Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 098 920
  • 4 093

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Olen katsonut tällä kaudella seitsemän Hifk:n ottelua kokonaan ja näistä kaikissa Hifk on puolustanut tiiviisti, mutta hyökännyt ilman toisteisuutta ja harvoin päässyt ylivoumahyökkäyksiin.

Maaleja näissä peleissä Hifk on tehnyt 2-3. Kenties Pikkarainen hakee menestystä puolustamalla ja minä vain räksytän luullen tuolla hyökkäyskalustolla pitävän pystyä paljon parempaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Yksinkertaisen näköinen valmentaja = yksinkertaisen näköinen joukkue? Vai pelitavattoman näköinen valmentaja = pelitavattoman näköinen joukkue? Vai mitä tarkoitit. Ei Pikkarainen kieltämättä ulkokuorensa ja olemuksensa puolesta vaikuta sofistikoituneen lätkän valmentajalta. Purkka-Pena ja Petu Matikainen vielä apureiksi niin olisi valtakunnan kovimmat lätkäjätkät paikalla.

Olen saanut käsityksen Pikkaraisesta duunarikiekon kannattajana/ideologina ja hänen omien puheidensa perusteella hänen tavoitteensa on saada HIFK:n pelaamaan duunaripitoista kiekkoa. Ja kirjoitin että "yleensä joukkue on valmentajansa näköinen". Ja sitä HIFK ei todellakaan ole tällä kaudella ollut. Pikkarainen ei ole saanut jengiä sellaiseksi kuin haluaa.

Mutta HIFK:n materiaalikin on taasen aika päinvastaista, eli ei sovellu PIkkaraisen visioon yhtään. Tai sitten visio on se, että taidokkaat neppailijat pitäisi saada pelaamaan yhdessä ja kurinalaisesti duunaririkasta kiekkoa. Ei vaan nöyryys tunnu riittävän ja/tai sitten Otto Paajasia on jengissä liian vähän (rosteri kasattu väärin vääränlaisista pelaajista) ja Petrellit jo liian vanhoja isompiin rooleihin.

Juha Oinonen voisi kirjoittaa kolumnin, kuin "Liika on liikaa neppailijoissakin - HIFK:n rosteri tukehtuu omaan mahdottomuuteensa"
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen katsonut tällä kaudella seitsemän Hifk:n ottelua kokonaan ja näistä kaikissa Hifk on puolustanut tiiviisti, mutta hyökännyt ilman toisteisuutta ja harvoin päässyt ylivoumahyökkäyksiin.

Kyllä sitä toisteisuutta on, myös ollut teitä vastaan. Niin avauspelin kuin hyökkäysalueen pelin osalta. Tyyliä voi sitten dissata kun se on subjektiivista, mutta huolimatta omastakin kritiikistä, IFK:lla on pelitapa, mutta se ei vaan ulosmittaa tuosta rosterista läheskään kaikkea. Orastavaa variaatiota on pelitapaankin alkanut ilmestyä, joten pieni luotto löytyy vielä valmennukseenkin.

Eilen SaiPaa vastaan pelattiin aivan puhdasta kiekkokontrolliin perustuvaa avauspeliä, joka oli tietenkin helppo toteuttaa kun SaiPa seisoi keskialueella ja odotti. Ekan erän kiekonhallinta taisi olla 71-29, ja Tuohimaalla 0 torjuntaa. Vähän vastaavia eriä on nähty aiemminkin tällä kaudella, eli kun IFK:lla peli rullaa niin se todellakin rullaa.

Käsi ylös ne jotka haluaa IFK:n keväällä vastaan ennen finaaleita. Onhan tuo hyökkäyskalusto ihan jäätävä, vaikka osa ottaa välillä vapaailtoja, niin osa on aina pelipäällä, ja keväällä meillä on ollut tapana laittaa kaikki likoon. IFK on isoin villikortti pronssille. Jos pelaajisto saadaan ihan hurmioon keväällä, niin kai se finaalipaikkakin on mahdollinen, mutta aika paljon kehitystä tarvitaan siihen. Keväällä veskapeli, erikoistilanteet ja pelaajien henkilökohtainen vire merkkaa paljon enemmän kuin pelitavat ja fläppitaulut.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen saanut käsityksen Pikkaraisesta duunarikiekon kannattajana/ideologina ja hänen omien puheidensa perusteella hänen tavoitteensa on saada HIFK:n pelaamaan duunaripitoista kiekkoa.

Joo varsinkin alkukaudesta pelattiin lähinnä sitä duunarilätkää, kiekkoa eteenpäin ja voita seuraava osa-alue ja kaksinkamppailu. Kauden edetessä Pikkarainenkin on edes osittain tajunnut, että kiekko on vallanväline, ja tuolla hyökkäyskalustolla sitä kiekkoa kannattaa pitää.

Tyylejä on monia, tyylipisteet saa kun hieroo vierumäkeläisittäin kiekkoa omalla alueella seksikkäästi palautellen, tyylipisteitä ei heru jos pyörität siellä vastustajan kenttäpäädyssä. Paska koutsi kun tähtää pelitavallaan siihen, että pyöritään mielummin siellä vastustajan kenttäpäädyssä. Sori pieni kärjistys, enkä tässä sinulle irvaile Henkka. Joulukuu oli IFK:lta todella heikko, monta ihan paskaa matsia, ja myös tämän vuoden puolelta löytyy kaksi heikompaa, joista toinen voitettiin aikalailla tuurilla.

Ja kirjoitin että "yleensä joukkue on valmentajansa näköinen". Ja sitä HIFK ei todellakaan ole tällä kaudella ollut. Pikkarainen ei ole saanut jengiä sellaiseksi kuin haluaa.

Kyllä IFK:n kaukalotuote on pääosan kaudesta ollut työteliäs ja energinen. Harvana iltana on pelaajien yrityksen puutteesta jäänyt kiinni. Ja vaikea uskoa etteikö Pikkarainen ole saanut sellaisia pelaajia kun on halunnut. Joskus Nybarin aikaan meillä oli UTJ joka istui omassa bunkkerissa ja teki mitä lystää, mutta Salmelainen edustaa modernia avointa johtamista. Harva koutsi myöskään hyväksyy sitä, ettei he saa olla mukana päättämässä pelaajahankinnoista. Oliko Suikkanen kun sanoi, että ei ole yhdessäkään joukkueessa häneltä lupaa kysymättä hankittu yhtään ketään, ja uskon että sama pätee jokaisen ammattitaitoisen koutsin kohdalla.

Mutta HIFK:n materiaalikin on taasen aika päinvastaista, eli ei sovellu PIkkaraisen visioon yhtään. Tai sitten visio on se, että taidokkaat neppailijat pitäisi saada pelaamaan yhdessä ja kurinalaisesti duunaririkasta kiekkoa.

Hyökkäyskalusto on kieltämättä hyvin erinäköinen kuin Pikkaraisen valmennusfilosofia, eli pääosin taitoukkoja, jotka joutuu pelaamaan tilan ja ajan voittavaa reagointilätkää. Vaikea sanoa mitä Pikkarainen on tuolla hakenut. Vaikka siellä taitoukkoja onkin, niin suurin osa jalkanopeita, eli sinänsä sopivia kovatempoiseen pelitapaan, mutta aika harvan vahvuudet on kiekottomassa pelissä.

Pakisto taas on kädetön, mutta kamppailuvoimainen, eli Pikkaraisen näköinen. Tästä rosterin epäbalanssista olen kirjoittanut moneen otteeseen meidän osiossa, lyhyesti, kädetön pakisto ja kädellinen hyökkäyskalusto, ja vielä purkkaa jauhava lätkäjätkä koutsina. Erikoinen miksaus.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka monta kättä voin nostaa ylös? HIFK olisi Lukolle lähes unelmavastus.

Kaksi kättä voi nostaa. Jopa suositeltavaa jos se ainoa käsi on väärässä kulmassa, Saksassa taitaa olla jopa rikos. Olisin odottanut että Tapparalaiset tai Kärppäläiset vastaa tähän, mutta on mulla vastaus sullekkin. En usko että IFK on unelmavastus Lukolle, ainakaan vielä puolivälierissä, ja taas toisinpäin kääntäen, Lukko ei todellekaan ole unelmavastus IFK:lle. Olette taineet viedä kaikki keskinäiset, ja siitä voi toki halutessaan vetää näitä ''Pikkarainen on Virran povitaskussa'' jne.

Joo itse en toivo Lukkoa ekalla kierroksella vastaan, Virta on hyvä koutsi varsinkin taktisella puolella, hän on näitä taktiikan kivi-sakset-paperi voittajia. Lukolla on myös vihdoin kärkeen verrattuna täysin kilpailukykyinen rosteri, joten Lukon voi laskea ihan mestarikandidaatiksi, kun aiempina kausina olette olleet lähinnä mustia hevosia. IFK on musta lammas. Koutsi näyttää ihan amiksen puutyöopettajalta ja rosteri on täynnä muukalaisia jotka saa työstään kohtuuttoman kovia korvauksia. Ei me oikeasti olla edes mustia lampaita, kun ei ole ylilyöntejäkään tällä kaudella nähty.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Sinällään ihan hyvää pohdintaa Veikkauksen kertoimenlaskijalta, mutta mielestäni hän ottaa aika voimakkaasti kantaa asiaan, jota on vaikea ennustaa.

Miksi esimerkiksi HPK:n pistekeskiarvo laskisi yhtäkkiä 1,67:stä 1,54:ään? Kerho on ymmärtääkseni ollut aika tasainen suorittaja kuluneiden kahden kauden aikana, mikä johtunee siitä, että Pennasen pelitapa toimii ja muodostaa hyvän tukirangan. Alkukausi oli toki heikompi, mutta se johtui osaksi vaikeasta otteluohjelmasta. Lopussa todetaan vielä lakonisesti, että "teoriassa vitospaikkakin olisi vielä napattavissa". Käytännössä vitospaikka on tällä hetkellä kahden pisteen päässä. HPK:lla on seuraavat viisi ottelua häntäpään joukkueita vastaan, joten se on napattavissa samantien.

KooKoolle puolestaan annetaan aika optimistinen arvio loppukaudesta. Pistetahdin pitäisi kiristyä selkeästi, mikä vaatii mielestäni muutakin kuin että "laitetaan paikoista maaliin". Peli on toki näyttänyt hyvältä, mutta 36 ottelu alkaa olla aika iso otanta sen suhteen, että joukkueella olisi ollut vain huonoa tuuria. Pidän myös edelleen mahdollisena, että KooKoolle tulee heikompi jakso, jollaista tuo 1,82:n pistetahti ei kestä.

Lukon osalta otteluohjelmakommentti pitää paikkaansa. Tällä voi olla jonkin verran vaikutusta.

Sijojen 5-8 otteluohjelmavertailu:

HIFK: 14 kotiottelua, 10 vierasottelua. Top-8: 14 ottelua, Bottom-7: 10 ottelua.
KooKoo: 12 kotiottelua, 12 vierasottelua. Top-8: 12 ottelua, Bottom-7: 12 ottelua
HPK: 12 kotiottelua, 12 vierasottelua. Top-8: 12 ottelua, Bottom-7: 12 ottelua
Lukko: 10 kotiottelua, 14 vierasottelua. Top-8: 12 ottelua, Bottom-7: 12 ottelua

Kuten huomataan, HIFK:n kotipainotteisuus kompensoituu jonkin verran vastustajien kovuudella. Muutoin otteluohjelmissa ei ole suurta eroa, joskin HPK joutuu tahkoamaan vielä kolme peliä Kärppiä vastaan.
Minä tästä samaisesta kirjoitin tuolla Kerhon puolella. Joten kopioin sen tähän vastaukseksi kysymykseesi.
Niin kannattaa nyt muistaa, että tuo kirjoitus on tehty useiden eri tilastojen pohjalta. Kyllä HPK:n ongelmat on näkynyt maaliolettamassa ja edityneissä tilastoissa. Aivan samalla tapaa kuin tuo todennäköisyys korjautuu alakeran porukoilla ylöspäin, jotka on siis pelanneet todella todella huonosti ja nyt tuo povaisi heille korjautumista normin suuntaan, niin HPK on pelannut suhteessa materiaaliin ja olettamaan liiankin hyvin joilloin logiikka sanoisi, että tulisi korjausta alas.

Jos siis nyt jättää ne lasit pois päästä ja tarkkailee vähän miten muita tuo kohtelee, niin koko top 4 porukalla tulee pisteolettama alaspäin aika runsaasti, vaikka sinällään mitään syytä siihen ei ole, samaten HPK ja Lukko alaspäin. Ässät, SaiPa ihan pientä laskua ja kaikki muut alakerran joukkueet selkeitä muutoksia ylös. Tämä on selitettävissä vaikka katsomalla Corsi tilastoja. PDO sanelee aika suoraan mitkä joukkueet saaneet tuossa Veikkauksen arviossa suunnanmuutosta ylös ja mitkä alas.

Se onko PDO välttämättä sellainen tilasto mikä regressoi kohti 100% on taas asia mistä en välttämättä ole samaa mieltä, mutta kyllä se tavallaan osoittaa jotain pelaamisen tasosta ja varsinkin pelaajien tasosta. Hyvällä joukkueella veskoilla on hyvä torjuntaprosentti ja ne tekee kohtuu hyvällä prosentilla vedoistaan maaleja. Jostain syystä, esim. Kärpät vaan tuntuu vuodesta toiseen dominoivan tuota tilastoa ja se regressio ei vaan näy, eli pelaako Kärpät muka aina yli tasonsa ja onko kuinka loogista oletaaa Kärppien tason romahtavan koska joku PDO niin sanoo, no ei vain ole.
Eli vastauksena sinulle, kyseessä on vale, emävale, tilasto tason tulkinta Veikkauksen osalta. Aivan liikaa katsotaan Corsin PDO tilastoa ja oletetaan, että se jonain päivänä menisi kohti 100% vaikka esim. Kärpät on painanut nyt eri joukkueilla joka vuosi tuossa tilastossa reilusti yli 100 tasolla. Teoriassa sen pitäisi lähetä 100 jollain aikavälillä, vaan kun yksi kausi on otantana liian lyhyt moisille. Sitten kun tälläisiä painotetaan liikaa tulkinnoissa, niin alkaa Kärppien pelillinen etumatka muka kaventua keväällä, vaikka tuskin mitään isoa romahdusta siellä tapahtuu. Samaten tuskin alkaa Liigan häntäpään konttaajat yhtäkkiä voittaa pelejä niin, että niiden kauden keskiarvot pomppaa 20 pelin aikana jostain 0,88 p/o tasosta yli 1.1 p/o tasolle. Se alkaa olemaan jo tilastollisestikin melkoinen suoritus.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Nopea tsekkaus itseltä



Kärpät: Ei juuri puutteita. Uhkana oikeastaan ainoastaan liiallisesta runkosarjaylivoimasta johtuva playoff -vaihteen löytämisen vaikeus Historia tuntee näitä ylivoimaisia runkosarjavoittajia jotka sit putoaa heti.. ei sillä että tämä kovin iso uhka olisi, mutta jos nyt jonkun uhkan haluaa löytää.

Tappara: Sanoisn että Tappara on materiaaliltaan ehkä tasapainoisin kokonaisuus ja kokemus on valtava voimavara. Uhkana on mahdollisesti se nuoruuden innon puuttuminen, ja se taas johtuu siitä suurimmasta uhasta, eli Rautakorvesta. Pysyykö rentous, vai alkaako maila puristamaan? Rautakorven 8 finaalisarjan otanta alkaa oleen niin iso, ettei 7 tappiota voi kuitata oikein sattumalla.

Jyp: Pelitapa on kuin luotu pleijareihin. Vanhat vetää viimestä/iä kauttaan tunteella ja joukkueessa on kaikkea.. paitsi se uhka, joka on maalivahtipeli. Maalivahdit ovat kärkikuusikon heikoimmat ja ailahtelevaisemmat. Kääntelee sitä miten päin vaan, niin tässä JYP häivää muille.

Ilves: Pelinopeus ja nuoruuden into sekä ehkä sarjan paras maalivahti… mutta tämä ei perinteisesti oikein riitä pelijareissa, joissa tarvittaisiin sitä vääntövoimaa ja kaksinkamppailupelaamisen 1:1 vastaan voittamisia. toki HIFK peli oli lupaava tässä suhteessa, mutta esim Jyp on vienyt tällä saralla Ilveksen ”poikia” kuin litran mittaa.

HIFK: Materiaaliltaan kova, mutta epätasainen ja tuntuisi aika loukkaantumisherkältä. Joka suuntaa katseet valmennukseen, josta se heikkous mielestäni muutenkin löytyy. Pelitavan tukea ei löydy muiden kärkijoukkueiden tapaan, ja se voi olla kohtalokasta pleijareissa. Maalivahdit on ehkä parhaat tässä porukassa, ja se on tietty iso etu.

KooKoo: KooKoo tukeutuu pelitapaan ja sen tinkimättömään noudattamiseen, mutta kompastuskivi on sen aivan kärkiosamainen puute. Sen, joka pystyy sen 1-1 matshin ratkaiseen henkilökohtaisella taidolla. Kaikilla yläpuolella olevilla näitä yksilöitä on ja tallaiset yksilöt ovat olleet monasti ratkaisevassa asemassa silloin, kun kaikki muu kentällä menee tasan.

HPK: Kerho voi myös tukeutua pelitapaansa, ja erikoisosaamistakin löytyy kiitettävästi. Maalivahtitilanne ei kestä loukkaantumisia ja tosiasia on myös, että eihän Voutilainen kuitenkaan Larmi ole. Larmi oli aivan avainasemassa viimekeväänä olemalla Liigan paras maalivahti. En jaksa uskoa Voutilasien kehityskäyrän ihan niin jyrkkä loppukaudesta olevan, että vastaavaan maalivahtipeliin päästäisiin. Materiaali on muutenkin kapeahko vs. top5, mutta Pennanen onnistuu kyllä siitä irti repimään sen, mitä siitä irti saa. Jälleen musta hevonen?

Lukko: Lukko.. niin… olen nyt vaan sitä mieltä, että Virta ei penkinpäässä riitä. Jos tuota materiaalia ei runkosarjan puoleenväliin menneessä saa pelaamaan yhtenäistä kiekkoa illasta toiseen, en pidä Virtaa sellasena valkkuna, joka sellaisen taikoisi pelioffkiireessä esiin.




Se että Kärpät voittaa runkosarjan, lienee selvää.. mutta kyllä tää muu poppoo viä ehtii elää.. siis tämä.. alhaalta sinne ei kukaan enää tule.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kärpät: Ei juuri puutteita. Uhkana oikeastaan ainoastaan liiallisesta runkosarjaylivoimasta johtuva playoff -vaihteen löytämisen vaikeus Historia tuntee näitä ylivoimaisia runkosarjavoittajia jotka sit putoaa heti.. ei sillä että tämä kovin iso uhka olisi, mutta jos nyt jonkun uhkan haluaa löytää.
Onko näitä nyt paljon ihan oikeasti? Kärpillä näin ei ole ainakaan 2000-luvulla käynyt koskaan ja muutenkin on aika hiljaista. 2012 KalPa putosi Bluesille puolivälierissä, mutta runkosarjan voittomarginaali oli neljä pistettä. 2013 Jokerit putosi mutta heilläkin piste-ero oli ainoastaan kolme pistettä, eli kovin ylivoimaisista runkosarjan voittajista ei puhuta.

Muut ulkomuistista tulleet runkosarjan ykköset jotka ovat pudonneet heti ovat Jokerit 2001 ja TPS 1998, mutta näidenkään kohdalla ei puhuta mistään ylivoimaisesta runkosarjan voitosta.

Toki mainitsit että ei tuo iso uhka ole, mutta Kärppien kohdalla pidän tätä ihan täysin teoreettisena uhkana. Kyllä Kärpät on menestysvuosinaan melko kivuttomasti tuon ensimmäisen kierroksen selvittänyt, toki pelit on itsessään saattaneet olla näennäisesti tasaisia ja tulokset tiukkoja, mutta usein sieltä on kuitenkin jatkoon menty 4-0 tai 4-1 voitoin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyp: Pelitapa on kuin luotu pleijareihin. Vanhat vetää viimestä/iä kauttaan tunteella ja joukkueessa on kaikkea.. paitsi se uhka, joka on maalivahtipeli. Maalivahdit ovat kärkikuusikon heikoimmat ja ailahtelevaisemmat. Kääntelee sitä miten päin vaan, niin tässä JYP häivää muille.

Piti osittain tähän ainakin tarttua, on siellä kuitenkin JYPilläkin EHT tason ykkösmaalivahti ja ruusukin on edelliskausista parantanut. takana vielä nuori Parkkinen. Totta varmaan että hieman voisi otteetkin maalivahdeilla olla paremmat mutta kyllähän tässä päästään myös pelillisiin asioihin. Pelitapa ja ehkä esim. alivoima vaikuttaa hieman tilastoihin. En siis näkisi että JYP ainakaan maalivahti kolmikkoon kaatuu. Ehkä enemmän tuohon puolustuksen josta puuttuu ehkä pelaajia jotka pystyisi toimimaan hyvin omalla puolustusalueella.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pakisto taas on kädetön, mutta kamppailuvoimainen, eli Pikkaraisen näköinen. Tästä rosterin epäbalanssista olen kirjoittanut moneen otteeseen meidän osiossa, lyhyesti, kädetön pakisto ja kädellinen hyökkäyskalusto, ja vielä purkkaa jauhava lätkäjätkä koutsina. Erikoinen miksaus.

Minä en oikein keksi järkevää perustetta hupsutella Hifkin kustannuksella, jos puhutaan vakavasti mestari kandidaatista. Mun silmään Hifkillä on pelitapa ja toteuttavat sitä ihan ok. Jokaisella joukkueella tulee ne hapokkaat hetket kesken pitkän sarjan, mutta minä laittaisin Hifkin jopa ykkössuosikiksi ja haastajiksi Kärpät ja Tapparan. Muut on sitten mustia hevosia ja jaloissa pyörijöitä.

Saattaa toki katsoa vinoon ja nähdä pakiston kädettömänä, mutta jos katsoo viisikon tekemistä, huomaa, että tämä on harha, kun pelitapa ei ihan perinteinen suomitrappi ole. Tämä tekijä myös on syy näkemykselleni. Olkoonpa valkun habitus mikä tahansa, mielestäni hän ottaa koneestaan irti sen mikä siellä on ja menee omia polkujaan. Minusta miksaus on edistyksellinen.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Piti osittain tähän ainakin tarttua, on siellä kuitenkin JYPilläkin EHT tason ykkösmaalivahti ja ruusukin on edelliskausista parantanut. takana vielä nuori Parkkinen. Totta varmaan että hieman voisi otteetkin maalivahdeilla olla paremmat mutta kyllähän tässä päästään myös pelillisiin asioihin. Pelitapa ja ehkä esim. alivoima vaikuttaa hieman tilastoihin. En siis näkisi että JYP ainakaan maalivahti kolmikkoon kaatuu. Ehkä enemmän tuohon puolustuksen josta puuttuu ehkä pelaajia jotka pystyisi toimimaan hyvin omalla puolustusalueella.
Meinasin samaa kirjoittaa. Muilta osin olen @Tarinankertoja analyysistäsi samoilla linjoilla, mutta maalivahdeista hieman eri mieltä. Perustan oman näkemykseni lähinnä expG vs päästetyt maalit tilastoon, ja sen perusteella parhaat maalivahdit löytyy Kärpistä. Kakkosena tulee Tappara, sitten loput järjestyksessä Lukko, Ilves, JYP, HIFK, KooKoo, HPK.

Ei tuo tilasto toki täydellinen ole, kun ei sisällä tietoa siitä millainen syöttö laukausta on edeltänyt. Mutta suuntaa se antaa: Laurikainen oli viime kaudella Liigan parhaimmistoa ja tälläkin kaudella hän on ollut hyvä. Ruusukin on yllättäen pärjännyt tolppien välissä vähintään kelvollisesti tällä kaudella.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
HIFK on ehottomasti vaikein kanto Kärppien (tai kenenkään muunkaan) mestaruustuellä: timanttinen hyökkäys, riittävä puolustus, Tuohimaa ja kaikesta parran pärinästä huolimatta kelvollinen pelikirja, organisaation mieletön voitonnälkä mestaruudettomien vuosien jälkeen ja normaali stadilainen kevät/pleijarikiima nostavat mestarisuosikikseni ohi Kärppien. Kärppien rutiinilla tulee runkosarjassa voittoja puolivaloillakin, mutta heikko Yv-pelaaminen ja maalillemenohaluttomuus hankaloittavat menestymistä. Mannerin on löydettävä lääkkeet hyökkäyspelin monipuolistamiseksi.

PS: mestaruussuosikkini ei tarkoita että haluaisin heidän voittavan....ensin tulee Kärpät, sitten paljon tyhjää....viimeisenä Tappara.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En väittänyt JYP maalivahteja huonoiksi, vaan top 6 joukkueista huonoimmaksi. Perustan näkemykseni nähtyihin otteisiin siä kaukalossa. Maalivahtipelillä on tapana korostua tasasissa sarjoissa, ja siihen jyp voi kompastua. Maalivahti pois jättäen pitäsin jyväskyläläisiä kovimpina haastajina Kärpille.

Hifk ja pelitapa... Ei, se ei ole tarpeeksi toisteinen, pelikuri pelitavan osalta lipsuu liikaa (tästä hetkestä sarjaa nähtynä). Mutta MV pelin korostuessa ovat vahvoilla.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
En väittänyt JYP maalivahteja huonoiksi, vaan top 6 joukkueista huonoimmaksi. Perustan näkemykseni nähtyihin otteisiin siä kaukalossa. Maalivahtipelillä on tapana korostua tasasissa sarjoissa, ja siihen jyp voi kompastua. Maalivahti pois jättäen pitäsin jyväskyläläisiä kovimpina haastajina Kärpille.

Hifk ja pelitapa... Ei, se ei ole tarpeeksi toisteinen, pelikuri pelitavan osalta lipsuu liikaa (tästä hetkestä sarjaa nähtynä). Mutta MV pelin korostuessa ovat vahvoilla.
Täysin totta joka sana, on kuitenkin syytä muistaa, että maalivahdin runkosarjapelaaminen ja pleijareissa paineen alla päällään seisominen ovat kaksi täysin eri asiaa. Muun muassa nuorilla ja lahjakailla maalivahdeilla liikenteessä olevat Kärpät ja Tappara voivat kompastua tähän. Jypillä nään tässä sen edun, että Laurikainen käytännössä kantoi Jypin viime kaudella sääleihin jatkuvan paineen alla, ovat miehen taidot selkä seinää vasten pelattaessa kiistattomat.
 

RedIsMyColor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit
Täysin totta joka sana, on kuitenkin syytä muistaa, että maalivahdin runkosarjapelaaminen ja pleijareissa paineen alla päällään seisominen ovat kaksi täysin eri asiaa. Muun muassa nuorilla ja lahjakailla maalivahdeilla liikenteessä olevat Kärpät ja Tappara voivat kompastua tähän. Jypillä nään tässä sen edun, että Laurikainen käytännössä kantoi Jypin viime kaudella sääleihin jatkuvan paineen alla, ovat miehen taidot selkä seinää vasten pelattaessa kiistattomat.

(boldaus oma)

Kiistattomat? Jos kaveri on runkosarjassa pelannut hyvin viime kaudella? Eiköhän ne paineet ole aivan toista luokkaa pudotuspeleissä. Laurikaisella ei ole mitään kovia näyttöjä miesten pudotuspeleistä, ainakaan toistaiseksi.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
(boldaus oma)

Kiistattomat? Jos kaveri on runkosarjassa pelannut hyvin viime kaudella? Eiköhän ne paineet ole aivan toista luokkaa pudotuspeleissä. Laurikaisella ei ole mitään kovia näyttöjä miesten pudotuspeleistä, ainakaan toistaiseksi.
Jos satuit viime kaudella yhtään liigaa seuraamaan tietänet, että JYP pääsi säälipleijareihin yhden (1) pisteen erolla Sportiin. Viimeiset 15 kierrosta piti pelata kuin olisi pleijareita pelannut ja koko ajan oli paineet tippua.
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Rutiini? Mihin sitä rutiinia tarvitaan? Oliko HPK:lla tai Ässillä rutiinia voittaessaan mestaruuden? Mikä ihmeen tylyys? Kyllä meillä löytyy konkareita, jotka voivat auttaa keväällä pitämään pakan kasassa. Tuo maalinteon tehottomuus on tällä hetkellä suurin huolen aihe. Mene ja tiedä, josko Kultanen etsisi sitä maaliruiskua vai pitääkö pakan nykyisellään, ettei joukkuehenki mene uuden tulokkaan muota. Tuskin se siihen menee vaan jengi ottaa uuden pelaajan avosylin vastaan. Sen verran tuntuu olevan Kouvolassa hyvä yhteishenki.

Sellainen tylyys ja rutiini, jolla joku Kärpät tai Tappara paras seitsemästä sarjassa kammetaan nurin. Hpk oli suuri yllättäjä ja temppu oli poikkeuksellinen. Yleensä nämä tuppaavat nuo isot ja tosipaikassa voittamaan tottuneet kairaamaan.

Mutta yllätykset tietenkin edelleen tervetulleita ja Kookoolla kaikki saumat yllättää jopa ne Kärpät tai Tappara, mikäli kaikki osuu nappiin. Toivottavasti saadaan taas vaihtelua kevään huipennukseen.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Monesti tunkosarjan 1 ja 2 ovat saaneet "vapaalipun" välieriin, mutta jollei sääleissä nähdä yllätystä, tällä kaudella vastaan pukkaisi jotain joukosta Lukko, HPK, HIFK KooKoo, JYP, Ilves. Oikopolku taitaa olla tukossa.
Tää on hyvä, että TOP-2 joukkueet saavat heti kovan vastuksen, enkä olisi yllättynyt, että nähtäisiin jymy-yllätys pleijareissa.
Varsinkin KooKoo:ta pidän mustana hevosena, joka saattaisi pudottaa jonkun kärkijengin puolivälierissä.

Kärpille nuista toivoisi eniten Lukkoa ja vähiten HIFK:iä. Mikään nuista ei vaikuta sellaiselta perus säälijengiltä, mutta pakostakin kaksi nuista semmoisia ovat, joten on luvassa mielenkiintoisimmat pleijarit sitten pitkiin aikoihin.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Poiminta twitterin puolelta:

Ilves on pelannut Myrrän aikana bottom7-joukkueita vastaan 16 ottelua ja ottanut näistä 47/48 pistettä.

Aika tylyä, sanoisin. Jotenkin epäilvesmäistä.

Taitaa olla monella muullakin jengillä samankaltaista tilastoa noita jengejä vastaan, mutta toki toi nyt on varmaan ihan pohjat. Kyllä on hämmentävällä tavalla jakautunut Liiga kahtia tällä kaudella.

Paperillahan säälit on tällä kaudella ihan muodollisuus, mutta ainahan Ässät voi nakata Lukon lauluun jos sattuvat kohtaaamaan. Puolivälieristä tulee joka tapauksessa mielenkiintoisimmat hetkeen sillä sen verran on tunkua nyt huipulle.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Paperillahan säälit on tällä kaudella ihan muodollisuus, ja puolivälierät on äärimmäisen kovat tällä kaudella, mutta ainahan Ässät voi nakata Lukon lauluun jos sattuvat kohtaaamaan.
Niin ja onhan säälit myös hankala paikka usein näille sijoilla 7-8 oleville jengeille, etenkin jos ovat ihan loppumetreillä pullahtaneet kuuden sakista ulos. Siellä kun sopivasti on vitutus alla niin tuo paras kolmesta sarja on yllättävän tyly.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin ja onhan säälit myös hankala paikka usein näille sijoilla 7-8 oleville jengeille, etenkin jos ovat ihan loppumetreillä pullahtaneet kuuden sakista ulos. Siellä kun sopivasti on vitutus alla niin tuo paras kolmesta sarja on yllättävän tyly.

Näinhän se on, ja taas toisaalta tuossa seiska-kasisijoilla on tällä hetkellä jengit jotka ehdottomasti pyrkivät välieriin, joten aika kiimainen taisto kuuden sakkiin saadaan. Pari-kolme lisäpeliä ei varsinaisesti helpota urakkaa lähteä haastamaan Kärppiä, tai toista kärkikaksikkoon päässyttä jengiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös