Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Tulen tekemään arviot huomattavasti erilaisella kaavalla, mitä ennen viime kautta. Tällä kertaa arvosteluasteikko on 4-10, eli toisinsanoen kouluarvosanoilla mennään. Arvosteltavat osa-alueet tulevat perinteiseen tapaan olemaan valmennus, maalivahdit, puolustus sekä hyökkäys. Eli nyt ei erikseen arvioida hyökkäyksestä esimerkiksi laitureita ja keskushyökkääjiä, vaan yhtenä pakettina mennään eteenpäin. Uutena osa-alueena otan mukaan organisaation, joka osaksi on koronan tähden ennustusta tulevaisuuden mahdollisista lisähankinnoista ja organisaation halusta ja kyvystä panostaa tulevaan kauteen. Tämän lisäksi pisteisiin vaikuttaa myös luonnollisesti organisaation tila. Jotkut lähtevät täysin uuteen projektiin, toiset jatkavat hyvää pöhinää viime kaudesta, joillakin alkaa viime kaudesta alkanut uusi tarina ja harvat painavat vuosien projektinsa maaliin tulevalla kaudella. Tämä osa-alue senkin tähden, että ei tarvitse sitten päivitellä viikon välein pisteitä, kun joku pelaaja saapuu johonkin. Tästä osa-aluuessa arvosteluasteikko on 1-5.

Pelaajat arvostellaan yksitellen arvosanoin 4-10, johon vaikuttaa suuresti rooli, hieman potentiaali ja pääsääntöisesti tietenkin pelaajan henkilökohtainen taso. Näiden arvosanoiden kokonaisuus jaetaan joko kuudella taikka kahdellatoista, eli toisinsanoen pelaavilla puolustajilla sekä hyökkääjillä. Poikkeuksena maalivahtien arvosanoja en rupea jakamaan, vaan diktaattorin elkein, yksinkertaisesti muodostan arvosanan kahdesta maalivahdista.

Jälleen kerran, tulen olemaan hieman varovainen Liigan ulkopuolelta saapuneiden pelaajien arvostelussa. Esimerkkinä tähän vaikka Lukon Pavol Skalicky. Vaikka Skalickyn osalta Extraliga tulikin viime kaudella "läpi pelattua" ja voidaan olettaa pelaajan olevan myös Liigan mittakaavassa hyvä vahvistus, niin pelaaja ei tule saamaan parasta mahdollista arvosanaa, koska aina on kysymysmerkkinä kun siirrytään uuteen sarjaan, uuteen maahan ja uusiin kuvioihin. Tietenkin menneen kauden sarjan taso myös vaikuttaa arvosanaan, jolla tarkoitan, ettei esimerkiksi Ranskan pääsarjassa vahvoja otteita esittänyt Jukureiden Atte Mäkiseltä voi odottaa yhtä hyviä esityksiä Jääkiekon SM-Liigassa.

Pelaajien arvosanat tulevat tylsästi näillä näkymin jäämään vain allekirjoittaneen tietoisuuteen. Ei kiinnosta käydä kuukauden verran keskustelua, miksi joku SaiPan kutospakki on saanut puoli numeroa paremman arvosanan, kuin vaikkapa Ässien vitospakki. Se ei vaikuta mitenkään oleellisesti kokonaisuuteen ja lähinnä on toissijainen, hyttysen paskan kokoinen asia kootussa paketissa.

Pisteitä voi korkeintaan saada 45 ja alin mahdollinen pistemäärä on 17. Joukkueet tullaan esittelemään alkaen heikoimmasta lenkistä aina vahvimpaan suosikkiin ja tämä tapahtuu aikavälillä xx.xx-xx.xx, eli toisinsanoen silloin kun on kiinnostusta kirjoittaa, mutta varmasti kuitenkin kesän aikana.
 
1963

JD #17

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tahdo asettua enää vastakkain yhdenkään kirjoittajan kanssa, mutta Kärppäkannattajana haluaisin sanoa, että yhden kirjoittajan konkurssipuheista huolimatta varmasti meistä jokainen toivoo kaikkea parasta jokaikiselle liigaseuralle. Itse ainakin olen yrittänyt käydä tsemppaamassa pienempiä seuroja, sillä tie ylöspäin ei ole helppo ja sille on varattava aikaa.

Kärpät on ehkä paras esimerkki siitä kuinka pohjilta voidaan nousta merkittäväksi joukkueeksi, mutta tuoreessa muistissa on myös ajat jolloin vaikkapa KalPa ja Pelicans olivat liigan pohjilla. Itse asiassa muistan jopa ajan, jolloin Jokerit ja Lukko olivat kaksi heikointa seuraa. No siitä on toki jo aikaa.

Sport on väläyttänyt ja ollut paikoin parempi kuin osasin odottaa tässä vaiheessa. KooKoo oli fantastinen tällä kaudella ja saattoipa tehdä budjettiin nähden Kärppiäkin parempaa työtä urheilupuolella. Jukuritkin on ollut parhaimmillaan paha vastustaja kaikille liigaseuroille ja vaikka heitä parjataankin tällä hetkellä voi tilanne olla toinen muutaman vuoden päästä. En minä näe että sielläkään olisi tehty mitenkään erityisen huonoa työtä, vaikka tuoreehko liiganousu ja talousalue tuokin omat haasteensa.

Eipä sillä, ehkä pienempi liiga ja avoimet karsinnat olisi parempi malli, mutta kun liigaa on laajennettu pitäisi sitä pyrkiä kehittämään näissä puitteissa. Karsinnathan ainakin voisi lisätä, sekin auttaisi jo asiaa. Jokaisella liigapaikkakunnalla on kiihkeitä faneja kuten myös liigapeleistä elämänsisältöä saavia kausikorttilaisia ja satunnaiskatsojia, joten en minä ainakaan haluaisi viedä heiltä tuota iloa pois. Ei muuta kuin koitetaan osaltamme vaikuttaa siihen, että liigaa kehitettäisiin oikeaan suuntaan. Samassa veneessähän tässä kuitenkin ollaan.

E: Ensimmäisen lauseen muokkaus vähän pehmeämmäksi kun ei tosiaan ole tarkoitus olla vastakkain kenenkään kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tahdo asettua enää vastakkain yhdenkään kirjoittajan kanssa, mutta Kärppäkannattajana haluaisin sanoa, että mahdollisesti yhtä lukuunottamatta meistä jokainen toivoo varmasti kaikkea parasta jokaikiselle liigaseuralle. Itse ainakin olen yrittänyt käydä tsemppaamassa pienempiä seuroja, sillä tie ylöspäin ei ole helppo ja sille on varattava aikaa.
Asetuit sitten kuitenkin. Minua tuossa kuitenkin tarkoitit, kun kirjoitit ”yhtä lukuunottamatta”. Sen verran korjaan, että toivon kaikille seuroille hyvää. Tämä hyvä pääsee toteumaan parhaiten urheilullisessa ja tavoitteelisessa ympäristössä. Kannattaa katsoa kokonaiskuvaa.

@Via Dolorosa , hyvän pisteytystavan ja jaottelun olet valinnut tulevan kauden voimasuhdearvioosi. Sehän on lähes sama kuin minulla viime vuonna. Ainostaan tuo ”ylimääräinen” organisaatio-osio on hitusen erilainen pisteytykseltään ja sisällöltään kuin minun vastaava. Mukava, että näet taas vaivan ja teet arvion.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Asetuit sitten kuitenkin. Minua tuossa kuitenkin tarkoitit, kun kirjoitit ”yhtä lukuunottamatta”. Sen verran korjaan, että toivon kaikille seuroille hyvää. Tämä hyvä pääsee toteumaan parhaiten urheilullisessa ja tavoitteelisessa ympäristössä. Kannattaa katsoa kokonaiskuvaa.
Kävin pehmentämässä sanojani ennen kuin ehdit lähettää tämän viestin. Vaikka tarkoitus olisi hyvä en osannut nähdä konkurssia asiana joka tekisi liigajoukkueille hyvää. Mielestäni hyvää tekee se, että toimintaa saadaan kehitettyä kilpailullisemmaksi liigassa. Tämä tie ottaa aikansa. En ole kuitenkaan lukenut kaikkia viestejä tarkasti, joten varmasti sinunkaan ajatus ei ole noin yksioikoinen.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
@Via Dolorosa , hyvän pisteytystavan ja jaottelun olet valinnut tulevan kauden voimasuhdearvioosi. Sehän on lähes sama kuin minulla viime vuonna. Ainostaan tuo ”ylimääräinen” organisaatio-osio on hitusen erilainen pisteytykseltään ja sisällöltään kuin minun vastaava. Mukava, että näet taas vaivan ja teet arvion.
Käytännössä se onkin lähes sama mitä sinun vastaava viime kesällä. Koin sen parhaaksi, jonka lisäksi ainakin sinulla se onnistui oikeinkin hyvin viimeksi. Tuohon ylimääräiseen osioon, jonka käytännössä otin sinun arvioista, halusin tosiaan vielä lisätä hieman extraa, joka mahdollistaa lisähankintojen lisäksi kurkistuksen organisaatioiden yleiseen tekemiseen, käyrään, kokemukseen ja vahvuuteen. Näin ehkä arviot eivät olisi niin suoraan pelkästään katsomista pelinappuloihin, koko totuus kun ei aina ole ainoastaan kentällä olevissa pelaajissa sekä valmentajassa aitiossa.

Mukavahan näitä on tehdä. On ainakin jotain muuta ajateltavaa, kuin korona ja loputtomat uutiset siitä.
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Mikkelin Jukurit - Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä?

Valmennus - 5.5
Maalivahdit - 7.5
Puolustus - 6.5
Hyökkäys - 5.5
Organisaatio - 1
= 26

Jukurit numeroina.

Keski-ikä: 22.91 (Elite Prospects)
Keskipituus: 182.96 cm (Elite Prospects)
Keskipaino: 82.78 kg (Elite Prospects)
Kauden 19-20 ilmoitettu pelaajabudjetti: 1.5 miljoonaa
Kauden 19-20 sarjasijoitus: 13., 56p
Kauden 19-20 PMK: 3.01
Kauden 19-20 TMK: 2.15
Lähteneet pelaajat: 8
Lähteneet tehopisteet: 59+77=136Kristian Afanasyev-Simon Stransky-Jesper Piitulainen
Teemu Henritius-Anssi Löfman-Ville Leskinen
Teemu Pulkkinen-Henri Nikkanen-Julius Vähätalo
Heikki Huttunen-Otto Mäkinen-Mikael Saha

Mikko Kokkonen-Jakub Galvas
Alexander Jakovenko-Jaakko Haarti
Axel Rindell-Atte Mäkinen

Sami Rajaniemi
Eetu Randelin


Perin haastavasta tilanteesta lähtee jälleen kerran Mikkelin kiekkoylpeys kohti seuran tulevaa 50-vuotista juhlakauttaan. Syy tähän on hyvinkin yksinkertainen, kun muutenkin taloudellisesti Liigan lilliputtiseurana operoivaa Jukureita kurittaa vuosittainen osakelyhennys, eikä maapalloa riepotteleva koronaepidemia ainakaan taloutta paranna. Pennit ja sentit täytyy siis vieläkin laskea yhteen, eikä pelaajamarkkinoille ole varaa lähteä ostajan roolissa. Karu fakta joka näyttää osaansa joukkueen kokoonpanossa, mikä tulee myös olemaan ainakin minulle esteenä tuhkimotarinan ja yltiöpäisten odotusten kirjoittamiselle. Mikään muu ei ole ikinä varmaa, kuin kuolema ja verojen maksaminen, mutta puhuisin itse lähinnä jättiyllätyksestä, jos Jukurit itsensä pudotuspeleihin taistelisi.

Mikkelissä ehti jo hetken aikaa puhaltaa uudet raikkaat tuulet, aika jälkeen Risto Dufvan, kun Pekka Kangasalusta otti heimoryhmän haltuunsa ja lähti rakentamaan joukkuettaan kohti uutta huomista. Rakennusprojekti kesti tarkalleen n. puolitoista vuotta, kunnes Jukurit suoritti oman osuutensa Liigan hulluilla valmentajapäivillä ja Pekan laulut oli toistaiseksi laulettu. Pekka Kangasalusta sai potkut - Marko Kauppinen ottaa vastuun Mikkelin Jukureista. Potkut itsessään eivät olleet mikään hurja yllätys, sillä olihan jo kuukautta aikaisemmin ilmoitettu, että vetovastuun ensi kaudella tulee ottamaan juurikin Mikkelin oma poika, Marko Kauppinen. Sattumaa tai ei, mutta tämän ilmoituksen jälkeen Jukurit pelasi 12 ottelua, joiden saldoksi jäi yksi voitto, yksi jatkoaikatappio ja kymmenen suoraa häviötä. Se on tulkitsemiskysymys, että ottiko Jukureiden ilmoituksen sitten suorana vai epäsuorana epäluottamuslauseena Kangasalustaa kohtaan, mutta pukukopin ainakin Kangasalusta menetti heti tiedotteen julkaisemisen jälkeen. On totta, että joukkue ryhdistäytyi lähes välittömästi Kauppisen astuttua aitioon ja puolustuspeliä saatiin muurattua umpeen, jonka seurauksena päästettyjen maalien keskiarviotakin saatiin laskettua hieman Kangasalustan ajasta ja Jukurit pelasikin paremman loppu- kuin alkukauden. Nyt pitää toki myös muistaa faktat. Jukurit sai pelata täysin paineettomasti, jonka lisäksi Kauppisella oli vapaat kädet ilman tulosvastuuta ajaa sisään omaa pelitapaa. Tilanne periaatteessa on ihanteellinen. Voittamisen pakon tuomaa painetta ei ollut, kun samaan aikaan vastustajat pelasivat tärkeistä pisteistä suurien paineiden alla, sillä Jukurit oli viime kaudella joukkue, joka vain oli pakko voittaa. Tämä korostui esimerkiksi Vaasan Sportin kanssa, joka sai Dufvan johdolla pelinsä hetkellisesti erittäin hyvään jamaan, mutta lopulta uutuudenviehätyksen jälkeen moposta loppui bensa. Ei mitään pois Jukureiden loppukaudesta ja mukavista päänahoista, joita joukkue sai kerättyä, mutta kun lähdetään samalta viivalta nollatilanteesta liikkeelle, niin vasta silloin voidaan katsoa, minne asti matka tulee kestämään. Paljon on kysymysmerkkejä ilmassa ja Jukurien kunto punnitaan vasta loppusyksyllä, jolloin yleensä on syöksylasku alkanut. Tästä syystä Kauppinen on valmentajana vielä täysi kysymysmerkki sekä Liigan ympyröissä lähes täydellinen räkänokka, jonka vuoksi parempaa arvosanaa ei voi tässä kohtaa antaa.

Jos kauteen lähdettäessä kysymyksiä ilmaan luo päävalmentaja Kauppinen, niin vähintäänkin yhtä paljon niitä esiintyy joukkueen nimilistassa hyökkäyksen kohdalla, joka luvalla sanoen on heikko. Joukkueesta nosti kytkintä viime kaudella/kauden jälkeen Partanen, Pereskokov, Roine, Sarault, Dzierkals, Hotakainen sekä Kalliola, eli yli kaksi kentällistä Liiga-tason pelaajia, joista suurin osa oli niitä viime kauden joukkueen kärkipelaajia. Näiden tilalle on saapunut Mestiksestä Kristian Afanasyev, Otto Mäkinen sekä Mikael Saha ja lisäksi vielä muista sarjoista Anssi Löfman (SaiPa), Teemu Pulkkinen (NCAA) ja Tshekin Extraligasta Simon Stransky. Vaikka varsinkin Stransky onkin varsin mehukas ja mahdollisesti kovakin hankinta, niin silti lähtijöiden/saapuneiden suhde on hyökkäyksessä tasollisesti melko suuri. Hyökkäyksestä kun lähti roppakaupalla kokemusta pois, niin sanomattakin on selvää, että nuorella hyökkäyksellä mennään eteenpäin. Kokenutta kaartia joukkueesta edustaa Jesper Piitulainen, joka onkin hyökkäyksen tuki ja turva. Liukasliikkeinen ja maaliahne Piitulainen onkin pelannut jo monta kautta hyvällä ja perusvarmalla tasolla ja jälleen tilauksessa olisi ne 10 maalia, mieluiten toki enemmän. Nestoriosastolla Piitulaista peesaa Anssi Löfman, joka vihdoin sai viime kaudella hieman entisiä kausia vähemmän rikkonaisen kauden alleen. Piitulaisella ja Löfmanilla on erittäin kova työ edessä, kun heidän pitäisi kannatella nuorta joukkuetta ylöspäin, aina niillä marraskuun pimeinäkin päivinä ja vaikeilla hetkillä. Hyökkäys tarvitsee ehdottomasti lisää vastuunkantajia näiden herrojen lisäksi ja tälle osastolle voidaankin odottaa ainakin Simon Strankyn nimeä, mutta lisää on löydyttävä, ettei joukkueen pelit ole pelattu ennen joulukuuta. Maalinteon vaikeudesta kertoo jo viime kauden tehtyjen maalien keskiarvo, joka oli vain 2.15 maalia ottelua kohden. Vaikka Jukureiden taktiikka tuskin tuleekaan perustumaan maalintekokilpailuun muiden joukkueiden kanssa, niin kapuloita rattaisiin menestyksen suhteen tulee lyömään vaatimaton ja nimetön hyökkäys. Täydessä runkosarjassa (60 ottelua) tulee äitiä ikävä, jos koko kausi mennään kilpparilla eteenpäin.

Niin ankeita arvioita mitä kirjoitin hyökkäyksestä ja päävalmentajasta, niin todettakoon puolustuksen sekä maalivahtipelin olevan Mikkelissä hieman paremmassa jamassa, vaikkei ensisijaisesti nekään mitenkään loistamaan pääse. Rajaniemi on tehnyt maalilla sen mitä on tehtävissä ja ehkä jopa hieman enemmän, mutta ihmemiehestä ei hänenkään kohdalla voida puhua. Vaikka torjunnoillaan onkin antanut mahdollisuuden taistella voitosta, niin hetkittäin tuntuu, että hänen täytyisi tehdä myös maalit, jotta Jukurit voittaisi. Puolustuksen ulkomaanelävät Galvas sekä Jakovenko pelasivat oikein mallikkaan debyyttikauden Liigassa ja Galvas saikin palkintonsa hyvistä henkilökohtaisista otteistaan Tshekin EHT-joukkue kutsun muodossa. Myös yksi positiivinen nimi erottui viime kauden puolustuksessa, Helsingistä saapunut Axel Rindell. Ensimmäinen kausi miehissä oli oikeinkin onnistunut ja kehityskäyrä näyttää vahvasti ylöspäin. Näiden kolmen pelaajan varaan puolustus taitaakin pääsääntöisesti olla rakennettu. Takalinjat kaipaisivat kuitenkin kipeästi suunnannäyttäjää, isäntää ja henkisesti vahvaa liideriä, jota joukkueeseen saapunut Atte Mäkinen (Rouen FRA) ei kyllä valitettavasti ole, vaan lähinnä täytepakki ja parhaimpana päivänä on näkymätön kentällä, mutta huonona päivänä mies kunnostautuu lähinnä helposti kierrettävänä keilana ja turhien kakkosten ottajana.

Yhteenveto

Joukkue lähtee aivan selkeänä altavastaajana Liigaan jo pelkästään materiaalinsa tähden, joka on jälleen/tällä hetkelläkin Liigan heikoimpia. Hauska fakta, että vaikka Jukureita on aina veikattu viimeiseksi, niin Jukurit ovat silti onnistuneet välttämään jumbosijan jokainen kerta. Kovin suuria rahamääriä en olisi kuitenkaan valmis lyömään sen puolesta, että Jukurit yltäisi pudotuspeleihin. Perinteinen ja tylsä fraasi tähän kohtaan, "kymppisija on Jukurien mestaruus". Jukka Holtari on ilmoittanut, että joukkueeseen hankitaan vielä 1-2 pelaajaa, joten kovin kevyellä kalustolla Jukurit juhlakauteen tulee lähtemään. Rajallisten resurssien sekä jälleen "uuden projektin" tähden ei Jukurit tule saamaan kuin yhden lisäpisteen. Olen valmis syömään sanani, jos Jukurit ilmoittaa syyskuussa tehneen pelaajasopimukset Roman Horakin ja Patrik Hersleyn kanssa.


Mahdollinen läpimurto - Ville Leskinen

Ville Leskisen läpimurtoa on odotettu Mikkelissä vesi kielellä jo parikin kautta, mutta aina se on jäänyt piippuun ja mies valahtanut harmaaseen massaan. Leskisen kohdalla yleensäkin syksy ja harjoituspelit lupailee hyvää, joten joko tämä on se kausi, kun se toinenkin Ville Leskinen nousee parrasvaloihin?

Mahdollinen floppi - Anssi Löfman

Kunnossa ollessaan on Löfman erinomainen hankinta lähes jokaiseen joukkueeseen, mutta uraa on viime vuodet varjostaneet lukuisat loukkaantumiset. SaiPa antoi oman kasvattinsa siirtyä pois ja Jukurit oli ensimmäinen, joka syöttiin tarttui. Kilpahuutoa tuskin Anssista on ollut. Taidot tiedetään, mutta kestääkö miehen paikat? Pidän mahdollisena, että Löfmän tulee osoittautumaan flopiksi juurikin tämän tähden, eikä Jukurit saa miehestä läheskään sitä täyttä hyötyä, jota varmasti on odotettu.

Mielenkiintoinen yksilö - Simon Stransky

Nuori ja eteenpäin pyrkivä Tshekki, jolla on jo alla EHT-pelejä, sekä pääsarjakokemusta kolmen vuoden ajan Tshekeistä. Toistaiseksi ei ole kunnolla mässäillyt pisteillä aikuisten sarjoissa, mutta ikääkin on vasta 22-vuotta. Pääsee Jukureissa isoon ja vastuulliseen rooliin, joka voi toimia ponnahduslautana rahasarjoihin.


Via Dolorosan voimasuhdearviot.

1.?
2.?
3.?
4.?
5.?
6.?
--------------------
7.?
8.?
9.?
10.?
--------------------
11.?
12.?
13.?
14.?
15. Jukurit 26p
 
1963

JD #17

TradeMeNow

Jäsen
Suosikkijoukkue
90's NHL teams
Odotan täällä jo popparit valmiina että kuinka monta viestiä tulee, ennenkuin alkaa se:miksi tuolle tuota ja sitten vastaavasti tälle tätä! Pomminvarma asia on se, että kun on ässien vuoro, niin n.kolmannen viestin jälkeen alkaa vinkuminen ja kitinä. Keep up veli via!!
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #44, #15, Myyttinen Teutoni
Kiitän jo etukäteen Poterovahtien ykkössentterin loppuja arvionteja ja toivottavasti jaksat rustata joka joukkeelle yhtä kattavan paketin! Näitä on mukava lueskella ja muistetaan toverit, että mielipiteitä nämä vain ovat :) Itse ei tule niin tarkasti muiden joukkueiden elämää seurattua lööppien ulkopuolelta, joten edes pieni vilkaisu joukkueiden mahdolliseen tasoon, vahvuuksineen ja ongelmineen on ihan tervetullut.
 
"Suomessa mä luulen, että pelaan Jyväskylässä. Se on lähinnä se ainut mikä vaikuttaa ehkä enemmänkin kuin palkka." - Jarkko Immonen.

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Jukureilla on muuten äärettömän lupaava kiekollinen puolustus, mielenkiintoinen nähdä miten noin korostetun kiekollinen puolustus noin kokonaisuutena pärjää. Mutta paljon on sitä nykyaikaista kiekollista nuorta osaamista.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukolla alkaa olemaan hyökkäys kohtuullisen hyvällä mallilla. Audetten sopimusta ei tosin Lukon toimesta ole vielä julkaistu, mutta eilinen ilmoitus AHL:n kauden päättymisestä ei ainakaan varmaan estä enää julkaisua.

Pospisil-Audette-Skalicky
Hakulinen-Mattila-Repo
Nyman-Koivistoinen-Koivisto
Tammela-Liedes-Petman
Ylitalo-Ruotsi
 

Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Lukolla alkaa olemaan hyökkäys kohtuullisen hyvällä mallilla. Audetten sopimusta ei tosin Lukon toimesta ole vielä julkaistu, mutta eilinen ilmoitus AHL:n kauden päättymisestä ei ainakaan varmaan estä enää julkaisua.

Pospisil-Audette-Skalicky
Hakulinen-Mattila-Repo
Nyman-Koivistoinen-Koivisto
Tammela-Liedes-Petman
Ylitalo-Ruotsi
Nimiltä kyllä todella kova ja potentiaalinen nippu. Aika paljon kuitenkin muutoksia edelliskauteen, paljon voi olla kiinni siitä, mihin suuntaan laiva lähtee keinumaan. Palikat on kunnossa, mutta hitsautuuko yhteinäiseksi joukkueeksi? Kokemusta, erityisesti voittamisesta ja vaikeista peleistä on kohtuullisen vähän. Repo nyt Tapparassa voittanut yhden mestaruuden, mutta oli tällöin kolmosketjun viimeistelijän roolissa, ei johtamassa joukkoja, vaan näitä olivat esim. Peltola ja Kuusela. Itse heitän vähän kysymysmerkkejä tuon TOP-6 -jätkien harteille, miten osaavat sitten ottaa joukkoja reppuselkään. Ja puhun nimenomaan niistä playoffmatseista, kun jäljellä on neljä parasta joukkuetta. Runkosarjassa tuolla nimilistalla pitäisi olla suorassa playoffpaikassa kiinni.

Pistetään nyt verrokiksi Tapparan tämän hetken hyökkäys;

Levtchi - Virta - Bertrand
Peltola - Malinen - Kuusela
Smejkal - Tanus K - Vauhkonen
Moilanen - Rauhala - Simontaival
Lehtonen, Vanhatalo

Kyllähän tuo Lukon paletti nimilistaltaan, etenkin sentteristön osalta paljon kovempi on, mutta sitten taas kokemus tiukoista paikoista sataa Tapparan laariin.

Alan jo siis tässä kohtaa ennakoimaan meidän perinteistä kohtaamista playoffseissa. :)
 
Viimeksi muokattu:

Lukko8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pospíšil, Repo
Nimiltä kyllä todella kova ja potentiaalinen nippu. Aika paljon kuitenkin muutoksia edelliskauteen.....

Itse heitän vähän kysymysmerkkejä tuon TOP-6 -jätkien harteille, miten osaavat sitten ottaa joukkoja reppuselkään. Ja puhun nimenomaan niistä playoffmatseista, kun jäljellä on neljä parasta joukkuetta. Runkosarjassa tuolla nimilistalla pitäisi olla suorassa playoffpaikassa kiinni.
Ei siinä nyt niin kauheasti ole muutoksia edelliskauteen hyökkääjien osalta. 4/12 ovat uusia pelaajia. Siinä olen kyllä samaa mieltä, ettei kokemusta voittamisesta hirveästi ole. Mutta eipä sitä ollut viime kaudellakaan eikä näyttänyt menoa haittaavan.
 
Joku kaunis päivä se tulee.

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nimiltä kyllä todella kova ja potentiaalinen nippu. Aika paljon kuitenkin muutoksia edelliskauteen, paljon voi olla kiinni siitä, mihin suuntaan laiva lähtee keinumaan. Palikat on kunnossa, mutta hitsautuuko yhteinäiseksi joukkueeksi? Kokemusta, erityisesti voittamisesta ja vaikeista peleistä on kohtuullisen vähän. Repo nyt Tapparassa voittanut yhden mestaruuden, mutta oli tällöin kolmosketjun viimeistelijän roolissa, ei johtamassa joukkoja, vaan näitä olivat esim. Peltola ja Kuusela. Itse heitän vähän kysymysmerkkejä tuon TOP-6 -jätkien harteille, miten osaavat sitten ottaa joukkoja reppuselkään. Ja puhun nimenomaan niistä playoffmatseista, kun jäljellä on neljä parasta joukkuetta. Runkosarjassa tuolla nimilistalla pitäisi olla suorassa playoffpaikassa kiinni.
Totta, kysymyksiä kuuluukin herätä. Danforthia ja Westerholmeja ei voi korvata 1-1 mitenkään ja tilalle nyt on tullut siis tässä kohtaa Hakulinen, Skalicky ja Mattila, kun Audetten sopparia ei ole vielä julki tuotu. Lisäksi joukkueesta lähti suuri kasa johtajuutta Laakson lopettamisen myötä ja puolustuskin on vielä sanalla sanoen levällään. Nimet tuossa on sangen hyvät ja yllättävän vähälle huomiolle jää varasti monen papereissa Linus Nyman ja Eetu Koivistoinen, jotka muodostivat Toni Koiviston kanssa varmastikin yhden parhaista 5 vs. 5 ketjuista Joulun jälkeen.

Lukko on voittamisen kulttuuria aina ennen yrittänyt ostaa joukkueeseen. Nykyään luotetaan enemmän siihen että Lukossa pelaajat kasvaa ulos Liigasta ja tätä kautta se iso palkinto osuisi joskus tänne Raumalle.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei siinä nyt niin kauheasti ole muutoksia edelliskauteen hyökkääjien osalta. 4/12 ovat uusia pelaajia. Siinä olen kyllä samaa mieltä, ettei kokemusta voittamisesta hirveästi ole. Mutta eipä sitä ollut viime kaudellakaan eikä näyttänyt menoa haittaavan.
Oli siellä sentään Westerholmit, muutamilla SHL:n ja CHL:n mestaruuksillaan. Uusisita Skalickylla on sitten muutama Slovakian Liigan mestaruus, mutta eipä nuo niin paljoa yleensä paina kun Liigaan tullaan pelaamaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Siinä olen kyllä samaa mieltä, ettei kokemusta voittamisesta hirveästi ole. Mutta eipä sitä ollut viime kaudellakaan eikä näyttänyt menoa haittaavan.
No eikö tuossa vähän jo viitattu kevään peleihin tuolla ettei kokemusta voittamisesta kauheasti ole ja nimenomaan menneellä kaudella ne kevään pelit jäivät nyt pelaamatta? Runkosarjan jälkimmäinen puolisko oli kieltämättä todella vahvaa pelaamista Lukolta.

Hyvältä tuo Lukon nippu kuitenkin näyttää, kuten myös Tapparan.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ei jumalauta ei
Pitäisköhä lopettaa jo tuo Tapparan jeesaaminen, joka alkoi keväällä 88 kun varma mestari ilves pudotettiin ja jatkui samantein 3-0 johdon sössimisenä vuosikymmeniä myöhemmin :)
 
"Raumalla nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP isännöi vahvistunutta Lukkoa" - Jatkoaika-

Juippi88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pitäisköhä lopettaa jo tuo Tapparan jeesaaminen, joka alkoi keväällä 88 kun varma mestari ilves pudotettiin ja jatkui samantein 3-0 johdon sössimisenä vuosikymmeniä myöhemmin :)
Ensiks tarvitaan se kotietu, mulla lentää lelut hiekkalaatikolta heti siinä kohtaa kun se perkeleen sama kuuluttaja venyttää”Tappppppara ensimmmäinen maaali, Kriiiiiiiiistian Kuuuselaaaaah”
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Pelicans - Lahti VS Everybody?

Valmennus - 5
Maalivahdit - 8
Puolustus - 6.5
Hyökkäys - 6.5
Organisaatio - 1.5
=27.5


Pelicans numeroina.

Keski-ikä: 22.97 (Elite Prospects)
Keskipituus: 181.55 cm (Elite Prospects)
Keskipaino: 82.66 kg (Elite Prospects)
Kauden 19-20 ilmoitettu pelaajabudjetti: 1.9 miljoonaa +200k
Kauden 19-20 sarjasijoitus: 14., 54p
Kauden 19-20 PMK: 3.4
Kauden 19-20 TMK: 2.03
Lähteneet pelaajat: 9/16
Lähteneet tehopisteet: 24+59=83 / 66+125=191Miika Roine-Hannes Björninen-Iikka Kangasniemi
Otto Nieminen-Rudolf Cerveny-Antti Tyrväinen
Waltteri Merelä-Sakke Hämäläinen-Jonatan Tanus
Miro-Pekka Saarelainen-Artturi Toivola-Frank Gymer

Casimir Jurgens-Julius Bergman
Joonas Jalvanti-Topias Vilen
Alex Lindroos-Matias Rajaniemi

Patrik Bartosak
Atte Tolvanen


Todettakoon ihan ensiksi, etten todellakaan ole varma onko lähtijöiden määrä oikea ja koitinkin jakaa heidät kahtia. Ne jotka lähtivät kauden jälkeen ja ne jotka myytiin kauden aikana. Jokatapauksessa vaihtuvuus on Pelicansissa viime- ja tämän kauden suhteen aivan älytön, kun peräti 46 eri pelaajaa puki viime kaudella turkoosin ylleen.

Pelicans on omalla tavallaan tällä hetkellä yksi Liigan mielenkiintoisimpia joukkueita. Ei välttämättä sen kokoonpanon suhteen, vaan pikemminkin kulisseissa tapahtuvien asioiden tähden. Joukkue on joutunut äärimmäisen ratkaisuun, ja koronan seurauksena organisaatio on lomauttanut pelaajistosta osan ja samalla hieman jopa haistatellut pelaajayhdistykselle tapahtumasarjasta. Toisin sanoen, Pelicansin johtoa ei muiden lässytykset paljon jaksa kiinnostaa. Jokseenkin eriskummallisen tilanteesta tekee kuitenkin se, että joukkue on lomautusten aikana palkannut pelaajia ja kenties hakee tälläkin hetkellä vahvistuksia joukkueeseen. YLE uutisoi jo aikaisemmin suurinpiirtein konkurssiuhasta sekä tyhjää täynnä olevasta kassasta, joka sitten kuitenkin Lahden suunnalta kumottiin. Tämän lisäksi osa pelaajista on kysellyt, että toimitaanko nyt oikein, kun joukkueeseen saapuu uusia pelaajia, vaikka osa on lomautettuna. Aika soppa, jos nyt rehellisesti sanon. Mikä on sitten näiden kaikkien kaukalon ulkopuolisten asioiden summa joukkuehengessä, jos kuppikuntia on mahdollisesti päässyt rakentumaan? Sen aika näyttää.

Pelicansin päävalmentajaksi tulevaksi kaudeksi astelee debyyttinsä aikuisten sarjoissa tekevä Tommi Niemelä, joka on Pelicansin organisaatiolle varmasti tuttu mies, kun hän valmensi seuran junioreita kuusi vuotta, ennen astumista liiton juniorimaajoukkueisiin. Ei siis aivan sika säkissä, mutta kuitenkin vielä raaputtamaton arpa Liigan ympyröissä. Jos jotain, niin Niemelä saanee ainakin ihanteellisen lähtötilanteen päävalmentajauralleen. Kovin paljon surkeammin ei meinaan viime kaudesta joukkue yksinkertaisesti vaan voi pelata, jonka lisäksi mitään hirveän suuria tulospaineita tuskin tulee olemaan seuran johdon puolelta. Niemelä pääsenee rakentamaan rauhassa omaa identiteettiään ja pelitapaansa joukkueelle, jota varmasti ainakin alkukaudella tehdään myös tulostenkin kustannuksella. Suljettu Liiga mahdollistaa valitettavasti myös sen, ettei niin sanottuja pakkovoittoja ole heti kauden alusta lähtien, kun putoamispeikko ei katsomossa katsele. Niemelän pelikirjasta ei minulla ole tuon taivaallista hajuakaan, eikä siitä kuinka vaativaa hänen pelitapansa tulee olemaan. Aika näyttää, että kasvaako Tommista Pelicansin organisaation urheilullisen menestyksen pelastaja ja kivijalka, vai katoaako hän Liigan harmaaseen massaan valmentajien keskuudessa. Allekirjoitettu 2+2 vuotinen sopimus kielii molemmin puolisesta halukkuudesta pitkäjänteiseen työhön, eikä ensimmäisestä kaudesta välttämättä saada kuin pintaraapaisu tulevasta ja tulevaisuudesta.

Vaikka PärnäsAntti uutisoikin Bartosakin kohdalla lähinnä turhista ja toivottavasti menneistä asioista, niin niistäkin huolimatta Pelicans sai oikein pätevän maalivahdin koppaamaan kiekkoja. Pidänkin Bartosakia lähtökohtaisesti jopa Liigan parhaimpien maalivahtien joukossa ja se on ensiaskel ja ykkösprioriteetti kohti parempaa huomista. Voittava maalivahti antaa aina mahdollisuuden taistella pisteistä, kunhan ei joudu itse niitä maaleja tekemään. Bartosakin kantaessa päävastuun, voi joukkue myös tolppien väliin laittaa Atte Tolvasenkin, joka viime kaudella joutui kiekkosadetta kestämään. Nuoresta maalivahdista kun on kyse, niin kehitystä viime kaudesta on myös hänelle varmaan luvassa ja ehkä tämä kaksikko saa hieman taistelevamman puolustuksen eteensä.

Puolustuksen kärkiminuutit ja päävastuun tulee kellottomaan SHL:än kärkijoukkueista saapuvat pelaajat, Julius Bergman (Frölunda) sekä Lahden oma poika Joonas Jalvanti (Luleå). Varsinkin Jalvannin paluu Pelicansiin on kaivattu ja merkityksellinen asia. Selkeä takalinjojen johtaja, joka viime kaudella joukkueesta auttamatta puuttui. Puolustaja erinomaisessa peli-iässä, joka ei varmasti anna tuumaakaan periksi kasvattajaseurassaan ja on isähahmona sekä roolimalli muille joukkueen nuorille pelaajille kokemuksensa myötä ja tietää mitä jokapäiväinen tekeminen vaatii, jos haluaa pelata kovemmissa sarjoissa. Kolmas puolustuksen uusi nimi on Alex Lindroos (JYP), joka hyppänee Kärppiin viime kaudella siirtyneen Tepon saappaisiin. Tilauksessa on varmaa 5vs5 pelaamista, sekä urakoimista alivoimalla. Kokonaisuudessaan on Pelicansin puolustus vielä varsin arvoituksellinen, joka kaipaisi kipeästi pelikunnossa olevaa ja vanhan tasonsa takaisin löytäneen Jurgensin, sekä tietysti yhtä täsmähankintaa. Loukkaantumisia ei takalinjat kestä, varsinkaan jos se osuu Jalvantiin.

Hyökkäys saattaa pussinokkien osalta olla tällä hetkellä jopa siinä optimaalisimmassa tilanteessa, kun joukkueen kapteenin, Hannes Björnisen nimi vielä toistaiseksi löytyy rosterista. Björnisen lähtöä on huhuiltu toistaiseksi koko off-season ja onkin karu fakta Pelicansin osalta, ettei yksikään rahallinen korvaus tule korvaamaan Björnisen pelillistä ja henkistä panosta joukkueessa, jos halutaan pelata korkeammalla kuin ynnä-muut sijoitukset. Aikaisemmin jo tänään kytkintä joukkueesta nosti Janos Hari, joka olisi ollut tärkeä palanen YV-peliin. Jos Björninenkin vielä vaihtaisi maisemaa, niin Pelicansin keskikaista on valitettavasti ohut kuin omenankuori. Kärkiroolia sekä pisteitä Lahdesta saapuu hakemaan Rudolf Cerveny (Brno), joka olettavasti tulee olemaan kova tekijä Liigassa. Jo tasonsa todistaneelle slaaville lyödäänkin todennäköisesti seuran puolesta kovat odotukset ja peliminuutit ja hänen tasoiselta pelaajalta vastuukantamista voidaan odottaa. Joukkue sai myös miellyttävät paluumuuttajat, kun tunnollinen ja luotettava Miika Roine (Jukurit) ja äärimmäisen taitava Iikka Kangasniemi (MODO/IFK) lyövät jälleen Pelicans-paidat päälleen. Vaikka Pelicansin kärjen osalta tilanne näyttääkin ihan hyvältä ja sillä voitaisiin kauteen lähteä helposti, ainakin toistaiseksi, niin hyökkäyksen ongelmat alkavatkin sitten niiden profiilipelaajien jälkeen. Siellä on enemmän taikka vähemmän viime kaudella flopanneita (Nieminen, Toivola, Tanus, Gymer, Saarelainen) pelaajia, mutta toki myös osaksi tyhjennysmyyntien tähden väläytelleet nuoret (Merelä, Hämäläinen), joiden tasoa punnitaan entistä kovemmin nyt kun pelit eivät ole menetetty. Hyökkäys huutaa tasonnosta, eikä viime kauden tapaiseen tehottomuuteen (TMK 2.03) ole enää varaa. Varsinkin Otto Niemisen kohdalla potentiaalin tietää ainakin turkulaiset, mutta mikä on pelaajan oikea taso ja päivän kunto?

Yhteenveto

Katastrofaalisesta sekä erittäin tuulisesta viime kaudesta lähdetään kasvojenpesuun ja se lieneekin seuran ainoa tavoite tulevalle kaudelle. Nostaa Lahtelaisen kiekkoilun tasoa ja pyrkiä pääsemään takaisin pudotuspeleihin, sekä hieman enemmän uskottavaksi jääkiekkojoukkueeksi. Vaikka Pelicans onkin arvioissani vasta sijalla 14 ja varmaan hätäisimmät tulevat tänne kyselemään, että miksi, mitä, häh perkele, niin sanottakoon suoraan, että pidän Pelicansia enemmän mustana hevosena, kuin varmana tyhjennysmyyntijoukkueena. Kukaan kun ei pysty ennustamaan tulevaisuuteen. Pidän joukkueen rakenteesta, joka näyttäisi perustuvan luisteluvoimaan ja kiekolliseen taitoon, kuten nyt lähes kaikki muutkin joukkueet Liigassa. Niemelällä on kova savotta edessä, mutta paineeton ilmapiiri saattaa johtaa tulokseen yllättävään. Koska arviossa on vielä toistaiseksi Björninen mukana, niin lisäpisteitä ei joukkue tule saamaan ryminällä. Osaksi olemattoman(?) kassatilanteen tähden ja osaksi siksi, koska Pelicansin organisaatiossa alkaa "day one" ensi kaudella. Laukkanen kuitenkin on velmu mies, joten 1.5 lisäpistettä annetaan mahdollisen kani-hatusta tilanteen myötä.

Mahdollinen läpimurto - Julius Bergman

Hyökkäysorientoitunut puolustaja, joka lähti vastuun perässä Lahteen, kun sitä ei Frölundasta tullut. Hieman samankaltaisen tarinan kautta saapui viime kaudella Robin Press Lukkoon, joka kiitti vastuusta ja oli puolustuksen kiekollinen liideri. Bergman on pelannut Pohjois-Amerikassa farminfarmin sijaan farmissa, missä onnistuikin ihan kohtalaisella menestyksellä pisteiden valossa. Viime aikoina nämä SHL:stä saapuneet puolustajat, joiden rooli on ollut pieni, ovat onnistuneet kovallakin prosentilla Liigassa. Fun fact, viimeinen maali on kaudelta 2017-2018.

Mahdollinen floppi - Casimir Jurgens

Jurgensiin pätee lähes samat sanat mitä Jukureiden Löfmaniin. Taidot tietää kaikki, mutta loukkaantumiset ovat olleet murheenkryyninä. Katsomosta tahtia taputtaen ei paljon joukkuetta pysty auttamaan. Viime kaudella surulliset 9kpl pelattuja otteluita ja taso on laskenut parissa vuodessa maksimaalisesta alaspäin paljon. Mahdollisesti jopa sopimuksen ulososto edessä, jos veksi tulee olemaan kaukaloa tutumpi paikka?

Mielenkiintoinen yksilö - Patrik Bartosak

Valinta olympiajoukkueeseen, yhdet pelatut Skoda Cup kisat, tuttu nimi Tshekin EHT-joukkueesta ja kovat torjuntaprosentit viime kausilta. Meriitit ovat Bartosakilla ainakin äärettömän kovat Liigaan, eikä ihan jokapäiväistä ole tälläisten maalivahtien saapuminen Liigaan, vaikka taustalla olisikin mitä.


Via Dolorosan voimasuhdearviot.

1.?
2.?
3.?
4.?
5.?
6.?
--------------------
7.?
8.?
9.?
10.?
--------------------
11.?
12.?
13.?
14. Pelicans 27.5p
15. Jukurit 26p
 
1963

JD #17

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Mahdollinen floppi - Casimir Jurgens

Jurgensiin pätee lähes samat sanat mitä Jukureiden Löfmaniin. Taidot tietää kaikki, mutta loukkaantumiset ovat olleet murheenkryyninä. Katsomosta tahtia taputtaen ei paljon joukkuetta pysty auttamaan. Viime kaudella surulliset 9kpl pelattuja otteluita ja taso on laskenut parissa vuodessa maksimaalisesta alaspäin paljon. Mahdollisesti jopa sopimuksen ulososto edessä, jos veksi tulee olemaan kaukaloa tutumpi paikka?
Mua henkilökohtaisesti hämmentää tämä näkemys ihan valtavan paljon. Jürgens oli viime kaudella ja tähän kauteen lähdettäessä yksi Liigan parhaiten varjeltuja salaisuuksia. Hinta-laatusuhteeltaan jopa yksi parhaita pakkeja. Kausi päättyi ikävästi loukkaantumiseen ja siitä lähti Pelsujen alamäki. Mä henk.koht. veikkaan, että jos ja kun on tervehtynyt, niin ensi kaudella nousee jälleen maajoukkueeseen ja pelaa seuraavalla kaudella isolla tilipussilla jossain Liigan kärkiseurassa (IFK?).

Muuten pääosin hyvää analyysiä!
 
"That's the difference between you and me; you wanna lose small, I wanna win big" - Harvey Specter

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Mua henkilökohtaisesti hämmentää tämä näkemys ihan valtavan paljon. Jürgens oli viime kaudella ja tähän kauteen lähdettäessä yksi Liigan parhaiten varjeltuja salaisuuksia. Hinta-laatusuhteeltaan jopa yksi parhaita pakkeja. Kausi päättyi ikävästi loukkaantumiseen ja siitä lähti Pelsujen alamäki. Mä henk.koht. veikkaan, että jos ja kun on tervehtynyt, niin ensi kaudella nousee jälleen maajoukkueeseen ja pelaa seuraavalla kaudella isolla tilipussilla jossain Liigan kärkiseurassa (IFK?).
Jurgens tosiaan pääsi mielestäni yllättämään ihan puskista debyyttikaudellaan ja oli silloin aivan erinomainen haku Pelicansilta, jonka seurauksena pääsikin vetämään EHT-pelejä. Jos nyt en väärin muista, niin häntä kohtaa oli suuren suuret odotukset seuraava kautta varten, mutta jäikin sitten täysin Kousan sekä Kasken varjoon, eikä ottanut niin suuria pelillisiä harppauksia. Tämä siis puhtaasti nyt ulkomuistista kirjoitettuna, mutta ainakin minä ymmärsin, että jo tällä kaudella oli vaikeuksia pysyä kasassa? Lasinilkaksi nyt on turha tituuleerata pelaaja, joka on iältään vasta 25, mutta loukkaantumisherkän kaverin maineen olen ainakin itse saanut hänestä iskostettua päähäni.

Kunnossa ollessaan toki olisi erittäin tärkeä palanen puolustuksessa ja varmasti hoitaisi tonttinsa kärkiminuuteilla.

Kaikkea hyvää kuitenkin hänelle ja toivon myös ehjää kautta ja paluuta maajoukkueen mukaan sekä samalla tietenkin pitkää nenää minun kirjoitukselle.

Hyvä myös, että nostit tämän ylös. Arvioiden on tarkoituskin herättää keskustelua ja olisi äärimmäisen tylsää, mikäli jokainen vaan peesaisi kaikkea.
 
1963

JD #17
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
@Via Dolorosa pidän toistaiseksi kynttilää vakan alla Pelicansin osalta. Kun lähempänä syksyä alan tehdä arvosteluja (tällä kertaa teen vähän kapeampia ja tuntumanvaraisempia, niin saan valmiiksikin), niin ei ole ainakaan kukaan varastanut ideoitani omiin ennakoihinsa. Mutta sanotaanko näin, että olen muutamasta kohdasta Pelicansiin liittyen arviointimielessä eri mieltä (tai erilaista perstuntumaa).
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
@Via Dolorosa pidän toistaiseksi kynttilää vakan alla Pelicansin osalta. Kun lähempänä syksyä alan tehdä arvosteluja (tällä kertaa teen vähän kapeampia ja tuntumanvaraisempia, niin saan valmiiksikin), niin ei ole ainakaan kukaan varastanut ideoitani omiin ennakoihinsa. Mutta sanotaanko näin, että olen muutamasta kohdasta Pelicansiin liittyen arviointimielessä eri mieltä (tai erilaista perstuntumaa).
Ajattelin itse ensin, että odottelen ihan rauhassa ja olisin kirjoitellut näitä sitten siinä kauden alun tuntumassa. Olisi nähnyt mahdollisia muutoksia enemmän ja samalla ehkä sitten myös muiden rohkeiden mietteitä joukkueista ja miten ne olisi menneet omien kanssa. Sitten kuitenkin aloin kirjoittamaan hetken päästä näitä ylös ja ajattelinkin, että vitut, mielummin itse ensimmäisenä arvioin ne mahdolliset suuret muutokset voimasuhteissa, niin kukaan ei pääse ainakaan sanomaan, että peesasin jotain toista. On kuitenkin kiva olla ensimmäinen edes jossain. Myönnettäköön tietenkin heti suoraan, että toukokuu ei välttämättä se kaikkein optimaalisin aika ole näiden kirjoittamiselle, varsinkaan kun samaan aikaan maailmassa pyörii perin vittumainen bakteeri. Aikainen lintu kuitenkin madon nappaa? Jännä nähdä, mihin suuntaan muiden arviot, jos siis sellaisia ylipäätään useampiakin tulee, lähtee menemään omiin verrattaessa.

Ei nyt mitenkään tämäkään viesti liittynyt Pelicansiin taikka viestiisi muutenkaan, kunhan höpisen omiani. Kiva näitä on kirjoitella ja kauhistua joulukuussa, kun vähintään 13 joukkuetta on pelannut ihan ristiin ennustusta vastaan.
 
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Vaasan Sport - Rehtorin remmissä

Valmennus - 7.5
Maalivahdit - 6.5
Puolustus - 6
Hyökkäys - 7.5
Organisaatio - 1
=29

Sport numeroina.

Keski-ikä: 26.54 (Elite Prospects)
Keskipituus: 183.54 cm (Elite Prospects)
Keskipaino: 87.83kg (Elite Prospects)
Kauden 19-20 ilmoitettu pelaajabudjetti: 1.6 miljoonaa +100k
Kauden 19-20 sarjasijoitus: 15., 49p
Kauden 19-20 PMK: 3.23
Kauden 19-20 TMK: 2.18
Lähteneet pelaajat: 9
Lähteneet tehopisteet: 58+80=138


Roope Talaja-Niclas Lucenius-Patrik Karlkvist
Simon Suoranta-Turo Asplund-Aaro Vidgren
Eemil Erholtz-Santeri Haarala-Juho Liuksiala
Filip Riska-Jonne Virtanen-Erik Riska

Niklas Nevalainen-Aleksi Mäkelä
Juho Tommila-Valtteri Viljanen
Olli Vanttaja-Ari Gröndahl

Niko Hovinen
xxxxxxxxxxxxJos meni Pelicansin viime kausi penkin alle, niin samaa voi sanoa Vaasan Sportin kujanjuoksusta, jossa juhlakauden lupaukset meni karmivalla tavalla pieneen. Peli ei yksinkertaisesti lähtenyt oikeastaan missään kohtaa kautta urilleen, aivan pieniä valonpilkahduksia lukuunottamatta. Sport kaatui oikeastaan siihen, mihin sen identiteetti pyrkikin nojaamaan Pajuluoman aikana, iloiseen hyökkäyspeliin, jossa viisikkipuolustus ei keskeinen asia ollut. Kun sitä ennakkoon vahvinta osa-aluetta ei pystytty hyödyntämään, niin lopputulos olikin karua luettavaa numeroiden sekä tulosten puolella. Lopulta siinä sitten kävikin niin, että päävalmentaja oli menettänyt pelaajien luottamuksen, jonka seurauksena Pajuluoma oli yksi niistä valmentajista, joka sai kokea Liigan villit valmentajapäivät. Potkut tuli ja remmiin astui Rehtori Dufva.

First things first, joka tarkoittaa Vaasassa puolus- ja joukkuepelin kuntoon laittamista. Siihen rooliin on palkattu Sportin puolesta mielestäni kaikkein paras vaihtoehto, kun vanhanliiton mies Dufva ottaa/on ottanut joukkueen tarkkailevan silmänsä alle. Dufva tuo ehdottomasti kaivattua ammattimaisuutta organisaatioon ja onkin ehkä hyvin kärjistetysti, mutta ehkä jopa valitettavan totuudenmukaisesti, sanottuna ainoa ammattilainen pukuosastolla työharjoittelijoiden parissa. Ristolla toki on omat ongelmansa ja heikkoutensa ihmisenä, mutta ne eivät ole asioita joita pitäisi purkaa tässä viestissä, sillä ne ovat pikemminkin tulevaisuuden asioita. Valmentajana kuitenkin parhaimmillaan velho, joka varmasti on parhaimmillaan ja kenties uudelleensyntyneenä Sportin kaltaisessa projektissa. Dufvan vahva tulo kesken viime kaudella yllätti sekä samalla myös sokaisi allekirjoittaneen, sillä Sport nousi pelillisesti hetkeksi tuhkasta kuin Feeniks, jonka seurauksena hieman odottelinkin vuosisadan sensaatiota ja nousua pois jumbopaikalta kohti pudotuspelejä. Liika on kuitenkin liikaa ja järjettömän suuri eri jäi lopulta saavuttamatta kun kuherruskuukausi Dufvan sekä Sportin välillä oli ohitse. Jää nähtäväksi, että oliko viime kauden mahalasku silmiä avaava ja siementen kylväämistä maahan, jonka seurauksena vihdoin Sportin laiva saataisiin käännettyä oikeaan suuntaan, joka Liiga-ajalla on väjäämättä seilaillut hieman omissa vesissään. Jää nähtäväksi, että luottaako Dufva perinteisesti kokemukseen sekä omiin luottosotureihinsa, kuten tapana onkin. Joukkueen keski-ikä onkin lähes neljä vuotta vanhempi mitä esimerkiksi Pelicansilla sekä Jukureilla, jonka lisäksi keskipaino on ~88kg. Sattumaa tai ei, mutta kuullostaa hyvinkin Dufvamaisen joukkueen piirteiltä.

Vaikka vahva vaikuttaja Dufva joukkueessa onkin, niin silti ei kuitenkaan puolustus näytä yhtään päävalmentajansa näköiseltä, mikä nyt kyllä lähinnä ihmetyttää, eikä takalinjat valitettavasti kyllä jälleen kerran ennakkoon paljon allekirjoittanutta vakuuta. Puolustus on pyritty kokoamaan ennemmin kiekollisista pelaajista, kuin vahvoista omanpään intiaaneista, jotka parhaimmillaan ovat Dufvan pelitavan alaisuudessa. Tätä osastoa toki edustaa joukkueeseen saapunut Aleksi Mäkelä (Kärpät), mutta muuten on perin hiljaista. Nevalainen, Viljanen ja Tommila toki ovat tasonsa näyttäneitä pelureita Liigassa, mutta heidänkään vahvuudet eivät ensisijaisesti ole omalla puolustusalueella, varauksin toki Ari Gröndahl. Onkin perin mielenkiintoista nähdä, että jos puolustus rupeaa ensi kaudella vuotamaan, niin mitä ylläoleville pelaajille tulee tapahtuhtamaan. Jo aikaisemmin Juho Tommila lähti Raumalta Riston aikana, kun otteet eivät päävalmentajaa miellyttäneet. Mikään maailman suurin yllätys ei tulisikaan olemaan, jos Viljaset ja Tommilat vaihtuvat pienessä hiljaisuudessa Antti Jaatisiin taikka muihin mitäänsanomattomiin möttöspöppösiin. Oman mielenkiinnon puolustukseen tuo joukkueeseen saapunut nuori Olli Vanttaja (Kärpät), joka varmasti lähtee himoitsemaan paikkaa pelaavassa kokoonpanossa. On mielipideasia, että kummalle paikan antaa, Vanttajalle vaiko Westermarckille, mutta uskoisinkin lähtökohtaisesti, että Nuorten Liigassa hyviä otteita esittänyttä puolustajaa lähdetään ajamaan sisään Liigan ympyröihin. Jää nähtäväksi, miten RD ja Sport pystyvät/tulevat kehittämään pelaajaa, kun perinteisesti virheitä ei RD:n joukkueessa sallita. Armollisuutta ja ymmärtäväisyyttä Vanttajan kohdalla tarvitaan. Päävastuun maalissa kantanee Niko Hovinen, joka jää jälkeensä muiden seurojen maalivahdeille. Joukkueeseen lienee tulossa vielä yksi kirittäjä Hoviselle.

Jos ei puolustus ennakkoon näyttänyt perinteiseltä Dufvan joukkueen takalinjoilta, niin hyökkäyksestä löytyykin yksi ketjullinen, joka on tullut aikaisemminkin tutuiksi Dufvan joukkueista. Riskat Filip sekä Erik ja Tanskasta saapunut Jonne Virtanen (Herning), jotka tulevat muodostamaan erittäin vittumaisen ja rasittavan koostumuksen vastustajien kannalta. Jos joistakin pelaajista voi sanoa, että tietää mitä saadaan, niin Dufva tietää 110% varmuudella mitä ylläolevat herrat joukkueeseen tuovat. Periksiantamattomuutta sekä joukkueen eteen pelaamista. Hyökkäyksen ykkösheppana häsärää yksi Liigan parhaimpia voimahyökkääjä, Roope Talaja, joka kantaa suuren vastuun pisteiden tekemisestä yhdessä täsmähankinnan Niclas Luceniuksen kanssa. Kokemukseen ei hyökkäys tule kaatumaan, kun Riskojen, Virtasen, Talajan ja Luceniuksen lisäksi vastuuta arjesta sekä jokapäiväisestä tekemisestä huolehtii Suoranta, Asplund ja Liuksiala. Kokemusta tasapainoittamassa ovat nuoret Haarala, Vidgren sekä tykkikautta ja läpimurtoaan hakeva Erholtz. Pidän Sportin hyökkäyksen rakenteesta, jossa on yhdistettynä vääntövoimaa, nopeutta, kokemusta ja hyökkäystä. Varsin mallikas paketti jälleen, joka kestää kyllä vertailun muiden alempien joukkueiden kanssa vallan mainiosti. Oman lisämausteensa joukkueen tulivoimaan tuo Ruotsista saapunut Patrik Karlkvist (MODO), jota kohtaan Vaasassa on varmasti suuret odotukset.

Yhteenveto.

Perinteiset kysymysmerkit Sportin kohdalla ovat jälleen joukkueen puolustuksessa, joka on jätetty ehkä hieman vajaaksi taikka vastaavasti koottu mielestäni vääristä palikoista, ollen jälleen kerran mahdollisesti se pettävä osa-alue. Uskonkin, että jos joukkuetta vahvistetaan, niin puolustus on se ensimmäinen kohde, johon hankitaan mies. Selät tuskin tulevat suoristumaan Dufvan joukkueessa ja tylsä robottikiekko onkin tähän väliin ehkä se paras valttikortti mahdollisiin pudotuspeleihin. Altavastaajana Sport ehdottomasti kauteen lähtee, mutta Dufvan kokemus sekä taidot tiukoissa paikoissa ovat vertaansa vailla ja nyt joukkueesta löytyy myös sopivasti kokemusta kannattelemaan laivaa niissä tiukoissa paikoissa. Tulokset 6-7 ja 8-5 ovatkin Sportin kannalta historiaa ja motto tuleekin varmasti olemaan tulevaisuudessa "tee yksi maali enemmän" sijaan "päästä yksi maali vähemmän", joka on hyvä resepti menestykseen. Korona ei joukkuetta rankalla kädellä ole verottanut ja joukkue onkin ehkä tasapainoisempi ja paremmassa jamassa mitä viime kaudella, vaikka odotukset eivät yhtä pilvissä olekaan. Joukkue on varmaan hyvin lähellä valmista nykyisellään, eikä Jämsä nyt ainakaan täysin ole viime kausina vakuuttanut. Tästä syystä organisaatio saa 1.5 lisäpistettä, joka lähinnä on Dufvan hyvyyttä kuin Jämsän vahvuutta.

Mahdollinen läpimurto - Emil Erholtz

Nuori ja periksiantamaton pelaaja, joka ajoi joukkueessa jopa Liuksialan ohi pelillisissä esityksissä. Ensi kaudella räjähtää?

Mahdollinen floppi - Jonne Virtanen

Tämä on rankka arvio, joka voi hyvinkin jäädä toteutumatta, mutta samalla näen selkeät uhkakuvat. Tepsistä saadut potkut olivat yksi syyskauden puhutuimpia tapauksia ja sanavalmis monsterimonni on kyllä ottanut asiaan kantaa myös keväämmälläkin. Virtanen on ammattilainen, mutta silti, karkaako ajatukset kaukalon ulkopuoliseen asioihin, jonka seurauksena esitykset kaukalossa voivat jäädä pannukakuksi?

Mielenkiintoinen yksilö - Patrik Karlkvist

Järjettömät tehot Allsvenskanissa hakannut hurri, joka saapuu hakemaan ponnahduslautaa rahasarjoihin Liigasta. Liittyykö Karlkvist siihen onnistujien joukkoon, jossa Thorell sekä Dyk jo vilkuttelevat? Mahdollisesti saattaa nousta Sportin parhaaksi yksittäiseksi pelaajaksi.


Via Dolorosan voimasuhdearviot.

1.?
2.?
3.?
4.?
5.?
6.?
--------------------
7.?
8.?
9.?
10.?
--------------------
11.?
12.?
13. Sport 29p
14. Pelicans 27.5p
15. Jukurit 26p
 
1963

JD #17
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy