teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Veikkaajan tietojen mukaan liigakarsinnat saatetaan pelata viimeistä kertaa tänä keväänä.

Gallupin mukaisesti vain neljä seuraa kannattaa nykymuotoisia karsintoja, yksi vain jos Mestiksessä ei ole ulkomaalaisia joukkueita ja HPK ei jättänyt vastausta. Toki voisi vetää johtopäätöksen siitä, että karsintajärjestelmää kehitetään paremmaksi, mutta tämä on turha toivo. Seurat istuvat oman etunsa päällä ja tällöin ei muutosta tule.

Tätä on sivuttu eri ketjuissakin, mutta suljettu sarja oli divarille myrkkyä. Erityisesti perinteisille kärkiseuroille. Toiseen ketjuun juuri kirjoitin, että Kouvolassa tämä poiki sponsori, yleisö -ja juniorikadon. Ja lopulta edustusjoukkue oli jo lopettamassa toimintaansa.

En ymmärrä nyt tai koskaan miten tälläinen politiikka tukee suomalaisen jääkiekon kehittämistä. Ehkä nousu ei ole täyttä realismia, mutta jos tämän portin ja unelman tappaa, tapahtuu Mestiksessä taas "ihmeitä".

Sitten meillä on tämä jääkiekkoliitto, joka ohjaa Mestistä täysillä metsään. Siellä ei ole mitään halua kehittää liiga-Mestis väliä avoimempaan suuntaan, sen halua on raahata roskajengejä ulkomailta sarjan kehitystä varten. Samalla hoitaen sarjan viestinnän ja kurinpidon huutonaurua aiheuttavalla tavalla.

Eli mihin menee Mestis, jos jopa tämä nykyinen karsintamalli häviää? Itse uskon, että suohon se uppoaa yhä tiukemmin ja siinä on useamman paikkakunnan edustusjoukkuetoiminta muiden yllämainittujen mausteiden kera näivettymässä kasaan.

Ei voi ymmärtää. Kunnon avoin karsintamalli olisi hieno tuote molemmille sarjoille, joka varmasti toisi näkyvyyttä, yleisöä ja täten myös mukavasti lisäeuroja kassaan. Ylivoimaisuudesta huolimatta pelko on selvästi persuksissa syvällä.

Alla vielä vinkki Iltasanomien nettisivuille, jossa kerrotaan Veikkaajan huomioista:
Veikkaaja: SM-liigasta tulossa taas suljettu sarja? - SM-liiga - Ilta-Sanomat

edit: Ja oma suosikkini on Mestiksessä, mutta asuinpaikan kautta tulee varmaankin enemmän rahaa kannettua liigapeleihin kauden aikana. Se on mitätöntä, mutta lupaan etten liigaan tälläisen päätöksen jälkeen sijoita enää euron latia - missään muodossa. Se on sitten adios suomalainen jääkiekko omalta osaltani, kerta Kummolan muurilla suljettua Mestistä riitti.
 
Viimeksi muokattu:
Dee Dee Ramone on being in a rehabilitation center: “That was fucked up. They also made me play volleyball. It was a nightmare.”
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Kyllähän tässä aika paljon on sellaista fiilistä ainakin itsellä, että liigan puolelta ollaan kulissien takana jotenkin ensin tuettu näiden koiransyöjien ja mustamäen miesten tuloa Mestikseen, koska sitten voidaan lyödä hyvin perustein ovet kiinni. Tämän jälkeen voivat sitten tietyt S&M-liigan seurojen johtajat istua tyytyväisinä säkkituoleissaan, jumahtaa jumboksi turvallisesti jo joulukuussa ja myydä vaikka kaikki pelaajat ilman mitään isoja huolia. Mestiksessä puolestaan Jing-Po Parkit häviävät Heinolan Peliitoille vain 14-2 ja ilo on ylimmillään korealaisleirissä. Kaiken tämän maiseman päälle kohoavat nousevan auringon lailla Puhemies Kummolan lämmittävästi hymyilevät kasvot ennustaen meksikolaisen joukkueen liittyvän sarjaan lähitulevaisuudessa.

Ja kas näin, suomalainen kilpajääkiekko on jälleen monopolisoitu turvallisesti oikeisiin käsiin. Kaikki muu kiekkotoiminta on vain SM-liigan hiljalleen näivettyvä heloottilauma.
 
En ymmärrä nyt tai koskaan miten tälläinen politiikka tukee suomalaisen jääkiekon kehittämistä.
No eihän sillä politiikalla olekaan tarkoitus kehittää suomalaista jääkiekkoa, vaan turvata viekkaudella saavutetut edut, eli koko kotimaisen huippujääkiekon monopoliasema, jonka lajiliitto on kultapossukerholle auliisti luovuttanut.

Sitten meillä on tämä jääkiekkoliitto
Niin, eli todennäköisesti mitään konkreettista ei tule tapahtumaan ennen kuin Kummola lyö päänsä kuolettavasti saunan kaiteisiin ja nuorempi sukupolvi kaappaa vallan.
 

Rocco

Jäsen
Ei vittujen vittu mitä pellejä ja paskahousuja siellä Liigan päässä ollaan! Kaikki tehdään, että oma napa pelastuu, millään muulla ei ole väliä. Viimeksi liigan sulkeminen vei konkurssiin useamman Mestis-seuran, kun katsojat ja tukijat katosivat. Sama tapahtuisi nytkin. Nyt vain konkkaan menisi todennäköisesti nämä isommat seurat, koska ne ovat itsenäisiä ja tässä menisi heidän tavoitteet samalla hukkaan.

Viimeksi Liiga aukesi heti sen jälkeen, kun kilpailuvirastoon jätettiin kantelu suljetusta sarjasta, tokikaan sitä ei otettu käsittelyyn koska tekijä ei ollut asiaomainen (eli Mestis-seura) vaan yksityishenkilöt. Mitäköhän kilpailuvirasto sanoisi, jos seurat tekisi kantelun? Veikkaan että menisi läpi aika kevyesti.
 
"Aina nähdessäni kaljupäisen ihmisen, mietin lusikkaa ja miten sillä napsautan keitetyn kananmunan rikki."
- SamSpade

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Minun järkeeni tämä ei nyt vaan mahdu. Siis onko tosiaan näin, että jatkossa vain ja ainoastaan tietyille joukkueille Suomessa, annetaan mahdollisuus taistella Suomen mestaruudesta jääkiekossa. Puhutaan kuitenkin kilpaurheilusta. Millä oikeudella? Luulisin jo jonkun ihmisoikeusjärjestön olevan kimpussa. En tajua ja eipähän tuo enää oikeastaa kiinnosta. Pöntöstä alas, vaan koko Mestis, niin saavat keskenään lätkiä siellä liigan puolella mustaa kumiseosta.
 

KooPee

Jäsen
Jos liiga sulkeutuu ja ajatellaan jotain vastatoimia niin on olemassa vain yksi painostuskeino jolla on jääkiekkoliitolle merkitystä. Tämä tosin vaatii tukea suljettujen ovien taakse jäävien seurojen kuntien päättäviltä tahoilta. Kunnallisten jäähallien sulkeminen jääkiekkoliiton kaikilta sarjoilta. Kunta voisi aivan hyvin perustella tämän toiminnan halulla estää epäterveen yhteiskunnallisen toiminnan. Juniorithan voisivat vaihtaa lajia vaikka kaukalopalloon tai taitoluisteluun.
 
Siinä nauravat Vilmos Gallón hampaat perinteistä unkarilaista naurua!

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Suomen jääkiekkoilun tuhoaminen siis jatkuu, ok...

Koko Mestiksen olemassaolon ajan pelkkää laskua vaan ja tyhjiä lupauksia. Kaikista paras olisi tässä ja nyt purkaa kaikkien pelaajien sopimukset ja laittaa homma puihin ja unohtaa koko Mestis. Seurat voisivat kokoontua ja miettiä tulevaisuutta. Tällä hetkellä sitä tulevaisuutta ei tunnu olevan, mutta kenties tulevaisuuteen voi vielä vaikuttaa. Prkl.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Minun järkeeni tämä ei nyt vaan mahdu. Siis onko tosiaan näin, että jatkossa vain ja ainoastaan tietyille joukkueille Suomessa, annetaan mahdollisuus taistella Suomen mestaruudesta jääkiekossa.
Just näin...eli tämä virallinen nimi "SM-liiga" vois olla vaikka "Possu-liiga", "Raha-liiga"...tai ihan mitä vaan, mutta nimi "Suomen mestari" ei ainakaan sais tulla esiin jos liiga-ovi taas pamahtaa kiinni.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Just näin...eli tämä virallinen nimi "SM-liiga" vois olla vaikka "Possu-liiga", "Raha-liiga"...tai ihan mitä vaan, mutta nimi "Suomen mestari" ei ainakaan sais tulla esiin jos liiga-ovi taas pamahtaa kiinni.
Juuri olin samaa itsekkin kirjoittamassa, että SM-Liigan nimi tulisi vaihtaa, jos sarja menee lukkoon, koska ei puhuta enää koko Suomea koskevasta mestaruudesta. Eliitti liiga olisi minusta sopiva nimi kyseiselle sarjalle.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huono juttu. Mun mielestä liigaan nelinkertainen sarja eli 52 ottelua. tammikuun lopussa 8 parasta pelaavat 14peliä(koti&vieras) toisiaan vastaan. Paras viidestä pleijarit päälle.

Liigan kuusi heikointa ja mestiksen neljä parasta pelaavat 10 jengin kaksinkertaisensarjan(18ottelua). 4 parasta liigaan seuraavalle kaudelle, 5.-8. ja 6.-7. pelaavat paras viidestä sarjat lopuista kahdesta liigapaikasta. Ei tarvitse itkeä mestisjengien liigakarsinnan kotiedusta, vaan siihen voi itse vaikuttaa. Jos halutaan, niin karsintasarjaan lähtöpisteet liiga9.&mestis1. 3p, liiga10.&mestis2. 2p. liiga11.&mestis3.1p.. Liiganjengit itkevät, että yleisöä ei kiinnosta, mutta tässä mallissa saavat 5kpl lisää kotimatseja eli yhteistulema tuloille lienee parempi? Karsinta pelattaisiin niin, että liigajengit ovat selvillä siinä vaiheessa, kun liigassa alkaa finaalit. Näin isoimman osan kausi kestäisi yhtä pitkään, mj saisi silloin pelaajat paremmalla pelituntuntumalla...

Varmasti tässä mallissa on huonojakin puolia, mutta kiekko saisi varmasti uuden nosteen ja kiinnostavuuden?
 
Viimeksi muokattu:

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"Missä muualla maailmassa karsitaan ammattilais -ja amatöörisarjan välillä"

"Ei mitään karsintoja vastaan, mutta liigaan ei voi nousta, jollei täytä taloudellisia edelytyksiä"

Tuossa muutama lainaus tämän päivän veikkaajasta. Olisi mukava tietää, että minkä joukkueen toimari sanoi tuon ylemmän lainauksen.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Missä muualla maailmassa karsitaan ammattilais -ja amatöörisarjan välillä"
Olisi mukava tietää, että minkä joukkueen toimari sanoi tuon ylemmän lainauksen.
Ilman sen parempaa tietoa... "Tää on meidän Iiieefffkooo..." tai siis Nytjahetibondas(ei tj..., Valtanen tuskin noin laukoisis), joka on varmaan hoidellut tämän haastattelun, vaikka omassa pesässäkin olisi tekemistä...
 

Karpalovodka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinetti KooKoo
Ei tässä enään tiedä pitäisikö nauraa vai itkeä näiden uutisten takia. Vittu olisivat nyt edes ne kahdeksan seuraa perustellut minkä takia liiga pitäisi sulkea taas! Voisin lyödä pääni pantiksi että Diktaattori Kalervo Kummola on tämän aloitteen takana ja Vuorinen seuraa kiltisti mukana. Mikäs se on Ilveksen pelailla suljetussa liigassa kun pelaajat pääsevät jo maaliskuussa kesälomille. Mitä jos kaikki olemme ymmärtäneet väärin ja noi kahdeksan seuraa haluat saada tänne Kvalserienin tapaisen karsinnan? Epäilen.
 
