Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana PataJaska, 06.04.2018 klo 12.19.

 1. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Neljäntenä oleva Tappara on 22 pistettä edellä sarjajumbo Ässiä ja 26 pistettä perässä sarjakärki Kärppiä. Itseasiassa ainoastaan TPS on sellainen joukkue, joka on lähempänä ykköstilaa kuin jumbosijaa pisteissä mitattuna. Onhan tuo häkellyttävä tilanne. Sen mahdollistaa Kärppien ylivoimaisuus ja muilta osin sarjan tasaisuus. Toki myös TPS:n kakkospaikka on vankka.
   
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Joo eipä tuolla pahoja poissaoloja ole ollut. Ohtamaa on nyt pari viikkoa sivussa, mutta ainakin toistaiseksi ei ole ollut ikävä. Pyörälä missasi muutaman pelin ja Sailio on nyt ollut vähän pidempään sivussa, mutta yleisesti aikalailla täysin terveellä joukkueella on saanut mennä.

  Lainaus:
  Tähän on taas pakko vähän tarttua. Liiga on siinä mielessä erittäin tylsä sarja että sijoitukset pudotuspeleissä on harmittavan usein luettavissa sarjataulukosta. Kärppien kohdalla runkosarjan voitto on 2000-luvulla tarkoittanut ainoastaan kevättä 2006 lukuunottamatta mestaruutta. Toki kyllähän niitä yksittäisiä ylläreitä aina tapahtuu, mutta yleensä ne tapahtuu siellä sijojen 3-6 keskinäisissä väännöissä kun esim. "selkeänä suosikkina" lähtenyt runkosarjan kolmonen tippuukin runkosarjan kutoselle.

  Jokerit ja KalPa taitaa olla ainoat runkosarjan voittajat 2000-luvulla ketkä on pudonneet ennen välieriä ja eipä nuo runkosarjan kakkosetkaan kovin usein ennen välieriä putoa. Finaaleissa runkosarjan voittaja on ollut 2000-luvulla 12 kertaa ja näistä se on voittanut yhdeksän.

  Runkosarjan kakkospaikka on mestaruuden kannalta usein kohtalokas. 2000-luvulla kakkospaikalta mestaruus on voitettu muistaakseni vain kahdesti ja nämä joukkueet on TPS ja... BOOM! Kärpät.
   
 3. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Voi olla, että pelaajien hinta ja laatu vaikuttavat ihan hiukan. Mannerin pitäisi kokeilla vaikkapa Kookoossa tai Jukureissa, jotta nähtäisiin, millainen sateentekijä hän on.
   
  Kynämestari ja Zamboni tykkäävät tästä.
 4. Velkopopovicky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
  Lainaus:
  Vielä ku ois huippu molarit niin paljoko oiskaan sarjajohto.
   
  tuulis2 ja Olbertson tykkäävät tästä.
 5. Ujcik#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Pittsburgh
  Lainaus:
  Olen tästä samaa mieltä. Tapparalla on jotain mitä muilla ( pl kärpät) ei ole. Voittamisen kulttuuri. Olen erittäin yllättynyt jos nämä joukkueet eivät ole lopulta finaaleissa. Luotan että Tappara selviää vielä toiseksi runkosarjassa. TPS pelaa hienosti mutta jotenkin en näe niitä ihan uskottavina haastajina.
   
 6. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Lisäisin vielä hyökkääjät. Kun ei vain taso riitä ja puolustus ratkoo pelit, niin miltäköhän tämä dominanssi näyttäisi jos meillä olisi vielä liigan kärkihyökkääjistö?
   
 7. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Jos nyt Kärppien viime kauden joukkuetta miettii niin eipä se ennen kauden alkua mitenkään erityisen nimekäs ollut. Jostain syystä vaan käytännössä jokainen pelaaja pelasi uransa parhaan kauden niin pelillisesti kuin myös tehollisesti. Ruohomaa, Bertrand, Junttila, Leskinen ja Mäenalanen ottivat aika helvetinmoisia steppejä verrattuna vaikka edelliseen kauteen. Samoin myös puolustuksessa Hakanpää paransi huomattavasti ja Kivihalme tuli täysi nobodyna mukaan ja pelasi hyvän kauden ja nyt vaan parantaa.

  Tuskin nämäkään ihan Mannerista huolimatta kuitenkaan tulivat.
   
  sakkr ja sinnepäinsä tykkäävät tästä.
 8. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Tämä on tietysti ihan totta. Toisaalta kesän ennakoissa Kärppiä ei nyt kahdella viime kaudella ole sijoitettu materiaalinsa puolesta kärkeen, ja toisaalta puikoissa on ollut vuosien varrella valmentajia, jotka eivät ole saaneet budjetista irti paljoa muuta kuin säälipaikan tai putoamisen puolivälierissä. Ja toisaalta, muissa ison budjetin joukkueissa homma ei ole lähtenyt käyntiin samalla tavalla "sormia napsauttamalla" kuin Mannerin Kärpissä, ei viime kaudella eikä tälläkään. Huomioitavaa on toki se, että viime kaudella playoffseissa kaksi isomman budjetin joukkuetta pisti Kärpille kyllä lujasti kampoihin (mielestäni Tapparan ainoa virhe oli pelata pari ensimmäistä ottelua puolivaloilla, kaksi voittoa eteen oli vaan tällä kertaa liikaa). Eli vaikka se peli on nyt kulkenut kahtena syksynä hienosti, niin ei se kyllä pleijareissa mitään takaa, ei ainakaan paraatimarssia.
   
 9. Ujcik#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Pittsburgh
  Lainaus:
  3-0 oli sarja 3 pelatun matsin jälkeen.. lähellä oli jopa 4-0 sarja... joten ei se välttämättä mikään virhe ollut, kaikki vaan odotti että Tappara pistää kärppien vouhotukselle lopun.. ei pistänyt eikä pystynyt pistämään
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Muutenkaan en muuten ymmärrä näitä että "menestysjoukkueen valmentajan pitäisi kokeilla jossain Jukureissa tai KooKoossa". Miksi pitäisi kokeilla? Eiköhän parhaat valmentajat ole myös niissä parhaissa joukkueissa. Tai ainakin ne valmentajat jotka saa sen parhaan tuloksen irti. Toki ihan hieno juttu ett näissä pienemmän budjetin jengeissä on niitä koutseja jotka kerran melkein ehkä saavat ne valmennettua pudotuspeleihin, sen jälkeen voidaankin ukkoja kantaa sitten kultatuolissa loppu-uran ajan.
   
 11. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Tappara viime kaudella isomman budjetin joukkue versus Kärpät? Olin kyllä lukevinani viime kaudellakin jostain Ylen keräämistä tilastoista, jotta Oulussa maksettiin vähän enemmän?

  Edit. Kopioitu Liigan sivuilta 2017-18. "Palkkabudjetit ovat nousseet viime kaudesta 1,3 %:lla. Kaikkiaan seurat maksavat pelaajapalkkoja yhteensä 31,1 miljoonaa euroa. HIFK:n osuus summasta on 3,2, Kärppien 3,0 ja Tapparan 2,65 miljoonaa."
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2018 klo 22.43
 12. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Oletin että @Euro71 tarkoitti "isomman budjetin joukkueella" tuollaista Tapparan ja IFK:n tapaista suurseuraa. Nämä on isomman budjetin seuroja, sitten nämä Sportit ja muut on "pienemmän budjetin seuroja". Ei siis suoraan verrattu Kärppiin nyt Tapparaa ja IFK:ta.
   
 13. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Vitutti olla katsomassa G6:sta ja hyvän ekan erän jälkeen Tappara ei uskaltanut voittaa. Antoi avaimet vastustajalle ja odotti kuoliniskua. Ja tulihan se. Kukkonen sanoi, että Kärpät ei olisi jaksanut seitsemättä peliä. Minä pidän sitä kyllä paskapuheena, kyllä sieltä olisi energiat väkisin raavittu kasaan
   
 14. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ja onhan Manner kokeillutkin pienemmän budjetin joukkueissa, tuloksina mm potkut ja konkurssi. Ja onhan näitä liigan mestarivalmentajia käynyt esim KHL:ssä epäonnistumassa. Tuskin kertoo paljoakaan yhtään mistään. Mannerkaan tuskin loppu-uraansa valmentaa pelkkiä mestaruuksia.
   
 15. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Ok, my bad...otin luetun näemmä liian kirjaimellisesti.
   
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Voihan se olla että ei olisi jaksanut, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava että ei se Tapparankaan meno välttämättä enää kovin freesiä olisi mahdollisessa seiskapelissä ollut. Aika puhki sielläkin nimittäin kaverit olivat kun esim. takaa-ajoa virittelivät Kärppien johtomaalin jälkeen.
   
 17. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Äkkiseltään väittäisin että Sportin budjetti oli Mestiksessä sitä kärkipäätä. K-Laserin konkurssin suhteen en tiedä mikä oli Mannerin vaikutus siinä asiassa.
   
 18. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Ah, no, miten minä sen muistan. Tappara ei ollut ihan valmis ryöstämään sarjaa heti ensimmäisessä ottelussa, Kärpille suht helppo 3-0 -voitto. Seuraavassa ottelussa Tapparan olisi ehdottomasti pitänyt tasoittaa sarja kotivoitolla, mutta edelleen peli ei mun mielestä ollut Tapparalta sellainen satasella päälle ja voitto kotiin, vaan annettiin vähän turhan helposti periksi, Kärpät voitti Hakametsässä 2-4. Loput otteluthan sitten olivatkin jo huomattavasti tiukempaa pelaamista, ja Kärppien seuraava kotivoitto oli tavallisempi finaalimatsi, Kärpille 2-1 jatkoaikavoitto kotihallissa. Homma olisi ollut vähän erinäköinen, jos Tappara olisi onnistunut tasoittamaan voitot Hakametsässä, tai lyömään Kärpille luun kurkkuun heti kättelyssä voittamalla Raksilassa. Viime keväänä mun mielessä pyöri ajatus, että Tapparalla oli tuplamestaruuden jälkeen finaalisarjan alussa vähän sellainen fiilis, että kunhan tässä nyt paikalle tullaan, niin mestaruus tulee joka tapauksessa - no, ei tullut. Siihen toki saattoi vaikuttaa se, että Kärpät oli sitä ennen paininut täyden sarjan HIFK:iä vastaan, ja odotusarvona oli se, että kohdataan väsynyt joukkue jonka suurin nälkä on jo tyydytetty.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2018 klo 22.58
 19. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Ei, vaan tarkoitin kuten Roger Moore sanoo:

  Lainaus:
  ...Eli kun sitä ennen oli ollut puhetta siitä, että Mannerin pitäisi näyttää kyntensä pienen budjetin seuroissa.
   
  Kirveellä töitä tykkää tästä.
 20. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Tämä pitää ehdottomasti paikkaansa, mutta en myöskään vetäisi johtopäätöksiä jonkun valmentajan suuresta ylivoimaisuudesta kun pääsee kovaan organisaatioon tekemään duunia. Ja ei siis tarkoitus mitään ottaa pois Mannerilta.
   
 21. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ei ollut riittävän hyvät pelaajat toteuttamaan pelitapaa. Tai jotain muuta diipadaapaa. Joskus sitä onnistuu, usemmiten ei. Liigan parhaista valmentajista Jukka Jalonen taitaa olla 30 vuoteen ainoa joka ei pystin jälkeen ole saanut kenkää. Jos siis ovat valmennushommissa jatkaneet.
   
 22. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  En tarkoittanut kommentillani sitä, että Manner olisi ylivoimainen. Tarkoitin juuri sitä mitä sanoin: jotain Manner tekee eri tavalla kuin moni muu valmentaja sen suhteen, että joukkue on iskussa myös syksyllä. Meillä Kärppäfaneilla on kyllä ihan riittävästi kokemusta siitä, mitä monen muunkin joukkueen kannattajilla, että uuden valmentajan tai pelitavan tullessa peli on solmussa (eli ailahtelevaa) koko syyskauden, ja joskus myös kevään. Moniko joukkue on lähtenyt uudistamaan pelitapaansa sanotaan viimeisen kymmenen kauden aikana? Moniko pelitapauudistuksista on onnistunut? Moniko onnistuneista pelitapauudistuksista on alkanut toimia jo syksyllä?
   
 23. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Taisi tuo Jalonenkin saada kenkää Pietarin SKA:sta silloin aikoinaan. Oliko nyt 2014 tai jotain vastaavaa.
   
 24. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Mannerhan nimenomaan taisi palauttaa jengin pelitavan siihen mitä ennen Suikkasta oli. Kärpissä mennään pitkällä putkella samaa tyyliä.
   
 25. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Jossain radiohaastattelussa Manner ainakin painotti sitä, että pääsivät ennen viime kautta aloittamaan valmistautumisen jo keväällä. Niin tietysti pääsi moni muukin, mutta laatupelaajat ja pitkä valmistautuminen, muistan että Manner sitä painotti.