Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
En muista koska olen viimeksi CHL-pelejä katsonut, joten pakko kysyä että oliko CHL:ssä astetta tiukemmat säännöt kuin kotimaan Liigassa? Eli otettiinko koukkaamiset ja huitomiset tiukemmin pois? Tämä selittäisi sen miksei Tappara tuolla pärjää *hymiö*
Pääsääntöisesti linja on paljon tiukempi CHL:ssä kuin Liigassa. CHL:n tuomaritoiminta heittelee kyllä kovasti laidasta laitaan ja se on nähdäkseni yksi turnauksen ongelmista, parempaa ja yhtenäisempää tuomaritoimintaa pitäisi nähdä.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
1923 (1897), TML & VGK + suomalaiset
En muista koska olen viimeksi CHL-pelejä katsonut, joten pakko kysyä että oliko CHL:ssä astetta tiukemmat säännöt kuin kotimaan Liigassa? Eli otettiinko koukkaamiset ja huitomiset tiukemmin pois? Tämä selittäisi sen miksei Tappara tuolla pärjää *hymiö*
Kuten @Walkin tuossa yllä totesi tuomarilinja heittelee kyllä jonkin verran riippuen mistä maasta tuomarit tulevat, mutta pääsääntöisesti CHLn linja on tiukempi mitä liigassa.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
En muista koska olen viimeksi CHL-pelejä katsonut, joten pakko kysyä että oliko CHL:ssä astetta tiukemmat säännöt kuin kotimaan Liigassa? Eli otettiinko koukkaamiset ja huitomiset tiukemmin pois? Tämä selittäisi sen miksei Tappara tuolla pärjää *hymiö*
Nimenomaan sikamaisuudet keski-Euroopan tuomareiden toimesta tuolla sallittiin ja siitäkös taito-Tappara kärsi.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Olisko nyt kuitenkin niin, että Euroopasta löytyy aika paljon joukkueita minkä budjetit on jopa kovempia kuin Kärpillä ja Tapparalla. Se tarkoittaa myös, että se kärki on siellä aika perhanan kovaa kamaa jopa Liigan mittapuulla. Kyllä se sitten näkyy myös siellä tuloksissa.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
HPK - Minne matka?

Valmennus - 6.5
Maalivahdit - 6.5
Puolustus - 6.5
Hyökkäys - 7
Organisaatio - 3.5
=30

HPK numeroina.

Keski-ikä: 23.07 (Elite Prospects)
Keskipituus: 183.59cm (Elite Prospects)
Keskipaino: 83.7kg (Elite Prospects)
Kauden 19-20 ilmoitettu pelaajabudjetti: 1.75 miljoonaa
Kauden 19-20 sarjasijoitus: 7., 102p
Kauden 19-20 PMK: 2.49
Kauden 19-20 TMK: 2.66
Lähteneet pelaajat: 11
Lähteneet tehopisteet: 54+139=193


Jere Innala-Tommi Tikka-Valtteri Puustinen
Markus Nenonen-Joona Monto-Jesse Mankinen
Miro Ruokonen-Henri Kanninen-Santtu Hakanen
Jere Jokinen-Mikko Lahtela-Kristjan Kombe

Ville Koistinen-Elmeri Eronen
Ossi Ikonen-Santeri Lukka
Otto Latvala-Eemeli Räsänen

Joona Voutilainen
Tuomas Aalto


Kauden suurinta pudotusta viime kauteen peilaten tulen ennustamaan toistaiseksi Liigan viimeisimmälle mestarille, kun HPK on kokenut mielestäni hyvinkin suuria muutoksia, jotka eivät voi olla vaikuttamatta tulevaisuuteen. Mestaruusjoukkueesta ei ole enää jäljellä kuin muutama palanen ja pääarkkitehtina toiminut päävalmentaja Pennanenkin siirtyy uusiin haasteisiin. Päivänselvää onkin, että Hämeenlinnassa alkaa uusi aikakausi, jota johdattaa Matti Tiilikainen, mutta mihin suuntaan Kerhon laiva lähtee seilaamaan?

Suurin yksittäinen mielenkiinto kohdistuu tosiaan uuteen pääpässiin, kun 2+1 vuotisella sopimuksella Hämeenlinnaan saapuva Tiilikainen astuu isoihin saappoihin, kun kenties maan pätevin päävalmentaja Antti Pennan siirtyi Leijonien U-20 joukkueen perämiseen. Aivan untuvikko ei Tiilikainen valmennushommissa sentään ole, kun päävalmentajakokemusta löytyy kahden viimeisen kauden ajalta Saksan kakkosarjasta, Löwen Frankfurtista, missä tuloksena oli kahdesti runkosarjan voitto. Kerhon oman valmentajapolun läpikäynyt Tiilikainen on myös meritoitunut nuorissa, josta saavutuksena on nuorten Suomen mestaruus keväältä 2017 sekä vuoden valmentaja palkinto vuosina 2017 ja 2018 Nuorten SM-Liigassa. Matti Tiilikainen on ehdottomasti yksi potentiaalinen kuuma tulevaisuuden nimi valmentajien parissa, mutta kuuma kysymys onkin, että mihin suuntaan HPK hänen johdollaan lähtee kulkemaan? Päävalmentajaksi Tiilikainen on erittäin nuori, kun mittarissa on ikää vasta 32 (!) vuotta. Toistaiseksi joukkueet joiden parissa Tiilikainen on saanut operoida, ovat olleet vahvoja ja menestyksekkäitä mikä saakin itseni pohtimaan, että miten nuoren ja vielä kokemattoman valmentajan kantti tulee kestämään, kun materiaali joka hänen käsiin lyödään ei välttämättä ole sitä parasta mahdollista jolta menestystä voidaan realistisesti edes odottaa. Toisaalta tilanne on ihanteellinen, kun voi lähteä rakentamaan uutta huomista ja identiteettiään rauhassa ja alusta, mutta tämä vaatii ehdottomasti seurajohdon 110% tuen ja ymmärryksen taakse, että mahdollisesti kasvukipuja tulee löytymään edestä vielä useamman kerran. Entinen liigavalmentaja ja nykyinen UTJ Mika Toivola tämän varmasti kyllä tiedostaa mistä HPK tulee lähtemään liikkeelle ja kuinka paljon prosessi vaatii, joten uskonkin kylän oman pojan paikan olevan sementoitu, vaikka kausi tulisikin menemään pipariksi. Juuta eikä jaata voi Tiilikaisesta vielä arvioida, mutta yllätykset molempiin suuntiin ovat täysin mahdolliset. Varsin nuori ikä vielä toistaiseksi enemmän uhka kuin mahdollisuus. Täytyy toki muistaa, että valmennusryhmästä lähti myös apupässinä toiminut Antti Miettinen.

Kovat muutokset joukkueessa näkyvät eniten puolustuspäässä, kun viime kausien joukkueen tukipilarit Friman ja Nikkilä suuntasivat isoimpiin sarjoihin, jonka lisäksi joukkueesta poistui arvokasta kokemusta Arto Laatikaisen myötä. Eikä kolmas ilman neljättä, kun yksi Liigan luotettavimmista oman pään luudista ja pelotteista nosti myös kytkintä, kun Miro Karjalainen siirtyi takaisin IFK:n nuttuun. Seitsemästä kokoonpanon vakiopuolustajasta siis peräti neljä on vaihtanut maisemaan ja kolmesta jäljelle jääneestä Lukka ja Ikonenkin ovat pelaajat, jotka siirtyivät kesken viime kauden Kerhoon. Kerhon ruumiillistumaksi ei välttämättä voi Elmeri Erostakaan oikein kutsua, kun hänelläkin on vasta yksi täysi kausi takana Hämeenlinnassa. Joukkueen ykköspuolustaja Eronen kuitenkin tulee tulevalla kaudella olemaan. Siirtyminen Turusta Hämeenlinnaan oli oikein onnistunut Eroselle ja viime kausi tuotti niin uuden piste-ennätyksen kuin debyytin A-maajoukkueeseenkin. Tonttia ja roolia on entistä enemmän tarjolla tulevalla kaudella, jonka lisäksi Eroselta odotetaan nousua joukkueen johtotähdeksi ja puolustukseen kiistattomaksi liideriksi. Lähtijöitä kun on määrällisesti paljon, niin silloin myös uusia tulijoitakin luonnollisesti löytyy ja näitä avoimia paikkoja tulevat tulevaisuudessa tilkitsemään Ville Koistinen (Sparta Praha) ja Eemeli Räsänen (Jokerit). Välttämättä ei ihan kaivattuja vahvistuksia, mutta samalla kuitenkin hyvin mielenkiintoiset ja varmasti myös omalla tavallaan potentiaalisia. Ville Koistisen tuntee kyllä varmaan jokainen, mutta Räsänen saattaa olla hieman tuntemattomampi nimi suurelle yleisölle. Näistä herroista myöhemmin lisää. Vaikka puolustus onkin kokenut massiiviset muutokset ja heikentynyt selkeästi viime kaudesta, niin se on silti tilanteessa, jossa ainakin toistaiseksi kauteen voi lähteä. Kiekollista taitoa (Eronen, Koistinen, Lukka) löytyy, jonka lisäksi Ikonen täyttänee puolustuspään velvoitteet helpolla ykkössyötöllä ja peruspelaamisella. Paljon riippuu Räsäsen onnistumisesta ja sopeutumisesta, mutta takalinjat kaipaisi silti mielestäni vielä yhtää kovan luokan peruspakkia, koodinimellä Niklas Friman, jonka saappaita ei vielä ole ainakaan omasta mielestäni täytetty. Myöskään maalivahtiosasto ei hurraahuutoja ennakkoon aiheuta, kun Voutilaiseen ei ainakaan itseltäni ihan mahdottomasti luottoa löydy ja odotettavissa onkin, että Toivola ainakin jonkun kirittäjän/tandemin hänelle hankkii, ainakin toivottavasti.

Laituriosasto Kerholla on hyvässä kunnossa kärkipelaajien suhteen. Innala, Nenonen, Puustinen ja Mankinen muodostavat erinomaisen kvartetin, joka kestää kyllä vertailun hyvin Liigan sisällä muihin joukkueisiin. Perinteiset ongelmat ovatkin sitten joukkueen keskikaistalla, kun jo kauden aikana joukkueen jättänyt Lucenius ja kauden jälkeen Kärppiin siirtynyt Kunyk jättävät surullisen ison pelillisen ja kiekollisen roolin täytettäväksi. Varsinkin Cody Kunyk on aivan valtava menetys Kerholle, jota on mahdoton paikata yksi yhteen mitenkään. Ongelmana hyökkäyksessä on myös laajuuden puute, kun siinä missä viime kaudella löytyi laituriosastolta vielä Tavin, Cornetin ja Krivosikin kaltaisia nimiä, niin nyt tilanne taitaa olla seuraava, että kauteen lähdetään sisäisen kasvun toiveessa joka suoremmin sanottuna tarkoittaa omien nuorten ajamista sisään. Hyökkäyksen arvosanan ansaitsee erinomaiset laiturit kärkikentissä, mutta sitä heikentää syvyyden puute ja olematon keskikaista. Ykkösheppojen loukkaantumiseen ei ole varaa nyt yhtään, sillä heidän varaan on laskettu varmasti paljon. Vahvistuksia on varmasti tulossa ja Toivola tietenkin yrittänee parhaimpansa saada joukkueen hyökkäyksen iskukykyiseksi, joista tärkeimpänä prioriteettinä on uuden luotettavan ja selkeän ykkössentterin hommaaminen joukkueeseen. Toistaiseksi ylivoiman moottori uupuu Kerhosta täysin.

Yhteenveto.

Kerholla on tiedossa isot muutokset, jotka perinteisesti eivät välttämättä lupaa hyvää tulevaa kautta ajatellen. Menetykset pelaajistossa ovat massiivisia ja menestymisen sieluksi muodostunut pelitaktillinen nero Pennanenkin uupuu. Omasta mielestäni isot muutokset ja uhkakuvat ovat niin selkeät, että uskon Kerhon valahtavan tasollisesti alemmas, ainakin hetkellisesti. Toivola on kertonut, että joukkueeseen on tulossa vielä yksi pelaaja kutakin pelipaikkaa kohden, eli maalivahti, puolustaja, keskus- ja laitahyökkääjä. Toivolan hankinnat ovat hänen seurajohtajaurallaan osoittautuneet usein niin hyviksi, että organisaatio osa-alue saa tästä syystä 3.5 lisäpistettä. Paljonko sitten korona on kurittanut, niin se nähtänee loppukesästä, kun nimiä alkaa tulemaan julki. Taistelee ennakkoon mielestäni kymppisijasta, mutta jos Tiilikainen osoittautuu valmennusvelhoksi, niin tulos saattaa olla huomattavasti parempi.

Mahdollinen läpimurto - Eemeli Räsänen

Räsänen siirtyi ihan hyvien Pohjois-Amerikan juniorikausien jälkeen aivan väärään organisaatioon nuorena pelaajana, kun hän valitsi Helsingin Jokerit. KHL-Jokerit taikka KHL ylipäätään ei ole nuorten pelaajien paikka yhtään, ellei kyseessä ole täysin poikkeuksellinen lupaus taikka Eeli Tolvanen. Kahden vuoden aikana tappoi oman kehityksen ja ennenkaikkea itseluottamuksensa täysin, kun paini pelillisesti aivan täysin väärässä sarjassa. Kentällä oleminen oli hänen osaltaan vain selviytymistä. Nyt on uusi alku ja hänen kannaltaan 110% parempi sarja. Saattaa yllättää todenteolla Liigassa, jopa allekirjoittaneen.

Mahdollinen floppi - Ville Koistinen

Omasta mielestäni aina ollut hyvin yliarvostettu pelaaja ja nykyään ennenkaikkea menneiden aikojen tähti. Viimeksi kotimaan kaukaloissa kausi oli lähes katastrofi. Eriskummallinen hankinta mielestäni, jonka tehtävänä on varmasti pääsääntöisesti tuoda kokemusta, mutta johtavaksi pelaajaksi ei Koistisesta mielestäni ole. Todellinen high risk - high reward.

Mielenkiintoinen yksilö - Tommi Tikka

Taklaava ja ärsyttävän vittupään näköinen kusipää, jonka tehtävänä on ollut aiemmin pääsääntöisesti vastustajien pimentäminen ja ärsyttäminen. Osaa toki myös kiekolla pelata ja tulevalla kaudella toivottu rooli saattaa muuttua entistä kiekollisempaan suuntaan, ellei joukkueeseen saavu kahta kiekollista kärkisentteriä. Mielenkiintoista nähdä, että mihin rahkeet riittää, jos vastuu tulee olemaan yhä kiekollisempaan.

Via Dolorosan voimasuhdearviot.

1.?
2.?
3.?
4.?
5.?
6.?
--------------------
7.?
8.?
9.?
10.?
--------------------
11. HPK 30p
12. Ässät 29.5p
13. Sport 29p
14. Pelicans 27.5p
15. Jukurit 26p
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
@Via Dolorosa Hienoa työtä jälleen kerran!

Ehkä yksi asia tuolla paistaa kuitenkin omaan silmään ja se on tuon maalivahtiosaston arvosana. 6,5 tuntuu, näin aktiivisesti HPK:ta seuraavalle, jopa liian korkealle arvosanalle kun osasto toistaiseksi koostuu ailahtelevasta Voutilaisesta ja pienikokoisesta A-junnuissa varsin keskinkertaisesta pelanneesta Aallosta.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
@Via Dolorosa Hienoa työtä jälleen kerran!

Ehkä yksi asia tuolla paistaa kuitenkin omaan silmään ja se on tuon maalivahtiosaston arvosana. 6,5 tuntuu, näin aktiivisesti HPK:ta seuraavalle, jopa liian korkealle arvosanalle kun osasto toistaiseksi koostuu ailahtelevasta Voutilaisesta ja pienikokoisesta A-junnuissa varsin keskinkertaisesta pelanneesta Aallosta.
En ole hirveästi ehtinyt seurata HPK:n toimintaa, mutta aikooko HPK hankkia vielä maalivahdin? Ihmettelen, että päästivät Reijolan pois, joka vaikutti omaan silmääni paremmalta kuin Voutilainen.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En ole hirveästi ehtinyt seurata HPK:n toimintaa, mutta aikooko HPK hankkia vielä maalivahdin? Ihmettelen, että päästivät Reijolan pois, joka vaikutti omaan silmääni paremmalta kuin Voutilainen.
Toivola on sen ääneen onneksi maininnut, että veska on tulossa ja olisihan se silkkaa idiotismia olla sellaista hankkimatta. Sitä en tietenkään osaa sanoa, että minkätasoinen kaveri tolppien väliin löytyy... todennäköisesti kuitenkin varmempi kortti kuin Aalto.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Via Dolorosa Hienoa työtä jälleen kerran!

Ehkä yksi asia tuolla paistaa kuitenkin omaan silmään ja se on tuon maalivahtiosaston arvosana. 6,5 tuntuu, näin aktiivisesti HPK:ta seuraavalle, jopa liian korkealle arvosanalle kun osasto toistaiseksi koostuu ailahtelevasta Voutilaisesta ja pienikokoisesta A-junnuissa varsin keskinkertaisesta pelanneesta Aallosta.
En oo seurannut näitä hirveästi viime aikoina, mutta onhan se piristävää kun joku korjailee asioita alaspäin oman joukkueensa kohdalla sen sijaan että selittelisi miksi se ja se on oikeasti parempia ja miksi juuri heidän kokoonpanoon kuuluu iso määrä huippuluokan tekijöiksi osoittautuvia äksiä.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En oo seurannut näitä hirveästi viime aikoina, mutta onhan se piristävää kun joku korjailee asioita alaspäin oman joukkueensa kohdalla sen sijaan että selittelisi miksi se ja se on oikeasti parempia ja miksi juuri heidän kokoonpanoon kuuluu iso määrä huippuluokan tekijöiksi osoittautuvia äksiä.
Tuota tämän hetken kaksikkoa ei vain oikeen voi yliarvostaakaan jos joukkueesta löytyy vain yksi maalivahti, jonka uskaltaa päästää jäälle Liiga-ottelussa. Voutilainen ehkä itsessään voisi saada arvosanana sellaisen 7,5, mutta Aalto on kyllä lähes suora 4 ja uusintatenttiin. Keskiarvo pyöristettynä ylöspäin siis sen 6.

Vaikka kuinka ollaankin Liigan viimeisin mestari, niin täytyy olla kyllä realisti tuon maalivahtikaksikon kanssa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mahdollinen floppi - Ville Koistinen

Omasta mielestäni aina ollut hyvin yliarvostettu pelaaja ja nykyään ennenkaikkea menneiden aikojen tähti. Viimeksi kotimaan kaukaloissa kausi oli lähes katastrofi. Eriskummallinen hankinta mielestäni, jonka tehtävänä on varmasti pääsääntöisesti tuoda kokemusta, mutta johtavaksi pelaajaksi ei Koistisesta mielestäni ole. Todellinen high risk - high reward.
Ville on tosiaankin vähän menneiden aikojen pelaajatyyppi. Hän tykkää kuljettaa kiekkoa ja taklaa mielellään avojäällä vastapalloon myös tilanteissa, missä se ei välttämättä edistä oman joukkueen peliä.

Aina olen hänestä tykännyt, mutta ilolla totean, että onneksi Ilves vältti miinan. Olihan siellä ilmeisesti jäänyt jotain edellisestä visiitistäkin hampaankoloon, kun pitkän sopimuksen tehneen ex-ilveksen palkanmaksun kanssa oli ongelmia ja kaikenlaista muutakin toimintaa seuran puolelta, mistä ei tänne kirjoitella.

Villen pitää pystyä antamaan nopeampi ykkössyöttö ja lopettaa kuljetustoimisto tai muuten käy kylmät. SM-liigassa ei ole enää tilaa coast-to-coast -viritelmiä yrittäville pakeille, jotka tappavat muiden viisikon jäsenten pelin.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
KalPa - Toman toinen.

Valmennus - 6.5
Maalivahdit - 8
Puolustus - 6.5
Hyökkäys - 7.5
Organisaatio - 1.5
=30

KalPa numeroina.

Keski-ikä: 23.33 (Elite Prospects)
Keskipituus: 182.81 cm (Elite Prospects)
Keskipaino: 82.22kg (Elite Prospects)
Kauden 19-20 ilmoitettu pelaajabudjetti: 2.2 miljoonaa +300k
Kauden 19-20 sarjasijoitus: 10., 75p
Kauden 19-20 PMK: 2.8
Kauden 19-20 TMK: 3.15
Lähteneet pelaajat: 9
Lähteneet tehopisteet: 50+85=135


Juuso Könönen-Balazs Sebok-Kai Kantola
Aleksi Klemetti-Miikka Pitkänen-Alexander Ruuttu
Henri Knuutinen-Aapeli Räsänen-Leevi Aaltonen
Tommi Jokinen-Miska Humaloja-Tuomas Vartiainen

Joona Riekkinen-Kim Nousiainen
Mikael Seppälä-Lasse Lappalainen
Jesper Mattila-Otto Huttunen

Eero Kilpeläinen
Samu PerhonenKalPa pelasi viime kaudella uuden valmentajansa johdolla niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin hyvin odotetun juhlakauden, eli varsin sekavan ja kasvukipuisen, mutta samalla nousujohteisen ja riittävän, kun viimeinen pudotuspelipaikka jäi loppujenlopuksi Kuopioon. Tulevasta kaudesta on valitettavasti helppo ennustaa KalPan osalta vaikeaa, kun korona kuritti joukkuetta merkittävästi.

Kun päävalmentaja Sami Kapanen vaihtui Tommi Miettiseen, niin odotukset sekä luottamus Kuopiossa miestä kohtaan oli erittäin kovat. Arki kuitenkin iski vasten kasvoja hyvin nopeasti jo heti syyskaudella, joka oli luvalla sanoen erittäin heikko sekä pelillisesti täysin mitäänsanomaton ja sekava. Varsin tuttu kuvio, kun ruoriin astuu Liigan ympyröissä täysin keltanokka. Toisaalta lähtötilannekkaan ei Miettiselle mikään ihanteellinen ollut, kun Kapasen jäljiltä ei vahvaa pelillistä identiteettiä taikka pelitapaa ollut jäänyt, vaan pikemminkin Kapanen vei KalPaa pois siitä kiekosta, johon Kuopiossa oltiin Virran aikana totuttu. Tätä Virran/kuopiolaisten kiekkoa Miettinen omaan silmääni lähti selkeästi ajamaan jälleen takaisin, joka aikansa varmasti ottaakin. Ihan selkeät ongelmat KalPalla oli puolustus- ja erikoistilannepelaamisessa, mutta oliko se sitten periä kehnosta valmennuksesta vai pelaajamateriaalista? Kuvaavaa KalPan pelissä oli, että joukkue alkoi löytämään kentällä oikeita säveliä ja pelitapaa, jonka johdosta pelasikin hienoa kiekkoa, mutta mikä ei koko peliä jaksanut kannatella, vaan peli sekosi ja räjähti käsiin viimeisen kympin aikana. Joka tapauksessa Miettiselle ja muulle valmennusporukalle annettiin seurajohdon täysi luotto ja tuki taakse, kun joulukuussa julkistettiin heidän jatkavan vielä ensi kaudellakin. Hyvä ja varmasti myös oikea ratkaisu, sillä muutokset eivät synny lyhyessä ajassa, eikä varsinkaan vielä kokemattomalta päävalmentajalta. Tuleva kausi näyttänee mielestäni enemmän mihin Miettisen rahkeet päävalmentajana riittää, kun omia asioita on saatu ajaa sisälle kauden ajan. Vieläkin ehkä hieman katsomaton kortti, joka vaikuttaa hänen arvosanaan.

Lähtijöiden lista on kokoonpanossa surullinen. Matti Järvinen, Janne Keränen sekä varauksilla Mikko Nuutinen vievät pelkästään jo kolmestaan poistuessaan paljon KalPan hyökkäyspelistä ja tehokkuudesta, jonka lisäksi takalinjoilta poistui oikein mallikkaaksi osoittautunut Jesse Graham sekä kaivattua kokemusta Ryan Wilsonin ja Jussi Timosen myötä. Pelillisesti ei kahta viimeiseksi mainittua nimeä ole mikään mahdoton korvata, mutta koko porukka vie yhdessä kosolti arvokasta kokemusta pois KalPan nuorelta joukkueelta. Näiden pelaajien lisäksi KalPa menetti Joni Ikosen Ilvekseen, joka saattaa kirpaista erittäinkin syvältä, varsinkin jos Ikonen vihdoin saisi itsensä pelikuntoon, eikä koe uutta loukkaantumista.

Viime kaudesta heikentynyt puolustus on mahdollisesti se kompastuskivi tulevalla kaudella, kun toistaiseksi ainoa tulija takalinjoille on ollut Jesper Mattila (Boston College), joka tosin on erittäin potentiaalinen ja mielenkiintoinen vahvistus. Takalinjojen ykkösviitan ottanee nuorten maajoukkueestakin tuttu Kim Nousiainen, joka pelasi suuria toiveita ja lupauksia herättävän debyyttikauden. Nuori Riekkinen on toki toiveissa nousemassa oman alueen luottopelaajaksi, mutta muuten puolustus on varsin vaatimaton ja nimetön, jolta ei ihmeitä voida odottaa. Menestyäkseen kuitenkin päästettyjen maalien keskiarvoa on aivan pakko saada pienemmäksi viime kauden (3.15) lukemasta ja tässä kohtaa minun katseeni kiinnittyykin maalivahti Eero Kilpeläiseen. Kilpeläiseltä odotettiin varmasti paljon enemmän mitä mies viime kaudella pystyi antamaan ja vaikka onkin selvää, ettei Kilpeläinen (taikka Perhonenkaan) enää ole menossa urallaan parempaan suuntaan, niin viime kaudesta parempaa voitanee silti odottaa. Osittain Kilpeläisen huonot tilastot pohjautuvat myös KalPan pelillisesti heikkoon alkukauteen. Suurta yksittäistä tasonnostoa odotankin juuri Eerolta ja nousua takaisin kohti Liigan varmimpien maalivahtien joukkoon.

Hyökkäyksen tärkein yksittäinen kiinnitys tulevaan kauteen syntyi viime kauden joukkueesta, kun vaisun edellis kauden jälkeen jälleen uusiin tähtiin syttynyt taiturimainen Sebok päätti allekirjoittaa jatkosopimuksen ehkä joka kaikkien yllätykseksi KalPan kanssa. KalPan keskikaista on mielestäni pirun vahva ja saattaa olla jopa ihan Liigan parhaimmistoa, kun Sebokin ja Pitkäsen lisäksi aloituksia kahmii niin ikään Mattilan tavoin Bostonin yliopistosta saapunut Aapeli Räsänen sekä Oulun Kärppien luottosentteri jo useammalta vuodelta, Miska Humaloja. Ei liene väärin sanoa, että KalPalla on selkeästi vahvin sentterinelikko, niistä ennakkoon hieman heikoimmista joukkueista. Vahvan keskikaistan vaakapainoksi lyödään heikko ja vaatimaton laituriosasto, jossa ei varmoja tekijöitä useita löydy. Aleksi Klemetti on kovaa vauhtia nousemassa kohti Liigan parhaimmistoa, jonka lisäksi Kantola on osoittautunut varmaksi ja luotettavaksi pelaajaksi, jolta tiedetään mitä saadaan, yhdessä kapteeni Jokisen kanssa. Näiden nimien jälkeen onkin jo huomattavasti hiljaisempaa, ellei yllättäviä vastuunkantajia ja tasonnostajia joukkueessa kasva kauden aikana. Vahva keskikaista nostaa hyökkäyksen arvosanaa ehkä jopa hieman liian korkeaksi, mutta hyökkäyspelin sielu on se joukkueen sentteri, joten tästä syystä se keskikaista muodostaa painoarvon arvosanassa.

Yhteenveto.

