Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana PataJaska, 06.04.2018 klo 12.19.

 1. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  6. viivalla Kerho kuntopuntareissa alavireinen, IFK ylävireinen. HPK niin raikas syksymmällä, pieni yllätys jos viivan alle putoavat. Ei siinä edessä Lukko/Pelicans auta myöskään yhtään tulosvirettään kadottaa, tai takaa kolkutellaan ohi. Hieno kapina tulee tälläkin viivalla.

  Tappara 6 pistettä Tepsin takana. Liki varmalta näyttänyt runkosarjan 2. paikka ei äkkiä olekaan niin varma. Ei sillai että tuolla sijotuksella niin väliä, vaan että peli olis tikissä maaliskuussa.
   
 2. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Tappara kävi jo pisteen päässä. Kohta on taas sen verran kolmospaikalla kaula, että voi vetää treenijumin. TPS:n kotietu semeihin on kuitenkin taloudellisesti kannattavaa ja Mikki tämän tietää.
   
 3. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Niin no. Sportilla peli Ipaa ja SaiPaa enemmän pelattuna. KalPalla kaksi vähemmän.

  Mikäli Ilves ja SaiPa hoitavat pelinsä nousevat molemmat Urheilun ohi. KalPa hoitaa molemmat pelinsä. Nousee 2p päähän. Näin ollen Sport olisi yhden tappion ja KalPan voiton jälkeen jo sääleistä ulkona. En toki odota, että KalPa nyt kolme putkeen veisi.
  Sportin seuraavat kaksi Kärppiä ja Tapparaa vastaan.

  Kunhan sanon, että tuossa on semmoset 21-24kiekkaa runkosarjaa jälellä ja erot pienet. Pari-kolme voittoa/tappiota putkeen olet joko top6 tai jopa ulkona sääleistäkin.
   
 4. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Hyvä että herättää sinussa tunteita, kun Sport ei olekaan jumbosijalla niin kuin kaikki sanoi. Kai sitä saa kannustaa omiaan ja toivoa playoff paikkaa kun kerrankin kulkee? Ei vissiin saa. Ainoastaan miljoonajoukkueita saa. Ainiin ja missä ne avoimen liigan huutelijat on kun perää ei pidä mestistrio.. Hiljaista on ollut..
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 5. Forn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New Jersey Devils
  Olen melko varma, että tuo Sportin kupla puhkeaa jossain kohtaa. Toki nyt peli on viihdyttävää ja maaleja tulee, mutta vaikea uskoa saman menon jatkuvan koko kevätkauden. Säälipleijarit ovat toki todennäköinen vaihtoehto Sportille ja hyvällä pelillä niistä voi vielä jatkoonkin päästä.
  Lainaus:
  Niin noh, Jukurit on 13. ja Kookoo 14., että kyllähän se peräpää edellään näyttää mestikseltä. Eikä kukaan ole estänyt kannustamasta omaa joukkuettaan, siitä vaan.
   
 6. HakametsänHaamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Siinä voi muuten olla kyllä kunnon "yllätys" lähellä jos sanotaan että JYPillä lähtee oikeen kunnolla peli käyntiin ja runkkarin 1-3 saa vastaansa samantien tollasen materiaalin joka alkanut pelaamaanki.
   
 7. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Tuskin kaikki ovat sanoneet Sportin olevan jumbosijalla. Ainakaan itse en heitä sille paikalle ennen kautta veikannut. Tietenkin saa ja pitääkin kannustaa omiaan, mutta jos esittää väitteitä kuten " Ei vaadi kun puolustuspään pelin kuntoon niin jopa Kärpät saa miettiä kuinka Sport kaadetaan", niin kovin montaa Kärppien peliä ei tällä kaudella ole katsonut tai vaihtoehtoisesti ei osaa objektiivisesti tarkastella näiden kahden joukkueen välistä tasoeroa. Kyllä Sportilla on tekemistä ihan jokaisella osa-alueella, mikäli he meinaavat edes jollain tasoa haastaa Kärppiä paras seitsemästä sarjassa, olettaen että Sport edes pääsee sinne playoffeihin. Tämän kauden otteiden perusteella väittäisin, että Tappara on ainut joka pystyy tällä kaudella Kärppiä haastamaan, ellei joku joukkue tee aivan järkyttävän kovaa tasonnostoa tai Kärpät vaihtoehtoisesti romahda.
   
 8. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Pelaako Sport alle miljoonan budjetilla vai mikset luokittele Sportia miljoonajoukkueeksi?
   
  Goljat tykkää tästä.
 9. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Tää on yks skenaario. Joku TPS saattas ollakin vähän haavoittuva traktorin kyntäessä.

  Pitää vaan eka Jyskylän louhia itsensä sisään. SaiPa meinas sössiä Raumalla, mutta saivat 2 pistettä. Viivaan se 7 pistettä. Toki, hyvin voivat jyrätä viivan yli, mutta tappiollisia ohi-viikkoja ei saa juuri tulla kun edessä ei oo näkyvissä täysiä romahduksia.
   
 10. bunghole Jäsen

  Kannattaa muistaa, että Tappara on sijalla 3. kauempana Kärpistä kuin KooKoosta sijalla 14. Sarja on siis todella tasainen ja itse katsoisin 10 pelin kuntopuntaria, kun pelejä on jäljellä parikymmentä.

  En usko, että Sport pelaa pleijareita. Viimeisistä 10 pelistä vain yksi 3p voitto ja useita nousuja, joita en usko tapahtuvan loputtomiin. Jossain vaiheessa nuo kääntyvät tappioiksi jo ihan todennäköisyyksienkin mukaan. Vaikeaa tulee olemaan, jos tahti jatkuu samana.

  Ja jos Sport nousee mestarisuosikiksi ”laittamalla puolustuksen ja maalivahtipelin kuntoon”, niin ehkä vastustajatkin oppivat pimentämään Sportin hyökkäyksen.
   
 11. Orava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllä mä väitän, että IFK:kin pystyy Kärppiä haastamaan tällä kaudella. Voitot on keskinäisistä 3-2 Kärpille ja IFK on jostain syystä ollut melko vaikea vastustaja Kärpille. IFK on kuitenkin ainoa joukkue, joka on onnistunut voittamaan Kärpät kahdesti tällä kaudella. IFK:lla toki suurin kysymysmerkki on maalivahtipeli ja sen taso oikeastaan ratkaisee kevään kohtalon.
   
  Old referee tykkää tästä.
 12. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Kärpät-HIFK voi mennä seiskapeliin tai 4-0. Ihan kuten viime keväänä nähtiin, niin lähtökohdilla ei ole mitään väliä noiden joukkueiden välillä.
   
 13. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  HIFK on kyllä vittumainen vastustaja Kärpille ja toivonkin, että kohdataan vasta finaaleissa, jos kohdataan. HIFKin pelaajat tuntuu nostavan aina tasoaan Kärppiä vastaan, ja hyviä mähinöitä poikkeuksetta, sarjatilanteen ollessa mikä vain.
  Sen mitä Kärppien lisäksi olen joukkueita seurannut, ovat Tappara ja HIFK suurimmat haastajat. TPS myös parhaimmillaan huikea, mutta epätasaisuus vaivaa. Kärppiä ei voiteta epätasaisella pelillä neljää kertaa seitsemästä.
  HIFK kammennee itsensä kuuden sakkiin. Sääleistä en näe tällä hetkellä realistista uhkaa Kärpille, ainoa mikä pelottaa on JYPin mahdollisen vireen löytyminen. Siinä ehkä se musta hevonen kevään karkeloihin.
   
  Old referee ja Euro71 tykkäävät tästä.
 14. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Niin, puhuinkin yksittäisestä ottelusta enkä playoff sarjasta, tyhmäkin tietää että Kärpät sen veisi. Hyvä kun laitatte sanoja toisten suuhun. Toivon vain hartaasti ettei finaali olisi taas Kärpät Tappara ettei tämä sarja mene liian yksitoikkoiseksi.
   
  Kynämestari, Smitty#41 & Runkosarja tykkäävät tästä.
 15. Jägen_pelsut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tämä oli myös minun toivelistalla! Toivon yllätysten kevättä, että mahdollisimman moni harvoin vieraileva joukkue olisi pleijareissa. Näin liigaan tulee uutta väriä.
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 16. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Et kuitenkaan maininnut missään kohtaan puhuvasi vain yksittäisestä ottelusta, joten itse ainakin käsitin sinun puhuvan joukkueiden välisistä voimasuhteista yleisesti. Tietenkin yksittäisessä ottelussa Sport voi voittaa Kärpät, vaikka se puolustus toimisikin yhtä huonosti kuin tähän asti. Uskon, että aika moni muukin toivoo tuota samaa, mutta ainakin omaan silmääni tuo on ylivoimaisesti todennäköisin finaalipari. Tampereella ja Oulussa on tehty viime vuosien aikana aika paljon parempaa työtä kuin muilla liigapaikkakunnilla. Toki heillä on myös ihan kärkipään resurssit, jotka auttavat pärjäämään.

  Lainaus:
  Itse en tuota HIFK:n jälkimmäistä voittoa Kärpistä ole nähnyt, joten siihen on vaikea ottaa kantaa, mutta tuo IFK:n ensimmäinen voitto Oulusta oli melko erikoinen. Se oli varmaan huonoin peli, jonka olen Kärpiltä tällä kaudella nähnyt. Melko kuvaavaa oli se, että IFK sai kaksi läpiajoa, joista molemmista he tekivät maalin, vähän yli minuutin sisään. Onko Kärppiä vastaan kukaan muu saanut tällä kaudella kahta läpiajoa edes samassa erässä? Tai samassa pelissä? Ei ainakaan vähän yli minuutin sisään. Tuossa pelissä Kärppien organisoitu puolustus oli kaikkea muuta kuin organisoitu.

  Kuten sanoit, niin maalivahtipeli on IFK:lla iso kysymysmerkki. Salminen ja Lyytinen ovat olleet hyviä täsmähankintoja, mutta kyllä Engrenin pitää löytää ihan eri taso kuin tällä kaudella on nähty, mikäli IFK meinaa mestaruuden voittaa. Lisäksi Atu Selinin uraa on tullut seurattua monta vuotta ja hän on jäänyt minulle mieleen valmentajana, joka melko hyvin saa aina joukkueen suorittamaan materiaalinsa edellyttämällä tasolla, mutta ei juuri koskaan onnistu ylisuorittamaan. Vaikka IFK:lla hyvä materiaali onkin, niin ainakaan omaan silmääni se ei ole Liigan paras.
   
 17. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Tuo tasaisuus on sinänsä vähän näennäistä, että Tappara hävisi tuossa oliko 8 peliä lähes putkeen ja kävi näin ollen neljännellä sijalla pinnan päässä kolmospaikasta, ja silloinkin oli peli vähemmän pelattuna. Kaulaa taisi lähtötilanteessa olla jotain 6-8 pistettä muistaakseni.
   
 18. Orava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Erikoinen oli myös se seuraava matsi. Siinä Ruusulla oli kokonaiset 9 torjuntaa koko ottelussa ja kevyet 5 päästettyä maalia. Siinä IFK:n puolustus sitten oli aivan kujalla. Viimeisimmässä IFK vei selkeästi kaksi ensimmäistä erää, mutta varamiehiselle joukkueelle meinasi tulla viimeisessä erässä vähän paniikki. Voitto tuli kuitenkin.
   
 19. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  HIFK on ollut AINA paha vastustaja. Sama miten paskassa slumpissa ne on niin ne on Kärpille aina paha vastus. JYP:iin sama, paitsi tällä kaudella ovat olleet kyllä pääosin paskoja Kärppiä(kin) vastaan.
   
 20. HaZekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans,Suomi
  Iso yllätys minulle, että ainoastaan IFK pystyy haastamaan Kärpät, eikä suurseurat Sport tai Jukurit.
   
 21. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Joku jumbo-sporttiko muka voittaisi Kärpät.. hah!.. eiku..
   
  FASlapsi, Kynämestari & teba tykkäävät tästä.
 22. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Ja sitten keulitaan taas.
   
  HJL, Hamu, Goljat ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 23. Theofilus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Sportissa on paljon samaa mitä viime kauden SaiPassa. Tulokasvalmentaja koutsaa suhteellisen nimetöntä mutta potentiaalista nippua ja on saanut hyvän fiiliksen joukkueeseen. Paljon lisäpisteitä varsinaisen jälkeen ja nousuja tasoihin. Suattaapi kulkaapa hyvinkin olla top6 sisällä 60 pelin jälkeen. Sääleihin ainakin menevät, siitä olen täysin varma.
   
 24. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Onko tässä sukelluksen alku jonka aikana Kärpät valuu sääleihin? Olisi raikasta.
   
  Ishmael ja Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.
 25. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Tämä on kyllä totta. Mutta toisaalta, ihan mutu-tuntumalla siitä huolimatta, että HIFK on aina tuntunut vetävän Kärppiä vastaan kauden parhaat ottelut, niin silti tuntuu että näistä tiukoista sarjoista Kärpät on tullut ulos voittajana. Vähän sama jopa Tapparaa ja TPS:ää vastaan. Ja tässä tietty kannattaa huomioida se, että kaikille näille ollaan playoffs-sarjoja myös hävitty. Sen sijaan JYP tuntuu paljon ylitsepääsemättömämmältä vastukselta playoffseissa...