Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2010-2011

  • 974 511
  • 2 025

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Suomalaista kiekkoa ei viedä eteenpäin hankkimalla joukkueeseen "Yorkkeja" ja "Toporowskeja" ja unohtamalla omat kasvatit ja lupaavat nuoret pelaajat kokonaan.

Mitähän tälläkin tarkoitetaan? Meinaatko, että ulkomaalaisvahvistukset ovat este suomalaisen kiekon kehittymiselle? Nyt kuitenkin puhut nimenomaan niistä kavereista, jotka ovat vahvistuksia eivätkä täytemiehiä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mitähän tälläkin tarkoitetaan? Meinaatko, että ulkomaalaisvahvistukset ovat este suomalaisen kiekon kehittymiselle? Nyt kuitenkin puhut nimenomaan niistä kavereista, jotka ovat vahvistuksia eivätkä täytemiehiä.

No Mike Yorkista on vaikea sanoa vielä mitään, mutta ainakin Toporowskin ura on jo selvästi ehtoopuolella ja tämän takia hankinnan voi kyseenalaistaa kun saman ruudun olisi voinut täyttää nuorella, nälkäisellä suomalaisella. Heittomerkit olivat mukana sen takia, että en puhunut nimenomaan näistä kavereista, nappasin vain pari iäkästä uutta hankintaa SM-liigaan. Toki olisin voinut heittää vaikka Ryan Glennin ja Josh MacNevinin nimen ilmaan.

Ulkomaalaisia saa toki olla, mutta itse näkisin paljon ennemmin liigassa urallaan eteenpäin meneviä ulkomaalaisia (esim. Sweatt, Keller, Rafalski jne.) kuin näitä yli kolmekymppisiä, joiden pelimotivaatio on lähes aina lähtökohtaisesti kyseenalainen.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Mitaleista pelaavat joukkueet:

Jos Kärppien sijoitussarakkeessa on muu numero, kuin 1 niin kauden floppi on löytynyt. Sen verran jäätävä on nimilista, aivan huikea.

Kakkoseksi nostaisin IFK:n. Sillä varauksella että V.P. saa joukkueen pelaamaan tasollaan jos/ kun Nenällä on livahtanut hätäkakka housuun. Vaatii myös Juuson kunnossapysymistä sekä Sakelta itsekuria olla valmentamatta liikoja. Vaaka voi kallistua kumpaan suuntaan tahansa.

Tähän kohtaan riittävät Jyväskylän eväät, voivat kyllä sysätä Ifk:n pois finaaleista.

Neljänneksi kapuaa Matin perintö. Aineksia on sijoituksille 2-4 mutta ei kenties vielä. Vaikea arvioida objektiivisesti. Kerrankin käytetään hankinnoissa ja uudistuksissa JÄRKEÄ. On niin harvinainen sana Jokereista puhuttaessa, että piti kirjoittaa oikein isolla.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
No Mike Yorkista on vaikea sanoa vielä mitään, mutta ainakin Toporowskin ura on jo selvästi ehtoopuolella ja tämän takia hankinnan voi kyseenalaistaa kun saman ruudun olisi voinut täyttää nuorella, nälkäisellä suomalaisella.

57 22 + 20 = 42 111 min

Olisi varmaan kelvannut viime kauden Bluesiinkin? Toki vastaava nuori suomalainen on helppo löytää.

En vaan millään jaa näkemystä siitä, että suomalaisia nuoria pitäisi jotenkin erityisesti suosia pelipaikkoja jaettaessa. Elitserienissä on läjäpäin suomalaisia, joidenka ura ei varsinaisesti ole missään nosteessa, vaan siellä ollaan ainoastaan ja vain tienaamassa leveämpää leipää. Silti ruotsalainen juniorityö porskuttaa. Ei liiga sentään miksikään kaljasarjaksi muutu, vaikka täällä yli 30-vuotiaita ulkomaalaisia pelaa.
 

Kaivanto

Jäsen
Toporowskin ura on jo selvästi ehtoopuolella ja tämän takia hankinnan voi kyseenalaistaa kun saman ruudun olisi voinut täyttää nuorella, nälkäisellä suomalaisella.

No ei todellakaan olisi voinut. Ennen Toporowskia hyökkäyksessä ei juuri muuta ollutkaan kuin nuorta suomalaista nälkää. Joukkue nimenomaan tarvitsi rakenteen tervehdyttämiseksi kokemusta. Sopiva vastuun lisääminen portaittain on kehittävää, mutta liika vastuu yhtäkkiä saa usein aikaan paniikin ja halvaantumisen. Pelkistä lupauksista koostuva joukkue on henkisesti hauras ja on alkaa herkästi kaatumaan tuuleen suuntaan eli reagoi muutamaan peräkkäiseen tappioon menemällä täysin kipsiin.

Pitää paikkansa, että Toporowski pelaa viimeisiä vuosiaan mutta hän oli silti Tapparan tilanteeseen erinomainen hankinta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Kärppien sijoitussarakkeessa on muu numero, kuin 1 niin kauden floppi on löytynyt. Sen verran jäätävä on nimilista, aivan huikea.
Höpö höpö. Nimilista on kaukana huikeasta, vaikka se tietysti hyvä onkin. Ykkössija ei ole Kärpille mikään itsestäänselvyys, mutta tuolla joukkueella pystyy siitä tasaveroisesti taistelemaan.

Muutamia ongelmakohtia Kärppien "huikeassa" rosterissa:

-Maalivahdit. Kaksi kokematonta kääpiötä. Potentiaalia on, mutta näyttöjä toistaiseksi aika vähän.

-Puolustuksen kapeus. Kärki on hyvä, mutta laajuutta ei ole kolmeen pelaavaan pariin. Joukkueessa on neljä hyvää liigatason pakkia + pari lupaavaa junnua + Juho Jokinen. Särkymävaraa ei ole yhtään, paitsi että Jokisen loukkaantuminen vahvistaisi joukkuetta.

-Sentteriosaston kapeus. Ykkössentteri Kreps saattaa olla jopa liigan paras, mutta sen jälkeen onkin hiljaisempaa. Viuhkolakin on terveenä Krepsin tasoa, mutta milloin Viuhkola on viimeksi ollut terve? Niinpä. Pikun ollessa telakalla, kakkossentterinä häärii Kuhmon pikkujättiläinen, Joonas Komulainen joka pelaili viime kaudella A-SM:ää. Loput sentterit ovat ynnä muut -osastoa Joonas Kemppaisen ja Veikko Karppisen muodossa.

Huippumaalivahdilla, Yhdellä kovan tason pakkihankinnalla ja Viuhkolan tervehtymisellä voisin yhtyä näkemykseesi "huikeasta" rosterista, mutta nyt ei millään.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Mitaleista pelaavat joukkueet:

Jos Kärppien sijoitussarakkeessa on muu numero, kuin 1 niin kauden floppi on löytynyt. Sen verran jäätävä on nimilista, aivan huikea.

No äläpä nyt. Antaisit edes pienen mahdollisuuden sattumalle ja yksittäisten pelien kululle. Melkein kaikilla on yhtenevä mielipide neljästä kärkijoukkueesta eli Kärpät,Jokerit,Hifk,Lukko ja jos kaikki ovat vaikka viiden pisteen sisällä toisistaan sijoilla 1-4 runkosarjassa niin eihän kukaan ole flopannut. Sitten taas pleijareissa voi käydä ihan mitä vaan.Pleijareissa taas voi käydä ihan mitä vaan, kun noin tasaiset joukkueet pelaavat välierissä, jos sinne pääsevät.

Minun mielestäni ei ole pettymys jos kaikkensa antaa, mutta silti häviää paremmalle. Ei silloin tarvi katsella peiliin ja hakea syytä alisuorittamiseen tai ajatella olevansa floppi.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
JG:n tajunnanvirtaa kauden alla:

Blues

Mielestäni hyvin mielenkiintoinen joukkue. Vaikka Matikaisen sädekehä on hieman himmentynyt on valmennuksessa edelleen mukana Marjamäki, jota viisaat itse asiassa pitävät Bluesin pelillisinä aivoina nykyään. Pelaajamateriaali vaikuttaisi loppujen lopuksi jopa aika vahvalta, etenkin puolustuksen osalta. Jere Karalahti voi olla vielä vaikka minkälainen lottovoitto seuralle ja sopii ainakin nyky-Bluesin imagoon kuin nyrkki silmään. Lisäksi Ville Lajuselta odotan todellista esiinmarssia liigan eturiviin.

Blues-hyökkäys on tasainen ja koutsinsa näköinen ryhmä. Sailio ja Luttinen ovat kavereita joilta voi saada jopa mukavia tehoja. Immonen, Lammassaari ja Öhman isossa roolissa ja tietenkin ehkä joukkueen tärkein kaveri Toni Kähkönen myös.

HIFK

Ville Peltonen on takaisin SM-Liigassa. Siinä on HIFK:n kannalta olennaisin. Sami Kapasen lopetettua Peltonen on ylivoimaisesti sarjan paras pelaaja ja kovin johtaja. On enemmän kuin painonsa arvoinen kultaa HIFK:lle. Kun lisäksi joukkueessa on Granlundin kaltainen poikkeusyksilö niin johtajista ei ole pulaa. Puolustuskin on tasainen ja ihan riittävä nykyliigassa vaikka siitäkin jotain juttuja on koitettu keksiä.

HIFK:n ikuiset ongelmat ovat veskareissa ja odotuksissa ja nytkin paljon lepää Riksmanin harteilla. Jos äityy huippuiskuunsa ja jos Jalonen malttaa nyt peluuttaa rohkeaa kiekkoa koko kauden, niin HIFK on vähintään välierissä ja Peltosen kaltaisen liiderin ansiosta sielläkin erittäin vahvoilla.

HPK

Keväällä vielä Suomen toiseksi paras joukkue, nyt ei enää niinkään. Harri Rindell on valtava arvoitus Rautakorven jälkeen. Varmasti tuo raikkaan tuulahduksen kovan kurin jälkeen mutta miten on sitten osaamisen kanssa? Joukkue menetti Mäenpään, Vihkon ja Laakkosen sekä muutaman tärkeän roolipelaajan. Tilalle ei ole kauhean mahtavaa virtaa tullut ja joukossa jopa Arsi Piispanen jota pidän ihan turistina edelleen.

Periaatteessa ihan hyvä tilanne koska Laamanen, Tuulola, Viitaluoma ja Lassila ovat mukana edelleen ja sen pitäisi taata ainakin se, ettei joukkue ihan täysin tuuliajolla ole. Kysymys kuuluukin kuka tekee maaleja? Nieminen, Männikkö, Puustinen ja Kolehmainen?

Ilves

Tamperelaisista on jauhettu jo lähes kyllästymiseen asti. Ilves on tehnyt kovat muutokset ympäri organisaatiota ja taipunut nuorentamaan joukkuettaan. Fanit ovat saaneet mitä ovat tilanneetkin mutta riittääkö heillä taaskaan kärsivällisyys? Vitsiniekka Pajuoja johtaa ja Raipe tuo sielunsa peliin kakkosena.

Kaikesta lyttäämisestä huolimatta Ilves on kohtuullisen mielenkiintoinen seurattava. Hyviä junnuja on nyt otettu rinkiin ja heidän onkin pakko onnistua nopealla aikataululla. Toni Rajalaa kohtaan on Tampereella jo lähes ylimitoitetut odotukset ja nähtäväksi jää miten Rajala osaa käsitellä asian. Määttänen ja Helminen ottavat pojan varmasti siipiensä suojaan, joten se auttaa. Todellinen näytön paikka koko Ilvekselle seurana ja myös faneille joilta todella kysytään lojaalisuutta tällä kaudella.

Jokerit

Jos HIFK kulminoituu Ville Peltoseen niin Jokerit taasen Jarmo Kekäläiseen. Hjallis hankki vihdoin ja viimein ehkä Suomen kovimmat lätkäkaulukset Jokereiden toimistolle. Nyt jos koskaan pitäisi Jokereiden alkaa lentää potentiaalinsa mukaisesti huipulla.

Etenkin huippupelaajilta odotan nyt nousua omalle tasolleen. Kun näin tapahtuu ja Pirnes, Hentunen ja Rita pelaavat kuten heidän kuuluu, se tietää huonoja uutisia muille joukkueille. Petteri Nokelainen oli kauden parhaita hankintoja ihan kevyesti. Ben Eaves taas vaikuttaisi perinteiseltä Jokeri-sekoilulta, ensin palkataan fysiikkakoutsiksi ja sitten yhtäkkiä pelaajaksi. Tekeekö lopulta kumpaakaan riittävän hyvin?

Materiaali ei ole ihan niin kova kuin Jokereilla voisi olla ja varsinkin veskarit ovat lähes käsittämättömän kevyttä kamaa Hartwallin valoihin. Jokerit on haastaja sarjan kärkijengeille mutta ei varmasti taivu helpolla, kunhan vain joukkue saa työrauhan.

JYP

Viime kaudella edelleen pidin JYPiä kovimpana mestariehdokkaana. Kevääseen asti menikin hyvin kunnes joukkue jämähti paikoilleen. TPS oli nälkäisempi eikä JYPiltä löytynyt kiimaa toiseen peräkkäiseen kultamitaliin.

Risto Dufva takaa sen, että JYP on kuuden sakissa jälleen mutta kuinka robottikiekko enää puree kaksi vuotta mestaruuden jälkeen? Kauden päähankinta on ollut Vili Sopanen joka ei tosiaankaan mikään takuuvarma tähti ole. Kärkipelaajat ovat työteliäitä hyökkääjiä, joilta puuttuu sellainen huipputaito ratkaista pelejä. Jarkko Immosta on vain edelleen ikävä. Puolustus on edelleen sarjan paras ihan kevyesti ja Vatanen nousee lopullisesti tähdeksi. Ärsyttävä ja vaikea vastustaja aivan varmasti, mutta ei taida ihan mestariksi asti päästä.

KalPa

Pelikirjakiekon mallioppilas kärsi kovia menetyksiä. Jokainen joukkue itkisi verta Sami Kapasen lähdön vuoksi, mutta kun siihen lisätään vielä Sahlstedtin ja Strömbergin mukana lähtenyt kokemus ja voittamisen kulttuuri, niin tilanne on moninkertaisesti vaikeampi. KalPan onni toisaalta lepää juuri tuossa pelikirjalähtöisyydessä ja siinä, että se loppujen lopuksi on niinkin vahvasti Pekka Virran joukkue. Siinä on myös KalPan mahdollisuus.

Tommi Miettinen ja Tuomas Kiiskinen ovat uusia johtajia pelaajia joiden on revittävä joukkueensa voittojen tielle. Sakari Salminen on yksi kauden mielenkiintoisempia värväyksiä ja kiinnostavaa on nähdä myös Laakkosen iskukyky "kotona".

Periaatteessa KalPalla voisi nyt olla se vuosi jolloin palaset loksahtelevat paikoilleen ja finaalipaikka saavutetaan mutta ilman Kapasta se on äärimmäisen haasteellinen tehtävä. KalPa on kärjen haastaja.

Kärpät

Kärppiä on nostettu huipulle lähes jokaisessa ennakossa. Ja onhan joukkue todella kova. Itselleni ainoastaan Mikko Haapakoski on edelleen kysymysmerkki. Matti Alatalon suhteen olin lopulta pahasti pihalla ja se taas osoitti kuinka hyvä koutsi Kojo Jalonen oikeasti onkaan. Ihan kaikki eivät saa edes huippumateriaalia voittamaan.

Pelaajamateriaali on hyökkäyksen osalta erittäin kova ja monipuolinen. Puolustus taas häviää vaikkapa JYPille ja jotenkin luulen, että Kärpät vahvistaa sitä vielä kauden aikana (kuten myös Jokerit). Kreps, Rosa, Hedström, Kuusela ja Viuhkola on sen tason kärki, että muut saavat vain haaveilla vastaavasta. Lisäksi on taas tulossa lupaavia Kärppiä joten sitoutuminen on varmasti hyvää. Mukana taistelussa välieräpaikoista.

Lukko

Lukko oli viime syksynä säkenöivä ja löi luuta kurkkuun ja jauhoja suuhun viikosta toiseen. Sitten kaikki loppui kuin seinään. Toki oli selvää, että muut ottavat Lukon etumatkan kiinni mutta se kuinka pahasti Lukko tippui kyydistä oli silti yllätys. Urama ei vieläkään noussut voittajien joukkoon, huolimatta hienosta pelityylistä ja hymyilevistä pelaajista.

Materaalia on kehuttu maasta taivaaseen mutta itse en näe Lukkoa ihan niin huikeana. Teemu Aalto on loistokaappaus ja kova ylivoimatykki mutta missä alakerran pelinrakentaja? Vai täytyykö Harri Tikkasen nousta johtamaan liigan kärkijoukkueisiin kuuluvaa joukkuetta? Kanadan miehestä ei ole hajuakaan mutta hän saa näyttää taitonsa.

Hyökkäys on paperilla taitava ja täynnä hyviä pelimiehiä mutta niitä voittajia pitää nyt löytyä. Runkosarjan tehoilla ei tee yhtään mitään playoffeissa ja kun muualta löytyy Ville Peltosta, Jukka Hentusta ja Jari Viuhkolaa niin Lukko antaa paljon tasoitusta. Suuri kysymysmerkki.

Pelicans

Kauden ehkä top 3-hankinta Mike York saapui Lahteen. Jos Yorkin ammattimaisuus ja työmoraali on kunnossa saa Pelicans loistavan pelimiehen jonka arvo on joukkueelleen lähes Peltosen luokkaa.

Muuten Pelicans vaikuttaa hyvin tasapaksulta ryhmältä. Viime kauden tehopisteet lähtivät muille maille ja mukana hirveä määrä kokemusta. Nyt on Jan Latvalalla iso rooli muutenkin kuin pelillisesti. Hyökkäyksessä ei Yorkin lisäksi ole oikeastaan mitään mielenkiintoista tai innostavaa, paitsi ehkä Kari Sihvosen taklaukset.

Mika Toivola on toistaiseksi ollut hopeansa jälkeen pelkkä kupla ja nyt on ihan viimeinen näytönpaikka. Toistaiseksi Toivola menee edelleen vielä jotenkin huippukoutsin statuksella mutta jos tämäkään kausi ei tuo oikeita tuloksia niin kilometritehdas kutsuu.

SaiPa

SaiPasta on vähän pakko digata. Periaatteessa joukkue on vuodesta toiseen ihan mitäänsanomaton koko muulle Suomelle mutta jotain sympaattista siinä on. SaiPa nimittäin tiedostaa tämän itsekin eikä sitä voisi vähempää kiinnostaa, se pelaa omaa peliään ja seura pyörittää omaa juttuaan koska he osaavat sen. Sitä on pakko kunnioittaa Suomen urheilupiireissä.

Lisäksi seura on osannut poimia hyviä pelaajia. Tyler Redenbach oli kova yllätys ja mies osaa todella pelata, tämä kaveri nähtäneen vielä isommissa seuroissa. Jarno Koskiranta on ollut tapetilla ja Dale McTavish tuli fiilistelemään -98 kevättä.

SaiPa voi taistella jopa kahdeksan joukkoon pitkälti oman vakiintuneen pelityylinsä ansiosta.

Tappara

Sekava "offseason" on lopultakin rauhoittumassa. Joukkueella on nyt valmentaja ja sillä on ihan käypä materiaali paperilapulla. Hirvonen teki hyvää tulosta LeKissä ja saa käsiinsä nuoren ja nälkäisen joukkueen. Kanadalaiset Guolla, Doell ja Toporowski kantavat suuren vastuun ja erittäin paljon riippuu heidän asenteestaan. Guolla osoitti olevansa viimeisen päälle ammattilainen ja mikäli kaksi muuta ovat samalla asenteella liikkeellä voi Tappara yllättää kaikki.

Tappara on viime vuosina profiloitunut taitavana joukkueena mutta nyt näyttäisi olevan kasassa fyysinen ryhmä. Kanukkien lisäksi joukkueessa on Vänttinen, Lähde ja fysiikkaihme Peltola jotka takaavat kipua myös vastustajille. Lisäksi ihmehankinta Jani Honkanen heiluttelee jäähyaition ovea ja nyrkkiä puolustuspäässä. Kun päälle läntätään vielä itse Tuukka Mäntylä niin pää kannattaa pitää ylhäällää.

Kaikki on mahdollista sijojen 7-12 välillä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
TPS

Yllätysmestari joka pelasi ihan mahtavaa lätkää keväällä. TPS menetti kovia nimiä mutta paikkasi ne myös yllättävän hyvin. Nyt suurin kysymys on siinä pystyvätkö kevään sankarit ylläpitämään sen saman suoritustason. Pelaajat kuten Markus Nordlund, Jarkko Hattunen tai vaikkapa Antti Erkinjuntti ovat ensi kertaa urallaan siinä tilanteessa, että nyt on lunastettava kovia odotuksia. Sama koskee vielä myös Plihalia ja Birneriä. Ja sittenhän on se Mavekin vielä.

Heikki Leimeelläkään ei ole kadehdittava tilanne. Suikkanen nostettiin lähes puolijumalan asemaan ja nyt pitäisi tulla ja ottaa joukkue näppeihin. Ei ole helppoa. Paljon riippuu Leimeen omasta luonteesta ja siitä kuinka vankasti hän osaa omalla persoonallaan voittaa joukkueen puolelleen.

TPS on jopa parempi kuin vuosi sitten vastaavassa tilanteessa mutta odotukset ovat myös ihan eri sfääreissä. Todella mielenkiintoinen joukkue varsinkin alkukaudesta.

Ässät


Porissa mennään oikeastaan samoja polkuja kuin on jo pitkään menty. Joukkue on harmaa ja oikeastaan melkolailla mitäänsanomaton ulkopuolisille. Suuri johtaja Marko Kivenmäki on poissa, samoin suonenvedon saanut Marko Luomala. Poissa on Tomas Zaborsky ja Sakari Salminen. Jopa kulttipelaaja Patrik Forsbacka lähti.

Ässien joukkue on täynnä nuoria pelaajia joista osa kulkee lupauksen statuksella. Jyrkkiö on ehdottoman mielenkiintoinen seurattava, samoin Ville Uusitalon kehitystä on mukava seurata. Samaan hengenvetoon on ihmeteltävä Miko Malkamäen tai Tero Määtän sopimuksia.

Hyökkäyspää on armottoman yksipuolinen ja Aki Uusikartanolla on iso homma johtaa jengiä. Patrick Yetman saa myös elämänsä paikan nousta maalintekijäksi. Mika Niemi ja Matti Kuparinen voisivat pelata hyvin muuallakin ja nyt tarvitaan pinnoja sieltäkin.

Rocky Rautakallio on täydellinen arvoitus vielä tässä vaiheessa mutta toisaalta hän on lätkämies viimeisen päälle joten se periaatteessa sopii Ässien "äijämäiseen" ilmeeseen.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ässät. Menetyksiä Kivenmäki, Luomala, Rynnäs, Salminen, Zaborsky... ... ja tilalle ei käytännössä ketään... Kilpeläinen jälleen maalilla vetovastuussa, saas nähdä kiinnostaako. Ylivoimaisesti liigan huonoin rosteri. Ei mitään asiaa playoffeihin.
Ehkä kannattaisi lukea noista liigaennakoista muutakin kuin Kärppien osuus.

Kivenmäen ja Rynnäksen tilalle ei periaatteessa ole tullut ketään, mutta kaikki muut on kyllä korvattu ehkäpä jopa kaliiberia kovemmilla pelaajilla. Lisäksi puolustus on koventunut viime kaudesta jopa merkittävästi.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jos ihan puhdasta materiaalia katsotaan, niin Lukon arsenaali on kyllä sellainen että puistattaa. Hyökkäysosastossa heillä ainakin kaikki seuraavat ovat enemmän tai vähemmän potentiaalisia 30 pisteen tekijöitä (osa näistä tekee luonnollisesti vielä paljon enemmän):

Lindgren
McLean
Keränen
Nurmi
Tukonen
Morrison
Kauvosaari
Petruzalek

Heidän takanaan ovat sitten vaatimattomammat, noin 20 pistettä halutessaan tekevät sepot:

Elo
Jasu
Kivimäki
Tuomainen

Saattaa toki olla, että esimerkiksi Nurmi ei tee noin paljon ja Elo puolestaan tekee enemmän, mutta yhtä kaikki. Tähän päälle se, että pakistossa Aalto tekee sen 30 pistettä, ja Tikkanen-Pettinen kaksikko 20 pistettä mieheen, niin huh..

Millään liigajoukkueella ei ole vastata tuohon materiaalin leveyteen, tässä suhteessa Lukko on täysin omalla tasollaan..
 

12961

Jäsen
Millään liigajoukkueella ei ole vastata tuohon materiaalin leveyteen, tässä suhteessa Lukko on täysin omalla tasollaan..

Lukon materiaalin tasaisuudesta/jäätävästä leveydestä olen kanssasi 100% samaa mieltä. Veskareissakin saattaa piillä sama tilanne kuin tepsillä viime keväänä/JYPillä edellisenä, ei noista tiedä suoraan kumpi on ykköskassari.

Toivottavasti Raumallakin on opittu viime kaudesta, ja kuntohuippu osuu tulevan kauden kevääseen eikä syksyyn. Olikohan viime kaudella kuntoharjoittelu päin persettä vai mikä mätti?
 

Baldrick

Jäsen
Itseasiassa JYPin hyökkäys ei mielestäni näytä niin pahalta ja kapealta, kuten täällä on pariin kertaan tullut esille (tiedä sitten kiikastaako vain värilaseista).

Elikkäs kolme hyökkäykseen hyvin kykenevää ketjua löytyy tästä rosterista:

Jääskeläinen - Hytönen - Louhivaara

A. Virtanen - Makkonen - Sopanen

Pihlström - Ikonen - Tuppurainen

Ja nelosketjuna ennen Lahden paluuta toimii luultavasti

Pesonen - Riska - Sipiläinen.

Kyllähän tuossa kolmessa ensimmäisessä kentässä on potentiaalia maalintekoon. Joillakin ehkä kysymyksiä Ikosesta, mutta pelaili jo viime kaudella parit pelit JYPissä ihan hyvin ja nyt tälle kaudelle varattuna ehkä hieman enemmän vastuuta. Harkkapelit Ikosen kentällä menneet hyvin ja kaikki ovat tuntuneet löytävän toisensa. Antti Virtanen ja Makkonenkin ovat harkkapeleissä saaneet yhteispeliään jo paremmin uomiinsa, mutta ketju lienee hienoinen kysymysmerkki, sillä kausihan on sitten hieman eri juttu ja Sopanen ei ole esiinytynyt hurjemmin edukseen harkkapeleissäkään.

Hyökkäysosasto näyttää minun silmiini aika laajalta, sekä pakisto on jo parin viimekauden tapaan kova. Maalissa Myllykoski esiintynyt selvästi edukseen ja ehkäpä myös mahdollinen tandemkaksikko on JYPissä tällä kaudella. Kahtena viime kautena ne tandemit ovat ainakin tuottaneet tulosta. (JYP ja TPS)
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tämä on tamperelaisen mielipide, me Lahdessa olemme aika innoissaan myös Antti Tyrväisestä. Ja muutamasta muusta....

Joo, Tyrväinen on kuulemma aika ilmiö myöskin, en vain ole kauheasti äijän otteita vielä nähnyt.
 

Baldrick

Jäsen
Joo, Tyrväinen on kuulemma aika ilmiö myöskin, en vain ole kauheasti äijän otteita vielä nähnyt.

Eiköhän siellä Yorkin lisäksi D. Helminen, juurikin puhuttu Tyrväinen, Loppi ja Sindel. Ja saattaa joku Paakkolanvaarassakin nähdä pientä pilkahdusta.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Ajattelin etten ollenkaan mieti näitä etukäteisarvioita, kun pari edellistä kautta tasaisuuden ja yllätyksellisyyden vuoksi ovat osoittaneet sen vaikeaksi. Toisaalta mietin, että onhan se traditio ja niistähän on pidettävä kiinni eli tässä oma ennustus perusteluineen runkosarjasta.

1. JYP
- Voitti viime kaudellakin runkosarjan ja joukkue ei ole liiemmin muuttunut edelliskauden jälkeen. Flegmaattisesti viime kaudella pelannut Steve Kariya lähti, mutta sen korvaa 21 maalia viime kaudella nakutellut Vili Sopanen. Myös Antti "Pillu" Pihlström pelaa nyt kauden alusta alkaen. Joukkueesta löytyy monta kovatasoista laituria, mutta sentteriosasto saattaa vaatia täydennystä. Oliko Jussi Makkosen maalikuninkuuskausi vain tähden lentoa? Pakisto liigan parhaimmistoa.

2. HIFK
- Ville Peltonen, Mikael Granlund ja J-P Haataja muodostanevat yhden liigan kovimmista ykkösketjuista. Teemu Ramstedt, Kimmo Kuhta, Jerry Ahtola, Petteri Wirtanen ja Lennart Petrell antavat puolestaan sen verran hyvää taustatukea, että hyökkäys on kunnossa. Ei pakistossakaan moitittavaa ole. Ari Vallinia hypetetään mielestäni liikaa. Hyvä peruspakki, mutta ei mielestäni ihan sitä tasoa kuin on kehuttu. Vaikka tekikin sen 2004 finaalit ratkaisseen jatkoaikamaalin. Siitä huolimatta Vallin, Martti Järventie, Markus Kankaanperä, Toni Söderholm ja Eddie Del Grosso muodostavat varsin mallikkaan pakiston. Juuso Riksman ja Jan Lundell muodostavat liigan parhaimmistoon kuuluvan maalivahtikaksikon vaikka Riksmanin yllä leijailee flopin vaara, onhan niin moni veskari ennenkin flopannut juuri HIFK:ssa.

3. Kärpät
- Maalivahtiosasto kyseenalainen. Petri Koivisto omaa potentiaalia, mutta onko miehestä vielä kuitenkaan ykkösveskariksi, etenkään joukkueessa mikä kilpailisi muuten runkosarjan voitosta? Pakistossa Vladimir Sicak, Mikko Lehtonen, kultamagneetti Ilkka Mikkola ja varsin potentiaalinen Atte Ohtamaa muodostavat hyvän nelikon, mitä täydentävät muun muassa Antti Ylönen ja Juho Jokinen. Liigan kovin hankinta Kamil Kreps, Pavel Rosa, Kristian Kuusela, Marko Luomala ja Jari Viuhkola muun muassa pitävät huolen siitä, että hyökkäys on liigan eliittiä.

4. Lukko
- Hyökkäyksessä kaksi varsin tehokasta kenttää. Laajuutta löytyy myös muun muassa varsin potentiaalisten nuorten johdosta. Pakisto kestää vertailun etenkin jos sinne hankitaan nimekäskin vahvistus vielä. Maalivahteina tasainen kaksikko. HPK:n mestaruuteen keväällä 2006 torjunut Miika Wiikman lienee etukäteen ykkösveskari, mutta Antti Raanta saattaa tehdä tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa liigaeliittiin. Raumalaisten runkosarja saattaa mennä yhtä valoisasti kuin viime kaudellakin, toinen asia on sitten playoffsit.

5. Jokerit
- Jarmo Kekäläistä on hypetetty, mutta kentällä ei miestä silti nähdä. Onko Mika Järvisestä ykkösveskariksi? Nyt on lunastettava odotukset. Pakistossa häärivät kovan luokan paluumuuttaja Ossi Väänänen, viime kauden alakanttiin pelannut A-J Niemi, Marko Kauppinen sekä ulkomaalaishankinta Jeremy Dehner. Tätä kun vielä täydentävät nuoret ja varsin potentiaaliset Teemu Eronen, Tommi Kivistö ja Jere Ölander niin puhutaan hyvätasoisesta puolustuksesta. Hyökkäyksestä löytyy tehokkuutta ihan riittävästi. Sentteriviisikko kovatasoinen onnistuessaan, loukkaantumisista kärsinyt, mutta pelaamista yrittävä Ben Eaves, Esa Pirnes, paluun liigakaukaloihin tehnyt Petteri Nokelainen ja nuori Antti Kerälä sekä Ville Hämäläinen. Tosin Nokelaista peluutettaneen laidalla. Maalintekovoimaa joukkueeseen tuovat taas Jukka Hentunen, Janne Lahti ja Jani Rita. Miten onnistuvat nuoret Teemu Pulkkinen, Jan-Mikael Juutilainen ja Kerälä? Vaikkei heti homma lähtisikään toimimaan niin tuskin nähdään samanlaista siirtorulettia kuin on Jokereilla totuttu näkemään, siitä pitänee huolen ammattitaitoa johtamiseen tuova Kekäläinen.

6. Kalpa
- Tuomas Kiiskinen ja Sakari Salminen muodostanevat liigan yhden ensi kauden pelätyimmistä tutkapareista. Laituriosasto hyvällä mallilla, mutta mitens sitten sentterit? Ykkössentterinä Tommi Miettinen, mutta lyökö nuorista joku kuten Joonas Riekkinen itsensä sen verran läpi että lunastaisi paikan kakkoskentän keskeltä? Muuten voi olla pulaa sentteristä? Peräpää kestää vertailun muiden kärkipään joukkueiden kanssa.

7. TPS
- Viime kauden finaalijoukkueista pystynyt paremmin säilyttämään joukkueensa. Kovimmat lähtijät olivat Ilari Filppula ja Lee Sweatt, jotka olivatkin sitten tärkeitä palasia viime kauden mestarijoukkueessa. Filppulan korvaajiksi on kuitenkin hankittu Marko Kivenmäki ja Mario Valery-Trabucco, jotka täyttänevät hyvin Filppulan tyhjiksi jättämät saappaat. Sweattia on taas vaikea, lähes mahdoton korvata. Suurin kysymysmerkki on päävalmentaja Heikki Leime. Miten mies onnistuu tehtävissään? Jos hyvin niin TPS:llä on ainesta taistella suorasta pudotuspelipaikasta.

8. Pelicans
- Pelicans on tehnyt tälle kaudelle yllättävän kovat hankinnat. Jyri Marttinen, Dwight Helminen, Matias Loppi ja Mike York ovat kaikki nimiä, joita voi miettiä kuuluvan liigan top 10-hankintoihin. York ja Marttinen ovat tässä listassa ihan kärkipäätä. Hyökkäyksestä löytyy ratkaisuvoimaa ja pakistokin on kunnossa. Eniten lahtelaisina olisin huolestunut maalivahdeista ja valmennuksesta.

9. HPK
- Hyökkäys heikoin kohta näin etukäteen tarkasteltuna. Onko liikaa yhden kentän varassa? Miten latvialaiset Kaspars Saulietis ja Anders Berzins onnistuvat? Puhkeaako joku nuorista kukkaan tällä kaudella? Esimerkiksi Antti Roppo vaikuttaa varsin potentiaaliselta haulta. Peräpää ihan hyvässä kuosissa. Minkä tason päävalmentaja on Harri Rindell? HPK:n kaudessa piilee näin etukäteen floppivaara, mutta onhan HPK monia kertoja kyllä yllättänytkin varsin positiivisella tavalla epäilijänsä, kuten viime kaudellakin.

10. Saipa
- Omaa potentiaalia kaiken mennessä nappiin paremmillekin sijoille. Hyökkäys yllättävän kovatasoinen. Ratkaisuvoimaa löytynee. Pakisto ihan ok, kirkkaimpina niminä mallikkaasti viime kauden lopulla esiintynyt Daniell Sondell ja hyvän viime kauden myös pelannut Joni Tuominen. Jere Myllyniemi ei ihan sitä liigan kärkitasoa, mutta ei kovin huonokaan.

11. Blues
- Selvä ykkössentteri uupuu. Laituriosasto ihan ok tasoa. Pakistossa mielenkiintoisena nimenä häärii Jere Karalahti. Tämän lisäksi hienosti viime kaudella pelannut Ville Lajunen, Ville Varakas, Oskari Korpikari ja Santeri Heiskanen tekevät pakistosta ihan hyvätasoisen. Maalivahtina Iiro Tarkki liigan kärkipään veskareita.

12. Tappara
- Pyörittänyt jo ennen kauden alkua kummallista valmentajarulettia. Peräpää pakistoineen ja maalivahteineen jopa ihan liigan kärkipään tasoa, mutta hyökkäys ei sitten vakuutakaan. Vaikutti pitkään jopa huolestuttavalta, mutta viime päivien hankinnat Shayne Toporowski ja Kevin Doell nostivat osakkeita hieman silläkin saralla.

13. Ässät
- Ässien joukkue ei vakuuta. Patrick Yetmanin ja Aki Uusikartanon varassa paljon hyökkäyksen tehoista. Pakistossa taas Jesse Jyrkkiö, Ville Uusitalo ja Kristian Kudroc suurissa rooleissa. Maalivahti Eero Kilpeläinen sarjan heikoimpia ykkösveskareita. Taistelee häntäpään sijoituksista.

14. Ilves
- Tupsukorvien kriisi jatkuu ja syvenee. Hyökkäyksessä suuri vastuu nuorilla potentiaalisilla pelaajilla. Pystyvätkö ottamaan tarpeeksi vastuuta hyökkäyspään tehoista? Pakisto kapea, varsin kapea. Maalivahti Jani Hurme saattaa onnistuessaan olla hyväkin, mutta omaa floppivaaran. Entä jos Hurme loukkaantuu, joukkueella kova pula maalivahdista?
 
Viimeksi muokattu:

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Veikataan myös perinteiset kaudenalusveikkaukset (runkosarja). Tasaista tulee varmasti tälläkin kaudella olemaan.

1. JYP
Dufvan robottikiekko jyrää taas varmasti runkosarjassa. Tuskin yhtä huonoa alkua kuin vuosi sitten, joten perussarjajyräämistä nähtävissä nyt alusta asti. Nimekäs puolustus johtajanaan liigan todennäköisesti paras pakki. Hyökkäyksessä työmyyriä, joiden tehot jakautuvat tasaisesti runkosarjan vähämaalisissa voitoissa. Ilman hyökkäyspään hankintoja ongelmat tulevat eteen pudotuspeleissä.

2. HIFK
Ville Peltonen ja HIFK. Tuskin kukaan pelaajista tässä tilanteessa haluaa pelata lepsusti. Runkosarjamenestys on taattu ja kotietukin melko varma tällä materiaalilla. Riksman tuskin pelaa yhtä huonoa kautta kuin vuosi sitten. Nenän joukkueen suurimmat ongelmat tulevat taas pudotuspeleissä, jossa runkosarjassa voittoja tuonut passiivinen pelitapa ei taaskaan toimi. Vaikka alkukaudesta Jalonen yrittää kiekollistaa peliä, runkosarjamenestys tulee vanhalla sapluunalla.

3. Kärpät
Saadaanko yksilöistä joukkue? Haapakoskella on haastetta yrittää pitää nuoret ja vanhat tähdet aisoissa. Kaikki haluaisivat peliaikaa, mutta todennäköisesti kuormitus kasaantuu muutamalle supertähdelle. Ei kestä parin hyökkäyspään supertähden loukkaantumista. Tuskin runkosarjamenestys on Kärpille ykköstavoite, vaan parin kalliin lisävahvistuksen jälkeen joukkue on parhaassa tikissään vasta keväällä. Sen kalleimman pelaajan on oltava maalivahti. Kevään menestyjä.

4. KalPa
Konkareiden lopettamisista huolimatta se sama kiekollinen pelitapa on edelleen pelaajien selkäytimissä ja tätä myöten pisteitä tulee varmasti varsinkin kotipeleissä. Puolustus on ollut joka kausi yhtä heikon näköinen, mutta silti menestystä on tullut. KalPalla riittää varmasti pelimerkkejä hankintoihin, joten niitä tullaan pari näkemään. Todennäköisesti 1-2 uutta kokenutta pelaajaa auttavat loppukaudesta taistelussa kotietupaikoista.

5. Blues
Espoolaisten viimeinen kausi maajoukkuevalmentajakaksikon komennossa. Hyökkäyksestä löytyy ennakkoarvailuista huolimatta monta potentiaalista laituria. Vahva pakisto tukee nyt paremmin joukkueen kokonaispelitapaa. Valmennus saa varmasti joukkueen taistelemaan ja viime kaudesta leventynyt materiaali auttaa suoraan pudotuspelipaikkaan. Kauden mustia hevosia.

6. Jokerit
Jortikka valmentajana epäonnistui viime kaudella. Tällä kaudella materiaali ei ole niin oleellisesti parantunut, että luvassa olisi suora hyppäys aivan kärkeen. Tuskin Jortsu yhden kauden aikana niin paljon muuttuu, että pelitaktisilla muutoksilla tämä joukkue hinataan runkosarjan voittokamppailuun. Pakisto kaipaa lisää laatua, mutta toisaalta juuri siellä junnujen pitäisi saada peliaikaa. Tämä ei ole Kekäläisen kokoama joukkue, joten muutoksia tulee joko valmennuksessa tai pelaajistossa kauden aikana. Parantaa viime kaudesta, mutta on silti pettymys.

7. Lukko
Raumalainen palkkasoturilauma yrittää jälleen. Jos palkkasoturit saataisiin pelaamaan ratkaisuhetkillä joukkueena ja valmennus olisi oppinut viime kauden virheistä, olisi taivas rajana. Mutta nyt mennään taas kovaa alkukausi ja pelaillaan loppukausi. Tällä kertaa muut ottavat vain joukkueen vakavasti heti alussa, joten suora pleijaripaikkakin on tiukassa. Melkoinen sekametelisoppa.

8. TPS
Hallitsevan mestarin haluavat kaikki voittaa. Edelleen ylemmän keskitason pelaajamateriaalilla operoiva TPS ei pääse tulemaan enää puskista. Lisäksi hulluuden ilmentymä Suikkanen on poistunut ja tilalla täydellinen kysymysmerkki. Tällä kaudella TPS saa kokea sen, kuinka muut pelaavat sitä vastaan täysillä. Loukkaantumiset eivät saisi vaivata enää kauden alussa tai muuten alkukaudesta voi tulla melkoinen pannukakku.

9. SaiPa
Pelkästään pelaajamateriaaleja vertailemalla SaiPa kuuluisi melkoisen pohjalle. Mutta viime kaudella nimetön joukkue pelasi hyvin ja tälle kaudelle jatkuvuus tietää hyvää. Harvoin ovat vastaavassa tilanteessa olevat, vahvistuneet ja oman menestystapansa löytäneet joukkueet romahtaneet. Uhkakuvat ovat kova loukkaantumissuma sekä epäonnistunut maalivahtipeli, joista toisen toteutuessa tie vie takaisin pohjasakkaan.

10. Tappara
Parin kokeneen kanukkivahvistuksen jälkeen Tapparan materiaali vaikuttaa kilpailukykyiseltä noin sijoille 7-10. Puolustuspää ja maalivahtipeli ovat nykyliigaan kunnossa. Hyökkäyksen tehoista tämän kauden menestys on pitkälti kiinni. Hirvonen on ajanut aikaisemmin aggressiivista pelitapaa, johon nykyinen rymistelijämateriaali antaa hyvät mahdollisuudet. Jatkuvuuden puute ja uusiutunut valmennus tuskin ainakaan alkukaudesta menestystä tuo, mutta säälipleijaripaikat ovat otettavissa kauden mittaan parantuvalla kokonaispelillä.

11. HPK
Mäenpään lähdön myötä pakistossa on ongelmia. Laamanen ja Tuulola taas vuoden vanhempia, eikä muissa pakeissa oikein näy laatua. Lassilan täytyisi pelata unelmakausi. Heikentynyt puolustus vaikuttaa kokonaispelitapaan, eikä hyökkäyspään uusista arvoista voi oikein sanoa vielä mitään. Tähän päälle vielä Suomessa yleensä epäonnistunut Kiva-Harri, niin taistellaan viimeisistä säälipleijaripaikoista.

12. Pelicans
Melkoinen outo lintu. Vain Lahdessa tiedetään, miksi Mika Toivola on edelleen joukkueen päävalmentaja? Vaikka olisi kuinka urheilullisuutta, ei se selkeän pelitavan puuttuessa auta. Päävastustajilla on paremmat valmiudet pelata jääkiekkoa. Menestyminen olisi todellinen yllätys.

13. Ässät
Jostain täytyisi ensin löytyä ykkösmaalivahti. Kilpeläinen on nähty ja hänen avulla ei voittavaa joukkuetta tule. Tämän jälkeen pitäisi löytyä puolustukseen käsiä. Sen jälkeen pitäisi saada ratkaisupaikoille kaavaillut hyökkäyspään nallipyssyt osumaan verkkoon. Jokaisella pelipaikalla kysymysmerkkejä, joten yhden ongelman ratkettua edessä niitä on vielä kaksi. Tutuilla omilla sijoillaan.

14. Ilves
Alkukaudesta voi keikkua korkeammalla, koska uskottava kauden alku on välttämätön viime kauden jälkeen (vaikka seurajohto muuta väittääkin). Kokonaismateriaali ei vaan riitä pitkässä juoksussa oikein mihinkään. Puolustus on todella kädetön ja hyökkäys 38-vuotiaan konkarin sekä nousevan lupauksen varassa. Lisäksi Pajuojan näytöt liigatasolla olemattomat. Raipe kohoaa kultissa ylijumalaksi, jos Ipa edes hätyyttelee kympin joukkoa.
 
Viimeksi muokattu:

LaRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
1. JYP
Ilman hyökkäyspään hankintoja ongelmat tulevat eteen pudotuspeleissä.

Kyllä nyt on hieman sellainen fiilis, että JYPin hyökkäystä aliarvioidaan, tässäpä hieman informaatiota:

JP-Hytönen: Viime kauden pistepörssin kakkonen.

Jussi Makkonen: 08-09 kauden maalipörssin voittaja, jonka viime kausi meni osin sekavuuden takia piloille. En ymmärrä miksi ei voisi nousta taas samalle tasolle kuin vuosi sitten, tasoisessaan sarjassa.

Antti Pihlström: Viime kaudella runkosarjassa yli piste per peli tahdissa.

Jani Tuppurainen: Viime kaudella 22 maalia runkosarjassa.

Vili Sopanen: Viime kaudella 21 maalia pelicansissa, JYPissä parempien jätkien kanssa 25-28 maalia ja n. 45-50 tehopistettä odotettavissa.

Ossi Louhivaara: Nostanut tasoaan muutaman vuoden ajan, tehopistekäyrä ollut ylöspäin. Tänä vuonna 35-40 pistettä.

Antti Virtanen: Viime kausi meni huonosti, kieltämättä. Kesän aikana hankkinut kuitenkin uudet jalat, ja muutenkin esiintynyt hyvin. Odotan 30-40 pistettä.

7 hyvää tasoa olevaa hyökkääjää. Jasse Ikonenkin osoittanut miehekkäitä otteita jo viime kaudella, puhumattakaan harjoitusotteluista. Odotan häneltä n. 20-25 tehopistettä, mikäli saa pelata koko kauden JYPin mukana.

Jäähän tuo kieltämättä esimerkiksi Lukon ja Kärppien hyökkäyksistä, mutta ei niin mahdottoman paljon kun palstaveljet antavat olettaa. Mutta kuten mainittu, etulyönti aseman saamme pakkiemme ja molariemme takia, vaikka onhan lukollakin ihan mukiinmenevä kaksikko.

PS: Kusi noussut päähän niin että se on jo ihan keltainen, urea haisee metrien päähän.

PS2: JYP ei voita runkosarjaa, mutta pelaa finaaleissa (;
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
11. Blues
- Selvä ykkössentteri uupuu. Laituriosasto ihan ok tasoa. Pakistossa mielenkiintoisena nimenä häärii Jere Karalahti. Tämän lisäksi hienosti viime kaudella pelannut Ville Lajunen, Ville Varakas, Oskari Korpikari ja Santeri Heiskanen tekevät pakistosta ihan hyvätasoisen. Maalivahtina Iiro Tarkki liigan kärkipään veskareita.

Kuka ei kuulu joukkoon? Sanehan ei ole pelannut yhtään harkkamatsia ja näyttäisi siltä, että paikka rosterissa kaikkien muiden ollessa kunnossa on erittäin suuren kiven takana. Jos siis on toipunut täysin, kun siitäkään ei ole mitään varmaa tietoa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Hahahaaaaaaaa, Tapparan fanit täällä heittelee noita ufojuttuja omistaan ja soimaa Ässiä. Minä kun erehdyin arvioimaan Tapparan jumboksi. Tappara on kaikilla osa-alueilla Ässiä jäljessä. Iso JOS Säteri osaa torjua kiekkoja niin voi olla edellä molarissa, mutta ei mua vakuuta yksi "suonenvetokausi" vielä.

Lucenius kertoo urheilulehdessä että joukkue on pikkusen ihmeissään valmentajatouhusta. Voiko selvemmin "johtava" pelaaja ilmoittaa että joukkue on täysin sekaisin. Ei voi, koska veikkaan että Niklas joutuu tostakin raportoinnista valmennuksen kopilla käymään jutustelemassa....

Jos pelaajat eivät luota joukkueen johtoon, valmennukseen, niin homma on sekaisin. Aivan sama montako 40v kanukkia sinne hommataan. Padassa sentään ne jotka pelaa seisovat valmentajan takana. Ja onhan Ässien materiaalissa nyt aivan eri määrä potentiaalia ja osaamista kuin kirvsrinnoissa.

Saravo-Kudroc 50-50
Leimu-Jyrkkiö 40-60
Mäntylä-Uusitalo 50-50
Ilvonen-Mielonen 50-50
muut pakit 50-50

Eli pakistossa padalla vain pieni etu materiaalissa

Guolla-Uusikartano 40-60(vanha guolla-aina varma uusikartano)
Lucenius-Kuparinen 60-40(tuskin tehoilee lucenius yksin enää +40p)
Topo-Huhtala 40-60(väsynyt topo-todellinen tämän kauden läpilyöjä)
Vänttinen-Huhtanen 40-60(huhtasen liike parempi)
Doell-Yetman 30-70(yetman on jo tasonsa osoittanut)
Koskela-Santavuori 30-70(santavuori menos eteenpäin, koskelan juna meni)
muut hyökkääjät 30-70(padalla aivan eri tasolla potentiaalia rosterissa)

Tällä lailla Tappuran miehet........
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Saravo-Kudroc 50-50
Leimu-Jyrkkiö 40-60
Mäntylä-Uusitalo 50-50
Ilvonen-Mielonen 50-50
muut pakit 50-50

Eli pakistossa padalla vain pieni etu materiaalissa

Aika paljon kallistat kotiinpäin. Olen varma, että jokainen joukkue ottaisi paljon mielummin remmiinsä parin Mäntylä-Leimu kuin Jyrkkiö-Uusitalo.

Guolla-Uusikartano 40-60(vanha guolla-aina varma uusikartano)
Lucenius-Kuparinen 60-40(tuskin tehoilee lucenius yksin enää +40p)
Topo-Huhtala 40-60(väsynyt topo-todellinen tämän kauden läpilyöjä)
Vänttinen-Huhtanen 40-60(huhtasen liike parempi)
Doell-Yetman 30-70(yetman on jo tasonsa osoittanut)
Koskela-Santavuori 30-70(santavuori menos eteenpäin, koskelan juna meni)
muut hyökkääjät 30-70(padalla aivan eri tasolla potentiaalia rosterissa)

Tällä lailla Tappuran miehet........

Pistevarma Guolla jää AUK:n taakse? Vuoden vanhempi ei tarkoita suoraan että tehot putoavat. Myös Huhtala nostetaan automaattisesti liigan värikkäimpien ja samalla tehokkaan pelaajan ohi? Doell-Yetmanin vertailu taitaa olla joku vitsi. Harmi Ässien puolesta, että potentiaalilla ei koskaan ole voitettu mitään.

Mielestäni Hilpara on yllättävän hyvässä kuosissa. Maalivahtiosasto peräti liigan huippua, pakkiosasto myös jopa liigan top6-kamaa. Hyökkäys ei aivan kärkitasoa, mutta Guolla-Doell-Toporowski-Vänttinen-Lucenius riittää helposti nostamaan hyvän tuen edessä Tapparan Ässien eteen.

e. niin, ja välieränelikon tulisi olla aakkosjärjestyksessä HIFK, Jokerit, JYP, Kärpät ja Lukko. Se näistä joukkueista floppaa, jos ei pääse välieriin.
 

Gemini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Leimu-Jyrkkiö 40-60
Mäntylä-Uusitalo 50-50

Guolla-Uusikartano 40-60(vanha guolla-aina varma uusikartano)
Vänttinen-Huhtanen 40-60(huhtasen liike parempi)
Doell-Yetman 30-70(yetman on jo tasonsa osoittanut)

Mukava huomata että Porista löytyy myös huumorimiehiä...
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Nyt kun sarjan alkuun on enää reilu vuorokausi, niin itsekin jaksoin hiukan enemmän paneutua noihin rostereihin. Mielestäni joukosta erottuu selkeästi visi ryhmää, joista kolme pettyy pahasti keväällä, kun paikkaa finaalista ei löydy. Nämä joukkueet ovat Kärpät, Lukko, Jokerit, HIFK ja JyP. Omissa papereissani juuri kyseinen järjestys kuvaa joukkueiden voimasuhteita juuri nyt. Tilanne voi toki muttua kauden aikana loukkaantumisten ja hankintojen myötä.

Oululaiset nostaa piikkipaikalle tieto marraskuussa saapuvasta huippupakista (Preissing). Tämä ukko on lähtökohtaisesti liigan ykköspakki. Toki tässä kohdin jopa suuri ja mahtava Oulun Kärpätkin joutui taipumaan artistisoppariin. Lisäksi Rosa saapuu lokakuussa (?) Ouluun ja jos vire on sama kuin viime kaudella, tekee mies hurjaa jälkeä Krepsin ja kumppaneiden kanssa. Tämä Kreps onkin mielenkiintoinen tapaus. Ukkoa on hehkutettu liigan parhaaksi pelaajaksi asti, joten alle 50 pistettä olisi todellinen pettymys. Kärpillä tuo molariosasto ei kyllä ole mestaruustasoa, joten katsotaan tapahtuuko sillä osastolla muutoksia.

Lukolla on varsinkin hyökkäyspäässä liigan kovin osasto. Erityisesti materiaalin leveys on todella kovaa luokkaa ja se on pitkän kauden aikana ensiarvoisen tärkeää.

Jokerit on pistänyt rahaa haisemaan ja enemmänkin olisi kaiketi Kekäläinen laittanut, jos Hjallis ei olisi kääntänyt hanoja kiinni. NHL-leirien jälkeen Jokerit (Kekäläinen) kuitenkin tehnee vielä yhden hankinnan, koska joukkueesta puuttuu kiekollinen ykköspakki. Ilman tätä palasta ylivoimapeli ei tule olemaan liigan kärkeä ja tämä taas tietää automaattisesti muutamaa pykälää heikompaa sarjasijoitusta. Molariosasto on pieni kyssäri tai lähinnä Järvinen, joka tulee kantaman päävastuun.

HIFK:lla ja etenkin Kari Jalosella on nyt se näytön paikka. Jos punaiset eivät pelaa finaaleissa, saa Nokka ihan varmasti pakata kamansa. Äijä on nyt pari kautta harjoitellut ihan mitalikelpoisella rosterilla - kuitenkin ilman mitalia. Peltonen tuo helvetin paljon johtajuutta porukkaan ollen koko liigan profiilipelaaja. Granlund lienee entistä huikeampi. Puolustusosasto on kuosissa, mutta ne maalivahdit...

JyP on rutinoitunut porukka, joka osaa Uimalakin pelitavan vaikka unissaan. Jokainen osa-alue on kohdillaan ja pakisto on kuin tehty pudotuspeleihin. Mitä tekee Pihlman?

Sarjan hännille ajautuu ainakin oma suosikkini, mutta toivon, että edes yksi porukka onnistutaan jättämään taakse. Paperilla tätä toivomusta ei tue juuri mikään, mutta jos kaukalossa nähtäisiin pienimuotoinen ihme.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös