Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 051 131
  • 3 931
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Muitten joukkueiden alempien kenttien pelaajat ei aina tosiaan ole niin tuttuja, ei mitään hajua Rekosesta. Tiivolan sentään tiedän mutta lähinnä vain nimeltä. Salmion tiedän hyvin ja en yllättyisi tippaakaan jos tekee ensi kaudella 30 pistettä.

E: niin en kyllä myöskään yllättyisi jos ei tee 30. pistettä
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kangasniemi-Santala-Rask
Thorell-Tyrväinen-Nordgren
Petrell-Nykopp-Tallberg
Åsten-Keränen-Jääskä

Kärki-Kotkaniemi-Salminen
Lähteenmäki-Tiivola-Rekonen
Salmio-Makkonen-Varttinen
Juusela-Appelgren-Lamberg

Siinä jonkinlaiset koostumukset Ifk:n ja Ässien hyökkäyksestä. Vaikea nähdä että Ässien koostumus olis parempi vaikka kuinka ilman värilaseja koitan katsoa. Tuo Kotkaniemen varaus on hieman sekoittanut joidenkin pään. Aivan surkea draft-vuosi senttereiden osalta ei vielä paljon kerro mitä Kotkasta on odotettavissa. Nuorten kisoissa ei edes ollut Suomen paras hyökkääjä vaan se löytyu tuolta toisesta joukkueesta.
Ensinnäkin, sanottakoon että kummassakin joukkueessa on sen verran tuntemattomia palasia, etten mitään veden pitävää arviota osaa antaa. Enkä osaa kyllä sanoa, kummalla on lähtökohtaisesti kovempi hyökkäys. Se yllättää, että ei HIFKillä uskoakseni ainakaan merkittävästi parempi kokoonpano ole tässä vaiheessa kautta.

Kaikki ei ole hyökkääjienkään kohdalla kuitenkaan tehopisteisä kiinni, vaan myös roolituksella on merkitystä. Totta tosiaan, että Lähteenmäelläkin 30pistettä kaudella on tosi tiukassa, mutta on hän silti roolissaan täydentävänä pelaajana erittäin suoritusvarma duunari, jonka varmasti aika moni Ässien kuin muidenkin joukkueiden faneista hyväksyisi kärkiketjujen täydentävään rooliin.

Lähteenmäki-Kotkaniemi-Salminen
Kärki-Tiivola-Rekonen
Salmio-Makkonen-Varttinen
Juusela-Appelgren-Lamberg

Kun Kärjen ja Lähteenmäen paikkoja vaihdetaan meillä onkin oikeastaan enää 1 iso kysymysmerkki top6 rooleissa. Siitä taistelee aika lailla tasapäin Rekonen, Salmio, Juusela, Appelgren, Varttinen... ja kenties nuoriso-osastolta Kivenmäki ja Killinen. No onhan tuo toinen sentteri eli Makkonen tai Tiivola myös kysymysmerkki. Mutta ainakin Ässien asteikolla Ihan tarpeeksi kova nimi kakkossentterin paikalle. Ja onhan Ässillä sitten takataskussa Kärki, joka pelasi viime kauden sentterinä.

Ja se nyt on sitten ihan sama kuinka monen päät Kotkaniemen varaus on sekoittanut. Minun se ei ole ja ihan objektiivisesti arvioiden, n. 60 peliä viime kaudelta nähneenä, tulee pelaamaan hyvän kauden sentterin tontilla tulevalla kaudella Ässissä. Ja tekemään pisteitä ainakin 0,7PPG tahdilla. Joo, alkukaudesta jää varmaan pelejä väliin, mutta tulee kuitenkin loppukaudesta olemaan kokoonpanossa ja se on tärkeintä. Paljonhan Ässiä koskevissa arvioissa eroa tekee varmasti se, kuinka hyvin uskoo Kotkaniemen pelaavan tulevalla kaudella.

Ja muuten, siinä missä Kotkaniemi teki Ässissä viime kaudella 10+19 tehot, Suomen paras hyökkääjä Nordgren teki tosiaan 15 ottelussa HIFKissä 3 syöttöä.

Kotkaniemi vieläpä on poissa sen ensimmäiset 10 ottelua ja saattaa olla että ei edes Ässissä pelaa. IFK:lla nyt jo parempi hyökkäys ja vielä sinne se sentteri kuitenkin hakusessa.

Ässillä hyvin paljon epävarmoja suorittajia. Tuo ykköskenttä ainoa sellainen oikeasti vaarallinen ketju jo näin ennakkoon, mikäli Kärki pelaa sillä hyvällä tasollaan ja Kotkaniemi ylipäätään pelaa Ässissä ja on hänelläkin silti paljon tasoa nostettavana mikäli ykkössentteri liigatasolla meinaa olla. Loput kärkihyökkääjät on tuollaisia Rekonen, Lähteenmäki, Salmio, Tiivola ja Makkonen, joilla se 30 pistettä vaatii huippukauden ja paljon roolia ja tuskin jokaisen kohdalla osuu kaikki tähdet kohdilleen.

IFK:lla on nyt jo ilman ykkössentterin hankintaa vahva hyökkäys ja sieltä kuitenkin löytyy Liigan aivan parhaimmistoa kun Kangasniemi, Thorell ja Tyrväinen kaikki ovat täysin realistisiä +40 pisteen pelaajia. Siihen vielä Santala ja Rask, joista toki Santalalla ikää, mutta eipä se ole menoa haitannut ja hänkin aivan varmasti ehjänä tekee yli 30 pistettä. Rask on myös melko tasainen suorittaja ja tehnyt Hifkissä 4 kauden ainana 0,60ppg tahtiin pinnoja. Sitten vielä extrana aikalailla samassa tilanteessa Kotkaniemen kanssa oleva Nordgren, jolta voi odottaa myös paljon. Lisäksi tosiaan siellä oli Suomelan tasoinen ykkössentteri jo napattuna mutta NHL vei, niin eiköhän sieltä saman kaliiberin korvaajaa haeta. IFK:n alakentät huomioiden, joosta löytyy loistavia roolipelaajia mm. Petrell, Nykopp ja Tallberg sekä kohtuu hyvä rouhijaosasto (Åsten, Keränen...) niin mikäli sinne se ykkössentteri rahdataan niin hyökkäys on liigan parhaimpia TPS:n ja JYPin kanssa, ellei jopa paras.

Lisäksi Kärpillä ja Tapparalla on Ässiä kovempi hyökkäyskalusto kasassa mielestäni ja Ässät kilpailee tuolla sitten sen jälkeen Saipan ja Kalpan kanssa ja näin Sport fanina täytyy sanoa, että en kyllä meidänkään hyökkäystä juuri heikompana näe.
En sitten tiedä kuinka huippuonnistumista Makkonen tarvitsisi tuohon 30 pisteen kauteen, kun hän on nyt tehnyt Liigassa 635 ottelussa pisteitä 0,49/peli keskiarvolla. Ehjänä täytyisi pysyä. Ja jos unohdetaan BLUESin kriisikausi, Makkonen on tehnyt viimeisellä 4 kaudella 0,59PPG... mikä ei toki ole likikään tasain suorittajan Raskin 0,61PPGtä.

HIFKistä jos poimitaan TOP6 miehiä tuosta mixun kokoonpanosta, niin Tyrväinen 401o 0,44PPG, Raskilla 380o 0,46PPG... Ja siinä missä Kotkaniemi teki Ässissä viime kaudella 10+19 tehot, Suomen paras hyökkääjä Nordgren teki tosiaan 15 ottelussa HIFKissä 3 syöttöä. Lisäksi Rask ja jäähdyttelemään tullut n. nelikymppinen Santala ovat kyllä erittäin loukkaantumisherkkiä jätkiä. Eli en nyt tiedä onko HIFKilläkään kokoonpanossa ihan älyttömästi niitä varmoja +30p miehiä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kotkaniemen tasosta ensi kaudella on erittäin vaikea sanoa. Hän ei ollut dominoiva pelaaja nuorten kisoissa eikä edes Suomen paras. Monien papereissa hänen tasonsa nousi sillä hetkellä kun varaus tuli.
Tää nyt on ihan vaan sun omaa mielikuvitusta. Tuo Suomen hyökkäysketju oli kisojen dominoivin ja iso kiitos siitä menee keskellä pelanneelle Kotkaniemelle. Niin, kumma homma, että moni uskoo NHL joukkueiden skouttien ja muiden asiantuntijoiden ammattitaitoon.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kun nyt kerran on pyydetty perusteluja ja olen niitä antanut ja itsekin eräältä niitä pyytänyt (arvatkaa onko vastannut?).Tässä vähän numerollista faktaa myös Kärppien ja Tapparan hyökkäyskalustosta. Ja siis on aivan selvä että ikä ja pisteet eivät kerro koko totuutta ja roolitukset tietty pitää ottaa myös huomioon. Toki nekin tiedot löytyvät kyllä.

Kärpillä sopimuksen alaisia hyökkääjiä on jatkoaika.comin mukaan 18 kpl(saattaa olla väärin) ja taas Tapparalla varmuudella 14 kpl.

Käytin tässä McTorson antamaa Kärppien hyökkäysketju hahmotelmaa ja mukana siis hänen mielestään heidän top 12. Vastaavasti otin Tapparasta mielestäni 12 todennäköisintä pelaajaa jotka tuosta nykykalustosta olisi kauden avauksessa. Ulos jäivät Lehtonen ja Mäkinen.
Leinonen on sanonut että hyökkäystä tullaan vahvistamaan ja olkoon se sitten Enlund,Haapala tai joku muu ni mennään nyt näillä tällä erää.

Niin Tapparassa kuin Kärpissä on yksi hyökkääjä ilman liigakokemusta, Heponiemi ja Moilanen.
Tuon top 12 hyökkäyskaluston keski-ikä on Kärpillä 26,3 vuotta ja Tapparalla 26,6 vuotta.
Keskimääräinen liigakokemus on sitten jo aika paljon selvempi, Tappara 291,3 peliä/pelaaja ja Kärpillä vastaava luku 220,8.
Keskiarvo tehdyissä pisteissä /ottelu on myös Tapparan hyväksi, Tapparan top12 ovat tehneet keskimäärin 0,368 p/liigaottelu kun taas Kärpillä vastaava luku on 0,325.

Molemmilta joukkeilta löytyy kyllä roolitukset enemmän kuin hyvin alivoimiin ja puolustavampaan peliin.

Mutta ihan oikeasti McTorso, ties kuin monennen kerran, miten perustelet että Kärppien hyökkäys on Tapparaa parempi (jo ilman Tapparan vastaavan vahvistumista) ?
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tää nyt on ihan vaan sun omaa mielikuvitusta. Tuo Suomen hyökkäysketju oli kisojen dominoivin ja iso kiitos siitä menee keskellä pelanneelle Kotkaniemelle. Niin, kumma homma, että moni uskoo NHL joukkueiden skouttien ja muiden asiantuntijoiden ammattitaitoon.
Samaa mieltä. Kuitenkin isoja kysymysmerkkejä Kotkan suhteen. Montreal päättää täysin missä poika pelaa. Pelaako lainkaan siis Ässissä vai jääkö välistä 10_15 ekaa peliä. Tuon verran viimevuonna esim. Sulak menetti kauden alusta Detroitin matkassa.

Joo Kotka on supertalent tulee tekeen kovan NHl uran. En usko ,että hänestä tulee esim. Armian tai Teemu Riihijärven/ Miika Elomon kaltaista floppia eli ykkösvarauksesta max kolmosketjun perusjätkä tai AHL jätkä. Kuitenkaan ei yhtään kokemusta juurikaan miesten peleissä sentterin tontilla. Eli riittääkö vielä kokonaisvaltainen tekeminen ensikaudella keskikaistalla liigan kärkitasolle?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kangasniemi-Santala-Rask
Thorell-Tyrväinen-Nordgren
Petrell-Nykopp-Tallberg
Åsten-Keränen-Jääskä

Kärki-Kotkaniemi-Salminen
Lähteenmäki-Tiivola-Rekonen
Salmio-Makkonen-Varttinen
Juusela-Appelgren-Lamberg

Jätän nyt muutaman viestin välistä lukematta. Lähtökohtaisesti IFK:n hyökkäys on varmempi. Siellä on keskikaistan 1-2-punch ja Thorell, jotka varmasti tekevät tulosta. Ässillä varmoja kortteja on vain Salminen. Jos arviotaisiin nollasta sataan-asteikolla, niin IFK:n hyökkäys olisi luokkaa 65-85, ja Ässillä 55-77.

Ja vertailun vuoksi esimerkiksi Tapparan hyökkäyksessä sellaisia varmoja kortteja on vain Kuusela. Lukemat tällä hetkellä varmaankin aika samaa luokkaa IFK:n kanssa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
En sitten tiedä kuinka huippuonnistumista Makkonen tarvitsisi tuohon 30 pisteen kauteen, kun hän on nyt tehnyt Liigassa 635 ottelussa pisteitä 0,49/peli keskiarvolla. Ehjänä täytyisi pysyä. Ja jos unohdetaan BLUESin kriisikausi, Makkonen on tehnyt viimeisellä 4 kaudella 0,59PPG... mikä ei toki ole likikään tasain suorittajan Raskin 0,61PPGtä.
Alat sitten vertailemaan Raskia ja Makkosta keskenään. Rask teki 15-16 kaudella saman verran pisteitä PO peleissä kun Makkonen tehnyt koko urallaan. Kertoo aika paljon pelaajista. Rask on kevään mies ja muutenkin paljon monipuolisempi pelaaja kuin Makkonen.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kyllä minä pidän HIFK:n hyökkäyskalustoa vahvempana kuin Ässien vastaavaa. Se ei tosin tarkoita että Ässien hyökkäysarsenaali olisi lähtökohtaisesti heikko, päinvastoin. Ässien selkeästi vahvin osa-alue ja ilman muuta TOP6 hyökkääjäkalusto vertailussa
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Otetaanko @Sörsseli pikku veikkaus tästä Kotkaniemen PPG:stä ensi kaudelle? Ennustelit 0,7 PPG. Veikkaan että hiljaisempaa on. Toki sopisi tuonne veikkausketjuun myös tämä paremmin. Olen valmis laittamaan tuohta pöytään jos uskallusta löytyy.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehkä kysymys kuuluukin miten määrittää Kotkaniemi tässä vaiheessa Ässien hyökkäykseen?
Tämäpä se iso kysymys on. Minä olen määrittänyt hänet korkealle. Jos mietitään, millä tasolla suomalaiset top-3, tai edes top-10 kierroksen varaukset ovat Liigassa suorittaneet viime vuosina, on tuolle korkealle odotusarvolle myös perusteet. Taitaa löytyä Barkovia, Lainetta, Puljujärveä, Heiskasta, Granlundia, eli jopa tuohon kategoriaan Kotkaniemeä asettelisin. Kotkaniemen suoritus jo viime kaudella oli hyvä. Nämä superlupaukset tuppaavat kehittymään kovin nopeasti, joten ensi kaudella on kehitysräjähdyksen paikka, kuten oli Heiskasella oli viime kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On kyllä aikamoinen pakisto Kärpillä. Ja ei pelkästään nimiä peräkkäin, vaan näyttää kaikella tavalla hyvinkin pätevältä.
Kärppien pakisto on totisesti kammottavan kova. Jos Hakanpää todella jää, voi sanoa, että tuo pakisto on kovin, minkä minä olen Kärpissä koskaan nähnyt. Ei tuota puolustusta mikään liigajoukkue voi nokittaa enää tällä kaudella.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta sitten et KalPan pakiston terävämpää kärkeä nostanut sen isommalle alustalle? Joo ei ole Liigan parhaita, mutta paria muuta jengiä kovempia kylläkin.
No, en nostanut, kun mielestäni se ei ole tarpeellista. Ässien hyökkäyksen kärki on poikkeuksellisen kova ja sen vuoksi se on jalustalla. KalPan puolustuksen kärki ei ole poikkeuksellisen kova ja sen vuoksi se ei ole jalustalla. Taisit tosin jo itsekin vastata kysymykseesi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta ihan oikeasti McTorso, ties kuin monennen kerran, miten perustelet että Kärppien hyökkäys on Tapparaa parempi (jo ilman Tapparan vastaavan vahvistumista) ?
Mutta ihan oikeasti, enkö ole tähän ketjuun jo tuosta asiasta tarpeeksi perusteluja kirjoittanut, ainakin niin, että jonkinmoisen käsityksen olisit asiasta saanut. Molemmat joukkueet, niin Tapparan kuin Kärpät, olen tänne oikein erikseen käsitellyt. Lue ne. Toisekseen, miksi sinä minulta moista edes kyselet? Tuntuisi lapsellisen palautteesi perusteella, että olisin ollut ignoressa jo viikkoja sitten.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
No, en nostanut, kun mielestäni se ei ole tarpeellista. Ässien hyökkäyksen kärki on poikkeuksellisen kova ja sen vuoksi se on jalustalla. KalPan puolustuksen kärki ei ole poikkeuksellisen kova ja sen vuoksi se ei ole jalustalla. Taisit tosin jo itsekin vastata kysymykseesi.
Nostit sen kärjen osalta ohi Tapparan ja IFKn. Minä nostan KalPa pakiston kärjen takia ohi Sportin ja Ilveksen. Näetkö jotain samaa?

Et vastannut miten Kotkaniemi lasketaan Ässien jengiin, vaikka ei siellä kauden alusta pelaa. Mutta IFKn sentteri ei laskelmiin tule, vaikka saattaa jo kauden alusta jengissä pelata?

Mitä tulee Kotkaniemeen. Jos tosiaan pelaa tulevalla kaudella sentterinä (jos edes Ässissä pelaa) niin on se hieman eripaikka tehdä tulosta kuin laiturina. Viime kaudenhan mies pelasi suurimmalta osin laiturina? Ei siinä, toivon itsekkin onnistumista ja näiden ailaisempien nuorien tapaista esille nousua. Vertailuksi sopisi lie viime kauden Vesalainen, jos niitä odotuksia nyt miettii.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nauti kuumuudesta ja paarmanpuremista, mikäli niitä siellä pohjoisessa on samoissa määrin kuin meillä täällä. :)
Kuumuus oli häkellyttävää, paarmoja kohtasin vain yhden. Aika hienoa, että täällä on keskustelu virinnyt sillä välin näin kovin. Ei tarvitse minun enää Ässien ja HIFK:n hyökkäyksiä ruotia, kun se on jo tehty. Mikähän voimasuhdekohta laitetaan seuraavaksi kuntoon.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämäpä se iso kysymys on. Minä olen määrittänyt hänet korkealle. Jos mietitään, millä tasolla suomalaiset top-3, tai edes top-10 kierroksen varaukset ovat Liigassa suorittaneet viime vuosina, on tuolle korkealle odotusarvolle myös perusteet. Taitaa löytyä Barkovia, Lainetta, Puljujärveä, Heiskasta, Granlundia, eli jopa tuohon kategoriaan Kotkaniemeä asettelisin. Kotkaniemen suoritus jo viime kaudella oli hyvä. Nämä superlupaukset tuppaavat kehittymään kovin nopeasti, joten ensi kaudella on kehitysräjähdyksen paikka, kuten oli Heiskasella oli viime kaudella.

Pelaajana ajatellen samaa mieltä, mutta tarkoitinkin seikkaa että tällä hetkellä Kotkaniemi on Montrealin pelaaja. Eli voiko kaveria tässä vaiheessa laskea asetelmissa Ässien vahvuuteen?
 

Janne91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Avalanche, Liverpool
Ensimmäinen viestini tälle foorumille ja ajattelin tehdä oman arvioni voimasuhteista aakkosjärjestyksessä.

HIFK

Maalivahdit 8,5

Engren osoittanut tason riittävän. Ruusulla takana vaikeampi kausi, olisiko nyt kumminkin aika läpimurrolle?

Puolustus 8
Heiskanen jätti luonnollisesti kiekolliseen peliin ison aukon. Kiekollista taitoa kuitenkin yhä löytyy ja päälle hyviä peruspakkeja.

Hyökkäys 8,5
Sentteriosasto vahva ykkössentterin(?) puuttumisesta huolimatta. Laitureissa potentiaalia ja tasonsa osoittaneita. Miten onnistuu Kangasniemi kirkkaissa valoissa? Takana vaikea kevätkausi Lahessa, syttyykö taas pelaamaan?

Valmennus 8,5
Selin on tasonsa osoittanut etenkin runkosarjan osalta jo usean kauden ajan.

Yhteispisteet 33,5

HPK

Maalivahdit 7,5

Larmiin ja Karjalaiseen HPK:n kausi tuskin kaatuu.

Puolustus 6
Ei vakuuta minua. Lehtivuoren aukkoa ei ainakaan toistaiseksi ole korvattu. Vieläkö Porselandista olisi tehoilemaan heikomman kauden jälkeen?

Hyökkäys 6,5
Omaan silmään hyökkäyksessä potentiaalia. Nenonen erinomainen hankinta. Eetu Tuulolalta odotan 20 maalin kautta.

Valmennus 7
Pennasella tosiaan takana toisistaan hyvin poikkeavat kaudet. Itse kuitenkin uskon, että Pennanen oppinut viime kauden virheistään eikä kausi jää siitä kiinni.

Yhteispisteet 27

ILVES

Maalivahdit 7

Viime kaudella maalivahtipeli petti syyskaudella pahasti. Kevätkaudella oli jo Heleniukselta vahvaa tekemistä. Lehtosen olisi myös löydettävä toissa kauden vire, jotta Ilves voisi pärjätä.

Puolustus 6,5
Paperilla täynnä kysymysmerkkejä; vieläkö Leimusta tykittämään maaleja? Generousin ja Floodin syytä onnistua. Kiekollista osaamista kaipaisi Ilveksen puolustus.

Hyökkäys 6,5
Sandellin ja Meskasen saappaat kaipaisivat täyttäjää. Etenkin sentteristö varsin köykäinen mielestäni. Hyökkäystehot lepäävät pitkälti Suomen ja Rautiaisen varassa.

Valmennus 7
Kivellä olleet alkukaudet vaikeita. Keväällä saanut joukkueensa iskuun. Nyt kaivattaisiin tasaisuutta.

Yhteispisteet 27

JUKURIT

Maalivahdit 7,5



Puolustus 6,5
Salonen ja Suhonen kiekolliset liiderit. Mikko Kokkoselle läpimurto?

Hyökkäys 6,5


Valmennus 6
Vielä ei Liigasta näyttöä päävalmentajana.

Yhteispisteet 26,5

JYP

Maalivahdit 7,5

Nuoret ja potentiaaliset maalivahdit. Molemmilla kumminkin taso ailahdellut aikaisemmin.

Puolustus 8
Puolustus pitkälti sama kuin viime kaudella.

Hyökkäys 8,5
Hyökkäys heikentynyt viime kaudesta, mutta edelleen laatua löytyy.

Valmennus 6
Kuka Merikivi?

Yhteispisteet 30

KALPA

Maalivahdit 8

Kaksi hyvää maalivahtia.

Puolustus 7
Gröndahl ja Lappalainen kelpo hankintoja, mutta muuten paljon sen varrassa miten nuoret lupaavat puolustajat onnistuvat.

Hyökkäys 7
Jaakko Rissanen kiistatta huippuvahvistus, mutta laituriosasto omiin silmiin heikohko. Toki se oli sitä viime kaudellakin paperilla ja tulosta tuli.

Valmennus 7
Onnistunut avauskausi Kapaselta, mutta itse en yhden kauden perusteella korkeampaa arvosanaa anna.

Yhteispisteet 29

KOOKOO

Maalivahdit 7

Järvenpää ja Perhonen, miehet joilta aina odotettu sitä lopullista läpimurtoa. Taso kuitenkin edelleen heittelee liikaa.

Puolustus 7
Puolustuksessa useampi potentiaalinen kaveri.

Hyökkäys 6,5

Valmennus 7

Yhteispisteet 27,5

KÄRPÄT

Maalivahdit 9
Kiistatta Liigan paras kaksikko lähtökohtaisesti.

Puolustus 9
Laadukas pakisto vaikka Koiviston mentävä aukko kiekollisesti onkin. Ottaako Kivihalme nämä saappaat?

Hyökkäys 8
Omasta mielestä ei niin vahva mitä jotkut hehkuttavat. Potentiaalia varmasti, mutta paljon epävarmoja kortteja. Itse odotan mielenkiinnolla miten Aleksi Heponiemi onnistuu.

Valmennus 7,5
Näkemykseni herättää varmasti närää joissain, mutta takana vasta yksi kausi päävalmentajana Liigassa enkä täten isompaa arvosanaa vielä anna, olkoonkin että mestaruus tuli.

Yhteispisteet 33,5

Jatketaan tästä myöhemmin




 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nostit sen kärjen osalta ohi Tapparan ja IFKn. Minä nostan KalPa pakiston kärjen takia ohi Sportin ja Ilveksen. Näetkö jotain samaa?
En näe. Manninen oli ennen loukkaantumistaan Sportin ykköspakki. Hän teki enemmän pisteittä kuin seurakaverinsa Gröndahl ja pelasi myös isompia minuutteja. Minusta Sportin ykköspakki voi olla lähtökohtaisesti jopa parempi kuin KalPan. Lappalainen iskee monelle varmasti enemmän kuin Viljanen, en siitä ala sen enempää, vaikka Viljanen tuollainen 20 pisteen mies onkin. Jos jartketaan vielä kolmosukkoon, niin kyllä Nevalainen aikamoisen haasteen Leskiselle antaa. En hirveästi tykkää pelaajakohtaisista vertailuista, mutta tässä kohtaa se oli ilmeisen tarpeellinen. Varsinkin kärkipakkeja eli Gröndahlia ja Mannista on helppo vertailla, kun samassa joukkueessakin viime kaudella pelasivat. Sportilaiset voivat kertoa siitä vielä lisää.
Et vastannut miten Kotkaniemi lasketaan Ässien jengiin, vaikka ei siellä kauden alusta pelaa. Mutta IFKn sentteri ei laskelmiin tule, vaikka saattaa jo kauden alusta jengissä pelata?
Tätä en sinulta ymmärrä. Sinä olit varmaan aika lailla ensimmäinen, joka kritisoi sitä, että osalla joukkueista oli tulevia hankintoja vaikuttamassa arviooni ja osalta ei. Nyt niitä sitten pitäsi ottaa mukaan, tai ainakin Kotkaniemi pitäsi saada pois Ässien listalta? Kotkaniemi on ihan perustellusti mukana Ässien arviossani ja sinne se myös jää.
Mitä tulee Kotkaniemeen. Jos tosiaan pelaa tulevalla kaudella sentterinä (jos edes Ässissä pelaa) niin on se hieman eripaikka tehdä tulosta kuin laiturina. Viime kaudenhan mies pelasi suurimmalta osin laiturina? Ei siinä, toivon itsekkin onnistumista ja näiden ailaisempien nuorien tapaista esille nousua. Vertailuksi sopisi lie viime kauden Vesalainen, jos niitä odotuksia nyt miettii.
Vesalainen pelasi huippukauden tehden runkosarjassa 0,88 pistettä ottelua kohden ja 22 maalia 49 peliin. Kova seppä oli.
Pelaajana ajatellen samaa mieltä, mutta tarkoitinkin seikkaa että tällä hetkellä Kotkaniemi on Montrealin pelaaja. Eli voiko kaveria tässä vaiheessa laskea asetelmissa Ässien vahvuuteen?
Otetaan poika pois Ässien vahvuudesta, jos Montrealiin jää. Ässät on joukkueensa rakentanut siltä pohjalta, että Kotkaniemi Porissa ensi kaudella pelaa. Tältä samalta pohjalta olen arvioini tehnyt.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
En sitten tiedä kuinka huippuonnistumista Makkonen tarvitsisi tuohon 30 pisteen kauteen, kun hän on nyt tehnyt Liigassa 635 ottelussa pisteitä 0,49/peli keskiarvolla. Ehjänä täytyisi pysyä. Ja jos unohdetaan BLUESin kriisikausi, Makkonen on tehnyt viimeisellä 4 kaudella 0,59PPG... mikä ei toki ole likikään tasain suorittajan Raskin 0,61PPGtä.

HIFKistä jos poimitaan TOP6 miehiä tuosta mixun kokoonpanosta, niin Tyrväinen 401o 0,44PPG, Raskilla 380o 0,46PPG... Ja siinä missä Kotkaniemi teki Ässissä viime kaudella 10+19 tehot, Suomen paras hyökkääjä Nordgren teki tosiaan 15 ottelussa HIFKissä 3 syöttöä. Lisäksi Rask ja jäähdyttelemään tullut n. nelikymppinen Santala ovat kyllä erittäin loukkaantumisherkkiä jätkiä. Eli en nyt tiedä onko HIFKilläkään kokoonpanossa ihan älyttömästi niitä varmoja +30p miehiä.
Makkosella kuitenkin alkaa ikää olla jo. Ja koska tahansa ottaisin joukkueeseeni Raskin mielummin kuin Makkosen vaikka ppg nyt vain mitättömän vähän prempi viime kausilta. Ja Santalan puolustukseksi niin Liigassa on nuo papparaiset dominoinut ennenkin ja hänetkin ottaisin ihan milloin vaan joukkueeseen mielummin kuin Makkosen.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
En näe. Manninen oli ennen loukkaantumistaan Sportin ykköspakki. Hän teki enemmän pisteittä kuin seurakaverinsa Gröndahl ja pelasi myös isompia minuutteja. Minusta Sportin ykköspakki voi olla lähtökohtaisesti jopa parempi kuin KalPan. Lappalainen iskee monelle varmasti enemmän kuin Viljanen, en siitä ala sen enempää, vaikka Viljanen tuollainen 20 pisteen mies onkin. Jos jartketaan vielä kolmosukkoon, niin kyllä Nevalainen aikamoisen haasteen Leskiselle antaa. En hirveästi tykkää pelaajakohtaisista vertailuista, mutta tässä kohtaa se oli ilmeisen tarpeellinen. Varsinkin kärkipakkeja eli Gröndahlia ja Mannista on helppo vertailla, kun samassa joukkueessakin viime kaudella pelasivat. Sportilaiset voivat kertoa siitä vielä lisää.

Tätä en sinulta ymmärrä. Sinä olit varmaan aika lailla ensimmäinen, joka kritisoi sitä, että osalla joukkueista oli tulevia hankintoja vaikuttamassa arviooni ja osalta ei. Nyt niitä sitten pitäsi ottaa mukaan, tai ainakin Kotkaniemi pitäsi saada pois Ässien listalta? Kotkaniemi on ihan perustellusti mukana Ässien arviossani ja sinne se myös jää.

Vesalainen pelasi huippukauden tehden runkosarjassa 0,88 pistettä ottelua kohden ja 22 maalia 49 peliin. Kova seppä oli.

Otetaan poika pois Ässien vahvuudesta, jos Montrealiin jää. Ässät on joukkueensa rakentanut siltä pohjalta, että Kotkaniemi Porissa ensi kaudella pelaa. Tältä samalta pohjalta olen arvioini tehnyt.
Boldaus oma. Niin, Kotkaniemi EI siis ole Ässien joukkueessa kauden alussa niin miksi hänet lasketaan mukaan ja toisia ei? Ei en halua muitakaan mukaan, vaan hänetkin sieltä pois kun ei kerran pelaa. Onhan KalPakin suunnitellut että Wilson tulee verorajalla pakistoon, mutta EI pelaa vielä kun kausi alkaa. Sen mukaan KalPa antaa alkukaudesta muille tasoitusta sekä nuorille vastuuta.

Tuohon pakistoon en enää sen enempää pureudu. Näkemyksiö on monia, aina ne eivät kohtaa. Ansiokasta työtä olet tehnyt ja iso kiitos siitä.

Mun osalta tää oli sit tässä. Menipä perille tai ei. Enkä jaksa enempää vatvoa. Näyttäkööt kausi sitten miten hommat etenee.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Makkosella kuitenkin alkaa ikää olla jo. Ja koska tahansa ottaisin joukkueeseeni Raskin mielummin kuin Makkosen vaikka ppg nyt vain mitättömän vähän prempi viime kausilta. Ja Santalan puolustukseksi niin Liigassa on nuo papparaiset dominoinut ennenkin ja hänetkin ottaisin ihan milloin vaan joukkueeseen mielummin kuin Makkosen.

Vähän ristiriitainen viesti: Makkonen on liian vanha 33v pisteiden tekoon mutta toisaalta Santala 39v saattaa jopa dominoida *hymiö*
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Makkosella kuitenkin alkaa ikää olla jo. Ja koska tahansa ottaisin joukkueeseeni Raskin mielummin kuin Makkosen vaikka ppg nyt vain mitättömän vähän prempi viime kausilta. Ja Santalan puolustukseksi niin Liigassa on nuo papparaiset dominoinut ennenkin ja hänetkin ottaisin ihan milloin vaan joukkueeseen mielummin kuin Makkosen.
No jos nyt laituria ja sentteriä voi vertailla toisiinsa, niin kyllä minustakin Rask on parempi pelaaja ja minäkin ottaisin hänet ennemin joukkueeseeni... Mitäs nyt tehdään? Minä otin nämä nimet nyt vain sen takia vertailuun, koska sinä?? sanoit, että Rask on varma suorittaja joka on neljän viime kauden aikana tehnyt pisteitä 0,6PPG. Ja Makkonen epätasainen suorittaja joka on urallaan tehnyt vain pari kertaa +30 pistettä. Tosiasiassa jätkien pistekeskiarvo on viime vuosina ollut aika lähellä samaa tasoa ja Rask ei ole kertaakaan urallaan pystynyt rikkomaan 30 pisteen rajaa. Eikö nuo perustelut näytä sinusta yhtään puolueellisilta? Todellisuudessa Raskin ja Makkosen huonoin puoli on siinä, että kumpikaan ei oikein kestä kasassa ja eivät saa pelattua täysiä kausia. Ja joo kyllä, papatkin pystyvät Liigassa tehoilemaan. Mutta jos et ole huomannut, niin Santalaa vaivaa ihan sama tauti kuin Raskia ja Makkostakin. Ei vain näytä hänkään kestävän kasassa. Ja kun ikääkin on 6 vuotta enemmän kuin ikälopulla Makkosella, niin tuskin sekään tilannetta helpottaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Boldaus oma. Niin, Kotkaniemi EI siis ole Ässien joukkueessa kauden alussa niin miksi hänet lasketaan mukaan ja toisia ei? Ei en halua muitakaan mukaan, vaan hänetkin sieltä pois kun ei kerran pelaa. Onhan KalPakin suunnitellut että Wilson tulee verorajalla pakistoon, mutta EI pelaa vielä kun kausi alkaa. Sen mukaan KalPa antaa alkukaudesta muille tasoitusta sekä nuorille vastuuta.

Tuohon pakistoon en enää sen enempää pureudu. Näkemyksiö on monia, aina ne eivät kohtaa. Ansiokasta työtä olet tehnyt ja iso kiitos siitä.

Mun osalta tää oli sit tässä. Menipä perille tai ei. Enkä jaksa enempää vatvoa. Näyttäkööt kausi sitten miten hommat etenee.
Ihme inttämistä Kotkaniemen suhteen, ettekö te voi omissa kaavailuissanne laskea häntä pois Ässien kokoonpanosta jos siltä tuntuu? Kotkaniemi pelaa siksi Ässissä tulevalla kaudella, kun ei ole vielä tarpeeksi hyvä NHLään ja sopimukseen on leivottu eurooppa pykälä, joka mahdollistaa pelaamisen Ässissä jos ei mahdu NHLään pelaamaan.

Mitä tulee Kotkaniemeen. Jos tosiaan pelaa tulevalla kaudella sentterinä (jos edes Ässissä pelaa) niin on se hieman eripaikka tehdä tulosta kuin laiturina. Viime kaudenhan mies pelasi suurimmalta osin laiturina? Ei siinä, toivon itsekkin onnistumista ja näiden ailaisempien nuorien tapaista esille nousua. Vertailuksi sopisi lie viime kauden Vesalainen, jos niitä odotuksia nyt miettii.
Itselläni taas lähes kaikki Kotkaniemen pelit nähneenä se, että poika pelaa keskellä nostaa pisteodotuksia. Viime kaudella mies oli todellakin hyvin pitkälti aika hukassa laiturin tontilla ja ratkaisut olivat melko heikkoja. Kotkaniemi on ihan luontainen sentteri ja keskellä pelatessaan kiekolliset ja kiekottomat ratkaisut, liikeradat ja ajoitukset ovat paljon paremmalla tasolla kuin laiturina. Lisäksi viime kaudella YV pisteitä ei tullut oikeastaan lainkaan ja itse ainakin toivon ja uskon, että tähän tulee muutos tulevalla kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Mutta ihan oikeasti, enkö ole tähän ketjuun jo tuosta asiasta tarpeeksi perusteluja kirjoittanut, ainakin niin, että jonkinmoisen käsityksen olisit asiasta saanut. Molemmat joukkueet, niin Tapparan kuin Kärpät, olen tänne oikein erikseen käsitellyt. Lue ne. Toisekseen, miksi sinä minulta moista edes kyselet? Tuntuisi lapsellisen palautteesi perusteella, että olisin ollut ignoressa jo viikkoja sitten.
No tottapuhuen olet tänne mielestäni jo vähän liikaakin kirjoitellut mutta et todellakaan ole vastannut kertaakaan esittämiini vastaväitteissin vaikka perustelin pyynnöstäsi minkä takia Kärppien hyökkäystä ei voi millään tavalla saada tällä hetkellä
Top5 materiaaliksi , ei edes top6.
Eli vielä kerran, koeta sen verran jaksaa ja vastaat :

Kärpistä lähti neljä parasta hyökkääjää. Nämä kaikki, eli Bertrand,Junttila,Ruohomaa,Mäenalanen olivat jo ennen viime kautta tasonsa näyttäneitä pelaajia vaikka onnistuivatkin jopa odotuksia paremmin. Noh..... tilalle on hankittu surkean kauden pelannut Pyörälä, Heponiemi joka ei ole koskaan oelannut aikuisten sarjassa peliäkään ja oli kusessa jo oman ikäluokkansa parissa, mestiksessä jotain 0,8 tehoja vääntänyt pienikokoinen slovakki(huom, ei tsekki) joka ei nyt ihan nuori ole hänkään sekä sitten ihan aidosti varteenotettava vahvistus Lindsten.
Ja lähtökohtaisesti tuo nykyinen arsenaali on siis mielestäsi liigan huippua ja yhdeksikön arvoinen (jussi jokissella 10) esim
Tapparaa vahvempi vaikka minkään maailman tilastot tai tosiasiat eivät sitä puolla ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös