Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Kultapoika. Ollut jo vuosia. Ei tule muuttumaan mihinkään.
   
 2. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Rönni voisi palkata erotuomaritarkkailijoiksi ihmisiä jotka tajuaa tuomaritoiminnasta ja pelistä jotain. Tuo Kuopion Juha Pajunen nyt ei ainakaan ole ihan kartalla. Jos tolle Pajuselle näytettäisi kuva susikoirasta, niin se varmaan voisi väittää ettei kuvasta voi varmasti sanoa onko kyseessä kissa vai koira? Voi olla kissa, jolla on susikoirapuku päällä. Tuomarit voi tehdä yksittäisiä virheitä, se on ihan ok kun tilanteet tulee nopeasti, mutta miten tuomaritarkkailija voi väittää jotain tollasta sontaa. Siinä menee koko laitoksen uskottavuus.
   
 3. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @knttrtknkn1 näissä playoffeissa on ollut tuomareilla todella vaikeaa. Linjat on hapuillut Liigassa pahemman kerran, joten yksittäiselle ottelulle ei voi antaa liian suurta painoarvoa. Isossa kuvassa tuomaritoiminta on mennyt Liigassa hyvää vauhtia eteenpäin, mutta playoffeihin kaivataan vielä johtajuutta. Kummallista on ollut joka paikassa, mutta onneksi tuntuu kaikki kärsivän vuorotellen samasta ilmiöstä. On tää kevät kova paikka meille kaikille.
   
 4. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuomaritoiminta kentällä on oma lukunsa, mutta että pelin jälkeen vielä tuomaritarkkailija kehtaa työntää tollasta tekstiä niin ei voi kun ihmetellä. Samaa mieltä kokonaisuudesta, tuomaritoiminta mennyt eteenpäin, mutta playoffeissa tuntuu tuomari kuin tuomari sekoilevan linjansa kanssa. En ole oikein ymmärtänyt miksi Levonen on niin hyvä tuomari kun se ei yleensä vihellä mitään. Jos ei vihellä mitään niin siinäkin tuomari tekee virheitä kun pelaajat saavat rikkoa eikä rikkeistä tule jäähyä. Rikkova joukkue siis hyötyy tuollaisesta linjasta. Levosen linja on kuitenkin sellainen että sitä on helppo noudattaa. Viheltää selkeät korkeat mailat, pelin viivyttämiset ja väärät vaihdot. That's it. Tällainen on varmasti pelaajien mukaan parempi koska tiedetään miten mennään.
   
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Noo miten tuon nyt ottaa :)

  Taklata tänä vuonna on saanut, se on ehdottomasti hyvä asia ollut, mutta muuten tuomaritoiminta huitelee ala-arvoisella tasolla. Jotain pitäisi tehdä vaan tuskinpa tehdään yhtään mitään.
   
 6. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ilmeisesti liigan mielestä tuotteessa ei ole vikaa kun tälläisellä linjalla pelataan. Katsoin eilisen Tappara- HIFK pelin ja kyllä minun silmään peli oli erittäin rikkovaa ja tästä johtuen ei niin viihdyttävä (vauhdikas).

  Tässä lista mitä pitäisi muuttaa:
  - Kiekottoman pelaajan linjalle ajot pois (estäminen)
  - Kiekottoman pelaajan estäminen mailalla pois
  - Maalin edustan yli housun ylä reunan tulevat poikittaiset mailat pois

  Eli Suomeksi, "Koripallo"-jääkiekko pelityylille loppu. Onhan tuo tehokasta muttei kovin viihdyttävää.
   
 7. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Osaisiko joku vähän enempi asiasta tietävä valaista mua vähän sääntökirjasta. Oon ollut siinä uskossa, että jos esim. läpiajotilanteessa puolustava pelaaja heittäytyy kiekkoon ja vetää sitten hyökkäävän pelaajan jalat alta, tilanteesta kuuluisi viheltää jäähy. Vai saako sääntökirjan mukaan sitte oikeasti heti kiekon riiston jälkeen vetää kiekottomaksi tulleelta jätkältä jalat alta?

  Mun mielestä "pallo välissä" termi kuuluu vaan futikseen :D
   
 8. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Kiekko katsomoon-sääntökohtaan pitäisi ottaa mukaan videotarkistuksen mahdollisuus. Ei ole järkeä, että saat jäähyn vaikka kiekko osuu ensin pleksiin ja menee siitä yli laidan.
   
 9. Lainaus:
  Toisaalta sitten pitäisi antaa tuomareille jäähy, koska jäähyhän tulee pelin viivyttämisestä :)
   
 10. Lainaus:
  Tämä riippuu siitä missä erässä tapahtuu ja mikä on tilanne, kun tapahtuu. Joskus näkee jalkoihin heittäytymisestä (ei kiekkoon) selviävän ja joskus ei. On täysin mahdoton sanoa mitä linjaa ja millä perusteilla liigasa näitä halutaan viheltää, koska noita tulee vähän fifty-sixty tuomioina.
   
 11. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  Lainaus:
  Jos olet osunut kiekkoon mailalla ja lyönyy sen pois ja tämän jälkeen vastustaja kaatuu mailaan, niin ei jäähyä.
   
 12. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  Esim. Lukka löi kiekon pois ja kaatoi sen jälkeen Peltolan. Ei jäähyä. Mut tuo Haapalan läpiajo oli vähän hämärä. Ehkä rankkari olisi ollut oikeutettu.
   
 13. Nukkemurhaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa & Philadelphia Flyers
  Tapparan valmentajaa kismitti vain yksi tuomarivirhe – KalPan Virta perusteli haastoaan - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

  "
  Taustalla oli kuitenkin myös valmentajien ennen pudotuspelejä käymä palaveri erotuomarijohdon kanssa. Siinä linjattiin, että tahatonkin estäminen maalivahdin alueella johtaa maalin hylkäämiseen. Sitä hän olisi toivonut tässäkin tilanteessa.


  – Siitä (keskustelusta) sai hyvän kuvan, mutta ihmettelen, ettei sitä ole avattu samalla isolle yleisölle, Virta kommentoi.
  "

  Tuon keskustelun haluaisin julkiseksi. Mikäli näin on sanottu niin herättää ainakin minussa kummastusta. Lasketaanko tahattomaksi estämiseksi siis myös se, että vastustaja työntää pelaajan kassaria päin?
   
 14. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mikään sääntötietäjä, tulkinnoista puhumattakaan, en ole, mutta tässä asiassa sääntökirja on aika selkeä. Säännön 167 - kampitus kohdalla todetaan seuraavasti.
  Lainaus:
  Suomennoksessa on tuossa virhe, ja iii-kohdassa ei pitäisi viitata säännön 165 (käsittelee mailan heittoa) kohtaan ii vaan juuri tämän saman säännön 167 kohtaan ii, eli tuohon lainauksen alkuun.

  Eli yksinkertaistaen, jos heittäytynyt puolustava pelaaja osuu ensin kiekkoon ja sitten kaataa, ei jäähyä. Jos kaataa osumatta kiekkoon, kakkonen kampista (tai tietysti rankkari, jos tilanne muuten sitä vaatii).
   
 15. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Lainaus:
  Ainakin otteluvalvojan mukaan rangaistuslaukaus olisi ollut oikea tuomio Haapalan tilanteesta.

  Mutta turha tuosta on alkaa urputtamaan. Mennyttä mikä mennyttä ja jossittelut voi jättää tiettyjen joukkueiden kannattajille. Eihän tuo suinkaan ollut ainoa kyseenalainen viheltäminen/viheltämättä jättäminen tämän illan kamppailussa. Voisin lyödä vetoa, ettei Fonselius-Kaukokari -pari ainakaan yhdessä enää tämän vuoden finaaleissa vihellä.
   
 16. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Eihän se Lajunen tainnut juuri edes liukua alueella. Toisekseen mitään kontaktia Kilpeläiseen ei ollut, Lajusen liu'uttua maalin sivulle Kilpeläisen ollessa toisella tolpalla. Toisin kuin Alkio sanoi ei Lajunen vienyt mailaansa Kilpeläisen kainaloon, vaan Lajusen kaatanut Mikkola piti Lajusen mailasta kiinni Lajusen maatessa alueen ulkopuolella. Nosti vielä jalkansakin ylös ettei varmasti ole alueella saatu Kuuselan laukauksen edessä. Kaksi pakkia siellä Kilpeläisen edessä konttasivat.

  Vaikka taisi yo. viestin pointti olla liigassa tehty hiljainen linjaus tahattomistakin estämisistä.
   
 17. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Kiitoksia tästä, aina sitä oppii jotain uutta. Tämä ei jätä kyllä mitään tulkinnan varaa.
   
 18. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Oli kyllä Fonselius ja Kaukokari niin pihalla eilisessä matsissa kun olla ja voi. Toivottavasti parempaa tuomarityöskentelyä nähdään jatkossa. Miten helvetissä tuomarit ei näe esim sitä pelin viivyttämisestä tullutta jäähyä? Naapurin mummon serkkukin näki että otti pleksiin ja siitä katsomoon.

  En ihmettele jos valmentajat vähän antaa palautetta. Pelataan kumminki Liigan finaaleja.

  Edit: lisäys
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017 klo 07.46
 19. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
 20. Lainaus:
  Entä jos ne samoja tamperelaisia kuin vaikka Baloun & co täällä? Jos vaikka jättäisit tuomarit rauhaan, pistät erkkaa lapaan ja valmistaudut tulevaan?
   
 21. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  En nyt ollut ihan satavarma kuuluko tämä tähän ketjuun vai tuonne liigan kehittämisideoita-ketjuun koska molempia koskee.

  Monesti pinnalla olevat Väärä vaihto-jäähyt, oli ne sitten vihelletty vai ei alkaa henk. koht rasittamaan koska aina tuntuu olevan epäselvyyksiä, varsinkin viheltämättä jättämisistä. Yksi tapa korjata tämä olisi yksinkertaisesti maalata jäähän viiva noin metrin-puolentoista päähän laidasta joka jatkuu aition päästä päähän.

  Jos tämän viivan ulkopuolella on 6 kenttäpelaajaa, niin kyseessä on väärä vaihto, oli kiekko sitten kenellä tahansa tai missä tahansa eikä tulkintavaraa ole yhtään. Tai jos jää viheltämättä niin tuomarin grillaaminen on täysin validia.
   
 22. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja Ilves
  Lainaus:
  Mitäs jos kuitenkaan ei. Mielestäni tuo artikkeli haastatteluineen osoittaa sen, mikä haisee ja maistuu vuodesta toiseen, tuli sitten välillä hyviä tuomarisuorituksia, välillä huonoja: se koko tuomaritoiminta (puhutaan nyt koko laajuudesta, ei vain viheltämisen tasosta, vaan miten tuomareita valitaan jne.) vaan on jotenkin amatöörimäistä hyvästä yrityksestä huolimatta. Samassa lauseessa puhutaan, että ei haluta tuomareiden joutumista eriarvoiseen asemaan, kun nämä nyt seuraavassa viheltävät eivät ole saaneet oleenkaan viheltää finaaleja viime vuosina ja toisaalta siitä, että parhaat viheltävät. Eikö se ole jumalauta juuri tuomareiden eriarvoistamista, kun päätetään, että parhaat viheltää? Ja niinhän se pitäisi ollakin. Ei silloin voi syynä olla, että kun ei ole saanut viheltää finaaleissa, niin nyt saa viheltää. Senhän pitäisi olla niin, että kauden mittaan erotuomaritarkkailijat laksevat kylmän viileästi kullekin tuomarikaksikolle sattuneiden virheiden määrän ja se kaksikko, jolle sattui vähiten, viheltää kaikki finaalit.
   
 23. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mitähän mahtaa Rönn miettiä kun play-offseissa on kolmesti pelin ratkaissut pelaaja joka olisi pitänyt laittaa suihkuun ennen maalin tekemistä? Miten meni noin niinkun omasta mielestä?
   
 24. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Mitähän mahtaa liigajoukkueiden valmentajat miettiä, kun aina häviö johtuu tuomareista?
   
 25. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Miksi finaaleissa pitää vaihtaa tuomareita jos edellinen peli meni hyvin?
  Torstaina favorin ja Salonen viheltivät kaksikon normi tason tietäen jopa erittäinkin hyvin.

  Tänään kun piti saada "paras" kehiin niin homma meni samantien reisille ei mitään linjaa ja selvä ulosajo jäi viheltämättä mutta muuten vedettiin pelkällä lottokoneella.