Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana teroz, 08.01.2013 klo 13.09.

 1. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Veikkaajan tietojen mukaan liigakarsinnat saatetaan pelata viimeistä kertaa tänä keväänä.

  Gallupin mukaisesti vain neljä seuraa kannattaa nykymuotoisia karsintoja, yksi vain jos Mestiksessä ei ole ulkomaalaisia joukkueita ja HPK ei jättänyt vastausta. Toki voisi vetää johtopäätöksen siitä, että karsintajärjestelmää kehitetään paremmaksi, mutta tämä on turha toivo. Seurat istuvat oman etunsa päällä ja tällöin ei muutosta tule.

  Tätä on sivuttu eri ketjuissakin, mutta suljettu sarja oli divarille myrkkyä. Erityisesti perinteisille kärkiseuroille. Toiseen ketjuun juuri kirjoitin, että Kouvolassa tämä poiki sponsori, yleisö -ja juniorikadon. Ja lopulta edustusjoukkue oli jo lopettamassa toimintaansa.

  En ymmärrä nyt tai koskaan miten tälläinen politiikka tukee suomalaisen jääkiekon kehittämistä. Ehkä nousu ei ole täyttä realismia, mutta jos tämän portin ja unelman tappaa, tapahtuu Mestiksessä taas "ihmeitä".

  Sitten meillä on tämä jääkiekkoliitto, joka ohjaa Mestistä täysillä metsään. Siellä ei ole mitään halua kehittää liiga-Mestis väliä avoimempaan suuntaan, sen halua on raahata roskajengejä ulkomailta sarjan kehitystä varten. Samalla hoitaen sarjan viestinnän ja kurinpidon huutonaurua aiheuttavalla tavalla.

  Eli mihin menee Mestis, jos jopa tämä nykyinen karsintamalli häviää? Itse uskon, että suohon se uppoaa yhä tiukemmin ja siinä on useamman paikkakunnan edustusjoukkuetoiminta muiden yllämainittujen mausteiden kera näivettymässä kasaan.

  Ei voi ymmärtää. Kunnon avoin karsintamalli olisi hieno tuote molemmille sarjoille, joka varmasti toisi näkyvyyttä, yleisöä ja täten myös mukavasti lisäeuroja kassaan. Ylivoimaisuudesta huolimatta pelko on selvästi persuksissa syvällä.

  Alla vielä vinkki Iltasanomien nettisivuille, jossa kerrotaan Veikkaajan huomioista:
  Veikkaaja: SM-liigasta tulossa taas suljettu sarja? - SM-liiga - Ilta-Sanomat

  edit: Ja oma suosikkini on Mestiksessä, mutta asuinpaikan kautta tulee varmaankin enemmän rahaa kannettua liigapeleihin kauden aikana. Se on mitätöntä, mutta lupaan etten liigaan tälläisen päätöksen jälkeen sijoita enää euron latia - missään muodossa. Se on sitten adios suomalainen jääkiekko omalta osaltani, kerta Kummolan muurilla suljettua Mestistä riitti.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2013 klo 10.53
 2. Midnight Rambler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiroshima Toyo Carp
  Kyllähän tässä aika paljon on sellaista fiilistä ainakin itsellä, että liigan puolelta ollaan kulissien takana jotenkin ensin tuettu näiden koiransyöjien ja mustamäen miesten tuloa Mestikseen, koska sitten voidaan lyödä hyvin perustein ovet kiinni. Tämän jälkeen voivat sitten tietyt S&M-liigan seurojen johtajat istua tyytyväisinä säkkituoleissaan, jumahtaa jumboksi turvallisesti jo joulukuussa ja myydä vaikka kaikki pelaajat ilman mitään isoja huolia. Mestiksessä puolestaan Jing-Po Parkit häviävät Heinolan Peliitoille vain 14-2 ja ilo on ylimmillään korealaisleirissä. Kaiken tämän maiseman päälle kohoavat nousevan auringon lailla Puhemies Kummolan lämmittävästi hymyilevät kasvot ennustaen meksikolaisen joukkueen liittyvän sarjaan lähitulevaisuudessa.

  Ja kas näin, suomalainen kilpajääkiekko on jälleen monopolisoitu turvallisesti oikeisiin käsiin. Kaikki muu kiekkotoiminta on vain SM-liigan hiljalleen näivettyvä heloottilauma.
   
 3. Lainaus:
  No eihän sillä politiikalla olekaan tarkoitus kehittää suomalaista jääkiekkoa, vaan turvata viekkaudella saavutetut edut, eli koko kotimaisen huippujääkiekon monopoliasema, jonka lajiliitto on kultapossukerholle auliisti luovuttanut.

  Lainaus:
  Niin, eli todennäköisesti mitään konkreettista ei tule tapahtumaan ennen kuin Kummola lyö päänsä kuolettavasti saunan kaiteisiin ja nuorempi sukupolvi kaappaa vallan.
   
 4. Rocco Jäsen

  Ei vittujen vittu mitä pellejä ja paskahousuja siellä Liigan päässä ollaan! Kaikki tehdään, että oma napa pelastuu, millään muulla ei ole väliä. Viimeksi liigan sulkeminen vei konkurssiin useamman Mestis-seuran, kun katsojat ja tukijat katosivat. Sama tapahtuisi nytkin. Nyt vain konkkaan menisi todennäköisesti nämä isommat seurat, koska ne ovat itsenäisiä ja tässä menisi heidän tavoitteet samalla hukkaan.

  Viimeksi Liiga aukesi heti sen jälkeen, kun kilpailuvirastoon jätettiin kantelu suljetusta sarjasta, tokikaan sitä ei otettu käsittelyyn koska tekijä ei ollut asiaomainen (eli Mestis-seura) vaan yksityishenkilöt. Mitäköhän kilpailuvirasto sanoisi, jos seurat tekisi kantelun? Veikkaan että menisi läpi aika kevyesti.
   
 5. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Minun järkeeni tämä ei nyt vaan mahdu. Siis onko tosiaan näin, että jatkossa vain ja ainoastaan tietyille joukkueille Suomessa, annetaan mahdollisuus taistella Suomen mestaruudesta jääkiekossa. Puhutaan kuitenkin kilpaurheilusta. Millä oikeudella? Luulisin jo jonkun ihmisoikeusjärjestön olevan kimpussa. En tajua ja eipähän tuo enää oikeastaa kiinnosta. Pöntöstä alas, vaan koko Mestis, niin saavat keskenään lätkiä siellä liigan puolella mustaa kumiseosta.
   
 6. KooPee Jäsen

  Jos liiga sulkeutuu ja ajatellaan jotain vastatoimia niin on olemassa vain yksi painostuskeino jolla on jääkiekkoliitolle merkitystä. Tämä tosin vaatii tukea suljettujen ovien taakse jäävien seurojen kuntien päättäviltä tahoilta. Kunnallisten jäähallien sulkeminen jääkiekkoliiton kaikilta sarjoilta. Kunta voisi aivan hyvin perustella tämän toiminnan halulla estää epäterveen yhteiskunnallisen toiminnan. Juniorithan voisivat vaihtaa lajia vaikka kaukalopalloon tai taitoluisteluun.
   
 7. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Suomen jääkiekkoilun tuhoaminen siis jatkuu, ok...

  Koko Mestiksen olemassaolon ajan pelkkää laskua vaan ja tyhjiä lupauksia. Kaikista paras olisi tässä ja nyt purkaa kaikkien pelaajien sopimukset ja laittaa homma puihin ja unohtaa koko Mestis. Seurat voisivat kokoontua ja miettiä tulevaisuutta. Tällä hetkellä sitä tulevaisuutta ei tunnu olevan, mutta kenties tulevaisuuteen voi vielä vaikuttaa. Prkl.
   
 8. Isaskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, KooKoo
  Lainaus:
  Läskisaunan oikeudellahan suomalaisessa jääkiekossa on edetty jo pitkään.

  Kohta on aika lopettaa koko suomalaisen jääkiekon seuraaminen. Onneksi on paljon muita mielenkiintoisia lajeja, joissa on avoin kilpailuasetelma ja nykyaikainen johto.
   
 9. Der Adler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Just näin...eli tämä virallinen nimi "SM-liiga" vois olla vaikka "Possu-liiga", "Raha-liiga"...tai ihan mitä vaan, mutta nimi "Suomen mestari" ei ainakaan sais tulla esiin jos liiga-ovi taas pamahtaa kiinni.
   
 10. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Juuri olin samaa itsekkin kirjoittamassa, että SM-Liigan nimi tulisi vaihtaa, jos sarja menee lukkoon, koska ei puhuta enää koko Suomea koskevasta mestaruudesta. Eliitti liiga olisi minusta sopiva nimi kyseiselle sarjalle.
   
 11. Hegu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Huono juttu. Mun mielestä liigaan nelinkertainen sarja eli 52 ottelua. tammikuun lopussa 8 parasta pelaavat 14peliä(koti&vieras) toisiaan vastaan. Paras viidestä pleijarit päälle.

  Liigan kuusi heikointa ja mestiksen neljä parasta pelaavat 10 jengin kaksinkertaisensarjan(18ottelua). 4 parasta liigaan seuraavalle kaudelle, 5.-8. ja 6.-7. pelaavat paras viidestä sarjat lopuista kahdesta liigapaikasta. Ei tarvitse itkeä mestisjengien liigakarsinnan kotiedusta, vaan siihen voi itse vaikuttaa. Jos halutaan, niin karsintasarjaan lähtöpisteet liiga9.&mestis1. 3p, liiga10.&mestis2. 2p. liiga11.&mestis3.1p.. Liiganjengit itkevät, että yleisöä ei kiinnosta, mutta tässä mallissa saavat 5kpl lisää kotimatseja eli yhteistulema tuloille lienee parempi? Karsinta pelattaisiin niin, että liigajengit ovat selvillä siinä vaiheessa, kun liigassa alkaa finaalit. Näin isoimman osan kausi kestäisi yhtä pitkään, mj saisi silloin pelaajat paremmalla pelituntuntumalla...

  Varmasti tässä mallissa on huonojakin puolia, mutta kiekko saisi varmasti uuden nosteen ja kiinnostavuuden?
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2013 klo 14.19
 12. Buffalo_1988 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  "Missä muualla maailmassa karsitaan ammattilais -ja amatöörisarjan välillä"

  "Ei mitään karsintoja vastaan, mutta liigaan ei voi nousta, jollei täytä taloudellisia edelytyksiä"

  Tuossa muutama lainaus tämän päivän veikkaajasta. Olisi mukava tietää, että minkä joukkueen toimari sanoi tuon ylemmän lainauksen.
   
 13. Hegu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ilman sen parempaa tietoa... "Tää on meidän Iiieefffkooo..." tai siis Nytjahetibondas(ei tj..., Valtanen tuskin noin laukoisis), joka on varmaan hoidellut tämän haastattelun, vaikka omassa pesässäkin olisi tekemistä...
   
 14. Karpalovodka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kabinetti KooKoo
  Ei tässä enään tiedä pitäisikö nauraa vai itkeä näiden uutisten takia. Vittu olisivat nyt edes ne kahdeksan seuraa perustellut minkä takia liiga pitäisi sulkea taas! Voisin lyödä pääni pantiksi että Diktaattori Kalervo Kummola on tämän aloitteen takana ja Vuorinen seuraa kiltisti mukana. Mikäs se on Ilveksen pelailla suljetussa liigassa kun pelaajat pääsevät jo maaliskuussa kesälomille. Mitä jos kaikki olemme ymmärtäneet väärin ja noi kahdeksan seuraa haluat saada tänne Kvalserienin tapaisen karsinnan? Epäilen.
   
 15. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Anna mun kaikki kestää. Tämä on varmasti hyvä uutinen SM-Liiga joukkueille, mutta kamala Mestis-seuroille. No ei varmaan niin kamala "farmijoukkueille". Ei voi kuin ihmetellä ko. juttua, jos tämä toteutuu. Kyllä tulee kovat ajat suomalaiselle jääkiekolle. Nyt SM-Liiga joukkueiden pitäisi tajuta, että tämä ei tee hyvää oikeastaan kummallekkaan sarjalle. Nyt alan toivomaan, että SM-Liigan legendaarisin seura, Ilves menisi pahasti konkkaan ja menettäisi SM-Liiga lisenssin, jotta sarja olisi pakko avata ja pistää kunnon karsinnat pystyyn. Eihän Ilvestä voi Mestiksessä kauaa pitää.
   
 16. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Valavuori voisi tunkea niitä eurojaan johonkin järkevämpään ja vaikkapa rahoittaa Mestis-fanien yhteisesti toteutettavat protestimatkat liigapeleihin. Samana päivänä liigakierroksella jokaisen Mestis-joukkueen faniryhmä eri liigapeleissä näyttävien lakanoiden ja kuuluvien iskuhuutojen kanssa. Oikein toteutettuna ja hyvin mediaa ennakkoon infottuna saisi varmasti näkyvyyttä ja kuuluvuutta.
   
 17. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Haishkahtaisi liigan laajenemiselta. Siltikään en pidä sitä hyvänä asiana, mutta toivottavasti laajenee parilla joukkueella. Sääli mestikseen jääville tosin.
   
 18. FinJeevel_86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, NHL, Liigakarsinnat
  Lainaus:
  Mullekin tuli mieleen, että olisko Jukureilla ja Sportilla jo "varatut paikat" laajenevaan liigaan, mutta taitaa olla aika kaukaa haettua...
   
 19. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Ei nyt mitenkään kovin kaukaa haettua ole. Tuskin nämä kaksi herraa (Hiltunen and Toivakka) olisi muuten antamassa vihreää valoa korean pojille. Kuitenkin sen jälkeen kerrotaan, että liiga voidaan lyödään kiinni, jos Mestikseen tulisi pelaamaan ulkomaalainen joukkue. Tuskin nämä kaksi herraa omaa oksaa sahaisi jalkojensa alta poikki ja suostuisivat suljettuun liigaan. Ainakaan Sport. Tai vaikea tästä koko hommasta on sanoa yhtään mitään. Tämä homma on levällään, kun Hujasen Ellin.....
   
 20. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Eikös A-nuoret ole kuitenkin jääkiekkoliiton alaisia? Jos, niin sitten monoa vaan liiga-joukkueiden junnuille samalla oven sulkemisella.

  ...Vaikka turha tällaista on toivoa edes. Liigalle kumarretaan kuitenkin, teki mitä teki ja Kummolan vastauksen liigan sulkemiseen voi jo nähdä omin silmi jokainen. Sehän on " loistava uutinen".


  EDIT: Ja liigan laajennukselle. Ei kait nyt sentään. Sitähän pitäisi kutistaa, jos jotain.
   
 21. Funky Duck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tämä skenaario olisi kyllä uskomattoman perseestä, ja täydellisen epäreilua niin urheilullisesti, taloudellisesti kuin moraalisestikin ja vaikka miten muutenkin. Millä perusteilla Mestiksestä nostettaisiin kabinettipäätöksellä kaksi joukkuetta SM-liigaan, varsinkin kun toinen olisi Jukurit? Sportin nyt vielä jotenkin ymmärtää. Mutta eihän tällainen vehkeily ole mistään kotoisin. Toivottavasti tämä koko liigan sulkeminen yms. osoittautuu vain surkeaksi huhuiluksi. Muuten käyn paskantamassa henkilökohtaisesti jokaisen näiden päättäjien postilaatikkoon, ja lienee helppo arvata kenen laatikosta löytyy se kuraisin ja haisevin ripulipaska.
   
 22. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  No Jukureista ei voi puhua liigassa, niin pitkään ennen kuin saavat yleisömääränsä edes kohtuulliselle tasolle.

  Kilpailuviraston lausunnon mukaan liigan sulkeminen on lainvastaista, joten siitä jos onnistutaan vielä löytämään joku porsaanreikä, niin voidaan puhua kyllä systemaattisesta suomikiekon alasajosta, jossa tärkeintä on vain raha - ei kilpailu / urheilu.
   
 23. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Voi isäkissan vittu nyt oikeesti. Jos liiga sulkeutuu, niin jatkossa tämä, tälläkin hetkellä yleisellä paikalla Jukuri-hupparissa oleva kiekkofani ei tule tämän maan sisäsiittoista ja perikepulaisella suhmuroinnilla höystettyä päälajia katsomaan enää lainkaan. En ois uskonut että jääkiekko voi aiheuttaa näin suuren kyrvän otsaan vielä runkosarjan aikana. Kesällä vissii nähdään että joutuuko sitä keksimään uus laji seurattavaksi. MP:n peleissä on kuulemma ihan hyvä tunnelma ja jääpallomatseissa voi vetää lämpimikseen omia eväitä kentän laidalla. Sinänsä kumpikaan laji ei hirveästi vielä kiinnosta, mutta eivätpähän aiheuta lajiliiton puolesta hengenvaarallisia vitutustakaan.
   
 24. Shearer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Niinpä, aloitetaan nyt vaikka siitä, että ainakin lähes kaikissa maailman futissarjoissa. USA:n futisliigasta en ole varma. SM-liigahan on niin valtavaa bisnestä että lienee turha verrata näihin puuhastelijoihin kuten Valioliigat ja mitä näitä nyt on.

  Jääkiekkosarjoistakin taitaa olla vain muutama suljettu sarja.

  SM-liigan taso on muutenkin niin maissa, että junnukisoissakin mentiin karsimaan vaikka joukkueessa oli liigan tähtipelaajia. Miten kilpailun rajoittaminen ja toisaalta jopa sen kokonaan poistaminen auttaa tähän ongelmaan? Vastaus: ei mitenkään. Mutta eipä se tässä noilla kavereilla olekaan mielessä.

  Ymmärrän kyllä perustelut siitä, että on helpompaa suunnitella tulevaisuutta, työpaikat pelastuu, taloudenhoito helpottuu jne. Mutta olen vain yksinkertaisesti sitä mieltä, että liigaa ei siitäkään huolimatta saisi laittaa kiinni. Jos on huonompi niin ansaitsee pudota. Se on urheilua.
   
 25. Linnankundi Jäsen

  Päätös sm-liigan sulkemisesta tulee aivan liian myöhään. Ylin sarjaporras olisi pitänyt sulkea jo vuonna 1970. Pelattaisiin nimittäin Savonlinnassa liigaa tänäkin vuonna.
  Sarjan sulkeminen on tietenkin lyhyellä tähtäimellä niiden etu, jotka liigassa pelaavat. Ja tarkemmin niiden etu, joiden elanto ja suojattu asema tulee tämän sarjajärjestelmän ansiosta. Pelaajille varmasti löytyy pelipaikat avoimista sarjoista, mutta liigasta pudonneiden seurojen johdolle tuskin olisi hirveästi käyttöä seuraavalla kaudella liigassa.