Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 049 190
  • 5 672

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämän takia en vasta-argumentoi. Sinulla on nämä faktat hukassa. Olet yksi tosifani-blackwolf-yms lisää, joka tulee tänne väittelemisen ilosta

Menet henkilökohttaisuuksiin ja peränkuulutat avointa keskustelua, mutta kieltäydyt argumenoimasta. Eikö tuossa ola aika iso ristiriita. Myönsin että arvioni perustui intuitioon. Onko avoimen keskustelun nimissä liikaa pyydetty että kerrot monta liigalainaa ja monta ottelua nuo pelaajat ovat pelanneet HCK:ssa. Annat ymmärtää että olet tässä asiassa perillä. Joten voitko vastata noihin kysymyksiin. jos arvioini ja mielipiteeni ärsyttää miksi et lyö niitä suohon kylmillä faktoilla.


Mielenkiinnosta; mikä tässä pointissasi on se neljäs ryhmä?

Neljäs ryhmä on ne jotka haluaa olla tavoitteellisia kykenemättä siihen.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mää nyt tosiaan ja ihan vilpittömästi toivon ja uskon että yksikään vanhempi joka lastaan kuskee harrastuksiin ei ajattele sitä missä tasolla sen seuran edustus pelaa. Ei vaan oikeasti voi ajatella niin. Tai sitten kyseessä on vanhempien eikä lapsen harrastus.

Harrastajamäärät ovat laskussa, mutta se kyllä johtuu sekä lajin kallistumisesta että ikäluokkien pienenemisestä.
...

Harrastajamäärien vähenemiseen tulee vaikuttamaan voimakkaasti, jos pitäjässä tai lähialueillakaan (tai koko maakunnassa) ei pelata lätkää tavoitteellisesti. Lisäksi sitä hokia ei edes näe mistään ilman kanavapaketteja. Minkä takia joku vaahtosammuttimen kokoinen tulevaisuuden Selänne yleensä aloittaisi lätkän, jos ei koko lajia ole koskaan nähnytkään kuin korkeintaan youtube-pätkissä tai lehtien otsikoissa? Jos ja kun lüga nyt suljetaan ja pihalle jää väistämättä useampi joukkue (=paikkakunta), niin kyllähän se väkisin vähentää niillä mestoilla junnutuotantoa. Lisäksi ihmeenä pidän jos yleensä kaikki (tai edes osa) joukkueista jatkaisivat edes turhaksi ja etenkin tulottomaksi (ei yleisöä, eikä tietenkään myöskään sponsseja) käynyttä toimintaa. Tuo on kuitenkin aika helvetin kallista pyörittää lätkäsirkusta, vaikka pelaajat sitten harrastepohjalla palkatta sitä kiekkoa pelaisivatkin (vrt. tämänhetkinen Suomi-sarja, jossa tuntuu vuosittain tulevan esiin joukkueita jotka luovuttavat sarjapaikan johtuen sarjan kalleudesta verrattuna tuloihin).

edit.
Kun KooKookin tähän auditointiin lähti mukaan ja Välimaa kertoi, että heillä on muutama ässä hihassa, niin voisin veikata jotenkin liittyvän tuonne itärajalle. Sieltä kun KooKoo naaraa jonkun isomman sponsorin mukaan, (Gazprom) niin alkaa varmasti kiinnostamaan kun Kookoo alkaa operoimaan 5milj budjetilla liigaa. En keksi mitään muuta ässiä KooKoolle, halliinhan on tulossa jo turvakaukaloa ja mediakuutiota sekä jotain aitioita.

Jos vedetäänkin oikein kunnon (sysi)ässä sieltä hihasta ja yhdistetään meiän tiimit. Johan meillä muutenkin lähenee maakunnat, kun MAMK ja KYAMK:kin kihlautuivat ja eikös E-Savoa kaavailla samaan vaalipiiriin Kaakkois-Suomen kanssa E-Karjalan ja Kymenlaakson kaveriksi? Kyllä piisais markkina-aluetta ja potentiaalisia kannattajia kun kotipaikkakunnilla pitkän matkaa toistasataatuhatta asukkia. Joka toinen matsi toki Kouvolassa ja joka toinen Mikkelissä. Pistetään vielä yhteistiimin nimeksi Kaakon Gazpromit, ni ois sponssitulotkin jo varmaan tikissä.
 
Viimeksi muokattu:

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nimimerkki Dieppe, sulla on oikeasti ihan oma "näkemys" ja omat "faktat" asioista, jotka eivät edusta minkäänlaista objektiivista tarkastelua Suomalaisen jääkiekon syy/seuraus vinoutumasta, joka johtuu siitä, että rehellinen kilpaurheilu urheilu- merkkisessä laijissa loistaa poissaolollaan. Rakentava keskustelu aitojen jääkiekon ystävien kanssa edistää ketjun sisältöä, mutta lapsellinen hiekkalaatikkoväittely jääköön omaan arvoonsa ja tämän jälkeen en ota kantaa mihinkään kommenttiisi. Varmasti yksi päämääräsi on provoilla tässä ketjussa, mutta onneksi olet saattanut itsesi Juice vainaan sanoin: "Outoon valoon"!...jatka valitsemallasi tiellä, joka päättyy ennemmin tai myöhemmin umpikujaan.

Kummallista tällä "keskustelupalstalla" on se että aikuiset ihmiset kuten sinä eivät halua keskustella, eivätkä kestä eriäviä mielipiteitä. Tuo provokortti on niin totaalisen väsynyt ja mielikuvitukseton vasta-argunetti kuin olla ja voi. Kirjoittajan motiivien arvailu ei tosiaan johda keskusteluun vaan väittelyyn. On oma valintasi ottaa tai olla ottamatta kantaa kommentteihini. Tosin on paljon mahdollista että otan jatkossa asioihin kantaa vain SoMessa omalla nimelläni ja pyydän moderaatoreita postamaan nimimerkkini bittiavaruuteen. Olen liian monta kertaa tämänkin aiheen ympärillä yrittänyt keskustella, mutta vain Cottonmouth on niistä jotka ovat kanssani erimieltä on kyennyt kunnon keskustelun.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Totuushan on, että noilla luvuilla ei kilpailla Sportia tai KooKoota vastaan, mutta sehän taidettiin Toivakan kommenteista päätellen jo tiedostaakin.

Miksi budjetin koolla pitäisi kilpailla? Sen onnistuminen kaiketi on se pääpointti. Se on sama vaikka se olisi 10 miljoonaa, mutta jos se ei pidä kutiaan, niin kusessa on.
 

Steus

Jäsen
Menet henkilökohttaisuuksiin ja peränkuulutat avointa keskustelua, mutta kieltäydyt argumenoimasta. Eikö tuossa ola aika iso ristiriita. Myönsin että arvioni perustui intuitioon. Onko avoimen keskustelun nimissä liikaa pyydetty että kerrot monta liigalainaa ja monta ottelua nuo pelaajat ovat pelanneet HCK:ssa. Annat ymmärtää että olet tässä asiassa perillä. Joten voitko vastata noihin kysymyksiin. jos arvioini ja mielipiteeni ärsyttää miksi et lyö niitä suohon kylmillä faktoilla.

Kysyit aiheuttiko myötähäpeä minun innottomuuteni tähän keskusteluun. Vastasin että ei, vaan sinun vajaa faktapohjasi (jota tosin boldauksien kera ylistit).

En aio tehdä sinun kotiläksyjäsi. Olen aiemmin yrittänyt samaa mm. BlackWolfin kera, ja sain vastaukseksi vain noita mainitsemiasi lillukanvarsia ja ignoraamisia. En siis näe hyödylliseksi käyttää aikaani tuulimyllyjä vastaan taisteluun. Jos oikeasti haluat noita asioita tietää, niin voit mennä esim. mestiksen sivuille tutkailemaan tilastoja.

Neljäntenä ryhmänä tavoitteellisuuteen pyrkivät, mutta siihen kykenemättömät? ................. Jokipoikien organisaatio tuskin on liigakunnossa vielä heidän tavoittelemaansa kolmeen vuoteen. Ei varmaan viiteenkään. Entä seitsemään? Ehkäpä! Nyt jos ovet lyötäisi säppiin, niin miksi seuran toimijat haluaisivat käyttää seitsemän vuotta aikaansa pyrkiäkseen johonkin mahdottomaan? Niinpä. Jos he eivät onnistu seitsemässäkään vuodessa, niin ainakin ovat yrittäneet. Kehtaan väittää ilman faktaa, että tämä yritys johtaa vähintään toiminnan tason säilyttämiseen, todennäköisesti jopa parantamiseen. Tämä puolestaan olisi hyvä asia Joensuun suunnan kiekkotoiminnalle. Eriäviä mielipiteitä? Voit myös halutessasi sanoa: "Ymmärrän pointtisi", mutten usko niin tapahtuvan -eihän kukaan muu ole internetissä ikinä oikeassa..
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Miksi budjetin koolla pitäisi kilpailla? Sen onnistuminen kaiketi on se pääpointti. Se on sama vaikka se olisi 10 miljoonaa, mutta jos se ei pidä kutiaan, niin kusessa on.

Eiköhän kaikki seurat suunnittele kehittävänsä toimintaa pitkäjänteisesti ja budjetit laaditaan omien mahdollisuuksien mukaan. Liiga ottaa sen, jolla on parhaimmat edellytykset pärjätäkin liigassa ja siinä budjetit näyttelee aika suurta roolia.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Liiga ottaa sen, jolla on parhaimmat edellytykset pärjätäkin liigassa ja siinä budjetit näyttelee aika suurta roolia.

Edelleenkään tässä ei liene tärkein asia ole budjetin suuruus, vaan onko se realistinen eli todennäköisesti toteutuva.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kehtaan väittää ilman faktaa, että tämä yritys johtaa vähintään toiminnan tason säilyttämiseen, todennäköisesti jopa parantamiseen. Tämä puolestaan olisi hyvä asia Joensuun suunnan kiekkotoiminnalle. Eriäviä mielipiteitä? Voit myös halutessasi sanoa: "Ymmärrän pointtisi", mutten usko niin tapahtuvan -eihän kukaan muu ole internetissä ikinä oikeassa..

Minulle internet tai JA:n keskusteluplasta ei ole kilpailukenttä jossa päämäräni olisi oikeassa oleminen, jota on usein melko vaikea mitata. Ja niin ymmärran kyllä pointtisi ja olen ihan varma siitä että Jokipojille sarjan pysyminen auki ja 14-joukkueen sarjana tarjoaisi mahdollisuuden toimintansa tervehdyttämiseen paljon paremmin kuin nyt julkaistu sarjajärjestelmä. Sitä en oikeasti osaa sanoa onnistuisiko Jokipojat lopulta taloutensa tasapainottamisessa, mutta sen myönnän kyllä että tuleva sarjajärjestelmä tulee olemaan juuri Jokipojille erittäin haastava kun pahimmillaan kolme suurinta yleisömagneettia lähtee toiselle sarjatasolle lähivuosina.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Ensiaskeleet on takuuvarmasti ko.asiassa otettu ja mitä tulee EU-lakipykäliin, niin niistä tulevalla viikolla enemmän, kun saan e-mailia juristilta. Sen verran voin jo tässä vaiheessa sanoa, että "eväät" oikeuteen on olemassa.

Voin luvata sinulle että mitään oikeusjuttua ei tule. Juttu nimittäin menee niin että sitä juttua ei kukaan halua nostaa. Voittomahdollisuudet ovat nimittäin aika pienet. Luuletko ihan oikeasti ettei Liigan ja liiton juristit olisi selvittäneet asiaa etukäteen, kun edellinen liigan avaaminen osittain perustui pelkoon oikeustomista.

Aiemmin suljetun sarjan aikana selkeästi oli eväät tähän, ja kantelukin tehtiin. Se valitettavasti jäi vain pienen palstan kokoiseksi uutiseksi, sillä kantelua ei otettu käsittelyyn, koska tekijänä olivat yksityishenkilöt. Kilpailuvirastohan oli heti purkanut suljetun korisliigan toteutuksen, kun Joensuun Kataja teki tästä kantelun. Linkistä selviää myös se, että aiempi suljettu SM-liiga oli laiton.

Nyt tilanne voi olla kimuraisempi, mutta joitakin eväitä voi edelleen olla olemassa, johtuen lähinnä urheilun erilaisesta markkinasta-alasta.

Itse toivon, että kantelu tehdään, ja asia tutkitaan perinpohjin lakituvassa. Voisi olla mielenkiintoisia vääntöjä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Edelleenkään tässä ei liene tärkein asia ole budjetin suuruus, vaan onko se realistinen eli todennäköisesti toteutuva.

Kuten varmaan huomasit, niin samassa viestissä sanoin myös, että eiköhän jokainen seura laadi budjettinsa omien mahdollisuuksiensa mukaan. Miksi Sport tekisi 4,5m varjobudjetteja, jos se ei sitä kykenisi saavuttamaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Edelleenkään tässä ei liene tärkein asia ole budjetin suuruus, vaan onko se realistinen eli todennäköisesti toteutuva.

Mutta miksi Liigassa palkat ovat kovemmat, mitä esim Mestiksessä?
Ehkä siksi, että pelaajatkin ovat huomattasti taidokkaampia.

Jos sulla on kokonaisbudjetti 3.0milj€, menee siitä väkisinkin minimissään se 1.5milj€ pelaajiin. Valmennukseen se 0.15milj€ vähintään. Varusteet, matkat, huolto, lääkärikulut, ottelutapahtumien järjestyskulut ym. Ym. Esim. Jukureilla oli jäämaksut pelkästään 40.000€. Laitan pääni pantiksi, että 10miljoonan investoinnilla halliin tuo summa on vähintään kolminkertaistunut. Mistä luulet investointikuoletuksen muuten tulevan? Lisäksi on muita hallintokuluja, mainoskuluja etc. 3.0miljoonaa on vaan huomattavan vähän rahaa näihin kaikkeen.

Ei ollut provo se mun sanonta, että Mikkelillä ei ole vielä pitkään aikaan asiaa Liigaan. Se on vaan fakta. Miksi mennä mestisnipulla saamaan sata-nolla turpaan illasta toiseen? Moniko käy sen jälkeen alkuviehatyksen jälkeen matseissa? Entä, missä ovat tulot silloin?

Jukurien sponsoritulot olivat viime kaudella 470k€. Kuinka monta niin isoa firmaa alueella on, että ne voivat esim. Kolminkertaistaa panoksensa? Tämä siis kysymyksenä, kun en tiedä.

Kyllä tuo kuule hirvittävä askel on otettavaksi. Valitettava totuus on, että jos meinaat tuolla pärjätä niin urheilullisesti, kuin taloudellisesti, on sen eteen tehtävä hirmusesti töitä. On tietty eri asia, jos takaa löyyy joku sugar daddy, joka pyörittää hommaa harrastuksena, mutta käsitykseni mukaan Toivakka ei ihan näin rikas olisi?

Entä kysymyksenä. Jos sun kausikortti maksaa nyt vaikka 300€. Oletko valmis maksamaan siitä ensi kaudella yli 700€?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Harrastajamäärien vähenemiseen tulee vaikuttamaan voimakkaasti, jos pitäjässä tai lähialueillakaan (tai koko maakunnassa) ei pelata lätkää tavoitteellisesti. Lisäksi sitä hokia ei edes näe mistään ilman kanavapaketteja. Minkä takia joku vaahtosammuttimen kokoinen tulevaisuuden Selänne yleensä aloittaisi lätkän, jos ei koko lajia ole koskaan nähnytkään kuin korkeintaan youtube-pätkissä tai lehtien otsikoissa?
Älä viitti. Miks ne Kanadassa aloittaa pelaan lätkää vaikka NHL-seuroista valtaosa on rajan toisella puolella ja tavoitteelliset junioripelitkin joutuu pelaamaan poissa kotikonnuilta. Kyllä lyhyempien etäisyyksien Suomessa pääsee junnutkin silloin tällöin katsomaan liigakiekkoa. Ei jostain Kouvolasta ole nytkään pitkää matkaa Lahteen tai Lappeenrantaan.

Lapset pelaa lätkää rakkaudesta lajiin. Ja ne suurimmat tähdet pelaavat joka tapauksessa muualla kuin Suomen liigassa. Ei kenenkään junnukiekkoilijan esikuva ole mikään Kalle Konsti tai Iiro Vehmanen vaan Ville Leino tai Tuukka Rask.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Miksi budjetin koolla pitäisi kilpailla? Sen onnistuminen kaiketi on se pääpointti. Se on sama vaikka se olisi 10 miljoonaa, mutta jos se ei pidä kutiaan, niin kusessa on.
Siksi, että tuolla kolmen miljoonan kokonaisbudjetilla et kokoa millään tavalla uskottavaa liigajoukkuetta vaikka kuinka niin yrität väittää.
Jukurit eivät tule nousemaan ennen kuin on eväät edes siihen neljän miljoonan budjettiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jääkiekko herättää tunteita ja jokaiselta paikkakunnalta löytyy "osaajia", jotka kertovat miten paikallista jääkiekkoseuraa pyöritetään ja miten juuri meidän joukkueesta tulee Suomen paras. Yleensä näillä "osaajilla" ei ole minkään näköistä käsitystä mitä homma vaatii tai sitten he tavoittelevat ainoastaan omaa etua. Nämä "osaajat" sitten aiheuttavat vuosia kestävän velkavankeuden pahimmallaan yhden kauden aikana. Yksi tällainen "osaaja" tekee tätä vielä ammatikseen.

Liigan sulkeminen johtui aikanaan näistä "osaajista", jotka divarissa aiheuttivat pahaa jälkeä. Viimeisin lähes nousu oli myöskin tällainen tapaus, Sport ei olisi pystynyt liigapaikkaa lunastamaan, sellaista rahaa ei olisi löytynyt. Jos kyseessä olisi ollut pelkkä urheilullinen nousu, Sport olisi mennyt konkurssiin seuraavan kauden jälkeen, hävittyään liigassa lähes kaikki pelit kautta aikojen halvimmalla joukkueella.

Urheilullisuuden ja talouden kesken täytyy löytää tasapaino, koska laadukas jääkiekko on palkkakustannusten takia kallis laji. "Osaajien" takia liiga tarvitsee lisenssiehdot ja urheilullisuuden takia karsinnat.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Siksi, että tuolla kolmen miljoonan kokonaisbudjetilla et kokoa millään tavalla uskottavaa liigajoukkuetta vaikka kuinka niin yrität väittää.

Sen verran uskottavan, että sillä silloin tällöin voittaa, ja se riittää ensimmäisellä kaudella. Ensimmäinen liigakausi kiinnostaa aivan varmasti nousijapaikkakunnalla, oli se paikkakunta/joukkue sitten mikä tahansa. Suljettu sarjahan on paras paikka rakentaa parempaa organisaatiota ja joukkuetta. Kun ei ole mitään putoamisen uhkaa, niin tuo on helppo homma. Luulisi tuon Kuopiossa tiedettävän, eikös sielläkin eka Liigakausi nousun jälkeen vedetty Mestis-jengillä?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tuusa, jos budjetti on 3.0milj.€, tarkoittaisi se nopeasti ajateltuna noin Sportin nykyistä pelaajabudjettia (400k€). Sportilla on tällä hetkellä n.2.5milj.€ budjetti ja se saa tosiaan tuollaisen budjetin kasaan. Liigassa kuluja tulee huomattavasti enemmän, mitä Mestiksessä (joku viisaampi voi luetella kaikki vaikka), joten tuo "ylimääräinen" 500k€ menisi jo pelkästään matkakuluihin, tuomarimaksuihin ym. Ym. Juokseviin kuluihin.

400k€ vs minimi 1,5milj.€. Väitätkö sä ihan oikeesti, että tolla härnätään Liigassa yhtään ketään? Ota vielä huomioon, että pelaajat haluavat enemmän palkkaa Liigasta, sillä työtäkin on enemmän ja kyseessä puhtaasti ammattilaissarja.

Kyllä näitä pitää ihan oikeasti kriittisesti ajatella ihan perus matematiikallakin. Vaikka se olisi kuinka ihanaa ajatella se oma suosikkijoukkue siellä liigassa, pitää myös realiteetit ottaa vaan tässä reaalimaailmassa huomioon.

Sanoisin, että Sportin 4.5milj€ on ihan minimi, kuten se nytkin toki Liigassa on.

Edit: niin ja nousijajoukkueella kuluja on vielä tietty enemmänkin, koska markkinointiin menee huikea summa rahaa, sillä liikevaihtoa pitää kasvattaa. Ei se raha ovista itsestään sisään juokse. Kuten Sport on taas osoittanut viime kauden myyntiorganisaatiosatsauksilla, se työ on helvetin pitkänsitkeää.

Väitän siis, että jos Jukurit lähtee liigaan 3.0milj€ budjetilla on todella tiukassa saada edes nykyisentasoinen joukkue jalkeille, sillä nämä teidän Jalotkin nostavat palkkapyyntiään huomattavasti liigaan. Jukurit ei meinaa pärjätä nyt Mestiksessäkään tällä rosterilla, niin miten ihmeessä sitten Liigassa?

Niin ja vielä yksi rautalankaväännös. Oikeasti Liigatasoinen pelaaja maksaa noin 100k€, alkaen. Siihen työnantajamaksut päälle, päästään noin 170k€. Mieti, paljonko se on prosentuaalisesti koko liikevaihdosta! Ja muista nyt vielä, että liikevaihto ei ole sama, kuin käytettävissäolevat rahat.
 
Viimeksi muokattu:

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Sen verran uskottavan, että sillä silloin tällöin voittaa, ja se riittää ensimmäisellä kaudella. Ensimmäinen liigakausi kiinnostaa aivan varmasti nousijapaikkakunnalla, oli se paikkakunta/joukkue sitten mikä tahansa. Suljettu sarjahan on paras paikka rakentaa parempaa organisaatiota ja joukkuetta. Kun ei ole mitään putoamisen uhkaa, niin tuo on helppo homma. Luulisi tuon Kuopiossa tiedettävän, eikös sielläkin eka Liigakausi nousun jälkeen vedetty Mestis-jengillä?
Sitä vaan ei tehdä kolmella miljoonalla kun sellaisesta kokonaisbudjetista riittää pelaajiin ehkä juuri ja juuri miljoona.
Jos paikkakunnalla ei ole mitään perinteitä pääsarjatasolta niin kiinnostus loppuu lyhyeen kun tulee pelkkiä tappioita.
Mikäli seuralla ei ole pohjaa=omia junioreja joiden varaan rakentaa ei kausi tai kaksi auta siihen yhtään ulkopuolelta ostamalla liigassa et rakenna joukkuetta mitenkään alle 1,5M€.

Ei vedetty Mestis-jengillä mutta senkin kauden pelaajabudjetti oli tuolloin n.1M€ ja parilla muullakin oli tuota luokkaa.
Nyt miljoonan pelaajabudjetilla olet heti vähintään sen puoli miljoonaa jäljessä muita joukkueita eli pyöreästi sen puolitoista kentällistä.
Kolmen miljoonan kokonaisbudjetilla ei pelaajabudjettia saa oikein mitenkään yli 800k€ ja sillä summalla ei olla mitenkään uskottava liigassa.
Jukureiden liigahaaveet noilla luvuilla eivät vain ole realistisia.

Tämmöistä liiga ei todellakaan halua, että Jokereiden tilalle tulee täysi heittopussi.

Aiemmin suljetun sarjan aikana selkeästi oli eväät tähän, ja kantelukin tehtiin. Se valitettavasti jäi vain pienen palstan kokoiseksi uutiseksi, sillä kantelua ei otettu käsittelyyn, koska tekijänä olivat yksityishenkilöt. Kilpailuvirastohan oli heti purkanut suljetun korisliigan toteutuksen, kun Joensuun Kataja teki tästä kantelun. Linkistä selviää myös se, että aiempi suljettu SM-liiga oli laiton.
Niin paitsi, että tuossa "sulun" teki liitto, joka hoitaa koko koripalloa Suomessa.
Kataja jätettiin ulkopuolelle vaikka se täytti nuo "ehdot" paremmin kuin osa korisliigaan päässeistä tätä "ongelmaa" ei SM-liigalla ole ollut.
Ulkopuolelta kun niitä oikeita ehdokkaita ei ole ollut tähän mennessä yhtään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sitä vaan ei tehdä kolmella miljoonalla kun sellaisesta kokonaisbudjetista riittää pelaajiin ehkä juuri ja juuri miljoona.

Ei millään liikene milliä pelaajiin. Markkinointi syö alkuun niin hirvittävän summan. Samoin, kuten jo tuossa kirjoitin Mikkelin halli saneerattiin 10miljoonalla eurolla juuri. Milläs se kuoletetaan. No tietty käyttömaksuja kohottamalla. Tuskin Mikkelillä sentään tosta vaan oli takataskustaan heittää velatonta tuon verran. Kyllä se on velalla kustannettu ja korotkin jo syö tollasesta summasta järjettömän siivun. Jukurit maksoi hyvin maltilliset 40k€ kaudesta vanhassa hallissa. Hyvin, hyvin varovaisesti arvioituna tuo summa on nyt vähintään kolminkertaistunut. Sekin olisi vielä edullista.

Sportin halli saneerattiin jotain 11-vuotta sitten ja edelleen investointia kuoletetaan ja Sport maksaa noin 120k€ kuluja jäästä, toimistoista, pukukopeista ja muista fasiliteeteistaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen verran uskottavan, että sillä silloin tällöin voittaa, ja se riittää ensimmäisellä kaudella. Ensimmäinen liigakausi kiinnostaa aivan varmasti nousijapaikkakunnalla, oli se paikkakunta/joukkue sitten mikä tahansa. Suljettu sarjahan on paras paikka rakentaa parempaa organisaatiota ja joukkuetta. Kun ei ole mitään putoamisen uhkaa, niin tuo on helppo homma. Luulisi tuon Kuopiossa tiedettävän, eikös sielläkin eka Liigakausi nousun jälkeen vedetty Mestis-jengillä?

Olet hyvä esimerkki "osaajasta", joka kuvittelee tietävänsä liigakiekkoilusta jotain. Tuolla budjetilla tehdään uusi liigaennätys häviöissä, voittoja ei tule silloin tällöin, tuskin lainkaan. Ja jatkuva häviäminen vaikuttaa myös sarjanousijan katsojamääriin, mikä taas vaikuttaa seuraavan vuoden budjetiin.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Urheilullisuuden ja talouden kesken täytyy löytää tasapaino, koska laadukas jääkiekko on palkkakustannusten takia kallis laji. "Osaajien" takia liiga tarvitsee lisenssiehdot ja urheilullisuuden takia karsinnat.

Mieleni olisi tehnyt lainata koko teksti, mutta ei tarvitse syyllistyä ylipitkään lainaukseeen, koska pointti kiteytyy hienosti tuossa viimeisessä kappaleessa. Tuo TosiFanin teksti kannattaa oikeasti lukea ajatuksella. Hyvää tekstiä.

Ammattiurheilusarjaan ei kannata mennä haaveilemaan, eikä puuhastelemaan, ellei omista niin tolkuttomasti rahaa että voi maksaa harrastuksesta esim. puoli miljoonaa kaudessa.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alla seurojen budjetit tälle kaudelle. Jos tuonne meinaa Jukurit kiilata noin 800k budjetilla, on se jo itsessään häpeä liigalle. Kaikki eivät välttämättä edes pysy budjetoidussa, vaan osa ylittää sen.
Karsinnoissa on pyritty antamaan se yksi mestisjoukkueelle, mutta kun pelataan ilta toisensa jälkeen tosissaan, alkaa tulla niin murhaavia lukuja taululle ettei sitä äkkiä katsojat enää viitsi vaivautua seuraamaan. En nopeasti löytänyt uusia Mestiksen budjetteja. Luultavasti aika isoilla eroilla mennään, eikä se kuroudu umpeen pelkällä tv-megalla.
Sportista tulee liigajoukkue ja varmaan myös KooKoosta. Tutolla voi olla mahdollisuus myös, mutta kyllä se muualla tuntuu aikamoiselta haihattelulta, vaikka vanhojen aikojen muistoksi haluaisin että liigassa heiluisi myös Jokp. Ei vaan ole yhtään realistinen mahdollisuus.


Liigaseurojen pelaajabudjetit kaudella 2013-14
Jokerit 3 500 000
HIFK 3 100 000
Kärpät 3 000 000
Lukko 2 750 000
JYP 2 500 000
Tappara 2 500 000
KalPa 2 400 000
Ässät 2 150 000
Blues 2 136 000
Pelicans 2 100 000
TPS 1 870 000
HPK 1 800 000
Ilves 1 550 000
SaiPa 1 550 000

Sen verran uskottavan, että sillä silloin tällöin voittaa, ja se riittää ensimmäisellä kaudella. Ensimmäinen liigakausi kiinnostaa aivan varmasti nousijapaikkakunnalla, oli se paikkakunta/joukkue sitten mikä tahansa. Suljettu sarjahan on paras paikka rakentaa parempaa organisaatiota ja joukkuetta. Kun ei ole mitään putoamisen uhkaa, niin tuo on helppo homma. Luulisi tuon Kuopiossa tiedettävän, eikös sielläkin eka Liigakausi nousun jälkeen vedetty Mestis-jengillä?

Tuolla budjetilla hävitään 9/10 peliä. Jokaisella paikkakunnalla yleisö haluaa nähdä myös voittoja ja jos näitä ei tule, hylkää iso osa katsojista joukkueen. Ilves on kasannut huonoinakin aikoina hyviä katsojalukuja, mutta tässä kohdassa tulee vain mieleen sana perinteet. Niitä ei mestiksessä monellakaan ole. Ilves ei myöskään ole hävinnyt näinä aikoina niin paljon pelejä mitä 800k:n pelaajabudjetilla liigassa operoiva häviäisi. Alkuun se tietysti on hienoa mennä katsomaan liigakiekkoa, mutta jo kymmenen ottelun jälkeen voi olla perus katsojalla muutakin tekemistä jos aina tulee turpaan.
Suljettu sarja on periaatteessa hyvä paikka rakentaa joukkuetta, mutta rahaongelmiin sekään ei ole ratkaisu.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Liigan sulkeminen johtui aikanaan näistä "osaajista", jotka divarissa aiheuttivat pahaa jälkeä.

Viimeisin lähes nousu oli myöskin tällainen tapaus, Sport ei olisi pystynyt liigapaikkaa lunastamaan, sellaista rahaa ei olisi löytynyt. Jos kyseessä olisi ollut pelkkä urheilullinen nousu, Sport olisi mennyt konkurssiin seuraavan kauden jälkeen, hävittyään liigassa lähes kaikki pelit kautta aikojen halvimmalla joukkueella.

On kyllä jalosieluista porukkaa liigassa, jos koko nakkiputkan sulkeminen aikanaan johtui siitä, että kannettiin huolta Mestis-paikkakuntien seurojen tilasta ja koko Suomi-kiekosta. Wau! Toivottavasti tästä on Kal€n Kannut tai joku muu tunnustuspalkinto päätösristeilyllä kouraan tärähtänyt. Niin ja kiitos.

Tuosta jälkimmäisestä osasta nyt on edes turha alkaa vääntämään, koska toinen meistä jo tietää miten asiat olisivat menneet.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Erikoinen tämä muutaman kirjoittajan mielipide (varmuus) siitä, että ainakaan Mikkelissä tai Joensuussa olisi paras lopettaa "haihattelu" ja lopettaa suosiolla tavoitteellinen toiminta. Olisihan tuo ensimmäiseksi kaudeksi ilmoitettu varjobudjetti toki pieni, mutta toisaalta eiköhän kaikki läsnäolijat tiedosta että ensi kaudeksi nostetaan se Sport ja Jukureilla (samoin kuin KooKoolla ja TUTOllakin) on aikaa suunnitella tarkemmat sponssikuviot ajan kanssa sitten kun se mestaruus on ensin voitettu ja toisaalta JOS sitä liigaa yleensä ollaan laajentamassa. Siinä nyt ehkä ainoa hyöty tuosta välikaudesta, vuosi enemmän aikaa neuvotella sponsseja ja vaikka myydä hallin nimeä. Joka tapauksessa pelillisesti pitää tapahtua paljon, että päästään yleensä keväällä mestareina niitä anomuksia pistämään eteenpäin.

Tuosta vielä, kun muutamien kirjoittajien puolesta Mikkelin ja Joensuun mahdollisuudet liigajoukkueen pyörittämiseen on nyt niin lopulliseen sävyyn tuomittu mahdottomiksi, niin mikä estää toiminnan (radikaalinkin) paranemisen ja kasvamisen lähimmän muutaman vuoden aikana? Tai no toki liigan sulkeminen sen käytännössä estää, kun pelaamisessa ei enää ole mitään järkeä muuten kuin huvin ja urheilun kannalta. Kenenkään ei ole järkeä penniäkään pistää lätkätiimin pyörittämiseen jos kirkkaimpana palkintona on taistella kauden lopuksi mehukannusta ja seuraavan kauden pelaajista sitten farmi-akatemian kanssa (olemattomilla resursseilla, eli eipä niitä pelaajiakaan tarvitse omaan tiimiin toivoa).

Tämä on kyllä siinä mielessä pöljä ketju, kun keskustelu on ollut samaa jankkausta varmaan ensimmäisistä viesteistä lähtien. Nyanssieroina alusta ehkä muutaman vaasalaisen mielipiteen muuttuminen kabinettinousun seurauksena, mutta muilta osin rintamalinjat pysyneet hyvin samoina alusta lähtien ja ääripäiden erot näkemyksessä niin kaukana toisistaan ettei minkäänlaista järkevää dialogia saada käydyksi. Esimerkiksi palstaveli Dieppen kanssa on hirveän vaikeaa allekirjoittaneen tästä aiheesta keskustella, kun hänellä on 100% varmuus ("tieto") siitä ettei Jukurit tule koskaan olemaan ammattimainen jääkiekko-organisaatio ja itsellä toki, jos ei vahva luotto, niin ainakin tukeva toivetila siitä että täälläkin ammattilätkää harjoitettaisiin (joku voisi väittää että erittäin suurelta osin harjoitetaan jo). Kirjoittajaa vastaan ei sinänsä mitään ja varmaan muista aiheista voitaisiin keskustella ihan järkevästi, mutta tuossa on tähän aiheeseen niin suuret vastakohdat, ettei keskustelukumppanin pointtia vaan pysty näkemään (tai näkee herkästi asenteellisena trollauksena, mikä vielä pahempi).
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Wiljami hyvä, luetteletko ne, joiden mielestä Jukureilla ei milloinkaan tule olemaan mahdollisuutta liigaan?

Ainakin minä olen sitä mieltä, että varmasti on, kun se kehittää toimintaansa vielä ja saa rahoitusta enemmän alleen. Myös oma junnutuotanto pitää saada huomattavasti kovemmalle alustalle, aivan kuten myös Sportin tai KooKoonkin.
Pelaajat maksaa maltaita ja jos saat omista pari kaveria / kausi tehtailtua liigaan, on säästö aivan hiton suuri. Ne omat pojat ja niiden onnistuminensitä myös pitkässäjuoksussa massaakin saa liikkeelle. Liiga kiinnostaa joka paikkakunnalla aivan varmasti aluksi ja paljon, mutta kyllä se glamourkin loppuu lyhyeen, jos on pelkkä vastaantulijajengi kasassa.

En tiedä, oletko koskaan joutunut miettimään yrityksen toimintaa ja kannattavuutta. Siis ihan laskemaan tulot ja kulut sekä ynnäämään, mitä viivanalle jää? Mä ole ja olen myös tätä tossa pyhien aikana ynnäillyt. Kyllä se Sportin budjetti on ihan minimi, jolla tonne voi edes millään ilmeellä mukaan lähteä. Liiga on ammattilaissarja ja kulut sen mukaan. Ei riitä, että on hyvä tuote, sen pitää myydä aivan saatanasti ja vielä präjätä vielä parempien tuotteiden kanssa markkinoilla. Ei toi oikeesti ole edes kadehdittavaa, mikä ikinä seura nouseekaa. Siitä tulee kyseiselle seuralle aivan helvetinmoinen kujanjuoksu, ennen kuin se tilanteen pystyy stabiloimaan. En kadehdi!

Mikkelin kohdalla pitäisi mielestäni nyt panostaa myyntiin, junnutuotantoon sekä hivuttaa pikku hiljaa lippuhintoja korkeammalle. Jos nostat esim. Kerralla 12€ -> 18€, on se jo monelle pienituloiselle vähän turhan suuri kontrasti. Varsinkin alkuhuuman jälkeen, jos oma jengi on totaalisen mitäänsanomaton.

Kun vaikka pari vuotta Jukurit saisi myyntiään kohennettua ja samalla vieläpä lippuhintoja hilattua ylös sekä ehkäpä jokusen oman pojan maailmalle, voisi liiga olla jo huomattavasti realistisempi vaihtoehto. Noinhan se on esim. Sportillakin mennyt. Sport yritti sitä oikotietä, kun Liiga oli ihan pakkomielle, mutta aika lähellä kävi noutaja sen jälkeen. Kyllä se kiekossa sama sääntö pätee, missä muuallakin. Ei ole oikotietä onneen! Tätä mä ainakin hain, enkä siis provona, vaan sen tuloksena mitä mittatikkuni mulle kertoi, kun näitä räknäilin.

E: niin, eikä tuo liigapaikan stabiloiminen Vaasallekaan mikään itsestäänselvyys ole. Voi meillekin tulla hyvinkin nopeasti noutaja, jos oma junnutuotanto ei tuota tarpeeksi, myynti ei kehity etc.

Sportilla lähtökohdat pärjätä ovat Mikkeliä paremmat vaan monellakin osa-alueella. Sport on lähimpänä kypsyysastetta, jos tollasta termiä voi käyttää. Sportilla on jo vakiintunut A-junioreiden liigapelaaminen, se on tehnyt jo kipeät investoinnit myynninedistämiseksi (on muuten pitkänsitkeää ja kallista puuhaa, ennen ku alkaa tuomaan rahaa takaisnkinpäin), se on saanut hilattua lippuhinnat liigatasolle, fanitoiminta / katsojakunta on vakiintunutta ja liikevaihto on lähinnä liigatoiminnan pyörittämistä. Vaasalle ei siis kontrasti ole niin suuri, mitä esim. Juuri Mikkelille.

Kouvolan tilanteeseen on hyvin vaikea ottaa kantaa, koska heidän ilmoittamat lukunsa voivat olla ihan mitä tahansa, koska virallisia lukuja ei ole saatavilla ja joudumme turvautumaan pelkästään heidän heittelemiin lukuihin. Voihan olla, että seura halajaa liigaan ja on "Kreikkamaisesti" "hiukan" pyöristellyt lukujaan, mutta uskon silti, että ovat Sportin jälkeen lähimpänä todellisuutta tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tämä on kyllä siinä mielessä pöljä ketju, kun keskustelu on ollut samaa jankkausta varmaan ensimmäisistä viesteistä lähtien.

Tässä olet harvinaisen oikeassa. Ihmettelen itsekin (taas), miksi yleensä ratkean tähän mitään kirjoittamaan tai kuittaamaan esim. Patin kirjoituksiin. Samaa on jauhettu sivutolkulla vääntäen ja kääntäen piirun sinne ja piirun tänne, ja vielä hyvin pitkälti samojen nimimerkkien toimesta. Tämä olkoon viimeinen postaukseni tähän ketjuun..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös