Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. Ikaros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, turkoosi ja NHL
  Lainaus:
  Toisaalta, ni kuka maksaa jos se maila puhkasee jonkun kersan silmän? Eiköhän tämä ole jo tyyliin vakuutusyhtiön vaatima asia. Toisekseen, olen kyllä nähnyt että kun maila annetaan katsomoon, niin rangaistuksia ei ole jaettu. Pieneltähän tuo vaikuttaa, mutta miksi ei vain antanut mailaa ja selvinnyt ilman pelikieltoa.
   
 2. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tuohon paikkaan ei mailaa saa annettua... Käytävä about 1,5 m ja korkea pleksi. (Tuomarit vihelti sääntökirjan mukaan... =))
   
 3. Ikaros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, turkoosi ja NHL
  Lainaus:
  Tämä on totta, mutta varmasti olisivat tulleet hakemaan tai joku järkkäri heille sen antanut. No joo, eipä tuossa tosiaan tainnut paljon pelivaraa tuomareilla olla ja tätä juuri kokeilin tuoda esille. Hyvä, että junnut sai mailan.
   
 4. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Minulle oli yllätys kuunnella katsomon ensimmäisestä rivistä torstain KalPa-Lukko-ottelussa tuomarin numero 6 kielenkäyttöä hänen jutellessaan KalPan valmentajien kanssa ottelun tiimellyksessä. Kaikkihan tietävät, että valmentajat käyttävät aika ruokotonta kieltä otteluissa, mutta yllätys oli, että em. keskustelussa kyseisen tuomarin vähintään joka kolmas sana oli saatana. Kirosanojen suhteellinen määrä ylitti jopa Pekka Virran vastaavan tahdin. Ei tuo nyt sinänsä minua haittaa, mutta itse olin aiemmin mieltänyt erotuomarin roolin kentällä ikään kuin samanlaiseksi kuin esim. poliisin, lääkärin, opettajan tai muun virkamiehen aseman yhteiskunnassa. "Asiakas", jollaiseksi valmentajankin miellän, sen sijaan saa avautua paljon vapaammin. Vallankäyttäjän sen sijaan on harkittavat tarkoin sanojaan. Nyt tällaiset kenties lapsenuskoiset kuvitelmani jääkiekkotuomareiden osalta kaikkosivat kertarytkyllä.

  Kyseisessä ottelussa tuomarit vihelsivät aivan mallikkaasti, mutta yleisesti ottaen aiheesta tai aiheetta provosoituneita ihmisiä ei rauhoiteta vastaamalla kirosanojen huuteluun entistä suuremmalla ja äänekkäämmällä kirosanojen huutelun määrällä. No, eipä tuo tapaus minua suuresti haittaakaan ja ehkäpä nämä ovat nyt sitä "äijämeininkiä" ja "jääkiekon kirjoittamatonta koodistoa", jota tällainen jääkiekkoa pelaamaton ja koulujoukkueesta jalkapallossa ulos naurettu (vaikka kaksi luokkaa kolmesta oli pelipäivänä poissa) ukonköriläs ei voi täysin ymmärtää. Valmentajien valituksia tuomaritoiminnasta ymmärrän sen sijaan jatkossa taas vähän paremmin.
   
 5. Kahvitunti Jäsen

  Tuomaritoimintaa voisi auditoida. Noudatetaanko ohjeita vai ei ja miksi ei noudateta? Korjaavat toimenpiteet sitten joko huonoihin ohjeisiin tai kouluttamalla tuomareita.
   
 6. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Oliko Suorsa tänään ensimmäistä kertaa tuomaroimassa tuon jälkeen, kun luuli nähneensä maalin? No, tänään Suorsa luuli ottaneensa tuomaripaidan mukaansa.
   
 7. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  YlePuheessa Rönni sanoi, että harkitsevat valmentajien haastojen mukaanottoa tämän kevään pudotuspeleihin. Riippuu Liigahallituksesta sekä pelipaikkakuntien tekniikasta.
   
 8. vilho Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, tänään oli ensimmäinen kerta sen legendaarisen jälkeen.
   
 9. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Suorsa antoi hauskan haastattelun paitaepisodista pelin jälkeen. Kannattaa kaivaa esiin, jos löytyy. (YlePuhe)
   
 10. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kuulin ainoastaan toimittajien reaktiot, vähän myöhässä kanavalle siis. Mistähän tuon löytäisi? Legendaarista settiä ilmeisesti.
   
 11. Ressa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Suorsa on siis tämän haamumaalin mies ja lisäksi ainakin porilaiset muistaa kaverin siitä Hansenin ulosajosta kun törmäsivät ja se tappoi Ässien toivon pudostuspeleistä edellisvuonna. Ja nyt tämä paitaepisodi. Aika paljon sattuu yhdelle miehelle...
   
 12. Bigg_Doggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SKA, KooKoo
  Lainaus:
  http://areena.yle.fi/1-3994016?autoplay=true kyseisestä linkistä pääsee eiliseen kiekkokierrokseen. Ajassa 2:58:50 tulee Suorsan haastattelua.
  Aika huimaa settiä, tulee taas mieleen "tukion varaluistimen varaluistimet".
   
 13. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Naamasta saa vähän työntää tai ottaa kaveria halaukseen, mutta sitten kun hipaisee toista luistimella niin lentää ulos. Joo tiedän, että ulosajo hakille tuli vain jostain moraalisesta periaatteesta eikä niinkään teosta, mutta eipä tässä touhussa ole logiikkaa muutenkaan.
   
 14. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Täyttä paskaa taas tälle iltaa. Hagman laitetaan pihalle, kun pikkaisen liikauttaa jalkaansa ja vahingossa hipaisee vastustajan pohjetta. Samaan aikaan Finley vetää taklauksen nähdäkseni päähän, eikä jäähyä. En kyllä tykkää tästä.
   
 15. Pepper Jack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Luistimella voi tuottaa potkaisemalla jopa hyvin pienellä voimalla paljonkin vahinkoa, joten nollatoleranssi on ymmärrettävä. En näe järkeä siinä, että säännöissä ruvettaisiin erittelemään millaisista potkuista selviää vähemmällä ja millaisista potkuista tulee iso rangaistus. Nyt on käytössä monta keinoa purkaa turhautumistaan ilman rangaistuksia, niin miksi täytyy potkaista, kun Hagmanillakin on varmasti säännöt hyvin tiedossa.

  @Goljat
  SÄÄNTÖ 124 – PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS
  vii.
  Jos kiekkoa kuljettava pelaaja pitää päätään alhaalla, kun hän lähestyy taklaajaansa,
  taklausta ei rangaista päähän tai niskan alueelle kohdistuvana taklauksena, ellei
  taklaaja käytä ylöspäin suuntautuvaa liikettä vastustajaan tai iske vartaloaan ylös
  vastustajaan.
   
 16. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  No toi Nikken "potku" nyt oli tuollainen puolittainen jalkakamppiyritys. Kuten näet, kyseessä ei ole mitenkään terällä tehtävä potku, vaan nilkalla / pohkeella tuuppaisee vastustajan pohjetta. Mikä on sitten jalkakamppi, jos tää on potku?

  Tää on ihan saman lainen case, kuin Kangasniemen "pusku" Marttiseen.
   
 17. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Lainaus:
  Ihan yhtä hyvin noilla muillakin keinoilla voi tuottaa suurta vahinkoa. Miksei niiden suhteen sitten ole nollatoleranssia?
   
 18. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  SÄÄNTÖ 124 – PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS

  i. Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Jokainen tahaton tai tahallinen suora osuma vastustajan pään tai kaulan alueelle tulee rangaista.

  Tämä on säännöissä ylempänä jolloin normaaleja sopimuskäytäntöjä mukaillen ajaa yli sen alla olevat sääntö tulkinnat.
   
 19. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ei vähene aivovauriot Liigassa tällä meiningillä. Tosin pakkohan tuosta on Finleylle pelikieltoa tulla, niin puhdas pääosuma on kyseessä.
   
 20. Pepper Jack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eihän tuo ollut mikään vaarallinen temppu, mutta jos tuo potkuksi tulkittiin, ei jää muuta mahdollisuutta kuin heittää pelaaja ulos. En itse lähde sanomaan oliko tuo sitten potku, jos ei ole vastaavasta tilanteesta ennakkotapausta.

  SÄÄNTÖ 152 – POTKU MÄÄRITELMÄ:
  Pelaaja tekee luistimellaan mitä tahansa vastustajan kehon osaa kohti suuntautuvan heilahtavan potkuliikkeen.
  i. Pelaajalle, joka potkaisee tai yrittää potkaista vastustajaa, tuomitaan ottelurangaistus.
   
 21. Jinsui Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Juuri näin, kyllähän sääntöä voisi hyvin tarkentaa koskemaan luistimella potkaisua.

  Finleyn tilanne meni täysin sääntöjen mukaan, nämä ovat näitä tilanteita joihin jokainen pelaaja tietoisesti itsensä altistaa askiin hypätessään. Saattaa joskus sattua ihan ilman rikettäkin.

  edit.

  Lainaus:
  Harvinaisen perseestä, jos tästä tosiaan seuraa automaattisesti edelleen ottelurangaistus. Miksi helvetissä ei pelirangaistus, ei olisi tuomareiden mahdollisilla väärillä tulkinnoilla niin raskaita seuraamuksia. Siis jos yllä lainattu pitää paikkansa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017 klo 21.28
 22. Janippa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Liigassahan jaetaan enää pelirangaistuksia tuomareiden toimesta, vaikka teosta ainoa sääntökirjan mahdollistama tuomio olisi ottelurangaistus. Myös mestiksessä tämä.
   
 23. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Hakki potkaisee aivan selkeästi. Jälkikäteen voidaan sanoa, että yhtä vaaraton kuin Kangasniemen puskukin tai Ahoniemen (?) keihästys. Kaikki vain ovat yrityksen asteellakin rangaistavia. Se, että terä ei nyt osunut pohkeeseen, ei tarkoita etteikö potku olisi vaarallinen.
   
 24. #76Sally Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pennasen projekti
  Lainaus:
  Juuri näin. Sääntökirjan mukainen tuomio, olkoon kuinka naurettava tahansa. Tällaisissa tilanteissa toivoisi tuomareilta pelisilmää mutta he tuomitsevat sääntökirjan mukaan eikä heille näin ollen paljoa vaihtoehtoja silloin jää.
   
 25. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Tulee vaan mieleen vaikkapa Hirsovitsin huitaisu aikanaan Osalaan, kun tämä olisi tehnyt maalin tyhjiin joka tapauksessa. En muista murtuiko Osalalta käsi, mutta minusta tuollaisesta voisi antaa kakkua pelin jälkeenkin. Tässä mielessä säännöt ja teot eivät kohtaa toisiaan, mitä yritinkin selvittää.