Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020–2021

  • 1 061 015
  • 3 984

Ränse

Jäsen
Kaikesta muusta olen kanssasi erimieltä paitsi viimeisestä. On mahdollista, että Lassen jättämä aukko on ollut liian suuri. Pyörälä on legenda ja varmasti johtaa hyvin esimerkillään sekä kokemuksen tuomalla itsevarmuudella. Onko hän kuitenkin liian kiltti? Jari Viuhkola oli kiltti, mutta kuitenkin menestyksekäs kapteeni. Status oli suuri, eikä paljon tarvinnut puhua ja eihän Pohjois-Pohjanmaalla ole niin tapanakaan. Muistan Josef Boumediennen kertoneen kapteeni Viuhkolasta vapaasti lainaten seuraavaa: "Toisella erätauolla pukukopissa joukkueen valmistautuessa lähtemään ratkaisevaan erään tappioasemassa Viuhkola sanoi: hoidetaanhan pojat homma. Ja homma hoidettiin. No joo, saa nähdä, onko Pyörälästä lopulta kapteeniksi, vaikka ihmemies onkin.

Joukkue ei ole epäyhtenäinen, vaan pelaajat ovat isolta osalta tuttua toisilleen pitkältä ajalta. Myös pohjoinen veri virtaa kirkkaana. joukkueessa on hyvä henki. Tulosten teko ei ole pelkästään palkkasotureiden harteilla. Ihme väite on moinen.
Siis kyseessä on sama Aaltonen, joka kylvetti Tapparan vuoden 2014 finaalisarjassa. Tosin henkisesti entistä vahvempana. Huikean hyvä hankinta tähän saumaan. Paikkaa liigakiekkoilussa Puljujärven erinomaisesti.

Manner on ollut onnistuneesti kaksoisroolissa jo pidempään. Manner on intohimoinen kiekkomies. Suunta on ylöspäin.

Mun mielestä tässä tiivistyy hyvin tämä McTorson kotiinpäin vetäminen. Aina joku mystinen "urheilun luonne" tjms. höpöhöpö on aspekti ja se tuntuu puuttuvan aina muilta paitsi Kärpiltä. Myös nuo aspektit "pohjoinen veri virtaa kirkkaana" ja muu puolen-Suomen paska on jo menneen talven lumia. Saatto olla aspekti joskus 2000-luvun alkuaikoina kun Raksilakin oli aidosti se hornankattila nykyiseen kirkkoon verrattuna.

Eniten kuitenkin kyrsii tuo jatkuva vastustajien aliarvioiminen milloin mistäkin syystä. Esim. aivan uskomattomia väitteitä nuo Lukon "kapea" materiaali ja muu Pekka Virta höpötys. Tämä vuonna sentään Tappara on saanut hieman suitsutusta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mieluummin lueskelen Torson yltiöoptimistisia kuin Humlin äärinegatiivisia sepostuksia Kärpistä / liigan voimasuhteista. Koronan, kaamoksen, ilmastomuutoksen ym. takia positiiviset jutut saavat ainakin huumoria ruokittua :)
Toki ihan puhtaasti huumorimielessä noita Torson selityksiä voikin lukea ja ennen minäkin karsastin Humlin negatiivisia näkemyksiä, mutta kun tässä nyt on saanut seurata tuota helvetinmoista koheltamista VUODEN etenkin kotipeleissä, niin hankala tuosta Kärppien pelaamisesta on mitään äärimmäisen positiivisia ajatuksia saada vaikka olisi vetänyt vuoden annoksen diapameja kerralla.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Siis kyseessä on sama Aaltonen, joka kylvetti Tapparan vuoden 2014 finaalisarjassa.
Tämä nyt oli vähän hassu argumentti Aaltosen hyvyyden puolesta. Tuosta on seitsemän vuotta aikaa. Samalla logiikalla Teemu Selänne varmaan kannattaisi ottaa edelleen Suomen maajoukkueeseen kun valittiin olympialaisten MVP:ksi vuonna 2014.

Olen kyllä ihan tyytyväinen Aaltosen hankintaan ei siinä mitään, mutta onhan tuollainen vuoteen 2014 vetoaminen aikamoista soopaa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jos Kärppien materiaalia katsotaan, niin maalivahtiosast ja pakisto ovat suht kunnossa. Tämä siis paperilla. Kumpikaan molareista Rybar eikä Annunen ole vakuuttaneet alkukaudella, vaikka viime kaudella molemmat pelasivatkin hyvin. Suurimpana syynä molempien hyvään viime kauteen näen paremmin organisoidun joukkueen siinä edessä, joka tuki molempia maalivahteja hyvin. En sano, että kumpikaan on yliarvostettu maalivahti, mutta kuten totesin, niin kyllähän suurin kiitos viime kauden hyvistä suorituksista menee joukkueelle siinä edessä, joka oli organisoitu paremmin ja kun tällä kaudella joukkue edessä ei ole niin hyvin organisoitu ja pitäisi joko Rybarin tia Annusen pitää joukkuetta pystyssä, on tulos ollut äärimmäisen heikkoa.

Ennen kautta duo Rybar-Annunen pyöri spekulaatioissa, siitä ovatko Liigan paras molarikaksikko jne. Se, että miten noita rankkaa ja pyörittelee ei ole ehkä niin olennaista, koska vaikka kumpikaan ei välttämättä ihan Liigan parhaita vahteja ole, on tuo siltikin erittäin hyvä duo tähän Liigaan ja varsinkin, jos joukkue edessä alkaa antamaan tukea maalivahdeille ja pelaamaan paremmin, en itse olisi niin huolissani maalivahdeista ja näenkin kaksikon Annunen-Rybar ihan riittävänä mestaruustaistoon. Vaikka Kärpillä kieltämättä onkin nähty parempia maalivahteja vuosien saatossa mestaruustaistoon rynnistäessä. Se riittävyys kuitenkin vaatii sen, että se joukkue siinä edessä alkaa pelata paremmin, koska kummaltakaan molarilta on turha odotella mitään joukkuetta pelastavia game savereita.

Pakisto on paperilla Kärppien paras osa-alue. Kärppien pakisto paperilla on varmasti TOP3 tässä Liigassa ja varsinkin kärkinelikko Sulak-Heshka-Byström-M.Niemelä on kova tähän Liigaan. Sitten vikaan pariin löytyy laajuutta ja erilaista monipuolista osaamista mm. Tepon, Ronkaisen, T.Niemelän, Puution ja Niskalan muodossa. Paperilla tuo kyllä riittää mestaruustaistoon, mutta ne suoritteet siellä kentällä ovat olleet sitten taas jotain ihan muuta. Suurin syy tähänkin on Kärppien heikko pelitapa.

Otetaan esimerkiksi Shaun Heshka. Kaikki Kärppiä ja ylipäätään Liiga-kiekkoa seuraavat tietävät Shaun Heshkan. Mr. Zen on Liigan tyylikkäin, rauhallisin ja eleettömin pelaaja. Viilipytty, jolla ei ikinä, koskaan, missään tilanteessa ole kiire tai hätä kiekon kanssa tai ilman sitä, vaan katsojat saavat aina ihmetellä, että "miten ihmeessä se Heshka sai taas pelattua tuon tilanteen noin rauhallisesti ja varmasti", vaikka yhdeksällä kymmenestä pelaajasta olisi jo kädet tärränneet ja kiekko olisi menetetty. Edes Kai Suikkasen katastrofi kaudella, eivät Heshkan kädet tärränneet, vaan oli Itse Rauhallisuus ja Varmuus. Tällä kaudella ei olekaan ollut näin. Tällä kaudella, jopa Shaun Heshkalla on ollut kiire ja hätä välillä! Siis Kärppien peli on ollut tällä kaudella niin heikkoa ja sekaisin, että jopa Shaun Heshka on ollut pulassa suurissa määrin!! Pelaajat ovat säntäilleet miten sattuu ja pelin organisointi (varsinkin kotipeleissä) on ollut luokkaa 'surkea', jonka johdosta jopa Heshka on ollut välillä hätää kärsimässä. Mielestäni tämä on yksi suurimmista indikaattoriesta jo itsessään kertomaan Kärppien heikosta pelistä tällä kaudella, että jopa Mr. Zen Heshkalla ollut kentällä kiire.

Hyökkäys Kärpillä onkin sitten korkeintaan keskitasoa tähän Liigaan. Ykkösketju (Pyörälä-Kunyk-Aaltonen) on piin kova, mutta sen jälkeen tulee dramaattinen tasonpudotus. Noiden kolmen herran jälkeen tullaan kavereihin Jokinen, Mustonen, Kristof ja Koblizek. Omasta mielestäni kenenkään noiden kaverien ei kuuluisi pelata mestaruutta tavoitelevassa joukkueessa 3.kenttää ylempänä. Kaikkien noiden neljän anti 5v5-pelissä on ollut äärimmäisen heikkoa ja olematonta. Kukaan noista pelaajista ei ole tällainen ns. "play-driver", joka pystyisi sillä omalla panoksellaan edistämään ketjunsa peliä ja olemaan se ketjunsa kantava voima, vaan kaikki tarvitsisivat jonkun paremman siihen vierelle suorittamaan ja luomaan peliä, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Kukaan noista neljästä kun ei siihen itse pysty ja tämän takia en itse pidä ketään noista uskottavina ja riittävinä pelaajina mestaruutta tavoittelevan joukkueen kahteen kärkiketjuun, jossa ne Kärppienkin tavoiteet ovat. Huomatkaa, että puhun siis koko ajan mestaruudesta ja siihen vertaan. Jos vertailtaisiin Kärppien rosteria ja noita neljää herraa vaikkapa sijojen 6.-8. joukkueisiin ja heidän kärkiketjuihinsa, niin siinä vertailussa varmasti pärjäisivät paremmin. Puhumattakaan jos vertailtaisiin vaikkapa sijojen 11.-13. joukkueisiin. Mutta itse vertaan nyt muihin mestaruustason jengeihin, joille Kärpät auttamatta kalpenee hyökkäyksen osalta. Jopa aika paljonkin.

Ja jos mietitään noita puheita Kärppien joukkueen laajudesta, niin itse käsitin ne puheet, niin, että puhuttiin liigatason pelaajista. Kärpillähän on heittää Liigatason pelaajia viiteen ketjuun ja rotaatio onkin pyörinyt koko alkukauden, mutta Kärpät on lähtenyt linjalle, jossa määrä korvaa laadun. Siinä missä Lukolla riittää 3.- 4.ketjuihin pelimiehiä Koiviston ja Nymanin muodossa, niin Kärpillä tullaan jo 3.ketjussa sellaisiin kavereihin, kuin Hermonen, Metsävainio, Räty yms. jotka ovat enempi tai vähempi täytemiesosasto. Kitetytettynä voisi sanoa, että Kärpillä on kova 1.ketjun jälkeen neljä ketjullista tällaisia 0-0 peliä pelaavia täytemiehiä, joiden anti 5v5-pelissä on enempi tai vähempi juuri tuon kyseisen nolla-nollan pelaaminen. Onhan sekin toisaalta "laajuttaa", mutt siinä sivussa se 'laatu' puuttuu. Omaan silmääni Kärpiltä puuttuu joukkueestaa kokonaan 2.ketju. Vaikka pelaajien puolustukseksi on sanottava, että se peli ja pelitapa on ollut niin karmeaa kuraa eikä ole antanut yhtään mitään selkänojaa pelaajille, että on hieman epäreilua arvostella näinkin kovin sanoin Kärppä-pelaajia. Kuten on monta kertaa nähty, huonommatkin pelaajat pystyvät pelaamaan paremmin tai jopa loistamaan, jos pelitapa antaa väkevän selkänojan pelaajille. Joten sen suhteen Kärppienkin hyökkäyksessä on sitä potentiaalia vielä piilossa, jonkin verran. Mutta se potentiaalin kaivaminen vaatii sen pelitavan toimivuuden, koska 1.ketjun takana, kukaan pelaaja ei vain valitettavasti ole niin laadukas, että pystyisi tuossa heikossa pelitavassa loistamaan, tai pelaamaan edes hyvällä tasolla illasta toiseen. Ei toki ole 1.ketjussa edes Pyörälä ja Kunykaan oikein pystyneet, joten ei sen puoleen.

Mitä tulee Mikko Manneriin ja hänen valmennustaitoihinsa, niin kyllä hän valmentaa osaa. Paljon on Kärppä-osiossa puhuttu koti- ja vieraspelaamisen eroista ja jotkut ovat sanoneet, että se peli ei sen koommin eroa, mutta jälleen kerran tilastot puhuvat toista kieltä. Kotona Kärppien pistekeskiarvo on häpeällinen 1,25 jolla ollaan neljänneksi huonoin kotijoukkue, mutta vieraissa Kärppien pistekeskiarvo on 2,25 joka on Liigan paras(!). Vieraissa Kärpät pelaakin säntillisemmin, tiiviimmin ja järkevämmin, höntyilemättä. Kotona se peli taas on tätä "aktiivista yleisöön menevää luomuhokia" ja pakotetaan peliä ylöspäin repaleisella viiskolla etc. Eli kyllä Manner osaa valmentaa, mutta ei suostu nöyrtymään ja ymmärtämään, että on ammattivalmentaja ja ei hänen tehtävänsä ole viihdyttää yhtään ketään.

Ja vielä pakko myös sanoa noista McTorson argumenteista Kärppien puolesta, että kyllähän hän tavallaan perusteli sitä miksi rankkaa Kärpät ykköseksi ja minkä takia usko Kärppiin on kova. Mutta omaan korvaani tuollaiset "Pohjoinen veri virtaa kirkaana" ja "omat pojat antavat kaikkensa" yms. jutut ovat hieman löysiä puheita. On niitä perinteitä, omia poikia ja traditioita muillakin joukkueilla ja muidenkin joukkueidenkin pelaajat antavat varmasti aivan kaikkensa, joten noista mainituista asioista ei hirveästi kilpailuetua saa, vaikkakin varmasti myös omalla tavallaan tärkeitä ovat Kärpille. Tarkoitus ei ole siis väheksyä noita mielipiteitä ja perusteluja, mutta silti itse kaipaisin, jotain vähän syvällisempää ja konkreettismepaa analyysiä ja argumentointia, kuin "mystinen Pohjoisen viima", joka puhaltaa kaikki nurin. etc.

Edit. Loppeleissä kuitenkin arvostan myös McTorson arvioita ja paneutumista. Itse nostan hattua jokaiselle joka jaksaa paneutua kaikkiin muihinkin joukkueisiin ja kirjoittaa niistä arvioita, vaikka en itse olisikaan täysin samaa mieltä noista kaikista arvioista.

Edit2. Typot
 
Viimeksi muokattu:

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Turha nyt lähteä mihinkään ladon taakse ja sitä rataa hommiin .. fanipoika on fanipoika ja se sille sallittakoon .. toki kaunis poistuminen voi olla vaikeaa tässä tilanteessa, kun kaikki omatkin inan eri linjoilla.

Eikö nyt kuitenkin kyseessä ollut se, että @McTorso julkaisee loput ennen kauden alkua kirjoittamistaan arvioista eikä se, että hän tekee uudet arviot vuodenvaihteessa?

Iso kiitos kuitenkin mm. nimimerkille @Via Dolorosa puolivälikatsauksesta! Kuten monena vuonna aiemmin olen sanonut, syksyn kynnyksellä tehdyt voimasuhdearviot ovat olleet erinomaista luettavaa, ja minusta nyt repaleisen syyskauden jäljiltä tehdyt uudet arviot ovat olleet hyvää ja kiinnostavaa luettavaa. Itse näen näissä voimasuhdearvioissa aina itselleni arvoa sillä, että siellä on joku, joka on muodostanut omat käsityksensä kaikista joukkueista, siinä, missä itsellä tahtoo näkemys painottua vain tiettyihin joukkueisiin. Arvostan todella paljon niin @Via Dolorosa :n kuin @Proffa_20 :n yhteenvetoja, koska niiden tekemiseen on tarvittu paljon myös sellaisten joukkueiden seurantaa, joihin oma aika ei ole riittänyt. Samalla tavalla arvostan myös @McTorso :n arvioita, vaikka toki myönnän ko. kirjoittajan passiivis-aggressiivisen asenteen ja muutamia muita heikkouksia :)
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lisäisin @Proffa_20 erinomaiseen kirjoitukseen materiaalista vielä lisäksi Kukkosen poistumisen eläkkeelle. Varsinkin vaikeiden hetkien aikana Kukkosen kokemus ja johtamistaidot olisivat elintärkeitä asioita, jotka nyt loistavat poissaolollaan. Kukkosen jättämä henkinen ja pelillinen aukko on nähtävästi ollut joukkueelle paljon suurempi, kuin sitä alunperin uskalsi edes odottaa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Lisäisin @Proffa_20 erinomaiseen kirjoitukseen materiaalista vielä lisäksi Kukkosen poistumisen eläkkeelle. Varsinkin vaikeiden hetkien aikana Kukkosen kokemus ja johtamistaidot olisivat elintärkeitä asioita, jotka nyt loistavat poissaolollaan. Kukkosen jättämä henkinen ja pelillinen aukko on nähtävästi ollut joukkueelle paljon suurempi, kuin sitä alunperin uskalsi edes odottaa.

Joo, omasta mielestäni Kukkosen lopettamisen merkitystä ei pidä toisaalta aliarvioida, mutta ei myöskään yliarvioida. On varmasti aivan totta, että Kukkonen jätti Kärppiin ison johtamis- ja auktoriteettivajeen. Toisaalta sen voi myös nähdä asiana, joka mahdollistaa Kukkosen varjoon jääneiden johtavien pelaajien nousun eturiviin. Oma mielipiteeni on aika vahvasti se, että Kukkosen poissaolemiseen peli ei saisi kaatua, vaikka varmasti kestää tovinsa siinä, ennen kuin uudet johtavat pelaajat saavat sinetöityä asemansa. Se on silti mielestäni monelle pelaajalle enemmän uusi mahdollisuus, vaikka tietysti siirtymä aiheuttaa omia kompleksejaan.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Siis Kärppien peli on ollut tällä kaudella niin heikkoa ja sekaisin, että jopa Shaun Heshka on ollut pulassa suurissa määrin!! Pelaajat ovat säntäilleet miten sattuu ja pelin organisointi (varsinkin kotipeleissä) on ollut luokkaa surkea, jonka johdosta jopa Heshka on ollut välillä hätää kärsimässä. Mielestäni tämä on yksi suurimmista indikaattoriesta jo itsessään kertomaan Kärppien heikosta pelistä tällä kaudella, että jopa Mr. Zen Heshkalla ollut kentällä kiire.

Hieman ihmettelen tätä, Heshka on pelannut tällä kaudella 8 ottelua, niistä Kärpät on voittanut 6. Ja näyttänyt kentältä omalta itseltään, vuoden vanhemmalta versiolta toki.

Samaa mieltä, että Kärpät ei ole ollut niin jämäkkä puolustukseen mitä on totuttu, Kukkosen Lassen merkitys tähän on varmasti jonkin moinen. Silti, paljon on ollut puolustuksessa pelikieltoa, koronaa ja poissaoloja. Se varmasti on myös näkynyt tässä.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Pakko tulla vielå hehkuttamaan tätä Koskelan B-suunnitelmaa! Olitte te Ilvesläiset kyllä oikeassa jälleen.

Lähti Dostalia, Haytonia, Ruotsalaista, Thomsonia ja Välimäkea, mutta ei paljon paina kun on Koskelan b-suunnitelma. Teemu Väyrynen straight from Mestis, Myttynen jolla viimeksi ollut onnistunut kausi joskus 5v sitten sekä Autio josta en oikeasti ollut kuullut ikinä ennen, mutta näköjään sekin Mestiksestä.

Ei tässä voi kun ihailla monttu auki tuota B-suunnitelmaa jota hehkutettiin koko kesä. Joko voi julistaa Ilveksen Liigan mestariksi?
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mieluummin lueskelen Torson yltiöoptimistisia kuin Humlin äärinegatiivisia sepostuksia Kärpistä / liigan voimasuhteista. Koronan, kaamoksen, ilmastomuutoksen ym. takia positiiviset jutut saavat ainakin huumoria ruokittua :)
Makunsa kullakin. Kai se on sitten negatiivisuutta, jos kritisoi Kärppien heikkoa kotipelaamista, mikä on jatkunut jo pitkään.

Valtakunnallinen media on myös erittäin negatiivista porukkaa. Jopa äärinegatiivista!
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Makunsa kullakin. Kai se on sitten negatiivisuutta, jos kritisoi Kärppien heikkoa kotipelaamista, mikä on jatkunut jo pitkään.

Se on tosiaan jatkunut jo pitkään. Eikä Kärpät ole viimeiseen kolmeen kauteen mielestäni ollut todellakaan ylivoimainen, vaan runkosarjan voitot ovat enemmän tulleet tasaisuudella. Manneria ehkä nyt tällä hetkellä dissataan valmentajana vähän liikaakin; itse olen saanut hänestä käsityksen ihmisenä, joka on valmis ottamaan erikoisempiakin pelityylejä ohjelmistoon ihan vain sen takia, että hän haluaa kehittää jääkiekkoa kokonaisuutena. Joskus suuret visiot ja se, mitä miehistö pystyy toteuttamaan, ei kohtaa, ja Mannerin tapauksessa ajattelisin, että hän antaa merkittävästi vähemmän painoa sille suoritukselle. Se siis tarkoittaa mielestäni sitä, että hän ei ole valmis luopumaan isosta kuvastaan kovin helposti, vaikka joukkue ei sitä kykenisi toteuttamaan.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakko tulla vielå hehkuttamaan tätä Koskelan B-suunnitelmaa! Olitte te Ilvesläiset kyllä oikeassa jälleen.

Lähti Dostalia, Haytonia, Ruotsalaista, Thomsonia ja Välimäkea, mutta ei paljon paina kun on Koskelan b-suunnitelma. Teemu Väyrynen straight from Mestis, Myttynen jolla viimeksi ollut onnistunut kausi joskus 5v sitten sekä Autio josta en oikeasti ollut kuullut ikinä ennen, mutta näköjään sekin Mestiksestä.

Ei tässä voi kun ihailla monttu auki tuota B-suunnitelmaa jota hehkutettiin koko kesä. Joko voi julistaa Ilveksen Liigan mestariksi?
Vittu sä oot kyllä väsyny jätkä.

Tuskin kukaan on edes ajatellut, että noi kaverit jotenkin yksiyhteen korvataan. Siinä oli ns. "omia jätkä" alkukaudelle tarjolla. Ilves käytti tilanteen hyväksi, päästi pojat pelaan ja korjas mehevän pistepotin syksyltä. Edelleen on sellanen sakki kasassa, että turkulaisten muukalaislegioona Raipeineen jää kaus taakse.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakko tulla vielå hehkuttamaan tätä Koskelan B-suunnitelmaa! Olitte te Ilvesläiset kyllä oikeassa jälleen.

Lähti Dostalia, Haytonia, Ruotsalaista, Thomsonia ja Välimäkea, mutta ei paljon paina kun on Koskelan b-suunnitelma. Teemu Väyrynen straight from Mestis, Myttynen jolla viimeksi ollut onnistunut kausi joskus 5v sitten sekä Autio josta en oikeasti ollut kuullut ikinä ennen, mutta näköjään sekin Mestiksestä.

Ei tässä voi kun ihailla monttu auki tuota B-suunnitelmaa jota hehkutettiin koko kesä. Joko voi julistaa Ilveksen Liigan mestariksi?
Kylläpä Ipa on hienosti päässy sun ihon alle noilla loistavilla änärimiehillä. Vai olisitkohan sittenkin oranssi peruukki päässä, sinivalko-oranssi lippu kädessä, kadonneen koiranpennun ilme kasvoilla oleva ”vale tepsi”...?
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakko tulla vielå hehkuttamaan tätä Koskelan B-suunnitelmaa! Olitte te Ilvesläiset kyllä oikeassa jälleen.

Lähti Dostalia, Haytonia, Ruotsalaista, Thomsonia ja Välimäkea, mutta ei paljon paina kun on Koskelan b-suunnitelma. Teemu Väyrynen straight from Mestis, Myttynen jolla viimeksi ollut onnistunut kausi joskus 5v sitten sekä Autio josta en oikeasti ollut kuullut ikinä ennen, mutta näköjään sekin Mestiksestä.

Ei tässä voi kun ihailla monttu auki tuota B-suunnitelmaa jota hehkutettiin koko kesä. Joko voi julistaa Ilveksen Liigan mestariksi?
Tuskin kukaan on väittänyt uusien miehien korvaavan NHL lainoja, paitsi sinä.

B-suunnitelma ei välttämättä tarkoita uusia NHL-tason miehiä poistuneiden tilalle, vaan joukkueen pitämistä kilpailukykyisenä.

Kertooko tämän kauden aikaisempi seura suoraan jotakin pelaajien tasosta? Useita hyviä pelimiehiä on edelleen kokonaan vailla sopimusta, eli ovatko nämä ”kortiston pelurit” alinta pohjasakkaa?

Se että pitää pelituntumaa yllä esim. mestiksessä, ei ole pelaajan näkökulmasta ole huono asia.

Ennen kuin takerrut ja ymmärrät väärin, sanon suoraan että Ilves on nyt materiaaliltaan heikompi joukkue kuin kuukausi sitten, mutta nykyisellä kokoonpanolla pystyy kamppailemaan voitosta joka ottelussa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kannustaminen, ja positiivisen ilmapiirin luominen on eri asia kuin valehteleminen. Parina esimerkkinä vaikkapa Kärppien pelin laatu, sekä materiaalivertaukset suhteessa Lukkoon tai Tapparaan.
On kyllä mielenkiintoinen näkemys, siiis se, että eriävä mielipide on valehtelua. Olen mielestäsi valehtelija, kun näen Kärppien iskukyvyn toisin kuin sinä. Aika surkeaa touhua, tai ehkäpä ennemmin surullista.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Myttynenhän veti erinomaisen loppukauden SHL:ssä, joten sikäli hieman takkuaa tämä väite.

Totta. Hyvä loppukausi. Senkään kauden alku ei ollut mikään kovin ruusuinen Jokereissa.

Vittu sä oot kyllä väsyny jätkä.

Tuskin kukaan on edes ajatellut, että noi kaverit jotenkin yksiyhteen korvataan. Siinä oli ns. "omia jätkä" alkukaudelle tarjolla. Ilves käytti tilanteen hyväksi, päästi pojat pelaan ja korjas mehevän pistepotin syksyltä. Edelleen on sellanen sakki kasassa, että turkulaisten muukalaislegioona Raipeineen jää kaus taakse.

Erinomainen viesti. Viimeisestä virkkeestä en kuitenkaan olisi niin varma. Mitä todennäköisemmin Ilveksen P/O tulee laskemaan melko rajustikin. Tepsin suhteen samanlaista ennustusta on aika vaikea tehdä. Peli on kokoajan kehittynyt ja se näkyy runkosarjassakin. Alun pohjasakasta ollaan noustu melkoisesti eikä olla kuin suuren mahtavan Ilveksestäkään perässä kuin enää 10p.

Kylläpä Ipa on hienosti päässy sun ihon alle noilla loistavilla änärimiehillä. Vai olisitkohan sittenkin oranssi peruukki päässä, sinivalko-oranssi lippu kädessä, kadonneen koiranpennun ilme kasvoilla oleva ”vale tepsi”...?
Tuskin kukaan on väittänyt uusien miehien korvaavan NHL lainoja, paitsi sinä.

B-suunnitelma ei välttämättä tarkoita uusia NHL-tason miehiä poistuneiden tilalle, vaan joukkueen pitämistä kilpailukykyisenä.

Kertooko tämän kauden aikaisempi seura suoraan jotakin pelaajien tasosta? Useita hyviä pelimiehiä on edelleen kokonaan vailla sopimusta, eli ovatko nämä ”kortiston pelurit” alinta pohjasakkaa?

Se että pitää pelituntumaa yllä esim. mestiksessä, ei ole pelaajan näkökulmasta ole huono asia.

Ennen kuin takerrut ja ymmärrät väärin, sanon suoraan että Ilves on nyt materiaaliltaan heikompi joukkue kuin kuukausi sitten, mutta nykyisellä kokoonpanolla pystyy kamppailemaan voitosta joka ottelussa.

Mainiota viestejä muiltakin. Mahdollisen mielipahan ja pelikieltojen takia en kuitenkaan koe tarpeelliseksi vastata enää näihin. Senverran on nyt Ilves-leirissä kynnet esillä. Hyvää joulua kuitenkin teillekkin kaikille tasapuolisesti!
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On kyllä mielenkiintoinen näkemys, siiis se, että eriävä mielipide on valehtelua. Olen mielestäsi valehtelija, kun näen Kärppien iskukyvyn toisin kuin sinä. Aika surkeaa touhua, tai ehkäpä ennemmin surullista.
Puhuttaessa esimerkiksi Kärppien materiaalin leveydestä mielestäni valehtelet oikein lahjakkaasti. Enkä todellakaan ole ainoa, joka näin ajattelee.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puhuttaessa esimerkiksi Kärppien materiaalin leveydestä mielestäni valehtelet oikein lahjakkaasti. Enkä todellakaan ole ainoa, joka näin ajattelee.
En ole koskaan törmännyt tällaiseen. Ei siinä, on ihan raikasta törmätä uusiin asioihin. Nyt kun sait mielenkiintoni, voisit vastata, jotta mistä ihmeestä sinä voit tietää minun valehtelevan? Eikö minulla ole oikeutta olla rehellisesti eri mieltä kuin sinä?
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Totta. Hyvä loppukausi. Senkään kauden alku ei ollut mikään kovin ruusuinen Jokereissa.
Ei ollut ruusuinen alkukausi Jokereissa. Jokerit pelaa Venäjän liigassa KHL:ssä. Sen jälkeen pelasi hyvän loppukauden Ruotsissa SHL:ssä. Nyt pelaa Suomessa Liigassa. Jätän sinut nyt pohtimaan mahdollisia tasoeroja eri liigojen välillä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ole koskaan törmännyt tällaiseen. Ei siinä, on ihan raikasta törmätä uusiin asioihin. Nyt kun sait mielenkiintoni, voisit vastata, jotta mistä ihmeestä sinä voit tietää minun valehtelevan? Eikö minulla ole oikeutta olla rehellisesti eri mieltä kuin sinä?
Oikeutta? Tietysti on!

Mistäkö tiedän, että valehtelet väittäessäsi Kärppien materiaalin olevan leveä? Koska se ei sitä oikeastaan kenenkään muun mielestä ole. Jos vertaat Kärppien hyökkäystä esimerkiksi Marjamäen kausiin, huomaat kyllä eron. Ja jos et, niin sen jälkeen olen aseeton.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Senverran on nyt Ilves-leirissä kynnet esillä. Hyvää joulua kuitenkin teillekkin kaikille tasapuolisesti!
Mitä sä kuvittelit saavasi tuohon omaan viestiisi vastaukseksi, joka oli kuitenkin lähtökohtaisesti täysi provo?

Me Ilves leirissä olemme ihan tyytyväisiä Ilveksen vetämään strategiaan ja olemme varsin luottavaisia edelleen Ilveksen iskukykyyn. Kuten on myös esim. @Via Dolorosa ja muutema muukin nimimerkki jotka ovat arvioineet loppukauden voimasuhteita. Lisäksi uskon, että tänä vaikeana aikana tämä Ilveksen strategia oli taloudellisesti varsin viisas. Se mitä tällä kaudella säästettiin pienen riskin pelaamisella lainapelaajien kanssa, varmasti näkyy lähitulevaisuuden joukkueissa. Itse ainakin luotan Ilveksen varsin valoisaan tulevaisuuteen ja kaikesta tekemisestä näkyy, että ollaan menossa oikeaan suuntaan.

Ja hyvät joulut vaan sinnekin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mistäkö tiedän, että valehtelet väittäessäsi Kärppien materiaalin olevan leveä? Koska se ei sitä oikeastaan kenenkään muun mielestä ole. Jos vertaat Kärppien hyökkäystä esimerkiksi Marjamäen kausiin, huomaat kyllä eron. Ja jos et, niin sen jälkeen olen aseeton.
Et sinä voi tietää minun valehtelevan. Ainoa, joka sen voi tietää olen minä itse. Olen sanonut olevani rehellinen ja avoin tämänkin asian suhteen. On harmillista, ettet usko vilpittömyyteeni. Toinen vaihtoehto on se, että jostain syystä et täysin ymmärrä, mitä sana valehtelu tarkoittaa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä sä kuvittelit saavasi tuohon omaan viestiisi vastaukseksi, joka oli kuitenkin lähtökohtaisesti täysi provo?

Me Ilves leirissä olemme ihan tyytyväisiä Ilveksen vetämään strategiaan ja olemme varsin luottavaisia edelleen Ilveksen iskukykyyn. Kuten on myös esim. @Via Dolorosa ja muutema muukin nimimerkki jotka ovat arvioineet loppukauden voimasuhteita. Lisäksi uskon, että tänä vaikeana aikana tämä Ilveksen strategia oli taloudellisesti varsin viisas. Se mitä tällä kaudella säästettiin pienen riskin pelaamisella lainapelaajien kanssa, varmasti näkyy lähitulevaisuuden joukkueissa. Itse ainakin luotan Ilveksen varsin valoisaan tulevaisuuteen ja kaikesta tekemisestä näkyy, että ollaan menossa oikeaan suuntaan.

Ja hyvät joulut vaan sinnekin.

Varsinkin kun ei ole Supercelliä kuittaamassa parin millin loppulaskua kauden jälkeen. Ollaan tyytyväisiä valittuun strategiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös