Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana PataJaska, 06.04.2018 klo 12.19.

 1. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Täyttä schaibaa. Marjamäen Kärppien ja Mannerin Kärppien pelitavan ero on suurempi kuin Marsin ja Venuksen niin pelitavallisesti kuin ideologisestikin.
   
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Juuri näin. Joukkue oli ihan paria pelaajaa vaille valmis käytännössä huhtikuussa 2017 ja siitä sitten kun sai yhteisiä harjoituksia alkaa vetämään niin oli hyvin porukka kasassa. Junttila taisi tulla hieman myöhemmin kesällä mukaan, mutta siinä mielessä ihan täysin riskitön hankinta kun oli Mannerille jo ennestään tuttu ja muutenkin ihan pomminvarma pelaaja tuohon Kärppien pelitapaan. Toki yli 50 pisteen kausi ja valinta sekä runkosarjan että pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi oli yllätyksiä mutta kuitenkin.

  Ai niin, Kivihalmekin tuli vähän myöhemmin mukaan mutta siinäpä ne äkkiseltään taisi olla. Tietty sitten nämä Juha Koivistot ja vastaavat tuli täytemiehiksi. Ratkaisi tosin yhden finaalinkin Kärpille.
   
 3. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Ei, Manner ei kyllä palauttanut Kärppiä Marjamäen Kärpiksi, vaan teki sen ihan joksikin muuksi. Ensin: Marjamäki on hyvä valmentaja. Marjamäellä ei ole mitään yhtä tyyliä tai pelitapaa: Marjamäki tähtää vain voittoon. Kun Marjamäki tuli Kärppiin, niin hän kirjaimellisesti potki seinät sisään puhdistaessaan homehtunutta organisaatiota.

  Marjamäen ja Mannerin Kärppien pelitavat on mun mielestä melkein toistensa ääripäistä. Marjamäen Kärpät oli tiukasti organisoitu ja analyyttinen, Mannerin Kärpät on päällepäin kuin vasikat kesälaitumella ja se pelitavallinen järki on paljon syvemmällä. Veikkaan, että Marjamäki kyllä lukee näitä onnistuneita pelitavallisia muutoksia todella tarkkaan ja toteuttaa niitä, mutta veikkaan, että persoonallisuudeltaan Manner on parempi ajamaan näitä juttuja sisään joukkueeseen.
   
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo ja jos noita aikaisempia kausia katselee aika monena vuotena näyttäisi noin 83 pistettä olevan juuri se raja jolla kymppisijalle on päästy, toki välillä ylikin, mutta tuo on se raja mikä minimissään vaaditaan. Tällähetkellä näyttäisi olevan 1,64 pisteen keskiarvolla kerätä JYPin joka ei mahdoton ole. Sillä määrällä olisi ainakin hyvin lähellä. Toisaalta tuo keskikasti näyttäisi edelleen olevan sen verran tiivis että yhdellä isommalla voittoputkella josta tulisi 3 pisteen voittoja iskuasemiin voi päästä, se muuttaisi nopeasti pistekeskiarvon laskuja jotka enemmän perustuu monen joukkueen kuntopuntareihin. Pelejä edelleen sen verran että jos joku joukkue nappaa vaikka 5 ottelun voittoputken asetelmat ja pistekeskiarvot kummasti muuttuu ennen 20 viimeistä ottelua.
   
 5. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Nimenomaan sitä tarkoitin, että kaksi joukkuetta siellä vastakkain olivat ja eiköhän se molemmilla painanut. Ja tappion jälkeen Kärpille olisi tuskin tullut sellaista ulospuhallusta kuin mestaruuden ratkettua.
  Vaikka Tappara oli mahdollisesti freesimpi, niin eivät saaneet G6 kirissä mitään aikaan ja sen aisti heti maalin jälkeen miten homma päättyy. Se peli olisi pitänyt voittaa jo aiemmin.

  Lainaus:
  Kärppien pelitapahan eroaa Marjamäen Kärppien pelitavasta
   
 6. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Lainaus:
  Paljonko on Pelicansin budjetti?

  Lukko lähti kauteen 2,6M€ budjetilla ja siitä on vähän käyttämättä. Lisäksi 0,5M€ edestä pelaajia ei enää Lukossa jatka, vaikka osalle näistä joutuu palkkaakin maksamaan. Voidaan siis todeta, että se Lukon joukkue joka tuolla kentällä esiintyy, on tällä hetkellä aikatarkkaan 2M€ arvoinen.
   
 7. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Pelsun pelaajabudjetti on 1,8 miljoonaa.
   
  Quagmire tykkää tästä.
 8. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Sarjataulukkoa kun katsoo, niin Pelsut on noin kolme pistettä edellä ennakoitua sarjasijoitustaan. Onko se sitten paljon vai vähän? Ei tuossa keskiryhmässä 3-10 oikein muilla ole varaa elvistellä kun vaasalaisilla. Varmaakin varmempi sarjajumbo vetää hyvää tahtia muiden kanssa eikä hyytymiselle näy mitään merkkejä.
   
  Pika1 tykkää tästä.
 9. HaZekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans,Suomi
  Lainaus:
  Myös Pelsulla pitäisi olla varaa hommata 1-2 vahvistusta tuosta budjetista talven aikana.

  Lainaus:
  Pitää muistaa myös se seikka, että Pelsu ilmoittaa tuon budjetin ilman pelaajien sivukuluja. (autot,kämpät,ym.)
  Joten budjetti kohoaa todellisuudessa siihen n. 2,1-2,2 miljoonan kieppeille. (joku enemmän seuran asioista tietävä voi tarkentaa)

  Lainaus:
  Aivan. Sarja on tällä hetkellä niin tasainen, että millekkään hyytymisille/tappioputkille ei kellään ole tuossa sarjan keskikastissa varaa. Muuten muut tulevat ohi vasemmalta ja oikealta. Tämän näen vain hyvänä asiana koko liigan kannalta. (pois lukien Kärppien ylivoimaisuutta, vaikka mitään niiltä pois ottamatta kuitenkaan)
   
 10. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Ilves on keskikastissa sijalla 10. Jos joukkueen erikoistilannepelaaminen olisi edes sarjan keskitasoa olisi sijoitus tällä hetkellä 3-5.
   
 11. Samppub Jäsen

  Lainaus:
  Sama pätee Lukkoon! Ylivoima ei ole tällä hetkellä joukkueelle eduksi vaan tuntuu sekoittavan myös jäähyn jälkeisen viidellä viittä vastaan pelin.
  Jos toimisi edes kohtuullisesti niin vapise Kärpät (ja tähän hymiö)
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 12. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Ilves on kuitenkin tehnyt 6 av-maalia, mikä on melko iso määrä. Jos ne lisättäisiin tuonne yv-sarakkeeseen tai vähennettäisiin alivoimalla päästetyistä maaleista, niin silloin prosentit olisivat joko yv 20,15% tai av 80,9%. Nuo lukemat taas ovat jo aivan sarjan keskitasoa.

  Toisaalta jos näitä kaivellaan hieman lisää, niin esimerkiksi Kärpillä noita av-maaleja ei ole yhtään ja 5-3 yv:llä Kärpät on Ilveksen jälkeen liigan huonoin 18,18% "tehokkuudella". Kokonaisuutena vain Kärppien av on onnistunut todella tehokkaasti maalien estämisessä ja 5-4 yv on vähitellen alkanut parantua, ollen kuitenkin vain edelleenkin alempaa keskitasoa tilastojen valossa.

  Kiekonhallintatilastoissa Ipa on Liigan kärkijoukkueita, mutta laukaus- ja torjuntaprosentit ja näiden myötä PDO ovat vain sarjan alempaa keskitasoa, eli samoilla sijoilla kuin varsinainen sarjasijoituskin. Näin ollen Ilves on mielestäni siellä missä kuuluukin, vaikka todella vahvan alkukauden tuloksellisesti pelasikin.

  Pelityylin ja Kiven vuoksi toivoisin tuloksen ja sitä kautta sarjasijoituksen parantuvan vielä, vaikka foorumin faneista osa meneekin liikaa tuomarityöskentelyn taakse selittelyissään.

  Kärkikaksikon takana sarja on todella tiukka ja nousu on mahdollinen aina kotietuun asti.

  EDIT: Ilveksen kanssa samanlaista tilastoa vetävät HIFK, JYP ja HPK eli kiekkoa hallitaan, mutta tehokkuudessa olisi parantamisen varaa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2018 klo 12.07
  Espoon Siniset tykkää tästä.
 13. LiutunLätty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Minusta Ilveksen AV pelaaminen on karjalaturneen jälkeen ollut ihan ok tasoa. Mitään tilastoja en jaksa kaivaa, mutta oman perstuntuman perusteella. Jukurit toki toissa kierroksella latoivat hyvin yv maaleja, mutta saivat sitä kyllä harjoitellakin siinä pelissä. YV onkin sillä tasolla ettei siitä kehtaa edes puhua.
   
 14. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Jukureilla sen sijaan av pelaaminen oli ennen Karjala-turnausta jopa äärimmäisen hyvällä tasolla (yli 90%), mutta romahti melko totaalisesti turnauksen jälkeen eikä ole vieläkään mitenkään hirveän hyvälle tasolle noussut. Muu tekeminen on sentään alkanut palailla alkukauden kuosiin, mikä näkyy loppuvuoden otteluissa.
   
 15. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  En tiedä, mitä tilastoa olet katsonut, mutta Kärppien 18,18 % yv2 tehokkuus on aika paljonkin parempi kuin Ilveksen 0,0 %. Ainoa joukkue, joka ei ole kahden miehen ylivoimalla saanut aikaan maaliakaan, ja kyllä sitä pelattu on, yhteensä reilut 4 min.
   
 16. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Vaikuttanee aika merkittävästi voimasuhteisiin, että HPK:n Larmille tulee kahden kuukauden huili. http://www.hpk.fi/emil-larmi-sivussa-kaksi-kuukautta/
  (Linkki vie HPK sivuille aiheen uutiseen.)

  Itse ajattelin että kerholla olisi mahdollisuus olla top kutosessa, mutta Larmin loukkaantuminen on iso taakka. Karjalainen on parhaimmillaan hyvä mutta tarvitsisi tasasuutta. Tietysti korvaajankin taso vaikuttaa, mutta vaikea uskoa että ketään huippua sieltä tulee.
  Uskoisin että HPK valahtaa säälipleijari sijoille ellei jooa alemmas.
   
 17. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Näköjään. Kiitos korjauksesta.

  Olen melko varma, että Ipan kohdalla tilasto näytti viivaa silloin kuin noita katsoin, mutta saatan olla väärässäkin. Tai sitten Liigan sivuilla oli virhe.

  Viestin muuta sisältöä se ei toki muuta.
   
 18. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ainakin siellä on viiva kohdassa, jossa on aika per tehty maali, jota ei tietenkään voi Ilvekselle laskea, koska tehtyä maalia ei siis ole. Pelicans muuten näyttää olevan ainoa joukkue, joka ei ole päästänyt maalia kahden vajaalla. Hyvä suoritus, sillä tappaneet kuitenkin yli 4 minuuttia.

  Nämä 5 vs 3 tilanteet ovat sen verran harvinaisia kuitenkin, että tilastoissa voi olla suhteessa paljon enemmän heittoa. Mielenkiintoinen yksityiskohta, että Ässät on paras joukkue kahden ylivoimalla, mutta huonoin yhden ylivoimalla.
   
 19. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tämä vaikuttaa todella paljon HPK:n sarjasijoitukseen ja otteisiin. Vierastan ajatusta, että dumataan täysin yksi pelaaja unohtaen koko kokonaisuuden - mutta pakkohan se on todeta, että Karjalainen ei todellakaan vakuuta, varsinkaan näillä pitkillä otteluryppäillä. Yksittäinen ottelu saattaa hoitua, toki tuolloinkin lähinnä kädet ristissä rukoillen jokaisessa tilanteessa. Toivon todellakin olevani väärässä ja Karjiksen vielä näpäyttävän karttakepillä sormilleni.

  Toivotaan siis laadukasta stunttaajaa ja Larmille toipumisia.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2018 klo 12.40
 20. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Karjalainen on Liigan kolmanneksi huonoin maalivahti torjuntaprosentilla mitattuna (88,04%), takanaan ainoastaan KooKoon kaksikko Perhonen ja Salminen. Päästettyjen maalien per ottelu keskiarvolla (2,97 m/o) taas Karjalainen on sijalla 21. heti Sportin Mika Järvisen takana. Tilastollisesti siis täysin 2. veskari tasolla suorittanut tähän asti, jos vertaa muiden joukkueiden maalivahteihin. Nyt olisi vaan "pikkuisen" isommat saappaat täytettävänä.
   
 21. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Näinhän se on. HPK:lle järkyttävän suuri kolaus, suurin mahdollisista. Pelastus ei liene löydy yksin Karjalaisesta. Mielestäni vaihtoehtoja on kaksi: a) Larmille hommataan laadukas korvaaja, tai b) Pennanen velhoilee pelikirjansa lisälehdiltä sellaisen sivun, ettei Karjalaisen tarvitse tehdä kuin perustyö voiton eteen.

  Uskoisimpa, että vaihtoehto b on se, millä edetään. Luotetaan Pennaseen tässäkin asiassa.
   
 22. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Toivotaan, että olet tällä kertaa väärässä. Nyt pelataan taas seuran uskottavuudesta, kun viime syksyn mahalaskun jälkeen ollaan palattu tosissaan pelaamaan pudotuspelipaikoista. Sanotaanhan sitä, että ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta kyllä tässä kohtaa nyt huomaa, että joukkueessa on yksi pelaaja, jonka tärkeys on ylitse muiden.

  Seurajohto ilmoitti jo, että maalivahtia etsitään. Se nyt voi teoriassa toki tarkoittaa Karjalaisen backupia, kun ei tällä hetkellä riveissä ole oikein minkäänlaista toista veskaria, mutta haluaisin nyt uskoa, että tässä haetaan nyt vähän suuremman vastuun kantajaa. Tulevina viikkoinahan tämä selviää.
   
 23. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Laadukkaan maalivahdin hommaaminen tähän saumaan on pikkaisen hankala tehtävä, varsinkin lyhyelle stuntille ja HPK:n kapasiteetilla. En minä sillä, voi sieltä joku tulla. Uskoisimpa, että valttikortti voitokkaana etenemiselle tässä haasteellisessa tilanteessa on nimenomaan Pennasen pelikirja. Siinä on selkänoja maalivahdille, oli se sitten Karjalainen tai joku muu.
   
 24. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Lainaus:
  Tässä on vain se ongelma että jengin pitäisi kaivaa jostain munat ja luottaa Karjalaiseen. Joukkueen puolustuspelissä on meinaan valovuoden ero siinä onko maalissa Larmi vai Karjalainen. Nyt pitäisi tulla puolustukselta apua, kahden edellisen pelin viimeisen kymmenen sekunnin kaltaisiin virheisiin ei ole varaa. En siis usko että vastaus löytyy niinkään pelikirjasta vaan pelaajien asennoitumisesta. Ei jengi voi lähteä kentälle valmiiksi hävinneenä kun Andy on maalissa.
   
  Dexu tykkää tästä.
 25. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Kukaan ei kiistä etteikö olisi hyviä maalivahteja, Vehvi jopa liigan paras. Mutta väitättekö te nyt silti tosissanne, että Kärpillä olisi montaakaan pistettä vähemmän tai ettei tuon puolustuksen varsinkin - joukkueen takana olisi esim. Larmi, Tuohimaa, Setänen, Heljanko jne. Vetäneet myös ihan helvetin hyvin?

  Ei ole moite Vehviä eikä Rynnästä kohtaan, vain hiukan todellisuuden tajua se, että kyllä tuo aivan ylivoimainen joukkuekin siinä vaikuttaa aika paljon.

  Jos väitätte, niin anteeksi vain suorat sanat - melkoisia puupäitä olette siinä tapauksessa.
   
  FASlapsi tykkää tästä.