Kysymyksiä kauteen lähdettäessä herättää niin valmennus, Kilpeläinen, puolustus kuin hyökkäyksen laituritkin. Sopivasti siis hieman kaikki osa-alueet ovat sellaisia, ettei tiedä mitä joukkueelta uskaltaa odottaa. Miettisen työrauha on kuitenkin turvattu ja oppimiskauden jälkeen on odotettavissa selkeämpää pelaamista kauden alusta lähtien, kun kuviot ovat valtaosalle jälleen vuoden verran tutumpia ja selkeämpiä. Puolustus- ja erikoistilannepelaaminen, tai pikemminkin niiden mahdollinen parantuminen, tulee olemaan isossa osassa siinä miten KalPa kaudesta suoriutuu. Korona kuritti kassaa ja vahvistuksia ei ole luvassa ainakaan montaa kappaletta. Tästä syystä ei lisäpisteitä mitenkään merkittävästi satele ja organisaation luotto Miettisen tekemiseen ja toiseen kauteen tuovat osan niistä lisäpisteistä. Taistelee kymppisijasta.

Mahdollinen läpimurto - Aapeli Räsänen

Nuorten maajoukkueesta tuttu keskushyökkääjä, joka on käsistään taitava ja selkeästi hyökkäyspainoitteinen pelaaja. Tehokas viimeinen kausi yliopistossa ja nyt vihdoin debyytti miesten sarjassa. KalPan yskineen ylivoimapelin uusi moottori?

Mahdollinen floppi - Alexander Ruuttu

Ruuttun läpimurtoa Liigan kärkeen on odotettu jo vuosia, mutta aina se on lopulta jäänyt piippuun ja suutariksi, ellei yhtä 17 maalin kautta tähän lasketa mukaan. Loukkaantumiset ovat aina olleet vaivana. Taitoa ja halua löytyy kyllä, mutta otteet sekä kaudet aivan liian ailahtelevia.

Mielenkiintoinen yksilö - Aleksi Klemetti

Ura nousujohteisessa suunnassa ja parhaat pelivuodet vielä reilusti edessä. Osoittautunut jo nyt vaaralliseksi pelaajaksi hyökkäyspäässä ja lupa on odottaa 21-vuotiaalta pelaajalta vielä paljon nähtyä enemmän. Pääsekö mahdollisesti jopa debytoimaan A-maajoukkueessa kauden aikana?


Via Dolorosan voimasuhdearviot.

1.?
2.?
3.?
4.?
5.?
6.?
--------------------
7.?
8.?
9.?
10. KalPa 30p
--------------------
11. HPK 30p
12. Ässät 29.5p
13. Sport 29p
14. Pelicans 27.5p
15. Jukurit 26p
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Pahoittelut kun en kaivanut tarkemmin sitä ennakoidaanko tässä runkosarjaa vai koko kautta. Jos Runkosarjaa niin alkaa kolmen seuraavan sijan aikana olemaan varmaan HIFK:n vuoro.
 
vainoaja

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Nashville Predators
Pelicans - Lahti VS Everybody?

Valmennus - 5
Maalivahdit - 8
Puolustus - 6.5
Hyökkäys - 6.5
Organisaatio - 1.5
=27.5


Pelicans numeroina.

Keski-ikä: 22.97 (Elite Prospects)
Keskipituus: 181.55 cm (Elite Prospects)
Keskipaino: 82.66 kg (Elite Prospects)
Kauden 19-20 ilmoitettu pelaajabudjetti: 1.9 miljoonaa +200k
Kauden 19-20 sarjasijoitus: 14., 54p
Kauden 19-20 PMK: 3.4
Kauden 19-20 TMK: 2.03
Lähteneet pelaajat: 9/16
Lähteneet tehopisteet: 24+59=83 / 66+125=191Miika Roine-Hannes Björninen-Iikka Kangasniemi
Otto Nieminen-Rudolf Cerveny-Antti Tyrväinen
Waltteri Merelä-Sakke Hämäläinen-Jonatan Tanus
Miro-Pekka Saarelainen-Artturi Toivola-Frank Gymer

Casimir Jurgens-Julius Bergman
Joonas Jalvanti-Topias Vilen
Alex Lindroos-Matias Rajaniemi

Patrik Bartosak
Atte Tolvanen


Todettakoon ihan ensiksi, etten todellakaan ole varma onko lähtijöiden määrä oikea ja koitinkin jakaa heidät kahtia. Ne jotka lähtivät kauden jälkeen ja ne jotka myytiin kauden aikana. Jokatapauksessa vaihtuvuus on Pelicansissa viime- ja tämän kauden suhteen aivan älytön, kun peräti 46 eri pelaajaa puki viime kaudella turkoosin ylleen.

Pelicans on omalla tavallaan tällä hetkellä yksi Liigan mielenkiintoisimpia joukkueita. Ei välttämättä sen kokoonpanon suhteen, vaan pikemminkin kulisseissa tapahtuvien asioiden tähden. Joukkue on joutunut äärimmäisen ratkaisuun, ja koronan seurauksena organisaatio on lomauttanut pelaajistosta osan ja samalla hieman jopa haistatellut pelaajayhdistykselle tapahtumasarjasta. Toisin sanoen, Pelicansin johtoa ei muiden lässytykset paljon jaksa kiinnostaa. Jokseenkin eriskummallisen tilanteesta tekee kuitenkin se, että joukkue on lomautusten aikana palkannut pelaajia ja kenties hakee tälläkin hetkellä vahvistuksia joukkueeseen. YLE uutisoi jo aikaisemmin suurinpiirtein konkurssiuhasta sekä tyhjää täynnä olevasta kassasta, joka sitten kuitenkin Lahden suunnalta kumottiin. Tämän lisäksi osa pelaajista on kysellyt, että toimitaanko nyt oikein, kun joukkueeseen saapuu uusia pelaajia, vaikka osa on lomautettuna. Aika soppa, jos nyt rehellisesti sanon. Mikä on sitten näiden kaikkien kaukalon ulkopuolisten asioiden summa joukkuehengessä, jos kuppikuntia on mahdollisesti päässyt rakentumaan? Sen aika näyttää.

Pelicansin päävalmentajaksi tulevaksi kaudeksi astelee debyyttinsä aikuisten sarjoissa tekevä Tommi Niemelä, joka on Pelicansin organisaatiolle varmasti tuttu mies, kun hän valmensi seuran junioreita kuusi vuotta, ennen astumista liiton juniorimaajoukkueisiin. Ei siis aivan sika säkissä, mutta kuitenkin vielä raaputtamaton arpa Liigan ympyröissä. Jos jotain, niin Niemelä saanee ainakin ihanteellisen lähtötilanteen päävalmentajauralleen. Kovin paljon surkeammin ei meinaan viime kaudesta joukkue yksinkertaisesti vaan voi pelata, jonka lisäksi mitään hirveän suuria tulospaineita tuskin tulee olemaan seuran johdon puolelta. Niemelä pääsenee rakentamaan rauhassa omaa identiteettiään ja pelitapaansa joukkueelle, jota varmasti ainakin alkukaudella tehdään myös tulostenkin kustannuksella. Suljettu Liiga mahdollistaa valitettavasti myös sen, ettei niin sanottuja pakkovoittoja ole heti kauden alusta lähtien, kun putoamispeikko ei katsomossa katsele. Niemelän pelikirjasta ei minulla ole tuon taivaallista hajuakaan, eikä siitä kuinka vaativaa hänen pelitapansa tulee olemaan. Aika näyttää, että kasvaako Tommista Pelicansin organisaation urheilullisen menestyksen pelastaja ja kivijalka, vai katoaako hän Liigan harmaaseen massaan valmentajien keskuudessa. Allekirjoitettu 2+2 vuotinen sopimus kielii molemmin puolisesta halukkuudesta pitkäjänteiseen työhön, eikä ensimmäisestä kaudesta välttämättä saada kuin pintaraapaisu tulevasta ja tulevaisuudesta.

Vaikka PärnäsAntti uutisoikin Bartosakin kohdalla lähinnä turhista ja toivottavasti menneistä asioista, niin niistäkin huolimatta Pelicans sai oikein pätevän maalivahdin koppaamaan kiekkoja. Pidänkin Bartosakia lähtökohtaisesti jopa Liigan parhaimpien maalivahtien joukossa ja se on ensiaskel ja ykkösprioriteetti kohti parempaa huomista. Voittava maalivahti antaa aina mahdollisuuden taistella pisteistä, kunhan ei joudu itse niitä maaleja tekemään. Bartosakin kantaessa päävastuun, voi joukkue myös tolppien väliin laittaa Atte Tolvasenkin, joka viime kaudella joutui kiekkosadetta kestämään. Nuoresta maalivahdista kun on kyse, niin kehitystä viime kaudesta on myös hänelle varmaan luvassa ja ehkä tämä kaksikko saa hieman taistelevamman puolustuksen eteensä.

Puolustuksen kärkiminuutit ja päävastuun tulee kellottomaan SHL:än kärkijoukkueista saapuvat pelaajat, Julius Bergman (Frölunda) sekä Lahden oma poika Joonas Jalvanti (Luleå). Varsinkin Jalvannin paluu Pelicansiin on kaivattu ja merkityksellinen asia. Selkeä takalinjojen johtaja, joka viime kaudella joukkueesta auttamatta puuttui. Puolustaja erinomaisessa peli-iässä, joka ei varmasti anna tuumaakaan periksi kasvattajaseurassaan ja on isähahmona sekä roolimalli muille joukkueen nuorille pelaajille kokemuksensa myötä ja tietää mitä jokapäiväinen tekeminen vaatii, jos haluaa pelata kovemmissa sarjoissa. Kolmas puolustuksen uusi nimi on Alex Lindroos (JYP), joka hyppänee Kärppiin viime kaudella siirtyneen Tepon saappaisiin. Tilauksessa on varmaa 5vs5 pelaamista, sekä urakoimista alivoimalla. Kokonaisuudessaan on Pelicansin puolustus vielä varsin arvoituksellinen, joka kaipaisi kipeästi pelikunnossa olevaa ja vanhan tasonsa takaisin löytäneen Jurgensin, sekä tietysti yhtä täsmähankintaa. Loukkaantumisia ei takalinjat kestä, varsinkaan jos se osuu Jalvantiin.

Hyökkäys saattaa pussinokkien osalta olla tällä hetkellä jopa siinä optimaalisimmassa tilanteessa, kun joukkueen kapteenin, Hannes Björnisen nimi vielä toistaiseksi löytyy rosterista. Björnisen lähtöä on huhuiltu toistaiseksi koko off-season ja onkin karu fakta Pelicansin osalta, ettei yksikään rahallinen korvaus tule korvaamaan Björnisen pelillistä ja henkistä panosta joukkueessa, jos halutaan pelata korkeammalla kuin ynnä-muut sijoitukset. Aikaisemmin jo tänään kytkintä joukkueesta nosti Janos Hari, joka olisi ollut tärkeä palanen YV-peliin. Jos Björninenkin vielä vaihtaisi maisemaa, niin Pelicansin keskikaista on valitettavasti ohut kuin omenankuori. Kärkiroolia sekä pisteitä Lahdesta saapuu hakemaan Rudolf Cerveny (Brno), joka olettavasti tulee olemaan kova tekijä Liigassa. Jo tasonsa todistaneelle slaaville lyödäänkin todennäköisesti seuran puolesta kovat odotukset ja peliminuutit ja hänen tasoiselta pelaajalta vastuukantamista voidaan odottaa. Joukkue sai myös miellyttävät paluumuuttajat, kun tunnollinen ja luotettava Miika Roine (Jukurit) ja äärimmäisen taitava Iikka Kangasniemi (MODO/IFK) lyövät jälleen Pelicans-paidat päälleen. Vaikka Pelicansin kärjen osalta tilanne näyttääkin ihan hyvältä ja sillä voitaisiin kauteen lähteä helposti, ainakin toistaiseksi, niin hyökkäyksen ongelmat alkavatkin sitten niiden profiilipelaajien jälkeen. Siellä on enemmän taikka vähemmän viime kaudella flopanneita (Nieminen, Toivola, Tanus, Gymer, Saarelainen) pelaajia, mutta toki myös osaksi tyhjennysmyyntien tähden väläytelleet nuoret (Merelä, Hämäläinen), joiden tasoa punnitaan entistä kovemmin nyt kun pelit eivät ole menetetty. Hyökkäys huutaa tasonnosta, eikä viime kauden tapaiseen tehottomuuteen (TMK 2.03) ole enää varaa. Varsinkin Otto Niemisen kohdalla potentiaalin tietää ainakin turkulaiset, mutta mikä on pelaajan oikea taso ja päivän kunto?

Yhteenveto

Katastrofaalisesta sekä erittäin tuulisesta viime kaudesta lähdetään kasvojenpesuun ja se lieneekin seuran ainoa tavoite tulevalle kaudelle. Nostaa Lahtelaisen kiekkoilun tasoa ja pyrkiä pääsemään takaisin pudotuspeleihin, sekä hieman enemmän uskottavaksi jääkiekkojoukkueeksi. Vaikka Pelicans onkin arvioissani vasta sijalla 14 ja varmaan hätäisimmät tulevat tänne kyselemään, että miksi, mitä, häh perkele, niin sanottakoon suoraan, että pidän Pelicansia enemmän mustana hevosena, kuin varmana tyhjennysmyyntijoukkueena. Kukaan kun ei pysty ennustamaan tulevaisuuteen. Pidän joukkueen rakenteesta, joka näyttäisi perustuvan luisteluvoimaan ja kiekolliseen taitoon, kuten nyt lähes kaikki muutkin joukkueet Liigassa. Niemelällä on kova savotta edessä, mutta paineeton ilmapiiri saattaa johtaa tulokseen yllättävään. Koska arviossa on vielä toistaiseksi Björninen mukana, niin lisäpisteitä ei joukkue tule saamaan ryminällä. Osaksi olemattoman(?) kassatilanteen tähden ja osaksi siksi, koska Pelicansin organisaatiossa alkaa "day one" ensi kaudella. Laukkanen kuitenkin on velmu mies, joten 1.5 lisäpistettä annetaan mahdollisen kani-hatusta tilanteen myötä.

Mahdollinen läpimurto - Julius Bergman

Hyökkäysorientoitunut puolustaja, joka lähti vastuun perässä Lahteen, kun sitä ei Frölundasta tullut. Hieman samankaltaisen tarinan kautta saapui viime kaudella Robin Press Lukkoon, joka kiitti vastuusta ja oli puolustuksen kiekollinen liideri. Bergman on pelannut Pohjois-Amerikassa farminfarmin sijaan farmissa, missä onnistuikin ihan kohtalaisella menestyksellä pisteiden valossa. Viime aikoina nämä SHL:stä saapuneet puolustajat, joiden rooli on ollut pieni, ovat onnistuneet kovallakin prosentilla Liigassa. Fun fact, viimeinen maali on kaudelta 2017-2018.

Mahdollinen floppi - Casimir Jurgens

Jurgensiin pätee lähes samat sanat mitä Jukureiden Löfmaniin. Taidot tietää kaikki, mutta loukkaantumiset ovat olleet murheenkryyninä. Katsomosta tahtia taputtaen ei paljon joukkuetta pysty auttamaan. Viime kaudella surulliset 9kpl pelattuja otteluita ja taso on laskenut parissa vuodessa maksimaalisesta alaspäin paljon. Mahdollisesti jopa sopimuksen ulososto edessä, jos veksi tulee olemaan kaukaloa tutumpi paikka?

Mielenkiintoinen yksilö - Patrik Bartosak

Valinta olympiajoukkueeseen, yhdet pelatut Skoda Cup kisat, tuttu nimi Tshekin EHT-joukkueesta ja kovat torjuntaprosentit viime kausilta. Meriitit ovat Bartosakilla ainakin äärettömän kovat Liigaan, eikä ihan jokapäiväistä ole tälläisten maalivahtien saapuminen Liigaan, vaikka taustalla olisikin mitä.


Via Dolorosan voimasuhdearviot.

1.?
2.?
3.?
4.?
5.?
6.?
--------------------
7.?
8.?
9.?
10.?
--------------------
11.?
12.?
13.?
14. Pelicans 27.5p
15. Jukurit 26p
Tätä en aiemmin huomannutkaan. Ottaen myös snadisti huomioon sen että joukkue ei ole etenkään puolustuspään osalta valmis niin kyllä tuolla rosterilla mennään pleijareihin että heilahtaa.

Edelliskausi luo ja loi sellaisen kuvan, että tuon joukkueen runko ja pelaajat olisi huonoja. Ei ole, kaikessa muussa kyllä mentiin metsään. Niemisen ei olisi kuuna päivänä pitänyt valmentaa viime kautta.

Noh, minä silti hyväksyn tämän toistaiseksi, mutta liiaksi ei kannata viime kautta katsella. Pelicans keikkunee arvioni mukaan sijoilla 5-8, mikä tulee yllättämään monet, mutta katsotaan vielä taloustilanteesta riippuen minkälaista vahvistusta sieltä voisi tulla vielä. Tilanne on parempi kun moni ajattelee.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Pelicans keikkunee arvioni mukaan sijoilla 5-8, mikä tulee yllättämään monet, mutta katsotaan vielä taloustilanteesta riippuen minkälaista vahvistusta sieltä voisi tulla vielä. Tilanne on parempi kun moni ajattelee.
Taitaa yhteensä noin kymmenen eri joukkueen kannattajat olla sitä mieltä, että se oma joukkue löytyy sieltä sijoilta 5-8. Kärppien, Tapparan, Lukon ja IFK:n kannattajat saattavat olla niin optimistisia, että odottavat top-4 sijoitusta ja Jukureiden kannattajat saattavat olla sen verran nöyriä, että he odottavat ainoastaan kymppisijaa. Onkin mielenkiintoista nähdä, että miten nuo kymmenen eri joukkuetta mahtuvat noille sijoille, kun ainakin minun matikallani noita paikkoja on tarjolla vain neljä.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Nashville Predators
Taitaa yhteensä noin kymmenen eri joukkueen kannattajat olla sitä mieltä, että se oma joukkue löytyy sieltä sijoilta 5-8. Kärppien, Tapparan, Lukon ja IFK:n kannattajat saattavat olla niin optimistisia, että odottavat top-4 sijoitusta ja Jukureiden kannattajat saattavat olla sen verran nöyriä, että he odottavat ainoastaan kymppisijaa. Onkin mielenkiintoista nähdä, että miten nuo kymmenen eri joukkuetta mahtuvat noille sijoille, kun ainakin minun matikallani noita paikkoja on tarjolla vain neljä.
Minulle on ihan sama mitä mikäkin matikka tai muiden joukkueiden kirjoittelijat sanoo, tuossa on läheltä Pelsun touhua seuraavan arvio. Jos menee metsään niin nostan kättä virheen merkiksi. Jokatapauksessa Pelicansin pisteytys tässä ketjussa, niin kunnioitettavaa duunia kun täällä tehdäänkin, on päin persettä.

Harvemmin älähdän näistä, mutta lupaan että tässä on menty metsään ja pitkälle. Otan vetoja yms vastaan myös väitteitäni tukemaan jos joku haluaa. Viime kauden ilmapiiri myrkytti koko joukkueen, joka ei ollut lähellekään niin paska kun miltä näytti.

Hauskinta tässä touhussa tietysti on, että lähes joka kerran kun tulen tänne ärsyttävään tapaan kertomaan "totuuksia" niin olen ollut aika pitkälle jäljillä :P

Leikki leikkinä. Pelicans on omissa papereissa auringonvarma playoff-joukkue. Tässä tarkoitan siis vähintään 10 sakkiin sijoittumista.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Minulle on ihan sama mitä mikäkin matikka tai muiden joukkueiden kirjoittelijat sanoo, tuossa on läheltä Pelsun touhua seuraavan arvio. Jos menee metsään niin nostan kättä virheen merkiksi. Jokatapauksessa Pelicansin pisteytys tässä ketjussa, niin kunnioitettavaa duunia kun täällä tehdäänkin, on päin persettä.
Ja samanlainen arvio on Ässien kannattajilla Ässistä, KalPan kannattajilla KalPasta ja niin edelleen. Jostain syystä sen oman seuran kohdalla on aina selvää, että ne edellisen kauden ongelmakohdat on onnistuttu korjaamaan parhaalla mahdollisella tavalla ja samalla myös ne edellisellä kaudella hyvin pelanneet pelaajat pitävät sen saman tason tai jopa parantavat. Usein todellisuus on kuitenkin jotain ihan muuta. Tuo Liigan keskikasti on niin tasainen, että esimerkiksi sijat 7-14 voi pyöritellä ihan miten päin vain ilman, että pisteytys on tehty "päin persettä".
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Nashville Predators
Ja samanlainen arvio on Ässien kannattajilla Ässistä, KalPan kannattajilla KalPasta ja niin edelleen. Jostain syystä sen oman seuran kohdalla on aina selvää, että ne edellisen kauden ongelmakohdat on onnistuttu korjaamaan parhaalla mahdollisella tavalla ja samalla myös ne edellisellä kaudella hyvin pelanneet pelaajat pitävät sen saman tason tai jopa parantavat. Usein todellisuus on kuitenkin jotain ihan muuta. Tuo Liigan keskikasti on niin tasainen, että esimerkiksi sijat 7-14 voi pyöritellä ihan miten päin vain ilman, että pisteytys on tehty "päin persettä".
Ymmärsin pointtisi jo aiemmin. Olen vaan kovasti eri mieltä monen muun veikkaajan kanssa :)
 

Ralph

Jäsen
Ymmärsin pointtisi jo aiemmin. Olen vaan kovasti eri mieltä monen muun veikkaajan kanssa :)
Veikkaaminen ja voimasuhdearviointi on eri asia.

Olisi mielenkiintoista kuulla perustelu sille, miksi Pelicansin sijoitat viidenneksi. Jos kyseessä on veikkaus, niin tämä on väärä ketju sille.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Nashville Predators
Veikkaaminen ja voimasuhdearviointi on eri asia.

Olisi mielenkiintoista kuulla perustelu sille, miksi Pelicansin sijoitat viidenneksi. Jos kyseessä on veikkaus, niin tämä on väärä ketju sille.
Sanoin 5-8. 5 silloin jos kaikki menee nappiin.

Vastauksiakin tuossa ylempänä.
 

Ralph

Jäsen
Sanoin 5-8. 5 silloin jos kaikki menee nappiin.
Joo, mutta millä perusteella sijoitat Pelicansin noille sijoille? @Via Dolorosa kirjoittaa pitkän perustelun omalle näkemykselleen, mutta sinä kerrot mielipiteen olevan väärä, mutta et itse perustele mitenkään?

Kuten sanottu, veikkaaminen ja voimasuhdearviointi on eri asia. Veikata saa vaikka Jukureita mestariksi, mutta jos voimasuhdeketjussa sitä väittää, niin pitäisi kyllä asiaa myös perustella.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Niin, onhan tuossa Pelicansin joukkueessa potentiaalia, mutta mitään auringonvarmaa tuosta ei kyllä saa tekemälläkään. Toki joukkueen rakennus on vielä kesken etenkin pakiston osalta, mutta tällä hetkellä Pelicansin arvio on mielestäni lähempänä Via Dolorosan ansiokasta kerrontaa, kuin mitään sijoja 5-8. Totuuden nimessä tuosta nipusta pitää tulla esiin taas kerran paljon uusia läpilyöjiä, jos säälipleijareihin saati suoraan kuuden joukkoon joukkue meinaa mennä. Mikäli tuosta vielä Hannes Björninen suuntaa muualle niin vaikeaksihan tuo menee.

Tommi Niemelä on kuitenkin hehkutuksesta huolimatta vielä katsomaton kortti miesten joukkueen päävalmentajana. Toki sellainen Ahokas-tyyppinen alku olisi mukava.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Nashville Predators
Joo, mutta millä perusteella sijoitat Pelicansin noille sijoille? @Via Dolorosa kirjoittaa pitkän perustelun omalle näkemykselleen, mutta sinä kerrot mielipiteen olevan väärä, mutta et itse perustele mitenkään?

Kuten sanottu, veikkaaminen ja voimasuhdearviointi on eri asia. Veikata saa vaikka Jukureita mestariksi, mutta jos voimasuhdeketjussa sitä väittää, niin pitäisi kyllä asiaa myös perustella.
Kuten ylempänä lukee, olen perustellutkin osaa asioista. En myöskään sanonut kuinka päin persettä pisteytys mielestäni on, mutta jos esimerkiksi Sportin saa edelle, niin ihmettelen.

Minä voin itsensä Dolorosan kanssa vaikka soitella jos niikseen tulee.

Pelicansin rosteri ei ole noin heikko. Hyökkäyksen 6,5 lähentelee vitsiä, jos tällä hetkellä heikko puolustus on muka samalla tasolla. Kuten olen todennut, viime kausi oli poikkeuksellinen farssi, joka ei suinkaan ollut pelaajistosta kiinni. Niemelä ei ansaitse vain vitosta arvosanakseen, vaikka ei ole liigassa ennen valmentanutkaan.

Bartosak lienee sarjan TOP-3 maalivahti. Jürgens ja Jalvanti johtaa nuorehkoa puolustusta jossa Rajaniemi ja Vilén (joka tuskin paljoa pelaa) ovat drafti-kamaa. Sinne on pari pakkia vielä hakusessa.

Olen todella varma, että näihin ennakoihin vaikuttaa isosti tuo viime kausi, joka oli surkeinta paskaa mitä olen eläessäni nähnyt. Vedonlyöntikertoimia odotellessa. Niillä mielellään pienen tilin tekee :)

Olen täällä heitellyt näitä arvioita, niille on kerta toisensa jälkeen naureskeltu. Saa naureskella nytkin mutta kuten mainitsin, olen valmis Pelicansin hyvin tuntevana henkilönä ilomielin ottamaan vetoja vastaan, jos eri mieltä ollaan ja todennäköisyydet sattuu nappaamaan.
 

Lemminkäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alkuun korostan, että Via Dolorosan ennakot ovat perusteluineen miellyttävää luettavaa ja ainakaan itselläni ei ole niihin sisällön puolesta mitään johdonmukaista kritisoitavaa.

Noin yleisesti ennakoihin tässä vaiheessa kautta liittyy paljon epävarmuustekijöitä. Tulevaa kautta ennakoidessa tavanomaisten puuttuvien pelaajien lisäksi ennakointia vaikeuttavat sopimuksenalaiset runkopelaajat, joille etsitään uutta osoitetta.

Koronan aiheuttamat talouden ongelmat ovat johtaneet tilanteeseen, jossa tällä hetkellä useat liigajoukkueet pyrkivät eroon kalliista alisuorittajista (esimerkkinä TPS:n Nättinen). Pelien käynnistyessä rosterissa voi olla nykyisestä koostumuksesta paljonkin poikkeavia sommitelmia, kun seurassaan umpikujaan ajautuneista yleensä iäkkäämmistä ja kalliista pelaajista pyritään luopumaan talouden ja/tai nuorennusleikkauksen takia.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
Viime kauden ilmapiiri myrkytti koko joukkueen, joka ei ollut lähellekään niin paska kun miltä näytti.
Mikä on tämän hetken ilmapiiri, kun esimerkiksi palkkaneuvottelut meni perselleen ja osa lomautettiin ja osa ei? Ainakin kapteeni Björninen avoimesti sitä harmitteli.


Niemelä ei ansaitse vain vitosta arvosanakseen, vaikka ei ole liigassa ennen valmentanutkaan.
Miksi ei ansaitse? Niemelä on mielestäni päävalmentajana Liigassa vielä täysi arpa. Mikä olisi parempi arvosana ja miksi?


Sinne on pari pakkia vielä hakusessa.
Näin kerroit myös viime kaudella, mutta lopulta joukkueeseen saapui ennen kautta vain Topi Jaakola. Jos Pelicans ei pystynyt maksamaan viime kauden lopulla edes palkkoja, niin en välttämättä suorin jaloin odota pakistoon vielä kahta sateentekijää.

Bartosak lienee sarjan TOP-3 maalivahti.
Kuka tai ketkä Bartosakin taakse jää? Hrachovina, Rybar, Lehtinen, Annunen, Setänen, Tuohimaa vai Kareyev?

Siinä nyt pari kysymystä. Eivät nämä minun kirjoitukseni ole mikään virallinen totuus ja fakta, vaan omia mietteitäni, johon on pyritti ennakoimaan myös tulevaa. Ei näitä, kuten mitään muitakaan arviointeja, kannata ottaa aivan niin vakavasti. Kausi sen sitten näyttää, että miten pelit sujuvat.

Veikkauksen puolelta Juha Koivula päivittelee myös omaa rankingia.

 
1963

JD #17
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy