sehän oli ihan mahtava tilannehuumorintajun ja itseironiakyvyn osoitus molemmilta osapuolilta, kun Liiga sai Lomarengas Oy.n sponsoriksi nimenomaan noihin peleihin. Nykyisinhän pudotuspelien ensimmäinen vaihe on nimeltään pelkkä "Villi kortti"-kierros.
   
 4. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Vai sittenkin pudotuspelien ensimmäinen kierros, tämän vaiheen nimi kyllä muuttuu lähes joka vuosi, joten vaikea pysyä perässä.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 5. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Voi olla joo, kiitos korjauksesta: taisin sekoittaa Nuorten SM-liigan pudotuspelien ensimmäiseen kierrokseen.
   
 6. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Varma en ole itsekään, mutta vahva mielikuva että tällä kaudella tämä vaihe olisi ollut playoffien/pudotuspelien 1.kierros. Pari kautta sitten taisi olla tuo "Villi kortti kierros" ja oliko sitä ennen tuo Lomarengas?
   
 7. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Näin se taisi olla. Tosin "Villi kortti"-kierros näkyy olleen myös kaudella 2010. Lomarengas oli sitten siinä välissä kaiketi pari kautta.

  Jos Liiga saisi myytyä pudotuspelien ensimmäisen vaiheen nimioikeudet Rantapallo Oy:lle tai Kumiankka Oy:lle, voisin ostaa ihan kannatuksen vuoksi lipun vaikka Sportin peliin.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 8. Angelo Bronte Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Brousseau ja McTorso tykkäävät tästä.
 9. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Brousseau tykkää tästä.
 10. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Ilmastohysterassa kun olemme niin...
  Eikös noihin tivoihin mene aika paljon muovia maalia ja rahaa?
   
 11. Tompsoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukáš Dostál
  Lainaus:
  Ei. Ensin kilpailutetaan paikallisia painotaloja ja se, jolta saadaan kilpailukykyisin (eli halvin) hinta, voittaa. Näin säästyy aikaa ja rahaa, eikä muuten tarvitse litraakaan maalia.
   
 12. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ilveksen kauden päättäneessä kotiottelussa nähtiin erittäin mainio tifo. Kuva Twitterissä: Tampereen Ilves on Twitter

  EDIT: Pakko myös olla ylpeä siitä, kuinka kannattajat eivät taaskaan hylänneet joukkuetta vaikealla hetkellä. Kolmannen erän kannustus oli fanikulmalta kauden parhaita suorituksia, kun chantti raikasi tauotta erän alusta ensimmäiseen mainoskatkoon - eikä tuonkaan jälkeen montaa hiljaista hetkeä ollut. Taiston päätyttyä hiljaisuutta kesti ehkä 2 sekuntia, jonka jälkeen meteliä pidettiin yllä vielä niin kauan, että pelaajat tulivat pukukopista takaisin jäälle kiittämään.

  EDIT2: Jos jotakuta kiinnostaa, miltä hallissa näytti noin puoli tuntia pelin päättymisen jälkeen, niin Twitteristä löytyy video: Rasmus Helin on Twitter
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2019 klo 10.45
  A Siente, StepaJ, holynordic ja yksi muu tykkäävät tästä.
 13. Nännimäinen Jäsen

  Todella hieno tuo Ipan tifo. Olisikohan peräti liigakauden komeimmat tehty siellä naapurikellarissa?

  Mutta jossakin vaiheessa pitänee sielläkin nostaa tuota vaatimustasoa, ettei nyt minkään kasisijan jälkeen pyydetä pelaajia takaisin jäälle selkääntaputeltaviksi. Menköön nyt vielä tällä kaudella donquiotemaisen taistelun jälkeen...
   
 14. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Kyllähän sitä tuossa vaiheessa jaksaa kun saa sitten kesän levätä.

  Todella upea tifo ja hienoa kannustusta joukkueelle joka teki sen minkä vaan pystyi ylivoimaista vastustajaa vastaan. Hieno kausi Ilveksellä toimistolla ja kaukalossa. Perinteisellä seuralla on uusi tuleminen hyvässä vauhdissa vaikeiden aikojen jälkeen.
   
 15. PasiAnssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Eli jos ei voita mitalia, ei saa jäädä pelin jälkeen kiittämään joukkuetta kauden mittaan tulleista elämyksistä ja hienoista hetkistä?
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 16. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Ei saa. Kyllä siinä vähintään pitää uhata polttaa muutama talo, jos ei muuta keksi.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 17. PasiAnssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Tai puhkoa renkaat niinkuin Tunturil... siis Rovaniemellä
   
 18. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins ja Real Madrid
  Samila, Kapellimestari, Captain Slow ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 19. PasiAnssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Niinkuin eräs erittäin viisas näätäeläin totesi

  Lainaus:
  Hattua päästä. Paljon nähty vaivaa tifoihin ja vissiin meluakin pidetty läpi kauden.

  Mutta muistakaa että Ilveksen kannattajat eivät ansaitse mitään ja vaatimustasoa pitää nostaa tosi runsaasti!"
   
 20. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuo RedBull-setti oli mielestäni täysin turha ylireagointi, enkä osaa sitä arvostaa ollenkaan. En arvostanut silloin, enkä arvosta nyt.

  Mutta muutoin pirun hienoa jälkeä! Näkee kyllä että vaivaa on nähty näiden eteen ja todella tyylikkäitä toteutuksia on useita.
   
 21. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Arvasin että joku tähän tarttuu. Saa, mutta ei se loputtomiin voi kannattajillekaan riittää. Ja jos muistelee vaikka ipalaisten juttuja kauden varrelta, niin eivät ne elämykset mitenkään myönteisiä 24/7 olleet. Mutta hienoahan tuo toki oli, ei siinä mitään.

  Yllättäen jengiltä meni ohi, että kehuin naapurin tifoja todnäk kauden hienoimmiksi. Toki ilman tuota RB -jonneilua.
   
 22. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Eikä riitäkään. Kannattajissa on paljon myös porukkaa, jotka tylyttivät seurajohtoa ja Kiveä tälläkin kaudella siitä, että tavoitteesta (TOP-6) jäätiin. Valtaosa (itseni mukaan lukien) näkee kuitenkin sen, että seura on menossa eteenpäin (© Juti) ja ensi kaudelta on jälleen lupa odottaa askelta ylöspäin.

  That said, mielestäni on hieno tapa osoittaa joukkueelle tukea myös kauden päätyttyä - lopputuloksesta riippumatta. Se vahvistaa yhteisöä ja saattaa pelaajiinkin vaikuttaa positiivisesti. Kapteeni Suomi totesi haastattelussa pelin jälkeen: "Haluaisimme vain antaa kannattajille enemmän".

  Toivoisin, että tämä tapa kiittää säilyisi myös silloin joskus, kun Ilveskin on jo tottunut menestymään ja jonakin vuonna tulee se floppikausi. Itse uskon, että joukkueen syyllistämisellä (esim buuaamalla) ei saavuteta koskaan mitään positiivista, kun taas tukemalla myös vaikeina aikoina edesautetaan kuopasta nousemista. Enkä nyt tarkoita sitä, että jokaisen tappion jälkeen pitäisi olla standing ovation - mutta kauden päätteeksi toivon, että joukkuetta kiitettäisiin vaikka jäätäisiin sarjassa viimeiseksi. Kritiikki annetaan sitten vaikka internetissä, hallissa mennään posin kautta.
   
  Nelfor ja Nännimäinen tykkäävät tästä.
 23. A Siente Jäsen

  Täältä iso peukku Ilveksen kannattajille. Pysytään joukkueen tukena, vaikka tulikin turpaan.
   
 24. Angelo Bronte Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Nostellaanpa vielä tätä ketjua.

  Mistä johtuu, että vaikka HIFK:lla on todennäköisesti liigan suurin, tai ainakin yksi suurimmista, vakiintuneista kannattajamassoista takanaan, on siellä liigan surkein tilanne vieraskannattamisen suhteen? Vierasmatseihin ei liiku bussit tai jos liikkuu, niin saatetaan pelit katsella jostain istumakatsomossa. Hyvä esimerkki tästä oli toissapäivänä. Välierät, lauantai vieraissa ja paikalla ei ainuttakaan IFK:n ääneenkannattajaa. Eikä edes yllättänyt. Uskoisin, että jokaiselta muulta liigapaikkakunnalta olisi ollut vähintään se bussillinen porukkaa.

  Ihmetystä lisää vielä se, että kesäisin korkealle arvostamani kannattajaryhmä Stadin Kingit käy busseilla jokaisen vierasmatsin Rovaniemeä myöten. Miten on mahdollista, ettei tuo sama heijastele mitenkään lätkä-IFK:n puolelle?
   
 25. Brousseau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Aiheellinen nosto ja tätä samaa olen täällä itsekin aikaisemmin tiedustellut, että mikä mahtaa tarkalleen olla syynä tällä hetkellä. Futiksen puolella hommaa tehdään rajulla intesiteetillä. Miksi tämä on nyt sitten niin lajisidonnaista? Edelleen samat näkemyserot riivaavat Kingien kanssa kuin aikaisemminkin? Sinällään sääli, koska tietysti isossa kuvassa kun ajatellaan kannattajatoimintaa Suomessa ja sen edistymistä, niin olisi hienoa että toiminnan taso HIFK:n takana olisi samalla levelillä kesät talvet.

  Menee vähän ohi aiheen, mutta Kingit myivät viime kaudella muistaakseni ~50 vieraskausikorttia futispuolen peleihin? Tarkentakaa ihmeessä, jos joku muistaa tarkan luvun. Eli tarkoittaen, että joka ainoaan HIFK:n otteluun lähti vähintään bussillinen kannattajia. Tämä on edelleen aika poikkeuksellista Suomen scenessä, jota soisi kyllä enemmän näkevänsä. Ja joka kertoo myös hienosti toiminnan tasosta.