Mielummin HIV kuin IFK.
Suosikkijoukkue
KK
Anna mun kaikki kestää. Tämä on varmasti hyvä uutinen SM-Liiga joukkueille, mutta kamala Mestis-seuroille. No ei varmaan niin kamala "farmijoukkueille". Ei voi kuin ihmetellä ko. juttua, jos tämä toteutuu. Kyllä tulee kovat ajat suomalaiselle jääkiekolle. Nyt SM-Liiga joukkueiden pitäisi tajuta, että tämä ei tee hyvää oikeastaan kummallekkaan sarjalle. Nyt alan toivomaan, että SM-Liigan legendaarisin seura, Ilves menisi pahasti konkkaan ja menettäisi SM-Liiga lisenssin, jotta sarja olisi pakko avata ja pistää kunnon karsinnat pystyyn. Eihän Ilvestä voi Mestiksessä kauaa pitää.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Valavuori voisi tunkea niitä eurojaan johonkin järkevämpään ja vaikkapa rahoittaa Mestis-fanien yhteisesti toteutettavat protestimatkat liigapeleihin. Samana päivänä liigakierroksella jokaisen Mestis-joukkueen faniryhmä eri liigapeleissä näyttävien lakanoiden ja kuuluvien iskuhuutojen kanssa. Oikein toteutettuna ja hyvin mediaa ennakkoon infottuna saisi varmasti näkyvyyttä ja kuuluvuutta.
 
"Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen"
Sean Connery as John Patrick Mason in The Rock

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Haishkahtaisi liigan laajenemiselta. Siltikään en pidä sitä hyvänä asiana, mutta toivottavasti laajenee parilla joukkueella. Sääli mestikseen jääville tosin.
 

FinJeevel_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, NHL, Liigakarsinnat
Haishkahtaisi liigan laajenemiselta. Siltikään en pidä sitä hyvänä asiana, mutta toivottavasti laajenee parilla joukkueella. Sääli mestikseen jääville tosin.
Mullekin tuli mieleen, että olisko Jukureilla ja Sportilla jo "varatut paikat" laajenevaan liigaan, mutta taitaa olla aika kaukaa haettua...
 
Ei mitään

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Mullekin tuli mieleen, että olisko Jukureilla ja Sportilla jo "varatut paikat" laajenevaan liigaan, mutta taitaa olla aika kaukaa haettua...
Ei nyt mitenkään kovin kaukaa haettua ole. Tuskin nämä kaksi herraa (Hiltunen and Toivakka) olisi muuten antamassa vihreää valoa korean pojille. Kuitenkin sen jälkeen kerrotaan, että liiga voidaan lyödään kiinni, jos Mestikseen tulisi pelaamaan ulkomaalainen joukkue. Tuskin nämä kaksi herraa omaa oksaa sahaisi jalkojensa alta poikki ja suostuisivat suljettuun liigaan. Ainakaan Sport. Tai vaikea tästä koko hommasta on sanoa yhtään mitään. Tämä homma on levällään, kun Hujasen Ellin.....
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Eikös A-nuoret ole kuitenkin jääkiekkoliiton alaisia? Jos, niin sitten monoa vaan liiga-joukkueiden junnuille samalla oven sulkemisella.

...Vaikka turha tällaista on toivoa edes. Liigalle kumarretaan kuitenkin, teki mitä teki ja Kummolan vastauksen liigan sulkemiseen voi jo nähdä omin silmi jokainen. Sehän on " loistava uutinen".


EDIT: Ja liigan laajennukselle. Ei kait nyt sentään. Sitähän pitäisi kutistaa, jos jotain.
 
"En edes muista, koska olen saanut edellis kerran Kankaanperältä poikittaista mailaa. Nyt voi kirjoittaa muistiin, että 5. Elokuuta sitä taas sain". - Lennu Petrell Pitsiturnauksessa, 2016 -

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mullekin tuli mieleen, että olisko Jukureilla ja Sportilla jo "varatut paikat" laajenevaan liigaan, mutta taitaa olla aika kaukaa haettua...
Tämä skenaario olisi kyllä uskomattoman perseestä, ja täydellisen epäreilua niin urheilullisesti, taloudellisesti kuin moraalisestikin ja vaikka miten muutenkin. Millä perusteilla Mestiksestä nostettaisiin kabinettipäätöksellä kaksi joukkuetta SM-liigaan, varsinkin kun toinen olisi Jukurit? Sportin nyt vielä jotenkin ymmärtää. Mutta eihän tällainen vehkeily ole mistään kotoisin. Toivottavasti tämä koko liigan sulkeminen yms. osoittautuu vain surkeaksi huhuiluksi. Muuten käyn paskantamassa henkilökohtaisesti jokaisen näiden päättäjien postilaatikkoon, ja lienee helppo arvata kenen laatikosta löytyy se kuraisin ja haisevin ripulipaska.
 

Tim Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvola Superhorny Sexyhockey
No Jukureista ei voi puhua liigassa, niin pitkään ennen kuin saavat yleisömääränsä edes kohtuulliselle tasolle.

Kilpailuviraston lausunnon mukaan liigan sulkeminen on lainvastaista, joten siitä jos onnistutaan vielä löytämään joku porsaanreikä, niin voidaan puhua kyllä systemaattisesta suomikiekon alasajosta, jossa tärkeintä on vain raha - ei kilpailu / urheilu.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Voi isäkissan vittu nyt oikeesti. Jos liiga sulkeutuu, niin jatkossa tämä, tälläkin hetkellä yleisellä paikalla Jukuri-hupparissa oleva kiekkofani ei tule tämän maan sisäsiittoista ja perikepulaisella suhmuroinnilla höystettyä päälajia katsomaan enää lainkaan. En ois uskonut että jääkiekko voi aiheuttaa näin suuren kyrvän otsaan vielä runkosarjan aikana. Kesällä vissii nähdään että joutuuko sitä keksimään uus laji seurattavaksi. MP:n peleissä on kuulemma ihan hyvä tunnelma ja jääpallomatseissa voi vetää lämpimikseen omia eväitä kentän laidalla. Sinänsä kumpikaan laji ei hirveästi vielä kiinnosta, mutta eivätpähän aiheuta lajiliiton puolesta hengenvaarallisia vitutustakaan.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
"Missä muualla maailmassa karsitaan ammattilais -ja amatöörisarjan välillä"

Tuossa muutama lainaus tämän päivän veikkaajasta. Olisi mukava tietää, että minkä joukkueen toimari sanoi tuon ylemmän lainauksen.
Niinpä, aloitetaan nyt vaikka siitä, että ainakin lähes kaikissa maailman futissarjoissa. USA:n futisliigasta en ole varma. SM-liigahan on niin valtavaa bisnestä että lienee turha verrata näihin puuhastelijoihin kuten Valioliigat ja mitä näitä nyt on.

Jääkiekkosarjoistakin taitaa olla vain muutama suljettu sarja.

SM-liigan taso on muutenkin niin maissa, että junnukisoissakin mentiin karsimaan vaikka joukkueessa oli liigan tähtipelaajia. Miten kilpailun rajoittaminen ja toisaalta jopa sen kokonaan poistaminen auttaa tähän ongelmaan? Vastaus: ei mitenkään. Mutta eipä se tässä noilla kavereilla olekaan mielessä.

Ymmärrän kyllä perustelut siitä, että on helpompaa suunnitella tulevaisuutta, työpaikat pelastuu, taloudenhoito helpottuu jne. Mutta olen vain yksinkertaisesti sitä mieltä, että liigaa ei siitäkään huolimatta saisi laittaa kiinni. Jos on huonompi niin ansaitsee pudota. Se on urheilua.
 
Päätös sm-liigan sulkemisesta tulee aivan liian myöhään. Ylin sarjaporras olisi pitänyt sulkea jo vuonna 1970. Pelattaisiin nimittäin Savonlinnassa liigaa tänäkin vuonna.
Sarjan sulkeminen on tietenkin lyhyellä tähtäimellä niiden etu, jotka liigassa pelaavat. Ja tarkemmin niiden etu, joiden elanto ja suojattu asema tulee tämän sarjajärjestelmän ansiosta. Pelaajille varmasti löytyy pelipaikat avoimista sarjoista, mutta liigasta pudonneiden seurojen johdolle tuskin olisi hirveästi käyttöä seuraavalla kaudella liigassa.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy